|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
Cytat:
![]() Eh, też jestem zdemotywowana coś dzisiaj. Ale nic, zaraz się biorę za ćwiczenia... A dziewczyny pozrzucały 30 kg i po grzeszkach nic się nie dzieje - tylko gratulować, choć zazdrość się włącza ;P
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
Dzień dobry.
Marta i Insane doszłam do takiego samego wniosku!! Że jak się nie pilnuję tak na maksa, tylko z grubsza ale jakaś tam bułka pełnoziarnista czy kilka kostek czekolady wpadnie to już od razu jakbym się nie wiadomo ile nażarła ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj już chyba troszkę lepiej, pospałam do 9 i teraz powoli zbieram się na zakupy. Mam lepszy nastrój, mam nadzieję że się utrzyma do jutrzejszego egzaminu ![]()
#2463 |
Zakorzenienie
|
ja broń boże nie zazdroszczę
![]() eee do dupy ![]()
#2464 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Szkoda że ja mam więcej jak 30 kg do zrzucenia ![]() Z mojej nadwyżki spadło tylko 0,1 a z dupy ta nadwyżka nie wiem skąd w ogóle |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za 15 tygodni wyjeżdżam i chciałabym wyglądać lepiej... Marzy mi się te 9-11 kg mniej do tego czasu. Ale to jest 0,6-0,7 tygodniowo. Nie wiem czy się uda ![]() Eh Martuś, wprowadziłyśmy grobową atmosferę dzisiaj ! ![]() Nic, ogarniam tyłek i idę dać z siebie wszystko z Jillian! 3 lutego mam "miesięcznicę" diety i będę się mierzyć. Więc na cm chociaż musi być trochę lepiej ![]()
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() ![]() insani wciagaj brzuch to powinno być mniej ![]() ![]()
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2014-01-28 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
OK
![]() ![]() Już poćwiczona ![]() ![]() jadę niedługo na uczelnię załatwić przesunięcie egzaminu, bo mam w przyszły poniedziałek... A zaczynam wtedy pracę, więc trochę słabo jakbym się urywała z jakichś szkoleń bhp czy coś na egzamin... zobaczymy czy gościu się zgodzi... Akurat ruszyły u nas staże, też od lutego i sporo osób idzie na te staże, więc też zaczynają w poniedziałek i też im nie pasuje termin, więc może się uda ogarnąć jakiś dodatkowy dla garści osób... ![]()
#2468 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Świnka nie stresuj się tak bardzo, dasz rade z sesją na pewno ![]() Cytat:
![]() tamlin a widzisz, nie było czym się martwić ![]() Cytat:
![]() ![]() Co nie zmienia faktu, że przez ostatni tydzień jadłam sporo rzeczy nie patrząc na diete. Nie są to fast foody, tłuste mięsa czy tony słodyczy, ale grzechy które na diecie nie powinny się znaleść. Nie wiem Martuś od czego to zależy. Myślałam o tym kiedyś, może to dlatego że już -30 kg za mną i to straconych w długim okresie czasu i to ma jakiś wpływ. Zobacz sama, że u mnie nawet w święta mimo jedzenia do oporu nie było wzrostu... Miłego dnia. Ide się uczyć bo jutro egzamin, a znowu zaspałam ![]() Cytat:
![]() ![]() insane dasz rade jak nie z tymi 9-11 to 7 spadnie ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-01-28 o 10:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Odnoście serów dostałam takie wytyczne z jakiegoś przewodnika:
To jest w Przewodniku ![]() płatki zbożowe na ciepło, na wodzie: płatki owsiane tradycyjne - 50g - korzystne otręby owsiane - 30g - korzystne płatki owsiane o krótkim czasie gotowania - 30g - ograniczać ale już w innej tabelce, produkty zbożowe, mam: płatki owsiane, gotowane - 100g przy niemal wszystkich serach jest 30g i przy większości jest zalecenie - unikać ![]() cheddar 3% tłuszczu - 30g ementaler o obniżonej zawartości tłuszczu - 30g mozzarella o obniżonej zawartości tłuszczu - 30g mozzarella z mleka bawolego - 30g parmezan, tarty - 1 łyżka ricotta - 30g ser homogenizowany prawie beztłuszczowy - 100g ser kanapkowy z czosnkiem i ziołami Benecol - 30g ser kanapkowy z czosnkiem i ziołami lekki - 30g ser sojowy - 30g ser w plasterkach z odtłuszczonego mleka (w 97%) - 1 plaster serek śmietankowy o obniżonej zawartości tłuszczu - 30g wiejski prawie beztłuszczowy - 115g Czyli jednak powinno być 30g, a ja wciągnęłam całą kulkę. Super się czuję na tej diecie. Mam pełno energii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o weselach,wakacjach,a ja mam 1czerwca komunie u dzieci brata i musze wygladac! nie ze chce sie pokazac(nooo tez) ale przede wszystkimchce sie dobrze czuc w swoim ciele
![]() ![]() ja wrocilam do ograniczen(zero slodyczy i slonych przekasek,zero imprez - dobra piwo lub 2 max) i bede sie tego trzymac,bo wiem ze potrafie i sie uda! WSZYSTKIM NAM SIE UDA! ![]() wczoraj wychlalam 4 herbaty zielone podczas tych tipsow i nie moglam zapiac rozpora po wizycie w wc,jakze kulezanka sie smiala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Marta nie pisz,ze stoisz w miejscu ![]() ![]() ale nie dam sie,bo wiem ze jak sie zepne to i efekty beda ![]() ![]() a poza tym - najwazniejsze - GDYBY NIE WY TO PEWNIE NIGDY BYM TAK NIE MYSLALA,ZE MOGE,ZE SIE UDA! DZIEKUJE ![]() ![]() ![]() p.s. pykam tymi tipsami jak szalona,a Mlody stoi przy mnie i sie smieje ![]()
![]() |
#2471 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uda się! do czerwca dużo czasu, damy radę wyglądać lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale trzeba ścisnąć poślady i tyle ![]()
![]() |
#2473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
La'Mbria nie gadaj, ze ty nie umiesz zakisić ogóra
![]() a serio to ja uwielbiam i w sezonie słikowym jestem taka łapczywa na to by wiecej wiecej tych słoików hahaha ![]() jutro wpisze co dziś jadłam, ale w toalecie nie mam problemu, jak dziewczyny. creaturko miło cię czytać. zarażasz pozytywnie. dzikuję ![]() o tak tak, ja tez potem rodaję swoje przetwory znajomym, rodzinie a jak J. pwiedział, ze moja papryka the best to mało nie pękłam z dumy ![]() my co roku od lat zbieramy czarny bez na sok. doskonały na przeziebienia a w aptece kosztuje krocie a wstrętny jest. mój jest prze-prze-prze... ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- wzięłam się za fajna książkę...i tak mi zapadło..."Najcięzsze brzemię nas powala, przyciska do ziemii, upadamy pod nim. [...]Najcięższe brzemię jest jednocześnie obrazem najntensywniejszej pełni zycia.[...]W przeciwieństwie do tego całkowity brak brzemienia sprawia, że człowiek staje się lzejszy od powietrza [...] staje się wpół rzeczywisty, a jego ruchy sa tyleż swobodne co pozbawione znaczenia". Eh czyli tylko borykając się z trudnościami żyjemy pełnią życia...może i prawda ![]()
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2014-01-28 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz mi tu kulturalnie pisać co/ile/jak...ale wiesz jak debilowi wszystko po kolei. Ja nie umiem nic z przetworów. U mnie tym zajmował się Dziadek (jak ogólnie kuchnią), uważał, że w domu powinien być podział pół na pół...poza kuchnią- broń buk którejkolwiek kobiecie kręcić się przy kuchni! Gotowanie, pieczenie i robienie przetworów to MĘSKA rzecz! Baby nie umieją ![]() Moją matkę tak wychował, a ona mnie- dwie lewe ręce. Ja z tego wsyzstkiego to chociaż trochę Dziadkowi pomagałam i conieco umiem ugotować, jakies proste dania na obiad...ale moja matka ![]() ![]() Cytat:
![]() Moje marzenie takie przetworowe (miało się ziścić gdy tylko kupimy własne M, ale od 2 lat czeka na realizację) to własnie piwnica z takimi metalowymi regałami pełnymi ogórków kiszonych (kocham je!!!) kapuchy kiszonej, soku z malin, dzemów swojskich....Laski, przeciez ja bym połowę mniej kasy wydawała na życie mając swojskie przetwory ![]() ![]() Na razie od 2 lat TŻ mi obiecuje podłogę w piwnicy (jest klepisko!) oświetlenie i regał na moje przetwory, bo bez światła ja do piwnicy nie schodzę (wiecie te stawonogi...) Któraś z Was kupowała/stosowała OLEJ MACADAMIA na skórę? Chyba Creaturka...napisz gdzie kupowałaś i jakie efekty ![]()
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2014-01-28 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
spoko loko. jutro ci sprzedam kilka moich sekretnych przepisów
![]() na razie radzę zbieraj słoiki!!! ma być ich duuuuuużo. nie otwieraj nożem tylko jakoś tak, zeby nie uszkodzić zakrętki. jeśli nasze forumowisko przetrwa to liczę na wspolne słoikowanie ![]() wiesz, ze ja sie nie spotkałam, by tak facet przegonił z kuchni kobiety ![]()
#2477 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Ja też nie robię przetworów, ale to raczej z lenistwa ![]() ![]() Martolina ja odniosłam ostatnio podobne wrażenie odnośnie mojej diety, że stoję w miejscu i strasznie mnie to wkurza. Zaraz minie rok od kiedy zaczęłam sie odchudzać i jak dobrze pójdzie to bilans roczny będzie jedynie -15kg, przecież to jest śmiechu warte ![]() Ja dziś piekłam z córką ciasteczka. Nie zjadłam żadnego ![]()
#2478 |
Zakorzenienie
|
u mnie też ok 15. a tez masz tak, ze na poczatku spadły te kg a teraz dlugo stoi? ja od sierpnia chyba czy wrzesnia nic juz nie chudnę albo chudne i tyje.
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miał jakiś rodzaj charyzmy w sobie- skoro namówił faceta (mojego ojca), zeby się "wyrzekł" rodziny i zmienił nazwisko na panieńskie mojej mamy i nawet po rozwodzie przy nim do konca życia został(nie wiem dlaczego, ale wmawiam sobie, że to z szacunku do mojego Dziadka), nauczył sie gotować, bo to "męska" rzecz...a potem drugiego meża matki tak samo przekabacił, to naprawdę było w nim coś niesamowitego. Podejrzewam, że gdyby nie odszedł tak szybko, to mój TŻ i ja już dawno byśmy byli po slubie (oczywiście z moim nazwiskiem u obydwojga) i to TŻ by siedział w kuchni cześciej niż ja. Jak Dziadek chciał czegoś, to potrafił przekonać każdego, no i jak na jego czasy to miał "głupie" podejście do życia-uważał, że "baby" że nie są tylko od wychowania dzieci i siedzenia w kuchni, a obowiązkami trzeba się dzielić po równo tak samo w domu, pracy jak i np. przy wychowaniu dzieci. Trochę sie z niego śmieli w bloku, ciocia mi opowiadała, bo np.dzieciom zupę umiał ugotować i pranie robił jak jeszcze w blokach były pralnie i suszarnie wspólne (może to też wynikało z tego, że zarówno babcia, jak i dziadek, a potem moja mama- wszyscy pracowali zmianowo i czasem kobiet w domu nie było za dnia, więc musial facet sam ogarnąć dzieciaki, dom i obiad) ale dzieki temu (albo przez to) ja mam wbite do łba, że obowiązki domowe to sprawa wszystkich w domu, nie tylko kobiet. No a z gotowaniem, to przesadzał, ale...moze po prostu Babcia gorzej gotowała od niego i się chłop musiał jakoś bronić przed jedzeniem słonej zupy ![]()
![]() |
#2480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- U mnie w domu też facet gotował. Mój ojciec to w ogóle jest taki samorodny talent do gotowania, potrafi zrobic obiad z niczego. Też musiał się nauczyc gotować, bo moja mama nie umie gotować do dziś.
![]() |
#2481 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I schudłaś już 15 kg, więc to już sukces, a u mnie pupsko już od początku ![]() Cytat:
![]() |
#2482 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że 10-15kg w ciągu roku to nie jest sukces...Niektórzy chudna tyle podczas dwóch pierwszysch miesięcy na diecie. Ja te 15 kg uważam za porażkę, bo w planach miałam, aby w czerwcu osiągnąć swój cel, a tu doooopa
![]()
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje marzenie to spiżarnia.. oczywiście jak już będę kiedyś miała swój domek w górach ![]() Macadamię ja też używałam. Kupiłam najpierw w mydlarni franciszka, ale potem kupowalam przez internet (10 razy taniej!!) Ja stosowałam dla ujędrnienia i na cellulit, jako natłuszczacz po rollowaniu ale też sam jako "balsam". Dla mnie bomba, po żadnym kosmetyku nie miałam tak napiętej i jędrnej skóry. I super nawilża, skóra jest gładka i miękka.
![]() |
#2484 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja też przetworów nie robię, chciałam, ale nie umiem. No.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sloiki zbieram i działkę mam ![]() Cytat:
![]() A co do nazwiska to Wasze jakieś ładniejsze? Czy taty jakieś dziwne? Cytat:
Ja tam jestem dumna z naszych nawet pojedynczych kilogramków, bo kosztowało nas to wiele. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Chyba trza będzie ściągać tipsy
![]() ![]() ![]() Ha przetwory chciałabym robić, bo nie ma to jak domowe, no i tańsze, ale nie msm piwnicy ![]() Ja też ostatnio kupiłam macadamie i koffam go! Tak jak pisze Świnka skóra jest cudowna po nim ![]() Marta do usług ![]() ![]() A co do bilansu rocznego to i tak bije wszystkie na łeb - tylko w drugą stronę ![]() ![]() ![]() Poćwiczona! ![]() Dzisiaj zauważyłam na buzi kolor! Czyli solarka działa ![]()
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
dołaczam do grona "nie umiących " robic przetworów
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tyle, że nie z Wami... z Wami na pewno dam radę! ![]() Ja też w zasadzie... Tzn jak mieszkałam z rodzicami to robiłam, ale teraz na 28 m to trochę słabo ![]() ![]()
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza???
![]()
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
ja powtarzałam do egzaminu...
![]()
#2490 |
Zakorzenienie
|
ja to sie próbuje uczyć
![]() za to już drugi dzień ładnie z jedzeniem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.