|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to myśle że Tobie byłoby fajnie w takim rudo/miodowym blondzie nie żarówa ale taki fajny cieplutki miodzik Ty własnie na tym zdj. tak delikatnie wyglądasz usta delikatnie różowe, usmiech i te włosy naprawde ładnie zapytaj się bunny czy do Twojej urody by Ci pasował bo ja to tam sobie moge myslec ale jak bunny powie to wszystko wiadomo
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
to taki jak na opakowaniu teraz![]() A spodnie super ![]() dietę zastosuje trudno się mowi sprobuje już 2 gi dzień![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Ale ja im chyba za mało jesc daje bo ciagle sa głodne ale nie wiem ile kota się karmi... |
|
|
|
#1415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spodnie wzięłam bo są klasyczne, będą pasowały do wszystkiego My tu też opiekujemy się kotem, i on wiecznie głodny jest, można mu dać jeść a za chwilę znowu przybiega pod okno i miauczy ![]()
|
||
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rosyjski czy brytyjczyk? Włoski slicznie Ci błyszczą i kolor piekny ale dla mnie ciemno ![]() Byłam z moim kotem do kontroli,dostał antybiotyk na kolejny tydzień+ odrobaczyłam go, bo dzwonił mój tata i mówił mi,że jego kot zwymiotował martwą gliste a to wszystko przez to ,że na dwór wychodzi i poluje. a w listopadzie był odrobaczany, w grudniu praktycznie nie wychodził,albo "działkowy" kot przytargał do domu.wiec ja odrazu w razie czego mojego odrobaczyłam ![]() A te z was co maja zwierzeta, które wychodzą na dwór odrobaczacie siebie w razie W co jakiś czas? Mi wetka dzisiaj powiedziała,że co jakiś czas właściciele zwierząt wychodzących lub mających kontakt ze zwierzętami wychodzącymi powinni sie odrobaczać ![]() moj i spi na poduszce ze mna i łazi i po stole i po kreensie,ale jak to kot, nie upilnuje sie przecież i teraz zasanawiam sie czy przypadkiem sobie i Tż-towi czegoś nie kupić
|
|
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zazwyczaj to jest tak że poprostu nie dają mi zrobić sobie kanapek (z jakąś szyneczką) nawet jak głodne nie są bo dostały 30 min wczesniej jesc ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
O fu martwa glizda
![]() wlosy ciemne noo w końcu to poziom 8 ![]() A ile się tego kota karmi? On ciagle chodzi i miauczy albo tak podchodzi do psów zamyka oczy i jakby się ociera o nie... Rosyjski. Ma taki plusz zamiast sierści ![]() EX oby dieta była warta bo jak nie to ![]() oprócz tej herbaty co pic nie mogę to staram się stosować, 2 gi dzień no ale od czegos trzeba zacząć.
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pies tylko wychodzi na dwór...
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
My siebie odrobaczamy od zawsze. Nie często a teraz wlasciwie już nie pamiętam kiedy. ale kiedyś regularnie, jak byłam mlodsza i jak Siostra była młodsza.
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Kylie spokojnie, przeczytaj sobie ten artykul
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profi...robaczac/fh6e6
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
BUNNY ja już wprawdzie kupiłam palette mask (ale droga!) ale jak się ma jakościowo mus do maski?
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siebie i Tz-ta
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mqsz jakies niepokojace objawy? Jesli nie to ja bym sie nie dala zwariowac. Zrob badanie kalu-ja mam za kazdym pobytem w szpitalu na jelita po kilka razy i nigdy mi nic nie wyszlo albo krwi w zaleznosci jak cie pokieruje rodzinny.Na pewno nie robilabym nic na wlasna reke ani nie probowala radosnychmetod z blogow typu sok z ogorkow kwaszonych plus czosnek bo sobie zaszkodzisz.
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biegunki nie mam,bóle brzucha czasem mam,jak cos zjem to czasem mam takie dziwne uczucie "pustki" w żołądku ![]() nie wiem może za bardzo się schizuje, Tż mówi,że mi psychiatra potrzebny a nie leki na robale ale jeśli się ma zwierzeta to chyba wypadałoby to zrobić,sama nie wiem.. |
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Dziewczyny jak ktoś ma już robaki to lipa...po to zazwyczaj łykamy te leki żeby jednak nic się nie wykluło. Ja brałam i uważam ze jak się ma zwierzęta nie szkodzi brac.
BUNNY mówisz ze mask lepsze? Myslalam ze musy. A jest możliwe ze kolor np. 800 inaczej wyjdzie po musie a inaczej po masce? |
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze albo da ci recepte od reki albo skierowanie na badania. Pustka w zoladku,ssanie- pierwsze objawy pozniejszej nadkwasnosci czy wrzodow na dwunastnicy. To po sobie wiem , po mojej mamie itp. Ja musze w tej chwili max co 2 godziny zjesc choc kesek bo bole okrutne. Spac z tego bolu nie moge i nieraz napycham sie przed snem. Gdyby to naprawde bylo tak grozne to weterynarze by przypominali wlascicielom szczepiacym zwierzeta, pamietaj pan o odrobaczeniu tez siebie... A i lekarze rodzinni mieliby to w codziennej praktyce jak szczepienia, ginekolodzy jak cytologie co roku itp. Pomysl sama. Dobra lece do gina, trzymajcie kciuki.
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
:pr osi:najwyzej zapisze sie do rodzinnego, w sumie nigdy u niego jeszcze nie byłam,bo odkąd sie przeprowadziłam to nie potrzebowałam,ale myślę ,że to dobry moment poznać swojego rodzinnego Powodzenia Kochana, daj znac jak już bedziesz wiedziała co i jak |
||
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Kylie jasne ze sa. Ale jak sa robale to muszą się wykluć ze tak powiem
a te leki zabijają już jaja bez robali samych...mam nadzieje ze rozumiesz![]() Ja bym wziela dla spokoju, a rodzinny może niestety nie mieć na ten temat wystarczającej wiedzy. |
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale w badaniach nie zawsze wychodzi, że masz jakieś robaki, nawet jeśli je masz. Wiem, bo przechodziłam to z moim synkiem. W badaniach wyszło, że jest czysto, a jeszcze tego samego dnia się ujawniły. I dopiero wtedy, rodzinny przyciśnięty do muru, powiedział, że nie zawsze badania są wiarygodne! I nie zawsze dają one o sobie znać! Więc jeśli ma się zwierzaczki w domu, to dla świętego spokoju, profilaktycznie powinno się odrobaczać. Takie jest moje zdanie na ten temat
![]() bunny trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Zgadzam się, niektórzy z lekarzy rodzinnych olewają ten temat. |
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzinny zdarza się ze nie wie nawet o co chodzi. Rodzinni sa rozni-sa super a sa byle jacy. wiadomo jak wszyscy ale czy nie latwiej się odrobaczyć raz na jakiś czas i mieć spokoj?
Pozale się Wam bylam się po farbe i zaszłam do stradiego, zawsze tam zachodzę bo go uwielbiam:P i mierzyłam spodnie dzwony-bo chciałam i one sa długie takie ze nie wiem:/wszystkie ich spodnie są ok a te dzwony masakra, nawet pani mowila ze musiała powiesić je wyżej niż zawsze. i tu pytanie-czy one sa takie długie po to żeby nosić je ze szpilami? I co myślicie o takim fasonie spodni?http://www.stradivarius.com/webapp/w...?menuId=298037 |
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam ale mi ten fason sie kompletnie nie widzi ja wole Skinny, jak już to proste nogawki
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
Pozwolę sobie napisać coś na temat odrobaczania
![]() Jeśli jest się właścicielem kota, szczególnie wychodzącego lub takiego, któremu podajemy w posiłku surowe mięso to dość często powinniśmy starać się go odrobaczać. Kotki zdecydowanie bardziej są narażone na występowanie w ich organizmie pasożytów, są też częstymi żywicielami pośrednimi. To właśnie sprowadza się do tego, że warto od czasu do czasu poprosić lekarza rodzinnego o wypisanie recepty na preparat odrobaczający dla człowieka (zwykle kosztują grosze). I mowa tu nie o środkach ziołowych, które stwarzają niekorzystne środowisko dla pasożytów (profilaktyka) ale preparaty, które jeśli w naszym organizmie znajdują się ''robale'' skutecznie je zwalczą (chyba, że bylibyśmy nosicielami groźniejszych pasożytów, ale nie popadajmy w paranoje, jeśli u naszego pupila takowych nie wykryliśmy). Także, takie moje zdanie
|
|
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja nie przepadam za kotami to takie jak Ty masz Agata są śliczne
Mi dzwony też się nie widzą, na sobie oczywiście
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za wytłumaczenie,ja swojemu daje surowe mięsko (wątróbka,mielone,serdusz ka,piers z kurczaka), dzisiaj dostał tabletkę, wcześniej był odrobaczany w listopadzie (dostał kropelki w kark na pasozyty wew,.również miały działać, bo miał świerzbowca i razem z nim kropelki dostał także tamten,który zwymiotował martwą gliste) dlatego nie wiem skąd się ona u niego wzięła tak na prawdę Wet mówił,że mogła sie gdzieś skitrać np w dwunastnicy. Na forach czytałam,że najlepiej po leczeniu kota na glisty czy inne wyprac mu wszystkie posłania i wyszorować całą chałupe ze 3x na błysk bo gdzieś tam może sie jajeczko znajdować i cały cykl od nowa może się zacząć osobiscie uwarzam,że to już jest przesada,ale co ja tam mogę wiedzieć![]() aaa i pytalam sie wetki kiedy powtórka tabletki to powiedziała,że już nie trzeba ![]() ja z doswiadczenia wiem,że powinno się powtarzać po 10-14 dniach odrobaczenie... Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2014-01-28 o 16:32 |
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Dzwonil wczoraj lekarz z wynikiem Tosi z wymazu nie ma juz zadnej bakterii ![]() Teraz od niedzieli sie pakuje, jutro wracamy do Gdanska, troche sie boje czy dam sobie rade sama z Toska ale wracac trzeba przeciez... Poki co mowie jej ze to ja jestem mamusia i ja dyktuje warunki (czasem nawet mi sie udaje ) ale generalnie moja Toska z piekla rodem rzadzi nami. No coz ![]() Wlasnie sie kreci w lozku, zaraz musze jej wstrzyknac zelazo w dziobek i bedzie po nim wygladala jak wampir bo to taki syrop w kolorze czerwonym A patrzcie co dla Tosi nam przyslali czekam tylko az sie obudzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, zależy jaki preparat dostał kotek, często działają one tak z 3 miesiące jeśli chodzi o kropelki ale wiadomo, nigdy nie mamy pewności, że zadziałają tak jak należy ponieważ każdy organizm kotka jest inny. Jeśli kotek je to surowe mięsko warto odrobaczać go co 3 miesiące zwykłymi tabletkami dostępnymi u weterynarza. Jeśli okazało się, że kotek miał glisty, myślę, że powinno się wyprać jego posłanie (także naszą pościel, jeśli śpi z nami w łóżku). Koty często wymiotują (choćby ze względu na tzw. ''kłaczki'') a także wypróżniają do kuwety w naszym mieszkaniu a to drogi wydalania z ich organizmu jajeczek, larw, członów pasożytów, niektóre mogą naprawdę długo przetrwać zanim trafią na kolejnego żywiciela, dlatego dobrze by było zadbać o wypranie pościeli czy posłania kotka. I tak jak pisałaś, jeśli jajeczko z powrotem trafiłoby do jamy ustnej kotka, cykl rozpoczął by się na nowo. Takie niedobre stworzenia te pasożyty :P Edytowane przez Truskowa Czas edycji: 2014-01-28 o 16:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

I chciałabym kiedyś dojść do wymarzonego koloru blond i żeby mi było w nim dobrze, ale boję się że wydam kupę kasy na fryzjerkę a potem okaże się że mi nie pasuje i lipa będzie
To może lepiej do dietetyka pójść w takim razie?
a to wszystko przez to ,że na dwór wychodzi i poluje. a w listopadzie był odrobaczany, w grudniu praktycznie nie wychodził,albo "działkowy" kot przytargał do domu.

u mnie pies tylko wychodzi na dwór...