|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
![]() no Sorento,jestes mega ![]() witam sie na pierwszym karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Witaaaam w przed drugiego śniadania
Kacper obecnie wybawił sie na macie teraz zajada rączki w bujaczku. Dzisiaj rzed nami cięęęęzki dzień ale mam nadzieje jakoś go Ogarnąć Jade dzisiaj na zakupki, potem musze jechać pare innych miejsc 'zwiedzić' wiec być moze wróce dopiero w niedziele.. jak uda mi sie to oczywiście bede podczytywać ![]() Zauważyłąm że wątek nam przymiera. ;( paulinka- za udane chrzciny!!
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Dzieciaki coraz bardziej wymagające to i czasu mniej na gawędzenie.
Ja sama czasami choć bardzo bym chciała wejść to nie zawsze się uda, bo jak mała śpi albo się zajmuje sobą to pierwszy w kolejności jest obiad/pranie lub coś innego co muszę zrobić. A przyjemność dopiero później i niestety nie zawsze starcza czasu... Odebrałam wyniki moczu Igi i niestety mamy liczne bakterie w osadzie. Tak poza tym wszystko ok. Być może każe nam powtórzyć lekarka badanie, bo wiem po sobie że jak same bakterie wychodziły to czasami to była wina próbki zanieczyszczonej. Aaaaa! Dziewczyny, pytanie całkiem z innej bajki. Planujecie jakieś wakacje w tym roku? Macie jakieś pomysły gdzie, co i jak? Morze, góry czy doliny? Polska czy zagranica?
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi sie marzy morze mamy 1,5 godz. jazdy,mala bedzie miec 9 miesiecy wiec powinno wypalic![]() u mnie tez bakterie wychodzily przez za.ieczyszczona probke. w moczu Marysi mielismy pojedyncze bakterie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
u nas juz bylo ok z kupami,a dzis znow sie meczy ![]() wczoraj dolalam odrobine mleka do kawy,moze to to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien dobry! aaaale zimnoo dzisiaj od mamy strony na termometrze po 7 bylo -21 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
u nas -20 znowu
![]() ale wreszcie dzis wyjdziemy- tata ma,urodziny- samochodem,ale zawsze cos ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3218 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś mamy o 19 nauki przechrzcielne. Ale sobie porę wymyślili - całe kąpanie mi to zaburza, bo zanim będę w domu to pewnie będzie koło 21:00, a jeszcze mąż w pracy do nocy a potem na zombi do Kościoła pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
u mnie -15 i sypie śnieg zdecydowanie nie lubię
|
|
#3219 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Cytat:
Cytat:
A pcha do buzi bo to taki etap, Ulka też pcha, namiętnie, cały dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3220 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nadal kupa ciężko idzie, a wczoraj po raz drugi dałam jej koperek, a jakie cyrki po nim za szybko reaguje na niego i caaaly dzien płakaął, bo co chwilę kupkę się jej chciało, a nie mogła wydusić... masakra!Cytat:
Cytat:
U nas o niebo lepiej, kupki ciężko idą, ale nie płacze przy bąkach już Ale i tak ją kocham i twierdzę, że to pikuś, ale to chyba dlatego, że tym razem da się ją uspokoić![]() Ulka zaczyna już trącać zabawkę na bujaczku, ale nie mam pojęcia, czy to specjalnie, czy nie Poza tym podnosi już pięknie główkę, wczoraj udokomentowałam, ale nie chce mi się fot z aparatu ściągać
|
|
|
#3221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak zaczynaja pokazywac fochy,walczyc,gryzc itp.
|
||
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i KAŻDE garnie się do cyca bo tak to wykombinowała natura. Nie da się żeby jadło wedle rytmu ustalonego przez dorosłego. Bo jeśli się budzi po godzinie i wrzeszczy a nie jest to brzuszek, czy inna dolegliwość tylko zwyczajnie chce jeść to czekać tyle ile ustaliliśmy do następnego karmienia? Po za tym może być tak że zjada za dużo mleka I fazy i stąd ma bóle brzuszka bo za krótko jest przy piersi i za mało tłustego gęstego mleka II fazy ląduje w brzuszku. Jak szuka cyca to nie wiem czy można nazwać to wciskaniem bo chyba żadna z nas na siłę cyca nie wciska przynajmniej nie wyobrażam sobie jak da się wcisnąć cyca kiedy dzieć zwyczajnie go wypluwa i nie chce a np płacze... a jeśli chce cyca a my czekamy do wyznaczonego czasu to jak go uspokoić? często smoczkiem zwyczajnie oszukać, a smoczek nie jest zamiennikiem piersi tylko dodatkiem który nie może zastąpić cyca... u mnie nie zdarzyło się żeby mała się przejadła, dostaje cyca za każdym razem kiedy chce, kiedy wrzeszczy przy nim się uspokaja. owszem jak ma wzdęcia to czasami jej się uleje przy próbach robienia kupki ale nie było tak żeby z cyca zjadła za dużo, a nawet mogę powiedzieć że z butelki to się łatwo może przejeść bo jej latwo leci i po mm w 1szym tygodniu kiedy miałam problemy z piersią zwracała konkretnie po zjedzonej butli i to nie kwestia mleka bo jadła je też w szpitalu i było ok... Cytat:
a na krzesło to nie koniecznie ale powinien ciężko pracować i dostawać minimum do przeżycia, spać w warunkach do przeżycia ale bez jakiś super luksusów... a tu w więzieniu kablówka i inne takie, a ludzie nie mają często co jeść bo dostają małe wypłaty, mają dużo opłat i dzieci do wykarmienia |
||
|
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka ja zacznę od skalpela 4 razy w tygodniu, tylko meldujemy czy pocwiczylysmy
Ktoś się do nas przyłączy?Kociak oby to tylko zanieczyszczenie, daj znać jak powtórzysz badanie. Basiaaa super ze operacja się udała, kolejny krok do przodu ![]() A nam się udało załatwić rehabilitacje z nfztu, we wtorek jedziemy pierwszy raz
|
#3224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też jestem zdania, że dziecka na piersi nie da się przekarmić, i nie na daremno nazywa się karmienie na żądanie. Nie wyobrażam sobie nie dać małemu piersi bo np minęła dopiero godzina. Przecież nawet my jak zjemy lichszy obiad to czasem głód bierze. A pierś zastępuje dziecku i jedzenie i picie. No u mnie w mieście ma mieszkać. Ciekawe ile faktycznie w tym prawdy
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
jak tak wam przeszkadza to zgłoście mnie. nie widze problemu.
szczerze, osobiście to nie mam siły udowadniać wam co przeszłam i jak się czuje i z kąd te negatywne emocje. chyba nie wiecie zalbo zapomniałyście jak wygląda depresja. albo niech no zgadnę, przesadzam i wyolbrzymiam żeby wzbudzić litość i chce żeby cały świat się nade mną litował. nie mam ochoty zaglądać tutaj więcej. zero zrozumienia, nie chce się więcej dołować, wiecznie być krytykowana za wszystko, nawet za to jak je moje dziecko.
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
Hej Sloneczka
Jestem po wizycie i narazie wszystko jest ok i niech tak pozostanie. Dzidziuś pięknie fikal, serducho bije ale nie mierzyl mi go. Sprawdzil jeszcze szyjkę i dlugosc wynosila ok 3,72cm i mowil ze dobrze. Nadal mam lykac wszystkie tabletki. Zdjęcie maluszka wystawie później bo narazie pisze z tableta. Milego dnia wszystkim mamusiom życzę
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3228 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po 2: "wiecznie być krytykowana za wszystko" - to jest robienie z siebie ofiary Po 3: każdy ma prawo wyrazić swoją opinię Po 4: wrzuć na luz ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Szybko mignie i będziesz tulić maluszka (ja obstawiam córcie). Przypomnij na kiedy masz termin?
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić!
MILOSZ PO 11 TYGODNIACH PRÓB NAUCZYŁ SIĘ WRESZCIE SSAĆ PIERŚ! od czwartku równo co 4h się cycolimy. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdzie tego nie napisałam jakieś skłonności do nadinterpretacji obserwuję ![]() jasne jak dziecko samo! sobie reguluje karmienia i wpada w rytm nie ma problemu, ja mam na myśli sztucznie regulowany rytm i sztywne się jego trzymanie ale jestem przeciwnikiem tresowania dzieci, jesz co 2 godziny bo ja tak chcę, a spacer zawsze o 12 nawet jak wtedy chcesz jeść to nie ma bo jest spacer i koniec nie spotakałam się z żadnym przypadkiem przekarmienia piersią dziecka - trochę przypadków mam karmiących znam
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że może onet jest średnio dobrym źródłem informacji, ale ten artykuł http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemo...armieniu/vyddp całkiem ciekawy.
|
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale melduję że będę próbowała ćwiczyć z Wami ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
#3234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szybko zleci
|
|
#3235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziś np.mala jest przy piersi od 11:30 ![]() i nie mogę jej zrobić przerwy bo placze. widać,taki dzien
|
|||
|
|
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to witam ![]() Przypomniała mi się akcja z Budowniczką też nie mam o czym rozmyślać
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-25 o 14:27 |
|
|
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka no to pa, bo juz ręce opadają.
Olenka próbować zawsze można ja juz jestem po pierwszej próbie ćwiczeń. Pisze próbie bo uspilam małego, coś tam ogarnelam i wzięłam się za ćwiczenia, minęło 15 min i ryk z łóżeczka... Także mam polowe zestawu ćwiczeń za sobą... Sprobuje jeszcze później od początku :PMadzik nie wiem jak to jest po cesarce, ale dziewczyny pisały ze brzuch to dopiero można po pol roku ćwiczyć.... Niunia super wieści, wszystkie dobrze wiemy co czujesz czekamy na foto Twojego cudu
|
#3238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku pamiętam jak nasze dzieciaczki miały po te 3-4 cm jakie to były emocje ![]() Cytat:
Cytat:
a poza tym dalej podajesz butelkę?Cytat:
A bliskość moim zdaniem to nie tylko dawanie cyca ale też zwyczajne przytulenie. Też jest ciepło i bicie naszego serca, ale dziecko nie ssie kiedy tego de facto nie potrzebuje. |
||||
|
|
|
#3239 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, rozumiem, że hormony dają się we znaki, że niektóre mają już okres a niektóre piękne kobietki jeszcze nie...ale proszę nie kłóćmy się. To jest forum na którym dzielimy się sobą więc proszę....
ech.... to teraz ja się wypowiem aby dolać oliwy do ognia. Lubię Was!!!! A tak oprócz tego to ja swoje masło kupuje w realu, nie wiem czy w tesco jest jeszcze nie sprawdzałam i jest też w macro i tak jest taniej i od razu kupiłam ciut więcej. Ale ostrzegam masło omega optima jest kilka rodzajów musisz na etykietce sprawdzić czy możesz jeść, bo dwa z trzech maseł nie jest dla kobiet w ciąży i kobiet karmiących. Chyba niczego nie pomieszałam, ale dla pewności jak już będziesz miała w swoich łapkach przeczytaj etykietkę z tyłu. ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- A co do jeszcze karmienia, ja starałam się od początku pilnować tego by nie jadała raz za razem w bardzo krótkich odstępach czasu, bo może i przekarmić się nie da, ale wtedy moja Ari np częściej i mocniej ulewała, a nawet wymiotowała. Teraz jak już jest starsza to tym bardziej pilnuje aby mniej więcej jadła co 3 godz,, ale nie mówię, że jak czasami ma fazę zjeść po dwóch godzinach to Jej daję bo może się zdarzyć że w piersi było mało. Pewniejsza jestem gdy zjada butlę i gdy woła za dwie godz aby znowu coś szamać to wtedy jednak tak próbuje kombinować by nie dostała, i daję Jej pić wodę. A teraz za pomysłem Pani doktor będę robiła cienki bardzo cienki kleik ryżowy, a nawet taką bardziej wodę ryżową...bo cały czas nasze kupy nie są ładnymi kupami. ![]() I prawda jest taka, że co dziecko to inna bajka!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

lato idzie!
dzielna malutka 

Nadal kupa ciężko idzie, a wczoraj po raz drugi dałam jej koperek, a jakie cyrki po nim
Ale i tak ją kocham i twierdzę, że to pikuś, ale to chyba dlatego, że tym razem da się ją uspokoić