Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 09:58   #3271
Madzik 89
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Kochana, ona idzie spać dopiero o tej godzinie;p ostatnio próbowałam usypiać ją od 21-23, ale poddałam się, bo ona najzwyczajniej w świecie nie chce. Dlatego powoli przesuwam rytm dnia do późniejszej h.

Amen!

dokładnie, Ulka tak ma od tygodnia. Ale ona budzi się o 7.30, zje i usypiam ją jeszcze na godzinkę, a potem już aktywność do ok. 11-13, zależy od dnia.

no chyba tak. Ale pierwszy raz nie boli mnie brzuch:P

Ulka jeszcze nie, zaczyna już wydawać dzwięki, czasami jej się zdarzy zaśmiać na głos, ale to przez przypadek raczej
Mój dziś wstał o 7:30 pobawił się przy karuzeli do 8:00 zjadł butlę i od 9:30 śpi - sam zasnął na kanapie - ma tak od 4 dni, że po śniadanku ucina sobie samodzielnie dzemkę

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Ulka jeszcze nie, zaczyna już wydawać dzwięki, czasami jej się zdarzy zaśmiać na głos, ale to przez przypadek raczej
Jeszcze chwilka - u nas to tak z dnia na dzień - po skoku

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lubiewiedziec Pokaż wiadomość
Kobietki, wybaczcie ze ja do was zawsze z pytaniami a malo sie udzilam, ale ja na zywno nie znam zadnej innej mlodej mamy. Pytanie mam co do otulania. Czytalam, ze po 2 miesiacu nie powinno sie juz otulac do spania, ale moj 3 miesieczny senek budzi sie jak sie go nie otuli bo macha lapami przez sen. Czy otulacie wasze pociechy? albo moze juz nie otulacie? generalnie chodzi mi o to jak poradzilyscie sobie z latajacymi raczkami i sen?

Ania
Ja nie otulam więc nie pomogę, już w szpitalu wyjęłam go z tego kokona bo za gorąco mu było mam rożek ale nie użyłam ani razu, tzn. użyłam i używam ale jako kołderkę do wózka ale jako otulacz

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Ale u mnie śnieg sypie a ja muszę właśnie iść z Nuką bo się wierci i kręci
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:03   #3272
CorkaCzarownic
Zadomowienie

lubiewiedzieć, my nie otulamy Ulki, bo ona jest gorąca dziewczyna i nie lubi jak jej jest goraco
Stary 2014-01-26, 10:06   #3273
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
lubiewiedzieć, my nie otulamy Ulki, bo ona jest gorąca dziewczyna i nie lubi jak jej jest goraco
Dokładnie - swoją drogą podobne te nasze dzieci co do zasypiania, wstawania, otulania i nie wiem czego jeszcze
20.08.2016
Stary 2014-01-26, 10:10   #3274
lubiewiedziec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Dokładnie - swoją drogą podobne te nasze dzieci co do zasypiania, wstawania, otulania i nie wiem czego jeszcze
A nie wybudzaja wam sie po 5 min?

Ania
lubiewiedziec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:15   #3275
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie zauważyłam
Cytat:

Ania
Wybudza się gdy je za wcześnie odłożymy. czytałam kiedyś o fazach snu właśnie i ja zawsze staram się kilkadziesiąt minut trzymać ją na rękach, bo jak odłożę to się wybudza. Czekam na ten głębszy sen. A w dzień często rboi sobie właśnie takie 5-minutówki

A wgl to się Wam pochwalę, że od 4 dni nie jem słodyczy i jem bardziej rozważnie i schudłam już 2 kg dzisiaj, a jestem po śniadaniu
Stary 2014-01-26, 10:16   #3276
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki, wybaczcie ze ja do was zawsze z pytaniami a malo sie udzilam, ale ja na zywno nie znam zadnej innej mlodej mamy. Pytanie mam co do otulania. Czytalam, ze po 2 miesiacu nie powinno sie juz otulac do spania, ale moj 3 miesieczny senek budzi sie jak sie go nie otuli bo macha lapami przez sen. Czy otulacie wasze pociechy? albo moze juz nie otulacie? generalnie chodzi mi o to jak poradzilyscie sobie z latajacymi raczkami i sen?

Ania
Nela otulana byla tylko w szpitalu w domu tego nie praktykowalismy chciala sobie machac raczkami to machala a rozka uzywalismy jako cos na czym sobie lezala i tyle

Anka, podejrzewam ze nie tylko Ty masz depresje, ale to nie znaczy ze masz w taki sposob pisac o wszystkich.. Wszyscy dla Ciebie sa zli TZ kobieta ojca pielegniarki polozne lekarze caly personel szpitala.. Nie widzisz w sobie problemu ze to Ty ich tak odbierasz...
My Ci chcemy pomoc doradzic a Ty sie wkurzasz od tego jest forum..co do Gabrysia, zrobisz mu krzywde takim karmieniem. Twoj Maly jest mlodszy od Neli o prawie 3 tygodnie a wazy wiecej niz moja (wiem ze to nie jest wyznacznik no ale..)

Sanrioo.. Wg tego co piszesz wytresowalam dziecko (zarcik taki..) Wstajemy rano, kolo 10 spanie, karmienie mniej wiecej o tych samych porach kapanie tak samo butla na noc i spanie.. Wszystko robiny mniej wiecej o tej samej porze BO TAK SOBIE USTALILA NELA... Ja tez potrzebuje odpoczynku.. Jakby nie bylo rytmu dnia nie bylo by odpoczynku
A wpychanie na sile cycka na kazdy placz to jie jest dobre rozwiazanie bo co przechodzila Nasturcja i Milek w szpitalu? Przez to dziecko jedc nie chcialo z piersi...
W takim razie to ze spisz kiedy jest noc to tez jestes wytresowana? Na to wychodzi ze tak.

Hej hej bylismy wczoraj w kinie na Hobbicie podobal mi sie no i ten Legolas
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-01-26 o 10:18
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:23   #3277
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Nela otulana byla tylko w szpitalu w domu tego nie praktykowalismy chciala sobie machac raczkami to machala a rozka uzywalismy jako cos na czym sobie lezala i tyle

Anka, podejrzewam ze nie tylko Ty masz depresje, ale to nie znaczy ze masz w taki sposob pisac o wszystkich.. Wszyscy dla Ciebie sa zli TZ kobieta ojca pielegniarki polozne lekarze caly personel szpitala.. Nie widzisz w sobie problemu ze to Ty ich tak odbierasz...
My Ci chcemy pomoc doradzic a Ty sie wkurzasz od tego jest forum..co do Gabrysia, zrobisz mu krzywde takim karmieniem. Twoj Maly jest mlodszy od Neli o prawie 3 tygodnie a wazy wiecej niz moja (wiem ze to nie jest wyznacznik no ale..)

Sanrioo.. Wg tego co piszesz wytresowalam dziecko (zarcik taki..) Wstajemy rano, kolo 10 spanie, karmienie mniej wiecej o tych samych porach kapanie tak samo butla na noc i spanie.. Wszystko robiny mniej wiecej o tej samej porze BO TAK SOBIE USTALILA NELA... Ja tez potrzebuje odpoczynku.. Jakby nie bylo rytmu dnia nie bylo by odpoczynku
A wpychanie na sile cycka na kazdy placz to jie jest dobre rozwiazanie bo co przechodzila Nasturcja i Milek w szpitalu? Przez to dziecko jedc nie chcialo z piersi...
W takim razie to ze spisz kiedy jest noc to tez jestes wytresowana? Na to wychodzi ze tak.

Hej hej bylismy wczoraj w kinie na Hobbicie podobal mi sie no i ten Legolas
Amen po raz drugi

Kurde, a ja zatrzymałam się na pierwszej części hobbita i nie mam kiedy nadrobić a 2 czeka a w takim tempie to 3 części od razu obejrzę
Stary 2014-01-26, 10:31   #3278
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no wlasnie musimy sprobowac z ta chusta...juz od jakiegos czasu i chce i boje side:p

ale dzis M. w domu,wiec musimy sprobowac

Mala dala mi sie wyspac dzis
wiec mam nadzieje,ze dzisiejszy dzien bedzie lepszy:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
noo spróbujcie fajna sprawa!

Cytat:
u nas tez

Sorry Aniu, ale tutaj jest więcej mamuś z depresją niż może Ci się wydawać, a żadna z nich nie pluje takim jadem w wiadomościach...

Jeeju jak Ci gratuluję i cieszę się razem z Tobą! Oby wszysyko było dobrze!

No niby po pół roku,a to kawał czasu

To może naucz się pisać inaczej? Bo coś wszyscy w ten sam sposób interpretują Twoje posty, więc może przyczyna nie tkwi w czytaniu ze zrozumieniem...

Kurcze, to ja chyba wytresowałam swoje dziecko, bo w jaki inny sposób dziecko może czekać na kąpiel o danej godzinie? Kąpieli nie zna od początku i nie jest to dla niej naturalne tak jak szukanie cycucha. Musisz ją nauczyć, że kąpie się w danej godzinie. Ponadto ja po kąpieli daję butle co jest dla niej znakiem, że pora spać. Chociaż teraz ma skok i na nią to nie działa. To nie są naturalnie wyproszone przez nią zachowania. Ja jej pomogłam te normy sobie ustalić. Ja rozumiem, że mamy dzieci i trzeba o nie dbać, wsłuchiwać się. Jednak jeśli jest możliwość takiego "ustawienia" dnia, aby nam było dobrze i dziecku dobrze to dlaczego szczęsciu nie pomóc. A uwierz mi - niezadowolona, zmęczona matka = nieznośne, płaczące dziecko. Przeżyłam na sobie. Może gdyby mała nie miała problemów z kupką i nie miałabym takich nocy i dni jakie miałam (nieprzespane 36h na przyklad) to pisałabym tak jak Ty.Ale miałam i podczas tych okropnych dni mała non stop wyła i butla nie pomagala, a przytulenie już tak. Dlatego uważam, że nie należy dawać ciągle cyca, na każdy płacz, bo ono po prostu tego cyca nie chce. A to ciągłe rzucanie w dziecka cycem i wiszenie na cycu to dla matki męczące przez co dziecko czuje rozdrażnienie, co niesie za sobą płacz na którego dostaje cyca i w kółko macieju. A uwierz mi da się na siłę wcisnąć cyca... Wystarczy zabawić ją jakąś zabawką, bujaczkiem, karuzelką, matą edu.
Owszem są dzieci, które lubią wisieć na cycu, ale to nie znaczy, że wszystkie. Wystarczy popróbować innych rzeczy. Woda też działa. Na początku nie chciała pić, ale już pije. Czasami dzieci są spragnione i to nie jest oszukiwanie dziecka wodą, tylko gaszenie pragnienia.

A jeszcze co do stałych godzin posiłku - dla dorosłych również zdrowe są posiłki o stałych porach dnia i określona ilość w ciągu dnia, więc coś w tym musi być.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

A tak poza tym witam się

Ulka ma skok i jest super nieznośna, ale nie narzekam, bo czasami da się ją uspokoić Gorzej niż było nie będzie, więc każde jej skokowe marudzenie przyjmuję na gołą klatę:P a poza tym dużo śpi podczas tego skoku, mój nicpoń mały. Aktualnie śpi mi na prawym cycu skulona i zwrócona twarzyczką do mnie - jest przesłodka Nawet jak wczoraj dała nam tak w kość<3

.Przesypia już całą noc od 23/24 - 7,30-8 odpokutowuje swoje 3-tygodniowe harce. Mam nadzieje, że jej to po skoku nie przejdzie plizzzzz

A ja dostałam okres w tym samym dniu co przed ciążą miałam:P

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

ahha sanrioo

"Ale jeśli ustawia się dziecko wg swoich potrzeb i usiłuje nim kierować tak jak dorosłemu wygodniej to jest moim zdaniem tresowanie"

To ja totalnie tresuje swoje dziecko, bo ustawiam je tak,abym ja była szczęśliwa i ono było szczęśliwe. Ale spoko, nie uczę jej jeszcze szczekać na zawołanie, chodzić przy nodze i turlać się po podłodze. Na to przyjdzie czas.

I swoją drogą po co nam ma być wygodnie, po co mamy być wypoczęte skoro możemy spełniać każdą zachciankę dziecka i padać na twarz.
może wytresowałaś ja tam nie wiem sama wiesz najlepiej jak zacznie szczekać i chodzić przy nodze to dojdziesz do perfekcji skoro chcesz ją tego nauczyć czemu nie może być całkiem ciekawie

a tak serio czemu mam nauczyć się pisać inaczej? wystraczy czytać ze zrozumieniem co jest podstawową umiejętnością człowieka który skończył edukację na poziomie średnim ah już w podstawówce zaznaczają żeby czytam dokładnie i nie wyciągać niepotrzebnych wniosków. po za tym kto to są wszyscy? wszyscy to tak na prawdę nie wiadomo kto bo jak na razie nie zaobserwowałam żeby wszyscy interpretowali tak samo.

oczywiście że nie nalezy dawać ciągle cyca, oczywiście że możesz robić według tego co myślisz i uważasz za stosowne dla swojego dziecka i ustawiać je tak aby wszytskim pasowało

jeśli dzieć spragniony to cycem się napije. nie dla każdej matki 'wiszenie na cycu' jest męczące - to zalezy jak się do tego podchodzi

ja też mam problemy z burzuchem małej z kupą, z bąkami, nie śpię po nocach nie jesteś sama serio

ja widzę że jak człowiek ma odmienne zdanie to zaraz odzywa się burza a przecież można chyba popisać na poziomie? ja uważam żę to tresura ktoś uważa inaczej i gitara, kochamy się dalej nawet jeśli mamy odmienne zdania. nie każdy musi myśleć tak samo. a widzę, że jest tendencja brania spraw za bardzo do siebie.

lubiewiedziec jeśli czujesz że to ok to otulaj, ja otulam chyba że marudzi to wtedy szukam innego rozwiązania, koleżanki otulają nawet 6 miesięczne dzieci i widać że to lubią

lineczko jeśli sobie Nela tak ustaliła to nie ma w tym żadnej tresury! ONA sobie to ustaliła i bardzo dobrze a Ty po prostu odpowiedziałaś na to wszytsko. Mi chodzi o sytuacje kiedy rodzić ustala coś wbrew dziecku - np. jesz co 3 godziny bo ja tak chcę i ja wiem lepiej kiedy jesteś głodny nawet jeśli jesteś głodny po 1,5 godziny. Przykłąd straszych dzieci - robisz coś co mi się nie podoba np rozlałeś wodę to idziesz do kąta albo na kranego jeża czy coś tam.

Noc jest do spania - to wynika z naturalnego rytmu świata nie ma nic do tresowania.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:33   #3279
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:

Ania
Nie, odkładam do łóżeczka i śpi jak suseł
20.08.2016
Stary 2014-01-26, 10:47   #3280
Kabriela
Zadomowienie

Nie wierzę tylko dwie dziewczyny odpowiedziały na moją miłą zaczepkę....jestem zrozpaczona. Okej, rozumiem nie każdy mnie lubi....ale za co ja się pytam za co mnie się nie lubi? hihihhi

spokojnie, spokojnie tylko żartuję

od dwóch dni chyba mam dobry humor.

Co do mojego karmienia i dopajania wodą i tymi brzydkimi kupami.

Agata do tej pory tego nie wiedziałam, czasami wołała nie dlatego, że była głodna tylko dlatego by Ją nosić, wziąć na ręce i usypiać na piłce...a ja oczywiście przystawiałam co cyca, bo głupia niedoświadczona Mama myślała, że to o jedzenie chodzi zwłaszcza, że zawsze chętnie cyca ssała.

A teraz po tych mądrościach Pani doktor gdzie ma mieć dłuższe odstępy w nocy na jedzenie, po prostu jak zje o 23:00 to do 4:00 jeść nie powinna, więc jak mi się budzi o 2:00 w nocy to daję Jej wodę...i wierzcie mi napije się moja dziecina i dalej idzie w kimę.

no a co do kup, to cały czas są bardzo luźne, tak jakby cały czas walczyła z rozwolnieniem, kupy nie są zwarte nie mają nawet konsystencji musztardy. I bardzo dużo śluzu i pampers się klei...i ma mnóstwo białych grudek po sztucznym, jesteśmy na Nutramigenie. Po moim mleku nie ma grudek białych ale jest więcej śluzu.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:51   #3281
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez

Sorry Aniu, ale tutaj jest więcej mamuś z depresją niż może Ci się wydawać, a żadna z nich nie pluje takim jadem w wiadomościach...

Jeeju jak Ci gratuluję i cieszę się razem z Tobą! Oby wszysyko było dobrze!

No niby po pół roku,a to kawał czasu

To może naucz się pisać inaczej? Bo coś wszyscy w ten sam sposób interpretują Twoje posty, więc może przyczyna nie tkwi w czytaniu ze zrozumieniem...

Kurcze, to ja chyba wytresowałam swoje dziecko, bo w jaki inny sposób dziecko może czekać na kąpiel o danej godzinie? Kąpieli nie zna od początku i nie jest to dla niej naturalne tak jak szukanie cycucha. Musisz ją nauczyć, że kąpie się w danej godzinie. Ponadto ja po kąpieli daję butle co jest dla niej znakiem, że pora spać. Chociaż teraz ma skok i na nią to nie działa. To nie są naturalnie wyproszone przez nią zachowania. Ja jej pomogłam te normy sobie ustalić. Ja rozumiem, że mamy dzieci i trzeba o nie dbać, wsłuchiwać się. Jednak jeśli jest możliwość takiego "ustawienia" dnia, aby nam było dobrze i dziecku dobrze to dlaczego szczęsciu nie pomóc. A uwierz mi - niezadowolona, zmęczona matka = nieznośne, płaczące dziecko. Przeżyłam na sobie. Może gdyby mała nie miała problemów z kupką i nie miałabym takich nocy i dni jakie miałam (nieprzespane 36h na przyklad) to pisałabym tak jak Ty.Ale miałam i podczas tych okropnych dni mała non stop wyła i butla nie pomagala, a przytulenie już tak. Dlatego uważam, że nie należy dawać ciągle cyca, na każdy płacz, bo ono po prostu tego cyca nie chce. A to ciągłe rzucanie w dziecka cycem i wiszenie na cycu to dla matki męczące przez co dziecko czuje rozdrażnienie, co niesie za sobą płacz na którego dostaje cyca i w kółko macieju. A uwierz mi da się na siłę wcisnąć cyca... Wystarczy zabawić ją jakąś zabawką, bujaczkiem, karuzelką, matą edu.
Owszem są dzieci, które lubią wisieć na cycu, ale to nie znaczy, że wszystkie. Wystarczy popróbować innych rzeczy. Woda też działa. Na początku nie chciała pić, ale już pije. Czasami dzieci są spragnione i to nie jest oszukiwanie dziecka wodą, tylko gaszenie pragnienia.

A jeszcze co do stałych godzin posiłku - dla dorosłych również zdrowe są posiłki o stałych porach dnia i określona ilość w ciągu dnia, więc coś w tym musi być.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

A tak poza tym witam się

Ulka ma skok i jest super nieznośna, ale nie narzekam, bo czasami da się ją uspokoić Gorzej niż było nie będzie, więc każde jej skokowe marudzenie przyjmuję na gołą klatę:P a poza tym dużo śpi podczas tego skoku, mój nicpoń mały. Aktualnie śpi mi na prawym cycu skulona i zwrócona twarzyczką do mnie - jest przesłodka Nawet jak wczoraj dała nam tak w kość<3

.Przesypia już całą noc od 23/24 - 7,30-8 odpokutowuje swoje 3-tygodniowe harce. Mam nadzieje, że jej to po skoku nie przejdzie plizzzzz

A ja dostałam okres w tym samym dniu co przed ciążą miałam:P

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

ahha sanrioo

"Ale jeśli ustawia się dziecko wg swoich potrzeb i usiłuje nim kierować tak jak dorosłemu wygodniej to jest moim zdaniem tresowanie"

To ja totalnie tresuje swoje dziecko, bo ustawiam je tak,abym ja była szczęśliwa i ono było szczęśliwe. Ale spoko, nie uczę jej jeszcze szczekać na zawołanie, chodzić przy nodze i turlać się po podłodze. Na to przyjdzie czas.

I swoją drogą po co nam ma być wygodnie, po co mamy być wypoczęte skoro możemy spełniać każdą zachciankę dziecka i padać na twarz.
PADŁAM !!

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Olenka mam na płycie.

Domki po poprzednich szczepieniach nie było takich próblemow?
Tak coś czuję że to pytanie było do mnie
Po pierwszym szczepieniu nie działo się mu nic, popłakiwał ale było ok. Po drugim miał gorączkę i płakał okropnie ale przez około 5 minut, tym razem trwało to prawie godzinę

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ktosiula- BRAWO ZA REHABILITACJE!!! no i ja bedę ćwiczyć to co mogę, bo nie wiem jak z brzuchem..

Anka- osłabiasz mnie kobieto. Na forum jest pełno ludzi, każda ma prawo do swojego zdania. Piszesz ze Cię krytykujemy, nawet z jedzeniem Gabrysia- NIE. staramy sie pomóc. UWIERZ ze 2miesieczne dziecko normalnie nie je 220ml 7xdziennie!!! ZAGESZCZONEGO. mój 4miesieczny syn je 150 5xdziennie..........
Chcemy dobrze dla GABRYSIA ale Ty uważasz, że on je dobrze. UWIERZ ze choć teraz nie widać nadwagi w przyszłości ją moze miec. Nie mówiąc o tym że bedzie mieć problemy zdrowotne. a do tego dążysz. NIE MOGE UWIERZYĆ że żaden lekarz nie zwrócił uwagi na jedzenie małego Gabrysia bo to nie jest normalne- NA PRAWDĘ!!!!! robisz krzywdę wlasnemu dziecku. Ono nie jest głodne tylko znudzone, chce sie bawić, MA WIEKSZE POTRZEBY NIŻ JEŚĆ SRAĆ I SPAĆ!!!! musisz zająć czymś malego, a jak mu już rozepchałaś żołądek to teraz staraj sie oszukiwać wodą i staraj się zmniejszać porcje mleka i nie zageszczaj bo to nei jest normalne!!!
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:57   #3282
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
noo spróbujcie fajna sprawa!

może wytresowałaś ja tam nie wiem sama wiesz najlepiej jak zacznie szczekać i chodzić przy nodze to dojdziesz do perfekcji skoro chcesz ją tego nauczyć czemu nie może być całkiem ciekawie

a tak serio czemu mam nauczyć się pisać inaczej? wystraczy czytać ze zrozumieniem co jest podstawową umiejętnością człowieka który skończył edukację na poziomie średnim ah już w podstawówce zaznaczają żeby czytam dokładnie i nie wyciągać niepotrzebnych wniosków. po za tym kto to są wszyscy? wszyscy to tak na prawdę nie wiadomo kto bo jak na razie nie zaobserwowałam żeby wszyscy interpretowali tak samo.

oczywiście że nie nalezy dawać ciągle cyca, oczywiście że możesz robić według tego co myślisz i uważasz za stosowne dla swojego dziecka i ustawiać je tak aby wszytskim pasowało

jeśli dzieć spragniony to cycem się napije. nie dla każdej matki 'wiszenie na cycu' jest męczące - to zalezy jak się do tego podchodzi

ja też mam problemy z burzuchem małej z kupą, z bąkami, nie śpię po nocach nie jesteś sama serio

ja widzę że jak człowiek ma odmienne zdanie to zaraz odzywa się burza a przecież można chyba popisać na poziomie? ja uważam żę to tresura ktoś uważa inaczej i gitara, kochamy się dalej nawet jeśli mamy odmienne zdania. nie każdy musi myśleć tak samo. a widzę, że jest tendencja brania spraw za bardzo do siebie.

lubiewiedziec jeśli czujesz że to ok to otulaj, ja otulam chyba że marudzi to wtedy szukam innego rozwiązania, koleżanki otulają nawet 6 miesięczne dzieci i widać że to lubią

lineczko jeśli sobie Nela tak ustaliła to nie ma w tym żadnej tresury! ONA sobie to ustaliła i bardzo dobrze a Ty po prostu odpowiedziałaś na to wszytsko. Mi chodzi o sytuacje kiedy rodzić ustala coś wbrew dziecku - np. jesz co 3 godziny bo ja tak chcę i ja wiem lepiej kiedy jesteś głodny nawet jeśli jesteś głodny po 1,5 godziny. Przykłąd straszych dzieci - robisz coś co mi się nie podoba np rozlałeś wodę to idziesz do kąta albo na kranego jeża czy coś tam.

Noc jest do spania - to wynika z naturalnego rytmu świata nie ma nic do tresowania.
no patrz, a ja zauważyłam, że większość dziewczyn odebrała to tak, że trzeba na każdy płacz dziecka dać cyca. Ale może ja tez nadinterpretuję.

Burza? Bez przesady To tylko wymiana zdań, burza to z budowniczką była

Myślę, że żaden rodzic nie wprowadza aż takiej tresury( w ogóle co to za słowo) tylko nawyki. Bo jak dla mnie kąpiel o danej godzinie, spacer o danej godzinie, drzemka po jedzonku - to są nawyki,a nie od razu tresura. Aby żyło nam się obojgu lepiej

a z tym rozlaniem wody to też różnie bywa bo zależy czy robi to specjalnie po złości, czy niechcący. Chociaż ja akurat uważam, że kary są bez sensu i nic nie wnoszą.
Stary 2014-01-26, 10:59   #3283
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
moze bedą parą

Lubiewiedzieć
- też czytalam ze do CHYBA 2 miesiaca maks powinno sie otulać dziecko, ale ja zrozumiałam że w dzień należy tego nie robić bo :
1. dziecko ma fikać, nie mozemy krępować jego ruchów
2. jak fika to sie rozwija

Ale do tego liczy sie w co jest ubrane nasze dziecko. Musi byc ubrane na tyle 'lekko' by móc sie normalnie ruszać. Jedyne co moge Ci poradzić [też otulałam, spal w rożku] to jak przykrywasz kołderką/kocykiem to delikatnie ściśnij tak jakbyś zawijała dziecko w kołderkę. Oczywiście bez przesady, niech ma luz, ale niech czuje ze jest opatulone. Mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi, jak cos to wieczorem moge zrobić jakieś zdjęcie o co mi chodzi

Sanrioo- ja sobie rytm dnai ustalilam z Kacprem, ale nie zawsze nam wychodzi
Stary 2014-01-26, 11:00   #3284
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
PADŁAM !!

Tak coś czuję że to pytanie było do mnie
Po pierwszym szczepieniu nie działo się mu nic, popłakiwał ale było ok. Po drugim miał gorączkę i płakał okropnie ale przez około 5 minut, tym razem trwało to prawie godzinę

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Stary 2014-01-26, 11:06   #3285
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
no patrz, a ja zauważyłam, że większość dziewczyn odebrała to tak, że trzeba na każdy płacz dziecka dać cyca. Ale może ja tez nadinterpretuję.

Burza? Bez przesady To tylko wymiana zdań, burza to z budowniczką była

Myślę, że żaden rodzic nie wprowadza aż takiej tresury( w ogóle co to za słowo) tylko nawyki. Bo jak dla mnie kąpiel o danej godzinie, spacer o danej godzinie, drzemka po jedzonku - to są nawyki,a nie od razu tresura. Aby żyło nam się obojgu lepiej

a z tym rozlaniem wody to też różnie bywa bo zależy czy robi to specjalnie po złości, czy niechcący. Chociaż ja akurat uważam, że kary są bez sensu i nic nie wnoszą.
z tym sie zgodzę. to co napisałam, że ustaliliśmy sobie rytm dnia- Nauczyliśmy sie wzajemnie tego. o ktorej kąpiel, o której zabawa. Ja widze czego on potrzebuje, wiec to spełniam, ale i on i ja wiemy jak wygląda nasz dzień [no pomijam rzeczy typu kolki, brzuskzki, kupy i innt..] Mały jest szczeliswy i ja też. I ma w nawyku ze po kąpieli jest szamanko i lulu. A POTEM RANO znów butla, zmiana piżamki i zabawa.
Stary 2014-01-26, 12:32   #3286
NEWTREND
Rozeznanie

pierś mnie jeszcze boli jakby mi ktoś kopa zasadził. Kapusta była całą noc na cycu, latałam zmieniać i myć się przed karmieniem. Mała ładnie cyca. Gorączka mi minęła po ibupromie ale strasznie się pocę normalnie się ze mnie leje strumieniami chyba to ze mnie wychodzi. Jestem osłabiona ale nie bolą mnie już kości i mięsnie.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:53   #3287
anulka2205
Wtajemniczenie

Dobrze ze juz lepiej

miki cos pisala po zabiegu?

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:01   #3288
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
pierś mnie jeszcze boli jakby mi ktoś kopa zasadził. Kapusta była całą noc na cycu, latałam zmieniać i myć się przed karmieniem. Mała ładnie cyca. Gorączka mi minęła po ibupromie ale strasznie się pocę normalnie się ze mnie leje strumieniami chyba to ze mnie wychodzi. Jestem osłabiona ale nie bolą mnie już kości i mięsnie.
wracaj szybko do zdrowia

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dobrze ze juz lepiej

miki cos pisala po zabiegu?

nic nie pisała
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:58   #3289
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
współczuję
Stary 2014-01-26, 14:04   #3290
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
moze bedą parą

Lubiewiedzieć
- też czytalam ze do CHYBA 2 miesiaca maks powinno sie otulać dziecko, ale ja zrozumiałam że w dzień należy tego nie robić bo :
1. dziecko ma fikać, nie mozemy krępować jego ruchów
2. jak fika to sie rozwija

Ale do tego liczy sie w co jest ubrane nasze dziecko. Musi byc ubrane na tyle 'lekko' by móc sie normalnie ruszać. Jedyne co moge Ci poradzić [też otulałam, spal w rożku] to jak przykrywasz kołderką/kocykiem to delikatnie ściśnij tak jakbyś zawijała dziecko w kołderkę. Oczywiście bez przesady, niech ma luz, ale niech czuje ze jest opatulone. Mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi, jak cos to wieczorem moge zrobić jakieś zdjęcie o co mi chodzi

Sanrioo- ja sobie rytm dnai ustalilam z Kacprem, ale nie zawsze nam wychodzi
Może i będą tym bardziej że Ula chyba też z zachodniopomorskiego??

