|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Co Wy jeszcze śpicie? Przecież już prawie południe (a przynajmniej moje dziecko tak uważa
)Cytat:
![]() Co do laktatora to masz generalnie rację, plus jest wiele miejsc w których można wypożyczyć, a już w szpitalu na pewno powinni mieć. Choć pisanie o polskich szpitalach, że coś tam powinny jest dosyć ryzykowne niestety... . My ostatnio byliśmy w Ikea - ciężarnych było jak to w Ikea sto tysięcy, ale ja byłam jedyną z chodem ala kaczka . Niech żyje gracja!Miłego dnia kobietki, lecę pichcić bo goście będą, a córcia już woła, że chce mąkę mieszać. Będzie ciut sprzątania potem, ale pieczenie to jedno z naszych ulubionych wspólnych zajęć
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U nas zima piękna :| - 14 dziś śniegu nawaliło i dobrze że w tym tyg nigdzie nie muszę jechać. Do 3 lutego może się to unormuje w miarę. ![]() Tż dzis wyjezdza mam nadzieje ze drogi będą w miarę Miłego dnia
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek niedzielnie
![]() Ale śniegu nasypało w nocy ![]() Lubię zimę, ale nie w ciąży... Miłego dzionka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
To dopiero wprawki, docelowo blog ma ewoluować w trochę inny projekt, a póki co się uczę. Niemniej dziękuje bardzo! I zapraszam
![]() Gratulacje! Będę czytywać i zapraszam do mnie (mój też docelowo będzie mieć inny charakter )
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna no chyba na to po cichu liczy
Ja sterylizatora nie miałam i mieć nie zamierzam ![]() Garnek z wrzątkiem wystarczy ![]() MamaKtosia no nieźle z tym porodem . Ja się bałaganem nie przejmuję w takich sytuacjach , bo najważniejsze to że dziecko szczęśliwe bo mamie pomogło , uczy to go czegoś też tak więc niech bałagan będzie przynajmniej wiadomo że rodzic spędza czas z dzieckiem ![]() Janeczka też bym chciała mieć już te porządki z ciuszkami z głowy, ale my czekamy na przeprowadzkę i aby kupić nową komodę , bo teraz nie mam gdzie tego trzymać. Nie no ja myślę że jak 3 lekarzy u mnie mówiło że dziewczynka to już Majka w Gucia się nie zmieni ![]() Dzień dobry Jestem wyspana Trochę zawiedziona , bo chciałam aby więcej śniegu u Nas było , aby iść rodzinnie na sanki. Ale jest taka cienka powłoka śnieżna że sanki odpadają ;/ TŻ z rana pojechał po świeże bułeczki . Tak więc na śniadanko były te bułeczki i "kokos" |
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas pobudka o 5 dzisiaj więc nie chce czytać, że wstałyście o 7 i jesteście niewyspane ![]() Martusiaaa nowości to od szwagra, a on skąd bierze to ja już nie wnikam ![]() Madziuula no to za prawie gotową wyprawkę Ciebie może nie odeślą jak zajedziesz i zobaczą, że główka już wyszła w drodze Justyna ja myślałam, że ta cebula musi sok puścić dlatego chciałam do rana czekać. Brawo za podgrzewacz ![]() Ja nie kupuję laktatora (miałam od bratowej ale oddałam, oni teraz przekazali dalej), jak będzie potrzebny to się kupi po porodzie, a sterylizatora w ogóle nie biorę pod uwagę. My wyparzaliśmy butelki wrzatkiem, a raz na jakiś czas gotowaliśmy i było ok. MamaKtosia a dziękuję, no Hania ładnie przespała noc poza wczesną pobudką i zjadła mleko, potem śniadanie, ale wczoraj rano też wszystko było ok., dopiero po 12 zaczęły się wymioty. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, jak się sytuacja powtórzy to dzwonię do lekarza. A z gardłem u nas to chyba wirus, bo moją mamę też strasznie boli więc strzeżcie się! ![]() A co do IKEI masz rację tam to jest skupisko ciężarnych ![]() Vampirka ale wiesz co, podobno w wielu szpitalach odsyłają jak nie mają akurat miejsc na porodówce dlatego lepiej jechać tam gdzie na pewno nie odeślą ![]() Nikii wow świeże bułeczki, co za luksus dla męża ja musiałam tosty jeść, bo bułki z wczoraj okropne i tata zaniósł ptakom U nas też właśnie za słabo na sanki, zresztą przy takim dużym mrozie to chyba i tak byśmy nie poszli. My dzisiaj z rana musieliśmy dogrzewać w pokoju i łazience termowentylatorem, bo tak zimno było kaloryfery na maxa odkręcone a tak zimno jest. Ale się załamałam, bo wczoraj nasza pani sklepowa – nie wiem skąd ma takie informacje, ale nie wnikam – powiedziała mojej mamie, że w przyszłym tygodniu ma być u nas -35 no coś wierzyć mi się w to nie chce ![]() Dzisiaj mamy na obiad leczo z kurczakiem, dla Hanuli będzie rosół, a potem rosół przerobimy na barszcz i z mięsa z rosołu zrobimy krokieciki w cieście francuskim – taki jest plan Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
Hejcia
![]() Lucynka gratuluje chłopca ![]() Obudziłam się przeziembiona zatkany nos i boli gardło buuu
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
witam się niedzielnie
![]() Nikii>> nie ma opcji :Maja zostanie Mają ![]() a jeśli chodzi o śnieg to zapraszam do mnie: śniegu pod dostatkiem --------------- wczoraj bylismy jeszcze u znajomych, mają synka 2,5 r, i miałam 5 toreb ciuszków to przeglądnięcia i wybrania co mi pasuje. i wyszła mi z tego jedna. wcześniej pytali się tez nas czy nie chcemy wózka, bo maja na zbyciu/ a kupowali nowy dla małego / i tu problem bo ja nie pamietałam jaki oni mieli, i coś mi sie kojarzyło że jakiś zielony... / a takiego bym nie chciała/ , no i miałam taka wymówkę że jak mi się nie spodoba / oczywiście tego bym nie powiedziała wprost/ topowiem że babcie juz zdeklarowały że wózek będą kupować itp. ale ku mojemy miłemu rozczarowaniu wózek okazał się super, w sumie też je oglądałm na allegro. Może nie jakaś super firma bo to SOLARIS BEBETTO , ale w "moich " kolorach: beż, kawa zmlekiem i jasny brąz. ze spacerówki nie korzystali wogóle bo mają mniejszą. póki co w domu mamy tylko pokrowiec( tą nakładke) na spacerówke i wkład do fotelika. w tygodniu jedziemy po całość, wtedy wstawie fotki to zobaczycie sobie ![]() i z takich rzeczy jeszcze wyprawkowych, S. powiedziałą mi żeby się zaopatrzyć w dobry jonizator powietrza /ten parownik, wyleciało mi z głowy jak się na to mówi/. mają jeszcze poszukać cy maja , czy już poszedł w obieg do kogoś innego ![]() ========= a może ktoś chce kupić czajnik hehehe ![]() http://archiwumallegro.pl/piekny_mal...181136448.html |
|
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj to zdrówka , wygrzewaj się dziś w łóżku ! I dziękuje ;*
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki od ktorgo tygodnia podczas wizyt się robi KTG??
ja przed wizytą u ginki ide do pokoju gdzie mnie pielęgniarka waży imierzy cisnienie, a wyniki z badańwpisuje do książeczki ciąży. a ktg nie miałam nigdy jeszcze ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- a zjadłam właśnie prawie pół paczki płątków Cinis- Minis z zimnym mlekiem >> uwielbiam. dzisiaj po kościele jeszcze chyba zaglądniemy do REala / mają go likwidować u nas, czy przenosić nie wiem/ i kolega mówił że bardzo dużo promocji/ wyprzedaży jest |
|
|
|
#2921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wózek A czajnik Cytat:
Ja też dziś na mleku jadłam, tylko na ciepły. Zimne dla mnie jest beeee..... a co najlepsze czytam jakie płatki jadłaś i przeczytałam że na ZIELONYM mleku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry...
U nas nasypalo duuuzo sniegu. Zapraszam z maluchami na sanki. KASIAN syrop z cebuli musi puscic sok. Ale jak zasypiesz go cukrem to.po godzienie powinien byc ok. Ja mialam mega ciezka noc. Ciagle sie budzilam. Nie moglam zasbac. Bylo mi nie wygodnie i Frankowi chyba tez bo sie wiercil. LOLITKA zdrowka. Kuruj sie i nie wychiodz na dwor. Oby ci szybko przeszlo. Dziekuje wszystkim za odpowiedz.odnosnie sprzetow. Z latktatorem sie wsztrzymam. Tak jak piszecie. Natomiast ten sterylizator mnie kreci Milego dnia ide robic sniadanko... dzis msze sobie odpuszczem za zimno!Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
asiulka z tego co czytałam to Auchan wykupił Reala i dlatego pewnie te wyprzedaże. W sumie może też się przejadę do naszego, może akurat będą jakieś fajne promocje ![]() Justyna ja sterylizatora nie kupuję, będę wyparzać w garnku a laktator to po porodzie jak będzie potrzebny...kasian no to rzeczywiście u Was jakiś wirus panuje ![]() U nas w ogóle śnieg nie padał, już nawet mało co zostało z tamtego ale i tak zimno jest, a chciałam na spacerek iść ![]() Dziś będę przeglądać ciuszki, a jutro brat przywiezie mi 6 worów ciuchów od 0-6 ciekawe gdzie ja to trzymać będę ![]() Jestem na etapie szukania materacyka. Jaki Wy kupujecie?? Ja chyba przymierzam się do lateksu.... Miłego dnia |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
my wczoraj gościliśmy szwagrów, zrobiłam mega pizzę, szkoda że tylko jedną ![]() dziś za dużo nie popiszę, mąż domu, to się nacieszę nim przynajmniej ![]() chciałam iść do kościoła, ale chyba w taki ziąb nie dam rady ![]() rano miałam problem ze wstaniem - kość łonowa bolała jak chole***, też tak macie?
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do kaczego chodu w ciąży >>> póki co chodze normalnie hehe |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Niesamowite mama dwulatka po 9 pisze z łóżka od godziny się kręce w pościeli ale taka okazja, że żal wstać Pozatym witam w 28tc, dokładnie za 3mce mój tp wypada, a że wchodzi w to luty to równo 90dni ![]() No ja Wam będe najbardziej świrować z porodwm widze ![]() A Tobie MamaKtosia dziękuje za pocieszenie :p wiesz co, ja chyba poproszę Ciebie o instrukcje odbioru porodu ![]() Nikki u nas nawał śniegu:p A gdzie tż dostaje tak wcześnie świerze bułki w nd bo u nas tylko markety i od 9 otwarte :pMała85 no teraz wciąż najlepsze opinie ma MSWIA ja tam z Olim nie mogłam bo przyjmują tylko zdrowe ciąże, ale ogólnie opinie ma dobre, ostatnio dwie znajome rodzily ![]() Ja też w miejskim i zadowolona, zwłaszcza że 5dni tam byłam i chyba teraz też tam pojade, bo ciut bliżej no i brat tam pracuje, a o nim myśle pod względem dostawy kanapek o 7rano bo śniadanie dla matek karmiących o 9 rano to katorga ![]() Mówicie że laktator nie a za to podgrzewacz, ja swój laktator używałam w szpitalu, a podgrzewacza do dziś nie mam, słoiczki podgrzewałam wrzątkiem a wode do mleka w mikrofali, ale to po roku zresztą krótko jadł papki no i raczej maminej roboty bo kupne za mdłe :pKasian zdrówka dla was, kup jakies tabsy czy cuksy do ssania, my młodemu przed półtora roku też dawaliśmy cukierki na gardło jak byliśmy nad morzem a tantum verde psikać nie pozwalał ![]() Będe wredna - wracam pod kołderke ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2014-01-26 o 10:47 |
|
|
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W nocy jak się przekręcam to jest tylko ała ała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam tżta kiedy śniadanko - a kiedy robisz?
ale zagoniłam go do jajecznicy :pMnie ogonowa kość boli ale to jak siedze i kaczego w poprzedniej nie miałam, pewnie to ten mały brzuś ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2930 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny rano miałam takie dziwne stwardnienie poniżej pępka ale tak z jednej strony,taka kula się wycisła... twardniała przez chwil potem bylo ok,mam tak co noc jak wyjde do wc potem sie znowu poloze... co to może być? bo dzieć to nie jest na pewno bo jeszcze ruchów takowych nie czułam tylko lekkie pływanie na razie...
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ktg - czytałam ze robi się od 38 tygodnia zaraz zmykam do koscioła
|
|
#2932 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Lolitka rozumiem Twój ból i to doskonale
![]() Asiulka to super, że wózek okazał się fajny, koniecznie pokaż jak będziecie mieli ![]() A czajnik już widziałam Ja mam następną wizytę pod koniec lutego i to będzie 26-27 tydzień chyba z tego co pamiętam i już mi doktorek mówił, że będziemy robić KTG Martuszka, ech tam nie zrobił oczywiście Ciuszki na razie zostaw w worach ja tak trzymałam jak mi bratowa znosiła dopóki miejsc w szafach nie miałam ![]() Materac my mamy pianka – kokos – pianka Madziuula wow zazdroszczę nawet nie wiesz jak bardzo ![]() No i gratulacje za tydzień ![]() Właśnie mąż mi pojechał po ten prenalen na gardło do ssania a jak nie to mu kazałam zobaczyć ten cholinex dla dzieci, o którym pisałaś U nas podgrzewacz używany od 1 dnia pobytu w domu do teraz, bo na karmieniu MM to sobie nie wyobrażam bez tego w garnku za długo, a w mikrofali nierównomiernie podgrzewa i bym się bała jednak.Ja też nie miałam kaczego chodu a brzuch wielki ![]() Sylvunia to córa ale Cię podeszła Może się jednak dzidziuś rozpycha? Trudno powiedzieć. Wczoraj obejrzeliśmy ten film i powiem Wam, że myślałam, że to komedia będzie, ale to był dramat. Ogólnie mi się bardzo podobał, ale ciężko się oglądało no ale był Ewan to najważniejsze Idę sobie zrobić herbatkę i coś zjeść, Hanka padła, nawet mleka nie dopiła do końca, ale jak się wstaje o 5 to po 10 już się pada po prostu Na razie jest ok., zjadła trochę banana (mąż jej dał, ja bym nie dała owoców po tym wymiotowaniu wczorajszym, ale za późno się dowiedziałam ), zjadła 3 herbatniki, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
PODWÓJNE MAMCIE : co sądzicie o takich wałeczkach ?? zbędny wydatek? czy się przydadzą? http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...889277016.html
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-26 o 10:52 |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo chociaz te cukierki z krzyżykiem co w Biedronie albo Lidlu są, zawsze jakaś to ulga ![]() No tak Wy nie macie komu malutkiej podrzucić bo z rodzicami mieszkacie ![]() No ale coś za coś, ja się młodego pozbyłam bo Tż znów wybywa na 4 dni ![]() A to prawda z tym Realem? Bo może mojego wyciągnę i tak musimy małej torby szukać gdzies ![]() Asiulka sprawdziłam, ja robiłam od 36 tc, ale to co tydzień, bez wizyty u gina, chyba zależy, bo z nfz widziałam że w szpitalu robią od 38 tc W ogóle Asia i Asiulka macie nie dość że podobne nicki to jeszcze podobne avatarki i nigdy nie wiem której mam odpowiedzieć
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł Mamuśki!
Więc przyjemnych niedziel, cieszcie się śniegiem!
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj chodzą za mną rurki nadziewane śmietankowe z biedronki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...dac_osiem.html http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...ka__a_kto.html Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-26 o 11:04 |
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
Heelloo ja tez sie witam niedzielnie, jeszcze nadaje z lozka
udanegoo dniaaaaaaaaaaa, wypoczywajcie
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

)
zmiany, zmiany zmiany, brawo 
. My ostatnio byliśmy w Ikea - ciężarnych było jak to w Ikea sto tysięcy, ale ja byłam jedyną z chodem ala kaczka

za prawie gotową wyprawkę
zatkany nos i boli gardło buuu

:p