Aliexpress - chińskie allegro - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 10:44   #2881
migea
Zadomowienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro

Cytat:
Napisane przez ONESANTANA97 Pokaż wiadomość
Sama zastanawiam się nad takim portfelem.
Ogolnie jest fajny i skorzany porzadny wiec posluzy kilka lat... sama mam wittchen juz chyba 8lat (wole dac wiecej i miec skore niz fason niby Chanel a jakis plastik) ten akurat jest duzy ale tez karty i wszytkie rzeczy pomiesci i ma miejsce na drobne drobne.
Stary 2014-01-25, 11:21   #2882
Meg_bz
Raczkowanie

Mi się strasznie te portfeliki podobają... niedługo sobie zamówię
mam nadzieję że będzie ładny... cena też nie jest najgorsza więc chyba można się skusić... mam tylko problem z kolorem - najchętniej wzięłabym kilka

http://www.aliexpress.com/item/New-A...472967263.html
Meg_bz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 11:30   #2883
astraroth
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to astraroth

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Wlasnie rozmawialam z mbankiem. I ja nie widze sensu karty do zakupow internetowych. Dlatego ze karte wydaja na 5 lat, 1 rok darmowy pozniej 25zł,
aby nia placic trzeba zasilic - wiec w sumie zasilam w pl i oni musze przewalutowac na nia w dolary i place. Wiec wychodzi na to samo jak place delfinkiem. Jedynie co to jak masz na niej 100zl to wiecej nie zaplciasz wiec to tak samo jak mam na mbanku zwyklej 100zl i place chodzi tylko o bezpieczenstwo transakcji a wychodzi drozej bo jeszcze za karte bede placic.

Zostaje przy standardowej delfinkowej.
Już o tym pisałam, ale napiszę raz jeszcze. Ja wzięłam sobie kartę prepaid rozliczaną w USD z BZWBK za 15 zł na 2 lata (jednorazowa opłata) stąd http://allegro.pl/karta-prepaid-walu...887020175.html
Dolary kupuję na kantorii i mam dużo lepszy kurs niż w banku, nic nie płacę za zakup waluty i odbywa się to w sumie automatycznie. Żeby to 15 zł się zwróciło to trzeba zrobić zakupy za ok. 200 zł, choć teraz doliczają prowizję za przewalutowanie w bankach (ok. 3% wartości transakcji) więc pewnie ta wartość progowa jest jeszcze niższa. Jedyne ograniczenie w tej karcie to jednorazowa transakcja nie większa niż 200 USD, ale pewnie większość nie robi tak dużych transakcji :P.
astraroth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:48   #2884
Bothi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
A czy metka Zary jest tak istotna ? Z tego co czytałam, to zależy od sprzedawcy Nieraz się trafiało, że sprzedawca miał różną rozmiarówkę w teorii, a w praktyce przychodził jeden rozmiar, a ostatnio wyczytałam jak ktoś zamówił w normalnej rozmiarówce Jakość z tego co się orientuję, to bardzo OK, ale sama ich nie kupowałam, więc może niech potwierdzi ktoś, kto zamawiał
Cytat:
Napisane przez sanndras Pokaż wiadomość
Ja je zamawiałam i wg mnie rozmiarówka jest normalna, dziewczyny mnie nastraszyły, że takie malutkie wypadają i wzięłam L i typowo na L-kę były dobre, co do metki to nie pamiętam, dla mnie to było bez różnicy, bo to i tak nie są te z Zary. Jak ktoś chce mieć spodenki z Zary to niech idzie do sklepu
Ja właśnie nie chcę metki Zary .

Dziś byłam w Stadivariusie i tam akurat były te spodenki asymetryczne ale w pepitkę. Przymierzyłam rozmiar 34, zmierzyłam wymiary i mniej więcej pokrywają się z tymi z Ebaya/Ali, więc zaryzykuję i zamówię. Dziękuję za odpowiedzi!
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:48   #2885
path87
Zakorzenienie

dziewczyny a czy TOPSHOP ma jakiś "odpowiednik" na stronie Aliexpress?
Stary 2014-01-26, 00:49   #2886
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez path87 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy TOPSHOP ma jakiś "odpowiednik" na stronie Aliexpress?
przypinam się do pytania. w ogóle jakich jeszcze innych skrótów używacie do szukania zamienników?
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 02:25   #2887
w_o_m
Raczkowanie

Witam Was Serdecznie

mam pytanie, mianowicie 21 zamówiłam i zaraz zapłaciłam za sukienkę.
Dostałam nr trackingu, ale nie działa (wiem, że nie działa bo zamówiłam sobie też etui na telefon na A.E. i tam śledzenie działa normalnie, więc dobrze wpisuję ).

Niby wysłane, dali mi tego 21 nr, ale nie działa.
Pisałam na chat do sprzedawcy - przed zamówieniem, wciągu kilku minut odpisywał na moje pytania a teraz milczy...

Co zrobić w takiej sytuacji? Widzę, że niektórzy pisali, że długo wysyła przedmioty bardzo - długi czas oczekiwania. Ale skoro mam już nr, to czy to nie znaczy, że ta paczka została gdzieś już nadana?

Co robiłybyście w mojej sytuacji?
(Czytałam tutaj u Was, że do 3 dni od nadania (?) powinien ten nr działać? )

P.S. Nr...
rc563841986cn

Edytowane przez w_o_m
Czas edycji: 2014-01-26 o 02:26 Powód: Zapomniałam podać jednego z danych
w_o_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 02:28   #2888
Meg_bz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez w_o_m Pokaż wiadomość
Witam Was Serdecznie

mam pytanie, mianowicie 21 zamówiłam i zaraz zapłaciłam za sukienkę.
Dostałam nr trackingu, ale nie działa (wiem, że nie działa bo zamówiłam sobie też etui na telefon na A.E. i tam śledzenie działa normalnie, więc dobrze wpisuję ).

Niby wysłane, dali mi tego 21 nr, ale nie działa.
Pisałam na chat do sprzedawcy - przed zamówieniem, wciągu kilku minut odpisywał na moje pytania a teraz milczy...

Co zrobić w takiej sytuacji? Widzę, że niektórzy pisali, że długo wysyła przedmioty bardzo - długi czas oczekiwania. Ale skoro mam już nr, to czy to nie znaczy, że ta paczka została gdzieś już nadana?

Co robiłybyście w mojej sytuacji?
(Czytałam tutaj u Was, że do 3 dni od nadania (?) powinien ten nr działać? )

P.S. Nr...
rc563841986cn
Niby powinien ale czasami trwa to chwilę dłużej... tak więc się nie stresuj... Poza tym do 10 lutego jest u nich bodajże jakiś karnawał więc nie wiem czy nie przesunie się to chwilkę w czasie... sprawdź w linku czy nie było nigdzie takich informacji wielu sprzedawców umieszczało

Pozdrawiam!
Stary 2014-01-26, 04:35   #2889
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astraroth Pokaż wiadomość
Już o tym pisałam, ale napiszę raz jeszcze. Ja wzięłam sobie kartę prepaid rozliczaną w USD z BZWBK za 15 zł na 2 lata (jednorazowa opłata) stąd http://allegro.pl/karta-prepaid-walu...887020175.html
Dolary kupuję na kantorii i mam dużo lepszy kurs niż w banku, nic nie płacę za zakup waluty i odbywa się to w sumie automatycznie. Żeby to 15 zł się zwróciło to trzeba zrobić zakupy za ok. 200 zł, choć teraz doliczają prowizję za przewalutowanie w bankach (ok. 3% wartości transakcji) więc pewnie ta wartość progowa jest jeszcze niższa. Jedyne ograniczenie w tej karcie to jednorazowa transakcja nie większa niż 200 USD, ale pewnie większość nie robi tak dużych transakcji :P.
Zakup karty na allegro, to mnie zaskoczyłaś
To jest oferta od BZ WBK? Czy przy zakupie karty trzeba najpierw coś wpłacić? I co po tych dwóch latach - traci ważność?
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 05:18   #2890
Meg_bz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Zakup karty na allegro, to mnie zaskoczyłaś
To jest oferta od BZ WBK? Czy przy zakupie karty trzeba najpierw coś wpłacić? I co po tych dwóch latach - traci ważność?
tu jest opis z aukcji:

KARTY PRZEDPŁACONE (PREPAID) BZ WBK
KARTA WALUTOWA Z DOŁADOWANIEM

Saldo rachunku karty na starcie wynosi 0 USD.

Termin ważności karty: listopad 2015
  • Twoje zakupy za granicą są bezpieczniejsze
  • Źródło dostępu do pieniędzy podczas wyjazdów za granicę
  • Bez obaw zapłacisz kartą w zagranicznych sklepach internetowych i tradycyjnych
  • Limit jednorazowej transakcji bezgotówkowej to 1300 USD
  • Nie wymaga posiadania konta osobistego w BZ WBK
  • Nie wydasz więcej niż masz na rachunku technicznym karty
  • Elektroniczny portfel, który możesz zasilać dowolną ilość razy, z uwzględnieniem limitów określonych w Zasadach korzystania z „Kart walutowych EUR, GBP i USD z doładowaniem Premium”
KARTA WALUTOWA "USD" Z DOŁADOWANIEM PREMIUM

Karta walutowa z doładowaniem Premium nie posiada z góry określonej wartości. Jest kartą dedykowaną do płatności realizowanych za granicą. W walucie USD będzie odbywało się rozliczanie wszystkich transakcji dokonanych kartą.
Karta jest na okaziciela, zatem przy jej nabyciu nie ma konieczności podpisywania umowy z bankiem. Karta może być wielokrotnie doładowywana do wysokości jej limitu. Kartą można płacić za zakupy w sklepach, w Internecie lub wypłacać pieniądze z bankomatu.
Szczegóły, informacje o opłatach i prowizjach pobieranych przez Bank z tytułu korzystania z karty określone są w Zasadach korzystania z kart walutowych. Zapoznaj się z treścią Zasad przed dokonaniem zakupu.

PEŁNA KONTROLA

Masz większą kontrolę nad swoimi pieniędzmi. Dokładne informacje o saldzie oraz o dostępnych środkach uzyskasz:
  • po zarejestrowaniu karty w serwisie prepaid http://prepaid.☠☠☠☠☠☠☠☠☠, tutaj sprawdzisz również historię transakcji dokonanych kartą, a w przypadku podejrzenia, że ktoś mógł wejść w posiadanie Twojego numeru PIN dokonasz jego zmiany,
  • w każdym bankomacie BZ WBK, wydrukujesz tam również zestawienie ostatnich 10 transakcji,
  • wysyłając odpowiednią wiadomość SMS (koszt zgodny z taryfą operatora) możesz łatwo i szybko sprawdzić dostępne środki lub listę 5 ostatnich transakcji, zawsze kiedy tego potrzebujesz,
  • w każdej chwili (24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu) możesz zadzwonić na Infolinię gdzie doradcy udzielą Tobie informacji o dostępnych środkach na karcie, historii operacji karty, odblokujesz PIN do karty, uzyskasz podstawowe informacje o kartach przedpłaconych będących w ofercie BZ WBK.
Nr Infolinii: 1 9999 (opłata zgodna z taryfą operatora)

BEZPIECZEŃSTWO

Korzystanie z karty jest bezpieczne. Nie musisz nosić przy sobie gotówki, ani dawać jej dzieciom. Zyskujesz pewność wykorzystania tylko tych kwot, jakimi doładowana została karta. W przypadku utraty karty należy ją zastrzec pod numerem telefonu: 1 9999. Pozostałe środki możesz wypłacić w każdym oddziale BZ WBK.
Karta z doładowaniem stanowi bezpieczną formę płatności w punktach handlowo usługowych oraz płatności „na odległość”. Dzięki temu, że za towar zapłaciłeś kartą, w uzasadnionych przypadkach, możesz ubiegać się o zwrot pieniędzy (tzw. „chargeback”), np. w sytuacji, gdy usługa lub produkt nie zostały wykonane lub nie spełniają oczekiwań – są wadliwe lub inne niż w opisie. W takich przypadkach możesz zgłosić reklamację w dowolnym oddziale BZ WBK.
REALIZACJA ZAMÓWIENIA

Kupujący otrzymuje:
  • Kartę Visa walutową USD z doładowaniem Premium wraz z numerem technicznym rachunku karty oraz krótkim opisem użytkowania;
  • Zapieczętowaną kopertę zawierającą PIN karty;
  • Szczegółowe Zasady korzystania z "Kart walutowych EUR, GBP i USD z doładowaniem Premium", zawierające również tabelę opłat i prowizji.

SWOBODA ZARZĄDZANIA

Aby korzystać z karty z doładowaniem Premium nie musisz posiadać konta w BZ WBK. Karta jest na okaziciela, zatem możesz ją przekazać dowolnej osobie. Możesz ją doładowywać dowolną ilość razy w ramach dostępnych limitów do końca okresu jej ważności. Kartą zapłacisz za transakcje na całym świecie - wszędzie tam, gdzie akceptowane są karty płatnicze, także w Internecie. Wypłacisz nią również gotówkę z bankomatu.
Jako posiadacz karty prepaid BZ WBK możesz skorzystać z atrakcyjnych rabatów zarówno w sklepach internetowych jak i w wielu punktach handlowo-usługowych. Wystarczy, że płatności podczas zakupów dokonasz kartą prepaid BZ WBK

Więcej informacji znajdziesz tutaj:
http://rabaty.☠☠☠☠☠☠☠☠☠/

Kurcze fajna sprawa
muszę sobie sama poczytać

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Vinnga;

Gapa ze mnie, wcześniej gdzieś przegapiłam- widocznie pominęłam, któryś wątek o płatnościach bo za wiele się w tym temacie wypowiedzieć nie mogę...

Dziękuję bardzo, może siostrze taką zakupię

Edytowane przez Meg_bz
Czas edycji: 2014-01-26 o 05:14
Stary 2014-01-26, 10:19   #2891
Vinnga
Zakorzenienie

Tak się właśnie zastanawiałam nad ukrytymi kosztami, ale o 4 nad ranem nie chciało mi się już zgłębiać w regulamin W takim razie zostaję przy swojej zwykłej, dobrej mastercard
Stary 2014-01-26, 10:46   #2892
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Co do tej eKarty w mBanku, zastanawia mnie jedno zdanie: "bezpłatny pierwszy rok korzystania z karty" A potem?

A drugie pytanie do tych co już ją mają: oni ją fizycznie wysyłają? I czy można nią np. płacić za granicą, czy jest tylko do transakcji internetowych?

Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Czas edycji: 2014-01-26 o 10:53
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:28   #2893
bzyczka1
Zakorzenienie

a potem 25zł za rok się płaci. Za 1 rok też się płaci 25zł ale to jest za aktywację karty opłata.

Różnica na $ między płaceniem zwykłą debetówką a tą rozliczaną w USD jest koło 10-15 groszy. Płaciłam w jednym czasie dla porównania właśnie i raz mi policzyło 3,16 a drugim razem 3.30.

Dostaje się do domu kartę. Nie ma paska magnetycznego ani chipa. To jest karta do PŁATNOŚCI INTERNETOWYCH więc nigdzie indziej nią nie zapłacisz poza internetem.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:11   #2894
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Dziewczyny teraz inne pytanie, zamawialyscie tez na AliBaba?

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:41   #2895
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moniaaaaaaa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny teraz inne pytanie, zamawialyscie tez na AliBaba?
jakiś czas temu tutaj pisałam: alibaba to strona-matka aliexpress, służąca do sprzedaży hurtowej. dla nas, klientów detalicznych to tylko aliexpress.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:50   #2896
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
a potem 25zł za rok się płaci. Za 1 rok też się płaci 25zł ale to jest za aktywację karty opłata.

Różnica na $ między płaceniem zwykłą debetówką a tą rozliczaną w USD jest koło 10-15 groszy. Płaciłam w jednym czasie dla porównania właśnie i raz mi policzyło 3,16 a drugim razem 3.30.

Dostaje się do domu kartę. Nie ma paska magnetycznego ani chipa. To jest karta do PŁATNOŚCI INTERNETOWYCH więc nigdzie indziej nią nie zapłacisz poza internetem.
Wy serio widzicie sens by miec te karty internetowe???
Roznice sa groszowe w zakupach? Przeciez aby wam sie oplacalo i zwrocilo wydanie karty za kazdy rok to chyba hurtowe transakcje po 500$ miesiecznie było trzeba by robic.

Te zakupy w Chinach i tak sa tanie ze dla mnie zakladanie 3 kont (synk, potem walutomat itd) by miec 1,50zl taniej czy 5zl miesiecznie to gra nie warta swieczki.
Mam 1 karte delfinka i mi starcza.. problemow ze zwrotem kasy tez nie mam od Chinczyka -kto woli inaczej ma prawo jego wola

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-01-26 o 12:54
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:52   #2897
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Wy serio widzicie sens by miec te karty internetowe???
Roznice sa groszowe w zakupach? Przeciez aby wam sie oplacalo i zwrocilo wydanie karty za kazdy rok to chyba hurtowe transakcje po 500$ miesiecznie było trzeba by robic.
płaci się za bezpieczeństwo.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:53   #2898
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
jakiś czas temu tutaj pisałam: alibaba to strona-matka aliexpress, służąca do sprzedaży hurtowej. dla nas, klientów detalicznych to tylko aliexpress.
Dziekuje

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:08   #2899
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
płaci się za bezpieczeństwo.
przeciez moge zostawic sobie na delfinku 100zl na zakupy internetowe przelac reszte do ipko i mam takie sam bezpieczenstwo bez 25zl miesiecznie...
Stary 2014-01-26, 14:22   #2900
Vinnga
Zakorzenienie

Po pierwsze, to jak dotąd tylko się orientujemy w sytuacji. Nikt nie napala się na założenie konta żeby płacić za nie ogromne kwoty.
Po drugie nie miesięcznie 25zł, tylko rocznie
Po trzecie ja np. mam jedno konto i nie mam możliwości rozdzielenia rachunku na internetowe zakupy i na inne.
Stary 2014-01-26, 14:24   #2901
Meg_bz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez graziacz76 Pokaż wiadomość
Nie napalaj się na ta kartę bo się nie opłaca, chyba ze na wakacje do USA jedziesz.
poczytaj regulamin do tego prepayda to sie dowiesz o ograniczeniach, kosztach za rozładowanie karty i limicie maksymalnej płatności.
Przy zwrocie pieniędzy ze sklepu masz kłopoty. Temat tej karty przerabiany, wszystkie przedpłacowe maja koszty ukryte.

Najtaniej jest płacić za pomocą całkowicie darmowej karty w powiązaniu z zakupem dolara z pominięciem banku.
W tym temacie są dwie metody, chcesz płacić w najtańszy możliwy sposób to zastosuj sposób drugi z tego poradnika .
http://telchina.pl/jak-placic-na-aliexpress-t2154.html
bedziesz miała dolary po 3,05, a nie po 3,18 lub drozej

Dzięki
Powiem szczerze, że ja tam dla samej siebie nie potrzebuję ale bardziej myślałam o siostrze- nie posiada konta...
Ale poczytam sobie na spokojnie wszystko
Stary 2014-01-26, 14:57   #2902
asik85
Raczkowanie

ja właśnie chciałam założyć konto online w Aliorze, wypełniłam wszystko jak należy, zrobiłam przelew z mojego konta i cisza... nie mam ani przelewu zwrotnego ani nawet maila...czekam już jakieś 2 godziny. mają takie opóźnienia czy o co chodzi?
asik85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 15:52   #2903
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asik85 Pokaż wiadomość
ja właśnie chciałam założyć konto online w Aliorze, wypełniłam wszystko jak należy, zrobiłam przelew z mojego konta i cisza... nie mam ani przelewu zwrotnego ani nawet maila...czekam już jakieś 2 godziny. mają takie opóźnienia czy o co chodzi?
W weekendy przelewy nie przechodzą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:13   #2904
path87
Zakorzenienie

Zaryzykowałam i kupiłam swoją pierwszą rzecz. Czas dostawy powalający, łącznie może wynieść 2 miesiące zdążę zapomnieć, że coś kupiłam
jakby się chciało zamówić strój kąpielowy to nie później jak w kwietniu, żeby dotarł na czas hehe
Stary 2014-01-26, 18:45   #2905
bzyczka1
Zakorzenienie

ja zrobiłam zakupów już na ok 400$, 10gr na 1$ i już jestem do przodu posiadając ta kartę :P DO tego tak jak wspomniała aardbei77 płaci się za bezpieczeństwo. Konto mam w mbanku więc nic nowego nie zakładałam, za konto nie płacę.
Nie rozumiem oburzenia, że ktoś ma kartę a po co mu ona

Ostatnio doszła do mnie chusta
http://www.aliexpress.com/snapshot/308452468.html

Wygląda identycznie jak na zdjęciu, zadowolona jestem

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:06   #2906
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam zakupów już na ok 400$, 10gr na 1$ i już jestem do przodu posiadając ta kartę :P DO tego tak jak wspomniała aardbei77 płaci się za bezpieczeństwo. Konto mam w mbanku więc nic nowego nie zakładałam, za konto nie płacę.
Nie rozumiem oburzenia, że ktoś ma kartę a po co mu ona

Ostatnio doszła do mnie chusta
http://www.aliexpress.com/snapshot/308452468.html

Wygląda identycznie jak na zdjęciu, zadowolona jestem
nikt sie nie oburza tylko jeden widzi sens w jej posiadaniu a dla innej osoby 10zl czy 20zl by w rok oszczędzić a bawić sie w zakupy dolarów czy posiadania dodatkowych kart to gra nie warta świeczki tylko o to chodzi

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-01-26 o 20:27
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:01   #2907
goleczka
Przyczajenie

JA zakupiłam pokrowiec królika na iphone 4, jutro zobaczę jak wygląda szedł 2 tygodnie także szybko
goleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:42   #2908
waaampirmona
Raczkowanie

Mam pytanie i potrzebuję pomocy bo nie do końca ogarniam.
Jak wygląda zakończenie dispute ?

Chodzi o ten mój nieszczęsny niby welon. Założyłam dispute że chcę pełen zwrot kosztów .

Od kiedy założyłam dispute sprzedawca napisał mi najpierw że proponuje zwrot 2 $ a teraz że 3$

W statusie mam
Reminder: The dispute has been escalated.
"Your dispute will be submitted to our Case Management Team. We will contact you at the complaint center as soon as possible.
Please sign in to the complaint center to view more details about your dispute, and follow the dispute process.

The seller offered a refund solution and requested the dispute be closed. If you accept the seller’s solution, you will get the proposed refund and the dispute will be closed. "

Jesli wchodzę do tego complaint center mam tak

Status - processing i nic więcej, w details pusto.

To oznacza że ali wcale nie zapoznało się jeszcze z moją sprawą i że jest to rozwiązania zaproponowane przez sprzedawcę a jeśli chcę zobaczyć co uzna ali to mam dalej czekać i nie akceptować tak ?

Bo mam tam teraz taką opcję jak ( “Accept Solution” means you will receive the proposed refund and the dispute will be closed.)
View the solution i jeśli na to kliknę to mam 2 opcje do wyboru.
Refund: US $ 3.00 Return Goods:No
i mogę zaakceptować albo odrzucić.
Jeśli ali mi zakończy dispute to automatycznie zamknie i pokaże mi swoją opinię czy też dostanę coś do zaakceptowania ?
Ja nie chcę się zgodzić na 3 dolary zwrotu bo zapłaciłam ponad 7 a dostałam coś co nie jest tym czym zamawiałam. Więc zamierzam walczyć o full refund. Zastanawiam się tylko czy pisać w ogóle do sprzedawcy. Czy kliknąć że się nie zgadzam na jego roziwązanie i czekać co ali powie ?

Ahh jeszcze jedno pytanie. Jeśli nic nie kliknę w tym rozwiązaniu od sprzedawcy, czyli ani nie zaakceptuje ani nie anuluję to czy ali itak rozpatrzy potem tą sprawę ? czy muszę anulować aby ali się tym zajęło ?

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-03-07 o 01:28
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 08:05   #2909
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
Mam pytanie i potrzebuję pomocy bo nie do końca ogarniam.
Jak wygląda zakończenie dispute ?

Chodzi o ten mój nieszczęsny niby welon. Założyłam dispute że chcę pełen zwrot kosztów .

Od kiedy założyłam dispute sprzedawca napisał mi najpierw że proponuje zwrot 2 $ a teraz że 3$

W statusie mam
Reminder: The dispute has been escalated.
"Your dispute will be submitted to our Case Management Team. We will contact you at the complaint center as soon as possible.
Please sign in to the complaint center to view more details about your dispute, and follow the dispute process.

The seller offered a refund solution and requested the dispute be closed. If you accept the seller’s solution, you will get the proposed refund and the dispute will be closed. "

Jesli wchodzę do tego complaint center mam tak

Status - processing i nic więcej, w details pusto.

To oznacza że ali wcale nie zapoznało się jeszcze z moją sprawą i że jest to rozwiązania zaproponowane przez sprzedawcę a jeśli chcę zobaczyć co uzna ali to mam dalej czekać i nie akceptować tak ?

Bo mam tam teraz taką opcję jak ( “Accept Solution” means you will receive the proposed refund and the dispute will be closed.)
View the solution i jeśli na to kliknę to mam 2 opcje do wyboru.
Refund: US $ 3.00 Return Goods:No
i mogę zaakceptować albo odrzucić.
Jeśli ali mi zakończy dispute to automatycznie zamknie i pokaże mi swoją opinię czy też dostanę coś do zaakceptowania ?
Ja nie chcę się zgodzić na 3 dolary zwrotu bo zapłaciłam ponad 7 a dostałam coś co nie jest tym czym zamawiałam. Więc zamierzam walczyć o full refund. Zastanawiam się tylko czy pisać w ogóle do sprzedawcy. Czy kliknąć że się nie zgadzam na jego roziwązanie i czekać co ali powie ?

Ahh jeszcze jedno pytanie. Jeśli nic nie kliknę w tym rozwiązaniu od sprzedawcy, czyli ani nie zaakceptuje ani nie anuluję to czy ali itak rozpatrzy potem tą sprawę ? czy muszę anulować aby ali się tym zajęło ?
Nic nie klikaj.
Teraz alibaba sie zajmuje sprawa.Jak nie dasz odpowiedzi to znaczy ze sie nie zgadzasz i po jakims czasie przyjdzie ci odpowiedz z że oddaja ci tyle ile chcesz.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:04   #2910
astraroth
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to astraroth

Cytat:
Napisane przez graziacz76 Pokaż wiadomość
Nie napalaj się na ta kartę bo się nie opłaca, chyba ze na wakacje do USA jedziesz.
poczytaj regulamin do tego prepayda to sie dowiesz o ograniczeniach, kosztach za rozładowanie karty i limicie maksymalnej płatności.
Przy zwrocie pieniędzy ze sklepu masz kłopoty. Temat tej karty przerabiany, wszystkie przedpłacowe maja koszty ukryte.

Najtaniej jest płacić za pomocą całkowicie darmowej karty w powiązaniu z zakupem dolara z pominięciem banku.
W tym temacie są dwie metody, chcesz płacić w najtańszy możliwy sposób to zastosuj sposób drugi z tego poradnika .
http://telchina.pl/jak-placic-na-aliexpress-t2154.html
bedziesz miała dolary po 3,05, a nie po 3,18 lub drozej
Nie zgodzę się z Tobą, że jest problematyczna. Od prawie pół roku nei zapłaciłam żadnej kary, jedyne ograniczenie to jednorazowa transakcja 200 USD. Robi któraś z wizażanek takie zakupy? Wątpię.
Policz sobie po przewalutowaniu i obciążeniu Twojej karty ile zł zapłaciłaś a za ile dolarów kupiłaś i będziesz wiedzieć ile przepłacasz. Jest to ok. 30 groszy na 1 USD. Jak kupisz bluzkę za 10 USD to dajesz bakowi zarobić 3 złote. Policz ile rocznie zrobisz zakupów i wszystko jasne.
Co do zwrotów odbywają się normalnie na kartę. Fakt, problem powstaje kiedy chcesz wypłacić te pieniądze w gotówce, bo inaczej nie da się ich "wyjąć". To zdarza się jednak dość rzadko, kiedy otworzysz spór i pieniądze zostaną zwrócone. Zawsze możesz kupić za nie coś innego, tak jak zrobiłam to ja.
astraroth jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości