|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Ja swoją karierę wiążę definitywnie z programowaniem i bardzo żałuję, że nie mogę się bardziej rozwinąć w tej dziedzinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mnie programowanie kręci jak widzę efekty, np. w aplikacjach mobilnych a nie tak na such, typu "napisz to to i to", tak to ja nie lubię. Ale już napisać program, który będzie pod windows phone coś tam robił...czemu nie ![]() jestem okrutnie zagmatwana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Mam pytanko dotyczące międzywydziałowych studiów II stopnia (magisterskich) na Uniwersytecie Łódzkim. Kusi mnie by spróbować swoich sił właśnie na UŁ ale nie wiem jakie mam szanse aby się tam dostać na międzywydziałówkę. Chciałabym składać papiery na politologię bądź dziennikarstwo ale widziałam, że przyjmują tam tylko 4-5 osób z danego kierunku. Jak myślicie - jaką średnią z studiów licencjackich musiałabym mieć aby spokojnie złożyć tam papiery? Może któraś z Was ma informacje na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 4-5 osób z danego kierunku to dużo, z mojego kierunku są tylko 2 miejsca. Ale nie ma się czym martwić - na UŁ jest mało chętnych na studia międzywydziałowe. Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2014-01-23 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za pomoc. Z tego co się zorientowałem to warunku z wf-u nie ma na moim wydziale warunku i jest to pocieszenie bo nie będę musiał płacić, tylko muszę się umówić z jakimś prowadzącym na odrabianie zajęć.
Miałbym jeszcze jedno pytanko, mianowicie ktoś tutaj w wątku wspominał, że z niektórych przedmiotów nie można wziąć warunku i można w systemie USOS sprawdzić, z których konkretnie. Mógłby mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć gdzie to sprawdzić krok po kroku? Zawsze to miło wiedzieć na czym się stoi, tym bardziej, że nie wiem jak mi pójdzie z jednym przedmiotem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do USOS-a to masz w załączniku gdzie to jest. Ogólnie to wchodzisz w katalog>studia>przedmioty >twój tok nauczania(semestr itd.) i tam masz taką tabelkę jak ta moja w załączniku tylko ze swoimi przedmiotami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Raczkowanie
|
Dzięki za info znalazłem
![]() Ale mam inny problem niżej jest taka tabelka z wymaganymi punktami ECTS i w polu Liczba wymagana do zaliczenia warunkowego jest 27 punktów, a w polu Liczba wymagana do zaliczenia pełnego jest 28 punktów. W załączniku pokazuję jak to wygląda. Czyli co wychodzi na to, że tak naprawdę muszę zaliczyć wszystko bo za jeden punkt to ja mam tylko wf, z którego i tak nie można wziąć warunku? :P Tak to niby wygląda na moje oko skoro różnica pomiędzy pełnym a warunkiem wynosi 1 punkt chyba, że mam zły tok myślenia. A z tym wf-em to mnie nie na żarty wystraszyłaś, kurde nie zdać przez głupi wf? ![]() I jeszcze takie pytanie jak oni sprawdzają tą obecność na wf, jak np. się idzie do innego prowadzącego odrabiać skąd mój główny ma wiedzieć, że byłem u kogoś innego oni to w USOS jakoś wpisują czy co? Może ktoś przybliżyć? ![]() Dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest jak się sugeruje opinią innych. Bo koledzy zlewali i nie mieli konsekwencji to ja też zleję. A tu niespodzianka ![]()
![]() |
#3701 | |
BAN stały
|
Cytat:
Byłam na PŁ rok i tam jak się olewało wf to się płaciło 100 za semestr za to, że się nie chodziło a potem na 3 roku ludzie po 4 razy w tygodniu zapierdzielali bo musieli odrobić zajęcia z wf, po co sobie robić syf i płacić? Możesz mieć też 27 pkt i zaliczysz ale wtedy płacisz, nie wiem ile na Twoim wydziale ale u mnie 600 zł za warunkowe przejście. Tylko tak generalnie to wcale się nie musi dziekan zgodzić żeby Cię puścić warunkowo. Jak się sugerujesz opinią kolegów z PŁ to powodzenia, zje Cię to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
BAN stały
|
szkzoda kasy żeby płacić za bezpłatne studia. Czyli każdy punkt ECTS = 100zł tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Przyczajenie
|
Witam i przepraszm jeśli ponawiam pytanie, które ktoś już wcześniej zadał.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
BAN stały
|
musiałabyś zapytać kogoś z wydziału bo wyników nie ma w necie bo mieliśmy tylko w USOS-ie swoje wyniki i czy zostaliśmy przyjęci, nikt nawet nie wiem czy był ostatni na liście więc nie zna progu, możesz tylko wypytywać ludzi z psychologii ile mieli punktów ale tym zacznij się martwić jak napiszesz maturę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj dostałem trochę wyników na szczęście wszystko zaliczyłem, zostały mi już tylko dwa przedmioty, nie ma co się oglądać na jakieś kruczki prawne czy warunki trzeba zaliczyć wszystko jak leci i tyle
![]() Co do wf-u zobaczę jutro co powiedzą w dziekanacie. A opinią kolegów z PŁ się nie sugerowałem ostatnio zainteresowałem się tematem i tyle, mam sporo zajęć, że tak to ujmę "pozalekcyjnych", i nie lubię się wszędzie śpieszyć, uczestniczyć w jakimś wyścigu szczurów i gonić nie wiadomo za czym. A taki dzień wolnego zamiast wf-u bardzo mnie odprężał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3709 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to wyglądało tak, że była specjalna "księga" do której musiałeś się wpisać jeśli u kogoś odrabiałeś, a na następnych swoich zajęciach mówiłeś że kiedyś tam odrabiałeś a na koniec semestru sprawdzali ten zeszyt i dodawali obecności z twoich wpisów :P Cytat:
![]() ![]() A co do tych 2 godzin z wolnym dniem to nie zawsze tak jest, bo ja na 1 semestrze miałam wf (wpisany w plan od 8-15) a potem od 15 do 20 normalnie zajęcia. Więc z wfem na 9 trzeba było siedzieć (jeśli ktoś dojeżdża) do 15 czekając na zajęcia, fu ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 | |
BAN stały
|
Cytat:
To przynajmniej możesz zdawać co chcesz i nic nie wymagali to nic nie zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się w całej rozciągłości
![]() Ano chyba nie mogę bo na moim wydziale mają w wielkim poważaniu usosa i tam nie jest nic uzupełniane oprócz ocen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() dobra idę spać bo jutro mam egzamin z analizy :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miałam dziś z sieci i chyba znów poprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
BAN stały
|
ja się szczypałam z wejściem na egzamin i przepuszczałam ludzi i w końcu zaczęło mu się spieszyć i mnie oblał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zadomowienie
|
żartujesz?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
BAN stały
|
no ustny, mam poprawkę za tydzień w piątek. frajer mnie oblał bo zaczęłam pisać pod szeregiem potęgowym lim przy n --> 1 a powinno być do 0 no i powiedział, że nie mam podstaw wiedzy, nie dał mi się wytłumaczyć czy poprawić no i kazał przyjść siódmego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() facet trochę przegiął no ale to jakiś tam profesor habilitowany czy bóg wie co więc się nie będę z nim kłócić. no i kolega z grupy uczył się z notatek z wykładu i na jedno pytanie powiedział mu, że to za mało (a wyrecytował to, co facet powiedział na wykłzdzie) i go wywalił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
polecam monstera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
BAN stały
|
ja uważam, że koszula to takie minimum a najlepiej na galowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.