|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
- ma tak od 4 dni, że po śniadanku ucina sobie samodzielnie dzemkę ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
mam rożek ale nie użyłam ani razu, tzn. użyłam i używam ale jako kołderkę do wózka ale jako otulacz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ale u mnie śnieg sypie a ja muszę właśnie iść z Nuką bo się wierci i kręci
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
lubiewiedzieć, my nie otulamy Ulki, bo ona jest gorąca dziewczyna i nie lubi jak jej jest goraco
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3274 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wybudza się gdy je za wcześnie odłożymy. A wgl to się Wam pochwalę, że od 4 dni nie jem słodyczy i jem bardziej rozważnie i schudłam już 2 kg dzisiaj, a jestem po śniadaniu
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozka uzywalismy jako cos na czym sobie lezala i tyle ![]() Anka, podejrzewam ze nie tylko Ty masz depresje, ale to nie znaczy ze masz w taki sposob pisac o wszystkich.. Wszyscy dla Ciebie sa zli TZ kobieta ojca pielegniarki polozne lekarze caly personel szpitala.. Nie widzisz w sobie problemu ze to Ty ich tak odbierasz... My Ci chcemy pomoc doradzic a Ty sie wkurzasz od tego jest forum..co do Gabrysia, zrobisz mu krzywde takim karmieniem. Twoj Maly jest mlodszy od Neli o prawie 3 tygodnie a wazy wiecej niz moja (wiem ze to nie jest wyznacznik no ale..) Sanrioo.. Wg tego co piszesz wytresowalam dziecko (zarcik taki..) Wstajemy rano, kolo 10 spanie, karmienie mniej wiecej o tych samych porach kapanie tak samo butla na noc i spanie.. Wszystko robiny mniej wiecej o tej samej porze BO TAK SOBIE USTALILA NELA... Ja tez potrzebuje odpoczynku.. Jakby nie bylo rytmu dnia nie bylo by odpoczynku ![]() A wpychanie na sile cycka na kazdy placz to jie jest dobre rozwiazanie bo co przechodzila Nasturcja i Milek w szpitalu? Przez to dziecko jedc nie chcialo z piersi... W takim razie to ze spisz kiedy jest noc to tez jestes wytresowana? Na to wychodzi ze tak. Hej hej bylismy wczoraj w kinie na Hobbicie podobal mi sie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-26 o 10:18 |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde, a ja zatrzymałam się na pierwszej części hobbita i nie mam kiedy nadrobić a 2 czeka a w takim tempie to 3 części od razu obejrzę
|
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna sprawa! Cytat:
jak zacznie szczekać i chodzić przy nodze to dojdziesz do perfekcji może być całkiem ciekawiea tak serio czemu mam nauczyć się pisać inaczej? wystraczy czytać ze zrozumieniem co jest podstawową umiejętnością człowieka który skończył edukację na poziomie średnim ah już w podstawówce zaznaczają żeby czytam dokładnie i nie wyciągać niepotrzebnych wniosków. po za tym kto to są wszyscy? wszyscy to tak na prawdę nie wiadomo kto bo jak na razie nie zaobserwowałam żeby wszyscy interpretowali tak samo.oczywiście że nie nalezy dawać ciągle cyca, oczywiście że możesz robić według tego co myślisz i uważasz za stosowne dla swojego dziecka i ustawiać je tak aby wszytskim pasowało jeśli dzieć spragniony to cycem się napije. nie dla każdej matki 'wiszenie na cycu' jest męczące - to zalezy jak się do tego podchodzi ja też mam problemy z burzuchem małej z kupą, z bąkami, nie śpię po nocach ja widzę że jak człowiek ma odmienne zdanie to zaraz odzywa się burza a przecież można chyba popisać na poziomie? ja uważam żę to tresura ktoś uważa inaczej i gitara, kochamy się dalej nawet jeśli mamy odmienne zdania. nie każdy musi myśleć tak samo. a widzę, że jest tendencja brania spraw za bardzo do siebie.lubiewiedziec jeśli czujesz że to ok to otulaj, ja otulam chyba że marudzi to wtedy szukam innego rozwiązania, koleżanki otulają nawet 6 miesięczne dzieci i widać że to lubią lineczko jeśli sobie Nela tak ustaliła to nie ma w tym żadnej tresury! ONA sobie to ustaliła i bardzo dobrze a Ty po prostu odpowiedziałaś na to wszytsko. Mi chodzi o sytuacje kiedy rodzić ustala coś wbrew dziecku - np. jesz co 3 godziny bo ja tak chcę i ja wiem lepiej kiedy jesteś głodny nawet jeśli jesteś głodny po 1,5 godziny. Przykłąd straszych dzieci - robisz coś co mi się nie podoba np rozlałeś wodę to idziesz do kąta albo na kranego jeża czy coś tam. Noc jest do spania - to wynika z naturalnego rytmu świata nie ma nic do tresowania. |
||
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Nie, odkładam do łóżeczka i śpi jak suseł
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Nie wierzę tylko dwie dziewczyny odpowiedziały na moją miłą zaczepkę....jestem zrozpaczona. Okej, rozumiem nie każdy mnie lubi....ale za co ja się pytam za co mnie się nie lubi? hihihhi
spokojnie, spokojnie tylko żartuję od dwóch dni chyba mam dobry humor. ![]() Co do mojego karmienia i dopajania wodą i tymi brzydkimi kupami. Agata do tej pory tego nie wiedziałam, czasami wołała nie dlatego, że była głodna tylko dlatego by Ją nosić, wziąć na ręce i usypiać na piłce...a ja oczywiście przystawiałam co cyca, bo głupia niedoświadczona Mama myślała, że to o jedzenie chodzi zwłaszcza, że zawsze chętnie cyca ssała. A teraz po tych mądrościach Pani doktor gdzie ma mieć dłuższe odstępy w nocy na jedzenie, po prostu jak zje o 23:00 to do 4:00 jeść nie powinna, więc jak mi się budzi o 2:00 w nocy to daję Jej wodę...i wierzcie mi napije się moja dziecina i dalej idzie w kimę. ![]() no a co do kup, to cały czas są bardzo luźne, tak jakby cały czas walczyła z rozwolnieniem, kupy nie są zwarte nie mają nawet konsystencji musztardy. I bardzo dużo śluzu i pampers się klei...i ma mnóstwo białych grudek po sztucznym, jesteśmy na Nutramigenie. Po moim mleku nie ma grudek białych ale jest więcej śluzu. |
|
|
|
#3281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po pierwszym szczepieniu nie działo się mu nic, popłakiwał ale było ok. Po drugim miał gorączkę i płakał okropnie ale przez około 5 minut, tym razem trwało to prawie godzinę ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Burza? Bez przesady To tylko wymiana zdań, burza to z budowniczką była![]() Myślę, że żaden rodzic nie wprowadza aż takiej tresury( w ogóle co to za słowo ) tylko nawyki. Bo jak dla mnie kąpiel o danej godzinie, spacer o danej godzinie, drzemka po jedzonku - to są nawyki,a nie od razu tresura. Aby żyło nam się obojgu lepiej ![]() a z tym rozlaniem wody to też różnie bywa bo zależy czy robi to specjalnie po złości, czy niechcący. Chociaż ja akurat uważam, że kary są bez sensu i nic nie wnoszą.
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubiewiedzieć- też czytalam ze do CHYBA 2 miesiaca maks powinno sie otulać dziecko, ale ja zrozumiałam że w dzień należy tego nie robić bo : 1. dziecko ma fikać, nie mozemy krępować jego ruchów 2. jak fika to sie rozwija Ale do tego liczy sie w co jest ubrane nasze dziecko. Musi byc ubrane na tyle 'lekko' by móc sie normalnie ruszać. Jedyne co moge Ci poradzić [też otulałam, spal w rożku] to jak przykrywasz kołderką/kocykiem to delikatnie ściśnij tak jakbyś zawijała dziecko w kołderkę. Oczywiście bez przesady, niech ma luz, ale niech czuje ze jest opatulone. Mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi, jak cos to wieczorem moge zrobić jakieś zdjęcie o co mi chodzi Sanrioo- ja sobie rytm dnai ustalilam z Kacprem, ale nie zawsze nam wychodzi
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3286 |
|
Rozeznanie
|
pierś mnie jeszcze boli jakby mi ktoś kopa zasadził. Kapusta była całą noc na cycu, latałam zmieniać i myć się przed karmieniem. Mała ładnie cyca. Gorączka mi minęła po ibupromie ale strasznie się pocę normalnie się ze mnie leje strumieniami chyba to ze mnie wychodzi. Jestem osłabiona ale nie bolą mnie już kości i mięsnie.
|
|
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze ze juz lepiej
miki cos pisala po zabiegu? Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- nic nie pisała |
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Polać tej Pani Mam takie samo zdanie
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wstalismy o 11 ![]() fajnie jak M. jest w domu:p probowalismy ja zamotac w chuste,ale jej sie nie podobalo...usnela w nosidelki,a teraz sie karmimy ![]() Lubiewiedziec Marys nadal przebywa w rozku:p nam jesg latwiej brac na rece,a ona to lubi jak jest ciasno.tyle,ze raczki i nozki ma luzem,tzn zawijamy tylko boki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
Jaki tu spokój, nanananaaaa
![]() A u nas był od wczoraj szwagier ze stolycy Chcemy wspólnie firmę założyć i mieliśmy biznesowe opowieści Fajnie tak oderwać się myślami od pieluch ![]() A w sobotę idę na dżamprezę na niemal całą noc mamy z ludźmi ze studiów podyplomowych rocznicę obrony i idziemy z tej okazji do knajpy, gdzie rok te,u oblewalśmy 5 na dyplomach
|
|
|
|
#3294 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic sie nie dzieje nanananaaaa
![]() A czym sie bedziecie zajmowac jesli to nie tajemnica No i milej zabawy ![]() Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka cisza
![]() my mamy zaproszenie na piatek do syna,mojego kuzyna na 18![]() ale tylko ja pojde,M.zostanie z mala... pewnie szybko sie zmyje,nie wytrzymam dlugo bez,niej:p ale z drugiej strony fajnie bedzie wyjsc,do ludzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj próbowałam zaś zasypiania w ciągu dnia w łóżeczku a nie na klacie. Niestety bez sukcesu. Przysnęła może na chwilkę, poleżała,odpoczęła ale porządna drzemka to to nie była. Popołudniu w ogóle nie chciała. W rezultacie właśnie uskutecznia drzemkę na mnie. Jutro uczymy się dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
Anulka, mogę tylko napisać, że to coś z działu "aplikacje na telefon"
|
|
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu duskusje się toczą
Lubiewiedziec my otulalismy ze 2-3 tyg, poźniej zauważyliśmy ze mu to przeszkadza, teraz śpi w śpiworki z wolnymi rączkami. Często się wybudza po odłożeniu, ale jak juz mocno zaśnie to nie.
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Ty ze Szczecina a ja ze Szczecinka
|
#3300 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziekujemy za kciuki
![]() Malutka czuję się dobrze i mam nadzieję, że jej nie boli ![]() Szpital prywatny koło Pszczyny. Dziewczyny czy mogę Was prosić o głosy na mojego kuzyna? byłabym wdzięczna zaczyna swoją drogę jako stylista i chcemy mu pomóc.https://click-apps.pl/apps/clickfram...ge=628&lang=pl Sylwiaaa- bedzie dobrze, maluchy przejdą przez to, ale bedą mialy zdrowe nózki. Tak pomyslałam, czy Twoj maly ma tą stópkę wrodzoną? czy ułożeniową? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

- ma tak od 4 dni, że po śniadanku ucina sobie samodzielnie dzemkę 
mam rożek ale nie użyłam ani razu, tzn. użyłam i używam ale jako kołderkę do wózka ale jako otulacz
a ja muszę właśnie iść z Nuką bo się wierci i kręci 

bylismy wczoraj w kinie na Hobbicie
podobal mi sie
a 2 czeka

plizzzzz

) tylko nawyki. Bo jak dla mnie kąpiel o danej godzinie, spacer o danej godzinie, drzemka po jedzonku - to są nawyki,a nie od razu tresura. Aby żyło nam się obojgu lepiej
Polać tej Pani