Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 14:47   #1351
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Mój też ma czasem dłuższe przerwy,no max 4 godz i z reguły ssie krótko,co mnie martwi,bo w sumie to czesto wypija tylko mleko pierwszej fazy. Mam nadzieję,że wkrótce przestanie być takim śpioszkiem przy piersi...

Ślicznie!
Gosia gdyby to były 4 godziny to bym się nie martwiła, bo mój starszy też miał takie przerwy ale jak raz go chciałam przetrzymać żeby się w końcu wyspał zamiast przysypiac przy cycku to spał 6 godzin a i tak na pierś się nie rzucił. A rano np o 9 zjadł ładnie z cycka i za 2 godziny rzucił się na drugiego. Ale w między czasie miał czas czuwania, przysypiał tylko na krótkie chwile. Jak już głęboko zaśnie to koniec.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 15:02   #1352
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Moja położna doprowadza mnie do szału. Nie dzwoni chociaż ze szpitala dostała nr telefonu. Robi nam nalot, czego nie znosze, wychodząc mówi że przyjdzie jutro i sie nie pojawia. A zamiast wagi nosi pełną torbę ulotek.
Przy Alku było identycznie.
Moja zawsze przynosi wagę. Sprawdzenie jak przybiera to podstawa oceny dobrostanu noworodka - tak mówi moja położna. Zadzwoń do położnej i upomnij się o tą wagę, to jej obowiązek.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 15:03   #1353
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
U mnie chyba jest problem z rana po szyciu. Byłam nacinana, zszyta i od wczoraj mam mega problem z siedzeniem i chodzeniem. Spuchlam, rana sie sączy i odechciewa mi sie wszystkiego. Podmywam sie lactacytem co wizytę w wc, polewam tantum rosa, psikam octaniseptem.. co jeszcze polecacie? Pomóżcie bo już nie daje rady

Nie miałam nigdy takiego problemu.
Nie lepiej iść z tym do lekarza jeśli jest coś nie tak?
Stary 2014-01-26, 15:09   #1354
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Wku* wię się, jeżeli okaże się później, że mój "ciążowy" nieżyt nosa to jakaś alergia, która po prostu pojawiła się w okolicach 7 m-ca. Siedzę z otwartą japą, do oczu napływają mi łzy i wyglądam jak chory przygłup.
Uuuu to może faktycznie alergia, ale na co?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie miałam nigdy takiego problemu.
Nie lepiej iść z tym do lekarza jeśli jest coś nie tak?

Gosia a Ciebie w ogóle coś boli w kroku po tym porodzie jeśli skoro nie byłas nacinana ani nic? Tam się coś musi obkurczyć, coś się robi specjalnego po takim porodzie?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Podmywam sie lactacytem co wizytę w wc, polewam tantum rosa, psikam octaniseptem.. co jeszcze polecacie? Pomóżcie bo już nie daje rady
A można rumiankiem?
Mi podmywanie rumiankiem zawsze pomaga jak czuję TAM dyskomfort.
Gotuję kilka litrów wody, zalewam rumianek w dwa duże gary, potem przelewam to do wanny i jak przestygnie to siadam w to dupskiem Średniowieczny sposób - ale skuteczny w moim przypadku.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 15:10   #1355
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kurcze, to Ty szybko nie urodzisz chyba hmmm.... Może weź w obroty męża i podziałajcie trochę na przyspieszenie
Wilk z Wall Street - wczoraj odpaliliśmy, ale nie bardzo mi przypał do gustu ten filmik i nie dotrwałam do końca oglądania
W obroty raczej nie, za bardzo mnie wszystko boli, nawet nogi nie mogę unieść
A film leci sobie, mąż zachwycony bo on sam się na giełdzie bawi, ja połowy nie rozumiem
Stary 2014-01-26, 15:21   #1356
Akkma
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44802684]

NO I NA KONIEC – zdjęcie dzisiejsze mojej perełki. [/QUOTE]
Śliczna

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko. Amelka jest z nami od dzis od godziny 20.
Gratuluję

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44805105]O 20.40 przyszedł na świat Pawełek. Przed 16 zgłosiliśmy się na porodowke z rozwarciem 6 cm, ale nic nie postepowalo i zdecydowali, ze będzie CC. Mały ma 57cm i 3700:-D i powtórzę za Wami, ze z tego wszystkiego spać mi się nie chce[/QUOTE]
Również gratuluję

Katarzyniak doskonale rozumiem co czujesz. Moja babcia też już zaczęła wyjeżdżać z tekstami, że powinnam po porodzie pomieszkać u rodziców ;/ No już pewnie! Lecę, pędzę!

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
http://www.tvn24.pl/zrobili-cesarke-...,391171,s.html

Aż się rozplakalam trzeba myślec tak - to przypadek jeden na milion, ale wybitnie mi kobiety szkoda
Ożesz i to ten sam szpital, w którym na świat przyszedł mój tż.

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Mało tego, mój tż upiera się, że wie kiedy to się stało ...i, że ja nie miałam ochoty na przytulanki, ale on mnie przekonał, więc dzięki niemu to wszystko
Haha u nas na odwrót, bo my wiemy nawet w jakiej pozycji powstała nasza ośmiornica Mimo tego, że zawsze mieliśmy gumkę to tż kończył na zewnątrz, a tym razem chciałam chociaż raz w środku, a że byłam na górze to ja sterowałam No i klops teraz mówię, że sama sobie dziecko zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Musiałam sprawdzić w papierach, bo zdążyłam zapomnieć
U mnie OM 6.05 i rozbieżność w kalkulacjach tp jest 7-10.02. Arbitralnie stwierdziłam że w takim razie rodzę 9.02 - ta 9 przewijająca się w pierwszych porodach mnie chyba natchnęła
Ja też OM miałam 6.05. W karcie ciąży mam wpisany termin z OM -10.02. Wg pierwszego USG też wychodził 10.02, a wg usg w 12 tc 8.02 (i tego się trzymam ). Najwcześniejszy termin mam z ostatniego usg - 28.01
Stary 2014-01-26, 15:23   #1357
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Jeżeli tej dziewczynie rzeczywiście zaczął się poród, a postępów tyle czasu brak i nie monitorowali tętna dziecka wystarczająco często, to wina kogoś ze szpitala. Ile czasu dziecko musiało się niedotleniać, żeby dostać 0 punków?
Nie mysialo długo trwać to niedotlenienie.
Pozatym z tego co wyczytałam to ona nie rodziła w sensie coś sie zaczynało ale to nie była akcja. Pytanie tylko czy sprawdzali tętno jeśli tak to niestety bardzo przykry wypadek. A budzi napewno niemałe emocje pytanie tylko czy potrzebne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 15:30   #1358
em ma
Zadomowienie

witajcie
Ja nadal kiepsko sie miewam. Jestem na antybiotykach...kanaliki w piersi nadal sie zatykaja i mam zastoje, mała sie denerwuje i nie chce ssac...jestem juz zmeczona...goraczka, ból, płacz Doris i tak w kółko
Stary 2014-01-26, 15:34   #1359
Inw
Raczkowanie

Cytat:
U mnie chyba jest problem z rana po szyciu. Byłam nacinana, zszyta i od wczoraj mam mega problem z siedzeniem i chodzeniem. Spuchlam, rana sie sączy i odechciewa mi sie wszystkiego. Podmywam sie lactacytem co wizytę w wc, polewam tantum rosa, psikam octaniseptem.. co jeszcze polecacie? Pomóżcie bo już nie daje rady
kootek_mamrotek ja tak jak gosia261282 bym doradziła sprawdzenie u lekarza jeśli się sączy coś, w razie potrzeby przepisze mocniejszy lek, jeśli nie to doradzi jak zadbać. Po co ryzykować dodatkowe problemy jak masz teraz zajęć wystarczająco?

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja też OM miałam 6.05. W karcie ciąży mam wpisany termin z OM -10.02. Wg pierwszego USG też wychodził 10.02, a wg usg w 12 tc 8.02 (i tego się trzymam ). Najwcześniejszy termin mam z ostatniego usg - 28.01
Te usg późniejsze już się nie liczą o ile pamiętam, bo za duże różnice wychodzą, więc jeśli masz i z OM i usg w 12tc to też bym się 10.02 trzymała Ja sobie szaleję ze strzelaniem kiedy mały postanowi wyjść, bo mi się terminy z OM i usg rozjeżdżają

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
witajcie
Ja nadal kiepsko sie miewam. Jestem na antybiotykach...kanaliki w piersi nadal sie zatykaja i mam zastoje, mała sie denerwuje i nie chce ssac...jestem juz zmeczona...goraczka, ból, płacz Doris i tak w kółko
Ja jeszcze nic doradzić nie umiem, ale ściskam i przesyłam pozytywną energię!
Jeszcze trochę i jak nie ssaczek to może chociaż antybiotyk zlikwiduje zastoje
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 15:35   #1360
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Te usg późniejsze już się nie liczą o ile pamiętam, bo za duże różnice wychodzą, więc jeśli masz i z OM i usg w 12tc to też bym się 10.02 trzymała Ja sobie szaleję ze strzelaniem kiedy mały postanowi wyjść, bo mi się terminy z OM i usg rozjeżdżają
Wiem, wiem
Nawet nie wyobrażam sobie, że za 2 dni miałabym rodzić Jeszcze nie mogę!
Stary 2014-01-26, 15:41   #1361
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
witajcie
Em ma podesli mi tu Doris pobawi sie z Dominikiem a Ty sie zregenerujesz!
Trzymaj sie cieplutko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 15:42   #1362
guapissima
Raczkowanie

Witam sie niedzielnie.....
Na poczatek gratulacje dla nowych mamus!!!klaski :
Te kilka dni pelnych energii to chyba byl szczyt energetyczny i juz po nim....Od wczoraj okupuje zdechla kanape i nic mi sie nie chce...
Do terminu z usg zostalo mi 10 dni, z om jeden, a maly wykazuje sie wyjatkowym leniem, wiec pewnie w zyciu nie wyjdzie!!! Przytulanki na niego nie dzialaja...W sumie my mielismy zielone swiatlo od poczatku, wiec maly jest prawdopodobnie zaprawiony

Mam pytanie Teoretycznie zaleca sie pierwszy spacer po ok 2 tygodniach. Nie mozna wczesniej? Tutaj ostatnio jest 15-16 na plusie i piekne slonce!! Szkoda mi bedzie trzymac malego w domu przy takiej pogodzie...

Iwantyou- kiedy planujesz wakacje w Hiszpanii?? Ja mieszkalam tam kilka lat, ostatni rok w Granadzie i powiem Ci, ze od polowy maja wg mnie nie ma tam zycia!! Niesamowicie goraco! Zastanawiam sie jak male dzieci znosza tak wysokie temperatury
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 15:56   #1363
selena85
Wtajemniczenie

A to mój banan na ten tydzień:

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2014-01-26 o 15:57
Stary 2014-01-26, 16:01   #1364
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielnie.....
Na poczatek gratulacje dla nowych mamus!!!klaski :
Te kilka dni pelnych energii to chyba byl szczyt energetyczny i juz po nim....Od wczoraj okupuje zdechla kanape i nic mi sie nie chce...
Do terminu z usg zostalo mi 10 dni, z om jeden, a maly wykazuje sie wyjatkowym leniem, wiec pewnie w zyciu nie wyjdzie!!! Przytulanki na niego nie dzialaja...W sumie my mielismy zielone swiatlo od poczatku, wiec maly jest prawdopodobnie zaprawiony

Mam pytanie Teoretycznie zaleca sie pierwszy spacer po ok 2 tygodniach. Nie mozna wczesniej? Tutaj ostatnio jest 15-16 na plusie i piekne slonce!! Szkoda mi bedzie trzymac malego w domu przy takiej pogodzie...

Iwantyou- kiedy planujesz wakacje w Hiszpanii?? Ja mieszkalam tam kilka lat, ostatni rok w Granadzie i powiem Ci, ze od polowy maja wg mnie nie ma tam zycia!! Niesamowicie goraco! Zastanawiam sie jak male dzieci znosza tak wysokie temperatury
Wiesz co my od kilku ładnych lat jeździmy we wrześniu i nie ma tragedii. Czesto widywałam maluszki kilku miesięczne na wakacjach. Dodatkowo w Polsce lato tez bywa nieznośne. Myśle ze bedzie ok.

Stary 2014-01-26, 16:01   #1365
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha u nas na odwrót, bo my wiemy nawet w jakiej pozycji powstała nasza ośmiornica Mimo tego, że zawsze mieliśmy gumkę to tż kończył na zewnątrz, a tym razem chciałam chociaż raz w środku, a że byłam na górze to ja sterowałam No i klops teraz mówię, że sama sobie dziecko zrobiłam
haha Akkma, musicie grać w totka! - Jeden sexik bez gumki i od razu GOL!
Nieźle
Stary 2014-01-26, 16:02   #1366
kukurydzianaa
Rozeznanie

Lidka, nie dość, że mały ma problemy z jedzeniem, to jeszcze ta nieszczęsna położna zaniedbuje swoje obowiązki - żart jakiś niesmaczny! Jak następnym razem wpadnie bez wagi, to z miejsca zawróć ją po tą "zasraną" wagę, a jak nie będzie chciała, to złóż skargę. Jak tak można?
Stary 2014-01-26, 16:08   #1367
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, wiem
Nawet nie wyobrażam sobie, że za 2 dni miałabym rodzić Jeszcze nie mogę!
A ja właśnie wczoraj sobie wyobraziłam że mały postanawia wyrwać się na wolność przed wyliczonym czasem i postanowiłam przynajmniej w minimalnym stopniu się naszykować na taką ewentualność
Mam takie wrażenie że jednak się przeprowadzić nie zdążymy, więc komoda ikeowa została opróżniona z młotków i śrubek, dziś ją wyczyściłam i poukładam chociaż podstawowe rzeczy dziecięce, żeby mieć pod ręką. Najwyżej będę je znowu w torby pakować jeśli się jakoś wyrobimy z przenosinami, ale wydaje mi się że mimo nadludzkich wysiłków męża może być ciężko
A rodzić to np. dziś bym mogła Jestem w odpowiednio optymistycznym nastroju, a dobre nastawienie psychiczne to chyba grunt, bo fizycznie i tak wiadomo że masakra jakaś tam będzie

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

Cytat:
Nieźle
Tylko to Akkma musi wybierać numerki
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:13   #1368
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej dziewczyny. Ja czekam za wypisem małego,jestem nadal w szpitalu,tylko jako nie pacjentka,tylko jako mama w hotelu. Powiem,wam że w tu na położnictwie pracują wspaniałe babki. A na noworodkowym lekarka która 25 lat temu uratowała mi życie,a że mama ze ona była 3 doby po cc to oczywiście jej powiedziała :-P. Jutro może nas wypiszą. Walczę o laktacje bo jak miałam nawał(antybiotyk) to nie mogłam karmić,no nic. Dziś tylko dojadł 20ml mm. Zobaczymy później. Trzymajcie kciuki,żeby mój Miłek przybieral. Tęsknię za domem. Dziewczyny stwierdziły,że Miłosz jest tylko mamy,ich jest tata. Wszystkim pokazują łóżeczko "bratusia".
Stary 2014-01-26, 16:19   #1369
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja czekam za wypisem małego,jestem nadal w szpitalu,tylko jako nie pacjentka,tylko jako mama w hotelu. Powiem,wam że w tu na położnictwie pracują wspaniałe babki. A na noworodkowym lekarka która 25 lat temu uratowała mi życie,a że mama ze ona była 3 doby po cc to oczywiście jej powiedziała :-P. Jutro może nas wypiszą. Walczę o laktacje bo jak miałam nawał(antybiotyk) to nie mogłam karmić,no nic. Dziś tylko dojadł 20ml mm. Zobaczymy później. Trzymajcie kciuki,żeby mój Miłek przybieral. Tęsknię za domem. Dziewczyny stwierdziły,że Miłosz jest tylko mamy,ich jest tata. Wszystkim pokazują łóżeczko "bratusia".
Trzymam kciuki żeby Miłek rósł jak na drożdżach I wspaniale że masz dobre warunki

Właśnie tak mi się przypomniało - gosia, jak tam apetyt Eryka, wrócił?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 16:23   #1370
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Nieźle
Haha, ale to też było w gumce! Tylko się świnia musiała pod sam koniec ten jeden jedyny raz zsunąć Akurat wtedy, gdy raz w życiu chciałam, żeby tż skończył w środku
Później tabletka po też nie zadziałała. Hmm.. chyba rzeczywiście zacznę grać w totka

Cytat:
A rodzić to np. dziś bym mogła Jestem w odpowiednio optymistycznym nastroju, a dobre nastawienie psychiczne to chyba grunt, bo fizycznie i tak wiadomo że masakra jakaś tam będzie
Ja w sumie też już chciałabym urodzić no, ale noo, nie mogę
Stary 2014-01-26, 16:28   #1371
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha, ale to też było w gumce! Tylko się świnia musiała pod sam koniec ten jeden jedyny raz zsunąć Akurat wtedy, gdy raz w życiu chciałam, żeby tż skończył w środku
Później tabletka po też nie zadziałała. Hmm.. chyba rzeczywiście zacznę grać w totka
Achaa O jaaaacie kręcę To przeznaczenie! Żadna siła tego nie była w stanie powstrzymać
Plemnik jak granat był widocznie
Stary 2014-01-26, 16:34   #1372
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak sa dkurcze to zawsze twardnieje brzuch? Tzn zawsze czuc ,ze staje sie twardy czy nie musi?

Inw ja OM miałam 4 maja i mam termin na 6.02 a wg USG 10.02 z 2 a z kolejnych tak 3-4.02
Ja OM miałąm 3 maja i termin wpisany mialam na 10.02, ze wszystkich kalulatorów wychodzi mi 6.02 , a USG 29.01

kootek_mamrotek:

Moja siostra miała podoby problem, skończyło sie że miałą jakieś zakażenie, cos jej znowu nacinali czyscili i szyli. Nameczyłą sie na maxa

Jak pachnie tam na dole?

Cytat:

Banan

Edytowane przez poczatkujaca-dagmara
Czas edycji: 2014-01-26 o 16:39
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:34   #1373
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

Ja w sumie też już chciałabym urodzić no, ale noo, nie mogę
a taka nie dawno byłaś wystraszona że to już u mnie :-D urodzisz o czasie. Co do golow to my stwierdziliśmy co tam parę dni przed okresem,a że mi się cykl roztroil a później mówię do tz pewnie coś będzie bo mnie cycki bolą. Zbył mnie,a tu dwie kreski a dziś mój synus.
Stary 2014-01-26, 16:47   #1374
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
a taka nie dawno byłaś wystraszona że to już u mnie :-D urodzisz o czasie. Co do golow to my stwierdziliśmy co tam parę dni przed okresem,a że mi się cykl roztroil a później mówię do tz pewnie coś będzie bo mnie cycki bolą. Zbył mnie,a tu dwie kreski a dziś mój synus.
Mnie w dzień spodziewanej miesiączki strasznie bolały cycki i brzuch jak na okres - także typowe objawy nadchodzącej miesiączki Akurat byliśmy w tesco i kupowałam podpaski, obok leżały testy więc mówię to tżta 'dawaj dla jaj zrobimy'
A zakupione podpaski przydadzą się w połogu

Kupiliśmy wtedy jeszcze mega paczkę gumek, bo na drugi dzień mieliśmy wyjazd Gumki w prezencie dostali nasi przyjaciele przed urlopem

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-01-26 o 16:48
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:48   #1375
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Dochodzenie do siebie po 2 cc jest zdecydowanie trudniejsze.
24.01 poprzez cc na swiat przyszedł mój bezimienny syn. Kawal chlopa: 59 cm i 4210 g.
ubranko szpitalne
lezymy jeszcze, maly ma szmery na na sercu. Jak znikną do jutra to idziemy. Jak nie to zostajemy i obserwujemy.
Stary 2014-01-26, 16:51   #1376
Roane
Wtajemniczenie

Byłam na spacerze na plaży. Słonko, plaża, fale i nawet nie wiało w sumie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
(...)
U nas w szpitalu panuje epidemia świerzba K***a!
Ohyda. Uważaj żeby nie złapać, podobno strasznie trudno się cholerstwa pozbyć

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
w końcu usnęła po suszarce tylko ciekawe na ile
szczerze to nie myślałam że zadziała

edit:
no to się pochwaliłam!!! zaczyna się!!
Jak długo pospała?

Cytat:
(...)
A można rumiankiem?
Mi podmywanie rumiankiem zawsze pomaga jak czuję TAM dyskomfort.
Gotuję kilka litrów wody, zalewam rumianek w dwa duże gary, potem przelewam to do wanny i jak przestygnie to siadam w to dupskiem Średniowieczny sposób - ale skuteczny w moim przypadku.
Mi też rumianek pomaga.

Cytat:
witajcie

Cytat:

Chyba sama te gify robisz

Bella kciuki za Miłosza

Cytat:
(...)
Ot uparte nasienie Może raczej TŻ powinien te numerki w totka typować, przecież to on tak ładnie gola ustrzelił

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
24.01 poprzez cc na swiat przyszedł mój bezimienny syn. Kawal chlopa: 59 cm i 4210 g.
ubranko szpitalne
lezymy jeszcze, maly ma szmery na na sercu. Jak znikną do jutra to idziemy. Jak nie to zostajemy i obserwujemy.
Gratulacje!
Stary 2014-01-26, 16:53   #1377
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ot uparte nasienie Może raczej TŻ powinien te numerki w totka typować, przecież to on tak ładnie gola ustrzelił
Ale to moje jajo tego gola złapało

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
ubranko szpitalne
Gratuluję !!

Ale nam się dzieciaczków posypało
Stary 2014-01-26, 16:54   #1378
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Achaa O jaaaacie kręcę To przeznaczenie! Żadna siła tego nie była w stanie powstrzymać
Plemnik jak granat był widocznie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Ale to moje jajo tego gola złapało
(...)
Skąd wiesz że jajo się nie broniło i nie uciekało po całej macicy? Ja bym jednak stwierdziła, że wina leży po stronie plemnika. Mały i szybki, wszędzie się wciśnie
Stary 2014-01-26, 16:55   #1379
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Chyba sama te gify robisz
No tego zrobiłam
Człowiek siedzi, chodzić nie może bo stęka, więc z nudów różne rzeczy robi na kompie ...
Stary 2014-01-26, 16:57   #1380
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ubranko szpitalne
GRATULUJĘ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości