|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44805105]O 20.40 przyszedł na świat Pawełek. Przed 16 zgłosiliśmy się na porodowke z rozwarciem 6 cm, ale nic nie postepowalo i zdecydowali, ze będzie CC. Mały ma 57cm i 3700:-D i powtórzę za Wami, ze z tego wszystkiego spać mi się nie chce ![]() Ooo i drugie Maleństwo - GRATULACJE!!! :oklaski: ![]() ![]() ![]() Czekamy na opis porodu! ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() Fajniusia Twoja Stokrotka ![]() A co z wadżajną? Spuchnięta i szwy? - normalka zapewne
![]() |
#1262 |
Zadomowienie
|
Magnusia nie radzę. Właśnie maz naprawia mój laktator TT bo coś nie ciągnie, ten wezyk oby nie był dziurawy....Kurde z jednej piersi odciągałam co jakiś czas bo ta jedna bardzo mnie boli. Cholera jeszcze pozyczony ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lenka chce już wyjść czy nie bardzo jej się spieszy tak jak mojej Hance <?> ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- -------------------------------------------------------------------------------- ALE TUTAJ DZISIAJ SPOKOJNIEEE NA TYM FORUM - Toć to szOk ![]()
![]() |
#1264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pij herbatkę laktacyjną - dobrze działa też na brzuszek dziecka. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Choc ja nie myje w zmywarce - myje zwykłym płynem i wyparzam.
![]() |
#1265 |
Rozeznanie
|
Migotko - a kysz z takimi myślami!
![]() Borys pewnie potrzebuje więcej mleka, więc organizm potrzebuje trochę czasu by zacząć więcej produkować i zaspokajać jego rosnące zapotrzebowanie. U mnie taki stan trwał ok. 3 dni, też mało ściągałam, cycki prawie puste, ale często Małą przystawiałam i wszystko wróciło do normy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |||
Rozeznanie
|
cześć
![]() w końcu trochę spokoju ![]() w ogóle to już dostaję różne "złote rady" co powinnam a czego nie powinnam podczas karmienia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a w ogóle to moja kotka tak się przestraszyła dziecka w pierwszy dzień, dalej ucieka jak płacze i taka jest nieufna ale ciekawa i obwąchuje ![]() była strasznie smutna ![]() miałam przejścia z domownikami o kota, ale już jest ok, kot dalej śpi z nami. ale nie powiem miałam stracha że wskoczy do kołyski, bo do łóżeczka to zrobiła. Cytat:
![]() Migotka spokojnie, może masz kryzys laktacyjny? pierwszy jest około 3-4 tygodnia? ja też przez parę dni mało odciągałam, ale wszystko wróciło do normy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Witam się "porannie"
![]() Justien, Lusso, dzięki za opisy porodów ![]() Justien a jak z obłożeniem na Żelaznej wyszło? Bo nie załapałam do końca, w opisie jest że filmowych tłumów nie było, a w podsumowaniu że godziny czekania na IP i się pogubiłam. A ciekawa jestem odnośnie obłożenia tam ![]() Patrycja, IR - gratulacje! ![]() Patrycja serio po porodzie najbardziej bolała Cię łydka w którą złapał Cię skurcz? ![]() Tak pomyślałam - jaki byłby idealny poród? - szybki jak u Gosi (sam poród liczę ![]() - z pozytywnym nastawieniem i otoczeniem jak u PawMaj - prawie bezbolesny jak u Patrycji coś jeszcze? ![]() Edytowane przez Inw Czas edycji: 2014-01-26 o 10:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Rozeznanie
|
Isia - wyjaśniam o co mi chodzi . To nie jest tak, że ja jestem cały czas na "anty" przeciwko temu co mówi moja mama i przeciwko jej pomocy. Uważam, że po porodzie obojetnie jakim czy po cc czy po sn pomoc zawsze sie przydaje. Nie uważam, ze współlokatorki z sali bede dla mnie wrogami, a wrecz przeciwnie chcialabym trafić na sympatyczne dziewczyny, ktore w raziwe "w" pomoga -chociazby jak pojde na siku to przypilnuja dziecka. To co mi nie pasuje to to, ze mama ewidentnie jest zdania, ze mezczyzna nie moze doknąć sie do dziecka z tego tylko wzgledu ze jest mezczyzną! Nie wiem czy Ty tez jestes tego zdania, ale dla mnie to absurd, z resztą jestem tutaj z wami i czytam jak piszą niektore dziewczyny jak swietnie zajmują sie dziećmi ojcowie! - i to jest piekne!. Matka przez calą ciąże buduje więź z dzieckiem, a ojciec ? - niech buduje tę więź chociazby poprzez przewijanie czy karmienie z butelki! Wyobrażasz sobie sytuacje gdzie babka lata wokół dziecka, a ojciec dziecka stoi z boku i tylko sie przygląda?
Tak jak mówie, pomoc pomocą, ale w pewnych granicach. Ja niestety na tyle znam swoją mamę (chociaz jest dobrą kobietą i chcialaby jak najlepiej) i wiem, ze ma trudny charakter. Na dzien dzisiejszy uwaza ze w pokoju niemowlaka musi być co najmniej 26 stopni , była oburzona jak jej powiedzialam o 20 stopniach. O kąpaniu mowi ze w zadnym wypadku samą ręką mycie, ze musi byc myjka albo gazik. Kiedys nawet twierdzila ze dziecko powinno byc na początku ubierane w pieluchy tetrowe zamiast ubranek ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Idealny poród? - szybki jak u Gosi (sam poród liczę ![]() - z pozytywnym nastawieniem i otoczeniem jak u PawMaj - prawie bezbolesny jak u Patrycji - zakończony krótkim pobytem w przyjaznej jedynce razem z Tz i pysznym jedzeniem jak u Perfuzji Jeszcze jakieś sugestie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Z ust mi to wyjełaś " ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Gratuluję nowym mamusiom
![]() Dobrze, że poszło w miarę gładko. Katarzyniak po porodzie jest trudno, każde ręce do pomocy się przydadzą, chociaż wiem jak takie ,,dobre rady" mogą uprzykrzyć życie, niektóre warto przemilczeć i dalej robić po swojemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Współczuję ![]() Cytat:
Nie tracisz pokarmu. Mały więcej wypija,laktacja się normuje,ustawia pod ssace dziecko. A dziecko wyssie więcej niż jakikolwiek laktator ![]()
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magnusia mój laktator nie ma rurki, ale myje go w zmywarce, trochę zabarwil sie silikon, ale poza tym nic sie nie dzieje.
![]() |
#1275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka natomiast odesłała mamę po dwóch dniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Wtajemniczenie
|
Nadchodzący tydzień w porodowej poczekalni:
yummi_mummy sweet_vintage mengazhu kukurydzianaa magnusia lolita25 ![]()
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-26 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Rozeznanie
|
milka-pilka-świetny kotecek
![]() Roane- ja kupowałam wszystko stacjonarnie, ale oni chyba robią po prostu kilka i 80% ma takie same ![]() sharey- a ja bym m dała tego krokodylka niech ma ![]() A pro po przypomniała mi się sytuacja. Kilka lat temu miałam fretkę, oczywiście miała dużo różnych zabawek, i mojej wtedy niespełna rocznej siostrzenicy tak się te wszystkie fretkowe zabawki spodobały ,że je cały czas zabierała. Skończyło się na tym ,że musiałam iść do Zoologicznego i kupić siostrzenicy tam takie same zwierzęce zabawki, tylko w innych kolorach ![]() perfuzja- ![]() krolowa_nilu- masz 100% rację z ta pomocą. U nas jeśli wszystko dobrze pójdzie to przyjedzie moja mama z Polski na około tydzień i jak bardzo chcę tego, tak mam nadzieję ,że da mi jednak ,,wolną rękę'' i pozwoli samej się nauczyć co i jak, a nie będzie wymądrzania. Witam się południowo ![]() ![]()
#1278 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44805105]O 20.40 przyszedł na świat Pawełek. Przed 16 zgłosiliśmy się na porodowke z rozwarciem 6 cm, ale nic nie postepowalo i zdecydowali, ze będzie CC. Mały ma 57cm i 3700:-D i powtórzę za Wami, ze z tego wszystkiego spać mi się nie chce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do pogrubionego to znam z autopsji, zawsze jak mały płacze to insynuacje, że głodny, bo to jedyny argument, przy którym bezwarunkowo ja muszę skakać obok młodego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1279 | ||||||
Zadomowienie
|
justien, lusso
![]() ![]() Patrycja, gratulacje ![]() ![]() IR1988, gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() LeLa, Perfuzja ...dobrze, że dzieciaczki dały pospać, oby tak zostało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja to jeszcze spotkałam się i z taką postawą ...teść mojej koleżanki kiedyś podsumował, że ta "wysługuje się mężem" ...no, bo jak to on ma przebierać i się nim zajmować, skoro pracuje, a ona na wolnym teraz siedzi, więc nie ma nic innego do roboty. Takiego to tylko ![]() Cytat:
![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-26 o 11:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi Tż nie "pomaga", jak to się wiele kobiet chwali, a po prostu zajmuje się dzieckiem - przewija, wstaje w nocy jak ja śpię, myje butelki, leży sobie przy nim, uspokaja jak krzyczy itp. Dlatego bez problemu mam czas, żeby się normalnie wykąpać (bez brania dziecka do łazienki, nasłuchiwania czy płacze czy z zegarkiem w ręce), zjeść obiad w normalnej porze itp.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-26 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Konto usunięte
|
Wow jestem w szoku. Właśnie się obudziłam. A mówili mi że po porodzie nie będę spała do południa
![]() Mała budziła się o 4 i o 7. Cytat:
Ta koleżanka miała być w jedynce, w Oceanie, ale wszystkie jedynki też były zajęte. I najpierw leżała na poporodowej w 5 osób. Jednym słowem jest boom. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zasypało nas. Perfuzja, czy Ty w taka pogodę wychodzisz z Emilem w wózku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() na pewno Twoja kotka potem się rozweseli, tylko musi się przyzwyczaić do nowych odgłosów. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Haha jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby dziecko tak pragnęło zwierzęcych zabawek ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44809256]Wow jestem w szoku. Właśnie się obudziłam. A mówili mi że po porodzie nie będę spała do południa ![]() No proszę jaki luksus ![]()
![]() |
#1285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44809256]Wow jestem w szoku. Właśnie się obudziłam. A mówili mi że po porodzie nie będę spała do południa ![]() Mała budziła się o 4 i o 7. No właśnie jak ja byłam na IP to wydawało mi się że jest ok. Ale koleżanka z pokoju co dojechała dzień później mówiła że odsyłali, a jak ktoś chciał tam rodzić to czekał. Proponowali też rodzenie ną IP. Ta koleżanka miała być w jedynce, w Oceanie, ale wszystkie jedynki też były zajęte. I najpierw leżała na poporodowej w 5 osób. Jednym słowem jest boom. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Burz kolejne stereotypy! Śpij i w południe i o północy! ![]() Dzięki za info jak z Żelazną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz od daaawna zrobiłam sobie pedicure
![]() ![]() ![]() Dziewczyny po porodzie: czy Wam tez tak dziwacznie schodzi ciemna linia? Bo mnie schodzi od góry z przerwa na pepek ![]() ![]() W ogóle to naszla mnie refleksja, ze najgorzej na tej ciąży to wyszły moje piersi. Powiększyły sie baaardzo (z 83 cm na 97 ![]() ![]()
#1287 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wanna jest dobra ![]() ![]()
![]() |
#1289 |
Zadomowienie
|
Perfuzja ja jeszcze do stóp nie sięgam za bardzo, ledwie skarpetki nakladam i stopy wycieram po kąpieli, kreche mam, rozstepy też na piersiach i brzuchu, i faldy marudzilam mężowi to mnie ochrzanil , że mam głupie myśli, że mnie kocha mamy zdrowego synka, a żeby wrócić do formy potrzeba czasu. W sumie ma rację jestem 11 dni po cc...
Tylko że jak zobaczyłam tydzień po porodzie natur moja przyjaciółkę jak super wygląda, to też miałam wizje że szybko wrócę do swoich rozmiarów. Na szczęście jest zimą, siedzę w domu i jak się ociepli też będę sexi mama ![]() A co do piersi leżała, że mną kobieta 4 dzieci 34 lata, wszystkie karmiła i naprawdę miała ładny biust. |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 30.01 mam cc ![]() Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o biust, ja miałam przed ciążą 60/65 G teraz mam 70/75 J ![]() ![]() Noooo i biust jest tak dziwnie ciachnięty w kilku miejscach, nie są to rozstępy sino czerwone , tylko takie brazowe ![]() Boje sie brzucha po porodzie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.