|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
skurcze mam cały czas ale nie regularne i takie na 15-20 sekund. Czop wycieka cały czas po kawałku- raz jest jasne śluz, raz białawy a raz podbarwiony krwią. Właściwie sytuacja od rana jest taka sama. Zauważyłam tylko, że przy silniejszym skurczu od razu muszę iśc siku i intensywność czopa się zwiększa- wypada większa ilość. W ogóle te skurcze są bolesne jak dla mnie Mam nadzieję, że dotrwam do jutra i nie złapie mnie w środku nocy
#1892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Coś mnie zaczęło dziwnie boleć po kąpieli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy też tak macie ale ja nie mogę przestać myśleć o tym co się dzisiaj stało... nie mogę i nawet nie chcę wiedzieć co ona teraz czuje bo pojąć to może tylko ktoś kto to przeżył. Nie mogę przez to zasnąć to pomyślałam że tu do Was zaglądnę.
Jeszcze na tvp2 u Lisa było o dziecku które ma straszne niedotlenienie mózgu przez to że lekarze nie zrobili cc na czas. Ba oni nawet nie byli przy pacjentce, dziewczyną zajmowała się tylko studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wogóle dalej jakoś to do mnie nie dociera, że Agaty córeczka była i nie ma już jej. Dosłownie na krok przed metą.
![]() |
#1895 |
Raczkowanie
|
Nie wiem nawet co napisać, tak strasznie współczuję Adze. Siedze.i becze, ciezko określić, ubrać w słowa jakiekolwiek pocieszenie.
Oby szybko sie z tego otrzasnela bo przecież synek na nią czeka i liczy. Aga naprawdę bardzo Ci współczuję. Wysłane z aplikacji moralnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie były tendencje do nocnych porodów właśnie.
![]() |
#1897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1898 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam wiadomość od Agi i prawie sie poplakalam... Straszna tragedia
![]() W obliczu tej tragedii nie wiedziałam czy pisać, ale postanowiłam dac znać. Odeszły a raczej chlusnely mi wody (przy nadrabianiu wątku) i jesteśmy już w drodze do szpitala. Dojedziemy ok. 0:00. Skurczy brak, leje sie ze mnie od 22... Rano byłam na ktg i nic nie zapowiadało porodu. Ja nie jestem jeszcze gotowa ![]() W środę miałam mieć konsultacje z anestezjologiem i nie zdarzylam więc nie wiem czy dostanę zzo... Dam znać później, trzymajcie się! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Powodzenia!!
![]() |
#1903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Człowiek myśląc o tym stale może na głowę dostać. Lepiej nie myśleć.... Żeby nie zwariowac....
![]() |
#1904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez patrze na Bruna i mam ochote palnac sobie w leb za glupoty jakie mi nieraz chodza po glowie, albo jak sie wkurzalam w ciazy na jego ojca i zdarzalo mi sie myslec, ze moze to byl blad... Powinnam wtedy dostac z paralizatora. Dzis sie poczulam wlasnie jak po takim paralizatorze, patrze na mlodego i placze, glaszczepo glowie i czuje wielka wdziecznosc za to, ze jest tu ze mna, zenasza historia ciążowa zakonczyla sie sukcesem i mamnadzieje, ze najblizsze lata rowniez noe zmącą tego błogostanu. Tak jak ktoras z Wasoisala: takie sytuacje uswiadamiaja, ze mamy co doceniac, jedna z nas spotkalo dzis ogromne nieszczescie i wielkie cierpienie, a wielu innym pozwolila otworzyc oczy i docenic szczescie, jakie mamy.
![]() |
#1905 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
Dokładnie tak to działa. Wystarczy jakiś stres, nerwy i maluch sie zwija i nie rusza wtedy. Nie możemy dopuszczać takich emocji do siebie w naszym stanie.... Ale wiadomo, że to nie takie proste..
![]() |
#1906 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, witam się niedzielnie... To znaczy od niedzielnego rana piszę tego posta, ale co się zabiorę to coś i potem Was nadrabiam, dopisuję i syn coś chce i nagle poniedziałek się kończy
Ir, Patrycja, gratuluję!!! Niestety nie widzę zdjęć, ale ledwo ogarniam Was z telefonu, więc komputer raczej się będzie dalej kurzył, a opis porodu, fejsik i nasz klub jeszcze musi poczekać... Co do objawów ciążowych to została mi tylko drętwa ręka, reszta minęła, no i są połogowe, przy nich znośne Żeby nie było, że tylko narzekam, melduję, że rozstępów nie mam (polecam krem z oriflame, teraz sobie kupiłam żel na brzuch), hemoroidy znikają a laktacja hula (edit- po ściąganiu ściągaczką znów mam poranione sutki ![]() ![]() A teraz będzie trochę mniej cukierkowo- zazdroszczę Wam, że tzci się tak ładnie opiekują dziećmi- mój za główny cel urlopu dał sobie skończenie mieszkania i FIFę i o ile od gry go oderwę do przewinięcia, to jak się weźmie za robotę, to gorzej niż by był w pracy (w sensie, że jeszcze coś mu trzeba podawać czasem, choć dziecko przy cycku już go od tego odwiodło ![]() Dziś był beznadziejny dzień-rano wymyśliłam sobie wyprawę bez dziecka i poza aktem urodzenia nie załatwiliśmy nic- stanik sprzedali (a za Waszymi i położnej radami postanowiłam sobie kupić trzeci-ten miękki alles rene-do spania), na niekłańskiej usg bioder dopiero na koniec marca, i kilku innych rzeczy też nie było, na dodatek ja świrowałam z niepokoju (bo mama nie odbierała a mały rano był marudny) i wróciłam z płaczem, i jeszcze z 2 sklepów zrezygnowaliśmy, więc chyba szybko tego nie powtórzę. A na dodatek to usg chyba będziemy musieli zrobić prywatnie, bo wszędzie takie terminy ![]() Mamę muszę pochwalić, bo syna mi ogarnęła i jeszcze porządki zrobiła, na które jakoś mi brak sił ciągle i czasu, ale dowiedziałam się, że Kazio ma za rzadkie kupy (mimo, że cały czas są takie same). Wcześniej już miałam się zastanawiać, co złego jem, bo mały bąki sadzi (w czy jest jakieś dziecko, które tego nie robi?), miałam za gęste mleko (?)bo czkawki i za słabe, bo za mało jem (przyznaję, czasem mi się zdarza, ale innym razem nadrabiam) i praktycznie rada na wszystko -dopajać! A przecież przy kp nie trzeba (choć fakt, że teraz dopajamy przez tą żółtaczkę, ale mam mieszane uczucia)... Co do szwów to przy wypisie kazali przyjść za tydzień do szpitala lub swojego lekarza, ale w końcu zdjęła mi położna jak przyszła No i na koniec do Was kolejna dawka pytań (głównie do mamuś po porodzie sn, ale nie tylko) 1.ile po porodzie nie mogłyście siedzieć normalnie na tyłku? 2 tygodnie to nie za długo? 2.czy po 2 tygodniach może jeszcze lecieć ciemniejsza czerwona krew, czy raczej jakiś szew poszedł? 3.ile minimum ssają Wasze dzieci, zanim zmienicie pierś (w sensie że jak ssie 10 minut, po kwadransie chce znów to dajecie tą samą, czy drugą?) 4. Jak odbijacie? Mój się strasznie wścieka na zwykłe (a jednocześnie je bardzo łapczywie, ksztusi mi się mlekiem i łyka powietrze). wiem że można jakoś inaczej (tak jak noszenie "na kota") ale już nie pamiętam jak i gdzie o tym czytałam, czy tu na wątku, czy w ulotkach... W nocy nie mogę sobie z tym dać rady czasem, bo jak go wezmę do odbicia to się budzi z krzykiem a jak nie wezmę to się męczy i też budzi) 5.czy też macie takie bóle głowy? Codziennie kończy się na apapie (ale też trochę przez to krocze i sutki) i ogólnie osłabienie? Kiedy to minie 6. Po jakim czasie zaczęłyście gubić szwy? To widać, czy można przegapić? ---- Doczytałam o Lady Adze, brak słów i już nie pamiętam, co chciałam dalej pytać... ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
Choć z drugiej strony chyba teraz też jest o co się martwić, ja jestem z tych, co jak za długo jest cisza muszę sprawdzić, czy oddycha, jaki ma kolor itp... Nemezis- ![]()
![]() |
#1908 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magnusia, Ty też się dzielnie trzymaj! Mam nadzieję, że uda Ci się przespać noc. ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() W takim razie jutro rano idę kupić jakąś najtańszą kawę (i jakieś bardzo naturalne podpaski ![]() ![]() Fajnie macie, też bym mogła mieć akupunkturę, żeby krocze nie pękło. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2. Krew leciała mi ze 3 tygodnie, więc to chyba normalne. 3. Zwykle daję drugą, chyba, że ssał mało efektywnie i pierś jest jeszcze twardawa, to tą samą. 4. Klasycznie, na ramieniu, jak jest dobrze pojedzony, to od razu zasypia. 5.Nie mam bólu głowy. ![]() 6.Zobaczyłam może pół cm szwu, resztę przegapiłam, jeszcze nie wyszły, wchłonęły się całkiem? Nie wiem. ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 | |
Gang Iren
|
Cytat:
1. Przy Eryku jakoś ponad tydzień. Teraz nie miałam szycia,więc wcale nie bolało. 2. Po poprzednim porodzie długo mi leciała taka, Natomiast terazcoś mało jest,tylkO plamienie delikatne,a to dopiero 5 dzień...i tym się martwię 3.jak zaśnie i ssie króciótko to tą samą, jak te min 10 min i dłużej to później już inną. 4. to ja nie wiem jak to jest " na kota". u mnie raczej nie ma problemów z odbijaniem. 5. nie mam wcale bólu głowy. Co do sytuacji z tż to czy rozmawiałaś z nim o tym? co mówi?
![]() |
#1911 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Rozmawiałam to może za dużo powiedziane ![]() ![]() Dlatego zazdroszczę tym, których tzci robią to naturalnie i bez namawiania...
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Po 2 tyg kdew byla raz ciemniejsza raz zywsza. 3. Jak ssie chwilke pare minut jedna piers to przystawiam do tej samej. Jak ssie dluzej. Tobdo drugiej,.np po15 minutach jak sam sie odessie a potem zawola daje tylko popic z drugiej. 4. Sama z tym walcze. 5. Mialam pare dni bol glowy ale t ze zmeczenia. 6. Ja po ok 2 tyg znajdowalam w majtkach nitki wygladalo to dosc dziwnie.... Ale na pewno czesc przegapilam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1913 |
Gang Iren
|
A dziewczyny miała tak któraś vz was,że w pierwszym tygodniu krwawienia przestawało lecieć? u mnie od 6 godz nic,ani kropeczki...
#1914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje skurcze zaczynaja boleć,sa częste (co 3-4 minuty),ale nieregularne...Gosiajak Cie tak meczyly,to tez występowały tak często? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A no właśnie poleciało. To dobrze,bo zaczynałam się martwić. Jak to jeszcze nie było to to aż tak często nie miałam. A bardzo boli,przy porodowych tak częstych to ja już ustać nie mogłam.
![]() |
#1916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze,trzecia ciaza,a ja nie wiem,czy rodze,czy co jest ![]() 2:50 2:53prawie bezbolesne 2:57 -//- 3:01 3:04 3:08 Chyba wezmę po cichu prysznic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A przy karmieniu też miałaś ciszę? Bo jak się karmi to macica się obkurcza, u mnie się zgadza bo wtedy jest najwięcej... ---------- Dopisano o 03:22 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#1918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Raczkowanie
|
Nemezis, magnusiu - powodzenia!
Guapissima, pilotka - bardzo wam dziękuję za info odnośnie tego laktatorach z medeli Katarzyniak - wybacz ale czytając zaczęłam zgadzać się z Guapissimą, tylko od siebie bym jedynie dodała że nie ma sensu wydaje mi sie tak emocjonalnie do tego podchodzić - Guapissima podała ten sam sposób który ja praktykuje całe życie - najlepiej dać sie wyadać, przemilczeć i robić swoje szczególnie że Twoja poważnie nie różni się od innych matek - bardzo dużo jest takich co wiedzą najlepiej i stałe by doradzały, moja nawet nie wyobraża sobie ze nie skorzystam z jej rad skoro wychowała trójkę dzieci, ale tez wiem ze po prostu się przejmuje swoim wnukiem - bardziej nie podobalaby mi sie sytuacja taka gdzie kompletnie by ją nie obchodził, byłoby mi bardzo przykro. Już jakis czas temu przeczytałam co się dziś przytafiło Agacie i jakoś dalej nie potrafię tego przetrawić, jest mi tak niesamowicie cholernie przykro że coś takiego się stało. Słuchając wiadomości co jakis czas przesyłamy sobie linki do wiadomości z tragediami ale komentujemy je z daleka, ta sytuacja jednak "nas nie dotyczy", a tu jednej z nas przytrafiło się coś tak niesamowicie strasznego i to jest tak bardzo przykre, nie potrafię wyrazić jak mi przykro z tego powodu. Wcześniej jeszcze tego dnia myślałam jak to juz niedługo i tak mało czasu zostało, i świat cały zawiruje i priorytety sie zmienią, nie będę miała czasu i gdybym mogła to dodalabym tak jeszcze tydzien zeby ostatecznie wypocząć i skorzystać z tych ostatnich chwil, a teraz najchętniej juz bym poszła z torbą do szpitalu żeby mnie pocięli i dali mi jak najszybciej mojego synka, żebym już mogła go utulić i się nim zająć, bo jak już będzie w moich rękach to będzie bezpieczny. Nie da się słowami przekazać jak przykre i niesprawiedliwe jest to, że Agacie zostało to odebrane. Całuję was mocno wszystkie dziewczyny, wasze brzuszki w których są maleństwa aby przyjście na świat odbyło się bez jakichkolwiek komplikacji i te maleństwa które już się pojawiły abyście były zawsze zdrowe, bo dla waszych mam nie będzie większej tragedii niż uczucie bezradności gdyby coś sie wam przydarzyło. To był bardzo smutny dzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2014-01-28 o 02:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.