|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Miałam odwyk
![]() Ale weszłam dziś na ovu, a tam tyle komentarzy Ten mój cykl jest taki dziwaczny, zero jakichś objawów i te temperatury na jednym poziomie, a przecież brałam 10 dni progesteron i nic się nie ruszyło ... *** Spotkałam swoją ginkę na spacerze. Pytała się mnie jak się czuję, czy coś się zmienia i o tego lekarza z kliniki, którego mi poleciła. Powiedziała, że mam się na nią powołać i jak będę miała jakieś problemy to ona będzie do niego dzwonić i mam jej zdać relacje z tej pierwszej wizyty. To było bardzo miłe Mam nadzieję, że coś ruszy, bo niestety tracę ochotę na te starania i odechciewa mi się ich.---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Sesja i dyplom mnie pochłonęły
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Debra żyjesz
![]() Cytat:
wiem tyle, że jak wodnisty, a jaki ten rozciągliwy jest to nie mam pojęcia
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja się zastanawiam czemu braliście tak stare mieszkanie? I do tego musieliście robić w nim remont. Moja mama wynajmuje mieszkanie w starym budownictwie, ale tam jest czysto, nic nie jest zepsute i koszt wcale nie duży. Ja bym po prostu w tak złym stanie mieszkania nie wzięła, chyba że bym się liczyła z tym, że muszę wszystko wymienić. A miałam coś takiego w Ch. u prywaciarza i robiłam remont generalny od podstaw. Stawianie ścianek, robienie łazienki, kafelek, kładzenie podłóg, robienie całych rur w mieszkaniu, elektryki, wstawianie nowych drzwi. I to wszystko musieliśmy zostawić temu wynajmującemu - największa głupota życia, ale cóż - chciał człowiek mieszkać jakoś a nie stać go było na kupno swojego to zrobił takie coś. Jak się wynajmuje to lepiej nic nie robić tylko mieszkać, żadnych remontów.
|
|
|
#2914 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Matko w lipcu juz bedzie 24 ![]() Czesc !
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
vioris w Cinema City rozdawali we Wrocku już pół zjadłam
![]() poczwarkah hej, powodzenia O właśnie miałam to pisać ![]() ale się kobiety dziś rozpisały, cały dzień nie miałam czasu wejść a tak tęskniłam Na tematach wynajmu niestety się nie znam Ogólnie załapałam dziś mega doła. Rano z Tż próbowaliśmy się serduszkować no i oczywiście ja byłam początkowo sucha, potem niby się kochaliśmy ale Tż nie doszedł i znowu spinka bo się zaczynają dni płodne a wraz z nimi jakaś gonitwa z plemnikami, spinamy się z tym wszystkim, denerwujemy się a zarazem stresujemy. Chcemy mieć dziecko ale po prostu zaczynamy się męczyć tym ciągłym czekaniem na płodne a potem zmuszaniem się w czasie ich trwania nie wiem czy dziecinka jest nam dana a na dodatek dziś miałam po raz pierwszy w życiu plamienie w trakcie cyklu ![]() debraM bardzo fajna ta twoja gin
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
MslinaOla plamienia na 100% masz od przetarcia... jak piszesz, że sucho miałaś to niestety tak jest. Też tak kiedyś miałam.
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
A z Tobą co się działo?
![]() Jagatka! Nie wiem co Ci doradzić to Ty musisz zapisać ten najbardziej płodny, nawet jak jest go mało!Mloda! Zaproszenie już masz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh No widzisz jak czekamy razem na Twoją owulkę ![]() szkoda tylko, że to nie pomaga ![]() Do 4.lutego niedaleko już, oby to był lekarz z prawdziwego zdarzenia, a nie jak ostatnio ehhhh Cytat:
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
MalinaOla! Właśnie chciałam napisać to co Leine. Polecam żel conceive plus - my go używamy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwilowo lece dziewczyny, bo ogladamy z Tz 10-lecie Kabaretu Skeczów Męczących a potem pewnie Kosci
Wiec nie wiem czy dzisiaj wejde jeszcze na chwilke ![]() Jak nie dam rady to od razu dobranoc ![]()
|
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy durexa truskawkowego ale nikomu się nie chciało wstać bo 2 ruchy i było ok.
