Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 20:37   #2911
debraM
Wtajemniczenie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
A Ty gdzie przepadlaś?
Miałam odwyk
Ale weszłam dziś na ovu, a tam tyle komentarzy

Ten mój cykl jest taki dziwaczny, zero jakichś objawów i te temperatury na jednym poziomie, a przecież brałam 10 dni progesteron i nic się nie ruszyło ...

Spotkałam swoją ginkę na spacerze. Pytała się mnie jak się czuję, czy coś się zmienia i o tego lekarza z kliniki, którego mi poleciła. Powiedziała, że mam się na nią powołać i jak będę miała jakieś problemy to ona będzie do niego dzwonić i mam jej zdać relacje z tej pierwszej wizyty. To było bardzo miłe Mam nadzieję, że coś ruszy, bo niestety tracę ochotę na te starania i odechciewa mi się ich.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość

No co tam u Ciebie Slonce? Tttyyyllleee Cie nie bylo!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Sesja i dyplom mnie pochłonęły

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:38   #2912
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Debra żyjesz

Cytat:

Znowu wam pomarudzę....obserwuję ten śluz i świra dostaję
Rano mało było lepkiego, potem zrobił się kremowy, potem wieczorem patrze na palcu małe takie "ziarenko" jak białko kurze rozciagliwe, teraz mi wilgotno ja chyba podświadomością chce "sprowadzić" ten płodny, żeby owulka była szybciej
ja na śluzie się nie znam akurat wiem tyle, że jak wodnisty, a jaki ten rozciągliwy jest to nie mam pojęcia

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:38   #2913
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Co do wcześniejszego tematu zgadzam się z Maciejką, bo rozumiem jak zepsuję jakąś rzecz przez użytkowanie, ale no co innego jest jak najemcy trzymają 20letni sprzęt na mieszkaniu i liczą, że się nie zepsuje, a jak się zepsuje to moja wina bo ja użytkowałam.
Z piecykiem mieliśmy problemy od początku, więc wiadomo, że był niesprawny i on poniósł koszty, no ale mimo napraw coś się z nim dzieje dalej. Ten piecyk jest z 1989roku zdaje się sugerując się cyframi z nazwy, także on już jest na wykończeniu i np. martwi mnie, że szlag go trafi i co później? właściciel się wypnie, że to już w mojej kwestii należy? on powiedział, że o nowym mogę zapomnieć i wstawił właśnie TEN STARY. i co kupię ten piecyk za swoje i może mu zostawię? albo co? wezmę ze sobą a wsadzę z powrotem ten stary zepsuty bo nie chciał wymienić, bo ma to gdzieś? i co ja z tym piecykiem nowym potem zrobię?
Nie mam pojęcia co teraz zrobić, bo z użeram się z tego wszystkiego z dwoma rzeczami (piec węglowy i łazienkowy) i problemy są nie z mojej winy, ale ja wiem, że się wypnie.
Bo ogólnie rozumiem naprawy takie jak krany, szafki, nowsza pralka, nowsza lodówka, no ale heloooł jak ktoś Ci da mieszkanie w surowym stanie, stary sprzęt i jeszcze pretensje bo ja użytkuję w takim razie to mój problem.

A jak piznie całkowicie elektryka w takim 70letnim mieszkaniu, mto czyja to wina? użytkownika, który wynajmuje od roku?

Dodam, że w tym mieszkaniu co mam wszystko było niesprawne i w trakcie remontu wszystko naprawialiśmy. Elektryka tutaj woła o pomstę do nieba. Tylko się modlić żeby pewnego dnia to nie piznęło wszystko!!! Większość rzeczy jest połączona do jednej puszki- no tragedia! już kilka razy ojciec mi tam w tej puszce grzebał, bo mi wybijało kable z łączek, no ale ile nerwów!!!! Z ubikacją było to samo. No ale to i tak remont całej łazienki rozbiliśmy.
Jedynym sprzętem jaki tu był na stanie to jest piec kuchenny, on był powiedzmy, że sprawny, więc jeśli się zepsuje, to wiadoma rzecz, że naprawię na swój koszt, bo działał i działa do dziś. :
Ty w tej kwestii masz rację, bo ja nie mam na myśli sprzętu sprzed 50 lat bo coś takiego woła o pomstę do nieba. U mnie są sprzęty nie starsze niż 5-7 lat i w super stanie. Jakichś gratów to bym nawet nie potrafiła wstawić ludziom na mieszkanie, bo by mi było wstyd z czymś takim wynająć. To już wolałabym wynając mieszkanie bez tego. A u mnie piecyk gazowy jest kilkuletni, nowy, elektryczny bez stale palącego płomienia.
Tylko ja się zastanawiam czemu braliście tak stare mieszkanie? I do tego musieliście robić w nim remont. Moja mama wynajmuje mieszkanie w starym budownictwie, ale tam jest czysto, nic nie jest zepsute i koszt wcale nie duży. Ja bym po prostu w tak złym stanie mieszkania nie wzięła, chyba że bym się liczyła z tym, że muszę wszystko wymienić. A miałam coś takiego w Ch. u prywaciarza i robiłam remont generalny od podstaw. Stawianie ścianek, robienie łazienki, kafelek, kładzenie podłóg, robienie całych rur w mieszkaniu, elektryki, wstawianie nowych drzwi. I to wszystko musieliśmy zostawić temu wynajmującemu - największa głupota życia, ale cóż - chciał człowiek mieszkać jakoś a nie stać go było na kupno swojego to zrobił takie coś. Jak się wynajmuje to lepiej nic nie robić tylko mieszkać, żadnych remontów.
Stary 2014-01-26, 20:42   #2914
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
No i to nie jeden człowiek, bo właściwie miała kilku najemców i z każdym był jakiś problem. Ja też jestem nauczona, że jak ktoś mi coś daje do użytkowania to ja o to dbam jak o swoje i oddaję w stanie takim jak dostałam. Inaczej bym się po prostu wstydziła i byłoby mi głupio
Dokładnie ja mam tak samo, byłoby mi doslownie wstyd przed sama soba, a dopiero co przed wlascicielami

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku, pozwólcie, że się przedstawię
Na początek moja sytuacja prokreacyjna:
Do lipca 2013, przez 8 lat, brałam antykoncepcję hormonalną.
O dziecko staram się od września. Do tej pory był to po prostu spontaniczny, nieskrępowany seks. Nie liczyliśmy dni ani nic takiego. W międzyczasie okazało się, że mój cykl od zakończenia antykoncepcji ma 42 dni... W związku z tym że to raczej nie jest normalna długość zaczęłam się diagnozować w tym kierunku w grudniu. Komplet hormonów i USG jajników dały całkowicie normalne wyniki. Czekam w tej chwili na wizytę pod tytułem "co dalej". Mam jeszcze do zrobienia tylko progesteron. Owulację raczej mam (lub miewam) bo w badaniu USG był widoczny pęcherzyk a test owulacyjny wskazał dziś dwie kreski.
W innym tak zwanym międzyczasie mój mąż uznał za stosowne poinformować mnie, że ponieważ miał kiedyś chemioterapię, jest całkiem możliwe, że jest bezpłodny. Nie mam mu za złe, i tak bym za niego wyszła No ale przyznajcie że miedzy powiedzeniem "miałem kiedyś chemioterapię" (o czym wiedziałam już dawno), a "miałem chemioterapię i mogę być bezpłodny" jest jednak wielka różnica

I wreszcie moja sytuacja prywatna:
Nazywam się Emilia, mam 25 lat. W sierpniu wzięłam ślub z M. po 4 latach razem
Witam i powodzenia oraz popieram dziewczyny w kwestii badan przed staraniami

Cytat:
Proszę o aktualizację na pierwszą stronę
Komu tam co zmieniać , bo wiem że ktoś kiedyś prosił, ale jak nie piszecie na PW to ja potem zapomnę albo mogę pominąć. Powiedzcie mi też czy ktoś z aktywnych zawiesił/zakończył starania, bo jak tak to przeniosę na oczekujące

Szybko mi tu gadać i się nie ociągać
Roksana (Zalamana_girl) : 24 lata - II kreseczki 22 września 2013 ( 1 cs ) IT'S A BOY!

Matko w lipcu juz bedzie 24

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Hejo dziewczęta
Czesc !

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:42   #2915
malinOla1
Wtajemniczenie

vioris w Cinema City rozdawali we Wrocku już pół zjadłam

poczwarkah hej, powodzenia

Cytat:

2.lutego jest Matki Boskiej Gromnicznej, kończy okres świąteczny
O właśnie miałam to pisać
ale się kobiety dziś rozpisały, cały dzień nie miałam czasu wejść a tak tęskniłam Na tematach wynajmu niestety się nie znam
Ogólnie załapałam dziś mega doła. Rano z Tż próbowaliśmy się serduszkować no i oczywiście ja byłam początkowo sucha, potem niby się kochaliśmy ale Tż nie doszedł i znowu spinka bo się zaczynają dni płodne a wraz z nimi jakaś gonitwa z plemnikami, spinamy się z tym wszystkim, denerwujemy się a zarazem stresujemy. Chcemy mieć dziecko ale po prostu zaczynamy się męczyć tym ciągłym czekaniem na płodne a potem zmuszaniem się w czasie ich trwania nie wiem czy dziecinka jest nam dana a na dodatek dziś miałam po raz pierwszy w życiu plamienie w trakcie cyklu

debraM bardzo fajna ta twoja gin Rozumiem twoją niecheć, mam to samo ...

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:47   #2916
Leine
Zakorzenienie

MslinaOla plamienia na 100% masz od przetarcia... jak piszesz, że sucho miałaś to niestety tak jest. Też tak kiedyś miałam.
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:48   #2917
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

Hejo dziewczęta
A z Tobą co się działo?

Jagatka! Nie wiem co Ci doradzić to Ty musisz zapisać ten najbardziej płodny, nawet jak jest go mało!

Mloda! Zaproszenie już masz

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:49   #2918
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam odwyk

Ten mój cykl jest taki dziwaczny, zero jakichś objawów i te temperatury na jednym poziomie, a przecież brałam 10 dni progesteron i nic się nie ruszyło ...

Spotkałam swoją ginkę na spacerze. Pytała się mnie jak się czuję, czy coś się zmienia i o tego lekarza z kliniki, którego mi poleciła. Powiedziała, że mam się na nią powołać i jak będę miała jakieś problemy to ona będzie do niego dzwonić i mam jej zdać relacje z tej pierwszej wizyty. To było bardzo miłe Mam nadzieję, że coś ruszy, bo niestety tracę ochotę na te starania i odechciewa mi się ich.
Odwyk heheh
No widzisz jak czekamy razem na Twoją owulkę
szkoda tylko, że to nie pomaga
Do 4.lutego niedaleko już, oby to był lekarz z prawdziwego zdarzenia, a nie jak ostatnio ehhhh

Cytat:
Debra żyjesz

ja na śluzie się nie znam akurat wiem tyle, że jak wodnisty, a jaki ten rozciągliwy jest to nie mam pojęcia
No ja jak widać też słabo, zaznaczam w cały świat
Stary 2014-01-26, 20:52   #2919
manieczka1
Zakorzenienie

MalinaOla! Właśnie chciałam napisać to co Leine. Polecam żel conceive plus - my go używamy

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-26, 20:53   #2920
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Chwilowo lece dziewczyny, bo ogladamy z Tz 10-lecie Kabaretu Skeczów Męczących a potem pewnie Kosci Wiec nie wiem czy dzisiaj wejde jeszcze na chwilke
Jak nie dam rady to od razu dobranoc

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:10   #2921
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
MslinaOla plamienia na 100% masz od przetarcia... jak piszesz, że sucho miałaś to niestety tak jest. Też tak kiedyś miałam.
tylko dopiero pod wieczór zaczełam plamić a <3 było rano.
Mamy durexa truskawkowego ale nikomu się nie chciało wstać bo 2 ruchy i było ok.

Stary 2014-01-26, 21:10   #2922
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
vioris w Cinema City rozdawali we Wrocku już pół zjadłam

poczwarkah hej, powodzenia

O właśnie miałam to pisać
ale się kobiety dziś rozpisały, cały dzień nie miałam czasu wejść a tak tęskniłam Na tematach wynajmu niestety się nie znam
Ogólnie załapałam dziś mega doła. Rano z Tż próbowaliśmy się serduszkować no i oczywiście ja byłam początkowo sucha, potem niby się kochaliśmy ale Tż nie doszedł i znowu spinka bo się zaczynają dni płodne a wraz z nimi jakaś gonitwa z plemnikami, spinamy się z tym wszystkim, denerwujemy się a zarazem stresujemy. Chcemy mieć dziecko ale po prostu zaczynamy się męczyć tym ciągłym czekaniem na płodne a potem zmuszaniem się w czasie ich trwania nie wiem czy dziecinka jest nam dana a na dodatek dziś miałam po raz pierwszy w życiu plamienie w trakcie cyklu

debraM bardzo fajna ta twoja gin Rozumiem twoją niecheć, mam to samo ...
MalinOla chyba kazda z nas miała takie chwile zwątpienia
Pamiętam jak w tym cyklu kiedy nam się udało, zaczęliśmy sie przytulać-wiedzielismy że to te dni- (mimo że nie mierzyłam temperatury jeszcze wtedy! a stresior i presja były) no i po prostu nie dało sie serduszkować-Tż nie mógł Położyliśmy się, zaczelismy rozmawiac że za bardzo chcemy, że na siłe itp smutno nam było i z tego smutku zaczelismy sie pocieszać, przytulać, głaskać...i było takie meeega serducho
WIem co poczulaś może spróbuj tego żelu co manieczka stosuje?
Stary 2014-01-26, 21:14   #2923
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ty w tej kwestii masz rację, bo ja nie mam na myśli sprzętu sprzed 50 lat bo coś takiego woła o pomstę do nieba. U mnie są sprzęty nie starsze niż 5-7 lat i w super stanie. Jakichś gratów to bym nawet nie potrafiła wstawić ludziom na mieszkanie, bo by mi było wstyd z czymś takim wynająć. To już wolałabym wynając mieszkanie bez tego. A u mnie piecyk gazowy jest kilkuletni, nowy, elektryczny bez stale palącego płomienia.
Tylko ja się zastanawiam czemu braliście tak stare mieszkanie? I do tego musieliście robić w nim remont. Moja mama wynajmuje mieszkanie w starym budownictwie, ale tam jest czysto, nic nie jest zepsute i koszt wcale nie duży. Ja bym po prostu w tak złym stanie mieszkania nie wzięła, chyba że bym się liczyła z tym, że muszę wszystko wymienić. A miałam coś takiego w Ch. u prywaciarza i robiłam remont generalny od podstaw. Stawianie ścianek, robienie łazienki, kafelek, kładzenie podłóg, robienie całych rur w mieszkaniu, elektryki, wstawianie nowych drzwi. I to wszystko musieliśmy zostawić temu wynajmującemu - największa głupota życia, ale cóż - chciał człowiek mieszkać jakoś a nie stać go było na kupno swojego to zrobił takie coś. Jak się wynajmuje to lepiej nic nie robić tylko mieszkać, żadnych remontów.
Stać nas wtedy było na ten remont a dwa nie wiedzieliśmy, że to niesprawne...wszystko wyszło w trakcie remontu i później po przeprowadzce.
My robiliśmy łazienkę od podstaw, ale to dogadaliśmy się z właścicielem, że w razie zerwania umowy nie z naszej winy oni oddają nam za tą łazienkę, minus za użytkowanie za każdy miesiąc i po 4/5latach ta łazienka się "spłaci". Poza tym położyliśmy panele w 2pokojach, w Igusia pokoju kasetony i tapety w każdym pomieszczeniu, bo te co były to brudne i paskudne.
Ponieważ sądziliśmy, że te mieszkanie jest na lata (bo ileż można się przeprowadzać), to stwierdziliśmy, że "opłaca się" zainwestować. Jak widać wyszło szydło z worka...

Cytat:
o taaak

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Chwilowo lece dziewczyny, bo ogladamy z Tz 10-lecie Kabaretu Skeczów Męczących a potem pewnie Kosci Wiec nie wiem czy dzisiaj wejde jeszcze na chwilke
Jak nie dam rady to od razu dobranoc

Kości ja to wielka fanka

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-26, 21:16   #2924
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy durexa truskawkowego ale nikomu się nie chciało wstać bo 2 ruchy i było ok.
Nie polecam takich żeli, bo mogą one działać plemnikobójczo. My mieliśmy na początku feminum żel, ale po 3 nieudanych cyklach zmieniliśmy na conceive plus, który jest polecany podczas starań. Jest drogi, ale mam nadzieję, że warto

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-26, 21:17   #2925
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
Miałam odwyk

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Sesja i dyplom mnie pochłonęły
No kochana tyle komentarzy natrzepałyśmy to teraz musisz się zrewanżować i każdej komcia walnąć

Super ta Twoja ginka! Z takim lekarzem to ja bym się nie bała, tylko czekać aż zaczniecie owocne starania!

Gratuluje obrony!!

Cytat:
Ogólnie załapałam dziś mega doła
malinOla rozumiem doskonale my w zeszłym cyklu 5 razy pod rząd lecieliśmy z tematem i po wszystkim mieliśmy już serdecznie dość, ja pobcierana Tż też i musieliśmy sobie dać wolne na kilka dni... niestety i tak nic z tego nie wyszło, zaczęłam nowy cykl... no ale nie załamuję się bo nie ma na to miejsca, trzeba dalej działać. A to że po drodze zdarzają się nam cięższe dni to normalne

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Mloda! Zaproszenie już masz
jjjjeeee będzie impreza, będzie się działo ha ha ha

Cytat:
No ja jak widać też słabo, zaznaczam w cały świat
Ja bym zaznaczyła rozciągliwy, nawet jeśli było go tylko troszkę

Uciekam do wyrka już
Dobranoc Krewety !

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

Edytowane przez mloda0802
Czas edycji: 2014-01-26 o 21:20
mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:17   #2926
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam, że w tym mieszkaniu co mam wszystko było niesprawne i w trakcie remontu wszystko naprawialiśmy. Elektryka tutaj woła o pomstę do nieba. Tylko się modlić żeby pewnego dnia to nie piznęło wszystko!!! Większość rzeczy jest połączona do jednej puszki- no tragedia! już kilka razy ojciec mi tam w tej puszce grzebał, bo mi wybijało kable z łączek, no ale ile nerwów!!!! Z ubikacją było to samo. No ale to i tak remont całej łazienki rozbiliśmy.
Jedynym sprzętem jaki tu był na stanie to jest piec kuchenny, on był powiedzmy, że sprawny, więc jeśli się zepsuje, to wiadoma rzecz, że naprawię na swój koszt, bo działał i działa do dziś.
Nie wyobrażam sobie wkładania dużych pieniędzy w czyjeś mieszkanie Musieliście poświecić na to sporo kasy i masę czasu, a przecież nie wiadomo ile będziecie tam mieszkać - najemca może postanowić, że chce sprzedać to mieszkanie i nie przedłuży Wam umowy, albo będzie chciał rozwiązać wcześniej... i co? Będzie miał ładne odnowione lokum, a Wy nic z tego nie będziecie mieć Dla mnie bez sensu jest wynajmowanie mieszkania do generalnego remontu - nawet jeśli ma konkurencyjną cenę

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku, pozwólcie, że się przedstawię
Na początek moja sytuacja prokreacyjna:
Do lipca 2013, przez 8 lat, brałam antykoncepcję hormonalną.
O dziecko staram się od września. Do tej pory był to po prostu spontaniczny, nieskrępowany seks. Nie liczyliśmy dni ani nic takiego. W międzyczasie okazało się, że mój cykl od zakończenia antykoncepcji ma 42 dni... W związku z tym że to raczej nie jest normalna długość zaczęłam się diagnozować w tym kierunku w grudniu. Komplet hormonów i USG jajników dały całkowicie normalne wyniki. Czekam w tej chwili na wizytę pod tytułem "co dalej". Mam jeszcze do zrobienia tylko progesteron. Owulację raczej mam (lub miewam) bo w badaniu USG był widoczny pęcherzyk a test owulacyjny wskazał dziś dwie kreski.
W innym tak zwanym międzyczasie mój mąż uznał za stosowne poinformować mnie, że ponieważ miał kiedyś chemioterapię, jest całkiem możliwe, że jest bezpłodny. Nie mam mu za złe, i tak bym za niego wyszła No ale przyznajcie że miedzy powiedzeniem "miałem kiedyś chemioterapię" (o czym wiedziałam już dawno), a "miałem chemioterapię i mogę być bezpłodny" jest jednak wielka różnica

I wreszcie moja sytuacja prywatna:
Nazywam się Emilia, mam 25 lat. W sierpniu wzięłam ślub z M. po 4 latach razem
Witaj

Ja bym zrobiła tak samo jak pisały już pozostałe dziewczyny: szybko wysłałabym TŻ-a na badania, bo skoro wiecie, ze bardzo prawdopodobne jest, że z jego plemniorami jest problem, to bez sensu wydaje mi się zwlekania, podczas gdy można by od razu wprowadzić jakąś terapię, która poprawiłaby ich jakość

Dzięki, właśnie ściągam Monty Pythona, bo dawno nie oglądałam (a bardzo możliwe, ze TŻ nigdy go nie widział)
Stary 2014-01-26, 21:22   #2927
God Of War 20
Zakorzenienie

nie nadążam za Wami dziś... masakra
Jestem jakaś nietomna... i nawet się nie mogę wbić w rozmowę...
Stary 2014-01-26, 21:25   #2928
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
MalinOla chyba kazda z nas miała takie chwile zwątpienia
Pamiętam jak w tym cyklu kiedy nam się udało, zaczęliśmy sie przytulać-wiedzielismy że to te dni- (mimo że nie mierzyłam temperatury jeszcze wtedy! a stresior i presja były) no i po prostu nie dało sie serduszkować-Tż nie mógł Położyliśmy się, zaczelismy rozmawiac że za bardzo chcemy, że na siłe itp smutno nam było i z tego smutku zaczelismy sie pocieszać, przytulać, głaskać...i było takie meeega serducho
WIem co poczulaś może spróbuj tego żelu co manieczka stosuje?
No proszę jak u Was fajnie wyszło dziś 1 dzień przypuszczalnie płodny a nam się nie chce, Tż śpi. Może by było inne nastawienie gdyby się nie wiedziało, że to płodne

Cytat:
Nie polecam takich żeli, bo mogą one działać plemnikobójczo. My mieliśmy na początku feminum żel, ale po 3 nieudanych cyklach zmieniliśmy na conceive plus, który jest polecany podczas starań. Jest drogi, ale mam nadzieję, że warto

Ten play co mamy to jest napisane na opakowaniu że nie jest plemnikobójczy.
A ktoś Ci ten żel polecił?

mloda0802
my też trafiliśmy w owu, Tż wypoczęty był i to nie było zmuszanie a po prostu nam się chciało, a i tak wyszła dupa.

Edytowane przez malinOla1
Czas edycji: 2014-01-26 o 21:29
Stary 2014-01-26, 21:27   #2929
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
tamte miejsca niestety są bardzo delikatne, kiedyś używaliśmy śliny i mało, bo niby mocno nie bolało ale potem plamiłam Plamienia nie ukazują się od razu, musi się wszystko 'zebrać' i wtedy wylatuje... wiesz ile u mnie trwa to, że idzie @? 3 dni! 3 dni plamię, wyciągam brązową wydzielinę i dopiero po czasie krwawie
A durexa wyrzuć, najgorszy szut jaki może być! I dla plemników to nie jest dobra rzecz! Feminum żel kup w aptece

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-26 o 21:28
Stary 2014-01-26, 21:29   #2930
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie wkładania dużych pieniędzy w czyjeś mieszkanie Musieliście poświecić na to sporo kasy i masę czasu, a przecież nie wiadomo ile będziecie tam mieszkać - najemca może postanowić, że chce sprzedać to mieszkanie i nie przedłuży Wam umowy, albo będzie chciał rozwiązać wcześniej... i co? Będzie miał ładne odnowione lokum, a Wy nic z tego nie będziecie mieć Dla mnie bez sensu jest wynajmowanie mieszkania do generalnego remontu - nawet jeśli ma konkurencyjną cenę
wiesz...łazienka jest 'w miarę' najtańszej linii oporu i za łazienkę tak jak pisałam część kasy będą musieli nam zwrócić jak zerwią umowę wcześniej. Bo to co tam było wcześniej to się łazienką nie dało nazwać. Panele kwestia ściągnięcia, więc zostanie ten paskudny parkiet który był. A tapety zawsze można 'pobrudzić' jak na złość nam zrobią i wywalą na zbity pysk po roku fakt faktem i tak te mieszkanie będzie w lepszym stanie niż było.
Poza tym ciężko znaleźć mieszkanie, które Ci się podoba i w miarę dobrym stanie za niską cenę. Zawsze jest coś nie tak...a to kolor ścian, a to wzór tapety, a to stara boazeria.

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2014-01-26 o 21:30
Stary 2014-01-26, 21:29   #2931
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, no to ok. Ja miałam kiedyś niebieskiego durexa i tam było napisane, że może działać plemnikobójczo. Poza tym czytałam gdzieś, że takie żele mogą spowalniać plemniorki, dlatego zdecydowaliśmy się na conceive

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-26, 21:31   #2932
Lea_ny
Zakorzenienie

Wiecie, wkurza mnie już to czekanie nie wiadomo na co Jak w kolejnym cyklu znowu nie będę mieć owulki, to się porządnie wkurzę
TŻ też już nie może się doczekać aż coś ruszy, bo napisał mi wczoraj, że "trzeba się wziąć porządnie za produkcję małego [tutaj nasze nazwisko]" i że może powinnam poszukać jakiegoś mega specjalisty i pójść do niego choćby prywatnie
Sama nie wiem... zobaczę czy w tym cyklu coś się ruszy z owulką, a jak nie, to chyba faktycznie zacznę poszukiwania jakiegoś super specjalisty (tylko skąd takiego wziąć)
Stary 2014-01-26, 21:34   #2933
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
tamte miejsca niestety są bardzo delikatne, kiedyś używaliśmy śliny i mało, bo niby mocno nie bolało ale potem plamiłam Plamienia nie ukazują się od razu, musi się wszystko 'zebrać' i wtedy wylatuje... wiesz ile u mnie trwa to, że idzie @? 3 dni! 3 dni plamię, wyciągam brązową wydzielinę i dopiero po czasie krwawie
A durexa wyrzuć, najgorszy szut jaki może być! I dla plemników to nie jest dobra rzecz! Feminum żel kup w aptece
Ja też odczuwam czasem suchość ale tak czy siak nic nie używaliśmy nigdy no i nigdy też nie plamiłam...
No i durexa trza wyrzucić i używać porządnego żelu jak już się chce i musi.
Stary 2014-01-26, 21:36   #2934
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, wkurza mnie już to czekanie nie wiadomo na co Jak w kolejnym cyklu znowu nie będę mieć owulki, to się porządnie wkurzę
TŻ też już nie może się doczekać aż coś ruszy, bo napisał mi wczoraj, że "trzeba się wziąć porządnie za produkcję małego [tutaj nasze nazwisko]" i że może powinnam poszukać jakiegoś mega specjalisty i pójść do niego choćby prywatnie
Sama nie wiem... zobaczę czy w tym cyklu coś się ruszy z owulką, a jak nie, to chyba faktycznie zacznę poszukiwania jakiegoś super specjalisty (tylko skąd takiego wziąć)
Nie, no nie dziwię się, że zaczynasz mieć nerwa...może faktycznie zmiana lekarza to dobry ruch. Poszukaj na znanylekarz.pl, popytaj znajomych może kogoś polecą

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-26, 21:36   #2935
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, no to ok. Ja miałam kiedyś niebieskiego durexa i tam było napisane, że może działać plemnikobójczo. Poza tym czytałam gdzieś, że takie żele mogą spowalniać plemniorki, dlatego zdecydowaliśmy się na conceive

MalinaOla ten feminum żel jest ok, któraś nawet pisała do producenta, który w odpowiedzi zapewniał, że jest wskazany przy staraniach, nie zagraża plemnikom, a też ułatwia im drogę do jajeczka.

Nam się akurat skończył i mamy jakieś gówienko
Stary 2014-01-26, 21:38   #2936
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Bo plemnikobójczy, to żaden żel nie będzie - w końcu to nie środek antykoncepcyjny Ale może za to spowalniać plemniki i przez to utrudniać im dotarcie do jaja

No właśnie... wygrzebałam z szuflady Durex Play, którego czasem używaliśmy do zabawy i jest na nim wzmianka, że nie jest plemnikobójczy, ale potem jest też taka oto informacja: "Lubrykanty Durex Play mogą zmniejszyć ruchliwość plemników, wiec jeśli starasz się o poczęcie, przed użyciem produktu skonsultuj się z lekarzem".
Stary 2014-01-26, 21:38   #2937
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
MalinaOla ten feminum żel jest ok, któraś nawet pisała do producenta, który w odpowiedzi zapewniał, że jest wskazany przy staraniach, nie zagraża plemnikom, a też ułatwia im drogę do jajeczka.

Nam się akurat skończył i mamy jakieś gówienko
To ja pisałam do producenta

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-26, 21:42   #2938
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz mi jeszcze jak ten Feminum żel używasz? czy może być dawkowany tak jak durex na wacusia?
Muszę udać się do apteki, mam nadzieję, że będą mieć coś takiego, bo ten conceive cholernie drogi a nie ma pewności, że pomoże w zapłodnieniu...

Cytat:
Dziękuje

Cytat:
Witam w klubie

Stary 2014-01-26, 21:44   #2939
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Witaj..
powodzenia w staraniach..

Hej
podczytywałam wczoraj o Twojej sytuacji.. Trzymam za Ciebie mocno kciuki..

A za mną to widzę żadna nie tęskniła przez te dwa dni...
ja tęskniłam...co sądzisz o rozmowie o badaniach??

Cytat:
Kamelku ale wiesz o tym, że nasienie mężczyzny się zmienia? Może teraz tz ma jakieś problemy z plemnikami w związku ze stylem życia. Może nie są wystarczająco dobre, silne, zdrowe i dlatego te dwa razy były takie a nie inne..... Szukasz winy w sobie a może to nie do końca tak jest. Ot takie moje przemyślenia...
zgadzam się, teraz nasienie też warto przebadać, bo przepisał Ci lekarz jakieś badania dla męża oprócz kariotypu?

Carmenaa_88 słuchaj a Wy macie spisaną oficjalną umowę? Bo to wygląda tak, masz prawo rządać naprawienia tego, dajesz właścicielowi wtedy jakiś czas , a jak nie naprawi to niech obniży czynsz. Tylko, że teraz jesteś w trudnej sytuacji, bo w ciąży z małym dzieckiem i w dodatku bez męża Także możesz się kłócić,ale zapewne to nie będzie łatwa walka, a w Twojej sytuacji nie wiem, czy nie szkoda nerwów?
Nie myśleliście, żeby się przeprowadzić?

vioris słuchaj, a tutaj nawet nie o sprzęty chodzi, pęknie jakaś rurka z wodą pod wanną, zalane zostanie mieszkania wasze i zapewne sąsiadów i co wtedy? Nie odbieraj moich wypowiedzi jako atak, serio widziałam już wiele na własne oczy, a także wiele słyszałam ( nieruchomości można zaliczyć do moich zainteresowań ) . Wynajem to ciężki kawałek chleba bo tak naprawdę nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie i tyczy się to zarówno najemców jak i wynajmujących.

pizza zrobiona i zjedzona pyyyszna była

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:44   #2940
manieczka1
Zakorzenienie

No właśnie na tych durexach o spowalnianiu było
A jeśli już nie conceive to feminum, który jest tańszy. Z drugiej strony widzę, że conceive jest o 15 ml więcej i łatwiej się go wyciska

23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości