Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 22:43   #3751
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

o, a ja tego typu stwierdzeń "tak nie dam dziecku na imię, bo już znajomi dali, bo w rodzinie jest, bo coś tam" to nie rozumiem...
to Wasze dziecko i co ma do tego rodzina siódma woda po kisielu nawet jak ma tak samo na nazwisko (u nas w rodzinie tak jest)
Skoro mi się imię podobało i mężowi też to nie ma znaczenia, że sąsiadki córka też się tak nazywa albo, że szef ma już "zaklepane" dla syna więcej luzu
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:53   #3752
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Wiesz, ja pracuję w bardzo małym gronie, i tak się składa, że kobieta mojego szefa ma termin jakoś 2 tygodnie przede mną, a ja mam na liście chłopięcych imion jeszcze kilka, tak samo dziewczęcych (tu nawet więcej), tylko mąż nie miał czasu nad tym się zastanowić. Ale ma czas - w końcu jeszcze 5 miesięcy

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Poza tym cały czas mam nadzieję, że tym razem będzie córcia...
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 08:05   #3753
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

kinia8906, gratulacje

Ponadrabiałam. Nie było mnie wczoraj cały dzień. Pobudka i 5.30 bo jechaliśmy na giełdę ze znajomymi. -14 na dworze było a myśmy jak stuknięci łazili w te zimno.
Ale później pojechaliśmy do tego sklepu z wózkami i wybraliśmy wózek TAKO, o taki tylko wersja kolorystyczna 02

http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=26

materiał to imitacja lnu i bardzo mi się jakoś spodobał i z tą brązową ramą jakoś w ogóle ciekawie wygląda No i ta koleżanka co ze mną tam była też myśli o tym Tako i chyba nawet też ta kolorystyka.
Sprzedawczyni mega miła z dużą wiedzą. Pierwszy raz trafiłam na sytuację że to właśnie sprzedawczyni jest dla nas a nie że robi łaskę że w ogóle podejdzie. Pokazała wszystko. Część spacerową nawet z magazynu przyniosła. Pokazała jak składać, jak koła blokować, jak je wypinać no dla mnie mega. Nie wpłacałam jeszcze zaliczki bo małż stwierdził żebyśmy poczekali i przyjedziemy zamówić w marcu to od razu kupimy tam w sklepie wyprawkę bo mają fajne ceny i duży wybór a co dla mnie ważne doradzają i to nie tak że na siłę coś nam wciskają i zachwalają. Tak więc kolejny temat prawie z głowy.

A co do imion to u nas zaś zmiana. Dla chłopca mężuś wymyślił Piotrusia a dla dziewczynki Milena

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 08:45   #3754
sylvuniaa84
Zadomowienie

Z imion u nas na pierwszym planie Natan i Lenka
Wozek tez juz wybrany ale nie zaliczkowany bo moze u producenta bedzie taniej musimy tylko podjechac Jan TZ bedzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dziewczyny rano miałam takie dziwne stwardnienie poniżej pępka ale tak z jednej strony,taka kula się wycisła... twardniała przez chwil potem bylo ok,mam tak co noc jak wyjde do wc potem sie znowu poloze...
co to może być? bo dzieć to nie jest na pewno bo jeszcze ruchów takowych nie czułam tylko lekkie pływanie na razie...

Edytowane przez sylvuniaa84
Czas edycji: 2014-01-26 o 09:15
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 09:47   #3755
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Z imion u nas na pierwszym planie Natan i Lenka
Wozek tez juz wybrany ale nie zaliczkowany bo moze u producenta bedzie taniej musimy tylko podjechac Jan TZ bedzie

Dziewczyny rano miałam takie dziwne stwardnienie poniżej pępka ale tak z jednej strony,taka kula się wycisła... twardniała przez chwil potem bylo ok,mam tak co noc jak wyjde do wc potem sie znowu poloze...
co to może być? bo dzieć to nie jest na pewno bo jeszcze ruchów takowych nie czułam tylko lekkie pływanie na razie...
Ja jednak obstawiam, że ta kula to dzidziuś Jak leżysz i wstajesz to zmieniasz pozycję, a dziecko też się jakoś musi ułożyć, może musi sie przekręcić, żeby było mu wygodnie.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 09:54   #3756
agaaga89
Zakorzenienie

Cześć Kochane Widzę, że coraz więcej maluszków się ujawnia, gratuluję wszystkich poznanych płci a przede wszystkim zdrowych maluszków Obyśmy wracały już do końca z takimi dobrymi wieściami wyłącznie
Znów mam problem z nadrabianiem, czytam, nadrabiam a nie zdążam nic odpisać.. Buziaki

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 09:54   #3757
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja jednak obstawiam, że ta kula to dzidziuś Jak leżysz i wstajesz to zmieniasz pozycję, a dziecko też się jakoś musi ułożyć, może musi sie przekręcić, żeby było mu wygodnie.
było by tak zastygnięte bez ruchu zadnego?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 10:02   #3758
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że tak jest ułożone maleństwo też czasem czuję tylko jak obraca się plecami i wystaje taka twarda kula Dopiero jak zaczyna się pobudka to czuję jak zmienia pozycję, widocznie tak jest jej wygodniej kopać

Stary 2014-01-26, 10:07   #3759
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Może wypycha się np. pleckami w tym momencie, a ruchy rączek czy nóżek skierowane są do środka i dlatego wydaje Ci się, że jest bez ruchu
Stary 2014-01-26, 10:09   #3760
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dzisiaj znów zimno, a jeszcze śniegu sporo napadalo. Muszę iść dziś na uczelnie na chwilę po wpis z egzaminu tego pierwszego. Dostałam kolejną 5
Co do imion, to podobają mi się dwa. Fabian i Alan. Pierwsze nie podoba się mężowi, drugie już tak. Ale nie wiem, czy nie jest zbyt podobne do imienia pierwszego synka- Adam i Alan
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:10   #3761
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Może wypycha się np. pleckami w tym momencie, a ruchy rączek czy nóżek skierowane są do środka i dlatego wydaje Ci się, że jest bez ruchu
własciwie na ostatnim usg był dzieć tak odwrócony,że w strone kregosłupa patrzał...
ech.. dał by znać kopytkami i rączkami to bym sie uspokoiła
Stary 2014-01-26, 10:20   #3762
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
własciwie na ostatnim usg był dzieć tak odwrócony,że w strone kregosłupa patrzał...
To tym bardziej masz dowód na to, że tak jest ułożone maleństwo Ty taka szczuplutka jesteś, może małe nie ma się za bardzo jak przekręcić, dopiero sobie gniazdko rozbija

Stary 2014-01-26, 10:24   #3763
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
To tym bardziej masz dowód na to, że tak jest ułożone maleństwo Ty taka szczuplutka jesteś, może małe nie ma się za bardzo jak przekręcić, dopiero sobie gniazdko rozbija
4 luty wizyta,nie ma zmiłuj się teraz będe ciągła za język lekarza bo cos mało ostatnio mówił
Stary 2014-01-26, 10:26   #3764
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to dzieciaczki mają jeszcze dużo miejsca, żeby się przemieszczać. Teraz może być tak, za jakiś czas inaczej
Jak coś Cię niepokoi to pogadaj z lekarzem, ale ja myślę, że to o to chodzi. Ja obecnie czuję ruchy, ale nie wiem czy to rączki czy nóżki czy jeszcze coś innego.
Stary 2014-01-26, 10:32   #3765
sylvuniaa84
Zadomowienie

A zauważyliście zmiany w wyglądzie skóry na brzuchu i piersiach?
Ja wieczorem jak sie przeglądam to widze takie drobne czerwone kropeczki,czy plamki,takie bardziej ukrwione wszystko...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 10:49   #3766
TroppoSensibile
Raczkowanie

Witam się niedzielnie U nas w końcu zawitało słońce i od razu jakoś inaczej. Parę pochmurnych dni totalnie mnie wyssało z energii

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
kinia8906, gratulacje

Ponadrabiałam. Nie było mnie wczoraj cały dzień. Pobudka i 5.30 bo jechaliśmy na giełdę ze znajomymi. -14 na dworze było a myśmy jak stuknięci łazili w te zimno.
Ale później pojechaliśmy do tego sklepu z wózkami i wybraliśmy wózek TAKO, o taki tylko wersja kolorystyczna 02

materiał to imitacja lnu i bardzo mi się jakoś spodobał i z tą brązową ramą jakoś w ogóle ciekawie wygląda No i ta koleżanka co ze mną tam była też myśli o tym Tako i chyba nawet też ta kolorystyka.
Sprzedawczyni mega miła z dużą wiedzą. Pierwszy raz trafiłam na sytuację że to właśnie sprzedawczyni jest dla nas a nie że robi łaskę że w ogóle podejdzie. Pokazała wszystko. Część spacerową nawet z magazynu przyniosła. Pokazała jak składać, jak koła blokować, jak je wypinać no dla mnie mega. Nie wpłacałam jeszcze zaliczki bo małż stwierdził żebyśmy poczekali i przyjedziemy zamówić w marcu to od razu kupimy tam w sklepie wyprawkę bo mają fajne ceny i duży wybór a co dla mnie ważne doradzają i to nie tak że na siłę coś nam wciskają i zachwalają. Tak więc kolejny temat prawie z głowy.

A co do imion to u nas zaś zmiana. Dla chłopca mężuś wymyślił Piotrusia a dla dziewczynki Milena
Wózek bardzo ładny A te przednie koła są blokowane?

A imię Piotruś cudo też chciałam tak nazwać, ale nie wiem co by powiedział na to mój straszy brat Piotr? a tżtowi nie pasowało coś
Milenka też fajnie
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44808058]Dzisiaj znów zimno, a jeszcze śniegu sporo napadalo. Muszę iść dziś na uczelnie na chwilę po wpis z egzaminu tego pierwszego. Dostałam kolejną 5
Co do imion, to podobają mi się dwa. Fabian i Alan. Pierwsze nie podoba się mężowi, drugie już tak. Ale nie wiem, czy nie jest zbyt podobne do imienia pierwszego synka- Adam i Alan [/QUOTE]
Gratuluję kolejnej 5! Dzidzia będzie mądra A co do imion pewnie jak omówicie sprawę po raz setny to dojedziecie, które lepsze. Dobrze, że jest czas

ja od dziś znowu zaczynam intensywne wkuwanie n uczelnie, muszę ponadrabiać zaległości i... boję się seminarium, bo nie mam jeszcze żadnych konkretów do pracy dyplomowej...
Cytat:
Ja wieczorem jak sie przeglądam to widze takie drobne czerwone kropeczki,czy plamki,takie bardziej ukrwione wszystko...
Ja też coś takiego mam

Dziewczyny polecacie jakiś kanał na yt dotyczący ćwiczeń w domu dla kobiet w ciąży oczywiście Jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży będę fizycznym wrakiem - kręgosłup jak nigdy mi doskwiera i te biodra.... Czas zacząć przygotowania, ale jak sama szukałam i czytałam komentarze to nie trafiałam na nic ciekawego. No i myślę o zakupie dużej piłki...

Edytowane przez TroppoSensibile
Czas edycji: 2014-01-26 o 10:56
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:08   #3767
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ale mamy zamieć od godziny zbieram się do sklepu po śmietanę i jakaś niemoc mnie dopadła przez tą pogodę

Co do imion to cieszę się, że od początku byliśmy zgodni i nie mamy teraz problemu. U mnie w rodzinie nadaje się raczej takie pospolite imiona, teraz w listopadzie kuzyn się wybił bo dał córce Antosia a tak to same takie popularne Ole, Mateusze, Kubusie.

Cytat:
Też tak czasem mam, jak dłużej poleżę szczególnie. Zawsze z prawej strony, a wiem że moja ma tam główkę, bo z lewej zazwyczaj czuję kopniaczki, więc to chyba najbardziej prawdopodobne
Stary 2014-01-26, 11:32   #3768
Konto usunięte

Cytat:
kinia8906, gratulacje

wózek super

Cytat:
też takie mam, ale tylko na brzuchu. Piersi nie powiększyły mi się prawie wcale, nad czym bardzo ubolewam

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Gratuluję kolejnej 5! Dzidzia będzie mądra A co do imion pewnie jak omówicie sprawę po raz setny to dojedziecie, które lepsze. Dobrze, że jest czas

ja od dziś znowu zaczynam intensywne wkuwanie n uczelnie, muszę ponadrabiać zaległości i... boję się seminarium, bo nie mam jeszcze żadnych konkretów do pracy dyplomowej...
Dziękuję Co do imienia to chodziło mi o to, że pierwszy synek ma na imię Adaś. I co do drugiego podoba nam się Alan, ale zastanawiam się nad tym, czy nie jest zbyt podobne do imienia pierwszego dziecka Chodzi mi o Waszą opinię na ten temat.
A co do seminarium. Ja mam "tylko", ale dla mnie "aż" licencjat, ale też się go boję. Po pierwsze mamy bardzo duże opóźnienie w porównaniu z innymi seminariami z naszego kierunku (administracja). Najpierw pierwsze seminarium nam odwołali, na drugim okazało się, że zmieniają nam promotorkę. Trzecie i czwarte odwołane. Na piątym promotorka stwierdziła, że skoro na studiach nie mieliśmy nigdy takiego przedmiotu jak nazwa seminarium (adm. służb porządku publicznego), to ona musi nam prowadzić wykłady i wybieranie tematu, czy pisanie całej pracy chciała przesunąć. Dopiero po naszej interwencji u dziekana, zmieniła zdanie. Ale jak do tej pory mam tylko wybrany temat. Na 9 lutego mam do napisania plan pracy i zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. A pisanie pracy i ilość czasu jaka mi pozostała do napisania, osobiście mnie przeraża...

Tak przy okazji. Dziewczyny, które używają balsamów/kremów/oliwek na rozstępy. Nawet jeśli przez całą ciąże nie zrobi się wam żaden rozstęp, nie rezygnujcie z kremowania przynajmniej brzucha po porodzie. Ja sprawę olałam, bo stwierdziłam, że skoro do tej pory nic mi się nie zrobiło, to już się nie zrobi. Urodziłam, a potem w ciągu tych kilku dni porobiły mi się rozstępy na brzuchu. Nie tak wiele, ale jednak są...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:35   #3769
TroppoSensibile
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44809413]wózek super

też takie mam, ale tylko na brzuchu. Piersi nie powiększyły mi się prawie wcale, nad czym bardzo ubolewam

Dziękuję Co do imienia to chodziło mi o to, że pierwszy synek ma na imię Adaś. I co do drugiego podoba nam się Alan, ale zastanawiam się nad tym, czy nie jest zbyt podobne do imienia pierwszego dziecka Chodzi mi o Waszą opinię na ten temat.
A co do seminarium. Ja mam "tylko", ale dla mnie "aż" licencjat, ale też się go boję. Po pierwsze mamy bardzo duże opóźnienie w porównaniu z innymi seminariami z naszego kierunku (administracja). Najpierw pierwsze seminarium nam odwołali, na drugim okazało się, że zmieniają nam promotorkę. Trzecie i czwarte odwołane. Na piątym promotorka stwierdziła, że skoro na studiach nie mieliśmy nigdy takiego przedmiotu jak nazwa seminarium (adm. służb porządku publicznego), to ona musi nam prowadzić wykłady i wybieranie tematu, czy pisanie całej pracy chciała przesunąć. Dopiero po naszej interwencji u dziekana, zmieniła zdanie. Ale jak do tej pory mam tylko wybrany temat. Na 9 lutego mam do napisania plan pracy i zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. A pisanie pracy i ilość czasu jaka mi pozostała do napisania, osobiście mnie przeraża...

Tak przy okazji. Dziewczyny, które używają balsamów/kremów/oliwek na rozstępy. Nawet jeśli przez całą ciąże nie zrobi się wam żaden rozstęp, nie rezygnujcie z kremowania przynajmniej brzucha po porodzie. Ja sprawę olałam, bo stwierdziłam, że skoro do tej pory nic mi się nie zrobiło, to już się nie zrobi. Urodziłam, a potem w ciągu tych kilku dni porobiły mi się rozstępy na brzuchu. Nie tak wiele, ale jednak są...[/QUOTE]

oj współczuję... miałam taką sytuację na magisterce... w grudniu ludzie z innych grup mieli po 2 rozdziały i więcej, a my zostaliśmy bez promotora z marnym planem pracy. Skończyło się na tym, że dostałam nową promotorkę - niby zachwycała się moją pracą, która de facto była beznadziejna. Pisałam ją na prędce w sumie zajęło mi to może w dwa, trzy tygodnie.... już nie wspomnę, że zmieniła mi badania i w zasadzie nic z nich nie wynikało. Bezsens. No, ale byle to mieć za sobą

Co do smarowania to dobrze wiedzieć - jestem przeczulona na tym punkcie i ciągle się smaruje. Niestety widzę, że problem rozstępów i tak mnie nie ominie.

I też liczę, że biust się powiększy z małego A przeszłam póki co na małe B...
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 13:03   #3770
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny polecacie jakiś kanał na yt dotyczący ćwiczeń w domu dla kobiet w ciąży oczywiście Jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży będę fizycznym wrakiem - kręgosłup jak nigdy mi doskwiera i te biodra.... Czas zacząć przygotowania, ale jak sama szukałam i czytałam komentarze to nie trafiałam na nic ciekawego. No i myślę o zakupie dużej piłki...
Na którymś z wątków ciążowych dziewczyny polecały ten kanał http://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL/videos
Dodałam sobie do zakładek ale motywacji do poruszania się brak.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:20   #3771
kamilla123
Rozeznanie

Witam

W temacie imion, to ja bym nie dała takiego, które już jest w rodzinie czy wśród znajomych Teraz mamy dwie Majki, jedna od mojej siostry, a druga od siostry tż i zawsze jak o którejś mówimy, to trzeba dodawać czy to Majka od tej cioci czy od tamtej. Dla nas to może większej różnicy nie ma, ale dla syna, który nie zawsze wyczyta to z kontekstu, to już potrzeba więcej tłumaczeń
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:30   #3772
Konto usunięte

Dziewczyny, znacie jakies sposoby na zajady? Nie dosc, ze skore na twarzy mam przesuszona w tej ciazy, to jeszcze usta mi pekaja, a teraz zrobily mi sie zajady i nawet zjesc normalnie nie moge
Stary 2014-01-26, 13:33   #3773
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Poza tym cały czas mam nadzieję, że tym razem będzie córcia...
Tym bardziej Cię podziwiam, że chcesz wytrzymać aż do porodu z poznaniem płci

Cytat:
Ładny wózek

Cytat:
Też obstawiam dzidziusia Jakyb Ci cały brzuch stwardniał i się spiął to może ewentualnie być skurcz

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44808058]Dzisiaj znów zimno, a jeszcze śniegu sporo napadalo. Muszę iść dziś na uczelnie na chwilę po wpis z egzaminu tego pierwszego. Dostałam kolejną 5
[/QUOTE]

Brawo

Cytat:
Na brzuchu aż tak nie, ale na piersiach to same żyły (nie powiem teraz są idealne i chciałbym żeby takie zostały) i swędzą okropnie, szczególnie wieczorem

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Co do imion to cieszę się, że od początku byliśmy zgodni i nie mamy teraz problemu. U mnie w rodzinie nadaje się raczej takie pospolite imiona, teraz w listopadzie kuzyn się wybił bo dał córce Antosia a tak to same takie popularne Ole, Mateusze, Kubusie.
A ja właśnie mam wrażenie, że Antosie są w miarę popularne, tak jak Antki No ale mi tam popularność danego imienia nie przeszkadza w ogóle, ale tak jak już pisałam, nie dałabym imienia takiego samego jak w najbliżej rodzinie czy wśród znajomych, z którym dziecko będzie miało częsty kontakt

Miłej niedzieli! Ja zmykam na obiad! Dzisiaj tż gotuje
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 14:06   #3774
wonder_woman
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki,
wróciłam od Mamy kilka dni temu i odkąd wróciłam probuje Was nadrabiać, jak wylatywalam do PL to byłam na ok 80str, tam nie miałam chwili, żeby tu zaglądać, a teraz czytam i czytam i końca nie widzę, zamiast tego ubywac to przybywa [brzydal] 8)
Tak wiec odstawiam czytanie i stawiam na pisanie ;P
Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
Widziałam kątem oka, że wypowiadalyscie się nt łóżeczek, ochraniaczy, wózków, chust i pewnie jeszcze masę innych spraw poruszalyscie, a ja nie doczytałam :/
W każdym razie pochwalę się bo też zdobyłam łóżeczko od bratowej, Mama zakupiła wnusi/owi 4kolka, dostałam też trochę ciuszków dla maluszka i obkupilam się sama w ciążowe wdzianka i kosmetyki
Łóżeczko fajne, nielakierowane, z wyjmowanymi szczebelkami szuflada i kompletem pościeli sama je kupowałam chrzesniakowi jak sie urodził mogłam też sobie wziąć te ochraniacze, one były na całe łóżeczko ale stwierdziłam, że tego nie potrzebuje, nie dość, że całkowicie zasłonia mi maluszka i zmniejszą przepływ powietrza, to jeszcze zajmują masę miejsca i są niebezpieczne.
Brzuszek powoli rośnie, maleństwo daje o sobie już znać, co moim zdaniem jest jednym z najbardziej niezwykłych momentów ciąży, mogłabym tak leżeć z łapami na brzusiu i czuć ruchy maleństwa
A dziś dopadł mnie okropny ból gardła i chrypa, zrobiłam sobie syrop z cebuli ale chyba czegoś za mało dałam - stał całą noc, rano wzięłam 1lyzke, niedawno drugą i syropu prawie nie ma myślałam, że starcza to na dłużej...

Zapomniałam się pochwalić dziś świętujemy POLMETEK [zdrowko] obiadek u teściowej ok 18, tylko nie wiem czy powinnam jechać skoro mnie to gardło dopadło :/ w sumie to tylko wsiąść i wysiąść z auta... co myślicie?

Edytowane przez wonder_woman
Czas edycji: 2014-01-26 o 14:12
wonder_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 14:40   #3775
Sola1
Zakorzenienie

Na bol gardla i kaszel bardzo dobry jest sok z czarnego bzu, ale taki prawdziwy, nie gdzie jest 0,1% ekstraktu.
Stary 2014-01-26, 14:50   #3776
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wonder_woman Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki,
wróciłam od Mamy kilka dni temu i odkąd wróciłam probuje Was nadrabiać, jak wylatywalam do PL to byłam na ok 80str, tam nie miałam chwili, żeby tu zaglądać, a teraz czytam i czytam i końca nie widzę, zamiast tego ubywac to przybywa [brzydal] 8)
Tak wiec odstawiam czytanie i stawiam na pisanie ;P
Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
Widziałam kątem oka, że wypowiadalyscie się nt łóżeczek, ochraniaczy, wózków, chust i pewnie jeszcze masę innych spraw poruszalyscie, a ja nie doczytałam :/
W każdym razie pochwalę się bo też zdobyłam łóżeczko od bratowej, Mama zakupiła wnusi/owi 4kolka, dostałam też trochę ciuszków dla maluszka i obkupilam się sama w ciążowe wdzianka i kosmetyki
Łóżeczko fajne, nielakierowane, z wyjmowanymi szczebelkami szuflada i kompletem pościeli sama je kupowałam chrzesniakowi jak sie urodził mogłam też sobie wziąć te ochraniacze, one były na całe łóżeczko ale stwierdziłam, że tego nie potrzebuje, nie dość, że całkowicie zasłonia mi maluszka i zmniejszą przepływ powietrza, to jeszcze zajmują masę miejsca i są niebezpieczne.
Brzuszek powoli rośnie, maleństwo daje o sobie już znać, co moim zdaniem jest jednym z najbardziej niezwykłych momentów ciąży, mogłabym tak leżeć z łapami na brzusiu i czuć ruchy maleństwa
A dziś dopadł mnie okropny ból gardła i chrypa, zrobiłam sobie syrop z cebuli ale chyba czegoś za mało dałam - stał całą noc, rano wzięłam 1lyzke, niedawno drugą i syropu prawie nie ma myślałam, że starcza to na dłużej...

Zapomniałam się pochwalić dziś świętujemy POLMETEK [zdrowko] obiadek u teściowej ok 18, tylko nie wiem czy powinnam jechać skoro mnie to gardło dopadło :/ w sumie to tylko wsiąść i wysiąść z auta... co myślicie?
Super że dobrze wszystko u Ciebie. Ja też robiłam ten syrop z cebuli i faktycznie strasznie mało go było i zrezygnowałam.
Pokaż dzidziusiowe zdobycze. Chętnie pooglądamy

U mnie zima w końcu zawitała. Od wczoraj dobre 15 cm śniegu nasypało.

A i wiecie co- mąż wrócił z trasy w sobotę nad ranem, wszedł do pokoju coś do mnie powiedział i wtedy poczułam dwa kopniaki. Czyżby dzidzuś słyszał że tata wrócił?

A i wczoraj cioteczka już mi płeć przepowiedziała że będzie synek- śmiać mi się chce z tych wywodów. Że niby wyładniałam na twarzy. Szkoda tylko że bez makijażu mnie nie widziała.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-01-26 o 14:51
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 15:27   #3777
poziomkka
Zadomowienie

Hej ja tak na szybko odnosnie syropu z cebuli - mi wyszlo syrop na tydzien- caly sloik. Ja robie tak - w duzy sloik 0,5l ukladam warstwowo krazki cebuli i smaruje miodem i tak az sloik sie zapelni. Zostawiam na pare godzin i gotowe

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 17:04   #3778
sylvuniaa84
Zadomowienie

Myślicie ze stanie na palcach uciaganie sie aby siegnac do żarówki i ja wykręcić moze zaszkodzić nam?

Zjadlam wlasnie sałatkę Grecka i zagryzlam delicjami...teraz moge polezec

Stary 2014-01-26, 17:37   #3779
wonder_woman
Raczkowanie

Cytat:
Myślicie ze stanie na palcach uciaganie sie aby siegnac do żarówki i ja wykręcić moze zaszkodzić nam?

Zjadlam wlasnie sałatkę Grecka i zagryzlam delicjami...teraz moge polezec

Obawiam się, że nie jest to wskazane, sama czasem jak wstanę rano to mam ochotę się tak porządnie przeciągnąć, ale zaraz sobie przypominam, że nam nie wolno, choć nie powiem, kilka razy mi sie zapomniało
delicje mniam, ale mi smaka zrobiłaś
z gardelkiem tyćkę lepiej więc zbieramy się do teściowej, pichci indyka i tztowi aż ślinka cieknie więc nie możemy nie jechać
jeśli idzie o ciuszki maluszka to niestety będę je miała dopiero w lutym, wszystko mi sie nie zmiescilo do tego pożal sie boże ryanairowskiego limitu bagażowego więc Mama wyśle niebawem
Tymczasem - do potem dziewczynki
Stary 2014-01-26, 17:57   #3780
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Wózek bardzo ładny A te przednie koła są blokowane?

A imię Piotruś cudo też chciałam tak nazwać, ale nie wiem co by powiedział na to mój straszy brat Piotr? a tżtowi nie pasowało coś
Milenka też fajnie
Tak, koła z przodu są blokowane. Wystarczy nad każdym kółkiem przekręcić takie kółeczko i gotowe. Po ruszeniu koła same ustawią się w odpowiedniej pozycji i będą zablokowane do czasu aż mi się odwidzi
W ogóle składanie wózka banalnie proste. Myślałam że będzie ciężko a tu takie zaskoczenie. Do auta po złożeniu nie przymierzałam bo mamy kombi więc zmieści się bez problemu.

U nas w przypadku dziewczynki chyba właśnie Milenka zostanie. U kuzynki córcia będzie się Lena nazywać więc może być podobnie.

Wiecie, przypomniała mi się stara wróżba z obrączki. Zawsze mi mama wróżyła za dzieciaka i wychodziło zawsze że najpierw będę mieć synka a później córcię. I tak wczoraj dorwałam swoją obrączkę i sobie zrobiłam i cooo ? Jak w mordkę strzelił wyszło mi tak jak miedyś mamie, najpierw chłopak a później dziewczyna mama kiedyś zanim poznała tatę też zrobiła sobie ta wróżbę i wyszły jej dwie dziewczyny a później już nic.i faktycznie jestem ja i moja siostra. Może faktycznie coś w tym jest

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości