Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 08:29   #1321
ysia
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
O matko, mierzyłam tą suknię http://www.youtube.com/watch?v=deBnGGiaq0Q

Wyglądałam jakbym jechała na baranie...
Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Przyszedł brat Tż i ta małpa jednak jedzie
Ja już nie wiem.... Cyce mi opadły, aż push-upy muszę kupić...
Żenada.
Zobaczyłam tylko kilka ostatnich wpisów i już się popłakałam ze śmiechu idę nadrabiać resztę, przez ostatnie dni tak mnie wciągnęła sesja i formalności związane z mieszkaniem że nie miałam czasu nawet się zastanowić co to jest wizaż

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:29   #1322
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam w klubie - świetne! Zwłaszcza ten z perełkowym kwiatuszkiem
Przyszły moje czerwone brokatowe trampki na sesję Nooo i na tańcach idzie nam coraz lepiej Do sierpnia będziemy wymiatać

Idę zobaczyć trampeczki
Kurcze my się jakoś nie możemy zmobilizować do kursu tańca... a tu czasu coraz mniej
Stary 2014-01-28, 08:30   #1323
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa i dzwonilam do florystki lubelskiej. Powiedziala, ze bukiet z piwonii koralowych bedzie kosztowal ok. 250-309zl. To ok cena Waszym zdaniem? Piwonie beda sprowadzane z Holandii.
Moim zdaniem cena OK, ja zobaczyłam ceny 350 zł za moim zdaniem zwykłe bukiety, więc za piwonie z Holandii Twoja cena jest dobra.

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Przepraszam, wiem, że to literówka, ale miałam tylko jedno skojarzenie
skąd Wy te foty bierzecie tak na zawołanie??? Wywalą mnie kiedyś z pracy za notoryczne siedzenia na wizażu i szczerzenie się do monitora

Byliśmy wczoraj na pierwszym spotkaniu poradni rodzinnej. Było ok, miła babeczka, o nic nie pytała (tylko czy ksiądz już po kolędzie był ). Zszokowało nas, że przed rozpoczęciem odmawialiśmy modlitwę chyba z podstawówki "Duchu Święty.... ABy ta nauka była z pożytkiem..." - oczywiście my z TŻ jak te dwa głąby nie pamiętaliśmy. Siedzieliśmy 45 min, kolejne spotkanie za miesiąc.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:33   #1324
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Mam już w domu grzebyki z ebay
Początkowo myslałam że wezmę ten mniejszy, ale jednak wykonanie i wygląd tego drugiego są solidniejsze Co myślicie?
śliczne są ten pierwszy jest przepiękny

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
A to zdjęcie spinki do krawata dla teścia, resztę wstawię do klubu, bo boję się, że mnie wyśledzą po inicjałach mojego taty
bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Tz towi nie podobaja sie "smieszne" spinki, dlatego kupilismy klasyczne.
bardzo ładne spinki

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
U nas potwierdzenia będą do 01.06 (ślubujemy 28.06). Ostateczną liczbę gości musimy podać tydzień przed ślubem.
Któraś z Was będzie pisała o potwierdzenie uczestnictwa w poprawinach? to jest właśnie minus na naszej sali, musimy podać wcześniej liczbę gości na poprawinach.

Wrzucam kilka inspiracji bukietowych
My na szczęście nie musimy prosić o potwierdzenie. Jesteśmy tak dogadani, że na poprawiny może przyjść tyle ludzi co na wesele i nic nie będziemy musieli dopłacać

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
A jutro będziemy mieć: pół roku do ślubu! TŻ stwierdził, że za pół roku o tej porze będzie mówił do mnie "żono"

I chyba znalazłam wymarzony bukiet:
piękny bukiet! gratuluję 6 miesięcy

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość

aaa przyszły zaproszenia ! są IDEALNE
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
positive rebel for youuuuuu
padłam
Stary 2014-01-28, 08:39   #1325
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Żenada.
To jest dopiero niezdecydowane babsko! Trzeba ją olać, jak ona zobaczy że przejmujesz się jej zachowaniem to specjalnie będzie robić na złość. Szkoda urody!

Stary 2014-01-28, 08:45   #1326
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...o-o-3/32704960
myślę czy by nie skorzystać, może któraś też by chciała. pończochy i podkolanówki Gatta.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

super!
Dzięki za link !
Ja może się skuszę, bo na wiosnę chodzę tylko w podkolanówka i kupuje z Gatty. Ale u mnie w beliźnianym wychodzi ponad 5 zł za paczke, gdzie są 2 pary.
No właśnie - tu pisze, że są pakowane po 2 pary. Ale podkolanówki zawsze są po 2 pary, z pończochami pakowanymi po dwie jeszcze się nie spotkałam. Bo ja taki interes, z tymi podkolanówkami to się chyba mi nie opyla.

Czy Ty zamawiałś?

Cytat:
Żenada.
Na nią to chyba nawet dobry stanik nie pomoże, bo dalej będą opadać

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:04   #1327
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić! Strasznie pędzicie. Jak przeczytałam niektóre wypowiedzi i zobaczyłam na jakim etapie już jesteście, to mam wrażenie, że ja jestem w lesie!!! Nie wiem, kiedy ja to wszystko poogarniam.

U mnie jest teraz kwestia błogosławieństwa młodych w domu u młodej. Sprawa przedstawia się następującą: coraz częściej widzę, że młodych błogosławią chrzestni, wujkowie cuda wianki normalnie. Ja bym chciała inaczej. Jestem bardzo zżyta ze swoimi dziadkami. Babcia niestety nie dożyła mojego wielkiego dnia Jest za to dziadeczek i chcę, by on wspólnie z rodzicami nas pobłogosławił. Mój TŻ nie ma już dziadków, więc najpierw zanim poproszę dziadeczka, by zrobił mi ten zaszczyt porozmawiałam z nim, czy nie ma nic przeciwko. Na szczęście nie. I teraz się zastanawiam, czy powiedzieć już teraz o naszej decyzji dziadeczkowi, czy im bliżej ślubu, by go zbytnio nie stresować? I czy w ogóle to dobry pomysł?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:08   #1328
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dzięki za link !
Ja może się skuszę, bo na wiosnę chodzę tylko w podkolanówka i kupuje z Gatty. Ale u mnie w beliźnianym wychodzi ponad 5 zł za paczke, gdzie są 2 pary.
No właśnie - tu pisze, że są pakowane po 2 pary. Ale podkolanówki zawsze są po 2 pary, z pończochami pakowanymi po dwie jeszcze się nie spotkałam. Bo ja taki interes, z tymi podkolanówkami to się chyba mi nie opyla.

Czy Ty zamawiałś?

Na nią to chyba nawet dobry stanik nie pomoże, bo dalej będą opadać
Jeszcze nie, ale chyba zamówię, bo faktycznie jest dużo taniej. Tylko nie wiem czy podkolanówki (których używam) czy pończochy (których nie używam, ale potrzebuję na ślub).

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić! Strasznie pędzicie. Jak przeczytałam niektóre wypowiedzi i zobaczyłam na jakim etapie już jesteście, to mam wrażenie, że ja jestem w lesie!!! Nie wiem, kiedy ja to wszystko poogarniam.

U mnie jest teraz kwestia błogosławieństwa młodych w domu u młodej. Sprawa przedstawia się następującą: coraz częściej widzę, że młodych błogosławią chrzestni, wujkowie cuda wianki normalnie. Ja bym chciała inaczej. Jestem bardzo zżyta ze swoimi dziadkami. Babcia niestety nie dożyła mojego wielkiego dnia Jest za to dziadeczek i chcę, by on wspólnie z rodzicami nas pobłogosławił. Mój TŻ nie ma już dziadków, więc najpierw zanim poproszę dziadeczka, by zrobił mi ten zaszczyt porozmawiałam z nim, czy nie ma nic przeciwko. Na szczęście nie. I teraz się zastanawiam, czy powiedzieć już teraz o naszej decyzji dziadeczkowi, czy im bliżej ślubu, by go zbytnio nie stresować? I czy w ogóle to dobry pomysł?
To pewnie miłe co mówisz, ale ja niestety nie wiem jak się robi z błogosławieństwem to nie mogę pomóc. Ale myślę, że dziadek by się ucieszył.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:13   #1329
enzunio
BAN stały

No doubt ja bym powiedziała

Wenedka jak jedza przyjedzie to zawin ją w dywan i wystaw przy kontenerze, śmieciarze przyjadą i zabiorą małpę

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:16   #1330
asiunia21
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny? Można się przyłączyć?
Ja mam swój dzień 28 czerwca(jeśli uda nam się dogadać z księdzem). I jak czytam na jakim jesteście etapie to aż się boję. my dopiero powoli ruszamy z przygotowaniami. Ale wyszukałam świetny motyw na pierwszy taniec Co o tym myślicie?
http://www.youtube.com/watch?v=NRE33s8AB0I
asiunia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:22   #1331
justynkie
Wtajemniczenie

No doubt powiedz teraz, może nie jakoś oficjalnie ale tak podczas luźnej rozmowy. U nas na błogosławieństwie będą też tylko rodzice i babcia TŻ - ja już nie mam dziadków. Obawiam się żeby nagle moja siostra nie weszła z dziećmi do domu "na siku" bo będzie wtedy totalny rozgardiasz. Ale na razie została usunięta z listy gości choć do czerwca jeszcze trochę czasu.

Stary 2014-01-28, 09:22   #1332
no_doubt
Wtajemniczenie

kaigara, enzunio

Asiunia witaj pomysł fajny, ale mi by chyba te balony w tańcu przeszkadzały.

Stary 2014-01-28, 09:22   #1333
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
My na pewno będziemy prosić, bo też musimy podać wcześniej. Na szczęście może być inna liczba niż weselników Zresztą będziemy się też upewniać, czy goście chcą zostać na nocleg, bo jak już ich poupychamy po pokojach i nagle ktoś zrezygnuje(nie przypuszczam,ale zawsze się może tak zdażyć) to mnie coś trafi
Niepokoi mnie tylko fakt, że 21 września będzie finał MŚ w siatkówce... Może poprosimy o wstawienie telebimu do chatki jak będą grali nasi
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
my
Piszecie na dole zaproszenia formułkę "Prosimy o potwierdzenie uczestnictwa w przyjęciu weselnym oraz poprawinach do dnia....."

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
sama nie wiem. podobaja mi sie http://www.akces2.com/melanie-obuwie...-wizytowe.html lub te http://www.akces2.com/amanda-obuwie-...-wizytowe.html

Oczywiscie by byly cale czerwone, białe albo srebrne
dla mnie fason pierwszy w kolorze czerwonym lub srebrnym

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewczyny, z jakiej strony zamawiacie buty La Body?
bo na tej: http://www.laboda.pl/produkt nie widać cen butów ...
możesz wysłać do nic maila z zapytaniem w jakich sklepach w interesującym Cię mieście dostępne są ich buty.

Cytat:
Żenada.

skąd się tacy ludzie biorą

monikkad
velika
agunineczka
anka1897
ana909

Kochane do ślubu pozostało 5 miesięcy czyli 151 dni

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-01-28 o 09:36
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:27   #1334
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Idę zobaczyć trampeczki
Kurcze my się jakoś nie możemy zmobilizować do kursu tańca... a tu czasu coraz mniej
Zdecydujcie sie koniecznie To taka frajda
My chodzimy na indywidualne

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Zszokowało nas, że przed rozpoczęciem odmawialiśmy modlitwę chyba z podstawówki "Duchu Święty.... ABy ta nauka była z pożytkiem..." - oczywiście my z TŻ jak te dwa głąby nie pamiętaliśmy. Siedzieliśmy 45 min, kolejne spotkanie za miesiąc.
Ooooj tej modlitwy nie zapomnę do końca życia... Jak uczyłam w podstawówce to codziennie rano dzieciaki ją odmawiały - oczywiście z nauczycielami.. teraz nawet jakby mnie ktoś obudził w środku nocy to moge wyrecytować

Cytat:
Napisane przez asiunia21 Pokaż wiadomość
Ja mam swój dzień 28 czerwca(jeśli uda nam się dogadać z księdzem). I jak czytam na jakim jesteście etapie to aż się boję. my dopiero powoli ruszamy z przygotowaniami. Ale wyszukałam świetny motyw na pierwszy taniec Co o tym myślicie?
Witaj Fajny pomysł, ale faktycznie czy to nie przeszkadza w tańcu? Poza tym ten mega balon wiszący jakoś mi sie nie podoba wizualnie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:29   #1335
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
nas błogosławili tylko rodzice (choć w obecności świadków) i muszę przyznać, ze miałam najpiękniejsze błogosławieństwo na świecie
jeśli dziadziuś jest Ci bliski i Ci zależy na jego błogosławieństwie to oczywiście, ze możesz go poprosić tylko i tak w kościele wszyscy was pobłogosławią na mszy choć to wiadomo nie to samo jak ksiądz powie "a teraz pobłogosławmy młodych...." a inaczej jak w domu zrobi sie to osobiście
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:35   #1336
asiunia21
Raczkowanie

Cytat:

Witaj Fajny pomysł, ale faktycznie czy to nie przeszkadza w tańcu? Poza tym ten mega balon wiszący jakoś mi sie nie podoba wizualnie
Szczerze powiem, e ten balon to właśnie tak celowo co by nam przeszkadzał w tańcu odwróci uwagę od samego tańca. Bo my to dwie tyczki zero wyczucia rytmu, po prostu nie umiemy tańczyć wiec będziemy improwizować chyba.
Stary 2014-01-28, 09:41   #1337
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
nas błogosławili tylko rodzice (choć w obecności świadków) i muszę przyznać, ze miałam najpiękniejsze błogosławieństwo na świecie
jeśli dziadziuś jest Ci bliski i Ci zależy na jego błogosławieństwie to oczywiście, ze możesz go poprosić tylko i tak w kościele wszyscy was pobłogosławią na mszy choć to wiadomo nie to samo jak ksiądz powie "a teraz pobłogosławmy młodych...." a inaczej jak w domu zrobi sie to osobiście
Dziękuję Zazdroszczę Ci, że już jesteś po

Stary 2014-01-28, 09:43   #1338
ysia
Zadomowienie

Linaewen oglądałam kiedyś bardzo podobną suknie i byłam nią zachwycona !! Aż zazdroszczę że masz figurę która do niej pasuje, będziesz piękną Panną Młodą

fascinata
zapisuje zdjęcia bo jest boska i jeszcze ten warkocz a nie chcesz po prostu dopiąć sztucznych?

madzixx88 super że studniówka się udała Będziecie to na pewno miło wspominać Ja dobrze czytałam że masz 162 wzrostu?! Na zdjęciach wyglądasz na co najmniej 170, musisz mieć idealne proporcje!

cude dzięki Coś ciągle nie jestem przekonana do tej sukni, ostatnio myślałam nawet żeby ją wystawić na all i poszukać innej. Opowiedziałam to Warszawiakowi to popatrzył na mnie z politowaniem i powiedział " Na 3 miesiące przed ślubem? Doskonały pomysł..."

ana909
ja ze starych rzeczy to mam starego narzeczonego i obrączki zrobione ze złota moich pradziadków więc też je można zaliczyć jako stare. Niebieskie wedle nowej wizażowej tradycji chyba kupię majtki, bo nic innego mi nie pasuje. Z pożyczonym to mam nadzieje że mama kupi taką biżuterię jaką chciałam i mi pożyczy

Lece nadrabiać klub!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:43   #1339
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
O matko, wy już chodzicie na naukę tańca? A ja myślałam, że jak zaczniemy w maju to będzie wystarczająco...
my chodzimy od października ale na towarzyski bo mój TŻ kompletnie nie potrafi tańczyć
Cytat:
witaj opowiedz coś o Was ja balony lubię, ale znając moje kalectwo w chodzeniu to pewnie zabiłabym się o nie ale pomysł fajny

Cytat:
Piszecie na dole zaproszenia formułkę "Prosimy o potwierdzenie uczestnictwa w przyjęciu weselnym oraz poprawinach do dnia....."
tak dodatkowo jak będziemy roznosić zaproszenia to podkreślimy, żeby dali nam znać jak nie przyjdą na poprawiny.
W ogóle zastanawiam się czy zamiast "prosimy o potwierdzenie przybycia.." nie napisać "jeśli z ważnych powodów nie dacie rady przyjść na wesele lub poprawiny to prosimy o kontakt do..."

edit:
no doubt dziadkowi na pewno będzie miło, ja na Twoim miejscu poprosiłabym go o błogosławieństwo, a chyba nie ma potrzeby mówić mu z jakimś dużym wyprzedzeniem

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-01-28 o 09:46
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:44   #1340
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Witaj! Opowiedz o was coś więcej, co macie załatwione itp

Co do błogosławieństwa - to na nas w rodzinie dziadkowie zawsze byli. Niestety moi ukochani już nie żyją, został mi tylko dziadek ze strony ojca.
Justynie widzę że nie tylko ja mam "problemy" z siostrą... chociaż w zasadzie u mnie już rozwiązany

Cytat:
Zdecydujcie sie koniecznie To taka frajda
My chodzimy na indywidualne
Musimy iść koniecznie, bo niby tańczymy jakoś tam ale oboje nie czujemy się na parkiecie zbyt pewnie My póki co chcemy iść na grupowe, indywidualne może w lecie
Stary 2014-01-28, 09:48   #1341
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze powiem, e ten balon to właśnie tak celowo co by nam przeszkadzał w tańcu odwróci uwagę od samego tańca. Bo my to dwie tyczki zero wyczucia rytmu, po prostu nie umiemy tańczyć wiec będziemy improwizować chyba.
Aaaa do zamarkowania to może lepiej dym Nie dość, ze romantycznie się robi, to jeszcze nóg nie widać

Cytat:

Musimy iść koniecznie, bo niby tańczymy jakoś tam ale oboje nie czujemy się na parkiecie zbyt pewnie My póki co chcemy iść na grupowe, indywidualne może w lecie
My nie tańczyliśmy wcale. Tzn ja niby potrafie, ale TŻ nic a nic. null. Dlatego zależało nam na indywidualnych - żeby ktoś nam poświęcił maksimum uwagi - no i TŻ się wstydził na grupowe

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:50   #1342
asiunia21
Raczkowanie

Cytat:
Witaj! Opowiedz o was coś więcej, co macie załatwione itp
Jesteśmy razem 10 lat, niedawno się zaręczyliśmy i teraz ruszamy dopiero z przygotowaniami. Nie mamy jeszcze prawe nic załatwione. Ustaliliśmy tylko salę. W weekend idziemy do księdza.
Po przeczytaniu poprzedniego wątku mam wątpliwości czy będziemy w stanie dopiąć wszystko na ostatni guzik.
Cytat:
Aaaa do zamarkowania to może lepiej dym Nie dość, ze romantycznie się robi, to jeszcze nóg nie widać
ooo o tym nie pomyślałam, muszę gdzieś poszukać wiecej info Dziękuje za radę

Edytowane przez asiunia21
Czas edycji: 2014-01-28 o 09:52
Stary 2014-01-28, 09:54   #1343
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Jesteśmy razem 10 lat, niedawno się zaręczyliśmy i teraz ruszamy dopiero z przygotowaniami. Nie mamy jeszcze prawe nic załatwione. Ustaliliśmy tylko salę. W weekend idziemy do księdza.
Po przeczytaniu poprzedniego wątku mam wątpliwości czy będziemy w stanie dopiąć wszystko na ostatni guzik.
ooo o tym nie pomyślałam, muszę gdzieś poszukać wiecej info Dziękuje za radę
może być ciężko, bo większość usługodawców ma pewnie porezerwowane terminy, ale trzeba szukać, trzymam żeby się udało a kiedy bierzecie ślub?
Stary 2014-01-28, 09:55   #1344
justynkie
Wtajemniczenie

Lemon_Drop o mojej siostrze można pisać książki. Ona od początku knuła przeciwko nam i robiła wszystko żeby nie doszło do wesela albo żebyśmy się przez to kłócili. W święta pokłóciła się z rodzicami i od tamtej pory nie odzywa się do nich, nie odbiera telefonów, nie wpuszcza do domu. Nawet nie przyszła z dziećmi na dzień babci i dziadka a jak jej syn miał urodziny i rodzice poszli z prezentem to otworzył jej mąż a ona siedziała zamknięta w pokoju. Po kilkunastu min zawołała męża i spytała po co oni tak długo siedzą. Rodzice usłyszeli, pożegnali się z dziećmi i wyszli...
Więc na razie nie chcemy jej na naszym ślubie, ale do czerwca może się pogodzić z rodzicami i będą nalegać żeby ją zaprosić bo to przecież siostra...
Proszę nie cytować

Stary 2014-01-28, 09:56   #1345
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
no doubt dziadkowi na pewno będzie miło, ja na Twoim miejscu poprosiłabym go o błogosławieństwo, a chyba nie ma potrzeby mówić mu z jakimś dużym wyprzedzeniem
Dzięki Właśnie chodziło mi o to, czy wpędzać go w stres tak szybko, bo znając go to na pewno się zestresuje. Boję się, że na początku wyskoczy z tekstem, że on już stary i po co nam jego błogosławieństwo, bo on tak ma.

Stary 2014-01-28, 09:58   #1346
Kaigara
Rozeznanie

justynkie

Współczuję to koszmarne! Siostra takie rzeczy.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:01   #1347
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Coś w ten deseń, a dodatkowo przy potwierdzaniu przez gości będziemy dopytywać czy będą na drugi dzień, a jeśli nie to czy są chociaż zainteresowani noclegiem i śniadaniem, żeby na spokojnie wrócić rano do domu.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Linaewen oglądałam kiedyś bardzo podobną suknie i byłam nią zachwycona !! Aż zazdroszczę że masz figurę która do niej pasuje, będziesz piękną Panną Młodą
Tak na prawdę to figurę mam przeciętną, tyle, że wysoka jestem. Ale to sukienka odwala całą robotę przy wrażeniu, do tego K. i rodzice mówią, że w niej niemal nie widać jak kuleję-a kto jak kto, oni by mi na to zwrócili uwagę. Zresztą jak stoję to też prawie nie widać, że jestem trochu krzywa Najgorzej tylko, że tak na prawdę musiałam zmienić całą koncepcję wyglądu, bo to co sobie umyśliłam wcześniej w ogóle nie pasuje do niej Chyba trzeba będzie robić jakieś odnowienie przysięgi, żeby się móc zrealizować w innej stylizacji...

Cytat:
my chodzimy od października ale na towarzyski bo mój TŻ kompletnie nie potrafi tańczyć

tak dodatkowo jak będziemy roznosić zaproszenia to podkreślimy, żeby dali nam znać jak nie przyjdą na poprawiny.
W ogóle zastanawiam się czy zamiast "prosimy o potwierdzenie przybycia.." nie napisać "jeśli z ważnych powodów nie dacie rady przyjść na wesele lub poprawiny to prosimy o kontakt do..."
Jeżeli tak napiszesz to będziesz mieć mały Meksyk moim zdaniem, ludzie się pogubią albo zapomną, albo się będą głupio tłumaczyć, że nie wiedzieli, że to jednak trzeba. Ja bym została przy opcji potwierdzenie przybycia i dzwonienie do upadłego do opornych.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:03   #1348
asiunia21
Raczkowanie

Cytat:
może być ciężko, bo większość usługodawców ma pewnie porezerwowane terminy, ale trzeba szukać, trzymam żeby się udało a kiedy bierzecie ślub?
jak się ksiądz zgodzi to 28 czerwca. Największy problem będzie chyba z naukami?
Czy któraś z was nie musiała ich odbywać? Bo wyczytałam gdzieś, że jeżeli narzeczeni mieli w ostatniej klasie liceum religię i przedstawią świadectwo to mogą być zwolnieni?
Stary 2014-01-28, 10:09   #1349
no_doubt
Wtajemniczenie

http://www.groupon.pl/oferty/bialyst...tent=aff_1&nlp
dla dziewczyn, które nie mają jeszcze sukienek. Może się przyda

Stary 2014-01-28, 10:10   #1350
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki Właśnie chodziło mi o to, czy wpędzać go w stres tak szybko, bo znając go to na pewno się zestresuje. Boję się, że na początku wyskoczy z tekstem, że on już stary i po co nam jego błogosławieństwo, bo on tak ma.
to tym bardziej już teraz mu nie mów po co dziadka stresować, a jak go z zaskoczenia weźmiecie to będzie mu miło i nie zdąży sięz estresować
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Jeżeli tak napiszesz to będziesz mieć mały Meksyk moim zdaniem, ludzie się pogubią albo zapomną, albo się będą głupio tłumaczyć, że nie wiedzieli, że to jednak trzeba. Ja bym została przy opcji potwierdzenie przybycia i dzwonienie do upadłego do opornych.
no właśnie nie jestem pewna, z doświadczenia znajomych wiem, że ludzie, którzy nie potwierdzili przybycia byli bardzo zdziwieni gdy przyszła PM do nich dzwonili bo oni myśleli, że trzeba dać znać jak nie przyjdą

Cytat:
jak się ksiądz zgodzi to 28 czerwca. Największy problem będzie chyba z naukami?
Czy któraś z was nie musiała ich odbywać? Bo wyczytałam gdzieś, że jeżeli narzeczeni mieli w ostatniej klasie liceum religię i przedstawią świadectwo to mogą być zwolnieni?
ojej to faktycznie macie mało czasu!
co do nauk to się nie wypowiem bo nie oretntuję się za bardzo, ale nauki to chyba Wasz najmniejszy problem w przygotowaniach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości