![]() |
#2581 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Ja mam pożyczony nie stać mnie na nówkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=side85;44832522 ![]() ![]() ![]() ![]() lekarz nie mógł do niej przychodzić na obchód bo ledwo trzymał się na nogach jak ją widział, a ona była spalona ze wstydu. [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moge z Wami ? ![]() Pisze prace zaliczeniowa na wf, bo mam zwolnienie, juz mi plecy zdretwialy.... Pisze to recznie, zeby nie bylo.
![]() |
#2583 |
Raczkowanie
|
Hej dzewczyny.
Wszystkim Wam dziekuję za wsparcie w momencie w którym tego tak bardzo potrzebowałam. Miałam podejrzenie że u mojego synka wystąpiła wada serca i rozczep kregosłupa. Jestem juz po drugim szczególowym badaniu i na szczescie okazłao sie ze wszysko w porzadku. Moj synek jest zdrowy. Nie ma wady serca ani rozczepu kregosłupa. Bardzo sie cieszę, mało tego w 29 tc wg pomiarów z USG wyglądał na 31 tc. Wazył 1551 gram. Prosze o dopisanie na liste. Wszyskim Wam gratuluje udanych wizyt, rozpczetych i skonczonych tygodni, zyczę lekkich i bezkomplikacji porodów bo widze ze sie zaczeło. Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zadomowienie
|
Nie chce siac paniki, ale wlasnie dziewczyna ze styczniowek stracila corke tydzien przed terminem...
Okropne, nie mam slow- generalnie liczenie ruchow i obserwacja dzieci jest jedyna pomoca...[*]
#2585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Rozeznanie
|
Co za tragedia...Właśnie zajrzałam na tamten wątek... [*]
![]() |
#2588 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Martorka ja też zamówiłam właśnie ten kocyk i tez namówiłam koleżankę, przyjdą jedną przesyłką. Zdecydowałam się w końcu na żyrafkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2590 |
Zadomowienie
|
Siedzę, ryczę i nie mogę przestać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od tego wszystkiego jeszcze bardziej chcę mieć już córkę po drugiej stronie brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zadomowienie
|
Ja tez rycze. Nie potrafie sobie wyobrazic bolu....
![]()
![]() |
#2592 | |
Wtajemniczenie
|
no ba!
![]() ![]() Cytat:
o matko;(
![]() |
#2593 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pokłóciliśmy się z Tż, wczoraj obiadu nie było i nie odzywamy się dwa dni. Przyszedł przehandlować laptopa za tv, wie że zaraz moje seriale ![]() dzisiaj obskoczyłam chyba większość lumpków w moim mieście wróciłam z trzema siatami, tak to jest jak wszystko za 1zł ![]() no i zamówiłam dzisiaj łóżeczko ! ![]() http://allegro.pl/sosnowe-lozeczka-z...886110220.html co myślicie ? no i zaczynamy dzisiaj 30ty tydzień ![]() ![]()
![]() |
#2594 | |
Zakorzenienie
|
Aż dostałam rozwolnienia
![]() Ale zaraz się ogarnę!!!!!!! Pamiętajcie, że większość ciąż kończy się pozytywnie!!!!!! Cytat:
![]() ![]() A ja 35 tydzień zaczęłam ![]()
![]() |
#2595 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Co do pokoiku dziecka, to ja nie widzę sensu teraz kombinować. Co najmniej do 2 lat chcę by mała z nami była. Teraz mamy 1 pokój i kuchnię, ale będziemy mieli wkrótce i drugi. Uważam, że będzie nam wygodniej do małej wstawać i chcę też męża angażować nocami. Łóżeczka nie mam rozłożonego, dla mnie za wcześnie. Może to głupie, ale właśnie po tym co się stało na wątku styczniowym z córką lejdi agi, o postanowiłam, że mąż je rozłoży , gdy będę w szpitalu. Fotelika nie przymierzałam, ale wiem, że się mieści w aucie. Choć auto w ciągu roku zamierzamy zmienić, tak by na następną zimę mieć już większe, teraz mam kabrioleta . Co do depilacji, to wadżajnę golę kremem z Veeta . Nakładam go na 10 minut, w tym czasie myję włosy, zęby etc. Niestety nie wszystkie kłaki wypala i dokańczam maszynką. Przed zajściem robiłam 2 zabiegi laserem. Po porodzie zamierzam kontynuować , a także zakupić sobie porządny depilator. Mam podgrzewacz do wosku, ale już nic nie widzę i ciężko się ogolić samemu. Nóg nie goliłam ze 2 miesiące ![]()
![]() |
#2596 |
Raczkowanie
|
Jejku, nie wyobrażam sobie tej tragedi która własnie teraz przeżywa ta dziewczyna. Ja chyba bym nie wytrzymała rodzic sn, a podobno tak sie rodzi
![]() Od dwóch dni tez mam karte do liczenia ruchów małego i jak na złosc mało sie dzis tez rusza. Nie chce sie nakrecac. Ale po takiej opowiesci to juz sama nie wiem co robic. Bede sie dzis modlić o tą dziewczynkę i jej rodziców. Bardzo im współczuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
estera85 bardzo się ciesze że u Ciebie jednak wszystko dobrze
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odpowiecię mi o co chodzi z oeparolem? Do czego sie stosuje i jak?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie 34t i 8,5-9kg na plusie. Z zuzia przybyło mi 13kg i w tydzień po porodzie w ogóle nim bylo widać że byłam w ciazy. Co prawda dwa kg utrzymywały sie do kiedy kp a gdzieś w kwietniu już znów na wadze 47kg bylo. Mam nadzieję że tym razem bedzie podobnie. Napracowałam sie dziś sprzątając w domu po tych mezowych przeróbkach. Jeszcze tylko fronty w szafkach trzeba wymienić i bedzie wszystko. Ale to dopiero w przyszłym tygodniu może. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezu...aż się boje czytać...nie ma słów |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Rozeznanie
|
Ja pierdziele
![]() ![]() Tragedie się zdarzają niestety ale starajmy się być nastawione pozytywnie. Teraz każda pewnie będzie liczyć ruchy całymi dniami. Wszystko będzie dobrze u każdej z nas, zobaczycie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2601 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny naprawdę liczmy te ruchy bo z tego co pamiętam to właśnie któraś ze styczniówek uratowała w ten sposób swoje dziecko.
Ja liczę i będę liczyć najwyżej na IP będą mieli mnie za wariatkę jak będę tam jeździć każdego gorszego dnia Majki. Gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni ![]() przepraszam, że nie cytuje, ale jakoś przybiła mnie ta sytuacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Tylko którą formę liczenia ruchów przyjąć, bo jest ich wiele i kiedy jechać na IP?
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem czy bym wiedziała, że to to, jesli nie byłoby podbarwione krwią, bo mam dość dużo śluzu ostatnio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wczoraj miałam 34 t 0 d ![]() ![]()
![]() |
#2606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei piszę sobie przez cały dzień godziny o których Mała się rusza. Jeśli przez parę minut się non stop kręci to traktuje to jako jeden ruch jeśli z kolei poczuje ruch np. o 20:20, a później o 20:23 to już mam dwa ruchy .Jak coś robię lub gdzieś wychodzimy to staram się po prostu wyczuwać, że mała się ruszyła nie liczę tego. To mój sposób ![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-01-27 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie że osobny pokój dla malucha,szczególnie pierwszego dziecka,to trochę pomyłka. Już tłumacze dlaczego-po wyjściu że szpitala bedziemy tak zaopatrzone w dzieci że stale bedziemy chciały mieć je przy sobie,obserwować itd. Przez pierwszy miesiąc Zuzanka spala z nami przy mojej poduszce w różku. Przez sen słyszałam jak sie rusza itd. Po miesiącu zaczęła spać w swoim łożeczko ktore w naszej sypialni stoi.
Mariolka dużo zdrowia dla Ciebie ![]() Co do książki hogg zwanej również tresrka dzieci... Czytałam 'język niemowląt'. Przydatne inf: rozróżnienie płaczu oraz wprowadzanie harmonogramu dnia. Ale oczywiście z głową i rozsądkiem bo znam mamę która np roczne dziecko budzi codziennie o godz. 7na śniadanie kierując sie wskazaniami z książki. Z Zu starałam sie żeby pora spacerów była ok południa. Wiadomo z różnymipoślizgami jak to z dzieckiem. Ok 19kąpiel po niej książeczka-zaczęłam małej czytać jak jeszcze maleńka była- jedzenie i spanie. Tej pory wyciszenia wieczorem staram sie pilnować. Tak żeby mi teraz do północy nie szalała ale ok 20już spala. Nam sie sprawdza taki tryb. I zuzia też przyzwyczajona. Zobaczymy jak to dwie uda sie ogarnąć.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
#2609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie to staram się pamiętać kiedy ostatni raz się ruszała, żebym wiedziała, że np za długo się nie rusza, ale własnie moja ma tak, że potrafi czasami pół dnia się nie ruszać, albo robić to tak delikatnie, że ja nie czuję, bo np. jak ostatnio leżałam w wannie to widziałam jak rusza mi się brzuch, ale nie czułam tego ![]() To samo sobie myślę często rano jak się nie rusza, że pewnie w nocy szalała, a ja spałam i nie czułam. Najgorsze jest to, że ja nie mogę zjeść nic słodkiego, smażonego by rozruszać brzuch ![]() Cytat:
![]() tez bym chciała wprowadzić pory wyciszania się, kąpiel książka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.