|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
ja mam ![]() książka fajna dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć i przeczytać ale wydaje mi się, że na początku czytałam ją z większym zaciekawieniem, każdą dolegliwość sprawdzałam a teraz już raczej tak na luzie podchodzę i do książki zaglądam rzadziej, chyba w połowie ciąży bym już jej nie kupowała, za dużo już czasu minęło
|
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() a umnie jakiś kaszel się pojawił, wzięłam prenalen z czosnkiem. / podczas ostatniej wizyty dostałam takie próbki, 5 tabletek było/ a doprawiłam się pewnie zimnym mlekiem, / przez 2 dni na śniadanie jadlam płatki z mlekiem prosto z lodówki / wczoraj porobiłam kilka zdjęć brzuszka, i jeszcze chciałam wam pokazać taka sukienke ciążowż z Atmosphere jaką mam do sprzedania...wkładam karte a tu nie ma mojego folderu,,, okazało się że przed wyjazdem mój jakieś foldery dodawał na karcie, brakowało miejsca i wszystkie moje zdjęcią skopiował na pulpit.... i nie mam nic żeby wam pokazać.... dopiero w piątek MIŁEGO DNIA, p.s a ja takie małe postanowienie: zero słodyczy.... albo w bardzo małych ilościach.19 lutego mam wizyte u ginki, ale wcześniej musze na glukoze iść. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem ze trudno w to uwierzyc ale u nas atrakcji ciag dalszy.. Mamy oboje z mezem jelitowke
u niego apogeum bylo w nocy, u mnie rano, leci gora i dolem ze tak powiem i strasznie boli mnie zoladek Teraz moja mama wziela Hanie troche na dol, ja leze pod dwoma kocami w swetrze i bluzie bo do tego mam okropne dreszcze. Jeszcze moj siostrzeniec dzis u nas pod opieka wiec pewnie sie przeniesie dalej... Kiedy to sie skonczy bo juz mam dosyc tych wszystkich chorob Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3274 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
narazie nie nadrabiam, tyle stron przez weekend i wczoraj ![]() szalejecie z tym tempem ![]() Jak narazie witam się w 21 tygodniu Wczoraj byłam na szybkiej wizycie u gina mam nadzieję, że zdołam nadrobić, wiec dajcie mi troszkę czasu |
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
kasian86 >> współczuje... najpierw Hanusia, teraz wy... ehhh, kurujcie się tam i szybkiego powrotu do zdrowia życze
anulka3999 >> gratuluje kolejnego tygodnia!!! |
|
|
|
#3277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka! |
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian o masakro, współczuje, oby jak najszybciej przeszło
Seksta Tobie też zdrówka Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - tak, jest podzielone na kazdy tydzień ciąży, wszytko opisane jakie narządy się rozwijają u dziecka wtedy, jakie są nastroje mamy, itp, ' o przygotowaniach do szpitala również, sa również rozdziały "specjalnie" dla taty, są też inf. " po porodzie ". |
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Kasian - dużo zdrówka Pij dużo żeby się nie odwodnić. Niech Wam przejdzie jak najszybciej![]() Ja spałam mało i chodzę jak zoombie A musze do sklepu wyskoczyć, dziś mój brat po szkole przychodzi i filecika muszę mu kupić na kotleciorki![]() A no i mam piłkę do ćwiczeń Dziś porobie jakieś serie z tą babeczką od Madziulki
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie cwiczyłam już z 2 miesiące.... piłka leży.... |
|
|
|
|
#3283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie to co chciałam wiedzieć. Dziękuję. I przez Was sobie ją zakupię, mimo, że czas mi się kończy
|
|
#3284 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawilżacz włączam w pokoju z amolem,także nawilżam nosek.Dziękuje za pomysły!Cytat:
Mi z gardłem już lepiej,tylko katar przyszedł z nocy. Spróbuj tego gluta co C po gardle spływa nie połykać,tylko za każdym razem wypluć do chusteczki albo w inne miejsce,żeby nie było później kaszlu no i błędnego koła.Ja też właśnie pije herbatke z mlekiem(letnią)+ miód i zjadłam chlebek z czosnkiem.PAMIĘTAJ: 1-2 ząbki nie za duże czosnku dziennie max bo mogą podobno wywołać skurcze! a ii jak pijesz herbate malinową to też rozważnie bo rozgrzewa i to też źle ![]() Cytat:
Smutne co prawda,że Ci Tż tak powiedział( a On to idealnie wygląda mimo braku ciąży?) ,ale postaraj się olać to co gada..Myśl o dzidziusiu swoim i że tak już musi być w ciąży. Przecież brzuszek ciążowy jest śliczny Także głowa do góry! To przejściowy stan![]() Cytat:
Bidulko Bardzo Ci współczuje na prawdę..Ja z moją fobią bym chyba nie przeżyła jelitówki..Wygazowaną coca-cole próbowałaś?Trzymaj się tam i oby po południu było już lepiej![]() Iemand ja Ci polecam książkę którą nawet mój Maż przeczytał(a to uwierz mi cud/szok): Tracy Hogg "Język niemowląt" Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-28 o 08:59 |
||||
|
|
|
#3285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuję, oby wszystko się jak najszybciej skończyło i nie było żadnych nowości |
|
|
|
|
#3286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry, Dziś ciężka noc za nami, nie mogłam spać w ogóle. Od 2 budziłam się non stop. za wizytujące.Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasiab a mówiłam, że piłka to fajna sprawa co prawda u mnie już leży, bo po chorobie jakoś nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń ale człowiek od razu się lepiej czuje jak trochę sobie poskacze na piłce |
||||
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Młody mnie właśnie kopie po pęcherzu
Uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co tak się zastanawiam czy te ćwiczenia nie wplywają jakoś na szyjkę, no bo przed porodem nakazują przecież na piłce skakać itp...
|
#3291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Iemand >> a na kiedy masz TP ?
---------------------------------------- ---------------------------------------- P.S a MY witamy się w 25 tyg,!!
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-28 o 09:07 |
|
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() idąc dalej, to jest jakiś tam wysiłek a przeciez od wysiłków szyjka sie skraca
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() super, że z szyjką lepiej i możesz zostać w domu |
||
|
|
|
#3295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lolitko, ale z tym cellulitem na pupie i hemoroidem w tyłku to naprawdę mnie pocieszyłaś Ty przytyłaś prawie 10kg, ale ile jesteś dalej ode mnie.. a ja w sobotę miałam prawie 8 na plusie.. nie no w sumie są większe problemy.. tylko ja nie wiem skąd te doły się biorą.. od początku ciąży nie miałam żadnych wahań nastrojów.. a teraz to co chwilę jakiś dół i takie myśli, że aż mnie przerażają.. strasznie mi wstyd się przyznać, ale wczoraj wieczorem pomyślałam, że to dziecko zniszczy mi życie.. jakaś masakra.. nie chcę takich myśli |
||
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a brzuch rośnie czyli dzidzi nic nie brakuje![]() Poza tym beatusia powiem ci tak między nami, że te, które nie tyją mogą tak mieć do czasu bo potem jak zaczną przybierać to się mogą ciężko zdziwić a my się zatrzymamy z wagą jak one pójdą do przodu i wszystko się wyrówna ![]() Na 10.00 wizyta u gina, będę prosić o usg żeby dowiedzieć się, kto mnie tak kopie z samego rana ![]() Idę włosy wysuszyć, paaa brzuchatki zajrzę i nadrobię potem
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-01-28 o 09:13 |
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
beatusia10 >> u mnie 25 tydz, i 12 kg naplusie, też nigdy w życiu nie ważyłam tyle ile teraz, ale nie przejmuje się tym, ciesze się że brzuszek mi rośnie
/ póki co zauważam "wzrost"w oklicach piersi , tyłki, no i brzuch rzecz jasna, a takie myśli które napisałas na końcu posta TO ODRZUCAMY!!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- justiwi >> powiedzenia na usg, ja Ci wróże chłopaka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Termin się waha pomiędzy 10 a 15 maja więc podaję wypośrokowany (i wymarzony) termin 13 maja ![]() Cytat:
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze coraz częściej mam zachcianki..... dziś na frytki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
doradzcie mi : kiedy mam isc robić ten test obciążenia glukozą ?
wizyte u ginki mam 19,02 dopiero, dzisiaj wypada 25 tydz. ciąży.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

Ja tu śpię dla zdrowia, dla spokoju dziecka i napawam się tym póki mogę
a tu telefon... phi...

u niego apogeum bylo w nocy, u mnie rano, leci gora i dolem ze tak powiem i strasznie boli mnie zoladek

A musze do sklepu wyskoczyć, dziś mój brat po szkole przychodzi i filecika muszę mu kupić na kotleciorki

za wizytujące.