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak w tym cyklu kiedy nam się udało, zaczęliśmy sie przytulać-wiedzielismy że to te dni- (mimo że nie mierzyłam temperatury jeszcze wtedy! a stresior i presja były) no i po prostu nie dało sie serduszkować-Tż nie mógł Położyliśmy się, zaczelismy rozmawiac że za bardzo chcemy, że na siłe itp smutno nam było i z tego smutku zaczelismy sie pocieszać, przytulać, głaskać...i było takie meeega serducho ![]() WIem co poczulaś
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My robiliśmy łazienkę od podstaw, ale to dogadaliśmy się z właścicielem, że w razie zerwania umowy nie z naszej winy oni oddają nam za tą łazienkę, minus za użytkowanie za każdy miesiąc i po 4/5latach ta łazienka się "spłaci". Poza tym położyliśmy panele w 2pokojach, w Igusia pokoju kasetony i tapety w każdym pomieszczeniu, bo te co były to brudne i paskudne. Ponieważ sądziliśmy, że te mieszkanie jest na lata (bo ileż można się przeprowadzać), to stwierdziliśmy, że "opłaca się" zainwestować. Jak widać wyszło szydło z worka... Cytat:
Cytat:
Kości
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super ta Twoja ginka! Z takim lekarzem to ja bym się nie bała, tylko czekać aż zaczniecie owocne starania! Gratuluje obrony!! ![]() malinOla rozumiem doskonale ![]() jjjjeeee będzie impreza, będzie się działo ![]() ha ha haJa bym zaznaczyła rozciągliwy, nawet jeśli było go tylko troszkę Uciekam do wyrka już Dobranoc Krewety !
12 cs Fit in or fuck off...![]() Bitch in process... 72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62 Dni bez fajek --> Oczyszczanie Edytowane przez mloda0802 Czas edycji: 2014-01-26 o 21:20 |
|
|
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie bez sensu jest wynajmowanie mieszkania do generalnego remontu - nawet jeśli ma konkurencyjną cenę ![]() Cytat:
Ja bym zrobiła tak samo jak pisały już pozostałe dziewczyny: szybko wysłałabym TŻ-a na badania, bo skoro wiecie, ze bardzo prawdopodobne jest, że z jego plemniorami jest problem, to bez sensu wydaje mi się zwlekania, podczas gdy można by od razu wprowadzić jakąś terapię, która poprawiłaby ich jakość Dzięki, właśnie ściągam Monty Pythona, bo dawno nie oglądałam (a bardzo możliwe, ze TŻ nigdy go nie widział)
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadążam za Wami dziś... masakra
![]() Jestem jakaś nietomna... i nawet się nie mogę wbić w rozmowę...
|
|
#2928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś 1 dzień przypuszczalnie płodny a nam się nie chce, Tż śpi. Może by było inne nastawienie gdyby się nie wiedziało, że to płodne ![]() Cytat:
A ktoś Ci ten żel polecił? mloda0802 my też trafiliśmy w owu, Tż wypoczęty był i to nie było zmuszanie a po prostu nam się chciało, a i tak wyszła dupa.
07.08.2007 ![]() Czekamy na Ciebie 10.03.2016 Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2014-01-26 o 21:29 |
||
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mało, bo niby mocno nie bolało ale potem plamiłam Plamienia nie ukazują się od razu, musi się wszystko 'zebrać' i wtedy wylatuje... wiesz ile u mnie trwa to, że idzie @? 3 dni! 3 dni plamię, wyciągam brązową wydzielinę i dopiero po czasie krwawie ![]() A durexa wyrzuć, najgorszy szut jaki może być! I dla plemników to nie jest dobra rzecz! Feminum żel kup w aptece
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-01-26 o 21:28 |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt faktem i tak te mieszkanie będzie w lepszym stanie niż było. Poza tym ciężko znaleźć mieszkanie, które Ci się podoba i w miarę dobrym stanie za niską cenę. Zawsze jest coś nie tak...a to kolor ścian, a to wzór tapety, a to stara boazeria.
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-01-26 o 21:30 |
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, wkurza mnie już to czekanie nie wiadomo na co
Jak w kolejnym cyklu znowu nie będę mieć owulki, to się porządnie wkurzę ![]() TŻ też już nie może się doczekać aż coś ruszy, bo napisał mi wczoraj, że "trzeba się wziąć porządnie za produkcję małego [tutaj nasze nazwisko]" i że może powinnam poszukać jakiegoś mega specjalisty i pójść do niego choćby prywatnie ![]() Sama nie wiem... zobaczę czy w tym cyklu coś się ruszy z owulką, a jak nie, to chyba faktycznie zacznę poszukiwania jakiegoś super specjalisty (tylko skąd takiego wziąć)
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i durexa trza wyrzucić i używać porządnego żelu jak już się chce i musi.
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam się akurat skończył i mamy jakieś gówienko
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może za to spowalniać plemniki i przez to utrudniać im dotarcie do jaja ![]() No właśnie... wygrzebałam z szuflady Durex Play, którego czasem używaliśmy do zabawy i jest na nim wzmianka, że nie jest plemnikobójczy, ale potem jest też taka oto informacja: "Lubrykanty Durex Play mogą zmniejszyć ruchliwość plemników, wiec jeśli starasz się o poczęcie, przed użyciem produktu skonsultuj się z lekarzem".
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2938 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę udać się do apteki, mam nadzieję, że będą mieć coś takiego, bo ten conceive cholernie drogi a nie ma pewności, że pomoże w zapłodnieniu... Cytat:
Cytat:
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Carmenaa_88 słuchaj a Wy macie spisaną oficjalną umowę? Bo to wygląda tak, masz prawo rządać naprawienia tego, dajesz właścicielowi wtedy jakiś czas , a jak nie naprawi to niech obniży czynsz. Tylko, że teraz jesteś w trudnej sytuacji, bo w ciąży z małym dzieckiem i w dodatku bez męża Także możesz się kłócić,ale zapewne to nie będzie łatwa walka, a w Twojej sytuacji nie wiem, czy nie szkoda nerwów? Nie myśleliście, żeby się przeprowadzić? vioris słuchaj, a tutaj nawet nie o sprzęty chodzi, pęknie jakaś rurka z wodą pod wanną, zalane zostanie mieszkania wasze i zapewne sąsiadów i co wtedy? Nie odbieraj moich wypowiedzi jako atak, serio widziałam już wiele na własne oczy, a także wiele słyszałam ( nieruchomości można zaliczyć do moich zainteresowań ) . Wynajem to ciężki kawałek chleba bo tak naprawdę nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie i tyczy się to zarówno najemców jak i wynajmujących. pizza zrobiona i zjedzona pyyyszna była
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie na tych durexach o spowalnianiu było
A jeśli już nie conceive to feminum, który jest tańszy. Z drugiej strony widzę, że conceive jest o 15 ml więcej i łatwiej się go wyciska ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Mam nadzieję, że coś ruszy, bo niestety tracę ochotę na te starania i odechciewa mi się ich.

ja chyba podświadomością chce "sprowadzić" ten płodny, żeby owulka była szybciej 
I do tego musieliście robić w nim remont. Moja mama wynajmuje mieszkanie w starym budownictwie, ale tam jest czysto, nic nie jest zepsute i koszt wcale nie duży. Ja bym po prostu w tak złym stanie mieszkania nie wzięła, chyba że bym się liczyła z tym, że muszę wszystko wymienić. A miałam coś takiego w Ch. u prywaciarza i robiłam remont generalny od podstaw. Stawianie ścianek, robienie łazienki, kafelek, kładzenie podłóg, robienie całych rur w mieszkaniu, elektryki, wstawianie nowych drzwi. I to wszystko musieliśmy zostawić temu wynajmującemu - największa głupota życia, ale cóż - chciał człowiek mieszkać jakoś a nie stać go było na kupno swojego to zrobił takie coś. Jak się wynajmuje to lepiej nic nie robić tylko mieszkać, żadnych remontów.

Na tematach wynajmu niestety się nie znam
i znowu spinka bo się zaczynają dni płodne a wraz z nimi jakaś gonitwa z plemnikami, spinamy się z tym wszystkim, denerwujemy się a zarazem stresujemy. Chcemy mieć dziecko ale po prostu zaczynamy się męczyć tym ciągłym czekaniem na płodne a potem zmuszaniem się w czasie ich trwania
nie wiem czy dziecinka jest nam dana
a na dodatek dziś miałam po raz pierwszy w życiu plamienie w trakcie cyklu 
23.06.2011

ha ha ha