|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Nancy takie suche placki wychodzą przy skazie, miewamy takie. Ale u Was dotąd chyba nie było problemów więc może i od śliny, trudno powiedzieć. Myślę że sprawa do obserwacji.
Przypomniało mi się że mam pytanko Robiłam młodemu badania po infekcji paciorkowcowej. Miesiąc temu zaraz po skończeniu antybiotyku (w wymazie był paciorkowiec ropny) wyszło podwyższone OB, nie pamiętam o ile, i ASO 209 przy normie szpitalnej do 150. Morfo i mocz ok. Minął miesiąc i robiliśmy wczoraj powtórne badania, tym razem w Diagnostyce. ASO wyszło 86 przy normie do 250 więc jak rozumiem ok. OB 25 przy normie dziecięcej 2-15. I zgłupiałam, nie widzę u młodego śladów infekcji, nie ma kataru, nie kaszle. Wychodzą mu dwie stałe jedynki ale to chyba nie od tego? Zastanawia mnie że pobrali mu krew z palca a wszędzie piszą że trzeba z żyły, możliwe że coś wyszło zakłamane? Jak wychodził ze szpitala po zapaleniu płuc to OB miał w normie więc to nie jest stan chroniczny. Nie udało mi się dziś dodzwonić do mojego pediatry i teraz mam zagwostkę...
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy: ja mysle ze to taki etap - u nas tez tak bylo i juz troszke zelzalo.
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też te suche placki mi się ze skazą albo alergią na mleko/czy coś innego skojarzyły ale przecież skaza nie pojawiłaby się nagle po prawie 11 m-cach... |
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak na szybko później dopisze reszte
Lady, my się inhalowaliśmy prawie trzy miesiące codziennie, jesteśmy pod obserwacją w kierunku astmy, więc co nie co czytałam o tym. Też mieliśmy problem jaki wybrać. W inhalatorze powinno się patrzeć na przepływ powietrza, powinien być najlepiej powyżej 10 l/min. Wartość tego przepływu powinien być wysoki, bo dzięki niemu lekarstwo dostarczane jest do oskrzeli, a nie zostaje w nosku i jamie ustnej. Co z tego że ma super małe cząstki itp. jak nie będzie miało wystarczającej wydajności, żeby dostarczyć to wszystko tam gdzie trzeba. my mamy taki http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...901284428.html parametrami jest porównywalny do tych droższych, więc po co przepłacać
|
#815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44788861]Krakowianki pytanie mam :d Słuchajcie, raz jeden w życiu byłam na targu w Krk, takim... mydło i powidło, i starocie różne, i pełno książek, duuuże to było, raczej w centrum gdzieś, bo z pociągu pieszo szłam. Zaprowadził mnie tam taki jeden, z którym mam nadzieję nigdy w życiu więcej kontaktu nie mieć więc nie spytam, gdzie to. Pomożecie?[/QUOTE]Też obstawiam Halę Targową albo Kleparz ![]() Pola zasnęła o 23:23 |
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
Jka tak Was czytam, jak Wasze dzieci nie chorują to mój Filip to chyba mały chorowitek przechodził 2 razy obturacyjne zapalenie oskrzeli, 2x zapalenie gardła z powięszonymi migdałkami ( w tym wymioty i wysoka gorączka) 2x zapalenie ukł. moczowego w komplecie z zapaleniem spojówek, 2x byliśmy w szpitalu, już ze 4 razy miał katar, przechodził biegunke podczas antybiotykoterapii, ponad to ma szmery na serduszku (prawdopodobnie po przebytym zapaleniu oskrzeli) i jesteśmy pod obserwacją w kierunku astmy. ale to i tak wszystko pikuś...
Nie wiem może ja coś źle robię i na piersi do tej pory i tyle już chorował
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak pisałam, musiałam mieć inhalator na już więc brałam co było, nie doczytywałam wcześniej o parametrach bo nie było czasu. Z tego co piszą dziewczyny jednak rzeczywiście lepiej zainwestować w coś lepszego niż ten dziecięcy...
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Nancy dziękuję!
Lady ten inhalator który wkleiła Marta jest fajny i stosunkowo tani, może faktycznie coś takiego? Skoro sprawdzone i Marta poleca? Marta bidulinek mały, faktycznie często choruje Ale na pewno nie przez Ciebie, taki gatunek dziecka Ci się trafił... Na pewno w końcu wyrośnie!
|
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013, cz. XIV
Hej, meldujemy się z Boryskiem i mamy zamiar wrócić, chociaż na weekendy!
Stęskniłam się, czasowo kiepsko (Borys to istny wulkan energii, ja w dzień nie mogę zrobić już nic, poza noszeniem na rękach księcia, który rączką pokazuje co chce i gdzie chce iść, a jak nie spełniam jego próśb to jestem cała pogryziona Całe szczęście spacery lubi, i jazdę samochodem i odwiedziny u dziadków, ale to się wyklucza z internetem, więc stąd moja nieobecność.
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
NANCY, ja nie pomoge, u nas to samo niestety...
od 2h usypiam Kube... Co go odloze to budzi sie po minucie... I nie wiem czu to od tego zakichanego sreberka czy cos innego, w dzien tez marudny... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!!
hje brawa za chodzenie! bokeh ![]() blogerko wracaj! Brakuje Was tutaj. nawijko mam nadzieje, ze sreberko nie zaszkodzilo. lady jak Twoje oko? I jak Pietraszko? ... i tylko tyle zapamietalam... Pierwszy raz od ponad pol roku mamy przespana noc!!! Yae zasnela o 20.30, obudzila sie na uu o 5.30 i pospala jeszcze do 8.10. Polozylam sie razem z nia i dzieki temu dzis czuje sie jak mlody bog. I teraz pytanie: czy zawdzieczamy tak wspaniala noc temu, ze tz wczoraj nie bylo w domu? Przekonamy sie przy kolejnym dyzurze... |
|
|
|
#825 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Heja...czyli granat z czerwienią za poważny? To jaki, zeby nie powielac kolorystyki chrzcinowej?
Jak tak dalej pójdzie to nie zdążę z wyborem do urodzin ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#827 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
My dzisiaj do Rodziców ruszamy, ja z Hanią zostajemy na tydzień a Tż wraca sam ![]() Cytat:
Cytat:
tylko touchpadCytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44788175] ![]() współczuję zdrówka Pietraszkowi!niekoniecznie, na zmianę dajesz, jeśli upłynęło mniej niż 6h, ale więcej niż 4h. ![]() bardzo dobra wiadomość, oby wam się poukładało wreszcie ![]() zaniżamy średnią ![]() brawo! na razie w takim razie tylko ściskam ![]() Lala przepiękna --------------------[/QUOTE] super wyszło! Cytat:
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja dziś jadę do mamy na cały weekend. Tż pracuje całą sob i niedz, a moja mama też sama przez weekend bo tata pojechał na zawody sportowe na 4 dni. To co będziemy same siedzieć ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44789075]A na jutro kupiłam to mama fundnęła, 30zł na wyprzy:http://www.hm.com/us/product/14748?article=14748-A i do tego sukienka prawie taka, tylko bez tego paska na przodzie: http://static2.iwoman.pl/i/galeria/161/16/359585.jpg w camaieu, 45zł, też wyprz i do duuuża, nowa coś 189zł? w życiu bym nie dała tyle...[/QUOTE] Super! Cytat:
U nas było to samo przez jakieś 3 tyg. Teraz już powoli jej przechodzi. Ale też NIC nie mogłam zrobić. Jak szła za mną do kuchni to ryk że mam ją na ręce wziąć . I tak ciągle. Męczące to strasznie ale minie ![]() Cytat:
|
|
#830 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka.
Kuba od 3 nocy cuduje. nie budzi sie co prawda ale ma problem z zasnieciem. kiedys po uu przekrecal sie na drugi boczek i spal dalej a teraz wierci sie marudzi, poplakuje na sucho z oczami oczywiscie zamknietymi i tylko lulanie go uspokaja. dziku bogu nie musze uskuteczniac marszow przez pokoje ![]() ale nie wiem o co kaman ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my mamy taki http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...881995191.html Cytat:
![]() Ty o sreberku akurat wiesz a pomysl ile rzezcy nasze maluchy pochlonely albo pochlona o ktorych nie bedziemy wiedzialy
|
|||
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Antonio znow ma 37,5...wstał zjadł troszke mleka ..poleszak z nami w łóżku a teraz już spi..czy gorączka przy zębach może tyle trwać??
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blogerko - heeeeeej! zagladaj czesciej! i foty Przystojniaczka poprosze ![]() o przepraszam, Sylwietta jako miszcz demotywatorow byla pierwsza! tylko potem ze tak powiem czasu nie miala ![]() Cytat:
![]() nic mu nie bedzie co do mamy i taty- taki etap, przejdzie. kiedys ![]() co do plamek nie pomoge niestety.. jedziemy dzis do tesciow i na zakupy bo juz sie nam sloiczki pokonczyly a mlody sie wypial na moje zupki ![]() podskoczymy do tesciow na chwilke tez i damy kalendarz. nie bedziemy brac Kuby, zostanie z moja mama. jak narazie - 18 ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- a moze to trzydniowka? |
||
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44788861]Krakowianki pytanie mam :d
Słuchajcie, raz jeden w życiu byłam na targu w Krk, takim... mydło i powidło, i starocie różne, i pełno książek, duuuże to było, raczej w centrum gdzieś, bo z pociągu pieszo szłam. Zaprowadził mnie tam taki jeden, z którym mam nadzieję nigdy w życiu więcej kontaktu nie mieć więc nie spytam, gdzie to. Pomożecie?[/QUOTE]Mi sie kojarzy kleparz ewentualnie jest możliwość ze to był taki coroczny targ staroci i różnych innych właśnie rzeczy, tylko ze to na rynku sie odbywa a chyba rynek poznasz nie?:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Kubulex robi mi porzadki w komodzie wiec mam chwilke..
![]() wyczailam tableta na all, uzywke, srakiej firmy ale z gwarancja do 2015 - tzw nietrafiony prezent. ponoc raz odpalany. nowka 700, myslalam ze dam max 300 ale cena juz prawie te 300 a 2 dni do konca jeszcze ![]() maz mowi ze nie kupuj to juz lepeij dolozyc troszke i miec nowke itd...a za chwilke - Bo ty to zawsze popsujesz mi moje plany pytam sie -jakie plany????????????? ![]() a ten - bo mialem Ci na urodziny kupic tylko teraz musze ogarnac temat neta wifiowego w szkole bo jak nie bedzie to tablet mi nie potrzebny bedzie. mamy lapka-wystarczy a tablet przydalby mi sie do szkoly, do tego dziennika elektrycznego ![]() no nic, nie spieszy sie... ale malz mnie zaskoczyl, nie powiem
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko córko marnotrawna, witaj
Neti a może faktycznie trzydniówka? ![]() Szaja no to chyba Kleparz ![]() Pstryku zaskoczył Cię ja mam za chwilę urodziny i pewnie zapomni w tamtym roku bodajże było tak, że moja mama mi przy nim POD koniec dnia już składała życzenia i on się zmieszał, bo zapomniał, jechał po kwiatki.. Ale mnie to nie ucieszyło ani trochę... takie.. przypomniane i na szybko..
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44789075]A na jutro kupiłam to
mama fundnęła, 30zł na wyprzy:http://www.hm.com/us/product/14748?article=14748-A i do tego sukienka prawie taka, tylko bez tego paska na przodzie: http://static2.iwoman.pl/i/galeria/161/16/359585.jpg w camaieu, 45zł, też wyprz i do duuuża, nowa coś 189zł? w życiu bym nie dała tyle...[/QUOTE] Supernowej! Ja nie mam nic kupione i nie mam kasy bede musiała coś wybrać z szafy.... W której nic nie mam a przypominam ze jutro 50 rodziców z rodakiem Hani dla rodziny a w poniedziałek impreza Hani kinderowa... Może za klauna sie przebiore....Cytat:
Ja nie wiem czy zdarze z pomponami chlip chlipWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny..a może żółty z szarym? Mamy w takich kolorach pokój...jak zrobie pompony... To potem moge zawiesić mu nad łóżeczkiem i bedzie pasować, HĘ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Szaja...kieca fajoska...a to kinono tyz fajne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Neti trzydniówka może być czasem nawet bez goraczki
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DLA MĘŻAteż myślę że może 3 dniówka
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szaja kiedys pisała, że może byc trzydniówka bez gorączki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Robiłam młodemu badania po infekcji paciorkowcowej. Miesiąc temu zaraz po skończeniu antybiotyku (w wymazie był paciorkowiec ropny) wyszło podwyższone OB, nie pamiętam o ile, i ASO 209 przy normie szpitalnej do 150. Morfo i mocz ok. Minął miesiąc i robiliśmy wczoraj powtórne badania, tym razem w Diagnostyce. ASO wyszło 86 przy normie do 250 więc jak rozumiem ok. OB 25 przy normie dziecięcej 2-15. I zgłupiałam, nie widzę u młodego śladów infekcji, nie ma kataru, nie kaszle. Wychodzą mu dwie stałe jedynki ale to chyba nie od tego? Zastanawia mnie że pobrali mu krew z palca a wszędzie piszą że trzeba z żyły, możliwe że coś wyszło zakłamane? Jak wychodził ze szpitala po zapaleniu płuc to OB miał w normie więc to nie jest stan chroniczny. Nie udało mi się dziś dodzwonić do mojego pediatry i teraz mam zagwostkę...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

więc nie spytam, gdzie to. Pomożecie?[/QUOTE]

w ogóle pamiętam jak już byłam po i Bokeh do mnie pisała jak tam jest bo rodziłyśmy w tym samym szpitalu 

i na piersi do tej pory i tyle już chorował

) ale jak Wy to oganiałyście?