Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 21:13   #3421
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Miki witaj z powrotem :-*
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:22   #3422
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Do cioci szlismy

Potrzebuje wierszyk, hasło, jakis tytuł cokolwiek to na priv czy tu moge?

Niestety jeszcze nie wiem jaka szyna i co dalej, jutro gips to sie dowiem ciesze sie ze mozemy sie wspierac
Ja sie boje u mojej córci, ze paluszki i pięta się jej odkształcą, przez ten gips. Bo juz paluszek mały sie dziwnie odkształca.
To wy po tym zabiegu podciecia ścięgna nie macie jeszcze założonego gipsu? bo u nas jutro będzie tak: znieczulenie, dwie godziny do odczekania (w tym czasie miara na szynę), zabieg, dwie godz znowu odczekać i gips na 3 tyg.
BAsia ja to cię podziwiam! Musisz być silną babką!

Kyte na tą chwilę to nie chcę mieć więcej dzieci, poprostu się boję chyba jestem słaba psychicznie

Muszę wstać o 3 wyjeżdżamy koło 5 rano
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:29   #3423
ryba91
Zakorzenienie

Sylwia a na jak długo taką szyne bedziecie miec? i po tej szynie jużwszystko bedzie ok, czy jak to wyglada? oczywiście jak nie chcesz to nie mów ;* pytam bo nigdy sie nie spotkałam z tym
Stary 2014-01-27, 21:29   #3424
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Niunia fajnie brzmi ten opis fryzurki, pokazalabys
prosze bardzo

Cytat:
Rybko- Kacperek ma swój pokoik? zamykasz drzwi na noc?pytam, bo mysle, żeby zrobic osobny pokój

Moje maluszki

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ogłaszam, że jestem i żyję. Dzisiaj wróciłam ze szpitala. Jak ja już tęskniłam za moim skarbem Wyprzytulałam i wycałowałam ile miałam sił

Ktosiula dzięki wielkie za przekazanie info

Nawet nie próbuję Was nadrobić

Mała dzisiaj miała sprawdzane bioderka. Wszystko jest w porządku
hejo

a ja musiałam przesunąć wizytę USG bioderek, mieliśmy iść teraz w czwartek. ale lekarka nasza powiedziała, że pod koniec przyszłego tyg bedziemy mogli już jechac. akurat był wolny termin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop8.jpg (28,4 KB, 66 załadowań)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:31   #3425
niunia32
Zakorzenienie

w ogole to moja babcia mnie w kościele nie poznała, teściowa też dziwinie patrzyła jak usiedłam z bratem w ławce, bratowa się zastanawiała czemu mnie nie ma w kościele :P hehe

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:36   #3426
lineczka1989
Zakorzenienie

Basiaaaa, jakie slodziaki z tych Twoich dzieci <3

Sylwia, trzymam kciuki za zabieg!

Mamy jutro szczepienie i juz wiem ze bede plakala znowu razem z Nelka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:39   #3427
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ogłaszam, że jestem i żyję. Dzisiaj wróciłam ze szpitala. Jak ja już tęskniłam za moim skarbem Wyprzytulałam i wycałowałam ile miałam sił

Ktosiula dzięki wielkie za przekazanie info

Nawet nie próbuję Was nadrobić

Mała dzisiaj miała sprawdzane bioderka. Wszystko jest w porządku
Super że już w domku jesteś

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
To wy po tym zabiegu podciecia ścięgna nie macie jeszcze założonego gipsu? bo u nas jutro będzie tak: znieczulenie, dwie godziny do odczekania (w tym czasie miara na szynę), zabieg, dwie godz znowu odczekać i gips na 3 tyg.

Kyte na tą chwilę to nie chcę mieć więcej dzieci, poprostu się boję chyba jestem słaba psychicznie

Mocno trzymamy kciuki.

