![]() |
#2521 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2522 |
Raczkowanie
|
moja mała 6 tyg znowu ma katar i po raz kolejny wzywamy lekarza do domu. pozatym chciałam powiedziec ze u nas nikt nie byl z przychodni(sloneczne wzgorze) ani polozna ani pediatra. nie wiem czemu bo raczej jest to obowiazek....
![]() |
#2523 |
Zakupowy odwyk :)
|
żyrafka_19mała ma gorączke? U mnie położna była chyba tydzień po powrocie domu. Ciekawe czemu tak jest,bo mi np. dużo pomogła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2524 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
becik my na sankach wychodzimy, jak kon pociagowy byłam ale fajnie bylo ![]() Cytat:
pediatry u mnie nie było w ogole. polozna byla raz po moich telefonach, miala przyjsc znowu, ale juz sie nie pojawiła. smaruj malej pod noskiem mascia majerankowa. mojej poamaga na katarek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Korzystaj, bo nam się to należy i nikt łaski nie robi!!! Większość z nas nawet nie wie, że przed porodem mogłyśmy sobie też zamówić takie wizyty domowe - na stronie nfz czytałam kiedyś - to mogło być trochę jak prywatna szkoła rodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#2526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
trooskava my nie mamy jeszcze sanek a na taka pogode to w sam raz bo wózkiem mwytrzepało kubę juz nie wspomne ze nie moglam przejechac przez ulice takie byly bryły a chetnie bym wyszla na spacer poza tym moj kuba od razu zasypia jak poczuje powietrze wiec na sankach to by bylo nie ciekawie ![]() [/QUOTE] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2527 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
a masz do fotelika ta wkładkę dla niemowląt? jak nie to moze jej podłóż recznik ja tak wkładałam mojemu bo wkładka już była za mała a jeszcze mi wpadał
a jaki lekarz na wizyte domowa do was przyjechał jesli można spytać ? Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2014-01-30 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
Tyle ze zapomniałam dodac ze na ten program jest ograniczona ilosc miejsc :P Ale trzymam kciuki za dziadków!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
Raczkowanie
|
hej co tu taka cisza?
my byliśmy na spacerku dzisiaj ![]()
![]() |
#2532 |
|
No właśnie wiewi ,cisza okropna
![]() My nie chodzimy na spacerki w taką pogodę. Co słychać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
Raczkowanie
|
My to na spacerku jesteśmy prawie codziennie
![]() ![]() Kacperek zaczął mówić ba da ![]() ![]() Dziewczyny jak męczą was chodniki w śniegu to zapraszam na sienkiewke ![]() ![]()
![]() |
#2534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do malej po raz drugi wzywalismy dr. Tokarskiego. jest to nasz 2 pediatra ktory byl u malej i o niebo lepszy od tej pierwszej wariatki. w koncu dostala ventolin we wziewie bo zaczela kaszlec i sie dusic-caly czas trzeba ja miec przy sobie bo nie wiadomo kiedy a oddechu nie ma jak zlapac.
![]() |
![]() |
#2535 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jadlyscie jakies dzemy czy jogurty karmiac piersia?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
własnie sie zastanawiałam jak ty spacerujesz po tych chodnikach ja po osiedlu nie mam nawet jak przejechac i ostatnio jechalismy ulica ale sie tak umeczylam ze stwierdzilam dosc czekam az ten snieg stopnieje ale faktycznie ty na sienkiewce to masz odsniezone
Cytat:
ja jadłam wszystko nawet cytrusy ale mój Kubuś to toleruje nigdy mu nic nie było wiec jem normalnie jak przed ciążą a tak swoja droga to nie slyszalam nawet zeby nie mozna bylo jeść dzemów ![]() nie ma sie co chwalic ale moze powiem dla przestrogi dzisiaj z dzieckiem na reku pod samochodem zaliczyłam glebę na szczescie Kuba nie upadl tylko ja na kolano i jego przytrzymalam przy sobie ale tak sie przestraszyl ze sie rozpłakał kurcze normalnie szlam tak powoli bo widzialm ze jest lód a i tak mi jakos noga pojechała jak wracalismy to juz go w fotelik wlozylam czarne a jak Nataszka co już potrafi robić? śmiejemy sie z tz ze Kuba ma już prawie całą szczenkę zebów bo na górze ma z przodu dwie dwójki i jedynki i na dole dwie jedynki wiec jak sie usmiechnie niebawem to bedzie widac cala szczenkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2537 |
Raczkowanie
|
Becik wow to sporo Kubuś ma ząbków
![]() ![]() poza tym ja jak wracam od babci z ksm to tam średnio odsniezone ale trochę popcham i do przodu...jakbyś była w kadrach kiedyś to podskocz z Kubusiem ![]()
![]() |
#2538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ojjj tez bym chciala wszystko jesc ale jak mala plakala po wyjsciu ze szpitala to przestalam jesc duzzzzo rzeczy a terazx moj i jej organizm jest tak wyjalowiony i boje sie cokolwiek zjesc innego bo boje sie tych placzy.
![]() |
![]() |
#2539 |
|
Właśnie dziewczyny,na wiosnę musimu sie spotkać
![]() Beatko,Nataszka rośnie jak na drożdzach,już 7kg. Je malutką porcyjkę marcheweczki,śmieje się i podnosi. Extra ![]() żyrafka_19ja nie jadłam smażonych rzeczy,czipsów,kaszy,kwaś nych rzeczy i nie piłam mocnej kawy i herbaty tylko jakies ziółka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2540 |
Raczkowanie
|
zyrafka ja jadłam i jjem wszystko
![]() ![]()
![]() |
#2541 |
Zadomowienie
|
my jedliśmy wszystko bo naszym dzieciom nic nie było po tych naszych przysmakach ale jak żyrafka_19 córcia żle toleruje dużo potraw to nie ma co przesadzać mozesz próbowac po wolutku urozmaicac swój pokarm bo z kazdym tygodniem układ pokarmowy twojej małej tez sie przystosowuje wiec moze bedzie tolerowala mnie polozna poradzila zeby starac sie jesc wszystko bo nawet smak mleka jest wtedy rózny i dziecko chetniej bedzie jadło pozniej stale posiłki i u mnie to sie sprawdziło juz nawet od jakiegos czasu daje kubie jeden zabek obranej manadrynki i tez nic mu nie jest ale i ja jem mandarynki i pomarancze
czarne ale ta twoja kruszynka niezle wazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2542 |
|
becik_4a wiesz,nie mierzyliśmy jej jeszcze ani razu. Jest co nosić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
Raczkowanie
|
Ja tez w sumie jadlam wszystko w szpitalu i po wyjsciu ale mała tak jak i w szpitalu tak i w domu sporo plakala, wiec po kilku dniach wezwalismy lekarza i powiedziala zebym przeszla na diete. i w sumie nie wiem czy dieta pomogla czy nie ale nadal ja kontynuje. po wizycie innego lekarza,który zalecil jesc wszystko zjadlam cielecine na obiad i mala tak plakala ze znowu wrocilam do jedzenia drobiu. po czekoladzie dostala wysypki na twarzy. ale wlasnie tak zastanawiam sie jakie dzemy by mozna bylo zjesc czy jogurty bo jedzenie samej drobiowej wedliny czy jablek prazonych mnie juz zaczyna denerwowac.......
![]() |
#2544 |
Zadomowienie
|
Dzemy sa delikatne, z nabiałem generalnie nalezy ostroznie przy KP. tak do szklanki mleka dziennie.
Ja jak karmiłąm jadłam wszytsko. Teraz przy rozszerzaniu diety niektórzy patrza na mnie jak na kosmite bo Matylda uwielbia czosnek np. w ilosci do 2-3 zabków do zupy dla niej. Jadła fasolowa, nuggetsy domowej roboty i wiele innych. Generalnie juz juz je naprawede bardzo duzo. Od jakiegos czasu nie przejmuje sie schematem. Znam swoje dziecko i wiem na ile moge sobie pozwolic w zyweniu jej ![]() CZarne to Nataszka juz spora. Moja Matylda ma 10,5 msc i wazy 8.3 kg ![]() a u nas momalutku, jeszcze chwila i roczek robic bedziemy. Matylda ma cale trzy zeby , dolne jedynki i jedna dwojke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
|
trooskava kiedy Matyldzie pojawił się pierwszy ząbek? Nataszka się slini,czasem do połowy bluzeczek ale ząbków nie widać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mojej raczej gotuje ale zawsze w pogotowiu mam gotowce jakies, moje toreruje tylko hipp i gerber, reszta pluje ![]() ![]() a imprezujta dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny znowu zapadła cisza.....widzę,że najbardziej aktywna teraz ja się stałam
![]()
![]() |
#2548 |
|
żyrafka_19 faktycznie,straszna tu cisza...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozatym chcialam powiedziec ze zjadlam dwa plasterki sera zoltego i mala strasznie wieczorem plakala...i jedz tu babo wszystko....
![]() |
![]() |
#2550 |
Przyczajenie
|
dziewczyny mam problem! moja mala od kilku dni ma problemy z brzuszkiem, prezy sie, placze przy robieniu kupki, juz nie wiem co robic... szukam jakiegps lekarza ktory przyjezdza do domu i nie moge znalezc, moja lekarka beska jest na urlopie... podajcie jakis namiar na dobrego lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.