|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
dzien dobry
![]() Tesciowa ani raz nie zapytała jak sie czuje, w ktorym jestem tyg czy na kiedy mam termin, totalnie ani słowa o ciazy. Natomiast jak jeszcze byłam w szpitalu zapytała meza po co mu trzecie dziecko...po powrocie ze szpitala szybko sie zmyli i nie miała zamiaru prxyjezdzac na nastepny dzien chociax maz mowił ze nic nie moge robic.... Dopiero siostra meza do niej zadzwoniła zeby sobie jaj nie robiła i z łaska przyjechała narzekajac ze sie nie wyspała... Musiałam sie wyzalic... A tak z milszych rzeczy ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-25 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
ale szybko pędzicie!
co do nauk przedmałżeńskich to zorientujcie sięczy u was w okolicy nie ma nauk weekendowych swojego czasu chodziliśmy na takie bo TŻ studiował w innym mieście i ja w innym, nie było takiej opcji żeby co tydzień w niedziele przez 10 tyg uczęszczać na nauki, dostaliśmy od swojego proboszcza skierowanie na te nauki weekendowe, 2 tygodnie, sobota i niedziela po jakieś 6-8h kurcze dziewczyny wcześnie płeć poznajecie, ciekawe czy moja ginka zgodzi się powiedzieć co tam się chowa jak zobaczy oczywiście
#1774 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
w związku z wpisem jednej z was o uzupełnienie danych, chciałam się przedstawić.... ![]() Mam prawie 28 lat i w sierpniu (termin 7.08.) po raz pierwszy zostanę mamą ![]() Ogólnie jestem teraz w 13 tyg., z Fasolką wszystko w porządku, od tygodnia czuję się trochę lepiej, za to wcześniej miałam straszne mdłości (na szczęście wymioty tylko kilka razy), brak apetytu i straszny brak energii. Nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja bardzo dużo śpię, nie wiem co by było gdybym musiała do pracy chodzić i wstawać rano i cały dzień funkcjonować ![]() Na początek to tyle o mnie... nie nadążam czytać waszych wpisów, strasznie dużo się udzielacie, ciężko wszystko ogarnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam pojęcia, że przy wymiotach nie wolno pić ciepłego. Ale mi ochoty na naleśniki narobiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Na necie powinnaś znaleźć. Cytat:
![]() ![]() tak czekała na Zosie, a dwa miesiące po jej urodzeniu zmarła, widziała ją zaledwie kilka razy ;( my po usg, wszystko w porządku ![]()
![]() |
#1776 |
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana ciesze się ze pojechalas do szpitala i troszke ci pomogli. Troche się martwilam
![]() Kasiulad naszczescie tesciowa to nie rodzina . A ja sie pochwalilam ze juz nie mam wymiotow a dzisiaj cale sniadanko w kibelku wylądowało. Dzisiaj w pracy do 21 wiec za dużo nie bede się udzielać. Milego dnia mamuski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1777 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na szczęście pracuję 3 dni po 8,5 h więc jakoś to przeżyję. Muszę sobie teraz wydrukować moje prawa w ciąży bo ostatnio chciałam żeby mi dali lżejszą prace to się nie zgodzili ![]() Olivia właśnie się usypia, ja pewnie zaraz pójdę spać. U nas dziś tak ciemno i pada cały czas ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Jeśli któraś byłaby zainteresowana to mam do sprzedania bardzo tanio książki Heidi Murkoff "w oczekiwaniu na dziecko" i "dieta przyszłej mamy". Całkowite nowe i bardzo tanio. Jeśli któraś bedzie zainteresowana Proszę o priv. Życzę wam spokojnych 9 miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Rozeznanie
|
mi juz mdlosci przeszły całkowicie zmęczenie czasem dopada ale nie jest juz tak zle a z tymi naukami to muszę dzwonić po kolei do każdego kościoła polskiego w Londynie oczywiście w godzinach pracy ich kancelarii i sie dowiadywac sie może akurat sie uda.....brzuch mnie trochę pobolewa a mam taki syf w domu i tak mi sie nie chce zabrać do sprzątania ale ze mnie leń śmierdzący :p nawet nie chce mi sie naczyń wyjąc czystych ze zmywarki i włożyć brudnych
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-25 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do porodu to mam jeszcze parę miesięcy na przemyślenia. A czy któraś z was rodziła i korzystała z gazu rozweselającego? Bo to jest dostępne w szpitalu w moim mieście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Juz jestem w domu, niedawno wyszlam.
Kroplowka mi pomogla, zjadlam sniadanie, potem obiad w szpitalu i nie bylo mi nie dobrze to wyszlam na zadanie, chciala mnie zatrzymac do poniedzialku, ale nie chcialam. Ciagle przychodzily jakies panie o cos sie pytaly a ja nawet nie wiedzaialam o co im chodzi. Moj chlopak byl ze mna w szpitalu do 22 a dzisiaj po 7 rano przyszedl znowu ![]() Bylam zaskoczona opieka, panie mile, musialam wypelnic karte i wybrac z menu co chce na sniadanie obiad i kolacje, na holu stala maszyna do kawy kupki i butelki z woda. W szpitalach w ktorych bylam pielegniarki byly zle jak sie nie mialo wlasnego kubka i talerza a tu taki szok ![]() Mam nadzeje ze juz mi sie to nieprzydazy bo strasznie sie balam o malenstwo. Pani ginekolog powiedziala ze wszystko jest dobrze wiec sie uspokoilam serduszko bije to najwazniejsze ![]() A teraz ide spac bo bylam w pokoju z pania ktora tak glosno chrapala ![]() ze cala noc mialam nieprzespana. Milej soboty mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no cóż, teściowej się nie wybiera, tylko dostaje w pakiecie ![]() już teraz wtrąca się dosłownie do wszystkiego- co jem/ jak się ubieram/ itd itd, miała nawet zastrzeżenia do lekarza, którego sobie wybrałam ![]() ma kobieta myślenie że ona wie wszystko lepiej co jest dla kogoś dobre ![]() Cytat:
![]() no i najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie ukrywam udzielam się od początku i nie wiem co jeszcze mogłabym o sobie napisać. ![]() Nazywam się Monika, w tym roku kończę 30 lat. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie też prawa nie przestrzegają, już o tym pisałam. Ludzie dbają tylko o swoje córeczki i synowe, a pracownik ma robić czy jest w ciąży czy umierający. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-25 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest dokładnie tak jak piszesz, poza swoim imieniem i wiekiem ( nawiasem mówiąc jesteśmy rówieśniczkami ![]() ![]() druga sprawa- dziewczyny które teraz są w klubie też już się zapewne zdążyły się lepiej poznać i jeśli nawet ktoś nowy zostanie teraz dopuszczony do klubu, to będzie trochę "nie w temacie". Tak sobie więc pomyślałam, że wystarczy mi chyba regularne podczytywanie tego wątku, bo dziewczyny piszą mnóstwo ciekawych informacji chociażby ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kamilast;44795862]
A nie prościej "załatwić" ceasrkę u siebie. Twój gin pracuje tam gdzie będziesz rodzić? Nie da rady z nim uzgodnić że skoro pierwszy poród był taki ciężki to teraz są "wskazania" do cesarskiego. /QUOTE] Ja mogłam mieć cesarkę jeśli położna stwierdzi ze panicznie boje sie porodu i tego trzymałam sie do 6 miesiąca ostatniej ciazy ale zmieniłam zdanie Najbardziej przekonało mnie to ze oni chcieli wyznaczyć mi termin cesarki 2 tygodnie przed terminem a ja nie chciałam zeby jakiś tam lekarz ustalał datę urodzenia mojego dziecka chciałam zeby dzidzia sama zdecydowała kiedy przyjdzie na świat (przyszła równo w termin z OM ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się w zupełności z wami dziewczyny ![]() ![]() U nas na wątku ślubnym miałyśmy ustalony okres udzielania się (bodajże miesiąc lub półtora) ,zresztą my zakładałyśmy klub po dłuższym okresie pisania na wątku ogólnym więc orientowałyśmy się które wizażanki się regularnie udzielają , a w razie gdy ktoś nagle przestawał się przez dłuższy czas odzywać to można go zawsze z klubu usunąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-01-25 o 16:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Rozeznanie
|
88natka ja również prosze o wpisanie na pierwszej stronie mam 35 lat I jest to moja pierwsza ciąża TP to 31lipiec, mieszkam z chłopakiem w UK. w czwartek miałam pierwszy skan I z maleństwem wszystko ok. ma 6,86 cm ja również pracuje I mam zamiar tak do końca a w sumie to myśle żeby w 8 miesiącu isc na urlop, tak robiła moja koleżanka w pracy I szef sie zgodził
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ile Wy napisałyście masakra
![]() TŻ dzisiaj wrócił, ale jutro wezmę się za nadrabianie bo dzisiaj muszę się nim nacieszyć ![]() Tak tylko czytałam w biegu, że piszecie o cesarkach. Ja miałam i wolałabym mieć naturalny. U mnie niestety Mała nie chciała wstawić się w kanał, poczekali kilka godzin dostałam oksytocynę i nic z tego, więc zabrali mnie na stół. Miałam znieczulenie ZZO i ogólnie nie było tak źle- wszystko co robili odbijało się w lampie od światła ale wolałam nie oglądać ![]() ![]() Witam jeszcze nowe dziewczyny bo widziałam, że parę dołączyło ![]() Za resztę zabiorę się jutro, miłego wieczoru
#1792 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nam obecnym już w klubie chodzi przede wszystkim o to, żeby się trochę lepiej poznać, teraz jest nas kilka i w sumie każda z nas dopiero ogarnia klub i uwierzcie mi, że tam w porównaniu z wątkiem wieje pustkami bo każda z nas udziela się przede wszystkim na wątku, to on jest tutaj najważniejszy a klub jest tylko małym dodatkiem do którego pewnie "za chwilę" każda z Was dołączy... I tyle. ale takie pisanie na wątku pretensji i wyrzutów(niewiadomo o co) jest trochę nie na miejscu i przykro, że tak to widzicie... Tymbardziej, że z Waszej trójki tylko jedna zgłosiła chęć bycia w klubie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tego brakuje zeby miec pretensje, zeby tylko z tego jakas klotnia nie wynikla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | ||||
Wtajemniczenie
|
Szalone pisarki!
![]() Hello ![]() Ja po zakupach w Biedrze, bez Krzysia, bo na zewnątrz zimno, a w B. tłumy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Test PAPPa, owszem, określa ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa. Ale co ciekawe: (fragment z wyników badań) "Wynik dodatni oznacza, że jest Pani w grupie o podwyższonym ryzyku wystąpienia zespołu Downa u płodu i wskazane będzie wykonanie dalszych badań - na ogół amniopunkcji, lub biopsji trofoblastu. Wynik jest zazwyczaj uznawany za dodatni, gdy ryzyko choroby płodu przekracza 1:300 (ryzyko wyższe - np. 1:190, ryzyko niższe - np.: 1:500). Około jedna na 20 kobiet, które poddały się testowi PAPP-A znajdzie się w grupie podwyższonego ryzyka. Większość kobiet z grupy podwyższonego ryzyka rodzi zdrowe dzieci. Średnio około jedna na 50 kobiet, które uzyskały wynik dodatni testu ma rzeczywiście płód z zespołem Downa." A co do cesarki: miałam znieczulenie w kręgosłup, potem podawali mi przeciwbólowe dożylnie (wraz z płynami fizjol., bo wiadomo, że po operacji nie można na razie nic pić). Krzysia zobaczyłam od razu po wyjęciu (wtedy tylko dupkę ![]() ![]() Na salę pooperacyjną przynieśli mi Go gdzieś po 2 h - nie pamiętam dokładnie, bo czas wtedy inaczej leci ![]() ![]() ![]() Potem miałam jeszcze jakiś paracetamol dożylnie (w wenflon), ale było bolesne, więc w końcu brałam tylko tabletki apap extra (mi starczały 2-3 na dobę, więc spoko ![]() ![]() Jak jeszcze chcesz o coś pytać, to śmiało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też mam nadzieję, że to jednak więzadła ![]() ![]()
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
teraz czuje sie troche gorzej dopadly mnie mdlosci ale jestem najedzona no i pije normalnie.
w szpitalu powiedzieli ze jezeli jeszcze raz bede miala dwa dni bez picia to bede musiala isc na dluzsza obserwacje |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikt chyba nie ma tu pretensji. Kiedyś pytałaś czy mamy jakieś sugestie co do członkostwa. Po prostu zaproponowałam staż zamiast poznanie, bo poznać się możemy tylko w klubie. Ja się nie denerwuję, że muszę czekać więc Ty się nie denerwuj, że napisałam co myślę, a zrobiłam to raczej delikatnie. W klubach zawsze jest drętwo na początku dlatego, że to tam się bada członków i robi selekcję. Nie denerwujmy się bo dzieciom zaszkodzimy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także nie chcemy ustalać takich sztywnych zasad co do przyjęcia bo chcemy, żeby decyzja należała do osób będących już w klubie i jeśli ktoś by nam wyjątkowo nie odpowiadał to nie chcemy mieć obowiązku przyjmowania go... I ja się nie denerwuję, naprawdę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chodziło mi o ilość postów, ale o to od kiedy ktoś pisze i kiedy np. napisał ostatni post. Ilość postów jest nieadekwatna bo nie każdy może pisać codziennie. Ja akurat jestem na chorobowym teraz, ale jak wrócę do pracy może być gorzej. Swoją drogą z moim ciśnieniem to mogę długo swojego biurka nie zobaczyć ...tyle, że będą z pracy wydzwaniać i denerwować mnie jeszcze bardziej. Od tygodnia jestem na zwolnieniu i miałam 5 telefonów w tak błahych sprawach, ze na prawdę mogliby to sami w biurze załatwić, ale po co..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zadomowienie
|
Zeżarłam dzisiaj pół kilo kiszonych ogórów
![]() Nie wiem czy to ja się zrobiłam nadwrażliwa, czy od kiedy jestem w ciąży emanuję jakąś dziwną energią i przyciągam różne nieogarnięte przypadki. Już kolejny raz zdarzyło mi się dzisiaj, że w biedronce jakieś stare babsko próbowało mi się wepchnąć w kolejkę albo burczało coś pod nosem pod moim adresem. Tak samo w tramwajach, przyciągam stare babska, które stają mi nad głową i sapią. Akurat zawsze wtedy kiedy aktualnie mam mdłości, albo jestem mega zmęczona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.