|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Marta ja bym chciala juz, ale nie dalibysmy z tz ani fizycznie ani psychicznie rady, wiec umowe mamy taka, ze jak bąbel przespi ładnie nocke i zacznie lepiej spac to wtedy od razu rozpoczynamy starania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jaaaaaaaaa nadal mam straszne zakwasy. Ale normalnie jazda na desce jest mega. ![]() dobra ide spac, o 6.50 trza wstać i zagrzać fure;p kupilismy samochod ..rocznik 91 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Wtajemniczenie
|
ale tu dzisiaj szaleństwo!
![]() ![]() u nas też nie wiem od czego:/ Kochana i strsznie Ci współczuję całej chorej sytuacji ze wszystkimi. ja już bym chyba w wariatkowie wyladowała. my tak samo ![]() Byłam z Hanią u koleżanki. oczywiście maltretowała Jej dwuletniego synka ![]() ![]()
#1055 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Znowu trochę znikam ale... znowu problemy, już nawet nie chce mi się myśleć o tym. Także nie gledzę. Widziałam, że kilka dzieciaków ma czerwone policzki - Blanka też ! Nie wiem czy to od zębów, czy odmrożenie ![]() Ifwka, Hope- Strasznie Wam współczuje sytuacji z tztami. Ale mimo wszystko bardzo Was podziwiam, że tak świetnie dajecie sobie radę ! Buziaki ![]() Buziaki urodzinowe dla Haniulki i Marcinkowego Człowieczka ! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, nadrobiłam wszystko, ale przepraszam- nie cytuj, dziec mnie dzis wypompowal po południu....
Bylismy dzis wreszcie na dworze- po chyba tygodniu kiszenia sie w domu. Bo najpierw lało, potem piździawa, dzis wreszcie piękne słonce. Przed południem godzinke, potem drzemka obiad i znowu godzinka na podwórku. Wyszalał sie, wybiegał, rzucał na zaspy ![]() ![]() ![]() ![]() A po południu załączył mu sie taki wyjec i marud, ze moja psychika ledwo zipie ![]() ![]() ![]() Teraz misiaelowym sposobem polece co pamietam: IFWKA, HOPE- strasznie przykre to co piszecie...... przytulam mocno ![]() MENEQ mam nadzieje, ze szybko Ci paskuda przejdzie ![]() DELI, gratuluje zakupu ![]() ![]() EZZO, zdrówka dla Tomaszka ![]() MAŁA dopilnuj sie zdrowotnie ![]() AGA, gotuj marchew, dawaj jej do picia ta wode z gotowania, najlepiej sobie radzi z biegunką, w ramach obiadu gotowana marchew z ryzem, no i dieta sucha: biszkopty, chrupki kuku. Mam nadzieje, ze szybko małej przejdzie ![]() NANCY, wycałuj Kubunia ![]() tyle zapamietałam, uciekam spac ![]() Najlepsze zycznenia urodzinowe dla Haniulki i Marcinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hope, Ifwka szkoda, że tak się układa niefajnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja własnie zamówiłam przed chwilą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to się tu dziś dzieje? Takiej ciszy dawno nie było i to z poniedziałku
![]() To ja lece spać, do tz się przytulę-będzie zaskoczony ze tak szybko Was opuściłam... Aha MARTA odnośnie dzieci-chciałabym bąbla drugiego tak za 3 lata, zeby różnica wieku była 4lata max, ale nie wiem czy będzie nas wogóle stać na niego, na razie jak wiecie mieszkamy w jednym pokoju...więc nie ma opcji na miejsce dla jeszcze jednej osóbki...martwi mnie to bo nie wiem czy w tych czasach nam się poprawi i będzie na cos/kogos ![]() DOBRANOC ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my się zaczniemy starać ( o ile nic nam nie stanie na przeszkodzie) początkiem 2016 ![]() Cytat:
![]() czy śpiworek do sanek jest według Was potrzebny? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Wtajemniczenie
|
poka poka jakie bo ja nie wiem które zamówić
![]()
#1061 |
Wtajemniczenie
|
Boże kolejna tragedia na wątku noworocznych mamuś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale dzis pedzicie!
![]() Cytat:
Cytat:
a co do plamen na polikach to widocznie taki etap ![]() nie, no co Ty, o takiej nieludzkiej porze? ![]() mlody spal, ja juz ogarnieta to nadrabialam zaleglosci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my dzis sie radowalismy, 3,5 godz ![]() padam na pyska ![]() powiem wam tylko wczorajsza akcje z mlodym i zmykam spaciu... jak wiecie albo i nie mlody w doopce mial wszelkie ksiazeczki, rzucal nimi we wszystkie strony, no zero zainteresowania, ZERO! az tu nagle wczoraj wieczorem podszedl do kosza z zabawkami, dal nura i wyciagnal ksiazeczke!!! przyszedl do mnie na kolana i ogladalismy ja 15 minut! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() juz doczytalam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-01-27 o 21:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
ja mam śpiworek od wózka, więc nie kupuję; ale wydaje mi się, że się obejdzie, bo ewentualnie tylko tą zimę by jeździł w śpiworku, a potem to już chyba za duży
![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...e=1&p=44838868 ; nr 3, czarne z czarnym Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kiedy mój zacznie interesować się książeczkami, pieskami i kotkami? Kolejna książeczka zjedzona :/ co do czerwonego policzka, chyba odkryłam przyczynę... u nas jak zwykle Kubuś-ślimak, ślini się strasznie i jak śpi to zauważyłam, że też się ślini i ta ślina ścieka mu po policzku i w niej śpi (nie zawsze to widzę) i może to od tego? Co myślicie? właśnie jakie sanki? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- nie mogę przestać płakać ![]() http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...plodzika_.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ktoś pomysłowy jest ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1066 |
Zadomowienie
|
Sto lat dla Hani i Marcinka!
![]() ![]() A tak w ogóle to znowu Nomen znikła? Hope, Ifwka masakra co piszecie ![]() ![]() Ezza, Aga zdrówka dla maluchów! Meneq mam nadzieję, że już lepiej? Nancy biedny Kubuś ![]() U nas ciągle impreza... Wczoraj w nocy Ewa budziła się co kilkanaście minut przez to, że siadała, bidusia taka, spała, nagle usiadła, obudziła się i płakała. I spadła nam z łóżka ![]() ![]() I byliśmy dzisiaj w Ikei, kupiliśmy dla Ewy taki kartonowy regalik i pudełka na dziędzioły, potem kasa w kolejce taka, że mi się odechciało i chciałam już zostawić męża, a sama wziąć Ewę i uciec, ale spotkała nas miła niespodzianka, pani kasjerka zawołała nas do kasy z pierwszeństwem dla dzieci do lat 4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zadomowienie
|
Fewciu
dziekuje za info ![]() fajny ten "Twój" żłobek, po tym co piszesz to widac, ze dbaja o dzieciaczki Nati zasnela po 21 wczoraj po godzinie lulania, 6 pobudek w nocy, na cycusia, w tym 6 o po 4 rano zasnela po lulaniu o 6 i spala do 8:46, w dzien spala 1,5h, teraz po 20 zaraz zasnela mezowi przy flaszce, do tej pory dwa razy pojekiwala przez sen i 1 obudzila sie na cyca, o 20 wypila 230ml mleka i teraz cyc, troche duzo a mleko zageszczone kaszka ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Bylysmy dzis na sankach bo spadl snieh a tak kilka dni w domu bo byl mroz -15, i Nati mi na sankach usnela, patrze a ona tak na siedzaco i glowa Jej zwisa, wiec szybko wzielam wozeczek i przeniosłam Ja razem ze spiworkiem i pospacerowalysmy, jak wstala to do sanek z powrotem i troszku pojezdzilysmy akurat Tatus wracal i tez troche pociagal, byla ładna pogoda swiecilo sloneczko Nati nie zmarznieta wiec bylysmy ok 2h ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Jeśli chodzi o roczek to Nati wzieła dlugopis, później książeczkę delikatnie i pieniązki - monety pozrzucała na podłogę później podnosiła kieliszek i różaniec w ogóle Ją nie zainteresowały. Interpretacja, będzie pisarką albo dziennikarką, będzie bogata tzn. dobrze zarabiać i będzie rozrzutna. Choć nie do końca bo zaczęła monety podnosić, więc się w porę opamięta. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Czy kt óraś z Was ma książeczkę Dotykanki. Kolory. Fajna?Warto kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam. Nie cytuję bo mam minimum czasu;( ale tulę Was wszystkie bardzo mocno i mam nadzieję, że wszystkim się poukłada.
Od siebie dodam, że jestem w szoku jak moje dziecko ostatnio intelektualnie poszło do przodu. Chyba za mało wierzylam w swoje dziecko ![]() ![]() No i... chodzi większość czasu! ![]() Mówi już "ma" (masz), "ce to" (chce to), "nie", "tak", "mama", "tata", "baba", es (chyba pies, bo i tak najczęściej jest "hał"), ić (idź) i jeszcze jakieś ale teraz nie pamiętam - dla mnie to jest sporo, bo się lepiej dogadujemy przez to zdecydowanie. Z jedzeniem bardzo różnie jest - albo dupa, albo ciut lepiej - doczekałyśmy się 100% dorosłej kupki (wiem, wy macie takie od lat, ale ja mam się z czego cieszyć) ale dzisiaj znów piersiowa wróciła. Lady: czemu cię martwi to, że Piotruś jeszcze chce w nocy jeść? Nie wiesz w bajki, że " po roku nie powinien" ![]() Nancy: przytulasy dla dzielnego Kubusia ślę! aż mi się słabo zrobiło.. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-01-27 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
nancy zainteresuje sie ksiazeczkami. Yae do tej pory je zjadala, a wczoraj przynosila tz, zeby jej czytal - niestety wybierala te po polsku wiec tylko obrazki ogladali debrah jeszcze Ci obrzydna dorosle kupki ;-) marta o kolejne dziecko pewnie zaczniemy sie starac pod koniec lata (tak, zeby na poczatku listopada jeszcze brzuszka nie bylo) sarah daj Nati do przedszkola; krzywda jej sie tam na pewno nie stanie szklanko co to sa dziedzioly? Jestem zdrowa! Tz i Yae sie uchowali i stad wniosek, ze to nie jelitowka a zatrucie. Tylko nie wiem czym... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-01-28 o 01:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Gorączki brak, apetyt jest tylko kupy zostały. To normalne ze biegunka jeszcze się może utrzymywać dłużej ??? W sumie dobrze się czuje Zuzka. Nie wiem czy jest sens zamawiać wizytę domową ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie ma sensu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poproś żeby Ci kamasutrę w szary papier zapakowali ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() BOKEH jak będziesz to się odezwij bo coś mam dla Ciebie ![]()
![]() |
#1074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas lewy poli czerwony i troche sorstki Wogole od urodzenia kapiemy sie w Babydream oststnio do rossa nie po drodze mi było przez te sniegi i mialam próbke Mustelli do kapania 2 razy i brzuszek cały w wysypce nie widocznej ale było czuc pod palcami wrocilismy do Babydream i znika powoli jednak moje dziecko nie lubi drogich kosmetyków ![]()
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Hejka!
Kubulencjusz wstal dzis o 7 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() ![]() ![]() ![]() jakies pomysły czemu tak sie dzieje? bo ja nie ogariam tego swoim małym rozumkiem ![]() informuje: - nie mamy gorąco ani zbyt zimno, jakies 20 stopni - pod kołdra jest przyjemnie ciepły a nie zgrzany czy zmarznięty - nie swieci mu w twarz zadne swiatło, bo spimy przy takim kikuciku ![]() co do drugiego dziecka- raczej mnie nie dotyczy..... bede Wam zazdroscic ![]() PSTRYNIU- rośnie Cie naukowiec ![]() DEBRAH, pięknie sie Amelka rozgadała ![]() okropna tragedia znowu u mamus noworocznych...... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Witam się, jestem w ciężkim szoku, spodziewałam się kilku stron do nadrobienia
![]() Widziałam tragiczne wieści na wątku mamuś noworocznych ![]() ![]() Ja na razie o drugim dziecku nie myślę ![]() ![]() ![]() Iwfka szczerze, to myślałam że tu wejdę dziś i sie okaże że szanowny przejrzał na oczy, tymczasem widzę, że Twoje pójście do mamy stanowiło zapalnik dla niego.. przykre ![]() aga, ezzo, zdrówka dla milusińskich ![]() Deli ![]() Sarah, myśle, że powinni jakoś zapakować te książki ![]() Bokeh, opiłaś się szampanem z Ikei? ![]() Elllmi, Ill, nie wyrywał sie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam sie Wam pochwalic - wysnajperowalam tego tableta
![]() ![]() ![]() co prawda firma nie jakas extra ale nie potrzebny mi wybajerzony, byleby neta ogarnial i tyle koszt z klawiaturka 770 zl a ja dalam 360 ![]() gwarancja do grudnia 2014 jak przyjdzie to bede was zameczac pierdyliardem pytan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.