Wątek o zegarkach - Michael Kors - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 15:36   #91
Ewelano
Raczkowanie

Dot.: Wątek o zegarkach - Michael Kors

Cytat:
Napisane przez maaite Pokaż wiadomość
więc odesłałam zegarek i wymienili mi tym razem NIBY na oryginał. Mnie zastanawia na czym polega gwarancja? Czy jak mam fakturę z zakupu, to wystarczy? Mam książeczkę ale tam nic nie umiem znaleźć o gwarancji.
a mogłabyś napisać u jakiego sprzedawcy na allegro kupiłaś???
Ewelano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 15:45   #92
maaite
Raczkowanie

Jasne, napiszę Ci na priv. Dodaję zdjęcia:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3027.jpg (62,2 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3028.jpg (100,2 KB, 167 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3030.jpg (88,9 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3031.jpg (99,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3032.jpg (88,9 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3033.jpg (100,1 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3034.jpg (75,7 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3026.jpg (85,0 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez maaite
Czas edycji: 2014-01-02 o 16:31
maaite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 20:28   #93
Leisheelle
Przyczajenie

Mnie zastanawia tylko fakt - wymienili uznając swoją winę, bo sprzedali wcześniej podróbę? Faktura wystarczy jako dokument potwierdzający zakup, jednocześnie jest podstawą do reklamacji, gwarancji ... analogicznie jak paragon w sklepie z ubraniami
Leisheelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 20:35   #94
maaite
Raczkowanie

zgłosiłam sprawę i im napisałam, że albo kasa, albo nie wycofam zeznań. I wtedy zgodzili się wysłać oryginał. Nie umiem stwierdzić czy tak jest. Z tyłu gdzie znajduje się bateria jest wygrawerowane *S. Nie wiem czy to normalne. Pod numerem modelu jest coś takiego.
Stary 2014-01-04, 12:06   #95
maaite
Raczkowanie

mam do Was jeszcze jedno pytanie Chodzi mi o te małe okrągłe tarcze na zegarku, które również odliczają sekundy i minuty do pełnej godziny. Czy tylko mi zatrzymują się one po jakimś czasie? Nie wiem czy coś mam nie tak z zegarkiem czy o co chodzi Reszta zegarka chodzi, minuty i sekundy też. Tylko te małe chronografy się zatrzymują po jakimś czasie...
Stary 2014-01-14, 19:44   #96
Ewelano
Raczkowanie

Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze.... jak to z kobietami bywa i tak kupiłam zupełnie inny zegarek niż planowałam Marc Jacobs nie ryzykowałam z allegro i kupiłam w Swiss'ie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MBM3105.jpg (53,0 KB, 109 załadowań)
Stary 2014-01-15, 09:00   #97
ufok12
Przyczajenie

Cytat:
mam do Was jeszcze jedno pytanie Chodzi mi o te małe okrągłe tarcze na zegarku, które również odliczają sekundy i minuty do pełnej godziny. Czy tylko mi zatrzymują się one po jakimś czasie? Nie wiem czy coś mam nie tak z zegarkiem czy o co chodzi Reszta zegarka chodzi, minuty i sekundy też. Tylko te małe chronografy się zatrzymują po jakimś czasie...

Witam

Może to być niestety nadal podróbka...., sam czekam na Michaela ,udało mi się dowiedzieć w salonie Swiss-a, że jest możliwość wysłania przez ich salon zegarka do serwisu w Warszawie i potwierdzić autentyczność zegarka, cena około 40 zł. Jeśli miałaby Pani podbitą gwarancje europejską ( ale z tego co doczytałem to ma Pani chyba tylko fakturę ) takie sprawdzenie byłoby bezpłatne

Proszę o informacje gdy uda się Pani coś ustalić

Pozdrawiam

P.S. Mam też zastrzeżenie do zdjęcia instrukcji które Pani zamieściła na samym dole napis Michael Kors jest delikatnie ucięty, przeglądając internet w oryginalnej instrukcji napis jest na styk ale nie przycięty, jest to szczegół ale nie sądzę, że przy normalnej cenie zegarka firmę Michael Kors nie stać na dobrze wydrukowaną instrukcję...

Edytowane przez ufok12
Czas edycji: 2014-01-15 o 09:14
ufok12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 08:01   #98
caleczka
Moda

Ja mam dwa zegarki MK, o jednym nie mogę się wypowiadać bo to jeszcze świeżynka (wczoraj dotarł ) natomiast drugi mam od maja. Szkło nie nosi żadnych oznak użytkowania a powiem uczciwie nie oszczędzam go noszę codziennie do pracy, po pracy nawet na spacer z psem, niestety bransoleta od spodu tam gdzie jest kontakt np. z biurkiem nieco mi się wytarła widać ewidentne otarcie, ale tylko w tym miejscu, innych oznak użytkowania nie ma, także śmiało polecam
caleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 00:08   #99
kate1991
Wtajemniczenie

A co sądzicie o zegarkach MK na skórzanych paskach? Jakieś opinie? Np 2273
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img-thing .out=jpg&size=l&tid=76342469.jpg (12,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4347.jpg (85,9 KB, 32 załadowań)
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 08:59   #100
Nixie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ufok12 Pokaż wiadomość
Witam

Może to być niestety nadal podróbka...., sam czekam na Michaela ,udało mi się dowiedzieć w salonie Swiss-a, że jest możliwość wysłania przez ich salon zegarka do serwisu w Warszawie i potwierdzić autentyczność zegarka, cena około 40 zł. Jeśli miałaby Pani podbitą gwarancje europejską ( ale z tego co doczytałem to ma Pani chyba tylko fakturę ) takie sprawdzenie byłoby bezpłatne

Proszę o informacje gdy uda się Pani coś ustalić

Pozdrawiam

P.S. Mam też zastrzeżenie do zdjęcia instrukcji które Pani zamieściła na samym dole napis Michael Kors jest delikatnie ucięty, przeglądając internet w oryginalnej instrukcji napis jest na styk ale nie przycięty, jest to szczegół ale nie sądzę, że przy normalnej cenie zegarka firmę Michael Kors nie stać na dobrze wydrukowaną instrukcję...
.

Jak to jest z podbitą "po europejsku" kartą gwarancyjną? Kupując zegarek w salonie MK od razu się taką dostaje, czy dopiero po jakimś czasie użytkowania? Jeśli przypadek nr 2, tak to co jeśli kupuje się przez Internet, gdzie jest 14 dni na zwrot towaru?
Nixie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 10:39   #101
Ewelano
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caleczka Pokaż wiadomość
Ja mam dwa zegarki MK, o jednym nie mogę się wypowiadać bo to jeszcze świeżynka (wczoraj dotarł ) natomiast drugi mam od maja.
pochwal się, który model???

Cytat:
Napisane przez kate1991 Pokaż wiadomość
A co sądzicie o zegarkach MK na skórzanych paskach? Jakieś opinie? Np 2273
fajny... bardziej taki casual... nosiłabym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 13:50   #102
Leisheelle
Przyczajenie

Cytat:

Moje się też zatrzymują, to tylko taki bajer... przecież to nie jest szwajcarski mechanizm, ani prawdziwy chronograf, nie oszukujmy się Każdy poczciwy rzemieślnik- zegarmistrz- wysmieje "bebechy" Korsa bo to niestety taki cykacz w którym płacimy za logo

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Kartę gwarancyjna dostajesz od razu, z pieczęcią sklepu w jakim kupiłaś... plus paragon ze sklepu, choć możesz rownie dobrze prosić o fakturę.

A kupując przez net maja obowiązek dać Ci paragon, czy fakturę i na tej podstawie masz gwarancję - tu zasady sa takie same jakbyś nie wiem, w Zarze kupila torbę i coś się z nia stało - to na podstawie paragonu masz prawo zglosic reklamacje, etc.
Stary 2014-01-17, 22:25   #103
ailatan1985
Zakorzenienie

Zastanawiam się nad kupnem zegarka MK. Interesuje mnie zloty. Może cos doradzicie kochane

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-18, 05:51   #104
caleczka
Moda

Cytat:
Napisane przez Ewelano Pokaż wiadomość
pochwal się, który model???

fajny... bardziej taki casual... nosiłabym
Srebrny to mk5401 mam go od maja i twierdze ze jest przepiękny, złoty natomiast mam od dwóch dni i jest to model mk5815 jest większy i równie piękny. Początkowo myślałam, ze złote zegarki sa nie dla mnie bo mnie raziły jednak ten model z turkusowa tarcza jest po prostu idealny

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ailatan1985 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad kupnem zegarka MK. Interesuje mnie zloty. Może cos doradzicie kochane

Wszystko zależy od tego czy ma być duży czy raczej z tych o małej tarczy. Mniejszych model jest zdecydowanie mniej.

Stary 2014-01-25, 11:32   #105
bizu90
Raczkowanie

hej dziewczyny
siedzie i myślę. Gdzie kupić zegarek. Znalazłam sklep zegarki 24 h
cena w sklepie o 100 zł wyższa niż na allegro u tego samego Pana.
Login tomlizak
http://allegro.pl/sklep-zegarek-mich...879128462.html

Boję się, że zegarki nie są oryginalne miał ktoś może stycznośc z tym sklepem. Niby mają certyfikat że jest to dobra firma, na all nie ma negatywów ale jest to 700 zł i boję sie ryzykować. W swissie nie mają mojego modelu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 02:38   #106
Leisheelle
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bizu90 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
siedzie i myślę. Gdzie kupić zegarek. Znalazłam sklep zegarki 24 h
cena w sklepie o 100 zł wyższa niż na allegro u tego samego Pana.
Login tomlizak
http://allegro.pl/sklep-zegarek-mich...879128462.html

Boję się, że zegarki nie są oryginalne miał ktoś może stycznośc z tym sklepem. Niby mają certyfikat że jest to dobra firma, na all nie ma negatywów ale jest to 700 zł i boję sie ryzykować. W swissie nie mają mojego modelu
Bardzo często śledzę co sprzedają na allegro i ten sprzedawca nie wzbudzał we mnie zaufania ponieważ seria MK której jestem fanka zaczynająca się na 52, znacznie różni się od "oryginału sklepowego" a dokładnie mowie o sprzedawanym przez tego człowieka mk5218, wersja biała, z boku ogniwa w bransolecie mają po dwa wielkie bolce a w moich zakupionych w swiss i w stanach w salonie MK jest jeden o malutkim otworku. Ja w życiu nie kupiłabym, bo żaden autoryzowany swiss nie ma nawet przystosowanej maszynki która wybija się owe bolce by skrócić bransolety, ja przechodziłam to z Panem ze Skarżyska który rządzi na allegro ze swoimi oryginałami rodem "nie.wiem skąd" i przez niego nigdy nie kupię u pseudosprzedawcow na allegro, chyba że ktoś będzie odsprzedawał zakupiony w normalnym sklepie dając na potwierdzenie paragon i gwarancje, jak to robi swiss, Yes...bo np to nietrafiony prezent. Błagam nie kupuj!!!! Poza tym czy cena nie daje Ci do myslenia bardzo niska a przede wszystkim ze na oficjalnej stronie MK i na Amazon nawet nie ma tego modelu????????????? Czy MK miał taki modelcpod swoim brand'em? Jeszcze raz Cie proszę nie Kupuj, przecież to śmierdzi na kilometr

Edytowane przez Leisheelle
Czas edycji: 2014-01-26 o 02:42 Powód: l
Stary 2014-01-26, 11:02   #107
bizu90
Raczkowanie

Hej, dzięki za wiadomość Kupię zegarek w Swissie lub w yesie. Czy możesz mi jeszcze powiedzieć, w jakich innych sklepach, normalnych można kupić te zegarki ?
Stary 2014-01-26, 11:37   #108
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bizu90 Pokaż wiadomość
Hej, dzięki za wiadomość Kupię zegarek w Swissie lub w yesie. Czy możesz mi jeszcze powiedzieć, w jakich innych sklepach, normalnych można kupić te zegarki ?
Ostatnio zegarki MK stały się bardzo popularne w wielu sklepach; poza oczywiście oficjalnym butikiem MK, można je dostać jeszcze w TimeTrend i nawet W.Kruk (czkolwiek niestety, model który mnie interesuje nie jest dostępny w ogóle w PL )
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 12:48   #109
Leisheelle
Przyczajenie

https://www.e-zegarek.pl

z Warszawy, Puławska.

I BŁAGAM nie mylić z Allegro Nickiem "e-zegarki"

Ps. Dziewczyny - ja wiem, że często pobudki finansowe i promocyjna cena sprawiają, że bez zastanowienia kupujemy, w tym przypadku zegarek, ale weźcie przykład ze mnie - ja raz się przejechałam na podróbie - bo taniej było o 300zł od ceny regularnej, na szczęście oddano mi kasę - bo inaczej Pan na policji by się tłumaczył za sprzedaż podrób. lepiej odłożyć zakup, pooszczędzać i kupić w pewnym sklepie - no chyba że robi to ktoś z premedytacją dla samego napisu "majchel kos"

Wiem, że Allegro przymyka oko na podróby - to walka z wiatrakami. Wielokrotnie zgłaszałam im nadużycia ze względu na podejrzaną oryginalność - sorry jakim sposobem Kors na allegro ma kosztować 499zł heheheh, a w sklepie o 850zł więcej )))) Oni są monopolistą i "wali ich" brzydko mówiąc - bo najważniejsza jest prowizja, a Ty Kupujący boksuj się potem sam i tak nie odzyskasz kasy - bo Sprzedawca ma to w D..

Czas edycji: 2014-01-26 o 12:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 13:47   #110
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leisheelle Pokaż wiadomość

z Warszawy, Puławska.

Ps. Dziewczyny - ja wiem, że często pobudki finansowe i promocyjna cena sprawiają, że bez zastanowienia kupujemy, w tym przypadku zegarek, ale weźcie przykład ze mnie - ja raz się przejechałam na podróbie - bo taniej było o 300zł od ceny regularnej, na szczęście oddano mi kasę - bo inaczej Pan na policji by się tłumaczył za sprzedaż podrób. lepiej odłożyć zakup, pooszczędzać i kupić w pewnym sklepie - no chyba że robi to ktoś z premedytacją dla samego napisu "majchel kos"

Wiem, że Allegro przymyka oko na podróby - to walka z wiatrakami. Wielokrotnie zgłaszałam im nadużycia ze względu na podejrzaną oryginalność - sorry jakim sposobem Kors na allegro ma kosztować 499zł heheheh, a w sklepie o 850zł więcej )))) Oni są monopolistą i "wali ich" brzydko mówiąc - bo najważniejsza jest prowizja, a Ty Kupujący boksuj się potem sam i tak nie odzyskasz kasy - bo Sprzedawca ma to w D..
Czyli na tej stronie będą oryginalne tak? Też nie chcę się naciąć na podróbkę. Czy można zegarki Korsa zmniejszać?

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 13:53   #111
caleczka
Moda

Cytat:

z Warszawy, Puławska.

Bardzo fajny sklep POTWIERDZAM I POLECAM
Stary 2014-01-27, 09:09   #112
Leisheelle
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Czyli na tej stronie będą oryginalne tak? Też nie chcę się naciąć na podróbkę. Czy można zegarki Korsa zmniejszać?
Tam są oryginalne, możesz isc normalnie do sklepu osobiście i zakupić.
Co do zmniejszania- owszem- można, poprzez wyjęcie kilku ogniw bransoletki.
Na tym zazwyczaj "kładą się" podróby - nie da się wysunąć bolczyków głównie w tych modelach, w których są elementy, bądź w całości wykonane z materiału podobnego do masy perłowej np. seria MK52-
Te bolce są wręcz sklejone z tworzywem, no i nie da się wysunąć. Na własnej skórze tego doświadczyłam. ))))
Stary 2014-01-27, 10:29   #113
iguanaiguana
Zadomowienie

GG do iguanaiguana

A ja zachorowałam na ten model
http://www.michaelkors.com/p/Michael...ditorial=false
jest obecnie na złotewyprzedaże w cenie 799 zł.
Szukałam na allegro i jest aukcja z ceną 650 zł choć nie chce mi się wierzyć że to nie podróba.
iguanaiguana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 19:03   #114
caleczka
Moda

Cytat:
Napisane przez iguanaiguana Pokaż wiadomość
A ja zachorowałam na ten model
http://www.michaelkors.com/p/Michael...ditorial=false
jest obecnie na złotewyprzedaże w cenie 799 zł.
Szukałam na allegro i jest aukcja z ceną 650 zł choć nie chce mi się wierzyć że to nie podróba.

To jest ten większy model ja mam identyczny tylko nieco mniejszy - JEST PIĘKNY POLECAM
Stary 2014-01-27, 19:16   #115
iguanaiguana
Zadomowienie

GG do iguanaiguana

Cytat:
Napisane przez caleczka Pokaż wiadomość
To jest ten większy model ja mam identyczny tylko nieco mniejszy - JEST PIĘKNY POLECAM
Dziekuję za info.To mnie umocniło w decyzji że muszę go mieć
iguanaiguana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 20:37   #116
caleczka
Moda

Cytat:
Napisane przez iguanaiguana Pokaż wiadomość
Dziekuję za info.To mnie umocniło w decyzji że muszę go mieć
Zdecydowanie wart zakupu

Stary 2014-01-28, 10:07   #117
Leisheelle
Przyczajenie

Dziewczyny jak to jest z tymi Złotymi Wyprzedażami? Kumpel kupił tam kiedyś polowke Ralph L. no i jakościowo to zdecydowanie różniła się od kupionej w Peek&Clopenbourg. Wg mnie to jak turecki szrot, metki krzywo wszyte, logo na piersi tez jakieś takie pozaciagane. A co z zegarkami? Uważacie że oryginalne?

Czas edycji: 2014-01-28 o 10:14
Stary 2014-01-28, 10:22   #118
caleczka
Moda

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z tymi Złotymi Wyprzedażami? Kumpel kupił tam kiedyś polowke Ralph L. no i jakościowo to zdecydowanie różniła się od kupionej w Peek&Clopenbourg. Wg mnie to jak turecki szrot, metki krzywo wszyte, logo na piersi tez jakieś takie pozaciagane. A co z zegarkami? Uważacie że oryginalne?
Cieżko wyczuć ...

Stary 2014-01-30, 22:35   #119
bizu90
Raczkowanie

dziewuszki co myslicie http://www.zegarkionline.pl/fashion-...03-p-1515.html

Mam do kupienia ten zegarek z lekko odbarwiona bransoletką, w swissie decydowac sie ?

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

jeszcze mysle o tym ale obawiam sie ze taki staromodny ?
https://www.e-zegarek.pl/sklep/micha...ors-11404.html
Stary 2014-01-31, 08:27   #120
Leisheelle
Przyczajenie

http://allegro.pl/zegarek-zloty-mich...921717285.html

a ja jako poszukiwacz okazji na allegro to Wam dziewczyny podsuwam - karta gwarancyjna ze Służewca w Warszawie, gdzie jest autoryzowany serwis na całą PL sieci Swiss wiec oryginał chociaż, co na allegro nie zdarza się codziennie, prawda? niby "mąż " był posiadaczem, ale przecież to unisex
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości