Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 15:23   #1741
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

J0zefina-- super, że mąż zdążył i bardzo się cieszę, że wszystko u Ciebie OK
Stary 2014-01-27, 15:24   #1742
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
błagam trzymajcie kciuki byłam u połoznej ktora przez 20minut nie wykryła tetna. Moj tz juz jedzie po mnie mamy natychmiast pojawic sie w szpitalu z torba cala sie trzese i bardzo boje
Musi być dobrze
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:24   #1743
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
J0zefina super, że mężowi udało się dotrzeć! Pamiętam, jak Ci na tym zależało i cieszę się, że wszystko układa Ci się tak pomyślnie

Widzę

A jesteś pewna, że to rzeczywiście główka? (ja np. nie wiem, co wystawia moja córka - czasem mi się wydaje że to plecki, czasem że dupkę, ale wymacać tak dokładnie to nie umiem). Z tego co wiem, dzieciom bardzo trudno jest się przekręcić na tym etapie, więc to mało prawdopodobne, by ciągle zmieniała ułożenie i była raz tak raz tak... Ale w razie czego oczywiście jest taka opcja, że zmieni ułożenie przed samym porodem, dlatego sądzę, że będą to monitorować jeszcze na samym końcu. Nie ma co się bać
Też byłam przekonana, że to niemożliwe, żeby dziecko na tym etapie tak sie wierciło, jednak mała jest trochę mniejsza niż powinna, może to dlatego. Jestem pewna, że dobrze wyczuwam jej ruchy i ułożenie, nawet podczas ostatniego usg lekarz mnie ' sprawdzał' czy nie wkręcam to samo położna. Usiłuję sie nie stresować tym, jak widać wychodzi mi beznadziejnie

Boję się mieć CC z tego powodu, szczególnie, że położna mnie ostatnio straszyła, że raczej mnie będą ciąć i to pewnie w 37 tyg już bo może sie mała chcieć za wcześnie urodzić bo za mała, bo skurcze, bo niska hemoglobina, a jak sie nie przekreci to już wogóle napewno. I weź tu człowieku nie zwariuj ;(

Apropo rozstępów to bio oil jest ciekawy - używałam od początku ciąży i co prawda porobiły mi się rozstępy wokół pępka ale takie blade, prawie niewidoczne także nie wiem czy go w sumie pochwalić czy nie...

Kurcze znalazłam bardzo ciekawy artukuło karmieniu piersią, nie jestem pewna ale pewnie już go widziałyście [nie umie wstawić linka wrrr ]

Edytowane przez Kuapouszka
Czas edycji: 2014-01-27 o 15:33 Powód: Dopisane
Kuapouszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:29   #1744
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Przeżyłam zdjęcie szwów

Jako że w SuperPharm były tylko laktatory ręczne, i to drogie (ok. 200zł), mąż nic nie kupił a ja zamówiłam na Allegro Lovi Prolactis. Tak więc wybraliśmy się na Żelazną we trójkę. Mieliśmy jechać na 10:30 mniej więcej ale chciałam wykarmić i spieluchować Alicję a to u nas trwa zawsze 1,5-2 godziny. Tak więc zajechaliśmy tak koło 12. Ogromna kolejka, czekaliśmy chyba ponad godzinę, a ja się modliłam aby Ala się nie rozbudziła.

Samo zdjęcie szwów błyskawiczne i bezbolesne - czuło się tylko wyciąganie, śmieszne uczucie.

Moja córka spisała się na medal, spała całą drogę do szpitala, w szpitalu (pomimo rozgardiaszu i drących się i biegających dzieci) i całą drogę do domu

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Załącznik 5558615tak pomyslalam ze sie pochwale moim malym ciapusiem

Send from my IPhone
piękny piesio

Cytat:

a to moj brzuszek z rozstepami i synkiem ,ktory mowi WYJDZ SIOSTRA BO MAME MECZYSZ hahaha
Ja tam nie widzę żadnych rozstępów Widzę za to ślicznego synka, i ten gest uroczy

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja tu cierpię w skurczach a moja kota ma wywalone na moje cierpienia
Aaaa kocham Twojego kota. Śliczne ma te łaty!

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Mój synuś ;-)
Piękny. I jak się ślicznie patrzy

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
zamieszczam jedno synka- uspionego suszarką
W-O-W wygląda jak z katalogu jakiegoś. Śliczny synuś

Selena - nie zacytowało mi, ale piękny ten Twój kot!! I jak się ustawia do zdjęć! Pan Hrabia normalnie. Widać że czuje obiektyw. Tap Madl pełną gębą
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:32   #1745
The light
Zadomowienie

A może by wrzucić przepis na krochmal perfuzji na 1 stronę?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:36   #1746
sweet_vintage
Rozeznanie

Dzięki, że cały czas dopingujecie u mnie mały update

Badał mnie ordynator i jest małe rozwarcie, ale brakuje czynności skurczowej, więc czekamy do środy i mam się nastawić, że w środę zostanę mamusią dokładnie tak powiedział! Mam wziąć torbę i od rana stawić się na czczo. Spróbujemy z testem oksytocynowym. Tak więc jeśli do tego czasu samo się nie rozkręci, to pomożemy naturze. Trudno, ważne że już wiem na czym stoję i nastawiam się psychicznie na środę na poród. Może być oczywiście tak, że będzie cc jeśli dalej nic nie ruszy, ale wierzę, że wszystko się uda. Po ktg, które wyszło idealnie pojechaliśmy z mężem do stajni, gdzie odwiedziłam moją, kochaną siwą. Boże jak ten zwierzak był wytęskniony. Później odwiedziliśmy moją mamę i teraz się relaksuję, choć oczywiście cały czas czuję lekkie bóle jak na @. Tak czy owak, to już blisko i w końcu się stanie W sumie to nie czuję nawet jakiegoś strachu, może jutro mnie weźmie, ale już tak bardzo bym chciała, by synek był z nami.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
A drugie pytanie odnośnie szycia, dają wam nici rozpuszczalne czy te które trzeba wyciągnąć bo ja bardziej od szycia boję się zrywania.
No i zastanawiam się kto ściaga te szwy? w sensie na szpitalu, lekarz rodzinny, położna?
U mnie zakładają szwy rozpuszczalne na krocze również.

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś sposoby na suchy nos? Wilgotność mam niby ponad 45%, a mam wrażenie że mi zaraz odpadnie. Głowa mnie jeszcze boli i nie wiem czy to od przesuszonych zatok czy po prostu razem daje to taki dobijający efekt że mam ochotę
Nie ogarniam już, nawet przy ponad 50% wilgotności mam zapchany kinol i do tego tak wysuszony że nie idzie odblokować - ja wiem że ciąża itede, ale bez jaj I żadne wdychanie oparów rumianku nie pomaga na dłużej niż samo trwa
Ja stosuję tę wodę morską. Psikam tym do nosa, bo inaczej to bym się chyba udusiła.

Cytat:
Piękna kociałka

Cytat:
Mój synuś ;-)
Cudny i jaką ma fajną czuprynkę

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Obejrzałam sobie "Sierpień w hrabstwie Osage" stwierdziłam że później mogę już nie mieć 2h na oglądanie
Troszkę się zrelaksowałam
Teraz muszę cos na obiad zrobić bo głodna już się robię
Senira fajny piesek
A jak podobał Ci się film? Warto obejrzeć?

Cytat:
mój dziadek dzwonił do mnie przed chwilą sprawdzić stan ilościowy co 2 dni do mnie dzwoni tak kontrolnie dziś padło pytanie czy jak do szpitala będę jechać to sama czy z mężem i żebym sama nie jechała bo jak coś to ze mną pojedzie
Hehhehe cudne

Cytat:
błagam trzymajcie kciuki byłam u połoznej ktora przez 20minut nie wykryła tetna. Moj tz juz jedzie po mnie mamy natychmiast pojawic sie w szpitalu z torba cala sie trzese i bardzo boje
Ogromne kciuki dla Ciebie!

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:36   #1747
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
wydaje mi się że wystarczy w google wpisać i na pierwszej stronie jest przepis...
Stary 2014-01-27, 15:38   #1748
isia4891
Zadomowienie

Cytat:

Bedzie dobrze,
Trzeba głęboko oddychać przepona
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:39   #1749
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a te przeciekające pampersy zalewają Wam łóżeczko? Bo widziałam na all takie podkłady nieprzemakalne na materac, z ceratką lub gumą i nie wiem czy jest sens to kupować? Bo jeśli ta warstwa kokosowa materaca ma określone właściwości (np. przeciwpotne), a ja na to założę podgumowany podkład na materac, to nie wykorzystuję właściwości materaca i dziecko leży po prostu na gumie... Dobrze myślę? Z drugiej strony nie chciałabym żeby materac został zasikany... Jest w ogóle takie niebezpieczeństwo? Dziecko chyba nie sika po parę litrów?
Ja również zakupiłam ceratkę, taką jak Magnusia. Czytałam, że nie powinno się jej podkładać tylko pod główkę. Szkoda materaca

Cytat:
ha ha ha to myśl o czymś nieprzyjemnym i okropnym w trakcie badania- powinno pomóc
Ja tam bym myślała akurat o czymś przyjemnym

Cytat:
Załącznik 5558615tak pomyslalam ze sie pochwale moim malym ciapusiem
Boski i kot pierwsza klasa uwielbiam zwierzaki

Cytat:
rewelacyjna ona po prostu opanowana

Cytat:
Mój synuś ;-)
Ale włoski jest prześliczny

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

hmm podobno nie tylko wzdęcia . najgorsze jest to, że atakują nocą
A to się człowiek zawsze coś nowego dowie tylko czym się to dodatkowo objawia

Cytat:
mój dziadek dzwonił do mnie przed chwilą sprawdzić stan ilościowy co 2 dni do mnie dzwoni tak kontrolnie dziś padło pytanie czy jak do szpitala będę jechać to sama czy z mężem i żebym sama nie jechała bo jak coś to ze mną pojedzie
Ale kochany Dziadziuś

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
fotograf na sesji noworodkowej, na ktorej bylismy w ostatnią sobotę- malutki mial 2 tygodnie- polecam taką sesję! piękna pamiątka! mamy miec zdjecia zarowno synka jak i synka z nami. zamieszczam jedno synka- uspionego suszarką
Przepiękne zdjęcie mały ślicznusi

Cytat:
Będzie dobrze.... musi być trzymam kciuki

Ja wróciłam z miasta, miałam trochę załatwień z mężem w urzędach w związku ze zmianą samochodu. Wykorzystałam trochę sytuację i podjechałam do sklepu z bielizną i okazało się, że mają biustonosze z allesa. A że takie zachwalane i bardzo mi się podobał to zakupiłam caffe late ale najlepszy rozmiar 75 F ja zawsze skromne B, no może teraz się spodziewałam C. Jak mi go Pani przyniosłam to powiedziałam, że się chyba trochę pomyliła, ale odpowiedział mi, że ona się rzadko myli

I dokupiłam resztę aptecznych rzeczy, wiec mogę się w końcu spakować, ale czuję jakiś taki opór wewnętrzny
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:40   #1750
Muminek1991
Rozeznanie

Justien- super ,że córcia tak fajnie wam przespała cała drogę i pobyt w szpitalu Grzeczne dzieciątko
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:45   #1751
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Dzięki, że cały czas dopingujecie u mnie mały update

Badał mnie ordynator i jest małe rozwarcie, ale brakuje czynności skurczowej, więc czekamy do środy i mam się nastawić, że w środę zostanę mamusią dokładnie tak powiedział!

no super
Stary 2014-01-27, 15:49   #1752
perfuzja
Zakorzenienie

Jozefina ja częściowo pieluchuje wielorazowkami, ale szczerze mowiac wydaje mi sie, ze dużo sensownej byłoby, gdybym poczekala pare miesięcy. Na razie wybór jest bardzo mały, bo większość pieluch robi "duża pupe", co jest bardzo niedobre dla kręgosłupa.

Wiec w zasadzie póki co sprawdza sie tylko zestaw: prefold (ecoPi/kikko) + otulacz, ew. Wkład Milovia S/M lub cienki wkład bambusowy + otulacz.
Wszystkie formowanki, mimo ze teoretycznie od 4 kg są zdecydowanie za duże.
Stary 2014-01-27, 15:51   #1753
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
J

Ja wróciłam z miasta, miałam trochę załatwień z mężem w urzędach w związku ze zmianą samochodu. Wykorzystałam trochę sytuację i podjechałam do sklepu z bielizną i okazało się, że mają biustonosze z allesa. A że takie zachwalane i bardzo mi się podobał to zakupiłam caffe late ale najlepszy rozmiar 75 F ja zawsze skromne B, no może teraz się spodziewałam C. Jak mi go Pani przyniosłam to powiedziałam, że się chyba trochę pomyliła, ale odpowiedział mi, że ona się rzadko myli
Witaj w klubie mnie się w ciąży zrobiło 70 F

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:52   #1754
Roane
Wtajemniczenie

W życiu dzisiaj forum nie nadrobię Spałam do 11, wstałam, zrobiłam wypaśny obiad (obiecałam TŻowi schabowe zapiekane z różnymi warzywkami i serem na wierzchu, głupio było się migać, no to w końcu zrobiłam), zjedliśmy koło 13, najadłam się jak świniak i poszłam na drzemkę poobiednią z tego szczęścia. Teraz już trudno się dziwić, że w nocy nie śpię

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44822568](...)
Ech dziewczyny nie umiem odbijać czytałam poradniki, oglądałam filmiki na YouTube ale jakoś mi nie idzie i Mała przez to się męczy. Jak to jest u Was? Dzieciom szybko się odbija? Bo u mnie to trwa wieki i Mała zaczyna kwilić (pierwszy stopień do syreny) i muszę ją czymś zająć.
[/QUOTE]
Nie wiem, może mała też musi się przyzywczaić/nauczyć?

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
(...)
A co do tej miłości to ja się sama o siebie boję, bo czytałam tu, że niektóre z Was mając maluchy jeszcze w brzuchach obawiały się, że niezbyt mocno pałają jeszcze miłością do swoich nienarodzonych dzieci. A ja to już bym życie oddała za tego stworka, który mi się kokosi pod sercem i aż się boję co to będzie jak już sie mały urodzi. Swoją drogą cudownie jest czytać o tej matczynej miłości. Nie ma nic piękniejszego
(...)
Co do wytłuszczonego, mam takie same zdanie.
A co do miłości macierzyńskiej... Mój syn narazie wzbudza we mnie różne uczucia, ale nie widze jakiejś wielkie miłości. W tej chwili jestem na etapie uświadomiania sobie, że to prawdziwy różny ode mnie człowiek. Więc gadam do niego Grożę mu przemocą jak mnie kopie za mocno/nie kopie wogóle. Pytam na co ma ochotę jak stoję przed lodówką. I tak dalej
Stary 2014-01-27, 15:52   #1755
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Chocolate Rust (wzór)http://www.ebay.co.uk/itm/Modern-Thi...item2320252762

Dziewczyny czy podoba Wam się ten dywan? Chcę go kupić

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-01-27 o 15:54
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:57   #1756
selena85
Wtajemniczenie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44831452]Przeżyłam zdjęcie szwów

Selena - nie zacytowało mi, ale piękny ten Twój kot!! I jak się ustawia do zdjęć! Pan Hrabia normalnie. Widać że czuje obiektyw. Tap Madl pełną gębą [/QUOTE]

Za zdjęte szwy
Za grzeczne dzieciątko

Oj tak, mój kocur to urodzony paniczek.
Dostojnis taki, Hrabia Monte Christo, że hej .
Je tylko tuńczyka i owoce morza

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Pewnie.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
wydaje mi się że wystarczy w google wpisać i na pierwszej stronie jest przepis...
Nasza błyskotliwa senirka
ojojojoj Ti Ti Ti mądralinko nasza Ti

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Badał mnie ordynator i jest małe rozwarcie, ale brakuje czynności skurczowej, więc czekamy do środy i mam się nastawić, że w środę zostanę mamusią dokładnie tak powiedział! Mam wziąć torbę i od rana stawić się na czczo. Spróbujemy z testem oksytocynowym. Tak więc jeśli do tego czasu samo się nie rozkręci, to pomożemy naturze. Trudno, ważne że już wiem na czym stoję i nastawiam się psychicznie na środę na poród. Może być oczywiście tak, że będzie cc jeśli dalej nic nie ruszy, ale wierzę, że wszystko się uda. Po ktg, które wyszło idealnie pojechaliśmy z mężem do stajni, gdzie odwiedziłam moją, kochaną siwą. Boże jak ten zwierzak był wytęskniony. Później odwiedziliśmy moją mamę i teraz się relaksuję, choć oczywiście cały czas czuję lekkie bóle jak na @. Tak czy owak, to już blisko i w końcu się stanie W sumie to nie czuję nawet jakiegoś strachu, może jutro mnie weźmie, ale już tak bardzo bym chciała, by synek był z nami.
Dawaj znac na bieżąco.
A więc po jutrze tak czy siak będziesz oficjalnie Mamą
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:58   #1757
Hosenka*
Zakorzenienie

Od kilku dni Kacper daje się odłożyć do samodzielnego spania na wesalce na max pół godziny, najczęściej na 5-10 minut. Jak go biore na ręce albo kłade się obok niego i przytulam (jego głowę opieram na moim ramieniu i obejmuje dwoma rękami, a on mi trzyma rękę na piersi) to od razu przestaje krzyczeć i zasypia, pofukując z zadowolenia. Wszystko fajnie, to słodkie i rozczulające jest, ale już mi i TZ ręce odpadają od noszenia go, a próba wzięcia ręki spod głowy i wstnia tez kończy się krzykiem.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:02   #1758
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam mocno! Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Bardzo ładny
Stary 2014-01-27, 16:03   #1759
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

fajny
Stary 2014-01-27, 16:04   #1760
Le La
Zadomowienie

selena cudny tennTwoj koteczek

mp 84 super zdjecie

lejdi agatrzymam kciuki, na pewno falszywy alarm, bedzie dobrze.

A ja sie zdrzemnelam godzinke i az mi lepiej
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:08   #1761
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam pytanie, nie mam dostępu do herbatek malinowych ale mam u siebie w spiżarce domowej roboty sok malinowy podprowadziłam kilka butelek mojej mamy;p Myślicie że zadziała tak samo albo lepiej ze względu że to domowa robota?
(...)
Domowy sok malinowy
Herbatka jest z liści malin, nie malinowa. To chyba różnica?

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
(...)
Dziewczyny macie jakieś sposoby na suchy nos? Wilgotność mam niby ponad 45%, a mam wrażenie że mi zaraz odpadnie. Głowa mnie jeszcze boli i nie wiem czy to od przesuszonych zatok czy po prostu razem daje to taki dobijający efekt że mam ochotę
Nie ogarniam już, nawet przy ponad 50% wilgotności mam zapchany kinol i do tego tak wysuszony że nie idzie odblokować - ja wiem że ciąża itede, ale bez jaj I żadne wdychanie oparów rumianku nie pomaga na dłużej niż samo trwa
Może zrób coś w stylu "oddychanie przez kompres"? Ja tak robiłam, kiedy miałam bardzo suchy kaszel i też nos mnie bolał - bawełniana ściereczka, maczałam w mocnym ciepłym rumianku, kładłam sobie na pół twarzy i tak siedziałam, dopóki nie przestygła. To nie jest długodystansowa solucja, ale daje trochę ulgi.
Skoro tak mocno Cię ten nos katuje, może idź do lekarza? Szkoda żebyś się męczyła.

Cytat:
(...)
Co do matek - znajomym urodziła się córka niedawno i babcia dziecka chciała dać "dobrą radę" synowi jak powinien trzymac córeczkę a on jej na to "mamo niech każdy sobie swoje dziecko po swojemu wychowuje" no i zamknął jej buzię;p hehhe i zamierzam wykorzystać ten tekst bo mi sie podoba;p
Moja tesciowa na pewno się mi wtrącać nie bedzie bo jest z osób nie narzucających się w żaden sposób i jak spytam ją o radę to mi coś powie ale watpię że sama od siebie coś zacznie wymyślac. Za to moja mama jest święcie przekonana że będzie dyżurowac przy telefonie bo ja będe do niej co 5 minut dzwonić i się radzić bo nie bedę miała pojęcia jak dziecko przewinąć, dotknąć, uśpić, nakarmić. Więc od razu mówie wszystkie pytania jakie miec będę- będę zadawać tutaj żeby nie dać mojej mamy zbyt dużej satysfakcji że sobie nie radzę;p

A tak w ogóle mamy mniej więcej zaplanowany termin chrztu Końcówka marca Ciesze się co prawda może byc troszkę zimno no ale późniejszego terminu w naszym przypadku się nie da ustalić.
Znaczy kwestia odwiedzin rodziny umarła śmiercią naturalną? Tak apropo chrzcin pytam.
Co do wytłuszczonego, dobry tekst
Stary 2014-01-27, 16:08   #1762
Muminek1991
Rozeznanie

sweet_vintage- czyli oficjalnie za 2 dni będziesz mamuską. Super

Cytat:

Bardzo ładny
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:18   #1763
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Ja również zakupiłam ceratkę, taką jak Magnusia. Czytałam, że nie powinno się jej podkładać tylko pod główkę. Szkoda materaca

Ja tam bym myślała akurat o czymś przyjemnym

Boski i kot pierwsza klasa uwielbiam zwierzaki

rewelacyjna ona po prostu opanowana

Ale włoski jest prześliczny

A to się człowiek zawsze coś nowego dowie tylko czym się to dodatkowo objawia

Ale kochany Dziadziuś

Przepiękne zdjęcie mały ślicznusi

Będzie dobrze.... musi być trzymam kciuki

I dokupiłam resztę aptecznych rzeczy, wiec mogę się w końcu spakować, ale czuję jakiś taki opór wewnętrzny
Ja przed ciąża nosiłam 34D (nie wiem jaki to polski rozmiar bo wolałam kupować w m&s biustonosze plus siostra mi z irlandii przysylala) teraz kupiłam z firmy kostar 75k bo właściwie tylko oni mają taki rozmiar.
O allesach czytałam, ze lubią się rozciągać.

Jak mi te namioty przyszły kurierem to myślałam, ze padnę

a na razie nam tylko ten jeden do karmienia. Nie wiem jak się biust jeszcze zmieni a w tym rozmiarze i większym staniki kosztują 80-200zl więc wolę poczekać

....
Do kogo pisać w sprawie grupy na facebooku?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez The light
Czas edycji: 2014-01-27 o 16:19
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:18   #1764
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie widzę, nie wiem który to
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:27   #1765
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Nie widzę, nie wiem który to
wzór musisz wybrac taki jak podałam :P
Stary 2014-01-27, 16:28   #1766
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Do kogo pisać w sprawie grupy na facebooku?
Roane
Stary 2014-01-27, 16:30   #1767
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczyny lejdi_aga straciła córeczkę, nie ma bicia serca o 20 wywołują poród ...

Nie mam słów.
Stary 2014-01-27, 16:32   #1768
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny lejdi_aga straciła córeczkę, nie ma bicia serca o 20 wywołują poród ...

Nie mam słów.
po prostu nie wierzę i sama nie wiem co napisać . Aż łzy same płyną czemu takie rzeczy się dzieją ...
strasznie mi przykro
Stary 2014-01-27, 16:33   #1769
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam słów.
jeny przecież ona na liście jest zaraz za mną .... nawet nie wiem co napisać. straszne to i nie sprawiedliwe
Stary 2014-01-27, 16:36   #1770
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

Nie mam słów.
Aż mną tąpnęło Strasznie jest mi przykro

Ale jak to wywołują poród? Wydaje mi się, ze w takiej sytuacji powinni zrobić cc

Jeejku nie potrafię teraz myśleć o czymś innym Lejdi_aga trzymaj się kochana

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości