|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Ja ma straszna ochote na pizze. I po pracy zabieram meza na obiad
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodzi o to, ze przodem do kierunku jazdy z tym wozkiem?? bo moj budyn nie ogarnia Cytat:
Cytat:
malo tego, wozka nawet na zywo nie widzialam i sie troszke boje no ale coz, za pozno teraz juz na rozmyslania![]() dziewczyny, a ja nie lubie szpinaku... jak trawa obsrana przez krowe mi smakuje a tak czesto zarzucacie tutaj ttym szpinakiem, ze mnie znow kusi do sprobowania, a wiem ze bede zalowac pozniej
|
|||
|
|
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo podobają mi się takie zwykłe, proste łóżeczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swojego wózka też na żywo nie widziałam. Obejrzalam na necie, poczytałam i zaszalałam i nie żałuje nie wiem skąd to porównanie, ja nawet nie chce sobie wyobrażać jak taka trawa by smakowała Powiem tak jak odpowiednio go przyprawisz, dasz czosnek, to jest to mega pyszne... Spróbuj najpierw w restauracji jakieś polecanej taką pastę sobie zamówić... Nie beziesz żałować ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- zmykam powolutku do domku... Zajrzę wieczorkiem... Ale sypie no...
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Santom, z tego co pamiętam to zamówiłaś ten sam wózek co ja ( Symbio ) ja jestem mega zadowolona. Z wyglądu z lekkości, z tego jak się prowadzi ( fakt po mieszkaniu i po sklepie ) . Znajoma miała ta poprzednią wersje , ona ma inna gondole i jest/ byłą zadowolona.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
hihi ![]() a może to Sylvusiu zwykłe potówki jak na zgięciach? |
||
|
|
|
#3187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ściągnęłam dziadka i wziął młodego na sanki
Mam dzis dzień laby mimo że nie ma tżta Cytat:
A w necie masz potwierdzenie zakupu zawsze ![]() Cytat:
smoki dwa, potem po 3 miesiacach dwa dokupiłam bo większe, po pół roku znów, ale tych to już prawie nie używał ![]() Butle jedną małą jedną dużą - ale dużą też używałam po roczku, no ale zależy jak tam z cycem wyjdzie No i tu kupiłam aventa plus same smoki Lovi, bo można wymiennie stosować ![]() Tetry z 10 sztuk Flanelek z 5, bo to do wózka, jako lekki kocyk latem się przydaje ![]() Nie wiem co jeszcze jest na sztuki Podkładów tych ceratkowych 5 dla mnie i 10 dla młodego ale młodemu to dokupowałam, no i to zależy.. Tak samo sama nie pamietam jak to było z podkładami poporodowymi dla mamy
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabrzmialo w sumie jakbym taka trawe jadla taka wyobraznia moja a co do sprobowania w restauracji to moze kiedys zawsze przyprawialam czosnkiem, sola pieprzem i chyba wsio, bo co wiecej mozna dac do szpinaku moze w tym tygodniu zrobia jeszcze jedna probe![]() Cytat:
dzieki dobra kobieto za dobre slowo, bo powoli juz rozne mysli przychodza do glowy co do tych zakupow przez allegro, zwlaszcza jak sie jest od tych zakupow 1000km i nie mozna obejrzec ich od razu na zywo ja mam wyprawke prawie cala skompletowana, a zobacze ja dopiero w marcu pewnie![]() ide zrobic obiad, u Was juz pewnie kolacje szykujecie powoli, a moj Tz w domu pewnie dopiero kolo 18-19 bedzie wiec mi motywacji brakuje do pichcenia wczesniej a samej mi smutno jesc
|
||
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o szpinaku.
Jak byłam mała to dosłownie wmuszali we mnie szpinak i nienawidzę tego czegos, na sam widok mam odruchy wymiotne Ja w swoje dziecko na bank nie bede nic wmuszac i pchac do buzi na sile
|
|
|
#3190 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja po wizycie. Szyjka nieco się polepszyła ale dalej mam brać luteinę, dodatkowo jeszcze oprócz magnezu, żuravitu - nospę forte2xdziennie, no i jeszcze mi przepisała krem pimafucin. Na ból tych kości dostałam skierowanie do ortopedy i będzie musiał mnie oblukać czy mogę rodzić SN Mruknęła lekarka coś o szpitalu, ze nie chce mnie kłaść bo wiadomo, ze lepiej w domu no i ma nadzieję, ze dotrwamy szczęśliwie do końca. W razie czego gdyby coś się działo mam zaraz do niej dzwonić. No i poprosiłam o USG i Maja na 100% jest Mają hehe ) więc już teraz spokojnie mogę poodkładać te chłopięce rzeczy i podarować. Waży ponad 900g.
|
|
#3191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Madziula, a kontaktowałaś się ze sprzedającym, pytałaś czy już wysłał?
Cytat:
Cytat:
i jeszcze na głodniaka na zakupy poszłaś Oj, ja bym już nie dała rady...Cytat:
Do smarowania możesz użyć np fenistilu (tego samego co na oparzenia i komary, jest tez super na wysypki) i ja zawsze przy problemie łykałam sobie tabletkę na alergię, bez recepty można kupić np alertec... ale takie tabletki to się stosuje raczej jak już lekarz przepisze...
|
|
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa pychaa
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do szpinaku... jadłam może ze dwa razy w życiu i nie wiem czy lubię Ale właśnie kupiłam mrożony i zastanawiam się co tu zrobić, żeby to nie było jako dodatek do makaronu, bo trochę mi się makaron ostatnio przejadł...
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas
za glukoze Mnie to czeka jutro :P Ale u mnie można z cytrynką i mogę wrócić na 2 godz do domu , z tym że mam przykaz aby nic nie jeść.MamaKtosia sama nie wiem jak najlepsze jest że jak jak wstałam i jadł w nocy 2x mm to wstawał w granicach 6-7 , a odkąd nie je w nocy już to wstaje 7-8 Może to też dzięki temu że młody ok. 3 ląduje u Nas w łóżku i śpi z Nami. Kiedyś walczyłam z tym i uspakajałam próbowałam uśpić z powrotem w łóżeczku, ale stwierdziłam że to bez sensu. Bo potem ja przez godz lub więcej nie śpię , a tak to wezmę go do Nas i śpimy sobie ![]() Nie oddawałam nigdy ciuszków do domu samotnej matki , ponieważ wszystkie ciuszki po synku pakowaliśmy do kartonów i na strych , aby mieć w razie W ![]() Madziula a pisałaś do niej lub dzwoniłaś że paczka jeszcze nie dotarła itp.? Dzięki za komplement ![]() No i zazdroszczę Wam że możecie iść na sanki. Sylvunia może te pomidory z innej hurtowni ?? Ramona co do gondoli to ja też wolę jak jest odwrócona tyłem do kierunku jazdy. Iemand jedź do sklepu pomacaj ,a potem najwyżej jak jest taniej to zamów przez Internet ![]() Lolitka powiem Ci że Leon się idealnie sprawuje :P Janeczka super że jest lepiej No i Maja już spora dziewczynka ![]() Ja już po fryzjerze zrobiłam jednak grzywkę na prosto :P a co raz się żyje Zmykam na zabawy z dzieckiem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi ostatnio chyba Kaorlak zrobiła smaka na krokiety ze szpinakiem... Tylko to trochę dużo roboty...
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak przyjdą ubranka to dodam
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zdecydowałam sie na czarny : https://www.google.pl/search?q=graco...w=1280&bih=921
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do otulacza.... przeciez jak my byłysmy małe, to nas wiązano ciasno pieluchami i kocykami jak w otulaczu. nawet ostatnio mi starsze siostry przypominały, jak leżałam z bratem zawinięta na łóżeczku jak hot-dog. dziecko ponoc uwielbia te pozycję, bo przypomnina mu ciasny brzuch mamy. zwlaszcza się to tyczy pierwszych dni. patrzcie na to zdjecie klik nie wiem czy otulacz kupię, raczej nie, ale po poczytaniu w internecie stwierdzilam, że bede probowac z zawijaniem noworodka. kocham szpinak
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2014-01-27 o 17:28 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-01-27 o 17:47 |
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety jestem strasznie przewrażliwiona na tym punkcie, bo za młodu dużo działałam w wolontariacie i powiem wam, że mnie przeraża co się dzieje w niektórych fundacjach. Już nigdy ani złotówki nie przekaże na żadną pomoc. Jeśli już to pomagam w inny sposób. Cytat:
Na początek polecam lasagne ze szpinakiem, żeby nie rzucać się na głęboką wodę
|
||
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za odwage Jak sie sobie podobasz ?
|
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem niepocieszona
dzwonił ginekolog i przełożył mi wizytę z środy na piątek także Nikii wpisz mi proszę wizytę 31 stycznia godz 10.30 gdybynie usg 3d które miałam w piątek to bym już mocno się zdenerwowała, no ale musiał pilnie wyjechać i bardzo mnie przepraszał poza tym kolejne moje zmartwienie to to , że tsh skoczyło mi do 3,8 a zawsze miałam coś koło 1,4 .. w środę chyba powtórzę w innym labo bo coś mi się wierzyć nie chcę, dzwoniłam do endo mam brac 5o euthyrox ale i tak się jakoś denerwuję, czy nie zaszkodzę tym Maji ..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po 2 - ![]() i po 3 - toż to kawała dziecia już w sobie nosisz - tym bardziej się oszczędzaj
|
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z przekładaną rączką? Właśnie taki chcę! ![]() Cytat:
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee, apetyt to mam straszny teraz, na wszystko słodycze i owoce i strasznie duuuużo piję wody. I brzuchol mi urósł My już zjedliśmy dzisiaj pizze Mniam ;-)---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- nikii to i ja proszę o wpisanie mnie na wizytę u lekarza 6 luty 2014 godz 18.00 ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Oszczędzajmy się bo przecież musi być wszystko dobrze, jak u mnie u Ciebie i u innych.. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Jejku, dziewczyny - to co teraz przeczytałam na wątku mamusiowym noworocznym - to SZOK!!
|
||
|
|
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o materacach, my mamy po synku pianka-kokos-gryka i przy nim zostajemy. Ja byłam zadowolona i mogę polecić. Szczególnie u nas jak wypadło w lato mały zaczął wstawać sam przy łózeczku i odwróciliśmy tą częścią z gryki to sobie z gołymi stopami śmigał po nim
) Tak w zasadzie o lateksie mało wiem więc nie mogę się więcej na ten temat wypowiedzieć. Któraś też pisała (przepraszam ale podczytywałam na tel i nie pamietam potem nicków) o łózeczkach turystycznych, ze przekoloryzowane. My też mamy turystyczne ale właśnie ja płaciłam więcej bo nie chciałam pstrokacizny więc kupiliśmy z espirit, już kiedyś wklejałam Wam link. Do tego miałam siatkę i sama obszyłam brązową lamówką i miałam baldachim z tego. Efekt końcowy bardzo fajny, mielismy meble wenge więc wszystko ładnie ze sobą współgrało mimo, ze kawalerka Każdemu się podobało.Otulacza nie mieliśmy ale za to korzystaliśmy dużo z rożka i teraz pewnie też tak będzie, mamy błękitny z taką falbanką, do dziewczynki też będzie pasować więc wydatek mniej
|
#3208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My chyba w ogóle musimy kupić szersze łóżko bo jak tak dwójka będzie nam lądować w środku nocy to się nie pomieścimy albo ja wyląduję na podłodze ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i trzymam kciuki, żeby obeszło się bez szpitala. A duża już- prawie kg. Ile przytyłaś? ![]() Cytat:
![]() Miłej zabawy, ja się bawiłam z siostrzeńcem i co chwile się pytał czy może pogłaskać mnie po brzuchu. Wymyślił też imię Maksio. Lepsze to niż bałwan i jeżyk ![]() za glukoze ![]() Cytat:
![]() Ja dziś odebrałam wyniki toxo. Wszystko ujemne. Nie wiem czy jeszcze mam powtarzać później ![]() Morfologia hm...tam coś jest za nisko, jakiś Hematokryt i za wysoko- krwinki białe. Muszę poszperać w necie ![]() I widziałam, że było coś o szpinaku. Też dziś kupiłam w biedronce, ale zapomniałam czosnku. Jeszcze nie wiem czy będę robić z niego zapiekankę z makaronu czy potraktuję go jako dodatek do ziemniaków. Chyba, że ktoś ma inny pomysł? Jeszcze nigdy nie jadłam naleśników ze szpinakiem
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-01-27 o 18:26 |
|||
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o materacach, my mamy po synku pianka-kokos-gryka i przy nim zostajemy. Ja byłam zadowolona i mogę polecić. Szczególnie u nas jak wypadło w lato mały zaczął wstawać sam przy łózeczku i odwróciliśmy tą częścią z gryki to sobie z gołymi stopami śmigał po nim
) Tak w zasadzie o lateksie mało wiem więc nie mogę się więcej na ten temat wypowiedzieć. Któraś też pisała (przepraszam ale podczytywałam na tel i nie pamietam potem nicków) o łózeczkach turystycznych, ze przekoloryzowane. My też mamy turystyczne ale właśnie ja płaciłam więcej bo nie chciałam pstrokacizny więc kupiliśmy z espirit, już kiedyś wklejałam Wam link. Do tego miałam siatkę i sama obszyłam brązową lamówką i miałam baldachim z tego. Efekt końcowy bardzo fajny, mielismy meble wenge więc wszystko ładnie ze sobą współgrało mimo, ze kawalerka Każdemu się podobało.Otulacza nie mieliśmy ale za to korzystaliśmy dużo z rożka i teraz pewnie też tak będzie, mamy błękitny z taką falbanką, do dziewczynki też będzie pasować więc wydatek mniej ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Light wiesz co dokładnie ci nie powiem ale ok 12kg na pewno, zaczynałam z 68 jakoś tak a teraz mam z 80. Dokładnie nawet nie wiem bo nie waza mnie u lekarza tylko w domu teraz mam sie wazyc a wagę mam taką starą. Muszę baterie do elektronicznej kupić. Gosius co takiego przeczytałaś? zacytuj bo mi to sie nie chce szperac...---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- o a łózeczko takie mamy : http://alejka.pl/esprit-alu-travel-l...011-brown.html co prawda mozemy sobie tez rozłozyc drewniane ale te mi lepiej odpowiada a i jesli chodzi o siatkę to przez czarną lepiej widać niż białą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

czuje sie tragicznie naprawde. Wypilam herbatke z miodem i licze, ze mi pomoze. Echhhh zdrowka rowniez!

moze w tym tygodniu zrobia jeszcze jedna probe

i jeszcze na głodniaka na zakupy poszłaś

SZOK!!