Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 17:48   #811
201708250935
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
wystarczyłyby mi takie po talię Uwielbiam szczególnie ten moment jak w tańcu ona go owija całego tym warkoczem! No cudo
muszę uzupełnić swój codziennik bo po sezamie w koncu sa cudownie miekkie! tylko deszcz i lekki puszek ale przymykam oko
w sumie dobry pomysl
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:05   #812
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Ooo piękny skręt masz tyle włosów, że ścieniowałabym przód :P

Ale boki bardzo ładne

Któraś z Was wrzuciła link do Mysi i teraz wsiąkłam. Mogłabym już się zapisać na kwiecień, gdyby nie przyjmowała tych zapisów dopiero w marcu
A czy któraś z Was jest może zapisana na luty? Ja mam wizytę umówioną na początku marca, ale jakby się dało to chętnie bym się zamieniła na luty kiedy mam ferie. A będę jechała 160km do Mysi, więc czas feriowy byłby dla mnie dużo wygodniejszy

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:16   #813
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
Ile wam zajmuje wysuszenie wlosow (w sensie ze z dyfuzorem)? bo ja to chyba przeginam z czasem
Chyba z 5-10 min max

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
To nie tłumacz, tylko idź.
Dokładnie, ja się nie pytam o fryzjera tylko idę a potem cieszy się z efektu (zazwyczaj) i mówi że wcześniej ładnie ale dobrze że poszłam bo teraz ładniej jeszcze
Stary 2014-01-26, 18:31   #814
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
wystarczyłyby mi takie po talię Uwielbiam szczególnie ten moment jak w tańcu ona go owija całego tym warkoczem! No cudo
muszę uzupełnić swój codziennik bo po sezamie w koncu sa cudownie miekkie! tylko deszcz i lekki puszek ale przymykam oko

Dokładnie mnie tez
Zgadzam się ten moment jest świetny

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja się nie pytam o fryzjera tylko idę a potem cieszy się z efektu (zazwyczaj) i mówi że wcześniej ładnie ale dobrze że poszłam bo teraz ładniej jeszcze

Ja też nie pytam chciałam raz lojalnie uprzedzić że idę i teraz się tłumaczyć muszę
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:55   #815
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Ale kolor masz sliczny a jeszcze kręt dzisiaj masz boski

Co ty chcesz od tego koloru ? Masz fajne naturalnie wyglądające ombre mnie się podoba
I jeszcze skręt do tego

Jak wytłumaczyć mojemu mężczyźnie co to jest cieniowanie włosów ?
Od kilk dni mówię mu że muszę iść do fryzjera wycieniować włosy a on jak o tym słyszy to zaczyna mówić, że się nie zgadza na obcięcie takich pięknych włosów nawet cm. Tłumaczę, że nawet końcówek nie obetnę tylko chcę przyciąć pierwszą i 2 warstwę, żeby się lepiej ukłądały a on dalej swoje

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dokładnie mnie też się podoba ta długość chociaż aż takich długich bym nie musiała mieć żeby być szczęśliwą nawet deczko krótsze by mnie zadowoliły

po prostu idz, nie zauwazy

Cytat:
Chyba z 5-10 min max

Moj mimo ze lubi moje wlosy to nawet nie zauwazyl kiedy przefarbowalam na ciemny blond:p a wczesniej farbowalam farha bardzo bardzo jasny popielaty blond
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:57   #816
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
po prostu idz, nie zauwazy

masz rację

Moj mimo ze lubi moje wlosy to nawet nie zauwazyl kiedy przefarbowalam na ciemny blond:p a wczesniej farbowalam farha bardzo bardzo jasny popielaty blond

Stary 2014-01-26, 18:57   #817
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizazanka5000 Pokaż wiadomość
moj mimo ze lubi moje wlosy to nawet nie zauwazyl kiedy przefarbowalam na ciemny blond:p a wczesniej farbowalam farha bardzo bardzo jasny popielaty blond
Faceci!
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:29   #818
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Mnie mama zabraniała farbowania całych włosów, farbowania farbą na szamponetki się zgadzała ale tylko na końcówki i rozjaśniać zabraniała ale to dobrze dzięki niej nie poznałam co to znaczy mieć strasznie zniszczone włosy . Za to tata zabraniał prostować, znaczy zawsze mówił że najbardziej mu się podoba jak mam swoje naturalne, to też przestałam prostować, jedynie czasem okazyjnie ale od chyba 2 lat raz wyprostowałam
Mi szamponetka na czerń nic by nie dała, hehe. I to dobrze, bliskiev osoby potrafią łatwo przekonać, mojej mamie koleżanka kiedyś rozjaśniła to mówiła, że obcięła bo się kruszyły itd., a ma delikatne włosy. Żal tak niszczyć włosy. Znam osoby które co tydzień potrafiły kolor zmieniać O.o
Mój tż lubi długie, proste i ciemne włosy, a mam krótkie, ciemne i kręcone i też są dla niego okej, jedyne co to by nie chciał obcinania na bardzo krótko, farbowania na wściekłe kolory typu różowy, a tragedią by był dla niego blond mimo że sam jest blondyn ciemny, chociaż nic z tych rzeczy mi nie grozi, ostatnio miałam boba to też się podobało. Do fryzjera możesz śmiało iść, mężczyzna nie zauważy jak mu nie powiesz ;D
Jak tata mnie w rudych włosach zobaczył kiedyś to mina bezcenna, przysięgam
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:25   #819
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny podpowiedzcie mi które cięcie lepiej wygląda?
Pierwsze

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:50   #820
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Miałam pytać już wcześniej. Jaką farbę masz aktualnie na włosach? Śliczny kolor

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 23:17   #821
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Mi szamponetka na czerń nic by nie dała, hehe.

Chyba, że czerwona, dała by taki lekki odcień czerwieni w słońcu, kiedys koleżanka takie chciała, a ma czarne i własnie szamponetka jej tak fajnie wyszło, ale tak to faktycznie na czarnych szamponetka to nic by nie było widać

Cytat:
I to dobrze, bliskiev osoby potrafią łatwo przekonać, mojej mamie koleżanka kiedyś rozjaśniła to mówiła, że obcięła bo się kruszyły itd., a ma delikatne włosy. Żal tak niszczyć włosy. Znam osoby które co tydzień potrafiły kolor zmieniać O.o

Żal włosów na takie częste zabiegi, sama czasem mam ochotę na takie zmiany ale jak sobie pomysle o tym jak mogłabym sobie zniszczyć włosy przez to, to wole wole zrobić sobie jakąs nową fryzurę dla odmiany
Chociaż moja ciocia uważa i jest swięcie o tym przekonana, że jej włosy po farbie są w dużo lepszym stanie i że farba to jej w ogóle włosów nie niszczy jasne

Cytat:
Mój tż lubi długie, proste i ciemne włosy, a mam krótkie, ciemne i kręcone i też są dla niego okej, jedyne co to by nie chciał obcinania na bardzo krótko, farbowania na wściekłe kolory typu różowy, a tragedią by był dla niego blond mimo że sam jest blondyn ciemny, chociaż nic z tych rzeczy mi nie grozi, ostatnio miałam boba to też się podobało.

Mój za to uwielbia kręcone( a raczej falowane , woli żeby mi się bardziej falowały niż kręciły ale do tego nie dopuszczę to moje włosy w końcu ) długie i kolor obojętny byle nie rudy i niekoniecznie jaki jaskrawy no i powinien się cieszyć bo mam długie i kręcone jak lubi

Cytat:
Do fryzjera możesz śmiało iść, mężczyzna nie zauważy jak mu nie powiesz ;D

Własnie liczę na to że nie zauważy, żeby nie marudził jak obetnę to się pochwalę czy zauważył czy nie i co powiedział W sumie różnica nie będzie jakas duża i bardzo widoczna więc nie powinien zauważyć

Cytat:
Jak tata mnie w rudych włosach zobaczył kiedyś to mina bezcenna, przysięgam

Mój jak zobaczył mnie z "blond" pasemkami to zapytał kto mi to żółtko na głowe wylał pasemka zrobiły się niedługo rude bo maźnełam je lekko henna i przez 2 tygodnie chodził za mną i wołał mnie albo kanarek albo ruda
Stary 2014-01-26, 23:19   #822
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Miałam pytać już wcześniej. Jaką farbę masz aktualnie na włosach? Śliczny kolor
Od gory moje, reszte farbuje farba garniera raz na kilka miesiecy, delikatnie opalizujacy blond, poczatkowo wychodzi na prawde ciemny blond, pozniej sie wyplukuje. Probuje wrocic do naturalnego koloru, ale jeszcze baaardzo daleka droga przede mna, mam moze z 8 cm odrostu dopiero ostatnio farbowalam jakos po wakacjach wiec kolor juz sie bardzo spral. Ostatnio mylam sls i woda byla zafarbowana, po kilku miesiach od farbowania, masakra
Stary 2014-01-27, 08:58   #823
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
jaki Babuszkowy mialas?
aktywne serum ziołowe na porost włosów
Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Wrzucam moje dzisiejsze nawet mi się podobają.
Zaraz uciekam kupić jakąś farbę, bo już nie mogę patrzeć na ten odrost
bardzo ładny skręt
Cytat:
dzisiejsze (jak widac wciaz nie zeszlam z farbowania )
na pierwszym zdjeciu to jedno takie grube pasmo przez srodek mnie bawi
jest fajnie

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:42   #824
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
bardzo ładny skręt
dziękuję

Dziewczyny, będę farbować dzisiaj po południu włosy. Chyba wolę Wam nawet nie mówić jak, bo już słyszę Wasze sprzeciwy jakby co to się pokażę wieczorem
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 11:00   #825
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

Dziewczyny, będę farbować dzisiaj po południu włosy. Chyba wolę Wam nawet nie mówić jak, bo już słyszę Wasze sprzeciwy jakby co to się pokażę wieczorem
Jakies ombre
Stary 2014-01-27, 11:17   #826
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam sie nad ta babuszka, bo joanny rzepy nie moge stosowac codziennie (alkohol i strasznie mi skalp przesusza), polecasz jakas konkretna?
Ja też nie mogę nic alkoholowego i pozostaje niewiele produktów Ale teraz skończyłam jedną domową wcierkę i będę robić drugą z żeń szenia i niacynamidu

Cytat:
Wrzucam moje dzisiejsze nawet mi się podobają.
Zaraz uciekam kupić jakąś farbę, bo już nie mogę patrzeć na ten odrost
CUDOWNE
Ciekawam, jak się żel z lidla u Ciebie spisze

Cytat:
dzisiejsze (jak widac wciaz nie zeszlam z farbowania )

na pierwszym zdjeciu to jedno takie grube pasmo przez srodek mnie bawi
Śmieszne to pasemko Śliczne falki
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 11:37   #827
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Jakies ombre

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
CUDOWNE
Ciekawam, jak się żel z lidla u Ciebie spisze
och dziękuję zobaczymy, dzisiaj wieczorem go wypróbuję
Stary 2014-01-27, 11:43   #828
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Żal włosów na takie częste zabiegi, sama czasem mam ochotę na takie zmiany ale jak sobie pomysle o tym jak mogłabym sobie zniszczyć włosy przez to, to wole wole zrobić sobie jakąs nową fryzurę dla odmiany
Chociaż moja ciocia uważa i jest swięcie o tym przekonana, że jej włosy po farbie są w dużo lepszym stanie i że farba to jej w ogóle włosów nie niszczy jasne
To moja mama tak samo. ma takie cieniutkie te włoski i falowane ale ładne, farbuje, myje szamponem, trze ręcznikiem i suszarą z gorącym powietrzem do tego lakier.. jeszcze ma łysienie plackowate to jej mówię żem ogłaby chociaż wetrzeć jakiś olej dla wzmocnienia na włosy, które nie wypadły, a ona że to i tak nic nie da i po co i jej się nie chce, a to że odżywkę minutę potrzyma to efekt zerowy.
I szlak ją trafia, jak coś z włosami robię, ja mam 17 lat obecnie to jeszcze nie pracuję i naprawdę ciężko mi z nią wynegocjować o jakies kieszonkowe na kosmetyk to mi tż kupuje, często mu mówię że mi głupio z tego powodu strasznie chociaż wiem że jemu się podoba to, że zamiast niszczyć to dbam o buzię czy o włosy i tak dalej Bo mama zaś głębok owierzy w to, że odżywki i maseczki i oleje niszczą włosy, a henna wygląda jak wiadomo co i że śmierdzi... xD także niektórych nie przekonasz, ciężka sprawa.

Cytat:
Mój za to uwielbia kręcone( a raczej falowane , woli żeby mi się bardziej falowały niż kręciły ale do tego nie dopuszczę to moje włosy w końcu ) długie i kolor obojętny byle nie rudy i niekoniecznie jaki jaskrawy no i powinien się cieszyć bo mam długie i kręcone jak lubi
Mój małą uwagę na włosy zwraca, bardziej już komentuje mój makijaż albo ubranie, włosy to tlyko raz, że woli czarne od rudych u mnie i długie i na tym koniec Chociaż ja się cieszę bardziej jak mi ktoś mówi, że mam ładną buzię, a nie tylko włosy bo całe życie te włosy ochy i achy, a że coś innego to już mało się słyszy, chyba że jestem blada jak trup i czy mam anemię, takze ten, miło jest i tak swój wygląd lubię i to jest ważne, żeby sobie się podobać i to akceptować bo każdy jak zadbany to ładny
Stary 2014-01-27, 12:10   #829
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Hej,

Ja odkąd jestem świadoma jak pielęgnować włosy to umiem utrzymać skręt zimą.

Dzuewczyny zastanawiam się jak stosować olej rycynowy na włosy,żeby ich nie wysuszał.Któraś z Was napisała,że rycynowy solo wysusza i to prawda.To jak go stosować?Macie jakieś przepisy?ja stosowałam maskę z cytryną i naftą ale to jeszcze bardziej wysusza:/.Może dodać ojej z oliwek?
Trochę spóźniona odpowiedź ale ja dodaję olejek łopianowy, robię tak od prawie roku i sposób jest bardzo dobry, nie wysusza skalpu ani włosów.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Obejrzałam. Film mówi właściwie o tym, o czym pisze się na forum.
Myjesz, odżywkujesz, olejujesz - są efekty. Przestajesz to robić - efekty zanikają.
Na pewno film jest ogólny, to taka pigułka. Obejrzałam, nie żałuję.

Dokładnie, spodobał mi się, bo jest taką podstawą całej pielęgnacji, można by go wstawić jako link dla początkujących włosomaniaczek, czasem łatwiej obejrzeć film niż przekopać się przez wątek
Najlepsze, że to tata wysłał mi do niego linka, zadzwonił podekscytowany, że ma coś ciekawego dla mnie

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:46   #830
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
także niektórych nie przekonasz, ciężka sprawa.

bo każdy jak zadbany to ładny
1. Dokładnie, dopiero efektem pielęgnacji włosów idzie kogoś przekonać. Moja siostra i mama i babcia dziwnie się patrzyły jak mówiłam, że włosów nie czeszę tylko palcami po umyciu i z odżywką b/s (czasem i bez tego) a teraz już im przeszło jak mam to co mam na głowie i coraz ładniejsze minimalnie się robią porównując zdjęcia, mniej puszku i coraz ładniej się definiują fale, zbijają się ładniej

2. Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Najlepsze, że to tata wysłał mi do niego linka, zadzwonił podekscytowany, że ma coś ciekawego dla mnie
fajnego masz tatę
Stary 2014-01-27, 12:46   #831
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję

Ciekawam co wymodzisz

Cytat:
To moja mama tak samo. ma takie cieniutkie te włoski i falowane ale ładne, farbuje, myje szamponem, trze ręcznikiem i suszarą z gorącym powietrzem do tego lakier.. jeszcze ma łysienie plackowate to jej mówię żem ogłaby chociaż wetrzeć jakiś olej dla wzmocnienia na włosy, które nie wypadły, a ona że to i tak nic nie da i po co i jej się nie chce, a to że odżywkę minutę potrzyma to efekt zerowy.
I szlak ją trafia, jak coś z włosami robię, ja mam 17 lat obecnie to jeszcze nie pracuję i naprawdę ciężko mi z nią wynegocjować o jakies kieszonkowe na kosmetyk to mi tż kupuje, często mu mówię że mi głupio z tego powodu strasznie chociaż wiem że jemu się podoba to, że zamiast niszczyć to dbam o buzię czy o włosy i tak dalej Bo mama zaś głębok owierzy w to, że odżywki i maseczki i oleje niszczą włosy, a henna wygląda jak wiadomo co i że śmierdzi... xD także niektórych nie przekonasz, ciężka sprawa.

Moja jak już się dała przekonać do olejku jakiegos to użyła go ze 2 razy może i oddała mi spowrotem. I tak już się dała przekonać do odżywki d/s ( to już sukces) i jeszcze teraz do jedwabiu bo chce żeby jej włosy urosły to końce trza zabezpieczać . Najpierw by wypadało uciąc końce ale nie chce sobie dać przyciąć, normalnie jak dziecko . Co do farb to moje się przekonała tylko do henny i do syossa bo od dziecka mi powtarza, że mam farbą nie farbować bo szybciej się siwieje i jako tej tezy się trzymam więc wolę hennę . W ogóle u mojej mamy henna ( taka nawet udawana henna eld trzyma się 2/3 miesiące spokojnie ). Najgorsze jest to, że moja mama się nie chce przekonać do nierozczesywania codziennie włosów, nie może wytrzymać jak ich nie rozczesze a poźniej jak lew wygląda i włosy w kucyk brrr...
Masz rację niektórych nie przekonasz, a szkoda.

Cytat:
Mój małą uwagę na włosy zwraca, bardziej już komentuje mój makijaż albo ubranie, włosy to tlyko raz, że woli czarne od rudych u mnie i długie i na tym koniec Chociaż ja się cieszę bardziej jak mi ktoś mówi, że mam ładną buzię, a nie tylko włosy bo całe życie te włosy ochy i achy, a że coś innego to już mało się słyszy, chyba że jestem blada jak trup i czy mam anemię, takze ten, miło jest i tak swój wygląd lubię i to jest ważne, żeby sobie się podobać i to akceptować bo każdy jak zadbany to ładny

A mój za to uwielbia moje włosy, jakby mógł to godzinami by się w nie gapił i czasami jak mi się nie chce ich myć i zepnę, to pochwali, że ładnie ale od razu pyta kiedy umyję, bo po myciu to są takie ładne że się napatrzyć na nie nie może . Na makijaż za to się wkurza, bo uważa że jestem sliczna naturalna bez makijażu, ale czasem w drodze wyjątku lubi jak się pomaluję. Ja generalnie jestem blada jak trup taka moja natura i wszyscy się zawsze martwią czy ze mną wszystko dobrze .
A co do kosmetyków to mój też mi kupuje bo uważa, że musi dbać o to, żebym zawsze była taka ładna . Też mi głupio z tego powodu, ale on i tak postwi na swoim wystarczy, że wspomnę że musze cos kupić to leci po pracy i kupuje mi, i co miesiąc zabiera mnie na kosmetyczne zakupy

Idę dzisiaj do koleżanki, zadbać o jej włosy, ma duuużo sianka na głowie. Jak mi się uda cos wykrzesać z jej włosów to wrzucę wam jej włosy przed i po

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-01-27 o 12:49
Stary 2014-01-27, 12:57   #832
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawam co wymodzisz

A mój za to uwielbia moje włosy, jakby mógł to godzinami by się w nie gapił i czasami jak mi się nie chce ich myć i zepnę, to pochwali, że ładnie ale od razu pyta kiedy umyję, bo po myciu to są takie ładne że się napatrzyć na nie nie może .
Też jestem ciekawa, bo nasza Imperfekta ostatnio ciągle coś kombinuje

Też tak z nim mam, ale te chłopy
Stary 2014-01-27, 13:16   #833
Imperfecta
Zakorzenienie

Dziewczyny ja się sama boję. Obawiam się najgorszego ale... Może nie zabiję tych moich kłaczęt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-27, 13:19   #834
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Najgorsze jest to, że moja mama się nie chce przekonać do nierozczesywania codziennie włosów, nie może wytrzymać jak ich nie rozczesze a poźniej jak lew wygląda i włosy w kucyk brrr...
Masz rację niektórych nie przekonasz, a szkoda.

A mój za to uwielbia moje włosy, jakby mógł to godzinami by się w nie gapił i czasami jak mi się nie chce ich myć i zepnę, to pochwali, że ładnie ale od razu pyta kiedy umyję, bo po myciu to są takie ładne że się napatrzyć na nie nie może . Na makijaż za to się wkurza, bo uważa że jestem sliczna naturalna bez makijażu, ale czasem w drodze wyjątku lubi jak się pomaluję. Ja generalnie jestem blada jak trup taka moja natura i wszyscy się zawsze martwią czy ze mną wszystko dobrze .
A co do kosmetyków to mój też mi kupuje bo uważa, że musi dbać o to, żebym zawsze była taka ładna . Też mi głupio z tego powodu, ale on i tak postwi na swoim wystarczy, że wspomnę że musze cos kupić to leci po pracy i kupuje mi, i co miesiąc zabiera mnie na kosmetyczne zakupy
Jak miałam takie mocne i zdrowe włosy to też je czesałam bo mama kazała, a wyglądały dobrze bo lok mam gruby bardzo, potem jak pojechałam na 2-tygodniowe wakacje albo m isię nie chciało to przestałam i efekt mam na avatarku, uważam że wtedy miałam najładniejsze włosy i żałuję, że w tym czasie nie doceniłam, Zapewne jak je doprowadzę do stanu normalności nie bede myć codziennie to wiem, że czesanie będzie zbędne, teraz tak robię bo tłuste są wolno i po prostu szczotka trochę normuje sprawę
Mój zawsze zanim kupię to wącha buteleczkę, ma uraz po oleju sezamowym. A makijaż wręcz mi każe robić gdyż bez wyglądam jak chłopak i mam brwi jasne co wyglądam jakbym ich nie miała, ale bez też mu się podobam bo akceptuję siebie taką i maluję tylko oczy, nigdy podkładu itd., więc jest za ;D Latem buźka się troszkę przyrumieni to też zdrowiej wygląda. Dbanie o siebie to przyjemność, jak czasem patrzę na te angielki co mają tłuste włosy, twarz w krostach, a do tego czarna sukienka, rajstopy i przeogromne różowe adidasy i jeszcze tłuszcz się bokami wylewa od jedzenia badziewia to naprawdę okropnosć.. a potem sie widzi jakaś zwyczajną dziewczynę zadbaną, bez makijażu, z rozpuszczonymi włosami czy jakoś ładnie uczesanymi, ładnie się ubierze, uśmiechnie i aż sie humor poprawia Uwielbiam patrzeć na wesołych i zadbanych ludzi, którzy się nie kryją pod toną tapety i nie wiadomo czym jeszcze.
Stary 2014-01-27, 13:26   #835
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Też jestem ciekawa, bo nasza Imperfekta ostatnio ciągle coś kombinuje

Też tak z nim mam, ale te chłopy

Zobaczymy co wymyslila
Oni tak mają

Cytat:
Dziewczyny ja się sama boję. Obawiam się najgorszego ale... Może nie zabiję tych moich kłaczęt

Nie zabijaj

Cytat:
Jak miałam takie mocne i zdrowe włosy to też je czesałam bo mama kazała, a wyglądały dobrze bo lok mam gruby bardzo, potem jak pojechałam na 2-tygodniowe wakacje albo m isię nie chciało to przestałam i efekt mam na avatarku, uważam że wtedy miałam najładniejsze włosy i żałuję, że w tym czasie nie doceniłam, Zapewne jak je doprowadzę do stanu normalności nie bede myć codziennie to wiem, że czesanie będzie zbędne, teraz tak robię bo tłuste są wolno i po prostu szczotka trochę normuje sprawę
Mój zawsze zanim kupię to wącha buteleczkę, ma uraz po oleju sezamowym. A makijaż wręcz mi każe robić gdyż bez wyglądam jak chłopak i mam brwi jasne co wyglądam jakbym ich nie miała, ale bez też mu się podobam bo akceptuję siebie taką i maluję tylko oczy, nigdy podkładu itd., więc jest za ;D Latem buźka się troszkę przyrumieni to też zdrowiej wygląda. Dbanie o siebie to przyjemność, jak czasem patrzę na te angielki co mają tłuste włosy, twarz w krostach, a do tego czarna sukienka, rajstopy i przeogromne różowe adidasy i jeszcze tłuszcz się bokami wylewa od jedzenia badziewia to naprawdę okropnosć.. a potem sie widzi jakaś zwyczajną dziewczynę zadbaną, bez makijażu, z rozpuszczonymi włosami czy jakoś ładnie uczesanymi, ładnie się ubierze, uśmiechnie i aż sie humor poprawia Uwielbiam patrzeć na wesołych i zadbanych ludzi, którzy się nie kryją pod toną tapety i nie wiadomo czym jeszcze.

Ja jak widze takie angielki własnie jak opisujesz i jeszcze z tąną podkładu na twarzy to mam ochotę podejsć i jej do zdrapac z twarzy
Stary 2014-01-27, 13:28   #836
Imperfecta
Zakorzenienie

Będą żyć obiecuję

Stary 2014-01-27, 13:38   #837
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle u mojej mamy henna ( taka nawet udawana henna eld trzyma się 2/3 miesiące spokojnie ).
Eeeej, henna Eld w kolorze chna wcale nie jest udawana. Inne tak, ale ten kolor to czysta henna.
I mnie też się bardzo długo ta henna trzyma. Jak nią farbuję długi czas, to właśnie 2-3 miesiące kolor jest trwały i "świeży" i zwykle wtedy tylko odrosty robię.
Ostatnio kładłam farbę L'oreala, a później po miesiącu hennę, więc teraz po 6 tygodniach już się delikatnie wypłukała, ale podejrzewam, że i tak nikt prócz mnie by tej różnicy nie zauważył, bo jest naprawdę niewielka.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:51   #838
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Ja jak widze takie angielki własnie jak opisujesz i jeszcze z tąną podkładu na twarzy to mam ochotę podejsć i jej do zdrapac z twarzy
Ja często mam chęć zapytać czy się boją wody, że takie brudasy chodzą, fe. W Polsce dziewczyny bardziej o siebie dbają, chociaż niektóre nadal się trzymaja tlenionej blond tandety i tapety. Czasem widzę hinduski i one takie piękne włosy mają, że ojeju *,*
Zrobiłam laminowanie, efektów brak, nie wiem, nie działa za bardzo. Za tydzień kupuję butlę mojej ukochanej kokosowej odżywki, mam nadzieję ze sie sprawdzi.
Stary 2014-01-27, 13:58   #839
xal
Zakorzenienie

Wpadłam tak na szybko po poradę. Chyba już czas, żeby umyć włosy czymś mocniejszym i zmyć kosmetyki. Powiedzcie mi jak to zrobić? Olejować przed czy nie? Czy myć metodą OMO czy nie ma to sensu bo i tak się wszystko zmyje SLSem?
Po umyciu nakładać normalnie odżywki d/s i b/s czy jakieś inne mocniejsze?
Z takich typowych szamponów mam jakiś timotei z różą jeryha czy jakoś tak albo shaumę z kofeiną.
Chyba, że nie ma takiej potrzeby, żeby myć mocniejszym, ale wyczytałam, że raz na jakiś czas się przydaje.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 14:07   #840
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wpadłam tak na szybko po poradę. Chyba już czas, żeby umyć włosy czymś mocniejszym i zmyć kosmetyki. Powiedzcie mi jak to zrobić? Olejować przed czy nie? Czy myć metodą OMO czy nie ma to sensu bo i tak się wszystko zmyje SLSem?
Po umyciu nakładać normalnie odżywki d/s i b/s czy jakieś inne mocniejsze?
Z takich typowych szamponów mam jakiś timotei z różą jeryha czy jakoś tak albo shaumę z kofeiną.
Chyba, że nie ma takiej potrzeby, żeby myć mocniejszym, ale wyczytałam, że raz na jakiś czas się przydaje.
Po prostu tylko umyj sls a potem jakaś maseczkę, najlepiej z emolientami. Też mam takiego timoteia i używam na co dzień, chwalę sobie, z szamponami schaumy mam zaś tragiczne wspomnienia, rypacze takie że hej, wszystko wypiorą, nic nie zostanie..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości