|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
|
|
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Emilka super
![]() Julek jest silny i teraz musi być już wszystko dobrze.
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby tak dalej ![]() madziula dzięki coraz bardziej mi się rozjaśnia w głowie No i racja co do książki, mam ostatnio trochę więcej wolnego czasu w pracy to może warto poczytać i wykorzystać ten wolny zcas...
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy cos innego?? a jak jest z glukozą ? bo słyszałam że tez podają dziecią
|
|
#3515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jeszcze gratis jest fotelik maxi cosi jeden ![]() Jak dostanę zdjęcia dopytam dokładnie co w zestawie jest Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-28 o 15:32 |
||
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Vampirko gratuluję wygranych aukcji
![]() Kasian cieszę się, że z Hania oki, oby te suche placki na skórze szybko jej znikły ![]() LightLimara, Justyna,asia321 gratuluję wstąpienia w III trymestr Kasiab, Beatusia moje spóźnione gratulacje za Wasze 100-dniówki ![]() Lolitko zdrówka życzę cmok ![]() Pallas za glukozę Nikii mój tż też ma Seata Leona, ale chce się go pozbyć i kupić jakieś kombi, ze mnie się nabija, że jeżdzę Oplem Tigrą, a jej bagażnik w gruncie rzeczy zmieści więcej niż jego i ma "kanape" składaną z tyłu, ja się śmieję i mu powtarzam, że mój samochód to rodzinne auto, na 4 osoby, z tyłu się mieszczą osoby do 165,a nawet niższe, więc akurat będzie, z przodu my z tyłu dzieci i jazda Niegrzeczna88 jak bierzesz euthyrox to nic jej nie będzie sama biorę tylko w dawce 25 i moja Mała zdrowiusieńka, a TSH też mi ostatnio podskoczyło, ale w ciąży to norma gorzej gdybyś nie była pod opieką lekarza i nie przyjmowała żadnych leków, a tak nie masz się czym martwić ![]() Janeczko cieszę się, że szyjka się polepszyła, oby tak dalej i super, że Maja pozostaje Mają, duża już Twoja kruszynka Teorema witaj ![]() Principessina śliczny brzusio ![]() Muffinko gratuluję 26 tygodnia ![]() Kasian o jejciu, a jednak jelitówka Was dopadła życzę szybkiego powrotu do zdrowia Kochana ![]() Anulka gratuluję 21 tygodnia ![]() Asiulka gratki za 25 tydzień ![]() Beatusia to wszystko wina szalejących hormonów, Lolitka mądrze napisała (rozstępy na piersiach, udach, pośladkach, wyskoczyły mi okropne syfy na plecach wrr), ale myślę wtedy o Małej i wiem, że to nic w porównaniu z tym jakiego cudu doświadczam a i w ciągu ostatniego miesiąca przybyło mi około 5 kg, a od początku już 9 kg, u mnie 25 tydzień a ile jeszcze do końca hehe ostatnio kuzyn mi powiedział, że gruba jestem, to mu powiedziałam, żeby spojrzał na siebie, bo z takim wyglądem nie dziwię się, że żadna go nie chce(jest bardzo wysoki i chudy jak tyczka), a mnie ma kto kochać, może i było to zgryźliwe, ale pomogło i nawet przeprosił mój tż też czasem coś durnego palnie, ale wolę to puszczać mimo uszu niż brać do siebie, bo wtedy samopoczucie robi się gorsze dla mnie każda ciężarna kobieta jest piękna i nieważne czy przytyła 10 czy 50 kg i kiedy przychodzą chwile załamaniu myśl o dziecku i że to wszystko dla niego, bo go pragniesz najbardziej w świecie, dlatego głowa do góry, jeszcze pare miesięcy i dzidzia będzie z Tobą, a wtedy wszystko wróci do normy zobaczysz
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo herbatka z kopru włoskiego na wzdęcia z tego co pamiętam mamy dają
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
Asiulka ja na glukozę idę jutro
ogólnie mnie ginka powiedziała, że się robi między 24 a 28 tygodniem może poczekaj do wizyty i zapytaj lekarza, a jak nie to zrób na własną rękę ![]() agusi7a dobrze napisane ja też nie rozumiem takich ludzi Iemand nie ma czego się wstydzić Nikki nie gryzie ![]() Kaorlak podejrzewam, ze Asiulka może je brać stąd http://emotikona.pl/gify/?page=0 ale głowy sobie uciąć nie dam ![]() Nikii , MamaKtosia za glukozę ![]() Paulka oby wózek okazał się być już tym ostatecznym wybrańcem ![]() Gosius świetne te spodnie Nikii masz piękny brzuszek Aldrin, Justyna,Myskao,Karolkya, Paulka, Madziula, Carolyna, Nikii, Beatusia, Ramona, Justiwi, Lolitka, Kasian, Vampirko, Kaorlak, dziękuję Carolyna bardzo dobry tekst tej położnej Emilia super wieści Masakra 16 stron do nadrobienia zaraz umiernę Cieszę się, że sesja za mną, i że spokojnie już mogę siedzieć w domku za dużo słodkiego jem i chyba będę musiała się pożegnać z tego tupu żywnością, czas się zakwasić Jutro czeka mnie picie glukozy, nie mogę się doczekać specjalnie za karę wyciągam tam tżta na wypadek gdybym miała tam siedzieć sama :P---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Oczywiście wizaż się zapchał uznał, że użyłam za dużo uśmieszków i innych pierdół i swoją odpowiedź musiałam dodać na raty także teraz widzę jakie są skutki poniedziałkowych nieobecności
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- A koper jest na wzdęcia. Jak karmiłam piersią to sama piłam również, żeby przechodziła do mleka
|
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta uciekam chate ogarnąć, bo mam taka bardachę że hej! w każdym pomieszczeniu coś się wala albo jest nie na swoim miejscu, wrrr
Zajrzę wieczorem chociaż dziś strony się mnożą na potegę :d a tak jeszcze co do wyprawki, pieluch tetrowych i prania to pamiętajcie, że rodzić mamy jak będzie ciepło i te najbardziej brudzące sie miesiące to będzie lato (czerwiec - wrzesień) więc pranie na dworze wysycha migiem
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo u mnie zima to problem jest z suszeniem ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3522 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kobiety co wy tyle nawijacie!!
Dzięki za wszystkie gratulacje glukozowe. Jeszcze mi od tego niedobrze ![]() Cytat:
. No ale ja widać kiepsko sobie czas organizuję.Aleś ty zgrabna dziołcha!! Cytat:
Gratulacje!! Odpoczywaj i napawaj się sukcesem! Cytat:
. Trzymam kciuki abyś miała więcej samozaparcia.Cytat:
nie będę się powtarzać, ale mądrze gada. FANTASTYCZNIE!!! Dawaj znać na bieżąco!! Glukoza to zamierzchłe czasy. Najlepiej podawać po prostu wodę. Edytowane przez MamaKtosia Czas edycji: 2014-01-28 o 15:53 |
||||
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Miewacie czasem takie dziwne uczucie,drżenie rąk i szybkie bicie serca...
ja tak miałam ostatnio chyba tydzień temu i dziś.. wtedy musze szybko cos zjeść i mi przechodzi.. co to może być? dodam że miałam juz tak czasem przed ciążą. Badania wszystkie miałam robione dopiero raz w czasie ciaży i wszystkie były dobre.
|
#3524 |
|
Wtajemniczenie
|
Brrrrryyy ale zimno i wieje i pada jakis snieg... Ja chce juz wiosne, bo teraz to sie nie chce wychodzic nawet na 5 minut...
Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Kaorlak dzieki ze pytasz ale co ja Ci bede mowila, sama wiesz jak to jest sie tak czuc
ale zjadlam pol bulki z maslem i na razie siedzi w organizmie wiec postep jest ![]() Emilia to swietne wiesci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny zlitujcie się , ile ja miałam do nadrabiania to szok
![]() już nawet nie pamiętam co miałam pisać i komu ![]() spałam 2 godziny z Igą , teraz zjadłyśmy obiadek (Iga to dna chyba dziś nie ma ) i teraz zamulamy bo Tż pojechał do pracy.. Kasian Ciebie to ale ostatnio spotyka.. ciągle coś, oby Wam szybciutko przeszło Nikii ale masz świetny brzuszek, taki zgrabny ![]() Ramona twój także Seleniti masz rację nie będę się na zapas zamartwiać, tymbardziej że byłam na 3d i wszystko było z malutką w porządku , jest zdrowa jak ryba , więc pozostaje mi dalej kontrolować i być dobrej myśli brawo dla Ciebie za exela ![]() sylvunia ja nie podawałam glukozy Idze, ale wiem że niektórzy podawają .. dziecko w pierwszych miesiącach mlekiem się napije i naje emilia super wieści, oby tak dalej już nie pamiętam co miałam jeszcze odpisać gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
404 Not Found
|
Dziękuję Kochane.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilka super
brawa dla Julka ![]() EE nie uzależnie się hehe :P Ale nie powiem jakbym mogła to bym chętnie kupiła wszystkie ubranka :P Póki co nie mam wiele w zasadzie jakby nic
|
#3530 |
|
BAN stały
|
Za chiny ludowe nie nadrobię tego co naskrobałyście
![]() Dziś musiałam przycisnąć w pracy .. bo trochę zaległości mi się uzbierało...ale już jestem w domku ![]() Madziula kiedy zamawiasz kołyskę/łóżeczko?
|
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na obiadek mamy warzywka z piersią, zdrowo ale za to na deser..... rurki z biedronki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3533 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja po kilkudniowych zaległościach to pół dnia nieraz nadrabiałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusie
Witam sie w 22 tygodniu Poki co nie nadrabiam, bo czekam na Ksiedza
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję 22 tygodnia
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna co do Twojej listy to podkłady poporodowe to chodzi Ci o te wielkie podpaski czy o te na łóżko?? Jak na łóżko to ja miałam 3szt i mi wystarczyło. Co do podpasek to miałam 4 paczki i 1 w połowie została.
Majtki miałam 5 szt. Gazików nie używałam. Położna pokazała mi że na patyczek do uszów psiknąć octaniseptem i tak czyścić pępek. I ja tak robiłam. Mata do kąpieli – nie miałam , używałam tetrowej. Okrycie kąpielowe czyli ręcznik ?? Lepiej mieć ze 2-3 szt. Princi ja też druga ciąża i taki sam brzuszek ![]() Vampirka widze że zapamiętałaś patent mój z brzuszkiem w szafie Emilia za następne badania
|
|
|
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
Nie miałam jeszcze tej glukozy do picia....
A co jeśli okaże sie ze cos nie tak z tom glukoza? To oznacza cukrzyce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to może oznaczać cukrzycę ciężarnych/ciążową czy jak ją tam zwał
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

i wykorzystać ten wolny zcas...

i ma "kanape" składaną z tyłu, ja się śmieję i mu powtarzam, że mój samochód to rodzinne auto, na 4 osoby, z tyłu się mieszczą osoby do 165,a nawet niższe, więc akurat będzie, z przodu my z tyłu dzieci i jazda
i super, że Maja pozostaje Mają, duża już Twoja kruszynka
życzę szybkiego powrotu do zdrowia Kochana 

zaraz umiernę
za dużo słodkiego jem i chyba będę musiała się pożegnać z tego tupu żywnością, czas się zakwasić 

czyli kobieta była prawie 7 lat była non stop w ciąży