|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
Ogolnie jest fajny i skorzany porzadny wiec posluzy kilka lat... sama mam wittchen juz chyba 8lat (wole dac wiecej i miec skore niz fason niby Chanel a jakis plastik) ten akurat jest duzy ale tez karty i wszytkie rzeczy pomiesci i ma miejsce na drobne drobne.
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
Mi się strasznie te portfeliki podobają... niedługo sobie zamówię
mam nadzieję że będzie ładny... cena też nie jest najgorsza więc chyba można się skusić... mam tylko problem z kolorem - najchętniej wzięłabym kilka ![]() http://www.aliexpress.com/item/New-A...472967263.html |
|
|
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dolary kupuję na kantorii i mam dużo lepszy kurs niż w banku, nic nie płacę za zakup waluty i odbywa się to w sumie automatycznie. Żeby to 15 zł się zwróciło to trzeba zrobić zakupy za ok. 200 zł, choć teraz doliczają prowizję za przewalutowanie w bankach (ok. 3% wartości transakcji) więc pewnie ta wartość progowa jest jeszcze niższa. Jedyne ograniczenie w tej karcie to jednorazowa transakcja nie większa niż 200 USD, ale pewnie większość nie robi tak dużych transakcji :P. |
|
|
|
|
#2884 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś byłam w Stadivariusie i tam akurat były te spodenki asymetryczne ale w pepitkę. Przymierzyłam rozmiar 34, zmierzyłam wymiary i mniej więcej pokrywają się z tymi z Ebaya/Ali, więc zaryzykuję i zamówię. Dziękuję za odpowiedzi! |
||
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy TOPSHOP ma jakiś "odpowiednik" na stronie Aliexpress?
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Serdecznie
![]() mam pytanie, mianowicie 21 zamówiłam i zaraz zapłaciłam za sukienkę. Dostałam nr trackingu, ale nie działa (wiem, że nie działa bo zamówiłam sobie też etui na telefon na A.E. i tam śledzenie działa normalnie, więc dobrze wpisuję ). Niby wysłane, dali mi tego 21 nr, ale nie działa. Pisałam na chat do sprzedawcy - przed zamówieniem, wciągu kilku minut odpisywał na moje pytania a teraz milczy... Co zrobić w takiej sytuacji? Widzę, że niektórzy pisali, że długo wysyła przedmioty bardzo - długi czas oczekiwania. Ale skoro mam już nr, to czy to nie znaczy, że ta paczka została gdzieś już nadana? Co robiłybyście w mojej sytuacji? (Czytałam tutaj u Was, że do 3 dni od nadania (?) powinien ten nr działać? ) P.S. Nr... rc563841986cn Edytowane przez w_o_m Czas edycji: 2014-01-26 o 02:26 Powód: Zapomniałam podać jednego z danych |
|
|
|
#2888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wielu sprzedawców umieszczało ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest oferta od BZ WBK? Czy przy zakupie karty trzeba najpierw coś wpłacić? I co po tych dwóch latach - traci ważność? |
|
|
|
|
#2890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
KARTY PRZEDPŁACONE (PREPAID) BZ WBK KARTA WALUTOWA Z DOŁADOWANIEM Saldo rachunku karty na starcie wynosi 0 USD. Termin ważności karty: listopad 2015
Karta walutowa z doładowaniem Premium nie posiada z góry określonej wartości. Jest kartą dedykowaną do płatności realizowanych za granicą. W walucie USD będzie odbywało się rozliczanie wszystkich transakcji dokonanych kartą. Karta jest na okaziciela, zatem przy jej nabyciu nie ma konieczności podpisywania umowy z bankiem. Karta może być wielokrotnie doładowywana do wysokości jej limitu. Kartą można płacić za zakupy w sklepach, w Internecie lub wypłacać pieniądze z bankomatu. Szczegóły, informacje o opłatach i prowizjach pobieranych przez Bank z tytułu korzystania z karty określone są w Zasadach korzystania z kart walutowych. Zapoznaj się z treścią Zasad przed dokonaniem zakupu. PEŁNA KONTROLA Masz większą kontrolę nad swoimi pieniędzmi. Dokładne informacje o saldzie oraz o dostępnych środkach uzyskasz:
BEZPIECZEŃSTWO Korzystanie z karty jest bezpieczne. Nie musisz nosić przy sobie gotówki, ani dawać jej dzieciom. Zyskujesz pewność wykorzystania tylko tych kwot, jakimi doładowana została karta. W przypadku utraty karty należy ją zastrzec pod numerem telefonu: 1 9999. Pozostałe środki możesz wypłacić w każdym oddziale BZ WBK. Karta z doładowaniem stanowi bezpieczną formę płatności w punktach handlowo usługowych oraz płatności „na odległość”. Dzięki temu, że za towar zapłaciłeś kartą, w uzasadnionych przypadkach, możesz ubiegać się o zwrot pieniędzy (tzw. „chargeback”), np. w sytuacji, gdy usługa lub produkt nie zostały wykonane lub nie spełniają oczekiwań – są wadliwe lub inne niż w opisie. W takich przypadkach możesz zgłosić reklamację w dowolnym oddziale BZ WBK. REALIZACJA ZAMÓWIENIA Kupujący otrzymuje:
SWOBODA ZARZĄDZANIA Aby korzystać z karty z doładowaniem Premium nie musisz posiadać konta w BZ WBK. Karta jest na okaziciela, zatem możesz ją przekazać dowolnej osobie. Możesz ją doładowywać dowolną ilość razy w ramach dostępnych limitów do końca okresu jej ważności. Kartą zapłacisz za transakcje na całym świecie - wszędzie tam, gdzie akceptowane są karty płatnicze, także w Internecie. Wypłacisz nią również gotówkę z bankomatu. Jako posiadacz karty prepaid BZ WBK możesz skorzystać z atrakcyjnych rabatów zarówno w sklepach internetowych jak i w wielu punktach handlowo-usługowych. Wystarczy, że płatności podczas zakupów dokonasz kartą prepaid BZ WBK Więcej informacji znajdziesz tutaj: http://rabaty.☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ Kurcze fajna sprawa muszę sobie sama poczytać ![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Vinnga; Gapa ze mnie, wcześniej gdzieś przegapiłam- widocznie pominęłam, któryś wątek o płatnościach bo za wiele się w tym temacie wypowiedzieć nie mogę... Dziękuję bardzo, może siostrze taką zakupię Edytowane przez Meg_bz Czas edycji: 2014-01-26 o 05:14 |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się właśnie zastanawiałam nad ukrytymi kosztami, ale o 4 nad ranem nie chciało mi się już zgłębiać w regulamin
|
|
|
|
#2892 |
|
Konto usunięte
|
Co do tej eKarty w mBanku, zastanawia mnie jedno zdanie: "bezpłatny pierwszy rok korzystania z karty"
A potem?A drugie pytanie do tych co już ją mają: oni ją fizycznie wysyłają? I czy można nią np. płacić za granicą, czy jest tylko do transakcji internetowych? Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2014-01-26 o 10:53 |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
a potem 25zł za rok się płaci. Za 1 rok też się płaci 25zł ale to jest za aktywację karty opłata.
Różnica na $ między płaceniem zwykłą debetówką a tą rozliczaną w USD jest koło 10-15 groszy. Płaciłam w jednym czasie dla porównania właśnie i raz mi policzyło 3,16 a drugim razem 3.30. Dostaje się do domu kartę. Nie ma paska magnetycznego ani chipa. To jest karta do PŁATNOŚCI INTERNETOWYCH więc nigdzie indziej nią nie zapłacisz poza internetem.
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny teraz inne pytanie, zamawialyscie tez na AliBaba?
|
#2895 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Roznice sa groszowe w zakupach? Przeciez aby wam sie oplacalo i zwrocilo wydanie karty za kazdy rok to chyba hurtowe transakcje po 500$ miesiecznie było trzeba by robic. Te zakupy w Chinach i tak sa tanie ze dla mnie zakladanie 3 kont (synk, potem walutomat itd) by miec 1,50zl taniej czy 5zl miesiecznie to gra nie warta swieczki. Mam 1 karte delfinka i mi starcza.. problemow ze zwrotem kasy tez nie mam od Chinczyka -kto woli inaczej ma prawo jego wola
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-01-26 o 12:54 |
|
|
|
|
#2897 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
przeciez moge zostawic sobie na delfinku 100zl na zakupy internetowe przelac reszte do ipko i mam takie sam bezpieczenstwo bez 25zl miesiecznie...
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze, to jak dotąd tylko się orientujemy w sytuacji. Nikt nie napala się na założenie konta żeby płacić za nie ogromne kwoty.
Po drugie nie miesięcznie 25zł, tylko rocznie ![]() Po trzecie ja np. mam jedno konto i nie mam możliwości rozdzielenia rachunku na internetowe zakupy i na inne. |
|
|
|
#2901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Powiem szczerze, że ja tam dla samej siebie nie potrzebuję ale bardziej myślałam o siostrze- nie posiada konta... Ale poczytam sobie na spokojnie wszystko
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie chciałam założyć konto online w Aliorze, wypełniłam wszystko jak należy, zrobiłam przelew z mojego konta i cisza... nie mam ani przelewu zwrotnego ani nawet maila...czekam już jakieś 2 godziny. mają takie opóźnienia czy o co chodzi?
|
|
|
|
#2903 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Zaryzykowałam i kupiłam swoją pierwszą rzecz. Czas dostawy powalający, łącznie może wynieść 2 miesiące
zdążę zapomnieć, że coś kupiłam ![]() jakby się chciało zamówić strój kąpielowy to nie później jak w kwietniu, żeby dotarł na czas hehe
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam zakupów już na ok 400$, 10gr na 1$ i już jestem do przodu posiadając ta kartę :P DO tego tak jak wspomniała aardbei77 płaci się za bezpieczeństwo. Konto mam w mbanku więc nic nowego nie zakładałam, za konto nie płacę.
Nie rozumiem oburzenia, że ktoś ma kartę a po co mu ona Ostatnio doszła do mnie chusta http://www.aliexpress.com/snapshot/308452468.html Wygląda identycznie jak na zdjęciu, zadowolona jestem
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jeden widzi sens w jej posiadaniu a dla innej osoby 10zl czy 20zl by w rok oszczędzić a bawić sie w zakupy dolarów czy posiadania dodatkowych kart to gra nie warta świeczki tylko o to chodzi
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-01-26 o 20:27 |
|
|
|
|
#2907 |
|
Przyczajenie
|
JA zakupiłam pokrowiec królika na iphone 4, jutro zobaczę jak wygląda
szedł 2 tygodnie także szybko
|
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie i potrzebuję pomocy bo nie do końca ogarniam.
Jak wygląda zakończenie dispute ? Chodzi o ten mój nieszczęsny niby welon. Założyłam dispute że chcę pełen zwrot kosztów . Od kiedy założyłam dispute sprzedawca napisał mi najpierw że proponuje zwrot 2 $ a teraz że 3$ W statusie mam Reminder: The dispute has been escalated. "Your dispute will be submitted to our Case Management Team. We will contact you at the complaint center as soon as possible. Please sign in to the complaint center to view more details about your dispute, and follow the dispute process. The seller offered a refund solution and requested the dispute be closed. If you accept the seller’s solution, you will get the proposed refund and the dispute will be closed. " Jesli wchodzę do tego complaint center mam tak Status - processing i nic więcej, w details pusto. To oznacza że ali wcale nie zapoznało się jeszcze z moją sprawą i że jest to rozwiązania zaproponowane przez sprzedawcę a jeśli chcę zobaczyć co uzna ali to mam dalej czekać i nie akceptować tak ? Bo mam tam teraz taką opcję jak ( “Accept Solution” means you will receive the proposed refund and the dispute will be closed.) View the solution i jeśli na to kliknę to mam 2 opcje do wyboru. Refund: US $ 3.00 Return Goods:No i mogę zaakceptować albo odrzucić. Jeśli ali mi zakończy dispute to automatycznie zamknie i pokaże mi swoją opinię czy też dostanę coś do zaakceptowania ? Ja nie chcę się zgodzić na 3 dolary zwrotu bo zapłaciłam ponad 7 a dostałam coś co nie jest tym czym zamawiałam. Więc zamierzam walczyć o full refund. Zastanawiam się tylko czy pisać w ogóle do sprzedawcy. Czy kliknąć że się nie zgadzam na jego roziwązanie i czekać co ali powie ? Ahh jeszcze jedno pytanie. Jeśli nic nie kliknę w tym rozwiązaniu od sprzedawcy, czyli ani nie zaakceptuje ani nie anuluję to czy ali itak rozpatrzy potem tą sprawę ? czy muszę anulować aby ali się tym zajęło ? Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-07 o 01:28 |
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz alibaba sie zajmuje sprawa.Jak nie dasz odpowiedzi to znaczy ze sie nie zgadzasz i po jakims czasie przyjdzie ci odpowiedz z że oddaja ci tyle ile chcesz. |
|
|
|
|
#2910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Policz sobie po przewalutowaniu i obciążeniu Twojej karty ile zł zapłaciłaś a za ile dolarów kupiłaś i będziesz wiedzieć ile przepłacasz. Jest to ok. 30 groszy na 1 USD. Jak kupisz bluzkę za 10 USD to dajesz bakowi zarobić 3 złote. Policz ile rocznie zrobisz zakupów i wszystko jasne. Co do zwrotów odbywają się normalnie na kartę. Fakt, problem powstaje kiedy chcesz wypłacić te pieniądze w gotówce, bo inaczej nie da się ich "wyjąć". To zdarza się jednak dość rzadko, kiedy otworzysz spór i pieniądze zostaną zwrócone. Zawsze możesz kupić za nie coś innego, tak jak zrobiłam to ja .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

Jakość z tego co się orientuję, to bardzo OK, ale sama ich nie kupowałam, więc może niech potwierdzi ktoś, kto zamawiał
). 

A potem?