Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 00:18   #1141
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Kochane Panie, już po 24 więc chwale się że zostało 222 do ślubu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 07:52   #1142
justynkie
Wtajemniczenie

Widziałam temat pończoch samonośnych. Ja na każdą imprezę kupuję, do spódnicy noszę tylko samonośne. Kupuję różnie, kilka razy zdarzyło mi się kupić w kiosku na szybko jak mi oczko poszło. Nigdy pończochy mi nie spadały. Trzeba też pamiętać żeby nie smarować ud żadną oliwką czy balsamem bo wtedy będą się ślizgać.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 08:00   #1143
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
śpiewać nie wolno bo się umrze czy coś taki przesąd jest
W sumie i tak bym nie chciała bo y mi goście pouciekali.

nie daj się!!! kuzyn poszedł i wrócił w takim ni to białym ni to srebrnym czymś w paseczki
Oczywiście, że się nie dam!!!

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 08:33   #1144
Lemon_Drop
Zadomowienie

Hej!

Dziewczyny z września (z 13 i nie tylko) - do kiedy dajecie potwierdzenie przybycia??
Stary 2014-01-27, 08:34   #1145
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Hej!

Dziewczyny z września (z 13 i nie tylko) - do kiedy dajecie potwierdzenie przybycia??
ja jestem z 06.09 - potwierdzenie przybycia dałam do 4 lipca (2 miesiace przed)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 08:37   #1146
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
oglądałam o nch reportaż, ciekawy pomysł, ale moim zdaniem trzeba mnieć zaplecze finansowe, żeby się na to zdecydować, kasa jest potrzebna niekoniecznie na podróż, bo podróżowac można tanim kosztem, ale na utrzymanie wszytskiego w kraju (dom, rachynki itd.), no i po powrocie zanim się znajdzie nową pracę (to oczywiście w warunkach polskich)

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Jaka urocza!
Dziękuję, kupiłam ją już dawno temu, ale nie zmiennie mnie zachwyca

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć tę sukienkę na żywo. *_*
niestety nie mam w niej fotek, w googlach można znaleźć fotki tej sukni na prawdziwej PMce, nie na modelce, ale moim zdaniem i tak nie widać na tych zdjęciach jak wygląda na żywo. Koronka mieni się przy każdym ruchu. Wstawię na pewno jakąś fotkę jak będę pisać relację, musisz wytrzymać do maja

Cytat:
już się pogodziłam, że nie będziemy mieć auta.

Lemon, trochę się boję bo czekam na moją kieckę Zobaczymy co przyjdzie ;D Dobrze, że ślub mam w sierpniu to będzie w czym wybierać

Znalazłam teledysk:
http://www.youtube.com/watch?v=Rlkikj_wmQU na początku pomyślałam, że nudy, później że plejas, a później stwierdziłam, że mi się podoba i bije od niego pozytywna energia
totalnie nie w moim stylu teledysk, ale coś czuję, że w kościele będę dokładnie tak zryczana jak ta PMka z teledysku

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
zapisuję czegoś takiego będę szukać

baaaardzo ładna, ale ja już tu kiedyś pisałam - z jakością japan style jest raczej średniawo
też obawiałabym się o jakość

Cytat:
jestem ciekawa jaka jest w rzeczywistości i jak byś się zdecydowała to daj znać

tak sobie myślę, ze pewnie nie jedna krawcowa potrafiła by uszyć taką klasyczną marynarkę:
Kiedyś gadałam ze swoją krawcową/projektantką i mówiła, że dobry ładnie układający się żakiet lub marynarka, to najlepszy sprawdzian dla krawcowej, bo to jedna z najtrudniejszych ubrań do uszycia, podobno żeby wyszedł dobry żakiet/marynarka szyje się je na lewej stronie, przyszywa podszewkę i dopiero przewraca na właściwą.

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
tak, wszystko było super a dzisiaj byliśmy na sesji i własnie odmarzamy, temperatura - 12C nie jest najlepszą temperaturą na całodniową sesję w parku. Ale ogólnie jesteśmy zadowoleni zresztą tak jak wszyscy. I bardzo dziękuję za gratulacje
Gratulajce szczęścliwa żonko zazdrościmy

Cytat:
Nagie ciasta niestety mojego nie przekonały, dlatego wracamy do kocepcji pierwotnej domku na wzgórzu
Wyżej "ich" tort, a tu oryginał:
"kopia" mi się zdecydowanie bardziej podoba od oryginału

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
hej, wiem że temat był już pewnie wałkowany sto razy ( i to nawet pewnie za mojej kadencji tu, ale szczerze powiem że dopóki temat nie zaczął mnie 'gryźć' to się w niego nie wgłębiałam ) mianowicie :
co zamierzacie wręczyć rodzicom w ramach podziękowań ?
ja jestem zdecydowana na podświetlaną statuetkę, tyle, że to za mało.
dodałabym do tego kosz z kawą, wódką i slodyczami. no ale nie wiem bardziej opłaca się kupować gotowy kosz czy samemu go sobie skompletować ? bo ja nawet nie mam pojęcia gdzie taki koszyk kupić jak nie na all
My robimy filmik-podziękowanie dla rodziców, po filmie mamy dostaną od nas bransoletki, a tatusiowie mamy jeszcze problem, bo właśnie nie wiemy co dla nich, padł pomysł, że jednemu piersiówkę z grawerem, a drugiemu zapalniczkę zippo też z grawerem, ale mój tata rzucił ostatnio palenie, a alko nie pije wcale i teraz zupełnie nie wiemy co może coś podpowiecie ?(tatusiowie to typ nie elegancki na codzień więć wszelkie spinki itd. odpadają)

Edytowane przez adziia13
Czas edycji: 2014-01-27 o 08:57
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 08:51   #1147
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

My damy gdzieś tak do 10 sierpnia max. (jestem z 13.09) A wy jak planujecie?
Stary 2014-01-27, 08:55   #1148
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
C
Otóż, w czwartek do mojego przyszłego teścia zadzwonił brat Tż z wieściami, że jego żona (ulubiona bratowa Tż, znana już Wam ), nie jedzie na nasz ślub. Najpierw powiedział, że z braku pieniędzy (wiedzieli o ślubie ponad 2 lata), a propozycja teścia, że jej da kasę, nie zmieniła jej zdania.
CO ZA BABA!!?? Olej ją
Cytat:
Wracając do tematyki tortów-dzisiaj kolega mi wreszcie zdradził cukiernię, którą mi od dawna poleca
I co ciekawe, oni już robili "nasz" tort:

Tylko ja chcę na okrągłych bazach.

Uroczy tort podróżniczy.
Ale cudeńka Ja będę miała coś z motywem koronki- ażuru na torcie-coś jak w załączniku.

Moniczka jeszcze raz gratuluje statusu żonki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tablica1lacycakes.jpg (48,1 KB, 23 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:01   #1149
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Ja też myślałam żeby miesiąc przed dać termin potwierdzenia ale moja koleżanka mnie nastraszyła że miesiąc to dużo, ludziom może coś wypaść (lub odwidzieć się) przez ten czas. U niej tak było - trzy czy cztery pary nie przyjechały bo coś im wypadło a nie poinformowali jej. Później babka od sali jej mówiła że mogła dać 2 tygodnie - podobno w ten sposób uniknie się niespodzianek, bo mniejsze szanse że coś się wydarzy w ciągu dwóch tygodni niż w ciągu miesiąca. I w sumie nie wiem już... Ja na sali muszę podać ostateczną liczbę osób 3 dni przed więc może faktycznie miesiąc to za dużo?
Stary 2014-01-27, 09:05   #1150
cornflower_girl
Zakorzenienie

krooliczek89 Myszki są super

fascinata Bardzo podoba mi się Wasza paleta kolorystyczna. Natomiast zastanawiam się nad żółtym oświetleniem - kamerun i fotograf powtarzali nam, że nie jest ono korzystne (podobnie z zielonym) - skóra może wyglądać niezdrowo. Może oświetlenie w kolorze różowym (taki jak jest na torcie ze zdjęcia) i dodatki ze znaczącą ilością żółtego?

Lg_ago Trzymam kciuki za rozmowę z florystką

ijaa Naprawdę sporo załatwiliście

wioliix Trzymam kciuki za znalezienie się pierścionka, mam nadzieję, że już szybko znajdzie się na Twojej dłoni.

srebrna_smuga

myboyismine Świetne zaporszenia, choć ja bym się trochę zastanowiła, czy nie usunąć rysunku.

wenedka Masakra. Może lepiej, żeby nie było jej na Waszym weselu, skoro odstawia takie numery?

moniczka Czekamy na relację

LinaewenAle ładnie wyglądaję torty - podróżniczy jest ekstra

Cytat:
Napisane przez nenowka152900 Pokaż wiadomość
jakoś szybko przeczytałam i wyszłami pozyczona bielizna

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Są obłędne, jeśli chodzi o wykonanie i smak. Ale ceny porażają

Add rem Jaki tort wybraliście ?

Co do etolki - poglądowo: zdjęcie sukni PM oraz wersja z etolką - wg mnie super wyszło.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:08   #1151
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka16169 Pokaż wiadomość
A tak na marginesie to może doradzicie mi co na siebie w październiku. Podobają mi się futerka ale 4 październik to chyba za wcześnie na takie futerko? druga sprawa co na głowę ze względu na to, że mam koronkowe plecy w sukience nie mogę mieć welonu bo zakryłby cały urok sukienki. Podobają mi się delikatne stroki na głowe ale jak cokolwiek oglądam w necie to albo brzydkie albo mega drogie... zgóry dzieki za porady
Ja mam w planach albo sweterek albo żakiet. Wydaje mi się, ze jak wyskoczę w jakimś płaszczyku to głupio będzie to wyglądało- ja w płaszczu, a Tż w samym garniturze
Jak nie znajdę ładnego sweterka (chociaż jeden mam upatrzony ) to uszyję sobie żakiecik

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Cześć, Dziewczyny

Nie było mnie znów kilka dni, ale to przez pracę i intrygi rodzinne...

Otóż, w czwartek do mojego przyszłego teścia zadzwonił brat Tż z wieściami, że jego żona (ulubiona bratowa Tż, znana już Wam ), nie jedzie na nasz ślub. Najpierw powiedział, że z braku pieniędzy (wiedzieli o ślubie ponad 2 lata), a propozycja teścia, że jej da kasę, nie zmieniła jej zdania.
Tż-owi jest niezmiernie przykro, bo i tak nie ma dużej rodziny i boi się, że jej nieobecność spowoduje, że w końcu jego brat też nie pojedzie (!). Bratowa jest naprawdę zaborcza, więc i taka opcja istnieje...
A ja jestem wściekła, że żadne z nich nie miało odwagi, ani kultury, żeby powiedzieć nam wprost, tylko zadzwonili do teścia.
Także czekam, aż brat Tż przyjdzie z żonką
Ja pitole, co za baba Może lepiej by wyszło, jakby rzeczywiście się nie pojawiła.

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Macie jakieś doświadczenia z pończochami samonośnymi z Gatty? W sensie czy są trwałe i nie mają tendencji do rozwalania się w pierwszych minutach użytkowania ich :P
Kupowałam różnych firm, z Gatty albo tańsze i żadne mi nie zjeżdżały. Może też zależy od modelu ile ma tych silikonowych paseczków?

Cytat:
Wracając do tematyki tortów-dzisiaj kolega mi wreszcie zdradził cukiernię, którą mi od dawna poleca
I co ciekawe, oni już robili "nasz" tort:
Piękne te torty

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Kiedyś gadałam ze swoją krawcową/projektantką i mówiła, że dobry ładnie układający się żakiet lub marynarka, to najlepszy sprawdzian dla krawcowej, bo to jedna z najtrudniejszych ubrań do uszycia, podobno żeby wyszedł dobry żakiet/marynarka szyje się je na lewej stronie, przyszywa podszewkę i dopiero przewraca na właściwą.
Osobiście nie znam innej metody na uszycie żakietu
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:09   #1152
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Ja też myślałam żeby miesiąc przed dać termin potwierdzenia ale moja koleżanka mnie nastraszyła że miesiąc to dużo, ludziom może coś wypaść (lub odwidzieć się) przez ten czas. U niej tak było - trzy czy cztery pary nie przyjechały bo coś im wypadło a nie poinformowali jej. Później babka od sali jej mówiła że mogła dać 2 tygodnie - podobno w ten sposób uniknie się niespodzianek, bo mniejsze szanse że coś się wydarzy w ciągu dwóch tygodni niż w ciągu miesiąca. I w sumie nie wiem już... Ja na sali muszę podać ostateczną liczbę osób 3 dni przed więc może faktycznie miesiąc to za dużo?
My dajemy 1,5 miesiąca przed - taki wymóg sali, musimy wtedy spisać ostateczną umowę i podać liczbę gości. Mamy możliwość zmiany do 6 osób nawet w dniu wesela. Uważam że miesiąc przed to sensowny termin, zawsze ktoś zapomni zadzwonić i macie wtedy czas żeby dopytać, podliczyć koszty, dokupić coś itd. A na sali możecie podać później.

Stary 2014-01-27, 09:10   #1153
cornflower_girl
Zakorzenienie

A, i co do potwiedzeń, sprawdzałam jak to jest u nas - musimy ostateczne potwierdzenie ilości osób dać na 2 mies. przed przyjęciem (wytłumaczenie, że trzeba zakupić składniki do potraw, alkohol). Ale za to na 4 dni przed możemy zmienić liczbę gości +/- 10%.

Może u którejś z Was da się wynegocjować takie ostateczne potwierdzenie?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:13   #1154
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
My dajemy termin potwierdzenia miesiąc przed. Musimy troszkę wczesniej wiedziec, zwłaszcza, ze od tego zależy tez kilka innych rzeczy - ilośc tortu, ilość butelek szampana..musimy tez logicznie porozsadzać wszystkich. Myślę, że 90% osób, które potwierdzą na miesiąc przed przyjdzie, a Ci, którzy sie jeszcze wyłamią, to nie będzie znaczącą liczba... Na sali potwierdzic musimy ostatecznie na tydzień przed - wtedy tez wpłacamy 50% kasy

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Add rem Jaki tort wybraliście ?
Tort czekoladowy pączowany rumem z kremami czekoladowym i waniliowym oraz dodatkiem wiśni Jedliśmy go na moje urodziny i jest przepyszny

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:14   #1155
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
My musimy podać ostateczną liczbę gości na 2 tygodnie przed weselem. Termin potwierdzeń ustaliliśmy na 2 miesiące przed ślubem - najprawdopodobniej będziemy musieli znaleźć dodatkowe noclegi i baliśmy się, że potem będzie za późno. Plus w przypadku odmowy będziemy mogli jeszcze kogoś zaprosić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 09:15   #1156
201605100
Konto usunięte

Zgadzam się z positive rebel odnośnie terminu potwierdzenia, ja mam ślub 26.07 i umieszczam potwierdzenie do 1 .07. jeśli sala nie życzy sobie liczby osób wcześniej to nie ma co szaleć z terminem potwierdzenia
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:17   #1157
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Tort czekoladowy pączowany rumem z kremami czekoladowym i waniliowym oraz dodatkiem wiśni Jedliśmy go na moje urodziny i jest przepyszny
Brzmi pysznie!
Ale nie boicie się że sporo gości go nie zje? Ja znam dość dużo osób które nie lubią ciast czekoladowych ani kakaowych, na widok ciemnego ciasta nawet nie podchodzą.

Stary 2014-01-27, 09:19   #1158
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
My dajemy termin potwierdzenia miesiąc przed. Musimy troszkę wczesniej wiedziec, zwłaszcza, ze od tego zależy tez kilka innych rzeczy - ilośc tortu, ilość butelek szampana..musimy tez logicznie porozsadzać wszystkich. Myślę, że 90% osób, które potwierdzą na miesiąc przed przyjdzie, a Ci, którzy sie jeszcze wyłamią, to nie będzie znaczącą liczba... Na sali potwierdzic musimy ostatecznie na tydzień przed - wtedy tez wpłacamy 50% kasy[COLOR="Silver"]
W sumie racja. Muszę z Tżtem porozmawiać zanim zaproszenia wydrukujemy...
Stary 2014-01-27, 09:21   #1159
nasturcja1308
Rozeznanie

Rany ile stron się pojawiło przez weekend ale pokrótce nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Kupiliśmy garnitur
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czarny, super slim
Wszystkim białostoczankom polecam salon Vistula&Wólczanka na produkcyjnej
świetny!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić: zamówiłam dziś tort i kwiaty tort będzie dwusmakowy, brzoskwiniowy i wiśniowy (po jednym smaku na piętro).
Cytat:
Ma być minimalistyczny i bez lukru mój hrabia łaskawie wyraził zgodę na taki (mam nadzieję, że się załączy, bo to mój telefoniczny debiut załącznikowy).

Na wierzchu będzie taka drewniana ozdóbka (własnej produkcji )
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A mi sie wlasnie podobają torty na stelażu. Taki będziemy mieli
Właśniee znalazłam taki, który mnie urzekł )
gratuluję tortów!

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja poszłam kupić tę suknię, a wyszłam z salony z tą suknią
świetny wybór! śliczne są zabudowane góry

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Która figurka ładniejsza?
Jedyneczka

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

TZ mi wczoraj m. in. na rocznice dał:

Bedzie na stol z ksiega gosci i instaxem
świetne!

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
i zaproszenia wybrane (w załączniku). Tylko jeszcze tekst muszę wybrać
gratuluję! b.ładne są

Cytat:
Nagie ciasta niestety mojego nie przekonały, dlatego wracamy do kocepcji pierwotnej domku na wzgórzu
Wyżej "ich" tort, a tu oryginał:
domek na wzgórzu cudowny!

Wenedka bossssszzzzz co za baba w ogóle! a kim ona jest, że tak wokół niej się ma wszystko kręcić?

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:25   #1160
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:
Hej!

My chcemy dać do końca lipca - slub 13.09

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-27, 09:30   #1161
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja jestem z 06.09 - potwierdzenie przybycia dałam do 4 lipca (2 miesiace przed)
O to wcześnie!

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
My chcemy dać do końca lipca - slub 13.09
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Myślałam właśnie ok 15.08. Rozsadzenie zrobię wcześniej, później co najwyżej będę nanosić zmiany.

Cytat:
Nie przesadzajmy - nie każdemu w ostatniej chwili coś wypadnie. To wina gości że nie dali znać.
Ostateczną liczbę gości mamy podać do wtorku przed weselem, ale wiadomo że właśnie muszę dopracować rozsadzenie gości i zrobić/zlecić plan stołów więc do ostatniej chwili nie chcę czekać.
Stary 2014-01-27, 09:33   #1162
Lg_ago
Zadomowienie

Lineawen mega te torty Choć szkoda, że TŻ nie zaakceptował opcji, tych gołych. U mnie też są pewne obiekcie w stosunku do nich Ale jeszcze trochę czasu jest, więc myślę, że się dogadamy

Co do pończoch - ja zawsze kupowałam w pobliskim bieliźnianym, żadnej znanej firmy i wszystko było ok. Nic się nie ślizgało. Tylko szybko taragło. Ale to trzeba mieć zdolności Dziwi mnie, że Gatta, taka marka, a taka tandeta.
Dziewczyny, które pierwszy raz będę na ślubie miały te silikonowe - zróbcie prędzej test, czy silikon Was nie uczula ! Wiele moich zanjomych nie nosi, bo nie może, zaraz ma odparzenia i krosty. Tak więc uważajcie.

Kaigara jeśli dobrze zrozumiałam, to Ty planujesz wesele/przyjęcie weselne bez muzyki. Jeśli coś pomieszałam wybacz . Jak o tym pisałaś prawdopodobnie nie było mnie jeszcze na forum Bo ja też brałam taką opcję pod uwagę: obiad, ciasto/tort, kolacja i koniec. Bez wódki. 0 22 do domu. Ale troszkę baliśmy się, żeby nie było sztywno, to dodaliśmy muzykę - DJ (bardzo tanio nas wyszło). Zostajemy dalej bez wódki, ewentualnie jakieś wino, nalewtki etc. (nasze rodziny i znajomi są tacy bezalkoholwi). Tylko teraz trzeba chyba dodać jeszcze jakieś posiłki, bo nie powiem gościom, że o 22 do domu I chyba trochę się z tym wkopaliśmy. Chcieliśmy inaczej, zrobiliśmy tak, bo były wątpliwości, żeby nie było sztywno. I teraz sama nie wiem jak to wszystko wyjdzie

wendetka chciałam napisać, że dobrze, że nie będę mieć bratowej. Ale właśnie zjarzyłam, że mieć będę Chyba przestanę się modlić o dobrą teściową, a zacznę o bratową A na Twoją przydałąby się

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-01-27 o 09:34
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:40   #1163
cashmere
Zakorzenienie

My poprosiliśmy o potwierdzenie 3 tygodnie przed. U nas 10 dni przed weselem musimy podać wstępną ilość gości i zapłacić 50%, a 3 dni przed weselem podajemy ostateczną ilość. Mi się wydawało że te 3 tygodnie to sporo, bo brałam pod uwagę zapominalskich których my będziemy musieli obdzwonić.

W weekend dostałam od bratowj poduszeczkę na kotyliony i niebieską podwiązkę. Czy myślicie że coś pożyczonego, starego i niebieskiego to może być 3w1? Dziewczyny i czy planujecie kotyliony dla gości? Bo ja w sumie nie planowałam dopóki tej poduszeczki nie dostałam

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 09:44   #1164
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
W weekend dostałam od bratowj poduszeczkę na kotyliony i niebieską podwiązkę. Czy myślicie że coś pożyczonego, starego i niebieskiego to może być 3w1? Dziewczyny i czy planujecie kotyliony dla gości? Bo ja w sumie nie planowałam dopóki tej poduszeczki nie dostałam
Że tak głupio spytam, do czego ta poduszka? u moich kuzynek były kotyliony (i nawet przypadło mi ich przypinanie gościom - trzymałam w koszyczku jak do święconki) i szczerze, to nie mam pojęcia, po co były. U mnie nie będzie.
Stary 2014-01-27, 09:47   #1165
kasia1201
Rozeznanie

My wesele mamy 16.08 a potwierdzenie chcemy do 01.06- szybko? Może szybko, ale dopiero gry będę wiedziała kto przyjdzie a kto nie to zamówię wizytówki i zrobię rozmieszczenie stołów a na to nie będę miała zbyt wiele czasu bo w lipcu obrona licencjatu więc muszę się asekurować z czasem. Poza tym myślą że niewielu ludziom może coś wypaść w ostatnim momencie a skoro wesele jest w okresie wakacyjnym to wszyscy pracujący będą już mieć raczej poplanowane urlopy i będą wiedzieć czy przyjadą czy nie.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:51   #1166
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Do domu weselnego mamy termin kilka dni przed weselem. Ale dla naszej wiadomości chcemy dać termin coś ok. miesiąca, właśnie żeby dopracować wszystkie szczegóły.

Cytat:

Myślałam właśnie ok 15.08. Rozsadzenie zrobię wcześniej, później co najwyżej będę nanosić zmiany.

Nie przesadzajmy - nie każdemu w ostatniej chwili coś wypadnie. To wina gości że nie dali znać.
Ostateczną liczbę gości mamy podać do wtorku przed weselem, ale wiadomo że właśnie muszę dopracować rozsadzenie gości i zrobić/zlecić plan stołów więc do ostatniej chwili nie chcę czekać.
popieram
Stary 2014-01-27, 09:52   #1167
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Że tak głupio spytam, do czego ta poduszka? u moich kuzynek były kotyliony (i nawet przypadło mi ich przypinanie gościom - trzymałam w koszyczku jak do święconki) i szczerze, to nie mam pojęcia, po co były. U mnie nie będzie.
Żeby je w tą poduszeczkę powbijać No właśnie się nad nimi zastanawiam i dochodzę do wniosku że to chyba zbędne

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 09:54   #1168
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Ja będę mieć identyczne 3w1 Pisałam już o tym wcześniej. Co do kotylionów to rezygnujemy - dla mnie to zbędny wydatek a i tak najczęściej ludzie odpinają albo walają się gdzieś po podłodze jak odpadną. Aczkolwiek nie krytykuję jak ktoś będzie je miał u siebie na ślubie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-01-27, 09:56   #1169
alloffkowa
Zakorzenienie

my ( 06.09) dajemy do 20 lipca chyba, o ile dobrze pamiętam
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:57   #1170
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
My poprosiliśmy o potwierdzenie 3 tygodnie przed. U nas 10 dni przed weselem musimy podać wstępną ilość gości i zapłacić 50%, a 3 dni przed weselem podajemy ostateczną ilość. Mi się wydawało że te 3 tygodnie to sporo, bo brałam pod uwagę zapominalskich których my będziemy musieli obdzwonić.

U mnie w rejonie nie ma takiej tardycji kotylionów. Ja nawet nigdy, na żadnym weseleu się z czyms takim nie spotkałam Dopiero tu na forum dowiedziałam się , o co chodzi.
Więc myślę, że jeśli u Ciebie praktykuje się coś takiego, to śmiało można mieć

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości