|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Nie wyobrażam sobie za to nazywać fasolką swojego dziecka. Może lala bejbi born ? ;P
Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2014-01-24 o 20:48 |
|
|
|
#1442 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to opisywalam czy nie. Byłam z siostrzeńcem i moją córką w parku zabaw dla dzieciaków. Młoda zajęta swoimi sprawami, siostrzeniec skacze w kulkach. Zaczepił go jakiś trochę młodszy od niego dzieciak i go leje. Zwracam uwagę siostrzeńcowi, żeby przestał, bo nie warto, na co matka chłopca, że jak chcę to mogę zobaczyć ich bójkę, bo nagrała. To pierwsza bójka jej synka! Powiedziała to z taką dumą, że jedyne co przyszło mi do głowy to odpowiedź "mam nadzieję, że wizerunek mojego dziecka nie trafi bez mojej wiedzy do internetu, bo nie wyrażam zgody na upublicznianie jego twarzy"
|
|
#1444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1447 |
|
Konto usunięte
|
Beznadzieja...te ciągnące się ogromne filmiki w podpisach.coraz więcej tego.
za przeproszeniem ale kij mnie obchodzi czyjś gust muzczny prezentowany w tak nachalny sposób. forum robi się nieczytelne i w***jące złośliwiec powinien coś tym zrobić |
|
|
|
#1448 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po pierwsze, temat jest o OZM, a nie o filmikach w podpisach. Po drugie, zważ na słownictwo - chyba czytałaś regulamin? Po trzecie, jeśli Ci to przeszkadza, to to zgłoś, a nie obrażaj innych. Pozdrawiam PS Mnie też kij obchodzi, co Ty masz w podpisie |
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram powyższe. Myślę, że CzasKomety ujęła trafnie co należy zrobić z problemem filmików.
Wracamy do przykładów OZM. |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli masz z tym taki problem to może lepiej zgłosić na technicznym??
Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-25 o 12:27 |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja uwielbiam takie sytuacje, kiedy jestem sobie w autobusie, zapchanym do granic możliwości, autobus zatrzymuje się na przystanku i zaczyna wsiadać babka razem z wózkiem, chociaż wyraźnie widać, że nie ma miejsca. Potem zaczyna się gniewny okrzyk tej matki 'przepraszam, ale to jest miejsce dla wózka!' - no ok, ale w autobusie nie ma miejsca, to gdzie Ci ludzie mają się przesunąć. Może wysiąść, bo ona wsiadła? Następny autobus był za 5 min. to nie może poczekać tylko wsiada na siłę, a ludzie włażą na siebie, dostaję czyjąć torebką albo plecakiem i odliczam minuty do mojego przystanku, aż wysiądę.
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie wpychanie się na siłę do często kursującej linii jest koszmarne. Też tak miałam jak małżonek rower rehabilitacyjny wiózł autobusem. Rower spory, ale nie zawadzał (jechaliśmy wieczorem, prawie pustym autobusem), linia ma autobusy co 20 minut i było lato więc nie przeszkadzaliśmy zbytnio. Na przystanku stoi pani z wózkiem i drze się na nas że co my sobie wobrarzamy, że to miejsce na wózki dziecięce jest, że mamy wyjść bo ona chce jechać TYM autobusem. Dodam że my już jechaliśmy, a pani chciała dopiero wsiąść. |
|
|
|
|
#1453 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Za czasów, kiedy dojeżdżałam na uczelnię autobusem zdarzyło mi się kilka razy, że kobieta z wózkiem próbowała wepchnąć się w przeładowany autobus wrzeszcząc na studentów, że mogli sobie jechać wcześniejszym i mają wysiadać, bo ona jedzie teraz i koniec
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak kiedyś miałam. Jechałam na uczelnie w godzinach szczytu. Nie wyobrażam sobie aby ktokolwiek miał się tam jeszcze zmieścić. No i też nagle było słychać kobiecy głos "że ona musi wsiąść wraz z wózkiem i że mamy się przesunąć albo wysiąść. Ona musi". W końcu kierowca powiedział, że nie ma siły aby one się zmieściła i musi poczekać na następny autobus. (Razem z 10 innych osób co już nie weszły). Ona na to zaczęła się wydzierać na kierowce, że nie ma serca i przez niego dziecko będzie stało na dworze.
|
|
#1458 |
|
Żona Gargamel
|
Upssss znów temat autobusów, zaraz przyjdą obrończynie i znowu dyskusja na 10 stron, tak jak kiedyś
![]() W temacie dodam jeszcze: http://niemodnepolki.blogspot.com/20...youtubowy.html zerknijcie na nr 4..
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1460 |
|
Żona Gargamel
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
W takich momentach brakuje mi na wizażu emotki <facepalm>.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-01-26 o 11:54 |
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w ogóle nie wyobrażam sobie taszczyć wszędzie wózka, wsiadać z nim do autobusu, prosić o pomoc innych ludzi. Przecież to umęczenie. Są inne rozwiązania choćby chusta do noszenia dzieci i wtedy się normalnie wsiada. Poręcznie i wygodnie.
|
|
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale irytujące takie zachowanie jest, to fakt. Sama doskonale pamiętam, jak mocno zdenerwowałam się na babę, która to swoim szerokim siedzeniem + torbami nie dość, że zablokowała mi przejście w alejce między owocami a mięsnym, to jeszcze w ogóle nie zareagowała na moje "przepraszam" a na ponowne, dość mocno już zirytowane: "przepraszam, proszę się przesunąć, bo blokuje mi pani przejście" ruszyła wielki zad o... 1 cm. A ja miałam wtedy w łapach prawie 10 kg zakupów, gdzie sama ważę niecałe 50 kg... Do dziś się zastanawiam, czy ona po prostu miała gdzieś to, że musiałam się obok niej przeciskać z torbami, czy też może nie zdawała sobie sprawy z tego, że przez swoją nadwagę zajmowała więcej miejsca niż jej się być może wydawało, że zajmuje. Nie dziwi mnie więc, jak ktoś sarka na matkę z dzieckiem i z wózkiem równie bezmyślnie stojącą w przejściu i nieskorą do tego, by się przesunąć, ale podkreślam: to, że akurat to jest matka z dzieckiem to nie oznaka OZM, a zwykłej bezmyślności i braku taktu. ---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1465 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Co do zdjęcia Megi - nie pochwalam, choć Megi bardzo lubię i w zasadzie nie zmieniło to mojego stosunku do niej. Ale w ogóle nie przyszłoby mi do głowy fotografować takie dzieło... |
||
|
|
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
Pantegram u mnie z mieście na szczęście Makro wprowadziło zakaz wprowadzania dzieci poniżej 150 cm na halę, oprócz niedzieli , bo wtedy nie jeżdżą za dużo ( lub wcale) wózkami widłowymi.
Za to za objaw OZM uważam ( sama jako mama 2 dzieci) to co robiła moja bratowa, swego czasu. Jeśli przyjeżdżała z córą do nas brała prawie pół domu, łącznie z gorącą wodą w termosie. Sama ma dziecko w podobnym wieku i chętnie użyczyłabym jej ciepłej, gorącej i zimnej , odstanej wody. Nie ona musiała mieć swoją. Do tego broń Boże jak jakaś zabawka upadła na podłogę czy mój syn chciał się pobawić. Zabawka była zaraz myta ( prawie wyparzana). Jak dla mnie objaw OZM. |
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
moja bratowa ma manierę prania wszystkiego albo wyparzania. książeczki kartanowe też jakoś tam przemywa. no i potrafi kręcić nosem na odstaną wodę z czajnika, bo coś tam jej pasuje.
|
|
|
|
#1468 |
|
Konto usunięte
|
Ja też piorę i wyparzam, a inne zabawki przemywam chociaż. Sory, ale nie wiem, kto tykał tych rzeczy, jak wisiały na stojaku w sklepie i czego tykał wcześniej... A jak jest coś, co bierze do buzi, typu gryzak, smoczek to dość często wyparzam.
Czemu to niby objaw OZM? Nie chowam go pod kloszem, bawi się różnymi rzeczami i gdzie chce, ale bez przesady, jakaś tam higiena musi być... |
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
no ale wiesz, nie zalewasz chyba gumowych książeczek wrzątkiem a potem się dziwisz, że się coś stopiło?
|
|
|
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44828105]Ja też piorę i wyparzam, a inne zabawki przemywam chociaż. Sory, ale nie wiem, kto tykał tych rzeczy, jak wisiały na stojaku w sklepie i czego tykał wcześniej... A jak jest coś, co bierze do buzi, typu gryzak, smoczek to dość często wyparzam.
Czemu to niby objaw OZM? Nie chowam go pod kloszem, bawi się różnymi rzeczami i gdzie chce, ale bez przesady, jakaś tam higiena musi być...[/QUOTE] Tyle że jest różnica pomiędzy wyparzaniem smoka/gryzaka a odkażaniem książeczek, natychmiastowym myciu zabawek po upadku na podłogę i praniu wszystkich maskotek co kilka dni. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

rodzice? brak reakcji. raz jakaś maskotka została przez dzieciaka zrzucona na dół - 20cm od naszego stolika 
07.07.2012