Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 11:25   #4951
shure
Zadomowienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Maharet. Sądzę że bajka nie chciała by takiego gówniarza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:31   #4952
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
gdybym miala córkę to kolczyki miałaby najwcześniej w przedszkolu.
przekłuwanie uszy małym dzieciom to według mnie bezsens
Mysle ze 3-4 lata minimum
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:32   #4953
bayeczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie n.t. Przesuwania uszu małym dziewczynkom?któraś z naszych panienek ma kolczyki?w ds TVN była dyskusja i ciekawa jestem Waszych opinii

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
ja w sumie przekułam swojej jak miała nie całe dwa latka ale to dlatego, że mnie dziecko prosiło, siadała mi na kolana twarzą w twarzch i prosiła "mama ja tez cce cyki" "a zalozysz mi cyki" i tak w kółko nie mówiąc że musiała mieć codziennie cały czas założone takie klipsy zabawkowe modnisia była. Przed przekuciem tłumaczyłam jej że to trzeba dziurkę igiełką zrobić i że będzie ukucie ale ona twardo że chce, a jak byłyśmy w gabinecie to nawet nie drgnęła taka była dumna że jej pani kolczyki zakłada, gorzej było z przemywaniem ale to przez jakiś tydzień zanim się ranka zagoiła. Tak że moim zdaniem wszystko zależy od rodziców i dziecka chociaż osobiście takim do roku bym nie zakładała

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:35   #4954
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
*ciekawostka*

katar moze byc oznaka zabkowania, u niektorych dzieci nie ma slinienia sie, a slina splywa na zatoki

racja, syn tak mial. tyle ze on mial gorzej - po dniu kataru dochodzil kaszel a potem konczlo sie zwykle zapaleniem oskrzeli...

no i moje maja czesto katar po szczepieniach (natala ma nadal)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:38   #4955
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Majusi kończy dziś 4 miesiące!
Na obiad dziś mamusia serwuje maffewke

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:39   #4956
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Wczoraj był temat apropo robienia mostków przez dzieci. Wg tego co jest na tej stronie jest to prawidłowe...

http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php
Ja dzisiaj mowilam pediatrze o tym, to mowila ze ok, ale zeby ja delikatnie prostowac i nie stawac z tylu zeby nie miala motywacji tak robic. Czyli wyszlo ze to nic zlego, ale nie zachecac.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dziecko niechodzace albo chodzace kiepsko to na spacery w wozku.

gdzies czytalam ze jak zbyt czesto dziecko sie za jedna reke trzyma to tez niedobrze - barki sie krzywią

w sumie najlepiej by chodzilo samo - wzdłuz mebli, scian, piaskownicy czy jakis drabinek na placu zabaw
No wiadomo ze na spacer w wozku, ale tak zeby sobie podreptalo troche to lepiej zeby pchalo cos niz za raczki trzymac

Monia a jak tam u Was z ulewaniem? Lepiej troche? My dostalismy debridat i nutriton na to, ale poki co poprawy nie widze

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:39   #4957
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Tak to właśnie jest w naszym pseudokatolickim kraju.

co ma jedno z drugim ?
katolicyzm jest utożsamieniem dobra?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:39   #4958
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej,
Witam z gorączką i ogólnym brakiem sił. Wszystko mnie boli i ledwo żyje a Tz zaraz do pracy wyjdzie i zostaniemy z małym sami- nie wiem jak ja dam rade. W głowie mi się kręci
zdrówka

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
zdrówka dla maluszka, u nas były problemy skórne na buzi, długa paskudna wysypka początkowo myślałam że od kawy z mlekiem, odstawiłam nabiał i kawę, wysypka dalej nie schodziła po trzech tygodniach smarowania emoilum kremem specjalnym zeszły czerwone plamy i duże krostki, a po kolejnych trzech podskórna kaszka w między czasie wróciłam z powrotem do kawy i nabiału obserwując skórę maluszka. W tej chwili skóra jest czyściutka nie ma alergii ani problemów z brzuszkiem po kawie z wiec uważam że można spróbować i obserwować co bedzie, a krostki były najpewniej trądzikiem niemowlęcym który lubi częściej łapać i być nasilonym u chłopców.
Na razie jedynym produktem który mu nie służył była czekolada, jak w ciągu dwóch dni z nią zaszalałam porządnie to dostał wysypki na policzkach ale po dwóch dniach abstynencji totalnej mu zeszło
u nas był trądzik, który znikł po 3 miesiącach ale buzia była tylko parę dni ładna i teraz jest trochę wysypany, ale jakoś inaczej... do tego kupy śluzowate i lekarz sugeruje jakąś alergię na coś co jem, ale kazał jeść nadal wszystko nie przesadzając z niczym co może uczulać. I też podejrzewam czekoladę właśnie, bo prawie co dzień coś tam skubnę, a jak byłam u mamy i nie jadłam 3 dni to buzia była ładniejsza i kupy też inne

Papuga chyba chodziło o to, że aborcja jest nielegalna, bo to przecież dziecko, grzech itd., a w takiej sytuacji jak w artykule to już nie dziecko tylko "płodzik".

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-01-28 o 11:41
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:39   #4959
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
właśnie powiedzcie mi jak z tą kawą?
spróbowałam jak miał miał ok. 3 tyg. i piłam jedną dziennie, ale później zaczęły się te problemy alergiczne u Jasia i odstawiłam. Mamy kp, które miały/mają problemy brzuszkowo-skórne u dzieci pijecie kawę??
jak tak bardzo za nią tesknię no i przydałoby się jakies pobudzenie z rana.

nie pije ale ja ogolnie kawy nie pijam. ja sie w sumie herbatami ziolowymi/owocowymi, kawa zbozowa i sokami zadowalam

Stary 2014-01-28, 11:42   #4960
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mysle ze 3-4 lata minimum
absolutne minimum

Stary 2014-01-28, 11:42   #4961
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie n.t. Przesuwania uszu małym dziewczynkom?któraś z naszych panienek ma kolczyki?w ds TVN była dyskusja i ciekawa jestem Waszych opinii

za bardzo boje sie ze sobie pociagnie za ucho i rozerwie zeby teraz robic. kinia tez nie ma. dodatkowo nie wszystkie zlobki przyjmuja dzieci z kolczykami wlasnie ze wzgledu na bezpieczenstwo (znam taki co nawet klamerek dziewczynki nie moga bo jedno dziecko sie zadławilo klamerka taka malutka...). chrzesnica niedawno miala przebijane uszy i mysle ze wlasnie wiek 5 lat i wzwyz kiedy dziecko wie co chce (teoretycznie) to lepsza opcja niz robienie czegos maluszkowi w wieku, kiedy sam dla siebie stwarza zagrozenie

Stary 2014-01-28, 11:43   #4962
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
co ma jedno z drugim ?
katolicyzm jest utożsamieniem dobra?
nie ale powinien być odpowiednim podejściem do drugiego człowieka, z szacunkiem, uszanowaniem jego uczuć itd
Stary 2014-01-28, 11:43   #4963
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
sto lat

Stary 2014-01-28, 11:43   #4964
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Sluchalcie, jade z Jankiem do pl i on bedzie mial wtedy 5 miesiecy.Dosc problematyczn bedzi podanie mu obiadku po drodze(a raczej przebieranie go,przebieranie mamy czyszczenie stwora, fotelika i tapicerki samochodu).Czy moge nie dawac mu tego dnia sloiczka tylko butle z kasza, albo sloiczek podac na kolacje po porrozy?

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-01-28 o 11:47
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:49   #4965
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

To cenowo z doplata wcale nie jest tak zle jak myslam. No i te wiejskie przedszkola nieraz o niebo lepsze są od miejskich. I jak było na adaptacji? Podobało mu się?

Straszne ale niestety prawdziwe ;(

adaptacja sie podobala, nie chcial wychodzic. najlepsze ze w tym czasie kinia byla w grupie bodajze 3latkow i tez nie chciala isc, zrobila scene z placzem i tupaniem nogami... tylko natalka grzeczna (ulala raz tak ze az na podloge chlapnęło...)

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Sluchalcie, jade z Jankiem do pl i on bedzie mial wtedy 5 miesiecy.Dosc problematyczn bedzi podanie mu obiadku po drodze(a raczej przebieranie go,przebieranie mamy czyszczenie stwora, fotelika i tapicerki samochodu).Czy moge nie dawac mu tego dnia sloiczka tylko butle z kasza, albo sloiczek podac na kolacje po porrozy?
ja bym sie juz tego dnia nie bawila w obiadki, bo po podrozy (liczymy ze siedzi taki skulony w foteliku) to moze brzuszek bolec (moje dzieci maja z tym problem) i juz bym nie dawala nic na kolacje co by jeszcze bardzej brzuszek obciazalo, a w koncu sloiki to cos nowego, mleko zna. ja bym zostala jeden dzien na plynnym jedzeniu

Stary 2014-01-28, 11:50   #4966
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Sluchalcie, jade z Jankiem do pl i on bedzie mial wtedy 5 miesiecy.Dosc problematyczn bedzi podanie mu obiadku po drodze(a raczej przebieranie go,przebieranie mamy czyszczenie stwora, fotelika i tapicerki samochodu).Czy moge nie dawac mu tego dnia sloiczka tylko butle z kasza, albo sloiczek podac na kolacje po porrozy
mysle ze spokojnie ominac albo dac cos sprawdzonego jak dojedziesz.

ile godzin jazdy Was czeka?

dałam Filipowi krem ze szpinakiem i ziemniakiem Hippa z odrobiną smietanki i mleka w składzie. od 4 mcy ,. pół słoiczka i troche rozcienczyłam bo był strasznie gęsty i czekam teraz na efekty czy coś ta śmietanka czy mleko zaszkodza?
maharet a soczki dajesz Hippa? dla mnie ten marchewkowy jest ochydny
moj tż to był w szoku że on to zjadł
Stary 2014-01-28, 11:51   #4967
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

No wiadomo ze na spacer w wozku, ale tak zeby sobie podreptalo troche to lepiej zeby pchalo cos niz za raczki trzymac

Monia a jak tam u Was z ulewaniem? Lepiej troche? My dostalismy debridat i nutriton na to, ale poki co poprawy nie widze
to jak bedzie chcialo dreptac to albo pchacz (np. amochody duze wadera sa do tego super! szczegolnie wywrotka i smieciarka! lepsze niz pchacze takie typowe do pchania!) albo niech wozek pcha

ulewanie dalej takie samo. teraz skupiamy sie na poprawie skory bo znowu jest tragiczna. rpzybiera w normie wiec nic nie dostalam na ulewanie. ponoc przejdzie.

Stary 2014-01-28, 11:54   #4968
Aaamelkaa
Zakorzenienie

za Zuzię

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:55   #4969
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Czy sliniaki po jedzeniu tez odplamiacie? Czy po prostu moga byc sobie nie doprane?

A ja znalazlam sposob na plamy(a raczej sobie przypomnialam).Trzeba zaprawic odplamiaczem wieczorem, rano wypracv i schodzi
ja od razu po jedzeniu zapieram i schodzi bez problemu.

Cytat:

Blance przebilam jak miala 2 lata, ale wczesniej bym tego nie zrobila.

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Maharet. Sądzę że bajka nie chciała by takiego gówniarza

hehe moj stary a i tak jak gowniarz sie czasem zachowuje, wiec co za roznica

Cytat:
4nie widze problemu

hehe myslalam ze znowu mi sie odkurzacz spierdzielil, bo wczoraj odkurzalam i nagle sie wylaczyl, mysle pewnie sie przegrzal, ale dzis probuje wlaczyc i dupa. juz sie ucieszylam ze nowy sobie kupie, ale nieeee patrze na kontakt a tu wtyczka lekko wyszla
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:58   #4970
kaska87
Zakorzenienie

chciałam do Was napisać z telefonu jak siedziałam na mrozie, bo Mikuś w drodze ze sklepu zasnął dobrze, że jeste tylko -2
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mozna ale jeden kubeczek.
no dobre i to, dzięki
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Orientujecie się jak to jest dokładnie z tymi punktami? Jaki zakup daje ile punktów i za ile dają prezent?
kochana wysyłają maila, że przeszłaś na ten następny rabat (-4%) i tam masz zaakceptować, że chcesz prezent, po 2 dniach jest do odbioru w rosku, który wybierzesz
i bardzo fajne te body są rozmiar 74

Cytat:
Rybka wczoraj smakowala, zjadl 3\4 sloika.Ale sok jablkowy chyba mu wylacze bo pije i pije i pije i potem rzyga.Jakbym nie zabrala chyba by 5 litrow wypil
ojje ale pijaczek mały mój też jak nigdy pije sok jabłkowy, ale to takie słodkie, że robię 30ml soczku i 90ml wody
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
u nas właściwie nastoletnia miłość. ja miałam 19, a M. 18.Chociaż nie. Ja byłam już dojrzała, a on był dzieć
ja zawsze chciałam mieć starszego o 3 lata faceta i... mam nigdy bym nie chicała młodszego bo tak jak piszesz, że Ty już byłaś dojrzała a jak ja widziałam 17 latków to
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
poryczałąm sie nie możesz tu takic rzeczy wstawiać
ok
Cytat:
ja to w ogóle się jakaś ciota zrobiłam od kiedy mam dziecko- bo zawsze byłam twarda babka i jak pokazali to maleństwo to się poryczałam, ale na szczęście my z TZ jak będziemy mieli córeczkę to jej przebijemy uszka nie wcześniej jak pójdzie do szkoły o ile będzie chciała, 6 lat-wcześniej nie ma mowy

Cytat:
ja karmie i pije zielona tylko nie dzbankami bo w końcu zdrowsza od czarnej a to jej nie zalecaja przy karmieniu bo teina

i przepraszam, że poruszyłam ten temat

Cytat:

u! chyba mi wszystko pocytowało i nie zżarło

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:00   #4971
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, przecież jak nie zje słoiczka to nic mu się nie stanie.

Byłam na poczcie, babka prawie rzucila we mnie listem.

I jak wracałam to poszłam do TŻ do pracy, bo zrobiło mi się słabo.
Musiał mnie i wózek z małym do domu odprowadzić.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:00   #4972
shure
Zadomowienie

Miałam wyjść z młodym na spacer i do sklepu... ale ksiądz po kolędzie miał być o 9 i cisza. Dziada nie ma...
Ciekawe czy będzie działał że dziecko nie chrzczone i nie slubne. .. niech mi tylko coś powie :p

Bajka to co wezmiesz mojego tz w cholere

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:05   #4973
kaska87
Zakorzenienie

jeszcze Wam opowiem jak mnie TZ wczoraj rozwalił oglądaliśmy Lisa na tvp2 i tam było o tym kolesiu co chciał popełnić samobójstwo i ten gość, który go uratował, móiwł, że nie ma kursu negocjatora itd.
na co mój TZ
TZ: może sobie zrobię taki kurs
Ja: no spoko, ale patrz jak napotkasz na swojej drodze taką osobę jak ja? nic nie zdziałasz
on coś szuka w telefonie, pokazuje mi zdjęcie niemowlaczka dziewczynki
TZ: a dasz mi wszystkie pieniążki jakie mamy w zamian za to, że zrobię córkę?
Ja: ok, namówiłeś mnie
także nawet na mnie na sposób pfff

Stary 2014-01-28, 12:08   #4974
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj mowilam pediatrze o tym, to mowila ze ok, ale zeby ja delikatnie prostowac i nie stawac z tylu zeby nie miala motywacji tak robic. Czyli wyszlo ze to nic zlego, ale nie zachecac.
No czyli wychodzi na to, że to normalny etap rozwoju dziecka Że nie zachęcać to też tak się domyśliłam, ale nie ma się co przejmować tymi mostkami
Stary 2014-01-28, 12:10   #4975
rusałka_1
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

dzieki za odpowiedzi
jutro zrobię test z kawą

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mój też na okrągło o jednym , aż człowiekowi bokiem wychodzi.
Szczególnie, że w domu to mu się nic nie chce zrobić. A jak ja to porobię to marzę o wtuleniu się w poduchę...

Kurcze tak się wkurzam na samą siebie, że nie mam czasu wejść i poczytać. Młody oczywiście ma jakąś nietolerancję pokarmowa- nie umiem dojść od czego. Wy na pewno w między czasie dawałyście jakieś rady i rozwiązania, ale nawet nie nadrobie, nie ma szans.

Dodatkowo od wczoraj jakoś mniejszy ma apetyt. Jak go kładłam o 13, wstal o 17, zjadł ok 19 dopiero i to wcale nie dużo. Na noc pojawił się lekki katar i rano pojadł a później już tylko puszczał cyca, wzięłam do odbicia to na mnie dwa razy ostro zwymiotował. Nie wiem ocb.

I tak jak podczytywałam, że zaczynacie lubić karmienie to jestem pełna podziwu. Ja ciągle odliczam ile jeszcze bo młody by tylko wisiał i wisiał Do tego ta alergia. Jem w sumie prawie nic nie jem, dokarmiamy co kilka dni jak już mam dość 100ml więc przeszliśmy na HA a wysypka na jednym policzku + śluz nadal... Nie wiem. Ponoć mam wytrwać 3 tyg bez nabiału. Już dwa za mną. Nie wiem już co eliminować. Niedługo nic nie będę jeść. Dobrze dla mojej fiury chociaż
kochana ja na die ie eliminacyjnej pięknie i szybko kg ciążowe zgubiłam

Cytat:
najlepszego

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:18   #4976
butterfly20
Zakorzenienie

umówiłam Natkę do najlepszeg neurologa dziecięcego w mieście, 100 zł nie moje:/ no i on nie przyjmuje na nfz

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:22   #4977
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
fajnie masz, a jak już się obudzę to nie zasnę.

Dlatego witam z kawunią, kawusią....
ooo ja tez celebruje moją poranną kawusie
a dziś postanowiłam zaczął pić drugą popołudniową leciusieńką na początek
Cytat:
Hej,
Witam z gorączką i ogólnym brakiem sił. Wszystko mnie boli i ledwo żyje a Tz zaraz do pracy wyjdzie i zostaniemy z małym sami- nie wiem jak ja dam rade. W głowie mi się kręci

To cenowo z doplata wcale nie jest tak zle jak myslam. No i te wiejskie przedszkola nieraz o niebo lepsze są od miejskich. I jak było na adaptacji? Podobało mu się?

Straszne ale niestety prawdziwe ;(

zdrówka
Cytat:

u nas nadal ulewania ale trochę mniejsze się robią
Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Miałam wyjść z młodym na spacer i do sklepu... ale ksiądz po kolędzie miał być o 9 i cisza. Dziada nie ma...
Ciekawe czy będzie działał że dziecko nie chrzczone i nie slubne. .. niech mi tylko coś powie :p

Bajka to co wezmiesz mojego tz w cholere

a czemu tak rano chodzi,indywidualnie się umawialiście, u mnie w tygodniu to chodzi popołudniami,w weekendy od rana
ja mam w czwartek

Kaśka a mi nie pozwoliło wybrac prezentu, tylko gazeta mi się należała phi czemuż tak

Motyl pójdziemy za ciosem mimo że Michaś absorbujące dziecko,ale nei chce wychodzić z pieluch,raz a dobrze
ciągiem przesiedze macierzyńskie potem wróce na torchę do pracy i zdecyduje czy chce tam być, może za 2 lata to beda lepsze czasy dla banków ,kto wie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:23   #4978
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
mam pytanie do mam KP kiedy zaczynacie/zaczynałyście rozszerzać dietę u maluszków i od czego od ekspozycji na gluten czy od warzywek?
Ja zaczelam od 5 miesiaca ekspozycje glutenu, od 6 zaczynam warzywka

Cytat:
czesć!

U nas dalej gile w nosie i trochę kaszelku ale nie chcę zapeszyć wydaje mi się że jest odrobinę lepiej.
Papuga co za historia, uśmiałam się
natala wszytskiego najlepszego z okazji wszystkich rocznic, ładnie się wam to wszystko złożyło

oo ja też miałam taki plan, ale moj skutecznie go zmienił
próbowałam go ululać od pobudki o 6.30 to 9.00 - bezskutecznie.

zazdroszczę!

właśnie powiedzcie mi jak z tą kawą?
spróbowałam jak miał miał ok. 3 tyg. i piłam jedną dziennie, ale później zaczęły się te problemy alergiczne u Jasia i odstawiłam. Mamy kp, które miały/mają problemy brzuszkowo-skórne u dzieci pijecie kawę??
jak tak bardzo za nią tesknię no i przydałoby się jakies pobudzenie z rana.

straszne nie mogę sobie nawet wyobrazić co musieli przeżywać ci rodzice

Ja pije jedna fusiasta kawe dzienie. czasami zdarzy mi sie rozpuszczalna, ale staram sie ja ograniczac, bo jest ponoc bardziej szkodliwa

Koszmar jak ludzie maja sumienie zrobic cos takiego

Jjak ktos nie chce, niech nie czyta...

Lezalam obok dziewczyny, ktora byla w ciazy z dzidziusiem, ktoremu niewyksztalcil sie pecherz moczowy. niestety nie da sie bez niego zyc, wiec wywolywali jej porod. dwa dni podawali jej kroplowki na wywolanie, nic to nie dawalo. zwijala sie w strasznych bolach na trzeci dzien akcja porodowa ruszyla. matko jak ona cierpiala z bolu pielegniarka nie pozwolila sie jej ruszac z lozka, bo stwierdzila, ze na lezaco najlepiej rodzic ale dziewczyna z sali doradzila jej by poszla usiasc na kibelku, bo to jej pomoze. i faktycznie tam urodzila. tak ja zrabala pielegniarka, ze masakra. po prostu warunki i traktowanie uwlaczajace godnosci. przez ten caly czas lezalam obok i plakalam razem z nia. zaden lekarz, czy polozna nie przyszla jej pomoc. tez lezala na normalnej sali z ciezarnymi

po prostu zal
Stary 2014-01-28, 12:30   #4979
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
dzieki za odpowiedzi
jutro zrobię test z kawą

kochana ja na die ie eliminacyjnej pięknie i szybko kg ciążowe zgubiłam

najlepszego
A doszłaś do tego co was uczulało? Nabiał? Bo ja poza rzeczami które nie są jawnie mleczne ( np jakaś bułka czy ciastko) to nie jem nic. Nawet pokupowałam mleka sojowe, owsiane i migdałowe, ale są okrutne... Już mało co jem a nadl sensacje

I mały znowu śpi. Zaczyna mnie martwić Taki żarłok a teraz pociumka chwile i śpi po kilka godzin...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:31   #4980
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
umówiłam Natkę do najlepszeg neurologa dziecięcego w mieście, 100 zł nie moje:/ no i on nie przyjmuje na nfz
ojej a co się dzieje Natusi?
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Kaśka a mi nie pozwoliło wybrac prezentu, tylko gazeta mi się należała phi czemuż tak
no ten mój prezent jest od 4-6 miesięcy dziecka może od tego to zależy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości