Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 07:35   #2911
MamaKtosia
Zadomowienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Co Wy jeszcze śpicie? Przecież już prawie południe (a przynajmniej moje dziecko tak uważa )

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
jak cos pójdzie nie po naszej mysli i karmienie piersią nie wyjdzie i sie skończy po np. dwóch tygodniach (oczywiście oby nie ale kto to wie co się może zdarzyć?) to zmarnowany pieniądz

mamaktosia widzę że ostatnio przysiadłaś mocniej do bloga zmiany, zmiany zmiany, brawo
To dopiero wprawki, docelowo blog ma ewoluować w trochę inny projekt, a póki co się uczę. Niemniej dziękuje bardzo! I zapraszam

Co do laktatora to masz generalnie rację, plus jest wiele miejsc w których można wypożyczyć, a już w szpitalu na pewno powinni mieć. Choć pisanie o polskich szpitalach, że coś tam powinny jest dosyć ryzykowne niestety...

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dziś czuję się jak pokraka jakaś - chodzę jak paralityk.
. My ostatnio byliśmy w Ikea - ciężarnych było jak to w Ikea sto tysięcy, ale ja byłam jedyną z chodem ala kaczka . Niech żyje gracja!

Miłego dnia kobietki, lecę pichcić bo goście będą, a córcia już woła, że chce mąkę mieszać. Będzie ciut sprzątania potem, ale pieczenie to jedno z naszych ulubionych wspólnych zajęć
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 07:42   #2912
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzień dobry

U nas zima piękna :| - 14 dziś śniegu nawaliło i dobrze że w tym tyg nigdzie nie muszę jechać. Do 3 lutego może się to unormuje w miarę.
Tż dzis wyjezdza mam nadzieje ze drogi będą w miarę

Miłego dnia

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 08:07   #2913
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień doberek niedzielnie

Ale śniegu nasypało w nocy
Lubię zimę, ale nie w ciąży...

Miłego dzionka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 08:23   #2914
BieniekI
Raczkowanie

To dopiero wprawki, docelowo blog ma ewoluować w trochę inny projekt, a póki co się uczę. Niemniej dziękuje bardzo! I zapraszam

Gratulacje! Będę czytywać i zapraszam do mnie (mój też docelowo będzie mieć inny charakter)
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 08:32   #2915
Nikii89
Zakorzenienie

Justyna no chyba na to po cichu liczy
Ja sterylizatora nie miałam i mieć nie zamierzam
Garnek z wrzątkiem wystarczy

MamaKtosia no nieźle z tym porodem .
Ja się bałaganem nie przejmuję w takich sytuacjach , bo najważniejsze to że dziecko szczęśliwe bo mamie pomogło , uczy to go czegoś też tak więc niech bałagan będzie przynajmniej wiadomo że rodzic spędza czas z dzieckiem

Janeczka też bym chciała mieć już te porządki z ciuszkami z głowy, ale my czekamy na przeprowadzkę i aby kupić nową komodę , bo teraz nie mam gdzie tego trzymać. Nie no ja myślę że jak 3 lekarzy u mnie mówiło że dziewczynka to już Majka w Gucia się nie zmieni

Dzień dobry

Jestem wyspana

Trochę zawiedziona , bo chciałam aby więcej śniegu u Nas było , aby iść rodzinnie na sanki. Ale jest taka cienka powłoka śnieżna że sanki odpadają ;/
TŻ z rana pojechał po świeże bułeczki . Tak więc na śniadanko były te bułeczki i "kokos"
Stary 2014-01-26, 08:45   #2916
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie

U nas pobudka o 5 dzisiaj więc nie chce czytać, że wstałyście o 7 i jesteście niewyspane

Martusiaaa nowości to od szwagra, a on skąd bierze to ja już nie wnikam

Madziuula no to za prawie gotową wyprawkę Ciebie może nie odeślą jak zajedziesz i zobaczą, że główka już wyszła w drodze

Justyna ja myślałam, że ta cebula musi sok puścić dlatego chciałam do rana czekać. Brawo za podgrzewacz
Ja nie kupuję laktatora (miałam od bratowej ale oddałam, oni teraz przekazali dalej), jak będzie potrzebny to się kupi po porodzie, a sterylizatora w ogóle nie biorę pod uwagę. My wyparzaliśmy butelki wrzatkiem, a raz na jakiś czas gotowaliśmy i było ok.

MamaKtosia a dziękuję, no Hania ładnie przespała noc poza wczesną pobudką i zjadła mleko, potem śniadanie, ale wczoraj rano też wszystko było ok., dopiero po 12 zaczęły się wymioty. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, jak się sytuacja powtórzy to dzwonię do lekarza. A z gardłem u nas to chyba wirus, bo moją mamę też strasznie boli więc strzeżcie się!
A co do IKEI masz rację tam to jest skupisko ciężarnych

Vampirka ale wiesz co, podobno w wielu szpitalach odsyłają jak nie mają akurat miejsc na porodówce dla mnie to też jest masakra, ale tak jest dlatego lepiej jechać tam gdzie na pewno nie odeślą

Nikii wow świeże bułeczki, co za luksus dla męża ja musiałam tosty jeść, bo bułki z wczoraj okropne i tata zaniósł ptakom
U nas też właśnie za słabo na sanki, zresztą przy takim dużym mrozie to chyba i tak byśmy nie poszli.

My dzisiaj z rana musieliśmy dogrzewać w pokoju i łazience termowentylatorem, bo tak zimno było kaloryfery na maxa odkręcone a tak zimno jest.
Ale się załamałam, bo wczoraj nasza pani sklepowa – nie wiem skąd ma takie informacje, ale nie wnikam – powiedziała mojej mamie, że w przyszłym tygodniu ma być u nas -35 no coś wierzyć mi się w to nie chce

Dzisiaj mamy na obiad leczo z kurczakiem, dla Hanuli będzie rosół, a potem rosół przerobimy na barszcz i z mięsa z rosołu zrobimy krokieciki w cieście francuskim – taki jest plan

Miłego dnia dziewczyny
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 08:48   #2917
lolitka888
Rozeznanie

Hejcia

Lucynka gratuluje chłopca

Obudziłam się przeziembionazatkany nos i boli gardło buuu
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 08:57   #2918
asiulka_22
Zakorzenienie

witam się niedzielnie
Nikii>> nie ma opcji :Maja zostanie Mają
a jeśli chodzi o śnieg to zapraszam do mnie: śniegu pod dostatkiem
---------------
wczoraj bylismy jeszcze u znajomych, mają synka 2,5 r, i miałam 5 toreb ciuszków to przeglądnięcia i wybrania co mi pasuje. i wyszła mi z tego jedna.
wcześniej pytali się tez nas czy nie chcemy wózka, bo maja na zbyciu/ a kupowali nowy dla małego / i tu problem bo ja nie pamietałam jaki oni mieli, i coś mi sie kojarzyło że jakiś zielony... / a takiego bym nie chciała/ , no i miałam taka wymówkę że jak mi się nie spodoba / oczywiście tego bym nie powiedziała wprost/ topowiem że babcie juz zdeklarowały że wózek będą kupować itp. ale ku mojemy miłemu rozczarowaniu wózek okazał się super, w sumie też je oglądałm na allegro. Może nie jakaś super firma bo to SOLARIS BEBETTO , ale w "moich " kolorach: beż, kawa zmlekiem i jasny brąz. ze spacerówki nie korzystali wogóle bo mają mniejszą.
póki co w domu mamy tylko pokrowiec( tą nakładke) na spacerówke i wkład do fotelika. w tygodniu jedziemy po całość, wtedy wstawie fotki to zobaczycie sobie
i z takich rzeczy jeszcze wyprawkowych, S. powiedziałą mi żeby się zaopatrzyć w dobry jonizator powietrza /ten parownik, wyleciało mi z głowy jak się na to mówi/.
mają jeszcze poszukać cy maja , czy już poszedł w obieg do kogoś innego
=========
a może ktoś chce kupić czajnik hehehe
http://archiwumallegro.pl/piekny_mal...181136448.html
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 08:57   #2919
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejcia

Lucynka gratuluje chłopca

Obudziłam się przeziembionazatkany nos i boli gardło buuu

Oj to zdrówka , wygrzewaj się dziś w łóżku !
I dziękuje ;*

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 09:02   #2920
asiulka_22
Zakorzenienie

kobitki od ktorgo tygodnia podczas wizyt się robi KTG??
ja przed wizytą u ginki ide do pokoju gdzie mnie pielęgniarka waży imierzy cisnienie, a wyniki z badańwpisuje do książeczki ciąży. a ktg nie miałam nigdy jeszcze

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

a zjadłam właśnie prawie pół paczki płątków Cinis- Minis z zimnym mlekiem >> uwielbiam. dzisiaj po kościele jeszcze chyba zaglądniemy do REala / mają go likwidować u nas, czy przenosić nie wiem/ i kolega mówił że bardzo dużo promocji/ wyprzedaży jest
Stary 2014-01-26, 09:06   #2921
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
witam się niedzielnie
---------------
wczoraj bylismy jeszcze u znajomych, mają synka 2,5 r, i miałam 5 toreb ciuszków to przeglądnięcia i wybrania co mi pasuje. i wyszła mi z tego jedna.
wcześniej pytali się tez nas czy nie chcemy wózka, bo maja na zbyciu/ a kupowali nowy dla małego / i tu problem bo ja nie pamietałam jaki oni mieli, i coś mi sie kojarzyło że jakiś zielony... / a takiego bym nie chciała/ , no i miałam taka wymówkę że jak mi się nie spodoba / oczywiście tego bym nie powiedziała wprost/ topowiem że babcie juz zdeklarowały że wózek będą kupować itp. ale ku mojemy miłemu rozczarowaniu wózek okazał się super, w sumie też je oglądałm na allegro. Może nie jakaś super firma bo to SOLARIS BEBETTO , ale w "moich " kolorach: beż, kawa zmlekiem i jasny brąz. ze spacerówki nie korzystali wogóle bo mają mniejszą.
póki co w domu mamy tylko pokrowiec( tą nakładke) na spacerówke i wkład do fotelika. w tygodniu jedziemy po całość, wtedy wstawie fotki to zobaczycie sobie
i z takich rzeczy jeszcze wyprawkowych, S. powiedziałą mi żeby się zaopatrzyć w dobry jonizator powietrza /ten parownik, wyleciało mi z głowy jak się na to mówi/.
=========

za wózek

A czajnik

Cytat:
ja przed wizytą u ginki ide do pokoju gdzie mnie pielęgniarka waży imierzy cisnienie, a wyniki z badańwpisuje do książeczki ciąży. a ktg nie miałam nigdy jeszcze

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

a zjadłam właśnie prawie pół paczki płątków Cinis- Minis z zimnym mlekiem >> uwielbiam. dzisiaj po kościele jeszcze chyba zaglądniemy do REala / mają go likwidować u nas, czy przenosić nie wiem/ i kolega mówił że bardzo dużo promocji/ wyprzedaży jest
Mi się wydaje, że położna mówiła mi że od 36tc.
Ja też dziś na mleku jadłam, tylko na ciepły.
Zimne dla mnie jest beeee..... a co najlepsze czytam jakie płatki jadłaś i przeczytałam że na ZIELONYM mleku

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-26, 09:10   #2922
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzien dobry...
U nas nasypalo duuuzo sniegu. Zapraszam z maluchami na sanki.

KASIAN syrop z cebuli musi puscic sok. Ale jak zasypiesz go cukrem to.po godzienie powinien byc ok.

Ja mialam mega ciezka noc. Ciagle sie budzilam. Nie moglam zasbac. Bylo mi nie wygodnie i Frankowi chyba tez bo sie wiercil.

LOLITKA zdrowka. Kuruj sie i nie wychiodz na dwor. Oby ci szybko przeszlo.

Dziekuje wszystkim za odpowiedz.odnosnie sprzetow.
Z latktatorem sie wsztrzymam. Tak jak piszecie. Natomiast ten sterylizator mnie kreci

Milego dnia ide robic sniadanko... dzis msze sobie odpuszczem za zimno!

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 09:18   #2923
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry

asiulka z tego co czytałam to Auchan wykupił Reala i dlatego pewnie te wyprzedaże. W sumie może też się przejadę do naszego, może akurat będą jakieś fajne promocje czekam na fotki wózka i fajnie, że macie już go z głowy

Justyna ja sterylizatora nie kupuję, będę wyparzać w garnku a laktator to po porodzie jak będzie potrzebny...

kasian no to rzeczywiście u Was jakiś wirus panuje mąż zrobił ten syrop?

U nas w ogóle śnieg nie padał, już nawet mało co zostało z tamtego ale i tak zimno jest, a chciałam na spacerek iść

Dziś będę przeglądać ciuszki, a jutro brat przywiezie mi 6 worów ciuchów od 0-6 ciekawe gdzie ja to trzymać będę

Jestem na etapie szukania materacyka. Jaki Wy kupujecie?? Ja chyba przymierzam się do lateksu....

Miłego dnia
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 09:22   #2924
Ramona_85
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie
my wczoraj gościliśmy szwagrów, zrobiłam mega pizzę, szkoda że tylko jedną

dziś za dużo nie popiszę, mąż domu, to się nacieszę nim przynajmniej

chciałam iść do kościoła, ale chyba w taki ziąb nie dam rady

rano miałam problem ze wstaniem - kość łonowa bolała jak chole***, też tak macie?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 09:29   #2925
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Jestem na etapie szukania materacyka. Jaki Wy kupujecie?? Ja chyba przymierzam się do lateksu....
:
ja jestem na etapia, czytania i oglądaniana allegro póki co

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
rano miałam problem ze wstaniem - kość łonowa bolała jak chole***, też tak macie?
mnie łonowa nigdy nie boalała powiem Ci, ale za to kręgosłup wodcinku lędzwiowym czasem daje się we znaki,, i chodze nieraz jak pokrzywiona, w=zwłaszcza przy wstaniu z łóżka czuje.
a co do kaczego chodu w ciąży >>> póki co chodze normalnie hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 09:29   #2926
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzień dobry
Niesamowite mama dwulatka po 9 pisze z łóżka od godziny się kręce w pościeli ale taka okazja, że żal wstać

Pozatym witam w 28tc, dokładnie za 3mce mój tp wypada, a że wchodzi w to luty to równo 90dni
No ja Wam będe najbardziej świrować z porodwm widze

A Tobie MamaKtosia dziękuje za pocieszenie :p wiesz co, ja chyba poproszę Ciebie o instrukcje odbioru porodu

Nikki u nas nawał śniegu:p
A gdzie tż dostaje tak wcześnie świerze bułki w nd bo u nas tylko markety i od 9 otwarte :p

Mała85 no teraz wciąż najlepsze opinie ma MSWIA ja tam z Olim nie mogłam bo przyjmują tylko zdrowe ciąże, ale ogólnie opinie ma dobre, ostatnio dwie znajome rodzily
Ja też w miejskim i zadowolona, zwłaszcza że 5dni tam byłam i chyba teraz też tam pojade, bo ciut bliżej no i brat tam pracuje, a o nim myśle pod względem dostawy kanapek o 7rano bo śniadanie dla matek karmiących o 9 rano to katorga

Mówicie że laktator nie a za to podgrzewacz, ja swój laktator używałam w szpitalu, a podgrzewacza do dziś nie mam, słoiczki podgrzewałam wrzątkiem a wode do mleka w mikrofali, ale to po roku zresztą krótko jadł papki no i raczej maminej roboty bo kupne za mdłe :p

Kasian zdrówka dla was, kup jakies tabsy czy cuksy do ssania, my młodemu przed półtora roku też dawaliśmy cukierki na gardło jak byliśmy nad morzem a tantum verde psikać nie pozwalał

Będe wredna - wracam pod kołderke

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2014-01-26 o 10:47
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 09:34   #2927
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

Mnie też boli.... szczególnie jak śpię bez poduszki pomiędzy nogami
W nocy jak się przekręcam to jest tylko ała ała

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-26, 09:44   #2928
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
ja też jeszcze z wyrka nadaje
mężu śpi obok / poszedł spać o 4:30/ mówił że nie może spać całą noc mi siedział obok na lapku....
a ja na allegro ogladam teraz poduszki, lezaczki, materacyki, kołderki
Stary 2014-01-26, 10:12   #2929
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Pytam tżta kiedy śniadanko - a kiedy robisz? ale zagoniłam go do jajecznicy :p
Mnie ogonowa kość boli ale to jak siedze i kaczego w poprzedniej nie miałam, pewnie to ten mały brzuś

Marianek i Rysiu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 10:14   #2930
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Justyna no chyba na to po cichu liczy
Ja sterylizatora nie miałam i mieć nie zamierzam
Garnek z wrzątkiem wystarczy

MamaKtosia no nieźle z tym porodem .
Ja się bałaganem nie przejmuję w takich sytuacjach , bo najważniejsze to że dziecko szczęśliwe bo mamie pomogło , uczy to go czegoś też tak więc niech bałagan będzie przynajmniej wiadomo że rodzic spędza czas z dzieckiem

Janeczka też bym chciała mieć już te porządki z ciuszkami z głowy, ale my czekamy na przeprowadzkę i aby kupić nową komodę , bo teraz nie mam gdzie tego trzymać. Nie no ja myślę że jak 3 lekarzy u mnie mówiło że dziewczynka to już Majka w Gucia się nie zmieni

Dzień dobry

Jestem wyspana

Trochę zawiedziona , bo chciałam aby więcej śniegu u Nas było , aby iść rodzinnie na sanki. Ale jest taka cienka powłoka śnieżna że sanki odpadają ;/
TŻ z rana pojechał po świeże bułeczki . Tak więc na śniadanko były te bułeczki i "kokos"
Niki ja zapraszam na sanki do nas,ba nawet córa wezmie małego bedzie zachwycona że ma kogo wozić,a Ty zabierz te świeże bułeczki,ja zrobie herbatkę i poplotkujemy

Cytat:
witam się niedzielnie
---------------
=========
no prosze,duży wydatek ci odejdzie

Cytat:
Dzień dobry
Niesamowite mama dwulatkanpo 9 pisze z łóżka od godziny się kręce w pościeli ale taka okazja, że żal wstać

Pozatym witam w 28tc, dokładnie za 3mce mój tp wypada, a że wchodzi w to luty to równo 90dni
No ja Wam będe najbardziej świrować z porodwm widze

A Tobie MamaKtosia dziękuje za pocieszenie :p wiesz co, ja chyba poproszę Ciebie o instrukcje odbioru porodu

Nikki u nas nawał śniegu:p
A gdzie tż dostaje tak wcześnie świerze bułki w nd bo u nas tylko markety i od 9 otwarte :p

Mała85 no teraz wciąż najlepsze opinie ma MSWIA ja tam z Olim nie mogłam bo przyjmują tylko zdrowe ciąże, ale ogólnie opinie ma dobre, ostatnio dwie znajome rodzily
Ja też w miejskim i zadowolona, zwłaszcza że 5dni tam byłam i chyba teraz też tam pojade, bo ciut bliżej no i brat tam pracuje, a o nim myśle pod względem dostawy kanapek o 7rano bo śniadanie dla matek karmiących o 9 rano to katorga

Mówicie że laktator nie a za to podgrzewacz, ja swój laktator używałam w szpitalu, a podgrzewacza do dziś nie mam, słoiczki podgrzewałam wrzątkiem a wode do mleka w mikrofali, ale to po roku zresztą krótko jadł papki no i raczej maminej roboty bo kupne za mdłe :p

Kasian zdrówka dla was, kup jakies tabsy czy cuksy do ssania, my młodemu przed półtora roku też dawaliśmy cukierki na gardło jak byliśmy nad morzem a tantum verde psikać nie pozwalał

a ja będe wredniejsza he he jeszcze nadaje z wyrka a moja 11 latka do mnie ,,mamo ty robisz takie pyszne kanapeczki,może już sie wyleżałaś''

Dziewczyny rano miałam takie dziwne stwardnienie poniżej pępka ale tak z jednej strony,taka kula się wycisła... twardniała przez chwil potem bylo ok,mam tak co noc jak wyjde do wc potem sie znowu poloze...
co to może być? bo dzieć to nie jest na pewno bo jeszcze ruchów takowych nie czułam tylko lekkie pływanie na razie...
Stary 2014-01-26, 10:26   #2931
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez dzis po płatkach z mlekiem, ale dla mnie musi koniecznie byc ciepłe! twardych płatków nie zjem

co do ktg - czytałam ze robi się od 38 tygodnia

zaraz zmykam do koscioła

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:35   #2932
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

No ja Wam będe najbardziej świrować z porodwm widze :brzydal
Gratuluję III trymestru

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś będę przeglądać ciuszki, a jutro brat przywiezie mi 6 worów ciuchów od 0-6 ciekawe gdzie ja to trzymać będę :confused:
Miłego dnia
Możesz u mnie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Co polecacie na ból gardła poza płukaniem wodą z solą? I czosnkiem
Miłego wieczora
Co do wytłuszczonego, to mój tż ma zawsze dla mnie tylko jeden sposób na ból gardła. Ale ponieważ jeszcze nie ma godz.22 to nie napiszę jaki
Stary 2014-01-26, 10:38   #2933
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Lolitka rozumiem Twój ból i to doskonale

Asiulka to super, że wózek okazał się fajny, koniecznie pokaż jak będziecie mieli no i kolejne ciuszki dla synka
A czajnik już widziałam
Ja mam następną wizytę pod koniec lutego i to będzie 26-27 tydzień chyba z tego co pamiętam i już mi doktorek mówił, że będziemy robić KTG

Martuszka, ech tam nie zrobił oczywiście ratuję się herbatą z miodem i cytryną, a teraz pojechał mi do apteki po coś do ssania.
Ciuszki na razie zostaw w worach ja tak trzymałam jak mi bratowa znosiła dopóki miejsc w szafach nie miałam
Materac my mamy pianka – kokos – pianka

Madziuula wow zazdroszczę nawet nie wiesz jak bardzo
No i gratulacje za tydzień
Właśnie mąż mi pojechał po ten prenalen na gardło do ssania a jak nie to mu kazałam zobaczyć ten cholinex dla dzieci, o którym pisałaś
U nas podgrzewacz używany od 1 dnia pobytu w domu do teraz, bo na karmieniu MM to sobie nie wyobrażam bez tego w garnku za długo, a w mikrofali nierównomiernie podgrzewa i bym się bała jednak.
Ja też nie miałam kaczego chodu a brzuch wielki

Sylvunia to córa ale Cię podeszła
Może się jednak dzidziuś rozpycha? Trudno powiedzieć.

Wczoraj obejrzeliśmy ten film i powiem Wam, że myślałam, że to komedia będzie, ale to był dramat. Ogólnie mi się bardzo podobał, ale ciężko się oglądało no ale był Ewan to najważniejsze

Idę sobie zrobić herbatkę i coś zjeść, Hanka padła, nawet mleka nie dopiła do końca, ale jak się wstaje o 5 to po 10 już się pada po prostu Na razie jest ok., zjadła trochę banana (mąż jej dał, ja bym nie dała owoców po tym wymiotowaniu wczorajszym, ale za późno się dowiedziałam ), zjadła 3 herbatniki, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Co do wytłuszczonego, to mój tż ma zawsze dla mnie tylko jeden sposób na ból gardła. Ale ponieważ jeszcze nie ma godz.22 to nie napiszę jaki
Ale to żeby zaczęło boleć tak? bo mi chodzi o odwrotny efekt
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:54   #2934
asiulka_22
Zakorzenienie

PODWÓJNE MAMCIE : co sądzicie o takich wałeczkach ?? zbędny wydatek? czy się przydadzą? http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...889277016.html

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
hehe ja się domyslam jaki

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2014-01-26 o 10:52
Stary 2014-01-26, 10:57   #2935
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Madziuula wow zazdroszczę nawet nie wiesz jak bardzo
No i gratulacje za tydzień
Właśnie mąż mi pojechał po ten prenalen na gardło do ssania a jak nie to mu kazałam zobaczyć ten cholinex dla dzieci, o którym pisałaś
U nas podgrzewacz używany od 1 dnia pobytu w domu do teraz, bo na karmieniu MM to sobie nie wyobrażam bez tego w garnku za długo, a w mikrofali nierównomiernie podgrzewa i bym się bała jednak.
Ja też nie miałam kaczego chodu a brzuch wielki
Jest jeszcze "NA GARDŁO" dopelhertz np albo tantum verde do ssania
Albo chociaz te cukierki z krzyżykiem co w Biedronie albo Lidlu są, zawsze jakaś to ulga
No tak Wy nie macie komu malutkiej podrzucić bo z rodzicami mieszkacie
No ale coś za coś, ja się młodego pozbyłam bo Tż znów wybywa na 4 dni

A to prawda z tym Realem? Bo może mojego wyciągnę i tak musimy małej torby szukać gdzies

Asiulka sprawdziłam, ja robiłam od 36 tc, ale to co tydzień, bez wizyty u gina, chyba zależy, bo z nfz widziałam że w szpitalu robią od 38 tc

W ogóle Asia i Asiulka macie nie dość że podobne nicki to jeszcze podobne avatarki i nigdy nie wiem której mam odpowiedzieć

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-26, 10:57   #2936
agaaga89
Zakorzenienie

Heloł Mamuśki! Ja znów tylko wpadam się usprawiedliwić, bo mam raptem pół godziny potem znów obiad u rodziców, potem kolacja u drugich i cały dzień bez komputera, bo wieczorem pewnie padniemy Więc przyjemnych niedziel, cieszcie się śniegiem!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:59   #2937
paulka0212
Wtajemniczenie

Od wczoraj chodzą za mną rurki nadziewane śmietankowe z biedronki

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 11:03   #2938
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
A to prawda z tym Realem? Bo może mojego wyciągnę i tak musimy małej torby szukać gdzies
to chyba zalezy w jakich miastach, na stronie pisze : " Według plotek krążących w centralach Reala w Polsce, jego sklepy zostały już sprzedane Auchan. Transakcja nie dotyczy wszystkich placówek, ale tylko tych nie wykazujących rentowności."
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...dac_osiem.html
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...ka__a_kto.html

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2014-01-26 o 11:04
Stary 2014-01-26, 11:04   #2939
Seksta
Rozeznanie

Heelloo ja tez sie witam niedzielnie, jeszcze nadaje z lozka udanegoo dniaaaaaaaaaaa, wypoczywajcie

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:06   #2940
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Od wczoraj chodzą za mną rurki nadziewane śmietankowe z biedronki
tylko nie zabij mnie za to o tych mówisz??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości