Smutny zwi±zek, nudny zwi±zek i co dalej? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-01-27, 15:03   #1
ayleenkA
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Smutny zwi±zek, nudny zwi±zek i co dalej?

Witam drogie wiza¿anki. Postanowi³am napisaæ co nieco na tym forum i mo¿e przy okazji troszkê siê wy¿aliæ, zwa¿aj±c na to ¿e owe forum wype³nione jest kobietami, a nikt tak nie zrozumie baby jak druga baba Widzicie jestem z moim ch³opakiem... o przepraszam narzeczonym juz ponad rok. Dlaczego wci±¿ mylê siê i nazywam go czasami "moim ch³opakiem"? Otó¿ mo¿e dlatego, ¿e zarêczyny do zbyt spektakularnych nie nale¿a³y a i pier¶cionek nie zachwyca Wiecie jak to wygl±da³o? By³am w ³ó¿ku, ledwo wsta³am a on podchodzi do mnie daje kwiaty i pier¶cionek... czy ukl±k³.. nie.? nawet nie pamietam co powiedzial ale cale zarêczyny zapamiêta³am jakby chcia³ mi powiedzieæ "dobra tyle czasu jazgota³a¶ mi o zarêczynach wiêc masz i siê odpie****" Fakt, ¿e czêsto mu o tym wspomina³am, ale to pewnie za spraw± tego, ¿e spodziewamy siê dziecka wieæ wypada³o by byæ chocia¿ narzeczeñstwem. Wiecie jeszcze nigdy nie by³am zarêczona i nie oczekiwa³am czegos spektakularnego jak wyjazd za granice czy co¶, móg³aby byæ jakas mi³a knajpka lub romantyczny spacer.. kilka ciep³ych s³ow udowadniaj±cych swoj± mi³o¶æ.. a to.. to by³ po prostu dramat.. Jeszcze wczoraj mojej kumpeli oswiadczyl sie jej fecet, kupil jej piersionek z apartu (biale zloto, brylanty i szafir) zabral na spacer, uklakl, wyznal milosc... Moj facet nawet nigdzie mnie nie zabiera.. raz kupil mi telefon na raty, niby prezent.. za który musiaa³am dwa razy placic 100 zl doladowania bo on nie mia³ wystarczajaco duzo kasy. Jezeli chodzi o kwiaty nigdy nie dostalam bez upominania sie, nigdy nie dal mi nic bezinteresownie.. Smutne to niestety, bo mysle ze kazda kobieta chcialaby byc od czasu do czasu rozpieszczona, tym bardziej ze ja robie dla niego wszystko ¶niadanka, obiadki, kolacyjki... ehh juz sie chyba nic nie zmieni
ayleenkA jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:08   #2
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668
Dot.: Smutny zwi±zek, nudny zwi±zek i co dalej?

Cytat:
Napisane przez ayleenkA Poka¿ wiadomo¶æ
Witam drogie wiza¿anki. Postanowi³am napisaæ co nieco na tym forum i mo¿e przy okazji troszkê siê wy¿aliæ, zwa¿aj±c na to ¿e owe forum wype³nione jest kobietami, a nikt tak nie zrozumie baby jak druga baba Widzicie jestem z moim ch³opakiem... o przepraszam narzeczonym juz ponad rok. Dlaczego wci±¿ mylê siê i nazywam go czasami "moim ch³opakiem"? Otó¿ mo¿e dlatego, ¿e zarêczyny do zbyt spektakularnych nie nale¿a³y a i pier¶cionek nie zachwyca Wiecie jak to wygl±da³o? By³am w ³ó¿ku, ledwo wsta³am a on podchodzi do mnie daje kwiaty i pier¶cionek... czy ukl±k³.. nie.? nawet nie pamietam co powiedzial ale cale zarêczyny zapamiêta³am jakby chcia³ mi powiedzieæ "dobra tyle czasu jazgota³a¶ mi o zarêczynach wiêc masz i siê odpie****" Fakt, ¿e czêsto mu o tym wspomina³am, ale to pewnie za spraw± tego, ¿e spodziewamy siê dziecka wieæ wypada³o by byæ chocia¿ narzeczeñstwem. Wiecie jeszcze nigdy nie by³am zarêczona i nie oczekiwa³am czegos spektakularnego jak wyjazd za granice czy co¶, móg³aby byæ jakas mi³a knajpka lub romantyczny spacer.. kilka ciep³ych s³ow udowadniaj±cych swoj± mi³o¶æ.. a to.. to by³ po prostu dramat.. Jeszcze wczoraj mojej kumpeli oswiadczyl sie jej fecet, kupil jej piersionek z apartu (biale zloto, brylanty i szafir) zabral na spacer, uklakl, wyznal milosc... Moj facet nawet nigdzie mnie nie zabiera.. raz kupil mi telefon na raty, niby prezent.. za który musiaa³am dwa razy placic 100 zl doladowania bo on nie mia³ wystarczajaco duzo kasy. Jezeli chodzi o kwiaty nigdy nie dostalam bez upominania sie, nigdy nie dal mi nic bezinteresownie.. Smutne to niestety, bo mysle ze kazda kobieta chcialaby byc od czasu do czasu rozpieszczona, tym bardziej ze ja robie dla niego wszystko ¶niadanka, obiadki, kolacyjki... ehh juz sie chyba nic nie zmieni
1. Ile jeste¶cie razem?
2. Dlaczego zgodzi³a¶ siê, a wrêcz naciska³a¶ na zarêczyny, skoro w zwi±zku Wam siê i tak nie uk³ada³o?
3. Mówisz mu o tym, ¿e chcia³aby¶ wyj¶æ/dostaæ kwiaty?
4. Co sama robisz dla Waszego zwi±zku, jaka jest Twoja inicjatywa je¶li chodzi o ciekawe spêdzanie razem czasu?

Generalnie dwóch zarzutów nie rozumiem - pierwszego, ¿e pier¶cionek nie taki (co z nim nie tak i dlaczego to istotne) i ¿e musia³a¶ sobie do³adowaæ telefon (o ile mi wiadomo, kupienie komu¶ telefonu nie ³±czy siê z do¿ywotnim p³aceniem za jego rozmowy). Reszta - za ma³o informacji tak naprawdê.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2014-01-27 o 15:09
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:18   #3
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 383

Przepraszam,ale w ogole to wszystko jakie¶ zagmatwane
Popl±tanie z popl±taniem.Jestes w ci±zy, facet Ciebie nie kocha,jest z Tob± bo? bo jest.Ty z Nim te¿.
Nie ma mi³o¶ci jest dziecko.
Taki prosty wniosek.

Masz faceta i teraz urodzi³y siê wymagania?
Najpierw zaczyna siê od tego,ze masz pewne zasady. Chcesz mieæ bogatego faceta z wyobra¼ni±?
To trzebabylo najpierw takie zasady okre¶liæ-a potem takiego szukaæ.
Znalaz³a¶ ch³optasia niewiadomo gdzie i sk±d .. i nie okaza³ siê byæ tym jedynym a teraz jest ci±za.

Przepraszam ale tak to doslownie wygl±da i jest dla Ciebie i dla innych dziewczyn nauczk±..
Bo teraz pewnie sie rozejdziecie,a dziecko bêdzie cierpia³o...
Przepraszam Ciê,dla mnie to smutne i szkoda mi po prostu dziecka..
Spróbujcie siê dogadaæ,chociaz chyba bedzie bardzo ciezko.. ale dla dobra tego dzieciaka..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:23   #4
ayleenkA
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

To nie jest tak ze nam sie nie uklada. Po prostu moglo byc lepiej, a dziecka nie planowalismy bo jest bezplodny wiec to byl po prostu mozna powiedziec cud. Telefon jest na umowie i trzeba za niego placic 100 zl miesiecznie. Nie mowie ze chcialabym dostac kwiaty, wspominam ze byloby milo, a naciskalam na zareczyny bo chcialam zeby mi sie oswiadczyl. Jestesmy ze soba rok i dwa tygodnie. A piersionek jest kupiony w sklepie jubilerskim za 30 zl... moze dlatego nie taki.

Edytowane przez ayleenkA
Czas edycji: 2014-01-27 o 15:25
ayleenkA jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:35   #5
201801191006
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 252

a mówisz, ¿e chcia³aby¶ gdzie¶ wyj¶æ?
czemu tylko wspominasz o tych kwiatach, a nie powiesz wprost?
mówisz mu w ogóle to wszystko, on wie ¿e czego¶ Ci brakuje, ze zarêczyny nie takie itp czy ma siê domy¶laæ?
201801191006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:35   #6
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

Wiadomo¶ci: 1 230

Ja tutaj nie widzê uczuæ z Waszej strony, ani u Ciebie ani u niego, po prostu przywi±zanie bo gdybym kocha³a partnera to nie narzeka³abym ¿e pier¶cionek nie taki jak trzeba i ¿e tani, nie narzeka³abym ¿e nie ma kwiatów czy co¶ takiego, bo w szczêsliwym i kochaj±cym zwi±zku takie rzeczy s± na dalszym planie, a zw³aszcza gdy dziecko w drodze a w ogóle to Wy rozmawiacie o Waszych potrzebach? Rozmowa to podstawa

Edytowane przez Margolcia23
Czas edycji: 2014-01-27 o 15:36
Margolcia23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:36   #7
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
To nie jest tak ze nam sie nie uklada. Po prostu moglo byc lepiej, a dziecka nie planowalismy bo jest bezplodny wiec to byl po prostu mozna powiedziec cud. Telefon jest na umowie i trzeba za niego placic 100 zl miesiecznie. Nie mowie ze chcialabym dostac kwiaty, wspominam ze byloby milo, a naciskalam na zareczyny bo chcialam zeby mi sie oswiadczyl. Jestesmy ze soba rok i dwa tygodnie. A piersionek jest kupiony w sklepie jubilerskim za 30 zl... moze dlatego nie taki.
Albo jeste¶ trollem, albo z ksiê¿yca siê wziêli¶cie.

Ile macie lat?

Bezp³odny cz³owiek nie mo¿e sp³odziæ dziecka, to raz.
Dwa, ok, wspominasz ¿e by³oby mi³o - a sama co robisz, ¿eby by³o mi³o? Gdzie go ostatnio zabra³a¶?
Trzy, mówisz ¿e za do³adowanie musisz p³aciæ 100 z³, tymczasem do³adowanie = karta, wiêc mo¿na i wcale nie do³adowywaæ i nie mieæ kasy. Chyba, ¿e to nie doladowanie, a abonament.

Wyczuwam trolla.
Stary 2014-01-27, 15:36   #8
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562

A ja sama sobie wybra³am pier¶cionek zarêczynowy i niektóre panie by³y tym zdziwione. ¯e to takie nieromantyczne. Same zarêczyny by³y bez kwiatów i bez klêkania przede mn±. Nie robi³am z tego problemu.
Jeste¶cie ze sob± rok i chyba wiesz jaki jest? Spróbuj siê z nim dogadaæ bo szkoda dziecka. Zastanów siê. Ma przecie¿ jakie¶ zalety?
Nie jest romantyczny ale mo¿e jest praktyczny, dobry, szczery, dobry w ³ó¿ku, dobrze zarabia, nie¼le gotuje, lubi z Tob± spêdzaæ czas, wymasuje Ci stopy bo Ciê bol±. Czy jest w nim co¶ co lubisz czy tylko le¿ysz na kanapie i siê smucisz?
Masz do niego ¿al o nieromantyczne zarêczyny a co jemu odpowiedzia³a¶? Czy by³o to co¶ mi³ego, romantycznego co bêdzie móg³ wspominaæ przez lata?
Za rok bêdzie rocznica zarêczyn - mo¿e co¶ fajnego, romantycznego zorganizujecie? Zatrzesz w ten sposób przykre wra¿enie.

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2014-01-27 o 15:37 Powód: .
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:36   #9
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 359

Cytat:
Po prostu moglo byc lepiej, a dziecka nie planowalismy bo jest bezplodny wiec to byl po prostu mozna powiedziec cud. .
Sk±d wiesz, ¿e by³ bezp³odny, bo je¿eli by tak by³o to ci±¿a te¿ by siê nie pojawi³a.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:41   #10
vouvray
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

U moich dziadków po 50 latach ma³¿eñstwa by³a wiêksza chemia ni¿ u was po roku.
Niestety nie ka¿dy zwi±zek koñczy siê happy endem, po kilku miesi±cach ludzie ju¿ zazwyczaj wiedz±, czy to jest mi³o¶æ i zauroczenie przekszta³ca siê w mi³o¶æ albo tak siê nie dzieje i wypada siê wtedy rozstaæ.
Jak dla mnie to jest w³a¶nie ta faza zwi±zku, gdy facet doszed³ do wniosku, ¿e to nie jego bajka, ale pojawi³o siê dziecko i trzeba wzi±æ odpowiedzialno¶æ. O¶wiadczaæ siê nie chcia³, ale nalega³a¶, a o¶wiadczyny by³y dok³adnie takie same, jak zwi±zek. Ty siê starasz, robisz kolacje, obiady, ¶niadanka, a on ma to w nosie. Pamiêtaj, nigdy nie dawaj tyle nikomu, jak nie otrzymujesz nic w zamian....
Chyba, ¿e od pocz±tku by³ taki oszczêdny w wyra¿aniu uczuæ to wtedy inna sprawa...

Czego w³a¶ciwie oczekujesz po tym w±tku? Jedynie rozmowa z partnerem mo¿e pomóc, ale podejrzewam, ¿e takow± ju¿ na pewno odby³a¶. Mo¿e dziecko zmieni jego postrzeganie na temat rodziny? Sama nie wiem...

Edytowane przez vouvray
Czas edycji: 2014-01-27 o 15:46
vouvray jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:41   #11
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562

Cytat:
Jeste¶ w ci±¿y, s±dzê ¿e nie pracujesz. Mieszkacie razem? Kto p³aci za mieszkanie? T¯ pracuje? Kto Ciê utrzymuje? I zanim zasz³a¶ w ci±¿ê jakie mieli¶cie plany na przysz³o¶æ?
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 15:48   #12
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez vouvray Poka¿ wiadomo¶æ
Ty siê starasz, robisz kolacje, obiady, ¶niadanka, a on ma to w nosie. Pamiêtaj, nigdy nie dawaj tyle nikomu, jak nie otrzymujesz nic w zamian....
Ja kurcze jako¶ tych starañ nie widzê. Obiadki, ¶niadanka - je¶li facet pracuje, a ona jest np. na zwolnieniu, to jakby naturalne. Widzê tu g³ównie jêki, ¿e pier¶cionek nie taki, ¿e kwiatów za ma³o, ¿e nigdzie jej nie zabiera, ¿e z telefonem problem, a zero informacji nt. tego, co ona robi, ¿eby nie by³o smutno i nudno.
Stary 2014-01-27, 15:55   #13
Alexandra92x
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 764

Najpierw siê stawia wymagania, a nastêpnie szuka siê takiego mê¿czyzny, który te wymagania spe³ni. Nigdy na odwrót.

A sk±d wiedzia³, ¿e jest bezp³odny? To, ¿e nie wpad³ wcze¶niej mimo braku antykoncepcji nie czyni nikogo bezp³odnym, a w cuda nie wierzê .

luty 2014 - pocz±tkuj±ca w³osomaniaczka
Alexandra92x jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 16:01   #14
KrwawaMary86
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 067

Cytat:
A jakie widzisz jasne strony waszego zwi±zku?

Ja tu widzê tylko wylewanie ¿ali, ¿e zarêczyny nie takie, ¿e pier¶cionek z³y bo tani itd. Jako¶ nie widzê miêdzy Wami uczucia.

Jêcza³a¶ mu o zarêczynach bo ci±¿a. Ch³opak (zapewne ¿eby¶ przesta³a mu g³owê suszyæ) o¶wiadczy³ siê a Tobie nie pasuje pier¶cionek ani sposób o¶wiadczyn. Nie pomy¶la³a¶ o tym, ¿e mo¿e on nie jest typem romantyka, który kupi 50 ró¿ i bachnie na kolanko? Przede mn± narzeczony te¿ nie klêcza³. Wg mnie nie jest to konieczny wymóg przy zarêczynach. Wymusi³a¶ o¶wiadczyny wiêc siê nie dziw, ¿e nie by³y takie jakie sobie wymarzy³a¶.

Rozmawia³a¶ z nim na temat ma³¿eñstwa, podzia³u obowi±zków, tego, ¿e chcesz byæ doceniana i rozpieszczana?
KrwawaMary86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 16:23   #15
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

ostatnio na forum sami bezp³odni faceci siê przewijaj±

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 16:32   #16
HealthOne
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 165

Jeste¶cie par± niewiele ponad rok.
Nie przeszkadza³ Ci fakt ¿e on nie jest specjalnie uczuciowy na pocz±tku? je¶li tak to po co zdecydowali¶cie siê na dziecko (doczyta³am ¿e niby by³ bezp³odny- zbada³ siê?) nie wiem co tu leczyæ jesli w zasadzie nic siê nie zmieni³o tylko tobie po czasie uros³y oczekiwania... (oczekiwania maj± byæ- ale od samego pocz±tku!)
Stary 2014-01-27, 17:15   #17
201605300922
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 282

Za³ó¿ swoj± religiê, bo skoro facet jest bezp³odny, to jest tylko jedno wyt³umaczenie Twojej ci±¿y Rozumiem, ¿e kto¶ m±dry mu powiedzia³, ¿e jak mia³ ¶winkê w wieku 12-13 lat to mo¿e fikaæ bez antykoncepcji?

A tak serio - szkoda mi faceta w tym wszystkim. Ok, wpadli¶cie razem, ale Ty siê go okropnie czepiasz. Pier¶cionek nie taki, królewnie telefonu nie op³aci³ nikt, o¶wiadczyny nie takie. Sorry, w ten weekend by³o na dworze tak zimno, ¿e przecie¿ jakby ukl±k³ w tym parku to by do pod³o¿a przymarz³ Chyba, ¿e te o¶wiadczyny by³y ju¿ jaki¶ czas temu, nie napisa³a¶. Tak czy inaczej, s± faceci, którzy robi± z zarêczyn spektakl, czasem do przesady (typu o¶wiadczyny w miejscu publicznym, przy ludziach, a nie daj borze sosnowy - przy rodzinie), a inni robi± to tak po prostu, bez specjalnego romantyzmu, niektórzy wrêcz nie o¶wiadczaj± siê wcale, tylko po prostu postanawiaj± z partnerk± siê pobraæ i zaczynaj± za³atwiaæ formalno¶ci.
Pracujesz? Mieszkacie razem?
Powiem tak - skoro faceta jedyn± wad± jest to, ¿e nie jest rozrzutny na prezenty dla Ciebie, ew. nie jest romantyczny - to uwa¿am, ¿e skoro ju¿ wpadli¶cie, to chocia¿ spróbujcie byæ razem. Twoje nastroje te¿ mog± mieæ pod³o¿e hormonalne, bo w Twoim organizmie teraz toczy siê burza. Jakby pi³, bi³, wykañcza³ Ciê psychicznie - to napisa³abym, ¿eby¶ wia³a. Ale z Twojego opisu widzê po prostu normalnego, przeciêtnego kolesia, i Ciebie, która oczekujesz nie wiadomo czego.
201605300922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 17:59   #18
kisielova
ReklaMO(D)¿erca.

Wiadomo¶ci: 9 889

Wyprosi³a¶ i wymusi³a¶ te zarêczyny, wiêc nie marud¼, ze co¶ by³o nie tak. Mog³a¶ sama sobie kupiæ pier¶cionek, powiedzieæ mu, ¿e jedziecie na Ibizê i ma Ci siê o¶wiadczyæ. Aha, i koniecznie niech klêknie bo inaczej nie bêdziesz umia³a nazwaæ go narzeczonym.

Ja tu widzê same wymagania wzglêdem niego. A Ty co dla niego robisz? (tylko b³agam, nie napisz, ¿e Ty mu dziecko nosisz bo siê przewrócê)
kisielova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 18:18   #19
NibyNic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 137

Có¿, wygl±da to kiepsko i nie dlatego, ¿e on siê wed³ug Ciebie autorko nie stara czy tam stara siê za ma³o ale dlatego, ¿e Ty go nie kochasz i w takim uk³adzie to niestety bêdzie coraz nudniej i smutniej tylko dziecka szkoda

swoj± drog± serio u jubilerów s± pier¶cionki za 30z³? naprawdê tak tanio?

NibyNic jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 18:19   #20
kisielova
ReklaMO(D)¿erca.

Wiadomo¶ci: 9 889

Cytat:
Napisane przez NibyNic Poka¿ wiadomo¶æ
Có¿, wygl±da to kiepsko i nie dlatego, ¿e on siê wed³ug Ciebie autorko nie stara czy tam stara siê za ma³o ale dlatego, ¿e Ty go nie kochasz i w takim uk³adzie to niestety bêdzie coraz nudniej i smutniej tylko dziecka szkoda

swoj± drog± serio u jubilerów s± pier¶cionki za 30z³? naprawdê tak tanio?
srebro z cyrkoni± jest czasami ³adniejsze, ni¿ te ogromne diamnety w bia³ym z³ocie. Ale nie od dzisiaj wiadomo, ¿e liczy siê ilo¶æ, nie jako¶æ
kisielova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 18:22   #21
JohnLena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 474

Cytat:
Obstawiam trolla, zw³aszcza poczêcie z bezp³odnym facetem mnie rozwali³o A historia ogólnie z kosmosu, nie wierzê, ¿e mo¿na tak ¿yæ.

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 18:34   #22
NibyNic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 137

Cytat:
Napisane przez kisielova Poka¿ wiadomo¶æ
srebro z cyrkoni± jest czasami ³adniejsze, ni¿ te ogromne diamnety w bia³ym z³ocie. Ale nie od dzisiaj wiadomo, ¿e liczy siê ilo¶æ, nie jako¶æ
cena i pude³ko z "ekskluzywnego" salonu

powinnam byæ smutna, ja nawet kwiatów nie dosta³am w ramach zarêczyn tylko podrêcznik akademicki có¿ w moim 8 letnim zwi±zku czasami jest smutno ale nigdy nudno, jak siê zanosi na nudy to wyci±gamy podrêcznik i namiêtnymi g³osami czytamy o zespolonych szeregach Fouriera i przekszta³cenia Hilberta

Autorko, ale z drugiej strony spodziewacie siê dziecka, mo¿e on woli skromnie za³atwic takie wymuszone zarêczyny bo wie, ¿e za chwilê ka¿dy grosz bêdzie siê liczy³ bo przecie¿ trzeba dziecku wyprawkê kupic, jakie¶ witaminy Tobie, odzie¿ ci±¿ow± i wiele innych a skoro kasa siê u niego przelewa to ma moim zdaniem bardzo dobre podej¶cie

NibyNic jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 18:45   #23
ahoooj
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 326

Cytat:
Napisane przez JohnLena Poka¿ wiadomo¶æ
Obstawiam trolla, zw³aszcza poczêcie z bezp³odnym facetem mnie rozwali³o A historia ogólnie z kosmosu, nie wierzê, ¿e mo¿na tak ¿yæ.
Mo¿na ¿yæ Ja co prawda ani w ci±¿ê nie zasz³am, ani siê z ch³opakiem nie zarêczy³am, ale w nasze ¿ycie wkrad³a siê nuda, przyzwyczajenie, ca³kowity brak romantyzmu i spontaniczno¶ci. Niestety, od tego czasu byli¶my ze sob± jeszcze z rok, a z dnia na dzieñ by³o coraz gorzej. Szkoda, ¿e w naszym przypadku musia³o doj¶æ do zdrady, ¿eby siê rozstaæ.

W tê bezp³odno¶æ te¿ jako¶ s³abo wierzê, gdybym by³a bezp³odnym facetem, który jednak zap³odni³ jak±¶ kobietê, to bym siê zastanowi³a, czyje jest to dziecko

A je¶li macie takie problemy po roku zwi±zku, to có¿... Uwa¿am, ¿e lepiej siê rozstaæ, nawet je¶li dziecko jest w drodze, ni¿ ¿yæ ze sob± na si³ê, bo pó¼niej w³a¶nie takie wzorce dziecko z domu wynosi.
ahoooj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 18:52   #24
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 853

Po Twoich wypowiedziach sugerujê, ¿e lecisz tylko na kasê.
Przecie¿ jeste¶cie w zwi±zku ponad rok i nie wiedzia³a¶ wcze¶niej jaki jest Twój narzeczony?
Wydaje mi siê, ¿e Wasze uczucie siê wypali³o, a Wy jeste¶cie ze sob± tylko ze wzglêdu na dziecko.
szynka_w_toscie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 19:20   #25
Mijanou
Wiza¿owy Kot Igor

Wiadomo¶ci: 17 449

Cytat:
No zaraz. To wcze¶niej nie dostrzega³a¶ jego wad i Ci one nie przeszkadza³y? Dopiero teraz sobie u¶wiadomi³as, ¿e to jednak nie to? Troszkê za pó¼no, skoro macie zostaæ rodzicami. Takiego faceta sobie wybra³as i takiego masz. Przecie¿ on siê chyba nie zmieni³ w nieczu³ego brutala z dnia na dzieñ?
Teraz masz dwa wyj¶cia:
1. Odej¶æ od niego i samotnie wychowywaæ dziecko
2. Zaakceptowaæ.

Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 21:44   #26
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

O jezu nasza wina, ¿e¶ zrobi³a se dziecko z takim facetem i na dodatek przyjê³a¶ od takiego zarêczyny?
Z opisu wynika, ¿e to niezwyk³y leñ, nie chce mu siê o nic dbaæ, co¶ tam niby ci kupuje, ale nie do koñca, zero pasji w tym wszystkim. Po prostu masz siê cieszyæ tym co masz. Nie wychodzi to prosto od niego.
Taki typ.
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 22:13   #27
velara
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 297

Cytat:
¦wietny pomys³ na prezent Wzi±æ telefon za 1z³ w abonamencie za 100z³, obdarowaæ kogo¶ tym telefonem ka¿±c mu p³aciæ abonament Mam nadziejê, ¿e to prowokacja. A je¶li nie, to rozmawia³a¶ w ogóle z tym ch³opakiem o swoich oczekiwaniach?

velara jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-28, 09:53   #28
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 831

Cytat:
Napisane przez JohnLena Poka¿ wiadomo¶æ
O poczêciu jest w innych w±tkach, wiêc to niestety realna historia (chyba) .
Trzeba zrozumieæ, ¿e w 8 miesi±cu siê trochê komu¶ nudzi. Urodzi siê dziecko to zabraknie czasu na wysyp w±tków.
Stary 2014-01-28, 11:17   #29
Patrilla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 725

hormony ci±zowe buzuj±, zaczyna sie pewnie autorka czuæ nieatrakcyjna + za duzo czasu na myslenie bo juz w domu siedzi na chorobowym
tak to jest byle jaki byle byl puki nie ma odpowiedzialnosci - dziecka to jeszzce jakos daje radê, ale potem ...
Stary 2014-01-28, 13:01   #30
lilia_pamplemousse
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 779

podsumowuj±c,

jeste¶ z facetem rok. (tfu, rok i dwa tygodnie, hahaha)
jeste¶ w 8 miesi±cu ci±¿y, bo on by³ ponoæ "bezp³odny". (a chorób siê nie ba³a¶?)
zwi±zek jest smutny i nudny.
wymuszasz zarêczyny, ci±gle o tym gadasz.
on kupuje pier¶cion za 30 z³ i wrêcza go byle kiedy.

widzê ¶wietlan± przysz³osæ dla tego zwi±zku, szkoda tylko dziecka.

Edytowane przez lilia_pamplemousse
Czas edycji: 2014-01-28 o 13:02
lilia_pamplemousse jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-28 13:43:21

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.