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
z tym sie zgodzę. to co napisałam, że ustaliliśmy sobie rytm dnia- Nauczyliśmy sie wzajemnie tego. o ktorej kąpiel, o której zabawa. Ja widze czego on potrzebuje, wiec to spełniam, ale i on i ja wiemy jak wygląda nasz dzień [no pomijam rzeczy typu kolki, brzuskzki, kupy i innt..] Mały jest szczeliswy i ja też. I ma w nawyku ze po kąpieli jest szamanko i lulu. A POTEM RANO znów butla, zmiana piżamki i zabawa.
Polać tej Pani Mam takie samo zdanie
20.08.2016
Stary 2014-01-26, 15:36   #3291
lusesita23
Zakorzenienie

Hej
wstalismy o 11
fajnie jak M. jest w domu:p

probowalismy ja zamotac w chuste,ale jej sie nie podobalo...usnela w nosidelki,a teraz sie karmimy

Lubiewiedziec Marys nadal przebywa w rozku:p nam jesg latwiej brac na rece,a ona to lubi jak jest ciasno.tyle,ze raczki i nozki ma luzem,tzn zawijamy tylko boki

Stary 2014-01-26, 15:52   #3292
De28
Wtajemniczenie

A skad dokladnie dziewczyny?Ja ze Szczecina.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:44   #3293
nasturcja7667
Zadomowienie

Jaki tu spokój, nanananaaaa

A u nas był od wczoraj szwagier ze stolycy Chcemy wspólnie firmę założyć i mieliśmy biznesowe opowieści Fajnie tak oderwać się myślami od pieluch

A w sobotę idę na dżamprezę na niemal całą noc mamy z ludźmi ze studiów podyplomowych rocznicę obrony i idziemy z tej okazji do knajpy, gdzie rok te,u oblewalśmy 5 na dyplomach
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:58   #3294
anulka2205
Wtajemniczenie

Nic sie nie dzieje nanananaaaa
A czym sie bedziecie zajmowac jesli to nie tajemnica
No i milej zabawy

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 17:18   #3295
lusesita23
Zakorzenienie

Jaka cisza

my mamy zaproszenie na piatek do syna,mojego kuzyna na 18

ale tylko ja pojde,M.zostanie z mala...
pewnie szybko sie zmyje,nie wytrzymam dlugo bez,niej:p
ale z drugiej strony fajnie bedzie wyjsc,do ludzi
Stary 2014-01-26, 17:40   #3296
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, ona idzie spać dopiero o tej godzinie;p ostatnio próbowałam usypiać ją od 21-23, ale poddałam się, bo ona najzwyczajniej w świecie nie chce.
Ano chyba że tak. To ja już chyba wolę żeby mała szła spać o tej 20:30 i mieć w nocy pobudkę. Ale przynajmniej kawałek wieczora mamy z mężem dla siebie.
Cytat:

Ania
Igę jeszcze w nocy otulam ale właśnie chcę próbować od tego odchodzić i przykrywać ją kocykiem. Zobaczymy jak zareaguje.

Dzisiaj próbowałam zaś zasypiania w ciągu dnia w łóżeczku a nie na klacie. Niestety bez sukcesu. Przysnęła może na chwilkę, poleżała,odpoczęła ale porządna drzemka to to nie była. Popołudniu w ogóle nie chciała. W rezultacie właśnie uskutecznia drzemkę na mnie. Jutro uczymy się dalej

Stary 2014-01-26, 18:00   #3297
nasturcja7667
Zadomowienie

Anulka, mogę tylko napisać, że to coś z działu "aplikacje na telefon"
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:03   #3298
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale tu duskusje się toczą

Lubiewiedziec my otulalismy ze 2-3 tyg, poźniej zauważyliśmy ze mu to przeszkadza, teraz śpi w śpiworki z wolnymi rączkami. Często się wybudza po odłożeniu, ale jak juz mocno zaśnie to nie.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:11   #3299
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A skad dokladnie dziewczyny?Ja ze Szczecina.
Ty ze Szczecina a ja ze Szczecinka
20.08.2016
Stary 2014-01-26, 18:49   #3300
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny dziekujemy za kciuki
Malutka czuję się dobrze i mam nadzieję, że jej nie boli

Szpital prywatny koło Pszczyny.

Dziewczyny czy mogę Was prosić o głosy na mojego kuzyna? byłabym wdzięczna zaczyna swoją drogę jako stylista i chcemy mu pomóc.

https://click-apps.pl/apps/clickfram...ge=628&lang=pl

Sylwiaaa- bedzie dobrze, maluchy przejdą przez to, ale bedą mialy zdrowe nózki. Tak pomyslałam, czy Twoj maly ma tą stópkę wrodzoną? czy ułożeniową?
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości