Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 13:30   #4681
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Motyl 500g w 3 tygodnie to wg dr mało? Przecież Tusia ma już 4,5 ms. Wg norm przybiera Ci pięknie:
http://dziecko.niania.pl/niemowle/artykul,6050.html
Julek tydzień młodszy od Tuśki i przybrał przez ostatnie 2 tygodnie tylko 250g i się nie przejmuję, bo mieści się w normach i wagowo nadal jest ok. 20 centyla

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
I NEED HELP!
laseczki moje przekochane. czy jak walne to drzewo http://allegro.pl/naklejki-dla-dziec...899348291.html na sciane na ktorej stoi lozeczko Amelki to juz bedzie przerost formy nad trescia? a te zwierzaki co sa pod drzewem chcialam przykleic na drzwiach od szafy.... cholera no tak mi sie to drzewo podoba a oczywiscie mam juz te nakleiki kupione od dawna, tylko wyszlo ze jednak bedziemy sciane tapetowac, no i szkoda mi je sprzedawac

co myslicie? za duzo sow juz bedzie?
Wydaje mi się, że będzie ok Btw śliczne to drzewko

Wczoraj byliśmy z TŻ na zakupach i zakochałam się w króliczku rexie miniaturce One mają takie jakby pluszowe futerko i nie osiągają dużych rozmiarów Jak Julek podrośnie to chyba mu kupię, bo wg mnie dziecko powinno mieć jakieś zwierzę żeby uczyć się opiekuńczości i odpowiedzialności. Miała któraś do czynienia z tą rasą?

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2014-01-27 o 13:31
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:32   #4682
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
a pozniej znowu zima
U mnie zima lekka, ale za to lato dupne.Pmietacie jak narzekalam na 13 stopni w lipcu?
Tak miesiac pogrzalo porzadnie i ponoc to bylo duzo i rzadko sie zdarza.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:33   #4683
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje. Filip waży 7820g. Nie musimy brać już żelaza, kwasu foliowego i wit.b6 Za to wyszła leukocytoza.
no to dobrze że już nie trzeba brać tylu specyfików, co to leukocytoza?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
chciała sie pokocić.

W moje dziecko wstąpił diabeł, od 8 rano nie zasnął ani na minute i piszczy non stop !
Cytat:
nawet na spacer nie moge wyjsc
miałam napisać dlaczego ale już wiem że padł i wieje

ale ja po spacerze mam kochane wyspane najedzone wykupkane dziecko które się radośnie bawi i piszczy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
-pani doktor mówiła,że przy lekkim katarku W OGÓLE nic nie odciągać, psikać tą wodą morską i nos się oczyści jak młoda odkichnie;

-zarówno ta pani doktor, jak i inna i pielęgniarka z mojej przychodni twierdzą,że lepiej jednorazowo jedną szczepionkę w odstępach 2-3 tygodnie, czyli zupełnie inaczej niż każda z was pisze...przez to zaczynam do nich tracić zaufanie

-dok twierdziła,że to jej odginanie w tył to normalne, że ona się teraz dużo wierci,że czasem dzieci chcą inaczej być niż my je bierzemy i się odginają...

- jak sprawdzała jej gardełko to biedną aż naciągnęło,więc mój mąż zaczął ją pocieszać, a dok powiedziała,że tak nie wolno bo ona będzie kojarzyć,że to coś złego i nieprzyjemnego,że mamy jej nie żałować tylko powiedzieć "teraz pani doktor oglądała Ci gardełko"

- moje dziecko się rozgadało i dwa razy powiedziała tam AŁA

-przybrała tylko 500 g przez 3 tygodnie, bidy nie ma,ale jakby sie pogarszało to mam zacząć podawać warzywka 2 tygodnie wcześniej:confu sed:

ogólnie to ja już nic nie wiem, znowu Jednak się umówię do neurologa, prywatnie, mam dość tego,że ten problem ciągle jest uważamy za normalny, a ja wolę to jednak sprawdzić...
motyl
- co do nie odciągania to tak też nam ordynator mówiła jak wychodzilismy ze szpitalem po podejrzeniu zapalenia płuc, żeby tam nic nie podrażniać i nie naruszać, że samo wyleci, ewent psiknąc i na brzuch ale tez nie dużo psikać, bo to podraznia slózówke nosa?
- co do mówienia pełnymi zdaniami jak do doroslego ostatnio o tym pisałam że nuerolog tak nam zalecala wiec to się zgadza, dziecko wszytsko juz rozumie itd
- z przerwami co do szczepień niemam zdania ale u nas też mówią ze albo naraz albo za 6 tyg... może maja malo pacjentów a w odstępie 2 tygodniowym to sami sobie wizyty mnoża juz i z tym się spotkalam
- co do przybierania to ile konkretnie wazy? tak jak juz natala pisala że niema sie co spieszyc jak kp i zaczac od bardzo malej ilości

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-01-27 o 13:34
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:33   #4684
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Narzekacie, ze wam dzieci nie daja spac. Zeszlej nocy ani ja ani maly ie wyspalismy sie przez grasujacego tanczacego i pinczacgo w sypialni kota.Co prawda wzielam za futro i wywalilam za drzwi, ale Janek juzu sie zirytowal ta pobutka i jeczał. Pewnie dlatego mial taka dlugo drzemke.Dzisiaj wyeksmitowal meza do innego pokoju wiec kotka sie wyniosla bo ona za nim idzie.

A przed chwila spi pinda na kanapie to ja ja obudzilam, niech zna ten bol, a co
hehe

Bajka w pokoju dziecka ma być kolorowo i "kiczowato"
Stary 2014-01-27, 13:36   #4685
misia332
Zakorzenienie

Pamiętacie jak Wam pisałam o mojej sfrajerowanej listonoszce ?

sytaucja z dziś, przyszedł jakiś polecony, a ta pinda dzwoni, na jeden dzwonek, na drugi, raz, drugi, ja nie schodzę bo mlody z siebie wychodził, a ta znów.

Akurat TŻ z mamą przyszli na przerwę jak ta się dobijała, słyszą, że mały płacze, to TŻ ją zje..bał, że widocznie nie mam czasu zejść, bo mi dziecko płacze.
a ona do niego.... To ona już urodziła....

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:42   #4686
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ojej zdrówka

mam pytanie w koncu jakie sloiczki kupujecie? skoro gerber zly?
mi wczoraj T. lupila bobofruty i bobovite a tam cukier w bobofrutach,
natomiast po jalbku i mango z babydream mialproblemz kupka ;/
Lola dlaczego gerber zły? Myślałam że chodziło o ten artykuł co dziewczyny wstawiły na FB ale Bajka pisze ze to jakiś stary tekst?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
a ona do niego.... To ona już urodziła....

u mnie nawet listonosz nie dzwoni co by nie mial zostawia awizo
Stary 2014-01-27, 13:44   #4687
misia332
Zakorzenienie

dobrze, ze tż zrobił gołąbki wczorj... mam obiad na 3 dni

gorgulku, motyl zdrówka dla dzieciaków.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Lola dlaczego gerber zły? Myślałam że chodziło o ten artykuł co dziewczyny wstawiły na FB ale Bajka pisze ze to jakiś stary tekst?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

ona jest strszna !

Stary 2014-01-27, 13:45   #4688
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ech z tym cukrem

Donoszę, że mały ma za sobą porcję kaszki manny i ryżowej - obie od Nestle. Tak mu smakowało, że aż się trząsł, wyciągał łapki po miseczkę i błyskawicznie załapał jak otwierać buzię i przeżuwać Chętnie zjadłby więcej niż dostał, ale to wszystko na próbę, pomału
Jestem mega, mega dumna Przesłodkie to było niesamowicie. Super też, że wszystko wskazuje na to, że nie powinno być problemów z brakiem apetytu

Słuchajcie, czy po kaszce i ogólnie każdym stałym posiłku dziecku powinno się odbić?

mojemu po stalych pokarmach tez sie odbija ale nie zawsze.
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:47   #4689
karolson
Zakorzenienie

e przed chwila pisałam ze moje dziecię bawi się i piszczy po spaniu na spacerze, jedzeniu i kupie, ja do niego podchodze a on spi w najlepsze

i jak tu powiedzieć że sen nie nakreca snu

ide składać pranie i mam czas na kawe wszystko zrobione

ciekawe jak tam ladan i inwersja
Stary 2014-01-27, 13:48   #4690
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

A przed chwila spi pinda na kanapie to ja ja obudzilam, niech zna ten bol, a co

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ale obciach Buszuję sobie po fb a tu zaproszenie do znajomych, obczajam ale nie ma wspólnych friendsów, więc odp. Że się chyba nie znamy - a tu psikus! To nasza Nena haha wtopa roku
juz mi ze 40 razy tel pipcał bo mam powiadomienia wł. a wszystkie na raz zaczeły mnie akceptowac
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:48   #4691
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

no to afera z 2011 roku pamietam bo akurat wtedy Blanka juz byla na sloiczkach i na mamusiowym watku byl dym
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:48   #4692
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
mojemu po stalych pokarmach tez sie odbija ale nie zawsze.
mojemu też, ale nie pod nosze do odbicia specjalnie
Stary 2014-01-27, 13:49   #4693
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
e przed chwila pisałam ze moje dziecię bawi się i piszczy po spaniu na spacerze, jedzeniu i kupie, ja do niego podchodze a on spi w najlepsze

i jak tu powiedzieć że sen nie nakreca snu

ide składać pranie i mam czas na kawe wszystko zrobione

ciekawe jak tam ladan i inwersja
mój własnie wstał, a miałam się brać za naukę

Stary 2014-01-27, 13:56   #4694
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko
Wpadam jak po ogien i z pytaniem do wlascicielek lozeczek turystycznych
jade dzis po lozeczko...oplaca sie dokupywac do niego dodatkowy materac czy ten co jest w standardzie wystarczy? Bartek nie bedzie w nim zbyt dlugo spal...potrzebuje go tylko na wakacje i ewentualnie swieta w polsce...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:57   #4695
misia332
Zakorzenienie

nena dajesz kaszke łyżeczka młodej ??

nie odrzuca jej jeszcze bardziej od butelki ?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko
jade dzis po lozeczko...oplaca sie dokupywac do niego dodatkowy materac czy ten co jest w standardzie wystarczy? Bartek nie bedzie w nim zbyt dlugo spal...potrzebuje go tylko na wakacje i ewentualnie swieta w polsce...
ja dawałam jeszcze gruby koc i było ok

Stary 2014-01-27, 14:00   #4696
karolson
Zakorzenienie

była dziś u mojej mamy przyjaciółka emerytowana nauczycielka przedszkolna, później dyrektorka, jest też babcią, czyta wszytskie ksiązki o dzieciach i pomaga teraz 2 razy w tygodniu przy córce koleżanki, ktora ma 1,5 roku i jest terrorystka dla rodziców i no wczoraj w nocy jej tata bawił sie z nią od 2 do 5 w nocy klockami, rysował itd (o 7 wstał do pracy), powiedziała że dawno nie widziała tak rozbestwionego dziecka, ale ze 99% to wina rodzicow i braku konsekwencji. ona ma teraz im pomóc zajmujac sie 2 razy w tygodniu i notujac im na kartce co robią źle i jakie ma pomysły na roziwązanie ich problemów.. tata tej dziewczynki jest przerazony jak mała ich urabia.. najgorzej jest ze spaniem, jedzeniem.

ta Bożenka bo tak ma na imię powiedziała, że jak chce nauczyć Filipa usypiać samego to ostatni dzwonek i odkładać do łóżeczka i już, brać jak płacze uspokoić i odkładać czyli chyba nie da się tego inaczej zrobić

sory za wywód, ale jak słucham takich histori to modle się zebym tak nie miala, a wiem że to zalezy od tego co będę robić teraz

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
mój własnie wstał, a miałam się brać za naukę
czego się uczysz/?

nudzi mi sie tzn po za tym ze siedze na wizazu to mi się nudzi
Stary 2014-01-27, 14:02   #4697
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Hipp

A czego gerber zly?
gerber dodaje czasem mleko/serwatke i kiedys znaleziono plesn w sloiku i szklo... za to nan w chinach bylo z melanina (to ta substancja na naczynia plastikowe!).

w sumie gerber i bobovita, nan i bebiko, bebilon to jedna firma...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 14:04   #4698
misia332
Zakorzenienie

karolson hiszpańskiego.

Ten mały drań się cieszy do mnie, ale chociaż leży spokojnie na łóżku.

Pytałaś o ta gondolę, ma 75 cm.

Stary 2014-01-27, 14:04   #4699
karolson
Zakorzenienie

Endżi wymyślilam! Twoja mama daje Julkowi czarną herbatę si? może teina z herbaty go pobudza dlatego tak szaleje taki tekst bym mamie sprzedała i o tym cukrze, dlaczego później dzieci są niejadkami? bo znają tylko słodkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 14:05   #4700
tassia
Zakorzenienie

wlasnie wrocilismy ze spaceru
zeszlam z maciejem na dol bo wozek w aucie
a tu nie da sie otworzyc bagaznika bez akumulatora
wiec.wrocilam na gore i poszlismy na spacer w chuscie
sredni to byl pomysl bo mlody mi troche zmarzm ale coz
teraz zasypia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 14:07   #4701
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
nena dajesz kaszke łyżeczka młodej ??

nie odrzuca jej jeszcze bardziej od butelki ?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

ja dawałam jeszcze gruby koc i było ok
Dzieki no wlasnie mysle ze dla tych paru nocy nie oplaca sie "magazynowac" materaca...zwlaszcza ze jak pojedziemy na wczasy to raczej watpie ze wejdzie nam materac... pani ma do sprzedania lozeczko za 10 euro i do tego materac za 6 euro...jade zobaczyc jak to wyglada i wtedy zdecydujemy...

a w ogole to juz kilka razy mialam mowic, ze wasze dzieci uspokajaja suszarki a moj jak slyszy suszarke wpada w gleboka rozpacz i lament
Stary 2014-01-27, 14:07   #4702
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko
zalezy jakie lozeczko
moje ma materac w komplecie ale taki dziwny
na od casu do czasu wysytaczy na pewno

[/RIGHT]
Stary 2014-01-27, 14:08   #4703
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
karolson hiszpańskiego.

Ten mały drań się cieszy do mnie, ale chociaż leży spokojnie na łóżku.

Pytałaś o ta gondolę, ma 75 cm.
widziałam widziałam, bo na zdjęciach wydaje się być długa, a mój Filip już się nie mieści w swoją prawie, jak mróz zelżeje to wyciągam spacerówke
Stary 2014-01-27, 14:08   #4704
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

W ogole Misia widzialam twoje fotki na fb i strasznie podoba mi sie twoj wozek
a spaceru nad morzem to w ogole zazdroszcze...
Stary 2014-01-27, 14:09   #4705
tassia
Zakorzenienie

mam rozkmine apropos zlobkow

macie jakies doswiadczenia

ja sie boje oddac macka do zlobka, a jeszcze znajoma ktora robila staz czy praktyki w zlobku opowoedziala mi ze jak dzieci plakaly to nikt do nich nie podchodzil itp.
nasluchalam sie strasznych historii
fakt ze to panstwowy zlobek, ale nawet w prywatnym nie ma gwarancji jak jest, nie?

[/RIGHT]
Stary 2014-01-27, 14:10   #4706
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zalezy jakie lozeczko
moje ma materac w komplecie ale taki dziwny
na od casu do czasu wysytaczy na pewno

Hauck Dream & Play...na razie nastawiam sie na bez materaca, ale zobaczymy na miejscu
Stary 2014-01-27, 14:11   #4707
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Motyl 500g w 3 tygodnie to wg dr mało? Przecież Tusia ma już 4,5 ms. Wg norm przybiera Ci pięknie:
http://dziecko.niania.pl/niemowle/artykul,6050.html
Julek tydzień młodszy od Tuśki i przybrał przez ostatnie 2 tygodnie tylko 250g i się nie przejmuję, bo mieści się w normach i wagowo nadal jest ok. 20 centyla

Wydaje mi się, że będzie ok Btw śliczne to drzewko

Wczoraj byliśmy z TŻ na zakupach i zakochałam się w króliczku rexie miniaturce One mają takie jakby pluszowe futerko i nie osiągają dużych rozmiarów Jak Julek podrośnie to chyba mu kupię, bo wg mnie dziecko powinno mieć jakieś zwierzę żeby uczyć się opiekuńczości i odpowiedzialności. Miała któraś do czynienia z tą rasą?
dzięki za linka, zaraz obczaję
Ja mam baranka i jest suer dla dzieci, ale urósł do rozmiarów normalnego królika

Cytat:
no to dobrze że już nie trzeba brać tylu specyfików, co to leukocytoza?

miałam napisać dlaczego ale już wiem że padł i wieje

ale ja po spacerze mam kochane wyspane najedzone wykupkane dziecko które się radośnie bawi i piszczy

motyl
- co do nie odciągania to tak też nam ordynator mówiła jak wychodzilismy ze szpitalem po podejrzeniu zapalenia płuc, żeby tam nic nie podrażniać i nie naruszać, że samo wyleci, ewent psiknąc i na brzuch ale tez nie dużo psikać, bo to podraznia slózówke nosa?
- co do mówienia pełnymi zdaniami jak do doroslego ostatnio o tym pisałam że nuerolog tak nam zalecala wiec to się zgadza, dziecko wszytsko juz rozumie itd
- z przerwami co do szczepień niemam zdania ale u nas też mówią ze albo naraz albo za 6 tyg... może maja malo pacjentów a w odstępie 2 tygodniowym to sami sobie wizyty mnoża juz i z tym się spotkalam
- co do przybierania to ile konkretnie wazy? tak jak juz natala pisala że niema sie co spieszyc jak kp i zaczac od bardzo malej ilości
dziekuję za odp

6200 waży

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 14:13   #4708
anutka171
Rozeznanie

Kubus lezy w lozeczku i znowu poluje na zwierzatka z karuzelki
coraz czesciej mu sie udaje i jest coraz bardziej zawziety
najlepiej mu upolowac konika, bo ma najdluzsze nozki

A z innej beczki, Dziewczyny czy moge prosic o przypomnienie, jak robicie marchewke dla maluchow? bo wlanie dostalam z domowego ogrodka i chcialabym zawekowac
Stary 2014-01-27, 14:14   #4709
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

ja sie boje oddac macka do zlobka, a jeszcze znajoma ktora robila staz czy praktyki w zlobku opowoedziala mi ze jak dzieci plakaly to nikt do nich nie podchodzil itp.
fakt ze to panstwowy zlobek, ale nawet w prywatnym nie ma gwarancji jak jest, nie?

ja tez mam rozkmine bo chcialam dac Bartka od wrzesnia a sama szukac pracy...ale chyba poczekam jeszcze rok...sama nie wiem... finansowo dajemy rade z meza wyplaty ale mi zle z tym ze nie mam wlasnych pieniedzy... maz mi niczego nie wypomina, ale ja lubie niezaleznosc finansowa...

nio a apropo placzu dziecka to mozliwe ze tak jest...bo w koncu w grupie jest kilkonascioro/kilkadziesiat dzieci i pare opiekunek (nie wiem dokladnie jak to wyglada) i nie da sie byc na kazde skinienie...ja sama czasem ledwo daje rade z humorami Bartka a jakbym miala z 10 dzieci pod soba z takimi humorami to juz w ogole...
Stary 2014-01-27, 14:20   #4710
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe tez rozkminialam co za Milena mialam pytac ktora to

I NEED HELP!
laseczki moje przekochane. czy jak walne to drzewo http://allegro.pl/naklejki-dla-dziec...899348291.html na sciane na ktorej stoi lozeczko Amelki to juz bedzie przerost formy nad trescia? a te zwierzaki co sa pod drzewem chcialam przykleic na drzwiach od szafy.... cholera no tak mi sie to drzewo podoba a oczywiscie mam juz te nakleiki kupione od dawna, tylko wyszlo ze jednak bedziemy sciane tapetowac, no i szkoda mi je sprzedawac

co myslicie? za duzo sow juz bedzie?

ja bym przykleiła
dziewczyny mają śliczny pokoik

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

chyba nie odważyłabym się posłać dziecka do żłobka, na pewno bym się ni odważyła.

byłaś dzisiaj w poradni rehabilitacyjnej z Maciejem ?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
A ja jeszcze moich chłopaków chciałam zaprezentować

I zabieram się za obiad, bo wymyśliłam sobie pierogi z kapustą i grzybami.
bardzo podobni, super chłopaki

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Ale u Was zimmo. Przeczytalam kilka postow jakie mrozy i az sie ciesze ze jestem w krainie deszczowcow.

Mam nadzieje, ze za 2 tyg sie ociepli bo jade do pl
na ile przyjeżdżasz do pl? podobno ma byc jeszcze zimniej dzisiaj jak wyszlam na pole to myślałam że zamarznę

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ech z tym cukrem

Donoszę, że mały ma za sobą porcję kaszki manny i ryżowej - obie od Nestle. Tak mu smakowało, że aż się trząsł, wyciągał łapki po miseczkę i błyskawicznie załapał jak otwierać buzię i przeżuwać Chętnie zjadłby więcej niż dostał, ale to wszystko na próbę, pomału
Jestem mega, mega dumna Przesłodkie to było niesamowicie. Super też, że wszystko wskazuje na to, że nie powinno być problemów z brakiem apetytu

Słuchajcie, czy po kaszce i ogólnie każdym stałym posiłku dziecku powinno się odbić?
podobno tak, po każdym posiłku. Ja przynajmniej tak robię chociaż nie zawsze mu się odbija po słoiczkach

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Opowiem Wam historie jak próba oszukania dziecka herbatką skończyła się masakryczną imprezką od 5 .. no więc zgodnie z planem na pierwszej pobudce o 2 postanowiłam dac herbatke, zrobilam 200 ml slabej herbatki ( wiedziałam ze moze mu się pić chciec) no więc wytrąbił całą, o 5 znów się wierci no myśle niemożliwe jest gorzej niz bylo .. a jednak robie mleko, bo chce sppppaaaccc, podchodze do łóżeczka a tam co caly mokry, pajac, body i pampers zalane, no wiec bach go z łóżka rozebrałam, przebrałam, daje mleko, a tu co imprezka na calego normalnie oczy jak pięć złoty, tańce, śpiewy... tż go nosi, leży z nami, bujam w bujaku nic dobrze, że az tak bardzo nie plakał, ok 7 tz udało się go uśpić w bujaku z melodyjką, a teraz robi afterek w łóżeczku, tłucząc szczebelki nogami i rękami... całe łóżeczko chodzi wogóle mówie do mojego dziecka męczybuła, bo w ostatnich dniach przechodzi samego siebie i ten płacz wymuszacza i nie wiem co robić, bo ten placz to widać że nic mu się nie dzieje po za tym ze chce na rączki bo przechodzi jak się go czymś zainteresuje, szkoda że to zainteresowanie trwa minute...
niezła imprezka

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nawet nie nadrabiam, bo rozchorowałam się, a nie wiem nawet skąd skoro prawie nei wychodzę. W sobotę w ogóle nie miałam mocy, przespałam cały dzień popijając już leki, a wczoraj prawie wysmarkałam sobie mózg. Dziś z katarem lepiej, ale mam zatkane uszy i nie moge prawie mówić Ernim zajmuje się babcia na zmianę z tż.

Co do usypiania mały nie uśnie wcześniej niż koło 20, więc kiedy jedzenie wypada na 19 to po kąpieli i papu wsadzam go do łóżeczka i odpalam taką pozytywkę z projektorem. I on tak sobie ogląda. Czasem krzyknie, to podaję smoczek, ale ostatecznie sam usypia.
łączę się w bólu i chorobie :| dziś do bólu gardła doszedł cholerny katar..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości