|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
Pokaż wyniki sondy: Czy przegrałaś życie? | |||
Przegrałam |
![]() ![]() ![]() ![]() |
85 | 72,03% |
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 27,97% |
Głosujący: 118. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem stara i przegrałam życie
Cytat:
W ogóle wątek nam umiera? Gdzie sie podziała judith, scarlet, skazana na bluesa? Czyżby cos wygrały w życiu? ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Kupujcie w necie ciuchy? Jakaś codzienna sukienkę bym chciała, a po wyprzedażach nie chce mi sie chodzić. Polecacie jakiegoś allegrowicza albo sklep internetowy?
![]() |
![]() |
#1712 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Heheh na to wychodzi, wygrały i już do nas się nie przyznają ![]() Co do sukienek tez tak myślałam o jakiejs na codzień, czasem kupuje cos przez neta ale rzadko nie mam nikogo godnego polecenia. Kiedyś mogłam cały dzień chodzić po sklepach ale już mi się nie chce wszystko to szmaty, nic porządnego ale ceny jakby to z kaszmiru czy innej angory było ![]() Powinnam się przejść zobaczyć co tam na wyprzedarzach ale mam jeszcze co na du.pe włożyć,wiec nie mam motywacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Naczelna Nastolatka
|
ja nic nie wygrałam, nadal kicha
![]() ![]()
![]() |
#1714 |
Wtajemniczenie
|
Sukienki są fajne w Mohito, koszt 100-150 pln ale warto
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1715 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mogę się jakoś przekonać do kupowania ciuchów przez internet. Ostatnio chciałam kozaki, ale w końcu poszłam do sklepu i coś znalazłam. Chociaż z bluzkami, sukienkami pewnie łatwiej.
![]() |
![]() |
#1716 |
.
|
hah, jestem... ostatnio podczytuję wątek tylko. nic nie wygrałam, ale jest szansa na małą poprawę na lepsze. więc trzymać kciuki
![]() Judith ma zap...ol na studiach, więc się pojawia mniej ![]() ja kupuję ciuchy tylko w bonprixie, bo w razie czego można zwrócić. poza tym wolę stacjonarnie, chociaż nienawidzę zakupów.
![]() |
#1717 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dość, że wymyślają jakieś idiotyczne zakazy (jakim prawem zresztą) to jeszcze na mnie fuka sprzedawczyni. Nie kupię już u nich nic ![]() Też kiedyś moglam godzinami chodzić po Arkadii i kupić masę rzeczy. Teraz nawet jakbym miała kasę to nic nie mogę sobie wybrać, bo albo uważam, że rzecz jest ladna, ale nie warta ceny (no sorry, bluzeczka bawełniana za 70 zł!) albo nic mi nie pasuje. Ludzi dużo, trącają mnie, w przymierzalniach tłok, a mi nie chce się rozbierać i ubierac w kółko. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() W ogóle to brakuje mi jakiejś dobrej koleżanki, z którą bym o ciuchach i pierdołach mogła pogadać. Mam dwie bardzo dobre przyjaciółki: jedna w USA, wiecznie zajęta, studia i praca, więc jak gadamy to dość rzadko. Druga, której świadkuję na ślubie, robi doktorat w Finlandii, planuje ślub i też ciągle nie ma czasu. na skypa na połowę lutego się dopiero umówiłysmy, bo wcześniej nie ma czasu. Wiem, że mnie nie zbywa, po prostu ona ma swoje życie, jest zajeta. Mam jeszcze jedną dobrą koleżankę, ale ona tez przygotowuje się do doktoratu i chętnie gada na mądre tematy, a bluzki, świeczki zapachowe i paletki cieni jej nie interesują. Moja siostra też idzie w ścieżkę naukową i też co chwila ma jakieś rozkminy na wyższym poziomie abstrakcji. A ja nie pasuję do tego towarzystwa po prostu. Sekretarką jestem.
![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Podczytuje Was a mniej się udzielam. Sorry za wszystkie literowki, ale jakieś funkcje klawiatury mi się w tablecie posypały a ponieważ minęły stare dobre czasy gdy do każdego sprzętu dodawano instrukcje obsługi to jestem bezradna. Jak słyszę ze cos się obsługuje intuicyjnie to tego co to mówi wraz z ta rzeczą mam ochotę wyrzucić przez okno.
Trochę rzeczy mi się chrzani i próbuje cos wygrać żeby nie mieć dola totalnego. Rozpakowalam wreszcie wszystkie poprzeprowadzkowe kartony i ulozylam wszystko sensownie. Teraz pora pomału robić kolejną selekcję i wywalac, ale z pewnymi rzeczami przykro mi się rozstać, choć pożytek z nich żaden. Nadrabiam tez różne zaległości w chałupie i tak niewiele mi czasu zostaje na cokolwiek innego przy małym dziecku....
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
Wita Was kolejna przegrana.
25 lat stuknie w czerwcu, brak męża i dzieci, mieszkam z mamą i babcią. Jedyne zwierzę w domu- pies, warczy na mnie. Licencjat zrobiony z roczną przerwą, magisterka zaczęta, po I semestrze zakończona. Praca fizyczna, za co wstydzi się moja mama. Jedyne osiągnięcie to prawo jazdy, ale samochodu brak, czego nikt nie może zrozumieć. Nerwy wszystkim puściły, jak zamiast samochodu kupiłam rower ![]() Ogólnie to miałam duże ambicje, ale na studiach przestało mi się chcieć i zależeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i żadna praca nie hańbi. Lepiej coś robić, jeśli tylko jest taka możliwość niż obijać się po kątach.
![]() |
![]() |
#1721 |
lokalna gwiazda
|
A mnie wszystko wkurza. Aż mi się pisać nie chce, to tylko czytam.
Dziecko wyśmiało moją czapkę z pomponem / to jakieś limity wiekowe na pompony są?/ Rodzina uważa, że praca jest, tylko trzeba chcieć poszukać, a ja nie chcę. Jest niedziela, więc człowiek chciałby pospać, ale nie! Bo o 6 rano administracja pracowicie skrobała chodniki ze śniegu /no chwała im za to, ale przez dłuższą chwile wyrwana ze snu zastanawiałam się, co to za odgłos/. A potem kmiot z budynku naprzeciwko odpalił samochód i przez bite 20 minut stał i gazował. Aż mu ktoś na szczęście zwrócił uwagę. Podejrzewam, że on czekał, aż wyjrzę przez okno /niedoczekanie, niech się napala na kogoś innego/. A co najbardziej żałosne, boję się zaktualizować windowsa do 8.1, bo piszą, że niektóre ustawienia i aplikacje mogą zniknąć i trzeba będzie je pobrać na nowo, a ja jestem komputerową ciemniaczką. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Naczelna Nastolatka
|
Kiedyś byłam młoda metrykalnie (mentalnie to chyba do starości będą miała około 25 lat) i były czasy, że miałam kasę. Miałam pieniążki w dość dużej ilości i wszystko przetuptałam. Potem koniunktura się zmieniła i ledwo dycham finansowo.
No chyba na pompony nie ma limitu. Ja sobie kupiłam w zeszłym roku kurtkę puchową w kolorze pomidorowym ![]() ![]() Ja i mój kot fizyczna praca nie hańbi, ja bym czasami wolała tak niż swoją. A gdzie pracujesz?
![]() |
#1723 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, potrzebuję rady. Znalazłam ofertę pracy w poradni psychologiczno-pedagogiczej. Jak sądzicie, czy ja muszę im pisać, że oprócz mgr psychologii jestem jeszcze studentką prawa? Wolałabym o tym nie pisać, to nie będzie mi kolidować z ewentualną pracą, bo zajęcia mam tylko w piątki (a moge wziąć dziekankę w razie czego), a praca w poradni to 20 godzin w placówce i 20 godz w domu. Boję się, że jak zobaczą, że jeszcze mam drugi kierunek to od razu mnie zdyskwalifikują.
![]() |
#1725 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Hehe tez mam czapaje z pomponem i za tą ją tak lubie!! Uważam,że w naszym wieku dodaje on młodzieńczego uroku ![]() A tak zapytam-czemu pies na Ciebie warczy?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Praca na słuchawkach... pffff jako "konsultant telefoniczny/doradca klienta/itd" to praca umysłowa, która cholernie męczy. Mnie baaardzo. Dwa lata w jednej firmie - właśnie zmieniam na pracę fizyczną ![]() A przy pracy fizycznej można naprawdę psychicznie odpocząć. Robisz co masz zrobić, na mieśnie jakiś żel rozgrzewający i koniec. A nie, że potem 3 dni zastanawiam sie nad konsekwencjami jednej popieprzonej rozmowy z klientem.
![]() |
![]() |
#1727 |
Naczelna Nastolatka
|
o właśnie, moja praca się nie kończy, w domu też mam często robotę. Awans, wyścig szczurów. Ja bym chciała taką pracę, że jak wracam po 8 godzinach to już nie muszę myśleć ani robić niczego z tym związane. A ja cały czas mam świadomość, że nade mną wisi coś do zrobienia jakieś szkolenia, kursy, dokumentacja. Do dupy to jest. W każdym razie mnie to obciąża psychicznie.
![]() |
#1728 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Praca na produkcji zdecydowanie lepsza. Ale może po prostu nie mam żyłki handlowca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Ale... mój też na mnie warczy. Kiedy mówię do niego "niedobry pies". |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Naczelna Nastolatka
|
moje nie warczą, jak mój TŻ bluzga do misia, to misiu siedzi z nosem na kwintę i tak śmiesznie rusza brwiami
![]()
![]() |
#1731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem zmęczona po prostu.
![]() |
![]() |
#1732 |
lokalna gwiazda
|
Ja nawet nie wiem, jaka praca by mnie zadowoliła. Co mogłabym robić, żeby mi sprawiało przyjemność? Nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś miałam dzień szukania pracy. I jestem przerażona. Wymagania wszędzie są jakieś z kosmosu. Recepcjonistka: biegły Exel, angielski, niemiecki w stopniu komunikatywnym, min. 2 lata doświadczenia na podobnym stanowisku, praca na dwie zmiany. Jak znam życie to pensja 1700 zł brutto. Znalazłam w sumie dwa ogłoszenia, na które odpowiedziałam, ale muszę jeszcze dopieścić LM. To tez paranoja. LM na stanowisko recepcjonistki. Co, mam im napisać, że po studiach skończonych z wyróżnieniem marzę o parzeniu kawy i robieniu ksero?
![]() |
![]() |
#1735 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie zazdroszczę pracy za granicą, bo często jest to praca ciężka, po 12 godzin, za psie pieniądze - czyli praca, którą mieszkaniec tego kraju nie weźmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Wredny kotecek
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1739 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Naczelna Nastolatka
|
jak smakuje liczi? Tyle razy mijałam je w Biedronie i nie mogłam się zdecydować czy kupić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.