Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 15:40   #4741
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
1. tak
2. jeśli karmisz piersią to cały czas 2-3g dopiero po tych 2 mies jak się nic nie dzieje można zwiększyć
A jak nie karmi się piersią?
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
-zarówno ta pani doktor, jak i inna i pielęgniarka z mojej przychodni twierdzą,że lepiej jednorazowo jedną szczepionkę w odstępach 2-3 tygodnie, czyli zupełnie inaczej niż każda z was pisze...przez to zaczynam do nich tracić zaufanie

-przybrała tylko 500 g przez 3 tygodnie, bidy nie ma,ale jakby sie pogarszało to mam zacząć podawać warzywka 2 tygodnie wcześniej:confu sed:

ogólnie to ja już nic nie wiem, znowu Jednak się umówię do neurologa, prywatnie, mam dość tego,że ten problem ciągle jest uważamy za normalny, a ja wolę to jednak sprawdzić...
Motyl, ja już słyszałam od 2 lekarzy i do 1 położnej, że lepiej nie podawać kilku szczepionek za jednym razem, tylko włąśnie zrobić odstęp minumum 2 tygodnie - że mniejsze prawdopodobieństwo powikłań.

A co do odciągania - to nam lekarka powiedziała, żeby odciągać gile co najmniej co 3h, bo inaczej zejdzie wydzielina do oskrzeli, więc ja tak robię
Cytat:
6200 waży
Motylku, ale to wcale nie jest tak mało chyba. U mnie podobnie, a poza tym 500 g w 3 tygodnie, to dużo. Podobno 600g na miesiąc to jest idealnie w tym wieku dzieci, a wręcz sporo, tak powiedziała nam lekarka ostatnio

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:43   #4742
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Janek sie wydziera jak ma kupe.
Kupa po szpinaku wygladala identycznie jak papka ktora zjadl, moznaby sie pomylic gdyby nie smrod.Kiedy dajecie mieso?
Po skończonym 5 miesiącu.
Stary 2014-01-27, 15:44   #4743
papuga_69
Zakorzenienie

no to ja nie cierpię jak tż mowi "pużemnie" albo "pużeto" czyli puść że mnie, puść że to
albo se
ca wiocha..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:49   #4744
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
ale przyznam że gdy wyciągam go z bujaczka , łapię go pod pachy, dlaczego miałoby mu to zaszkodzić
nam neurolog powiedziała, że tak najlepiej podnosić pod paszki i palce tak ułożyć żeby trzymać główkę
i nosić plecami do siebie, wtedyu się dziecko nei odgina do tyłu i lekko rozsunąć nóżki.
Stary 2014-01-27, 15:50   #4745
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam rozkmine apropos zlobkow

macie jakies doswiadczenia

ja sie boje oddac macka do zlobka, a jeszcze znajoma ktora robila staz czy praktyki w zlobku opowoedziala mi ze jak dzieci plakaly to nikt do nich nie podchodzil itp.
nasluchalam sie strasznych historii
fakt ze to panstwowy zlobek, ale nawet w prywatnym nie ma gwarancji jak jest, nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja mialam w 2 prywatnych i zlego slowa na nie nie powiem. z paniami jak rodzina sie czulam, moglam wejsc w jednym na sale i spokojnie nakarmic, pobawic sie i wyjsc jak dziecko juz chcialo (w drugim przyprowadzano mi moje radosne dziecko), panie spokojnie rozszerzaly menu wg moich wskazan a jesli nie jadlo to co inne to moglam przyniesc swoje jedzenie (wiem ze w panstwowych czasem tez tak mozna). dawalam swoje odciągniete mleko i panie podawały. w jednym byl monitoring ale nie korzystalam z tego.

a co do niepodchodzenia - czasem dziecko musi poplakac i podejscie pani nic nie zmienia (znaczy sie podejscie teraz czy za 5 minut a nie wcale!). ale akurat ja mialam takie przypadki ze panie nosily nawet na rekach do usypiania, wiec to inna sprawa.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:51   #4746
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dzieciak śpi, idę chatę ogarniać

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:55   #4747
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nam neurolog powiedziała, że tak najlepiej podnosić pod paszki i palce tak ułożyć żeby trzymać główkę
i nosić plecami do siebie, wtedyu się dziecko nei odgina do tyłu i lekko rozsunąć nóżki.
Ja tak noszę

z resztą też mi się wydaje, że wiele rzeczy robimy instynktownie i jest ok.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:55   #4748
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Motyl, ja już słyszałam od 2 lekarzy i do 1 położnej, że lepiej nie podawać kilku szczepionek za jednym razem, tylko włąśnie zrobić odstęp minumum 2 tygodnie - że mniejsze prawdopodobieństwo powikłań.

A co do odciągania - to nam lekarka powiedziała, żeby odciągać gile co najmniej co 3h, bo inaczej zejdzie wydzielina do oskrzeli, więc ja tak robię

Motylku, ale to wcale nie jest tak mało chyba. U mnie podobnie, a poza tym 500 g w 3 tygodnie, to dużo. Podobno 600g na miesiąc to jest idealnie w tym wieku dzieci, a wręcz sporo, tak powiedziała nam lekarka ostatnio
https://www.bobo vita.pl/assets/schematwprowadzaniagluten u.png
miedzy bobo a vita spacja

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:02   #4749
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja mam całą listę tekstów t których nienawidzę
Nie pakam, ale się nerwujem, pecki, chodź do baci i to jej "nooo CICHUTKO CICHUTKO CICHUTKOOOO"
ja nienawidzę tekst T "ale dlaczego Ty płaczesz u babci? u babci nie wolno płakać, no już już nie płacz".

A TŻ jak mówi "tędyk" albo "którędyk" mam go ochotę go zabić.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:04   #4750
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
I NEED HELP!
laseczki moje przekochane. czy jak walne to drzewo http://allegro.pl/naklejki-dla-dziec...899348291.html na sciane na ktorej stoi lozeczko Amelki to juz bedzie przerost formy nad trescia?
nie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
sytaucja z dziś, przyszedł jakiś polecony, a ta pinda dzwoni, na jeden dzwonek, na drugi, raz, drugi, ja nie schodzę bo mlody z siebie wychodził, a ta znów.

Akurat TŻ z mamą przyszli na przerwę jak ta się dobijała, słyszą, że mały płacze, to TŻ ją zje..bał, że widocznie nie mam czasu zejść, bo mi dziecko płacze.
a ona do niego.... To ona już urodziła....
taaa bo rzeczywiście nie wiedziała
mój listonosz fajny chłop na szczęście, nigdy nie dzwoni do drzwi tylko lekko puka

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Endżi wymyślilam! Twoja mama daje Julkowi czarną herbatę si? może teina z herbaty go pobudza dlatego tak szaleje taki tekst bym mamie sprzedała i o tym cukrze, dlaczego później dzieci są niejadkami? bo znają tylko słodkie
cukier też pobudza

Cytat:
wlasnie wrocilismy ze spaceru
zeszlam z maciejem na dol bo wozek w aucie
a tu nie da sie otworzyc bagaznika bez akumulatora
wiec.wrocilam na gore i poszlismy na spacer w chuscie
sredni to byl pomysl bo mlody mi troche zmarzm ale coz
teraz zasypia

a nie macie śliskich chodników? ja się boje teraz z chustą wychodzić, bo jakbym upadła z Miłkiem to byłoby kiepsko

Cytat:
mam rozkmine apropos zlobkow

macie jakies doswiadczenia

ja sie boje oddac macka do zlobka, a jeszcze znajoma ktora robila staz czy praktyki w zlobku opowoedziala mi ze jak dzieci plakaly to nikt do nich nie podchodzil itp.
nasluchalam sie strasznych historii
fakt ze to panstwowy zlobek, ale nawet w prywatnym nie ma gwarancji jak jest, nie?

myślę, że nie ma gwarancji czy państwowy czy prywatny, mój syn chodzi do żłobka państwowego od kiedy miał rok i 4 miesiące i bardzo sobie to chwalę. Zdaję sobie sprawę, że przy grupie ponad 20 dzieciaków i 3 opiekunkach one nie mogą być na każde zawołanie dziecka i czasem pewnie jak któres płacze to od razu nie reagują. Ale mój syn zawsze bardzo chętnie rano się do żłobka szykował, często nie chciał wyjść, w domu opowiadał po swojemu, wspominał dzieci i ciocie, a poza tym super się rozwinął. Opiekunki też zawsze robiły na mnie dobre wrażenie. Teraz po zmianie grupy na starszą mam kilka zastrzeżeń i czasem zwracam im uwagę. My trafilismy fajnie ze złobkiem, choć w sumie co tam za zamkniętymi drzwiami się dzieje to do końca nie wiem.

Cytat:

6200 waży
mój syn waży 6,5kg a urodził się 3750g

papuga_69 za wagę i szczepienie
ja bym już tego schabu nie owijała niczym

papalinko
zdrówka dla Oli

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:04   #4751
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja nienawidzę tekst T "ale dlaczego Ty płaczesz u babci? u babci nie wolno płakać, no już już nie płacz".

Hahaha
Mnie śmieszy jeszcze mojej siostry i mojego szwagra tekst "bezmała"

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 16:10   #4752
misia332
Zakorzenienie

kasiunia slicznych masz synków.

papalinko zdrówka dla Oli.

lula jak T mówi ten tekst to jeszcze potrząsała młodym na wszystkie strony.

Miałam mu nie dawać spać po 17, no ale.... niech śpi.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

a co do seksu ja lubię i mogę codziennie. Chyba, że jestem bardzzzzzooo zmęczona.

Stary 2014-01-27, 16:14   #4753
kaska87
Zakorzenienie

my byliśmy w kinie na wilku z wall street i mega mi sie podobał- fajne dupy był
a poważnie bardzo fajny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:14   #4754
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
super! przykoksil Filipek ile te nasze dzieci maja juz tygodni? bo stracilam rachube
W piątek będą mieć 23 tygodnie
Czyli wchodzimy w nowy skok

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
si

mój mąż nie cierpi jak mówię "si"
Też nie cierpie tego słowa. Mój wujek lubi tak mówić
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
za wagę i dobre wyniki
a co w związku z tą leukocytozą musicie robić?
Na razie nic. Już kiedyś miał dużo podwyższone leukocyty ale obniżyły mu się, a teraz znów wzrosły. Znowu mam zleconą morfologię i mam nadzieje, że wyniki będą w normie.
Kiedyś czytałam na necie o tej leukocytozie, ale już nie czytam, bo znów będę się zamartwiać tak jak kiedyś.

Biorę się za pisanie planu pracy magisterskiej. Może ktoś chętny do pomocy?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:15   #4755
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że tak trzeba Ciekawe to....

1. zazdroszczę popędu dla mnie seks mógłby na tym etapie nie istnieć i zresztą tak jest
2. Julek też lepiej śpi ze mną w łóżku

To mało?

Naklejaj, matka!
Bajka, pokój dziewczynek jest jak marzenie Naprawdę piękny!

ubiłabym
przed oczyma mam te obrazki z TV, gdzie dzieci były związywane za rączki i nóżki w takim żłobku

Czemu ?
Mój kloc dziś ważony - 8000 gramów

Wiele osób krytykuje Zawistowskiego
po prostu czuję, jakby była opóźniona bo większość tutaj dzieciaczków w jej wieku to koło 7 kg.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To ja bym sie nie przejmowala dopoki jest powyzej 10 centyla. Po prostu modelka Ci rosnie
dziękuję Nasze dzieciaki w brzuszku też były małe

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

czyli jak zwykle sprzeczne zdania w środowisku lekarskim.
tak jak z tym noszeniem wśród rehabilitantów. Bądź tu człowieku mądry, jak zwykle...

Cytat:
nie

taaa bo rzeczywiście nie wiedziała
mój listonosz fajny chłop na szczęście, nigdy nie dzwoni do drzwi tylko lekko puka

cukier też pobudza

a nie macie śliskich chodników? ja się boje teraz z chustą wychodzić, bo jakbym upadła z Miłkiem to byłoby kiepsko

myślę, że nie ma gwarancji czy państwowy czy prywatny, mój syn chodzi do żłobka państwowego od kiedy miał rok i 4 miesiące i bardzo sobie to chwalę. Zdaję sobie sprawę, że przy grupie ponad 20 dzieciaków i 3 opiekunkach one nie mogą być na każde zawołanie dziecka i czasem pewnie jak któres płacze to od razu nie reagują. Ale mój syn zawsze bardzo chętnie rano się do żłobka szykował, często nie chciał wyjść, w domu opowiadał po swojemu, wspominał dzieci i ciocie, a poza tym super się rozwinął. Opiekunki też zawsze robiły na mnie dobre wrażenie. Teraz po zmianie grupy na starszą mam kilka zastrzeżeń i czasem zwracam im uwagę. My trafilismy fajnie ze złobkiem, choć w sumie co tam za zamkniętymi drzwiami się dzieje to do końca nie wiem.

mój syn waży 6,5kg a urodził się 3750g

papuga_69 za wagę i szczepienie
ja bym już tego schabu nie owijała niczym

papalinko
zdrówka dla Oli
moja się urodziła 2650 ja też się boję wychodzić z chustą, wózkiem itp. ja mam tutaj same górki i ciągłą wizję,że się pośliznę, wózek mi zacznie jechać z górki tuż pod jakieś auto. masakra:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 16:16   #4756
dodinha
Wtajemniczenie

Właśnie chciałam Was pytać jak tam pożycie po pojawieniu się dzieciątka.Dałam dzis małej gotowane jabłuszko do polizania,robiła wielkie oczy,ale się oblizywala,więc może smakowało

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-27, 16:16   #4757
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
kasiunia slicznych masz synków.

papalinko zdrówka dla Oli.

lula jak T mówi ten tekst to jeszcze potrząsała młodym na wszystkie strony.

Miałam mu nie dawać spać po 17, no ale.... niech śpi.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

a co do seksu ja lubię i mogę codziennie. Chyba, że jestem bardzzzzzooo zmęczona.

ja ogólnie tak samo, tylko że obecnie moją psychę blokuje strach przed kolejną ciążą

Stary 2014-01-27, 16:21   #4758
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nie mogę spać, ok. 7 zbieramy się do szpitala.

Dziękujemy za kciuki i prosimy o jeszcze!

Boję się
!!

Cytat:
Mój ma ładniejsze zęby niż wczesny Gerard. A tak poza tym to ten sam typ
I co, decydujesz się w końcu na nie?
tak, zamówię to pink flower, ale nie dziś bo moja firma oczywiście jak co miesiąc spóźnia się z wypłatą

Cytat:
A ja jeszcze moich chłopaków chciałam zaprezentować

I zabieram się za obiad, bo wymyśliłam sobie pierogi z kapustą i grzybami.
o jaaaaaaaaaaaaaa ja chcę chłopca!! mojego Oskarka

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Moj nie lubi zupki jarzynowe Plul nia wczoraj dalej jak widzial. Marchewke lub marchew z ziemniakiem za to uwielbia. Caly sloik potrafi wszamac
przypomniałaś mi właśnie co chciałam też Wam napisać odnośnie sloiczków

a jakiej firmy dajesz tą zupkę jarzynową?
bo moja Ola uwielbia zupkę jarzynową, czy delikatne jarzynki z Gerbera, natomiast kupiłam też ostatnio z Bobovity i ta już jej nie podeszła za bardzo, zresztą nie dziwię się bo od razu po otwarciu zaleciał mi jej zapaszek i spróbowałam i też mi nie podeszła :/ ale myślałam, że Ola zje ale no niestety, a mam jeszcze 3 słoiczki... ale spróbuję jeszcze podać mimo tego brzydkiego zapachu
Stary 2014-01-27, 16:22   #4759
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ja ogólnie tak samo, tylko że obecnie moją psychę blokuje strach przed kolejną ciążą
no mnie też....

Moje dziecko cieszy się do dwóch najbardziej tandetnych zabawek jakie ma.

Motyl Mój też chyba malutki względem innych dzieci. Tyle, że długi, ale szczuplaczek.
Pomyśl, że skończył 3 miesiące, a dopiero teraz odstawiliśmy 56 cm.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 16:26   #4760
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my byliśmy w kinie na wilku z wall street i mega mi sie podobał- fajne dupy był
a poważnie bardzo fajny
też chce do kina

Stary 2014-01-27, 16:27   #4761
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

moj mowi "chyba napewno" a szefowa kiedys zabila mnie tekstem "wez to koromesło" (zawalidroga)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:28   #4762
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko
Wpadam jak po ogien i z pytaniem do wlascicielek lozeczek turystycznych
jade dzis po lozeczko...oplaca sie dokupywac do niego dodatkowy materac czy ten co jest w standardzie wystarczy? Bartek nie bedzie w nim zbyt dlugo spal...potrzebuje go tylko na wakacje i ewentualnie swieta w polsce...
jak nie dlugo to nie kupuj.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Czyli tak go po prostu włożyć do naczynia i do piekarnika?
ja owijam w folie bo jest wtedy bardziej soczysty.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
W piątek będą mieć 23 tygodnie
Czyli wchodzimy w nowy skok

Też nie cierpie tego słowa. Mój wujek lubi tak mówić

Na razie nic. Już kiedyś miał dużo podwyższone leukocyty ale obniżyły mu się, a teraz znów wzrosły. Znowu mam zleconą morfologię i mam nadzieje, że wyniki będą w normie.
Kiedyś czytałam na necie o tej leukocytozie, ale już nie czytam, bo znów będę się zamartwiać tak jak kiedyś.

Biorę się za pisanie planu pracy magisterskiej. Może ktoś chętny do pomocy?
no to pieknie

z praca mam ten sam problem hehe wiec nie pomoge

Cytat:
po prostu czuję, jakby była opóźniona bo większość tutaj dzieciaczków w jej wieku to koło 7 kg.

dziękuję Nasze dzieciaki w brzuszku też były małe

czyli jak zwykle sprzeczne zdania w środowisku lekarskim.
tak jak z tym noszeniem wśród rehabilitantów. Bądź tu człowieku mądry, jak zwykle...

moja się urodziła 2650 ja też się boję wychodzić z chustą, wózkiem itp. ja mam tutaj same górki i ciągłą wizję,że się pośliznę, wózek mi zacznie jechać z górki tuż pod jakieś auto. masakra:/
oj tam Amelka tez wazy minimalnie powyzej 6 kg.

dziekuje za odzew w sprawie pokoju
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:29   #4763
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moj mowi "chyba napewno" a szefowa kiedys zabila mnie tekstem "wez to koromesło" (zawalidroga)
padłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 16:44   #4764
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
nena dajesz kaszke łyżeczka młodej ??

nie odrzuca jej jeszcze bardziej od butelki ?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

ja dawałam jeszcze gruby koc i było ok
Powiem ci tak... daje łyżeczką i swiruje przy butelce ale...
Młoda cyrkwała przez jakieś dwa tyg, nie chciała jeść jak wcisnelam jej 90 ml to byl maks. Poza tym ona dużo śpi więc je 5 razy dziennie. Zalecili powoli rozszerzać i teraz jest tak:
6 150ml mleka zjada szybko i ze smakiem
10 120ml jak zje to cud. Ogólnie o tej porze jest najgorzej, cyrk jak ch.j
13 obiadek łyżką, zjada z uśmiechem,
17-18 120ml mleka, bez zbytniego szału ale zjada.
20-21 kaszka łyżeczką, zjada bez gadania, lubi.
Ogólnie na razie nie daję żadnych owoców bo nawet po soku nie chce mi mleka jeść bo miejsca chyba jej brakuje. Nie wiem czy i tak nie za mało tego mleka je ale przecież jej nie wcisne bo się nie da

Cytat:

Oooo mój mówi 'letko:'. No i oczywiście przyszłem weszłem i poszłem
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:48   #4765
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
no mnie też....
Wow...
Podziwiam...

Mi coś pod tym kątem na psychę padło i w ogóle nie mam ochoty, nie wyobrażam sobie seksu.... Może jak zacznę miesiączkować to hormony wrócą na swoje miejsce.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:51   #4766
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Wow...
Podziwiam...

Mi coś pod tym kątem na psychę padło i w ogóle nie mam ochoty, nie wyobrażam sobie seksu.... Może jak zacznę miesiączkować to hormony wrócą na swoje miejsce.
Może to tylko zmęczenie.U mnie to zmęczenie tak działa i trochę czasami złośc na Tż,że mnie mało wyręcza w opiece
Stary 2014-01-27, 17:08   #4767
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ale obciach Buszuję sobie po fb a tu zaproszenie do znajomych, obczajam ale nie ma wspólnych friendsów, więc odp. Że się chyba nie znamy - a tu psikus! To nasza Nena haha wtopa roku
haha no nieźle!

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Pochwale się znów - zdałam egzamin z tej piep*zonej retoryki! Ale dzisiejszy był porażką

Założyliśmy Majusi w PKO konto Junior
brawo za egzamin

Cytat:
ogólnie to ja już nic nie wiem, znowu Jednak się umówię do neurologa, prywatnie, mam dość tego,że ten problem ciągle jest uważamy za normalny, a ja wolę to jednak sprawdzić...
pewnie, sprawdzić nie zaszkodzi. Ja tak samo, mimo zapewnień kilku lekarzy, wolę jeszcze z neurologiem skonsultować moje wątpliwości.

Cytat:
rozpłakałam się razem z nim na koniec....

Cytat:
Pamiętacie jak Wam pisałam o mojej sfrajerowanej listonoszce ?

sytaucja z dziś, przyszedł jakiś polecony, a ta pinda dzwoni, na jeden dzwonek, na drugi, raz, drugi, ja nie schodzę bo mlody z siebie wychodził, a ta znów.

Akurat TŻ z mamą przyszli na przerwę jak ta się dobijała, słyszą, że mały płacze, to TŻ ją zje..bał, że widocznie nie mam czasu zejść, bo mi dziecko płacze.
a ona do niego.... To ona już urodziła....
no nienormalna
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:12   #4768
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
ahhh i jesze powiedziala mi rehabilitantka ze niedobre jest to robienie mostka przez macka i mam mu przerywac
dziecko ma podnosic nozki do ory a nie pupe i plecy
i moedzy innymi.na to dostalam to cwiczenie

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Napiszesz jakie to cwiczenie

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:13   #4769
butterfly20
Zakorzenienie

Zamówiłam Tuśce nowego gryzaka z Gemini ,bo ten z TT źle jej się trzyma. tak si ę jej podoba,że ma go w buzi i radośnie opowiada

Cytat:
no mnie też....

Moje dziecko cieszy się do dwóch najbardziej tandetnych zabawek jakie ma.

Motyl Mój też chyba malutki względem innych dzieci. Tyle, że długi, ale szczuplaczek.
Pomyśl, że skończył 3 miesiące, a dopiero teraz odstawiliśmy 56 cm.
to strasznie długo,nie miał go krótkiego?
według dzisiejszych pomiarów tuśka ma 70 cm.

Cytat:
jak nie dlugo to nie kupuj.

ja owijam w folie bo jest wtedy bardziej soczysty.

no to pieknie

z praca mam ten sam problem hehe wiec nie pomoge

oj tam Amelka tez wazy minimalnie powyzej 6 kg.

dziekuje za odzew w sprawie pokoju
no wiem

i Ola Papalinki też szczuplak.

Amelka
ty pytalaś o filmy?dawno nic nie oglądałam'

Stary 2014-01-27, 17:15   #4770
papuga_69
Zakorzenienie

aha miałam się pochwalić co dzisiaj zrobiłam
wczoraj farbowałam sobie włosy szczoteczką do zębów którą potem wyczyściłam fugi w łazience. Opłukałam ją i odlożyłam na umywalkę by kiedyś ponownie wykorzystać do podobnych celów..
Dziś rano wstałam, poszłam do łazienki i tak się zawiesiłam , że umyłam nią zęby

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Mojemu dziecku włączył się humor krzykacza i płaczka oszaleje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości