Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 17:04   #3721
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
ja mam 25 ale pewnie urodzę dużo wcześniej hmm..
Czyżbyś też reflektowała na 12.06

Jak bliźnięta to chyba wcześniej rozwiązuje się ciąże?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 18:08   #3722
choc0late
Wtajemniczenie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Czyżbyś też reflektowała na 12.06

Jak bliźnięta to chyba wcześniej rozwiązuje się ciąże?
im szybciej tym lepiej byle nie za wcześnie
czuję, że przy końcu zamęczę się równo

powiem Wam, że na ostatnim usg tż nagrywał wszystko i oglądam w kółko maluchy
Stary 2014-01-24, 18:14   #3723
Kakusia
Zakorzenienie

Chocolate identyczny wózeczek mają moi sąsiedzi z drugiego bloku - codziennie widzę go na spacerach jeszcze z gondolami. Patrzę na niego zawsze z niedowierzaniem czy się nie przechyli

Śliczne ubranka mnie jeszcze trzyma niewiedza odnośnie płci a też już bym sobie coś poszalała narazie szaleje z zakupami wiosennymi dla starszej córki
a dla brzucholka i tak mam po Dominice 3 ogromne pudła po big pakach Pampersowych

A tak w ogóle pytanie do Mam ze starszymi dziećmi: kupujecie nowe materacyki do łóżeczka czy odziedziczy po starszym?

TroppoSensibile moja dobra koleżanka rodziła tam 2 razy, bardzo zadowolona, ale obie to cesarki a nie znam osobiście opinii po sn. No i minus że na Bogucicach jest straszne oblężenie - podobno największe w czerwcu właśnie i zdarza im się coraz częściej odsyłać rodzące gdzie indziej z braku miejsc...

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:02   #3724
kinia8906
Raczkowanie

Berenika_26 naprawde współczuje, że musiałaś to przeżyć i domyślam się ile to nerwów. Ale ważne, że okazało się to tylko pomyłką. Co do lekarzy to jak słysze tego typu historie to się zastanawiam jak długo tak jeszcze będzie Sama obecnie (w 20 tygodniu ciąży!) jestem w trakcie zmiany lekarza prowadzącego... bo pierwszy okazał sie totalną pomyłką mimo kasy którą bierze :/
Z tych lepszych spraw to wczoraj byliśmy na USG Będzie dziewczynka Mega radoche mamy, bo oboje tak chcieliśmy. Zaraz po badaniu poszliśmy "sobie" zrobić prezent i zakupiliśmy 2 sztuki słodkich bodziaków

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:18   #3725
Aldrin
Zakorzenienie

Powiem Wam że piszecie coraz więcej i kilka dni nieobecności i będę miala problem aby Was nadrobić

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Ja rzadko kupuję w ogóle na necie, bo ja jestem chudzinka i wszystko na mnie za duże. Zresztą z bon prix też Ale mam od kilka rzeczy (tylko sukienek) i jestem akurat z tych zakupów bardzo zadowolona. Moim absolutnym hitem jest ta sukienka: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, jest super, ze świetnego materiału, mam ją już 2 lata i jest to moja ulubiona sukienka letnia. Mam też tę: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, jest fajna, ale była na mnie za duża i musiałam ją przerabiać, no i lekko prześwituje Miałam też trzy inne sukienki, które z wielkim bólem serca musiałam odesłać, bo były za duże, a były naprawdę świetne zarówno gatunkowo jak i wizualnie: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, przy czym nad tą ostatnią ubolewam do dziś, bo na żywo było dużo bardziej fajniejsza niż na zdjęciu. Także ja w miarę dobrze trafiłam do tej pory z rzeczami w bon prix, ale tak jak mówię, zamawiałam tylko sukienki, no i część odesłałm, bo rozmiar 32/34 był za duży.

EDIT: no i mój nowy bon prixowy hit, to ta sukienka, która przyszła mi wczoraj, jest śliczna i super leży, zupełnie jak na modelce he he

śliczne są te sukienki i jak je polecasz to może się jednak skusze na jakąś z nich

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Aldrin jak tam zdrówko??
-----------------------------------
A u nas przeziębienie cały czas się ciągnie. Mam wrażenie, że w kółko zarażamy się od siebie. Młody kaszle jak na początku choroby, ja dzisiaj wstałam z takim bólem gardła i chrypą, że mówić nie mogłam. Od kataru bolą mnie już zatoki. Czuję się jak w jakimś młynie Super urlop nie ma co
ja 2 tygodnie przed porodem mam 2 komunie i to tego samego dnia jak nie urodzimy do tego czasu to damy radę, kto jak nie my

Zdrówko średnio, leże po całych dniach pod kołdrą w salonie a mąż obok mnie, bo też chory, tylko, że on się leczy wspomagaczami i ma siłę wstać i obiad zrobić a ja tylko leże piję herbatki i na tym koniec ale mam jeszcze 2 dni aby wyzdrowieć

Urlop masz faktycznie cudowny i współczuje choroby, tym bardziej, że razem z Tobą choruje też maluch

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44777386]

Co do tego głosowania to ja też jestem za Kucykiem
Znacie jakąś stronkę, na której byłoby duużo imion męskich, do wyboru do koloru ?? [/QUOTE]

wpisz sobie w google męskie imiona, mi wyszły 4 strony a4 i z tego wybierałam

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44781572]

Zapomniałam napisać - mój maleńki waży już 489g [/QUOTE]

duży maluszek

Cytat:
zubi89
obiecałam fotki więc wklejam komodę i parę ciuszków
ah no i mam dwa łóżeczka klupś z tej samej serii co komoda
i komoda i ciuszki super

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość

A ja dziś byłam w kolejnym centrum handlowym. Z powodu zimna już byłam skłonna kupić jeansy w h&m za te 149 zł - choć to dla mnie zdecydowanie za dużo, bo nie wiem ile w nich pochodzę... I co się okazało? Że nie mają w asortymencie rurek w moim rozmiarze Allegro też jakoś świeci pustkami... a mi zależało żeby nie kupować kota w worku tylko przymierzyć. Ech...

a ja ci powiem, że swoje pierwsze spodnie ciążowe zakupiłam na allegro za jakieś 60 zł i jestem z nich mega zadowolona, drugie dostałam na święta w prezencie ale już ze sklepu z odzieżą ciążową 149 zł i strasznie mnie te spodnie denerwują, nie mają paska tylko od połowy tyłka zaczyna się ten pas ciążowy a gumka z regulacją jest dopiero na samej górze co mnie doprowadza do szału, bo całe spodnie mi spadają... ehhh szkoda gadać
Stary 2014-01-24, 19:32   #3726
Kakusia
Zakorzenienie

Dziewczyny na przeziębienia w ciąży polecam inhalacje! sama inhalowałam się w 11tc jak mnie wzięło, akurat nebulizatorem solą fizjologiczną, ale ciężarna koleżanka inhalowała się tradycyjnie pod ręcznikiem olejkiem pichtowym - ponoć super

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:15   #3727
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dziewczyny pamiętacie mnie jeszcze?
Troszkę sie opuściłam w wątku ale postaram sie nadrobić

Kurcze nam obawy ze jak na 17 tydz to duzo przytyłam...+2,5 kg juz mam.A tak czytam to niektórym dopiero zaczyna waga sie podnosić w 18-20 tyg ech

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-24, 21:13   #3728
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Znam 3 mamy bliźniaków: jedna urodziła w 39 tyg (mówi, że jak jechała do porodu to ledwo do samochodu się zmieściła), druga w 37, a trzecia jakoś ostatniego dnia 36 tyg. (dokładnie nie pamiętam jak to było, ale był to ostatni dzień kiedy dzieci uznaje się za wcześniaki i dzięki temu dostała darmowe szczepionki na pneumokoki, gdzie jedna dawka to jakieś 300 zł, a dzieciaczki całe i zdrowe)

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Pampersowych
A tak w ogóle pytanie do Mam ze starszymi dziećmi: kupujecie nowe materacyki do łóżeczka czy odziedziczy po starszym? [/B]
Od kołyski biorę po porzednim, a do normalnego drewnianego kupię, bo szczerze mówiąc nie wiem gdzie mam poprzedni Albo leży w garażu, albo piwnicy, albo komuś daliśmy, naprawdę nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Z tych lepszych spraw to wczoraj byliśmy na USG Będzie dziewczynka Mega radoche mamy, bo oboje tak chcieliśmy. Zaraz po badaniu poszliśmy "sobie" zrobić prezent i zakupiliśmy 2 sztuki słodkich bodziaków
Super

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Kurcze nam obawy ze jak na 17 tydz to duzo przytyłam...+2,5 kg juz mam.A tak czytam to niektórym dopiero zaczyna waga sie podnosić w 18-20 tyg ech
To nie jest dużo, nie masz co się martwić. Ja ostatnio mam taki apetyt, że nie mogę się opanować. Co chwilę chodzę głodna i na wszystko mam ochotę
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:18   #3729
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Znam 3 mamy bliźniaków: jedna urodziła w 39 tyg (mówi, że jak jechała do porodu to ledwo do samochodu się zmieściła), druga w 37, a trzecia jakoś ostatniego dnia 36 tyg. (dokładnie nie pamiętam jak to było, ale był to ostatni dzień kiedy dzieci uznaje się za wcześniaki i dzięki temu dostała darmowe szczepionki na pneumokoki, gdzie jedna dawka to jakieś 300 zł, a dzieciaczki całe i zdrowe)

Od kołyski biorę po porzednim, a do normalnego drewnianego kupię, bo szczerze mówiąc nie wiem gdzie mam poprzedni Albo leży w garażu, albo piwnicy, albo komuś daliśmy, naprawdę nie pamiętam

Super

To nie jest dużo, nie masz co się martwić. Ja ostatnio mam taki apetyt, że nie mogę się opanować. Co chwilę chodzę głodna i na wszystko mam ochotę
oho! to będę zaciskać nogi do teego ostatniego dnia 36.
Stary 2014-01-25, 08:34   #3730
NecroKitty
Wtajemniczenie

Zimniej się zrobiło i już mi opryszczka wyskoczyła i to taka zawzięta, katuje ja amolem puki co

Cytat:
Gratulacje

Cytat:

To dobra waga. Gdzieś czytałam, że do 20tyc powinno się przytyć maksymalnie do 5kg
Stary 2014-01-25, 09:20   #3731
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja też własnie mam napady głodu jak za długo nie jem ,wtedy pochłaniam wszystko co mi podejdzie pod rękę.. wole nie dopuszczac do głodku i co chwile cos jem z owoców..
Stary 2014-01-25, 09:41   #3732
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Zaczynam dziś 23tc, a więc wkraczam powoli w 6 miesiąc

Cytat:
ja to samo - ledwo wstaje o 8 i powolnym krokiem zmierzam do kuchni - bez pośpiechu, bez nerwów
ja to się cofam w stronach i czytam, ale faktycznie chyba zacznę od 1 str

A w którym Ty już jesteś tygodniu? ja 22 i dzidzia ma 350g
ja wczoraj miałam ostatni dzień 22 tc, dziś zaczynam 23tc. Też tak mi się jakoś wydawało, że coś dużo Ale najpierw na tym usg u tego konowała wyszło, że 470g, a potem u tego drugiego gina wyszło 489g....

Cytat:
kurcze mam tak samo.. o ile jednemu synkowi udało mi się wymyśleć i sie cieszyłam tak dla drugiego mam spory kłopot

obiecałam fotki więc wklejam komodę i parę ciuszków
ah no i mam dwa łóżeczka klupś z tej samej serii co komoda
Ad.1 to podziel się informacją jakie to pierwsze imię
Ad.2 ojej

Cytat:
jak ja bym chciała urodzić tak ze dwa dni przed terminem, albo nawet równo w terminie, a najlepiej 1 czerwca na dzień dziecka Adasia przenosiłam 8 dni, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok

Cytat:
Berenika_26 naprawde współczuje, że musiałaś to przeżyć i domyślam się ile to nerwów. Ale ważne, że okazało się to tylko pomyłką. Co do lekarzy to jak słysze tego typu historie to się zastanawiam jak długo tak jeszcze będzie Sama obecnie (w 20 tygodniu ciąży!) jestem w trakcie zmiany lekarza prowadzącego... bo pierwszy okazał sie totalną pomyłką mimo kasy którą bierze :/
Ad.1 No to u mnie wyjdzie, że zmieniam lekarza w 23tc. Ale moja koleżanka będzie miała 27tc jak zmieni (chodziła do tego samego gina, już od pewnego czasu chciała zmienić, ostatecznie przekonała się do tego po mojej czwartkowej historii) Ten, do którego przechodzę przyjmuje tylko prywatnie, ale wizyta z usg i ktg jak już jesteś jego pacjentką kosztuje 80zł. Do tamtego chodziłam na nfz, bo za prywatne wizyty z samym usg trwającym 3min życzył sobie 160zł (!)

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
wpisz sobie w google męskie imiona, mi wyszły 4 strony a4 i z tego wybierałam
wczoraj przeglądałam jakąś stronę, gdzie tych imion męskich było bardzo dużo, w tym jakieś super dziwne, o których istnieniu nie miałam pojęcia doszłam do litery P i spodobało mi się tylko jedno imię, które zapewne nie spodoba się małżowi
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 09:47   #3733
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wczoraj jak sie położyłam to chyba coś poczułam,takie jak by przesówanie się,raczej jelita to nie były.. było to bardzo delikatne.. ale tak miłe ze zasnęłam tak lezac na plecach z rekami na brzuchu i o 1.00 sie przebusziłam bo mi nie wygodnie sie zrobiło

17t1d czy weszłam juz w 5 miesiąc czy to sie liczy od ostatniego dnia 17 tyg?

Edytowane przez sylvuniaa84
Czas edycji: 2014-01-25 o 09:50
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:00   #3734
Sola1
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44792806]

ja wczoraj miałam ostatni dzień 22 tc, dziś zaczynam 23tc. Też tak mi się jakoś wydawało, że coś dużo Ale najpierw na tym usg u tego konowała wyszło, że 470g, a potem u tego drugiego gina wyszło 489g....

[/QUOTE]

Ta waga to jest tak orientacyjnie. To podobno jakaś wypadkowa z dlugości pomiarów czy jakoś tak. W każdym razie może pod koniec być nawet 0,5 kg róznicy jak się dziecko rodzi. Także aż tak teraz bym się tym nie przejmowała

Od 22 tygodnia ( tylko nie wiem czy tam nie chodzi o skończone tygodnie - już nie pamiętam) jest rozpiska w centylach na pierwszej stronie i możecie sobie zerknąć.
50 centyl to że jest to takie przeciętne dziecko, 10 centyl drobne, a 90 centyl take większe i to wszystko są normy, żeby było jasne. Po prostu tak jak my - jeden jest większy inny bardziej drobny.

Cytat:
Wczoraj jak sie położyłam to chyba coś poczułam,takie jak by przesówanie się,raczej jelita to nie były.. było to bardzo delikatne.. ale tak miłe ze zasnęłam tak lezac na plecach z rekami na brzuchu i o 1.00 sie przebusziłam bo mi nie wygodnie sie zrobiło
Super
Stary 2014-01-25, 10:04   #3735
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe no coś ty 2,5 kg to nie dużo

Cytat:
Ja też własnie mam napady głodu jak za długo nie jem ,wtedy pochłaniam wszystko co mi podejdzie pod rękę.. wole nie dopuszczac do głodku i co chwile cos jem z owoców..
A ja ostatnio na nic nie miałam apetytu

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44792806]Zaczynam dziś 23tc, a więc wkraczam powoli w 6 miesiąc

Ad.1 to podziel się informacją jakie to pierwsze imię
Ad.2 ojej

jak ja bym chciała urodzić tak ze dwa dni przed terminem, albo nawet równo w terminie, a najlepiej 1 czerwca na dzień dziecka Adasia przenosiłam 8 dni, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok

Ad.1 No to u mnie wyjdzie, że zmieniam lekarza w 23tc. Ale moja koleżanka będzie miała 27tc jak zmieni (chodziła do tego samego gina, już od pewnego czasu chciała zmienić, ostatecznie przekonała się do tego po mojej czwartkowej historii) Ten, do którego przechodzę przyjmuje tylko prywatnie, ale wizyta z usg i ktg jak już jesteś jego pacjentką kosztuje 80zł. Do tamtego chodziłam na nfz, bo za prywatne wizyty z samym usg trwającym 3min życzył sobie 160zł (!)

wczoraj przeglądałam jakąś stronę, gdzie tych imion męskich było bardzo dużo, w tym jakieś super dziwne, o których istnieniu nie miałam pojęcia doszłam do litery P i spodobało mi się tylko jedno imię, które zapewne nie spodoba się małżowi [/QUOTE]

za 23 tc

Cytat:

tak zaczynasz 5 miesiąc wg mojego liczenia bo wg innych mam dopiero od 17 t 5d ?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ta waga to jest tak orientacyjnie. To podobno jakaś wypadkowa z dlugości pomiarów czy jakoś tak. W każdym razie może pod koniec być nawet 0,5 kg róznicy jak się dziecko rodzi. Także aż tak teraz bym się tym nie przejmowała

Od 22 tygodnia ( tylko nie wiem czy tam nie chodzi o skończone tygodnie - już nie pamiętam) jest rozpiska w centylach na pierwszej stronie i możecie sobie zerknąć.
50 centyl to że jest to takie przeciętne dziecko, 10 centyl drobne, a 90 centyl take większe i to wszystko są normy, żeby było jasne. Po prostu tak jak my - jeden jest większy inny bardziej drobny.

Super
Fajnie, że to napisałaś bo zawsze się zastanawiałam co te centyle oznaczają ?! a teraz już wiem

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 10:05   #3736
sylvuniaa84
Zadomowienie

zubi89 to chyba liczymy podobnie bo dla mnie 17t1d to jest już rozpoczety 18 no chyba ze nasze obliczenia sa złe
Stary 2014-01-25, 10:14   #3737
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
zubi89 to chyba liczymy podobnie bo dla mnie 17t1d to jest już rozpoczety 18 no chyba ze nasze obliczenia sa złe
Zgadza się bo jedne liczą zaczęte a drugie skończone kto jak woli

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:44   #3738
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:

za 5 miesiąc

Cudowne uczucie Ja właśnie od wczorajszego wieczora nic innego nie robię tylko leżę i wpatruję się w brzuszek, bo dzidzior już tak zaczyna boksować, że brzuchol mi podskakuje próbowałam nawet z nim nawiązać kontakt i tak razem sobie stukamy

Berenika_26 za 6 miesiąc

kinia8906 gratulacje

zauważyłam, że w większości przypadków nasze przypuszczenia i marzenia dotyczące płci sprawdzają się ciekawe czy będą jakieś niespodzianki
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:09   #3739
pater86
Zadomowienie

Hej pozdrawiam Was wszystkie z ferworu pakowania, pomiędzy jednym pudłem a drugim dobrze, że mamy kombi, kanapę z tyłu się rozłożyło i powinniśmy zmieścić się na raz
Gratuluję nowych tygodni i zaliczonych kopniaków
Udanego weekendu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 12:24   #3740
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Cudowne uczucie Ja właśnie od wczorajszego wieczora nic innego nie robię tylko leżę i wpatruję się w brzuszek, bo dzidzior już tak zaczyna boksować, że brzuchol mi podskakuje próbowałam nawet z nim nawiązać kontakt i tak razem sobie stukamy

zauważyłam, że w większości przypadków nasze przypuszczenia i marzenia dotyczące płci sprawdzają się ciekawe czy będą jakieś niespodzianki
Ja małą wczoraj przekupywałam czekoladą, żeby trochę poskakała

A co do płci to my mieliśmy nadzieję na chłopca
Ale to było miesiąc temu, teraz się cieszymy z dziewczynki
Stary 2014-01-25, 12:36   #3741
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiam Was wszystkie z ferworu pakowania, pomiędzy jednym pudłem a drugim dobrze, że mamy kombi, kanapę z tyłu się rozłożyło i powinniśmy zmieścić się na raz
Udanego weekendu
zmieścicie się,upchniesz na siłe w razie czego
Stary 2014-01-25, 12:47   #3742
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Jejku, jak na dworze jest zimno.. Musiałam wyjść do sklepu, myślałam, że zamarznę myślałam, że jak wrócę, to będę miała kilka stron do nadrobienia, a tu taaka cisza
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 13:18   #3743
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle pytanie do Mam ze starszymi dziećmi: kupujecie nowe materacyki do łóżeczka czy odziedziczy po starszym?
wychodzimy z założenia, że przez rok, półtora 11 kg dziecko nie wytłukło materaca w taki sposób, żeby to zaszkodziło kolejnemu
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 13:33   #3744
Sola1
Zakorzenienie

Ja też raczej nie będę kupować nowego tym bardziej, że właśnie zaczęła spać na dorosłym łożku. Materac był używany ponad 13 miesięcy. Jakby spał na nim kilkulatek to pewnie bym zmieniała. Ale narazie to moje gdybanie. Wypowiem się jak go wyciągnę i dokładnie obejrzę w jakim jest stanie.
Stary 2014-01-25, 13:52   #3745
kamilla123
Rozeznanie

U nas też mróz trzyma - 15, dobrze że chociaż słoneczko ładnie świeci
Pojechaliśmy rano całą rodziną na badanie krwi. Groszek był bardzo dzielny, bo miał obiecane frytki z Maca

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44792806]Zaczynam dziś 23tc, a więc wkraczam powoli w 6 miesiąc [/QUOTE]

Super

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44792806]jak ja bym chciała urodzić tak ze dwa dni przed terminem, albo nawet równo w terminie, a najlepiej 1 czerwca na dzień dziecka Adasia przenosiłam 8 dni, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok [/QUOTE]

Ja przenosiłąm 7 dni i pewnie gdyby nie CC to byłoby jeszcze więcej Teraz też coś czuję, że przenoszę

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44792806]Ad.1 No to u mnie wyjdzie, że zmieniam lekarza w 23tc. Ale moja koleżanka będzie miała 27tc jak zmieni (chodziła do tego samego gina, już od pewnego czasu chciała zmienić, ostatecznie przekonała się do tego po mojej czwartkowej historii) Ten, do którego przechodzę przyjmuje tylko prywatnie, ale wizyta z usg i ktg jak już jesteś jego pacjentką kosztuje 80zł. Do tamtego chodziłam na nfz, bo za prywatne wizyty z samym usg trwającym 3min życzył sobie 160zł (!) [/QUOTE]

Dobrze, że zmieniłaś lekarza A ceny też ma super

Pater trzymam kciuki za szybką i bezproblemową przeprwadzkę

Edytowane przez kamilla123
Czas edycji: 2014-01-25 o 13:53
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:01   #3746
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

A ja byłam z mężem w włoskiej restauracji mniaaam. Obiadłam się
Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy
Właścicielka restauracji pytała czy dzidziusiowi smakowało, więc już widać
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:36   #3747
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Udanego weekendu
Trzymam kciuki za szybką i w miarę bezbolesną przeprowadzkę

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja małą wczoraj przekupywałam czekoladą, żeby trochę poskakała

A co do płci to my mieliśmy nadzieję na chłopca
Ale to było miesiąc temu, teraz się cieszymy z dziewczynki
I co przekupna jest Malutka?

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
O jak miło z jej strony robisz smaka na włoskie... ja dziś prawie na raz zjadłam bagietki z czosnkiem, oliwą, mozzarellą pomidorkiem i rukolą... zaraz potem wafle ryżowe z konfiturą jagodową przegryzane kiełbachą góralską... Totalnie mi odwaliło
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 17:13   #3748
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
a smakowało dzidziusiowi?
u mnie 17t1d i tez juz widać,ale muszę mieć cos dopasowanego ubrane,bo jak mam np. bluzę lub sweterek luzny to nie widać,jedynie swoi widza bo wiedzą
Stary 2014-01-25, 21:40   #3749
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

A z męskich - co myślicie o Filipie? Bo Adaś już został zagarnięty przez tyle dzidziusiów, że nie chcę powielać

Ale to tylko tak w razie czego, bo płeć wciąż nieznana :/
Stary 2014-01-25, 22:33   #3750
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Z Filipa niestety zrezygnowałam, bo u mojego szefa będzie...

U mnie dalej niewybrane imię dla dziewczynki i chłopca...
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości