|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
bo mnie tż obudził, zachciało mu się igraszek. Się go pytam, czy pamięta co mi lekarz mówił, to mi odpowiedział " przecież CIę oszczędzam, nie bzykamy się przecież codziennie "
nie umiem, ale zawsze chciałam się nauczyć ![]() Cytat:
No i zaskoczę Cię, w swojej karierze wynajmowalam 5 mieszkań, no i raz byłam "po drugiej stronie". Ja nie mówię, że wynajmujący ma lecieć i wymieniać żarówkę, ale w sytuacji gdy np. stanie się coś z ogrzewaniem, to jaka w tym wina najemcy? Bo rozumiem jakby skopał ktoś piecyk i się popsuł, ale jeśli ktoś normalnie go użytkował to ma prawo wymagać od wynajmującego naprawienia tego. Będąc najemcą zepsuła nam się lodówka 2 razy ( raz "pękła" nam, była na gwarancji i właściciel się tym zajął, a pękła bo okazało się, że miała wadę fabryczną, drugi raz stary grat po prostu ze starości przestał chodzić - nie mówię już tym, że popsuło nam się jedzenie- i to właściciel musiał załatwić nam nową na swój koszt) Raz zepsuła nam się pralka, ale to z naszej winy, także my naprawialiśmy. Jak wynajmowałam komuś mieszkanie, to rurka poszła i zalała nam ścianę. Nie wymagałam naprawy, no bo jaka wina była najemców? Sami musieliśmy naprawić i odmalować pokój. Co innego jakby najemcy np. nie zakręcili wody w wannie i woda zalałaby i zrobiła szkody. wtedy naprawa leży po ich stronie. Cytat:
no chyba, że udowodnisz, że sprzęt popsuł się z winy najemcy. Byliśmy z tż w kawiarni ja na kawie, a on na deserze. A teraz mecz
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cytat:
![]() Idź idź, nie czekaj dluugo...
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż też bym zjadła czekolady , ale to moze za godzinke, bo inaczej jeszcze a obiadek mi smakował, wiec nie chce sie go tak szybko pozbywac ![]() A pomyslec, ze zrobiłam tylko ziemniaczki, surowke z kapustki z marchewka i jabluszkiem , oraz kotleciki w panierce z platkow kukurydzianych, czyli nic specjalnego
|
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny maja racje rob wszystkie potrzebne badania
a jakby Ci sie udalo na skierowanie to dopiero by super bylo
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam że mam lenia, nie no, idę teraz sobie zrobic drugie ![]() Ty musisz teraz zdrowo jeść
|
|
#2858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i od razu smacznego
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam prognozę na gaz i ogrzewanie. Co roku spisują liczniki liczą średnie miesięczne zużycie i wyznaczają prognozy na kolejny rok. Tak samo mam prognozy z ogrzewania, nie odkręcamy prawie grzejników i pewnie znów nie będziemy płacić w wakacje czynszu
|
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie no ja nie jestem jakąś straszną wynajmującą, bo zaraz tak wyjdzie A rezygnacje po miesiącu czy dwóch jak umowę podpisują na rok to na porządku dziennym praktycznie. To trzeba być niepoważnym żeby takie coś robić. Albo jej facet nie płacił, nie chciał się wynieść a potem się wyniósł i zostawił wszystkie swoje rzeczy. Ani nie szlo się do niego dodzwonić, ani jakkolwiek skontaktować. Mama mu wysłała polecony z nakazem opróżnienia mieszkania, odebrał i się nie zgłosił więc rzeczy przeszły na własność mojej mamy. Ale ile się namęczyła to jej. Żeby to wszystko opróżnić, wynieść. Ehh, potem miała też ludzi co przestali sobie płacić, potem kolejnych co po miesiący zrezygnowali a teraz też facet mieszkał miesiąc No i moja przyjaciółka teraz mieszka i oby mieszkała jak najdłużej. Także najemcy potrafią zaleźć za skórę ![]() Cytat:
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
vioris faktycznie wspolczuje Twojej mamie :O matko, ale co za człowiekiem trzeba byc, zeby sie tak zachowywac
![]() My tez podpisalismy na rok i dbamy o wszystko jak o swoje doslownie, nie wyobrazam sobie,zeby bylo inaczej. Ale niestety istnieja rozni ludzie i bedac wlascicielem nigdy nie wie sie na kogo sie trafi, ktos z pozoru moze byc uczciwy itp itd, a zrobi Ci takie swinstwo, ktorego nawet sie nie spodziewasz, ehhh
|
|
#2864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko w tej spółdzielni co było mieszkanie co miesiąc za coś podnosili opłaty !! Jeszcze do tego wszystkiego dochodził fundusz remontowy
|
||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięks
![]() Pojadłam trochę mnie mdliło po tej czekoladzie ![]() Idę choinkę rozebrać
|
#2866 | |||
|
Zadomowienie
|
Kurczaczek się piecze, ziemniaki na frytki obrane, teraz wstawiłam wodę na fasolkę i mogę na chwilę zasiąść przed kompem
![]() Cytat:
A taki fajny film na jedynce leciał... A Tż obudził mnie jak już napisy końcowe leciały i kazał iść do łóżka ![]() Cytat:
Mam fajną córcię, która już deklaruje mi pomoc przy maluchu , a babcie też się znajdą No i liczę, że tż też nie będzie pracował non stop---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Trzymałam ją do tej pory w nadziei, że będzie kolęda. A tu dziś dowiedziałam się, że ksiądz pofatyguje się do nas dopiero w następny poniedziałek. Tak długo to ja już nie mam zamiaru tej choinki trzymać
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie że babcie też pomogą ![]() U nas ksiądz też choinki nie widział, bo był już przed świętami W domu rodzinnym zawsze stała choinka do konca stycznia, lubię ten klimat i u nas też tak robię, ale w tym tyg bede pracowac do pozna a w sobote rano juz jedziemy na wies nie byłoby czasu wiec dzis sie za to wziełam
|
|
#2868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie zawsze się mówiło, że nie powinno się choinki trzymać dłużej niż do 2-go lutego, a że kolęda mi wypadnie 3-go, więc i tak już jej nie będzie
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
musze sie pochwalić, że chłop mi sie zapisał na badanie nasienia
nie wiem czy to coś da i czy ma sens na tym etapie, ale może nie zaszkodzi wiedzieć co w trawie piszczy i w razie czego bede go faszerować prochami, tylko mam teraz problem bo badanie jest na dniach kiedy mi ovu wyznacza potencjalne dni płodne, a tu abstynencja 3-4 dni przed czyli w tych moich dniach, no ale na razie z siuśki mi owulacji nie wróżą. ehhh musiałam sie wygadać
|
|
|
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie pomagać Cytat:
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-01-26 o 18:25 |
||
|
|
|
#2871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dlaczego nie powinno się trzymać dłużej niż do 2-go lutego?? ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2872 |
|
Rozeznanie
|
No, ale i tak mam nastawienie, że ten cykl jest do niczego, a owulacji może wogóle nie być, no i tsh też mi tak szybko nie spadnie, a tak to wrazie czego podrasuje plemniory Tż, chociaż przyznaje, że splagiatowałam od ciebie patent z tym selenem + E
Wiecie mi gin mówił, że jak przez pare cykli nic nie wyjdzie to i tak trzeba będzie takie badnie zrobić bo to podstawa, więc jak już ten mój sie zgodził to z tego skorzystam zanim mu sie odwidzi
Edytowane przez emagi Czas edycji: 2014-01-26 o 18:29 |
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile Ci wyszło TSH? A plagiatuj, niech mu to wyjdzie na zdrowie
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo i chyba Vioris- jak Wy korzystacie z tej aplikacji Tepatalk???? Bo stworzyłam konto ale za chiny nie umiem się tam odnaleźć.. a jak pisuję wizaz.pl to nic nie znajduje, jak tam mam się odnaleźć?
|
|
|
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TSH miałam 6,11 ale ft 3i 4 i anty ciała oba miałam w normie
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku, pozwólcie, że się przedstawię
![]() Na początek moja sytuacja prokreacyjna: ![]() Do lipca 2013, przez 8 lat, brałam antykoncepcję hormonalną. O dziecko staram się od września. Do tej pory był to po prostu spontaniczny, nieskrępowany seks. Nie liczyliśmy dni ani nic takiego. W międzyczasie okazało się, że mój cykl od zakończenia antykoncepcji ma 42 dni... W związku z tym że to raczej nie jest normalna długość zaczęłam się diagnozować w tym kierunku w grudniu. Komplet hormonów i USG jajników dały całkowicie normalne wyniki. Czekam w tej chwili na wizytę pod tytułem "co dalej". Mam jeszcze do zrobienia tylko progesteron. Owulację raczej mam (lub miewam) bo w badaniu USG był widoczny pęcherzyk a test owulacyjny wskazał dziś dwie kreski. W innym tak zwanym międzyczasie mój mąż uznał za stosowne poinformować mnie, że ponieważ miał kiedyś chemioterapię, jest całkiem możliwe, że jest bezpłodny. Nie mam mu za złe, i tak bym za niego wyszła No ale przyznajcie że miedzy powiedzeniem "miałem kiedyś chemioterapię" (o czym wiedziałam już dawno), a "miałem chemioterapię i mogę być bezpłodny" jest jednak wielka różnica I wreszcie moja sytuacja prywatna: Nazywam się Emilia, mam 25 lat. W sierpniu wzięłam ślub z M. po 4 latach razem
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście masz wysokie wiec lepiej się najpierw tym zająć, ale dobrze ze pozostałe współczynniki w normie
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo brałaś tabletki, a jak mowisz że i tak byś za niego wyszła, to chyba teraz nie pozostaje Wam nic innego, tylko przebadać Tżta skoro z Toba raczej wszystko ok i życzę powodzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

- umie któraś z Was szyć? 

no chyba, że udowodnisz, że sprzęt popsuł się z winy najemcy. 

chociaż też bym zjadła czekolady
, ale to moze za godzinke, bo inaczej jeszcze
a obiadek mi smakował, wiec nie chce sie go tak szybko pozbywac 

No i moja przyjaciółka teraz mieszka i oby mieszkała jak najdłużej. Także najemcy potrafią zaleźć za skórę