A u nas dzisiaj jakiś dziwny dzień, Zuza była marudna a popołudniu przez godzinę zasypiała i płakusiała przez sen, później godzinę spała i przyznam się że trochę ją wybudziłam bo zbliżała się pora kąpieli i jedzenie, pobawiłyśmy się godzinę i myślałam że będzie problem z zaśnięciem a ona padła przy butli na amen i nic jej nie ruszyło i już śpi, bez żadnego przebudzenia a zawsze jest, takie chwilowe przebudzenie jak się ją odłoży. Nie wiem czy mam sie martwić czy co. Gorączki nie ma, bo nawet sprawdzałam.
Ciekawa jestem jaka będzie noc

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:42   #3428
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Sylwia a na jak długo taką szyne bedziecie miec? i po tej szynie jużwszystko bedzie ok, czy jak to wyglada? oczywiście jak nie chcesz to nie mów ;* pytam bo nigdy sie nie spotkałam z tym
Rybko mam nadzieję że już będzie ok po tej szynie bo jakby wadą powróciła to albo leczenie od nowa (gipsy, szyna) albo operacja (nawet nie chcę o tym myśleć) my mamy mieć szynę na 3 msc non stop 24/7 możemy tylko ściągnąć na godz do pielęgnacji, czyli akurat na kąpiel a po 3 msc na noc do 3 roku życia, mówię my bo w sumie każdy lekarz inaczej i też zależy od zaawansowania wady ale na noc zawsze minimum do 3 lat. Też się z tym nigdy nie spotkałam, mówię o tym ponieważ łatwiej mi to znieść gdy się tu wygadam a wy wysłuchacie (raczej wypisać a wy wyczytacie )
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:46   #3429
dizi
Zadomowienie

Niunia bardzo fajna fryzurka

No długo się trzyma nas ta żółtaczka, w sumie to teraz już tylko białka oczu ma delikatnie żółte, ciekawe czy to ma związek z tym, że w zasadzie sama piersią się karmimy, bo mm to sporadycznie?
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:53   #3430
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
basiaaaaa a długo taka szyne trzeba nosic?

miki- dobrze zewszystko ok
"Szyna powinna być noszona przez całą dobę (dzień i noc) przez pierwsze 3 miesiące po zdjęciu ostatniego opatrunku gipsowego. Potem dziecko powinno mieć ją zakładaną na 12 godzin w nocy i 2-4 godziny w ciągu dnia, a więc razem od 14 do 16 godzin na dobę. Ten schemat utrzymuje się do 3-4 roku życia."

Cytat:

Mamy gips i to taki pożądny, jak zakładam pampersa to mam problem, bo prawie do samego brzuszka jest, jutro zmiana na nowy, bo lekarz chce rane zobaczyć. Potem co tydzień, albo co dwa zmiana na nowy i za miesiąc szyna- chyba

Działacie tą metodą Ponsetiego? nasz lekarz tak, na wypisie nawet to napisał.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Rybko mam nadzieję że już będzie ok po tej szynie bo jakby wadą powróciła to albo leczenie od nowa (gipsy, szyna) albo operacja (nawet nie chcę o tym myśleć) my mamy mieć szynę na 3 msc non stop 24/7 możemy tylko ściągnąć na godz do pielęgnacji, czyli akurat na kąpiel a po 3 msc na noc do 3 roku życia, mówię my bo w sumie każdy lekarz inaczej i też zależy od zaawansowania wady ale na noc zawsze minimum do 3 lat. Też się z tym nigdy nie spotkałam, mówię o tym ponieważ łatwiej mi to znieść gdy się tu wygadam a wy wysłuchacie (raczej wypisać a wy wyczytacie )
No dokładnie

A wy macie typ szyny jaki kupicie? bo one sa mega drogie i ja bede sie starac o dofinansowanie z PFRONU
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:53   #3431
ryba91
Zakorzenienie

O matko to sie namęczą dzieciaczki.. ;(
Stary 2014-01-27, 21:53   #3432
nemosek
Zakorzenienie

Hej hej
Stęskniłam sie za Wami

Jakoś w weekend brakowalo czasu na zaglądnięcie na forum bo byliśmy u szwagra a potem mieliśmy gości.Wczoraj wizyta u teściów,dzisiaj mama u mnie była i tak zleciało.

Lecę poczytać może nadrobię chociaz dzisiejszy dzień, a przy karmieniach weekend

Dobrze że niedużo piszecie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:01   #3433
maomami
Wtajemniczenie

Ja się kłade już do spanka póki córa śpi a piernik wie jaka będzie noc.
Dobranoc

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:06   #3434
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
chamstwo.
czyste chamstwo.
długo nad tym myślałaś, czy chaamstwo tak łatwo z Ciebie wychodzi?
kto dał ci prawo do mówienia o tym co jest normalne a co nie?
podważasz zdania wszystkich wykwalifikowanych lekarzy, położnych i health visitors?
nie skomentuje bo chyba zabrakło mi trafnych słów
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak, od ostatniego razu nie zakładałam. Dzisiaj założyłam już trzeciego i póki co ok, tylko przy kąpaniu zobaczymy czy nie ma jakiś krostek znowu na dupci.
Zastanawiam się ile czasu jeszcze będziemy na pampersach 3, bo mamy giga pake 150 szt, pake z biedronki z pszczółką mają 128 szt (no jest około 120 szt bo użyliśmy kilka), wczoraj dostaliśmy jedną pake huggiesów 58 szt, i jedną pakę jakiś w ogóle mi nie znajomych BORNYS 50 szt, do tego mamy pampersy zielone 70szt, te sleep&play ok. 54 szt i połowe paczki dad
łoooo ale dużo
Cytat:
Rybko- Kacperek ma swój pokoik? zamykasz drzwi na noc?pytam, bo mysle, żeby zrobic osobny pokój

Moje maluszki
cudne maluchy
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
I mam do Was pytanko.Czy planujecie kolejnw dzieci? Jeśli tak to jak uważacie w jakim wieku 1 dziecka najlepiej? Wczoraj stwierdziłam że na pewno nie wcześniej niż za dwa lata.
planuję ale chyba za 4 lata najwcześniej

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:06   #3435
ryba91
Zakorzenienie

Ja od jakiegoś czasu próbuje opowiadać Kacprowi bajki, ale jestem takim nieudacznikiem w tej kwestii ze szok. On sie ze mnie naśmiewa jak nic. muszę kupić jakiegos audiobooka z bajkami ;d

no i co zauważyłam. przed kąpielą, jak rozbieram małego- ,smieje sie w niebogłosy. Macha rączkami i nózkami- SZCZESLIWY. kąpiel to cos wspaniałego. Wychodzenie znoszę. Oliwkowanie, pampers- ok. Jak sie go ubiera to jest płacz, krzyk i pisk.. co na to zaradzic? przez to nie da sie go szybko ubrać, wrzask niesamowity...
Stary 2014-01-27, 22:08   #3436
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:

Wysłałam CI priv z poradami jak sobie radzic z szyna przez pierwsze dni

Cytat:
O matko to sie namęczą dzieciaczki.. ;(
Niestety ale my sie z Sylwią nie damy córcia baletnicą nie będzie, ale szpilki będzie nosić
Stary 2014-01-27, 22:09   #3437
Lilith890502
Zakorzenienie

Rybko u mnie jest to samo, tylko do ubierania po kąpieli to wrzask jak nie wiem. Nie bardzo wiem o co chodzi i jak temu zaradzić

Daniel
Stary 2014-01-27, 22:10   #3438
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja od jakiegoś czasu próbuje opowiadać Kacprowi bajki, ale jestem takim nieudacznikiem w tej kwestii ze szok. On sie ze mnie naśmiewa jak nic. muszę kupić jakiegos audiobooka z bajkami ;d

no i co zauważyłam. przed kąpielą, jak rozbieram małego- ,smieje sie w niebogłosy. Macha rączkami i nózkami- SZCZESLIWY. kąpiel to cos wspaniałego. Wychodzenie znoszę. Oliwkowanie, pampers- ok. Jak sie go ubiera to jest płacz, krzyk i pisk.. co na to zaradzic? przez to nie da sie go szybko ubrać, wrzask niesamowity...
Na moje działa suszarka, włączona juz w trakcie oliwkowania, aż do ubrania ostatniego ubranka
Stary 2014-01-27, 22:23   #3439
rusalka12
Zadomowienie

U nas jest placz po kapieli bo w pokojujest chlodniej niz w lazience (lazienka malutka i szybko sie nagrzewa. Oli nie ma jak tam ubrac) ostatnio zaczelam masowac i delikatnie sciskac jej stopki i ten placz jest coraz slabszy, albo go wcale nie ma
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:24   #3440
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Na moje działa suszarka, włączona juz w trakcie oliwkowania, aż do ubrania ostatniego ubranka
mój włąsnie odrzuca ten dzwięk- płacze przy nim bardzije. Jedyne co go uspokaja to wrrrrrr, brrrrrrrr ale jak ja robie- jak ktos inny to masakra no a cała kąpiel i pielęgnacja i przygotowania należą do męża...

Lilith- masakra, jakoś trzeba temu zaradzić.. bo mu sie prezcież krzywda nie dzieje...
Stary 2014-01-27, 22:32   #3441
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
mój włąsnie odrzuca ten dzwięk- płacze przy nim bardzije. Jedyne co go uspokaja to wrrrrrr, brrrrrrrr ale jak ja robie- jak ktos inny to masakra no a cała kąpiel i pielęgnacja i przygotowania należą do męża...

Lilith- masakra, jakoś trzeba temu zaradzić.. bo mu sie prezcież krzywda nie dzieje...
A płacz jest przy zakładaniu body? moje strasznie nie lubią body i wtedy ta suszarka pomaga

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
U nas jest placz po kapieli bo w pokojujest chlodniej niz w lazience (lazienka malutka i szybko sie nagrzewa. Oli nie ma jak tam ubrac) ostatnio zaczelam masowac i delikatnie sciskac jej stopki i ten placz jest coraz slabszy, albo go wcale nie ma
A kąpiesz w wanience, która jest w wannie czy na stojaku?

Bo my wkładamy wanienke do wanny a na wannie leży przewijak, przenosze przewijak na czas kąpieli do łazienki, troche jest zachodu, ale w pokoju tez zimniej i jakoś trzeba było zaradzić
Stary 2014-01-27, 22:35   #3442
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A płacz jest przy zakładaniu body? moje strasznie nie lubią body i wtedy ta suszarka pomaga
nie własnie, od pajaca albo jak zakładamy piżamkę dwuczesciową to jak górę sie zakłada... ,że pajacy nie lubi to wiem, ale nie położe go przeciez w dresach, a mam 1 pare spiochów, no moze dwie, 2 piżamki dwuczesciowe i chyba ze 4 pajace i ubieram na noc na zmianę.

Tych śpiochów i piżamek nie nadazam prać bo mały strasznie sie slini i jak rano wstaje i gada to jak przychodze to cały mokry a teraz jeszcze antybiotykiem mu sie ulewa nawet do 7h po zażyciu a on rózowy...
Stary 2014-01-27, 22:40   #3443
nemosek
Zakorzenienie

O gooooorąco było na forum połowa wątku przed okresem czy co
Nie szkoda czasu i energii na pierdoły i klótnie

Paulina niunia OlenkaFajnie że chrzciny przeszły bezproblemowo.Jakie ś fotki byście zapodaly co

SylwiaOgromne kciuki dla Bartusia i zaCiebie.Trzymaj się dzielnie

Basiaaa No w końcu pokazałaś maluchy

KytePytałaś,ja jadłam gofry i nic nie było małemu-takie robione domowe.A teraz juz musze odpuścić bo śmietana
Co do dzieci-jesli byłyby finanse to mogłabym już mieć następne
Serio chciałabym.Może sobie strzelimy na 32 urodzinki

Miki Dobrze że już ten koszmar minął.Teraz tylko nadrabiać zaległości z Amelką

Basiaaa,Sylwia Kurcze aż do 3 roku życia nie wiedziałam że tak długo no ale siła wyższa .

Nadrobiłam

BTW Moje dziecie odkąd nie budzę na przebieranie o 24.00 to śpi od 20 do 3-4 nad ranem.Żyć nie umierać

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:

U nas był jeszcze do niedawna płacz po wyjęciu z wanienki a teraz już błogi spokój.Mały często się denerwuje przy ubieraniu tylko jak już głodny.
Za każdym razem tak sie wkurza?Może po prostu nie lubi ubierania i już

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-27, 22:43   #3444
nasturcja7667
Zadomowienie

Basiaaaa - jak wolisz ale z privami różnie bywa- czasem nie dochodzą.

U nas na płacz po kąpieli pomogło ciepło jak umyję Miłka, to TŻ go sobie jeszcze chlupta w wanience, a ja nagrzewam na grzejniku flanelkę. Jak Miłek jest podnoszony z wody- rzucam na niego ciepłą pieluchę, kładziemy go w ciepły ręcznik. I otulamy i wycieramy. Ubranka, które ma ubrać- w tym czasie lądują na grzejniku. Jśli ubieramy mu ciepłe- śmieje się. Jeśli takie nie z grzejnika, tylko w temp. pokojowej- ryczy
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:43   #3445
nemosek
Zakorzenienie

BasiaaPrawidlowe podejście trzeba stawić czoła.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-27, 22:44   #3446
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
nie własnie, od pajaca albo jak zakładamy piżamkę dwuczesciową to jak górę sie zakłada... ,że pajacy nie lubi to wiem, ale nie położe go przeciez w dresach, a mam 1 pare spiochów, no moze dwie, 2 piżamki dwuczesciowe i chyba ze 4 pajace i ubieram na noc na zmianę.

Tych śpiochów i piżamek nie nadazam prać bo mały strasznie sie slini i jak rano wstaje i gada to jak przychodze to cały mokry a teraz jeszcze antybiotykiem mu sie ulewa nawet do 7h po zażyciu a on rózowy...
Hmmm ciekawe co mu nie pasuje

Dziewczyny koszmar....... mąż karmi małą i woła mnie, pokazuje a ona ma oko czerwone, pęknięta żyłka czy co? w środku na gałce ocznej w ogóle dzisiaj bardzo mało zjadła, około 11 cyc, potem 120 ml mleka z cyca, kolo 18 cyc i teraz około 100 ml sciagnietego, przeciez to malo..... a i jeszcze mega ulała własnie....
Z tym okiem co zrobic? zejdzie czy na pogotowie?
Stary 2014-01-27, 22:50   #3447
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm ciekawe co mu nie pasuje

Dziewczyny koszmar....... mąż karmi małą i woła mnie, pokazuje a ona ma oko czerwone, pęknięta żyłka czy co? w środku na gałce ocznej w ogóle dzisiaj bardzo mało zjadła, około 11 cyc, potem 120 ml mleka z cyca, kolo 18 cyc i teraz około 100 ml sciagnietego, przeciez to malo..... a i jeszcze mega ulała własnie....
Z tym okiem co zrobic? zejdzie czy na pogotowie?
Czy daje znaki, że ją to boli? Lub, że cokolwiek ją boli? Jest pobudzona? Albo wybitnie ospała? Czy jest w ogóle coś, co TYPOWO do niej nie pasuje[ prócz małej ilości jedzenia i oczka] ? Jeśli nie, to ja na pogotowie bym nie leciała, ale jutro do lekarza podeszła.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:50   #3448
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Basiaaaa - jak wolisz ale z privami różnie bywa- czasem nie dochodzą.

U nas na płacz po kąpieli pomogło ciepło jak umyję Miłka, to TŻ go sobie jeszcze chlupta w wanience, a ja nagrzewam na grzejniku flanelkę. Jak Miłek jest podnoszony z wody- rzucam na niego ciepłą pieluchę, kładziemy go w ciepły ręcznik. I otulamy i wycieramy. Ubranka, które ma ubrać- w tym czasie lądują na grzejniku. Jśli ubieramy mu ciepłe- śmieje się. Jeśli takie nie z grzejnika, tylko w temp. pokojowej- ryczy
przetestuję

Daniel
Stary 2014-01-27, 22:54   #3449
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Czy daje znaki, że ją to boli? Lub, że cokolwiek ją boli? Jest pobudzona? Albo wybitnie ospała? Czy jest w ogóle coś, co TYPOWO do niej nie pasuje[ prócz małej ilości jedzenia i oczka] ? Jeśli nie, to ja na pogotowie bym nie leciała, ale jutro do lekarza podeszła.
W dzień trochę duzo spała... raczej nie boli, bo nie płacze.... nie pociera....eh straszne to

Nasturcja zobacz proszę czy doszło.
Stary 2014-01-27, 22:56   #3450
ryba91
Zakorzenienie

U NAS TEŻ BYŁ PROBLEM z temp po kąpieli, ale dogrzewam farelką i grzeje recznik wiec to nie tu. widocznie nie lubi sie ubierać- bo rozbierać uwielbia.

BASIAAAAAAAA podejdź sobie do lekarza jutro...

ale mam zgagę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości