|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Nie udzielam sie tu ostatnio ale jakoś tak nie mam ochoty na nic. Przytłacza mnie ostatnio wszystko, w ogóle rok jakoś ciężko się zaczął ale mam nadzieję, że minie niedługo zła passa i te czarne chmury które nad nami krążą się rozejda ![]() ![]() ![]() Ehh nie smęce już ![]() Z czytaniem jestem prawie na bieżąco. Gratuluję kolejnych skończonych roczków i miesięcy. Wielkie brawa za nowe umiejętności Naszych Szkrabów. Z tego co jeszcze pamietam. Fewcia fajnie, że zmieniłaś pracę. Teraz jesteś zmęczona ale przynajmniej zadowolona. Bokeh, Neti super dekoracje robicie. Hope szkoda że t nie chce zostawać z wnukiem. Chociaż powiem Ci, że moja też ma opory ![]() Całuski dla wszystkich chorowitków Poza tym rozglądamy się za oknami do domu. Wymieniała albo wstawiała ostatnio któraś z Was? Możecie coś polecić??? |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44818377]papierowa ładniejsza o wiele ![]() o kurczaki, zdrowiej! i oby Yae się uchowała daj, pewnie, no i może łatwiej dzięki temu język złapie? wojsko ![]() A jaki rozmiar gąsienicy bierzesz? bardzo przystojny ![]() no wlasnie o tym jezyku tez myslalam bo od nas nie zalapie Cytat:
Cytat:
litlee moze cos fajnego wybiora, a te drawniene wozki to sliczne sa ale troche racji maja, bo takiego na dwor nie wezmiesz charlizz a jak dajesz mleko takie samo do picia czy z czyms?? mi tu brakuje biedronki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
sarah, mleko do picia? znaczy mm? bo ja krowiego tak samego w czystej postaci nie daje. Robię mleko w butli normalnie i do tego daje zawsze jedną miarkę kleiku ile by go nie było, czy 180 czy 240ml. I pije taka miksturę z butli
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
OGŁOSZENIE PARAFIALNE:
Dziewczyny mam do odsprzedania trzewiczki zimowe dla chłopca. Rozmiar 20. Nie chodzone, ubieraliśmy do wózka kilka razy. Dadolowi wczoraj do chodzenia kupiłam nowe, bo te 20 już maławe, tzn w sumie dobre, ale on podbicie ma wysokie i musimy miec rozmiar większe. |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zadomowienie
|
sarah, jak Was stać, to bym dała Małą do złobka. 3 godzinki to w sam raz żeby się pobawiła i dla Ciebie sporo czasu, a jeśli chodzi o choroby-no może będzie na nie bardziej narażona ale ja wychodzę z założenia że i tak prędzej czy później będzie musiało dziecko "swoje odchorować'' bo i tak do rówieśników pójdzie, czy to w wieku 2och lat czy pięciu. Ty teraz nie pracujesz i jesteś w domu więc tym lepiej, w razie czego, tfu tfu, bez problemu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zadomowienie
|
Meneq
zdrowiej szybciutko ![]() Hope przykre co piszesz o t. ja zawsze sie tak wkurza na te t. jak kts pisze, ze nie chce zostawac czy ze robi roznice, jak to piszecie to mnie tez to boli, jak tak mozna, moja t. zawsze zostawala zero problemow, ale np. to taki dzikus, ze sama do mnie ot tak sobie nie przyszla tylko jak zadzwonilam ze potrzebuje pomocy, ale to taki typ, najlepiej u siebie w domu sie czuje, tylko nie wiem, bo Natusia teraz najmlodsza, starszy od Niej ma 8 lat, ale nie wiem czy jakby nie urodzila, teraz ktoras z corek to czy nie byloby roznicy ale pewnie sie nie dowiem b o juz tam nie mieszkamy Buziaczki roczkowe dla Hanuli i Marcinka, i miesięcznicowe Kubusiowi Wlasnie Dziewczyny chrzesniak tz. ma w tym roku komunie i co kupic, On niestety z tych dzieci co bajki, komputer i xbox, zabawek ma full, teraz jak bylismy na roczki to maz kupil Jemu pod choinke prezent, to otworzyl na drugi dzien, wiem, ze chcial bmx ale to juz chrzestna zaklepala Fewciu mam do Ciebie pytanko i jesli ktoras z Was ma tez dziecko w zlobku ale chyba nie 1. Dzieci, ktore nie chodza tylko raczkują, czy są i jak sobie radzą? 2. Co mają na nóżkach jakies kapciuszki czy skarpetki z abs? bo moja w domu tylko w takich skarpetach 3. a Twoja Blanusia bo juz chodzi to co Jej zakładasz? 4. I jak ubierasz? bo jeśli np na wyjsie rajstopki plus spodnie to w przedszkolu jak bym te rajstopki sciagnela bo wydaje mi sie, ze za gorąco bedzie Nawet jeszcze pytac nie bylam o przedszkole czy Ja przyjmą, a juz chce wiedziec wszystko no ale taka juz jestem ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
w ogole tak sie wstydze, ze jezyka nie znam, ze masakra teraz czekma na info o kursie, ale nie wiem czy on mi co da, bo to tylko 10 lekkcji po 1,5 godziny raz w tygodniu koszt 40 euro, sa intensywne kursy i nawet dla matek z dziecmi, ale w duzhc miastach niestety |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44804191] Dorotka to samo! lewy polik czerwony z krostkami, a NIC nowego nie jadła.[/QUOTE] U mnie to samo tylko że wczoraj, plama czarwona na policzku z krostkami. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44804320]Pokażę wam najbrzydszy tort świata ![]() Szaja - piekny ![]() Cytat:
Trelka boska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale zazdroszczę tych sanek, u nas sanki zostały u Tż a dzisiaj taka nawet względna pogoda i mogłaby Oliwka poszaleć. Co do samotności... ja do pracy chodzę a i tak wydaje misie ze jestem sama. Ale sama bo Tż się nie interesuje mną, co myśle,jakie mam marzenia itd. Oliwką też sie zajmuje mało jak ja jestem w domu, a najlepiej to on chce ją uspypiac i jak Mała śpi to buja noga wózek i na necie siedzi. A ja wtedy gary, pranie, sprzątnia itd i to jeszcze na palcach żeby przypadkiem Małej nie obudzić bo musiałby się wtedy wysilić. Teraz mam obawy że stwierdzi że jednak super jestmu samemu, bomu nie ględzę i dziecko nie płacze iw ogóle ful wolnego czasu. Wczoraj miałam nadzieję że odpuści narty i jednak jakoś dojdziemy do porozumienia ale on nawet nie potraktował poważnie tego co mówiłam...
![]() |
#999 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Moc buziaków dla Haneczki i Marcinka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale nas zasypiało ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() t. nie będę komentować ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44823978]ooo różki pokazuje ![]() Dorce chyba zęby lezą, marudna bardzo, kupsko rzadkie poszło rano takie, że pod prysznic w ciuchach ją wsadziliśmy! i dopiero tam rozbieraliśmy polewając wodą już, dałam ibum i położyłam spać.[/QUOTE] oby szybko wyszły!
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I Dawidem to się mało co zajmuje.. jak z nim siądzie i pobawi, poogląda książeczkę to super! Inaczej nasz tydzień wyglada tak, że ja z Dadusiem do 16 jestem sama. Jak G. wraca to Młody leci do niego żeby go naręce wział od razu i później obiad, kawa i je.budup na łózko przed TV z laptopem.. Ja Młodego idę kąpać tak ok 19 i przychodzimy do pokoju, Dawid zje i zależy, albo się jeszcze pobawi albo przychodzi do łózka spać. No i co. I my też w końcu spanie. Jakma wolne to go muszę prosić żeby coś zrobił. Wczoraj sobie spał do 9 (jak w każdy wolny dzień) a ja od 7 z Dadusiem. W ogóle moja mama wczoraj mnie zdołowała bo się non stop z ojcem kłócą, jedno drugiemu każe wypi.erdalac, ojcu się po 40 w głowie przewraca jak Ibiszowi. Robi z matki przed kolegami idiotke, ona na niego do mnie nagaduje,a TŻ zero wsparcia. Wchodze wieczorem do kuchni a tam wszystko wyciągniete, nic nie schowane. Śmieci drugi dzień wynosi. No musiałam żałośnie wyglądać bo gołą dupą siedziałam na płytkach i ryczałam jak debil. Za dużo tego. Dawid na mojej głowie, dom, w sumie to nawet siostra (oni sobie z nią nie radza) i jeszcze oni - rodzice. Obowiązki TŻ: praca, zakupy( bo on nas brać nie lubi), butelki w nocy i pretensje bo on zmęczony po pracy a ja sobie w domu siedzę... Sorry Iwfka, że tak Ci się wpierniczyłam w temat. Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-01-27 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zadomowienie
|
hope,
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
Hope, biedulo...;*
u mnie też cięzko było na początku z kp, a moze to wlasnie nie najada sie dziecko glodne, czemu tak placze, pewnie glodne i tak w kółko..ale zaparłam się mega a teraz.. nie umiem z tym skonczyc ![]() ![]() Sto lat dla naszych roczników Hanusia i Marcinek! , ale zimno!! byłam z Amelka na większych zakupach, przyjechałyśmy i od razu kimnęła !! a ja własnie poprawiam prace na zajęcia.
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do tego Mała jak waraitaka jak go widzi to ciągnie do niego ręce wyciąga a on w niedzielę nawet 5 min dla niej nie miał.
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
Ifwka podziwiam Cie ze to wszystko ogarniasz. I współczuję całej sytuacji.
Rozumiem ze pojechalas do mamy ??? Bo chyba przeoczyłem. Może tż się ogarnie. Tego Ci życzę. Hope współczuję ![]() Mnie moj też czasami wkurza, bo on chce w spokoju obiad zjeść, a Zuzka biegnie do niego i stoi przy nodze. Ale tak po za tym bardzo dużo się nią zajmuje. I nie mam żadnych zastrzeżeń. Wiadomo on też może mieć gorszy dzień i być normalnie zmęczony po pracy. No właśnie znowu go przenoszą. I będzie znowu na zmiany chodził :banghead: ![]() A Zuzka dalej biegunka, odparzenia się już zrobiło. Jeść nie chce, pic nie chce. Dziś na siłę strzykawka ja poilam. Na szczęście piła i sika. Dzwoniłam do lekarza, powiedział mi to co już wiem. Na wizytę domowa dziś nie przyjedzie mam dzwonić jutro. Najważniejsze by się nie odwodnila. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
hope
![]() iffwka ![]() Biedne jestescie, ale mam nadzieje, ze jak jeszcze troche dzieci podrosna, zaczna mowic i tatusiowe beda mieli lepszy kontakt, to sie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- hje o to Ci chodzilo? http://dzieciowo.pl/1-rok-zycia |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza
![]() ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Hello girls
![]() Witam po przerwie ![]() Wszystkiego naj naj naj dla wszystkich roczniaków ![]() Odzywam się, że żyjemy z Marti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest wyjazd na narty na który jesteśmy zapisani, ja z oczywistych względów nie pojadę, Tz pisze że on woli Oliwkę zobaczyć.... ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Już teraz się to z powrotem na szczęscie normuje. Ale zawsze w takich sytuacjach kontroluje czy pije i czy sika.
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski
![]() Mąż dzisiaj ma ostatni dzień urlopu (szybko zleciał ten tydzień),poza tym było trochę załatwiania przed urodzinami małego,wczoraj jeszcze mieliśmy gości (teście jednak przyjechali i chrzestna z mężem)-no i tak czas zapieprzał przez palce,że nawet nie miałam czasu wejść poczytać. Nie pisałam Wam o tych rękach. Byłam u lekarza(rodzinnego póki co) i wiem tylko tyle że to na tle alergicznym. Dostałam maść (jedną z wymienionych przez Krowę ![]() Poza tym u lekarza wyszły jeszcze choroby sercowe (mam przez dwa tygodnie mierzyć ciśnienie,puls), no i moje bóle głowy też okazały się czymś co trzeba sprawdzić u specjalisty i mam skierowanie do neurologa. Także chyba przychodnia lekarska to teraz będzie mój drugi dom:/ To by było tyle ode mnie,wrócę jak nadrobie milion stron ![]() Ciao! ![]()
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Mała zapomniałam wtedy Ci polecić jednej maści, teraz sama miałam masakrę na twarzy po maseczce która mnie uczuliła
![]() Wyciągnęłam się z tego bedicortem G. Kiedyś miałam liszaj pod pachami czy co to byłą, od antyprespirantu i pomogło i teraz na twarzy też to i właśnie nie została mi sucha skóra po nim. Współczuję lekarzy i życzę zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Raczkowanie
|
hej co tu taj taka cisza?
Filip robi sobie drzemkę,ja już ogarnęłam mieszkanie, ale co z tego, Filip wstanie i od nowa będzie bałagan ![]() Za nami nocka nawet, nawet, były pobudki, ale nie w hurtowej ilości więc się wyspałam. U nas sypie śnieg, jeszcze dzisiaj przychodzi do nas pierwszy raz ksiądz po kolędzie i się trochę tej wizyty obawiam, cykora mam A i kochane dzieciaczki Haniu i Marcinku wszystkiego naj, naj, dużo zdrówka i radości Dla Kubusia też buziaki
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 ![]() Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2014-01-27 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1013 |
Raczkowanie
|
dziewczyny przepraszam, ze nie cytuje, ale to już 42 dzień cyklu a @ jak nie ma tak nie ma, robiłam test ale wyszła I. Stracha mam ogromnego
![]()
#1014 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Mialam pocytowane ze wczoraj i szlag trafil
![]() Haneczko, Marcinku, wszystkiego najlepszego nasze skarbeczki malenkie ![]() Mlody pospal mi dzisiaj 3godz (zeszlismy z dwoch 1,5h drzemek na jedna dluga - system sie bardzo sprawdza) dzisiaj znowu mi kaszlal strasznie, myslalam, ze bedzie powtorka z rozrywki ale na szczescie nie, wcisnelam z babla litry syropkow i padl jak mucha no i te 3godz spal. Teraz buszuje:P Mi juz lepiej, oczy sa czerwone tylko zaraz po spaniu, grypa chyba tez juz odpuscila, dzisiaj w koncu ide na wybieganie <3 No i problem mamy z tym jedzeniem zuczka w nocy, no 2 butle 210ml, nie mam zielonego pojecia jak z tego zejsc.... Zdarzaja sie noce, kiedy sie budzi tylko raz, ale to sporadycznie. Nie przeszkadza mi sam fakt wstawania, bo przywyklam juz i w porownaniu z tym co bylo przez pare miesiecy jak mlody byl na uu to jest bajka, tylko no martwie sie, ze mu to nie wiem.... Zaszkodzi w jakis sposob ![]() Meneq, trzymaj sie tam ![]() ![]() Mala, trzymaj sie, mam nadzieje, ze to tylko profilaktycznie tak ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#1016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -Lenka tylko mama i mama, wymęczy mnie przez cały dzień -pewnie by była zagrożona więc ciężko mi by było akurat teraz uważać. -Lenka ciągle choruje. jeszcze troszkę chciałabym zaczekać, choć pewnie jak by były II szybko bym się przestawiła ![]()
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Profilaktycznie tak Cie wysylaja do lekarzy
![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#1018 |
Rozeznanie
|
Haniu i Marcinku 100 lat :róża:
Lady fajnie że zdrowiejecie. Ja od kąd nie daję Lence mleka tylko kaszę na noc, nie karmię przez sen, ona od kąd rzuciła mleko nigdy mi się nie upomniała w nocy jeść, wcześniej co zaczęła się kręcić to ja mleko, ona nie chciała albo wypiła z 60ml i złościła się że jej wciskam, ja schizowałam że głodna, teraz daję jej kaszę na noc, też często przez sen (ale jakoś muszę) i dopiero rano, co prawda często się budzi w nocy- wiesci ale daję tylko pić. nie wiem czy dobrze robię ale ona mi się sama nie upominała, jeszce jak piła mleka a dałam jej kaszę na noc to wytrzymała spokojnie noc więc wychodzę z założenia że jej starcza. jemy tak już 3 miesiąc więc żołądek się przyzwyczaił. tak w ogóle to nigdy nie myślałam że dziecko może nie chcieć mleka. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Mała moja przyjaciółka też robiła sobie badania, przez te bóle głowy ale chyba nic jej nie wyszło, u niej raczej na tle nerwowym-pracuje w ZUSie ![]()
#1019 |
Zakorzenienie
|
Ifwka, hope, strasznie wspolczuje sytuacji z tztami
![]() ![]() Misia, no moj sie praktycznie nie przebudza w nocy, w sensie, ze tak o, chyba, ze chory czy przesikany. Tak to od dluzszego czasu juz tylko po polnocy i w okolicach 4 rano na mleko. Na noc zawsze kaszki dostaje. I tak nie dajemy mu pelnej porcji mleka, na 210ml dostaje ok 4-5 miarek, ale jak dostaje wody to pobudki co godzine, a jak za ktoryms razem mleka nie dostanie to histeria Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#1020 |
Rozeznanie
|
Lenka na roczek wybrała kasę i długopis
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.