|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie chcecie wiedziec co tam sie stalo i z dobrego serca radze nie sprawdzac. Czasem lepiej nie wiedziec...
Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szpinak? Też myślałam, że nie lubię, bo pamiętam smak z przedszkola. Zawsze myślałam, że robią go z żab. Jak sobie zrobiłam jakiś czas temu to się zakochałam. Miałam przepis z czosnkiem, serkiem topionym śmietankowym a do tego duszone ziemniaki z cebulką i jajko sadzone. Pycha!!! |
|
|
|
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Wpisałam się jakieś 100 lat temu do waszego wątku, ale piszecie tak szybko, że nie nadążałam teraz, mam nadzieję, że wrócę, bo jednak fajnie poczytać, jak jesteście tym samym etapie ![]() I od razu mam pytanie: czy wam też coraz trudniej siedzieć przy kompie? Nie mam wcale tak dużego brzuszka jeszcze, ale jak posiedzę 2-3 godz, to ciężko mi się oddycha (nadal pracuję).
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sprawdziłam i żałuję .. nie mogę o tym przestać myśleć
![]()
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pracy przy komputerze, to powiem ci że mi było ciężko znaleźć odpowiednią pozycję, musiałam robić częste przerwy i pobolewał mnie brzuch... od kiedy jestem na zwolnieniu też sporo czasu spędzam przed komputerem aczkolwiek na wygodnej sofie ze stolikiem pod lapka pod którym rozkładam sobie nogi i baaardzo często wstaję niedopuszczając do zasiedzenia się
|
|
#3217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak się chce to się w końcu udaje
![]() Cytat:
Jeszcze nie sprawdzałam... obym dała radę tam teraz nie patrzeć... Edit: i tak przeczytałam w innym miejscu
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2014-01-27 o 19:46 |
|||
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj produkcja tutaj idzie, znowu 150% normy
Przeleciałam Was na szybko a i tak mi to prawie 30 minut zajęło Janeczka gratulacje za wizytę Nikii pokaż się w grzywce ![]() Pallas za glukozę ![]() Madziuula to kiepsko z tą aukcją, mam nadzieję, że wyjaśnicie Justyna ale co konkretnie byś chciała wiedzieć w jakich ilościach? Smoczki, butelki, czy pieluchy tetrowe itp.? Ja bym brała na zdrowy rozsądek wiesz, np. taki smoczek wiadomo, ze musisz mieć minimum dwa jakby się zgubił albo pobrudził albo co żeby mieć w zapasie, więc ja bym wzięła 3 butelki na razie na wszelki wypadek, żeby były jakby się nie udało KP, jak się uda to będą do wody, a jak nie to dokupisz więcej itp. itd. tak myślę Niegrzeczna, wizyta już a parę dni, dzwoniłaś do endo, poradził co robić, więc się nie martw, to na pewno nie zaszkodzi małej Miłego wieczora |
|
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odp. Wlasnie tę samą zauważyłam prawidłowość - jeśli nie siedzę "pracowo", a rekreacyjnie, to jakos inaczej to wygląda (pewnie przez to, że nie muszę trzymać reki na myszce tak wysoko). No ale w nocy tak czy inaczej bardzo drętwieją mi palce. Jak długo zamierzacie pracować w ciąży?
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki! oto moj brzusio 22 tydzien! zapisalam sie na ta krzywa cukrowa
pamietam, ze w pierwszej ciazy zrobilo mi sie slabo po tym badaniu![]() ostatnio za b. sie obzeram... imienia wciaz nie mamy
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam o brzuniu
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też właśnie zwykłe proste się podobają, ale z szufladą Za łóżeczko z szufladą plus materac GPK wychodzi u sprzedawcy od Ciebie 275 zł. I chyba zamawiamy Cytat:
A szpinak to trzeba po prostu dobrze doprawić Czosnek do szpinaku to podstawa Janeczko – pewnie, że lepiej w domu. Bierz leki i się oszczędzaj.. Karolkya – spokojnie do Baby Fantu na Lotniczą możecie jechać.. Mieliśmy godzinę do zamknięcia sklepu i to za mało było na oglądanie wózków.. A reszta przemyśleń co do wózków poniżej. Wybór ogromniasty. I tak oglądaliśmy tylko modele, które miałam spisane, a jeszcze chyba warto inne obejrzeć. Łóżeczka tam są drogie, ale już materace GPK można kupić za ok. 75 zł. Warto się tam wybrać. Rzeczy od groma. Beatusia – wózka Avanti nie macałam.. Nie było takowych Ogólnie mam wielki mętlik w głowie. Podoba mi się wózek Camarelo Sevilla (http://allegro.pl/sevilla-camarelo-3...893749458.html) i najlepiej mi się go prowadziło. Patrzyłam ten EuroCraft Passo (http://allegro.pl/wozek-passo-euro-c...893743093.html) i takie trochę twarde miał zawieszenie, ciężko się nim skręcało. Jeszcze wpadł mi w oko Tutek Tambero: http://allegro.pl/tutek-tambero-woze...882469225.html . Tylko cenowo to chyba tylko na to Passo możemy sobie pozwolić.. Ten Avanti mnie jeszcze korci.. Tylko gdzie ja go w Lublinie mogę zobaczyć....Cytat:
Princi – super brzuszek! Zaraz chyba zrobię naleśniki....... Czy Was też swędzi brzuch na wysokości pępka???? Jeny od dwóch dni nie mogę się powstrzymać od drapania...
|
|||
|
|
|
#3225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że po wizycie oki oszczędzaj się kochana?Czekam z niecierpliwością ![]() Śliczny brzuś ![]() My właśnie skończyliśmy oglądać hobbita, całkiem mi się podobał. Dziewczyny szalały przez cały film ![]() Idę ogarnąć jakąś kolacyjkę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mi się wydaje, że może być ciężko go dopaść stacjonarnie i obejrzeć.. ale dziewczyny mówiły, że Tako Warrior albo Jumper wygląda dość podobnie- nie próbowałaś tymi pojeździć?---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- super
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może następnym razem, chociaż mam chęć zamówić na all jakiś wózek i po prostu cieszyć się z tego co mam...... Wybór wózka jest taki skomplikowany..
|
|
|
|
|
#3228 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do tych rzeczy ktore wymienilyscie: wychodze z zalozenia, ze to juz jest taka drobnica, ze jesli cos to kupic po jednej sztuce. tzn oprocz tetry, bo tetry mam zamiar kupic ok 20szt, i z 5 flanelowych. butelka jedna wystarczy na awaryjna sytuacje, smoczek to samo![]() Cytat:
![]() ![]() alez z Ciebie zgrabna laseczka ![]() Cytat:
sliczny jest i zgrabny sie wydaje a co do swedzenia brzucha: smaruj intensywniej, bo jak swedzi to podobno na rozstepy. mnie generalnie nie swedzi, ale czasem jak cos tam pogilgota to tez czesto wokolo pepka![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No smaruje, smaruje.. Ale jakoś nie przechodzi... Prawda
|
|
|
|
|
#3230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, wybaczcie, ze slabo ostatnio sie udzielam, jestem w iare na biezaco, ale jakis spadek nastroju zaliczam, jakos mnie przytlacza to, ze 24/7 jestem sama z mlodym bez zadnej praktycznie pomocy... no ale w piatek wyjezdzam, to powinno byc lepiej, troche sie boje te 500km w taka pogode robic, ale sie nie teleportuje niestety
Gratuluje wszystkich nowych tygodni i rozpoczetych III trymestrow Ja dzis odhaczam 25 tygodni, jutro zaczynamy 26-ty, co raz blizej na szczescie |
|
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam spać
![]() Dobranoc
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wciągnęłam 5 mandarynek
![]() Uciekam po malutku, idę grzać łóżeczko tż bo w coś tam się "bawi" przy kompie. Będę Was podczytywać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, Ty łobuzerko, zazdroszczę Ci
Miło Cię widzieć w innym watku ![]() Cytat:
Ja myślę, że chyba w 7 mc mogę się już wykruszyć.
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Ale cudne to łóżeczko z esprita,tylko cena mi sie nie wyświetla bo z tel ogladalam.
otulacza tez nie bede kupować,wystarczy nam rożek. Zrobiłam dzis na obiadek kluski parowe,a potem okazało sie ze jagodek nie mam i musialam jeść z jogurtem leśnym ale było pyszne tak czy tak!zjadlam 4 panpuchy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przy pierwszym podejściu do wózków chyba przez tydzień czytałam opinie... po czym miałam dość, wybrałam jakiś i tyle. później tutaj pojawił się temat, poczytałam opinie i przychylałam się bardziej do następnego.. aż w końcu teraz ostatnio zrobił się taki bum na wózki i większość dziewczyn kupuje tak różne wózki, że początkowo oglądałam każdy.. i wiesz co? w jednym mi nie pasowało to, w innym tamto, w jeszcze innym coś innego.. doszłam więc do wniosku, że określonych rzeczy w wózku wymagam i tego będę szukać, biorąc pod uwagę cenę. na początku myślałam, że to musi być jakaś super firma i w ogóle.. teraz stwierdziłam, że marka niekoniecznie załatwia sprawę, bo np. ma za małą gondolę.. no więc wstępnie ten Avanti spełnia moje oczekiwania. w środę wybieram się jeszcze pomacać wózki. jak nie zachywci mnie inny, to zaryzykuję z tym
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Lucynka to fajnie że Ci się udało
![]() Asia bo to prawda wiele dzieci lubi być ciasno otulone bo czują się wtedy bezpieczniej i przypomina to im stan jak były w brzuszku u mamy ![]() Monija jak na razie dziwnie mi niby fajnie , ale inaczej Muszę się przyzwyczaić , zobaczymy jak będzie za jakiś czas pewnie będę przeklinać na ta grzywkę , bo co rano będzie do ujarzmienia Niegrzeczna najważniejsze że zadzwonił i uprzedził ![]() Light fajne imię Ja myślałam aby tak synowi dać , ale już jeden Maks w rodzinie u Nas jest.Teorema witaj z powrotem Kasian to jak 30min na przelecenie wszystkich no to dziewczyno masz tempo :P Princi Muffinka za kolejny tydzień ![]() Też przeczytałam o noworocznych w innym miejscu i tak strasznie dziwnie mi się zrobiło w sercu, jakiś smutek, żal , pustka |
|
|
|
#3238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Rozeznanie
|
Witaj L4, witaj odpoczynku, witaj slodkie lenistwooooo
![]() Wlasjie wrocilam z wizyty, dzis 24t5d i przez ostatnie 2 tyg schudlam 300 gram az dziwne bo sie obzeralam! Tym samym mam od początku na plusie 2,200 kg oby tak dalej, brzuch rosnie.Milego wieczoruuuuuuuuuu |
|
|
|
#3240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myję włosy zawsze wieczorem, jak rano grzywka jest nie w formie, to ją przeprostowuję i do następnego mycia mam spokój a po jakimś czasie grzywka się przyzwyczaja i nie muszę po każdym myciu prostować, tylko w awaryjnych przypadkach ![]() i kurde. przestańcie już o tych noworocznych pisać, bo ja nie wiem, o co chodzi i nie chcę wiedzieć.. a Wy tu co chwilę podkręcacie, żeby mnie korciło wystarczy, że usłyszałam w wiadomościach, że dziwnym trafem zniknęły zapisy z usg tych bliźniąt z Włocławka.. ale to już mnie wpieniło, a nie doprowadziło do płaczu na szczęście..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

SZOK!!

malo tego, wozka nawet na zywo nie widzialam
no ale coz, za pozno teraz juz na rozmyslania
teraz, mam nadzieję, że wrócę, bo jednak fajnie poczytać, jak jesteście tym samym etapie
(nadal pracuję).

za glukozę 

wystarczy, że usłyszałam w wiadomościach, że dziwnym trafem zniknęły zapisy z usg tych bliźniąt z Włocławka.. ale to już mnie wpieniło, a nie doprowadziło do płaczu na szczęście..