|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Niestety... mama jak była w ciąży z siostrą to dostała cukrzycę ciążową, a spadek cukru objawiał się tak jak opisałaś...
|
|
|
#3542 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczny, duży ![]() Dziewczyny pomóżcie, znalazłam fajna pościel. jeśli biorę łóżeczko 120 na 60 to pościel też taka czy 120 na 90? |
|||
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i przyszły ubranka z jednej z moich aukcji - większość w bardzo dobrym stanie
|
|
|
#3544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaż
|
|
#3545 |
|
Rozeznanie
|
witam sie dziewczynki
gratulacje za udane wizyty i dobre wyniki i rozpoczecia nastepnych tygodni dziekuje za kciki za glukoze mnie cos lapie jakies chorubsko pije herbate z miodem i cytryna mam nadzieje ze przejdzie musze pomału brac sie za wyprawke bo ja zupelnie niemam nic i musze to rozlozyc bo troche kasy potrzeba musiałam kupic nowa kurtke zimowa bo w plaszczyk sie juz ledwo dopinalam
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/baby-jogger-blizni...892567781.html Taki o tylko czarny ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-28 o 17:23 |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Widze, za waga tematem dnia, ja jeszcze nic nie przytylam, ale nie powiem, ze sie z tego ciesze, bo to tez niedobrze, chetnie wzielabym od ktorejs z Was kilka kilo w zamian za kilka tyg rzygania. Jem sporo a nie tyje, ostatnio tez mialam ten problem, mam nadzieje, ze znow nie urodze takiego chudzinka, bo same problemy z tego tylko. Ostatnio najwiecej przytylam jakos na przelomie 7/8 mies, ale potem znow schudlam troche, moj in to prawie skakal z radosci, ze zaczelam tyc...
Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
ależ proszę bardzo : http://emotikona.pl/gify/
klikasz na ta emotke która chcesz dać i pojawiaja się dwa okienka, w jednej jest kod na forum, kopiujesz/ wklejasz w poscie i już ![]() ja też od zawsze bałam sie dentysty, ale treafiłam na sper Pana doktorka / młodego i biore sobie znieczulenie i jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikii89 >> jaki brzusio fajny Seleniti >> GRATULUJE zaliczenia Exela ![]() Emilia 25 >> strasznie się ciesze ze z Juleczkiem w porządku, teraz tylko oby jak najdłużej " siedział" w brzuszku |
||
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie, ze wyniki super, ciaaaagle trzymamy mocno za Julka, dacie rade, nie moze byc inaczejSel brawa za zaliczenie Ramona jaki zgrabniutki brzusio, czuje sie przy Tobie jak wielorybek gratki za wizyty i przezyte glukozy ![]() A ja mam takie scisniete wnetrznosci od wczoraj, ze myslalam w nocy, ze sie przekrece, nie mam pojecia po czym to, nie jadam ciezkich potraw w ogole, duzo pije
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka90 >> super brzusio, i czyżby pepuszek już wychodził??
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Nikii ładny brzunio
no i fajną bluzkę masz, w ogóle to już chyba pisałam, że mi się Twoja pupa podoba :P bo ja to mam płaskodupie Seleniti gratuluję zaliczenia. Tak swoją drogą musimy kiedyś wykorzystać okazję i się spotkać w realu ![]() Muffinko Ty to w ogóle wymiatasz z tą wagą brzuszek rośnie a rośnie ![]() Emilia bardzo się cieszę, ze przyniosłaś takie dobre wiadomości, po tych wszystkich ostatnich złych informacjach co w TV i internecie aż lżej na sercu jest czytając takie info od Ciebie ![]() Co do wyprawki którą wkleiła Justyna to zgadzam się w większości z Madziuula więc nie będę powielać odpowiedzi ![]() My z małym zaliczyliśmy drzemkę, ja kurcze w dzień dostaję takiego momentu, ze oczy same się zamykają a w nocy buszuje jak nietoperz bo zasnąć nie potrafię
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wątek trochę zwolnił, więc napiszę Wam kilka ciekawych rzeczy z ostatniej edukacji
![]() Była mowa o wszystkich objawach ciążowych, ale wymienię tylko te ciekawsze porady, dotyczące objawów, które aktualnie któraś z Was pisała, że ma: * Niedobór żelaza (słaba hemoglobina): jemy: - ciemnozielone warzywa, burak, botwinka, - rodzynki, figi, orzechy włoskie i laskowe, migdały, pestki dyni i słonecznika, - żółtka jajek, - pietruszka (zielona część), najlepiej działa w połączeniu z sokiem z pomarańczy, - herbata z pokrzywy. * Zaparcia: - otręby, - ciepła woda, - woda z miodem i cytryną, tj 2 łyżeczki miodu zalewamy na noc i rano dodajemy cytrynę, - zielone warzywa (surowe i gotowane), - siemię lniane (1 łyżkę zalać 1 szkl.wody, lub dodać siemię do jogurtu), - suszone śliwki, - pełnoziarniste pieczywo, - spacery, - czopki glicerynowe. * Bóle krzyża: - 15 min. kąpiel, - delikatny 10min. masaż., - uciskanie punktu na plecach znajdującego się na poziomie pępka. * Skurcze łydek: - magnez, ale po konsultacji z lekarzem. * Zgaga: - siemię lniane, - dokładne przeżuwanie wszystkich kęsów, - jedzenie często, ale w małych porcjach, - jedzenie popijać TYLKO wodą, inne płyny spożywać w odstępie 30min. od posiłku, - układać się do snu wyżej, - unikać czekolady, kwaśnych owoców i cukrów prostych, białego pieczywa, - koper włoski (herbata), - szkl. ciepłego mleka przed snem. * Infekcje dróg moczowych: - pożywienie z Vitaminą C, - bielizna tylko bawełniana, - pić wodę min. 2 litry dziennie, - unikać cukru, - sok z żurawiny, żurawina suszona (ale nie kandyzowana). * Hemoroidy: - nie dopuszczać do zaparć (o tym pisałam wyżej), - ćwiczenia podobne do ćwiczeń mięśni Kegla, ale polegające na wciąganiu i rozluźnianiu odbytu, - spacery, - na bolące hemoroidy: żywokost i dziurawiec (zmieszać po łyżeczce, dodać wody by zrobiła się papka, to na gazik i przyłożyć na bolący hemoroid na min. 1 godzinę) Więcej chyba nam nie dolega
|
|
|
#3553 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piekny Cytat:
Super, e sie udalo Cytat:
Cytat:
Julek silny chłopak ![]() Cytat:
Ksiadz wszedl, zabral koperte i poszedl. Wczoraj pierwszy raz z Tzetem widzielismy jak mi brzusio podskakuje podczas kopniakow Tomek był bardziej podekscytowany niz ja Właczylam kolysanke na YT w telefonie i polozylam kolo brzusia, ale skubany skakał
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
||||||
|
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
ło matko, za Wami się nie da nadążyć
Ale piszecie dużo. Idę nadrobić.
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka tak dawno wylazl, ze juz nie pamietam kiedy byl normalny
Janeczko ja nie wiem z czego ten dziec rosnie
|
|
|
|
#3556 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super |
||||
|
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
MamaKtosia,Niegrzeczna, Asiulka,Muffinka, Monija dziękuję
![]() Vampirko podejrzewam, że gdybym miała kilka dni zaległych to też by się skończyło na tym, że zajęło by mi to pół dnia No to Ci się udało , aukcje wygrane i ubranka w dobrym stanie, super i chwała Ci za te porady Muffinko masz śliczny brzuszek Janeczko dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Pomarańcza
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomarańcza i madziulka dalej mam w brzuchu kinder niespodziankę, ale dziękuję za zainteresowanie
Emilia to fantastycznie że amniopunkcja wykluczyła wady, będziesz teraz spokojniejsza a to najlepsze dla Juleczka Kurczę wy tak dziś z tymi brzuszkami wyskakujecie... to idę i ja sie obfocić i zaraz zdjęcia dodam
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja dodam zdjęcie brzusia
![]() W czwartek zacznie się 23 tc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3560 | ||
|
Zadomowienie
|
Przesadziłyście z pisaniem
![]() Nikii, MamaKtosia gratuluję przejścia glukozy ![]() Selenity gratuluję zalicznia excela i zakończenia sesji ![]() Ja wczoraj miałam frytki na obiad i dziś też. Uwielbiam frytki jeszcze sobie je stratym serem żółtym posypałam. Mniam...Super ![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko w porządku. Kiedy masz następne badanie przepływów? Trzymam kciuki, żeby Julek jak najdłużej zdrowy siedział w Twoim inkubatorze ![]() Cytat:
![]() Masz miejsce w szafkach na te rzeczy, bo trochę ich było ![]() Super, a jaki "daszek" z pępka ![]() Ja po zakupach. Chyba ostatni raz byłam, bo mnie strasznie po godzinie kręgosłup zaczął boleć i kości te "szanowne". Jeszcze mama mnie tak wkurzyła jak jechałyśmy autem. Nie prowadzi, a komentuje, gdzie i jak mam jechać - nie będę się rozpisywać itp. Zatrzymałam się, wyłączyłam samochód i zaczęłam tak ☠☠☠☠***wać, źe jak się jej nie podoba to ma wysiąść i co trzecie słowo na k. Pierwszy raz widziała i słyszała jak wyglądam zdenerwowana ale pomogło. Niestety z mojej mamy taki typ, że wszystko wie i robi lepiej. Już nie mówię, jak mnie denerwuje z wyborem imienia dla wnuka. Wszystko co wymyśliliśmy skrytykowała, a że taki tak się nazywa, a że taka bajka kiedyś była, a tutaj jakiś rym do imienia i że ona na naszym miejscu dała by dziecku TAK na imię. Wrrrrrr. Idziemy do rodziny, gdzie też pytają się o imię. Mówię, że mi się takie podoba, a tżtowi takie, to znowu moja mama się wtrąca, źe ona by na naszym miejscu wybrała TAK i ciągle to samo imię.Kupiłam piżamę do szpitala po promocji za 27 zł z guziczkami i stanik do karmienia. 100 zł poszło na głupoty w rossmanie... Patrzyłam na butelki i zwariowałam ile tego jest. Będę zamiawiać jednak przez neta, bo taniej wyjdzie.
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-01-28 o 18:11 |
||
|
|
|
#3561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczniutki U mnie też zacznie się w czwartek 23 tc :P
Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ![]() Adrianek ♥♥ 30.05.2014 /3700g,59cm/ http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png Edytowane przez Lucynka20xd Czas edycji: 2014-01-28 o 18:12 |
|
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulka super brzuszek choć o wiele bardziej zadziwia mnie muffinka, jej brzuch vs. brak przyrostu wagi wow!
A to mój brzucholek w 24tc4
|
|
#3563 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam za 2 tyg.Cytat:
Witaj ![]() Hmm, ja miałam drżenie serca z powodu tarczycy, ale w sumie bez drżenia rąk.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Również piękny brzuszek
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
Kurde a co jeśli okaże sie ze mam ta cukrzyce? Echhhh....
Myślicie ze gin da mi teraz wkoncu skierowanie na to obciążenie glukoza? Moze sama powinnam mu podpowiedzieć o tym.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
jakie ładne brzuszki
|
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Piękne te Wasze brzusie
Też muszę coś cyknąć
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyjęłaś mi to z ust
Ja sobie już miesiąc robię fotkę i jeszcze nic nie wyszło
|
#3569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) a ty wg suwaczka jesteś w 17 tyg więc nie wydaje mi się, aby gin ci to zlecił już teraz.A kiedy ostatnio robiłaś/będziesz robić morfologię? Może ta ewentualna cukrzyca ciążowa objawi się wysokim/niskim wynikiem cukru we krwi? choć to chyba nie do końca miarodajny wskaźnik... Hej dziewczyny a czy to aby nie gosiab zmaga się teraz z tą cukrzycą? może jej zapytaj.. pstrykajcie pstrykajcie bo potem będzie pamiątka ![]() ja musze zmolestować tż żeby mi robił co tydzień foto w tym samym zestawie ubrań to będzie extra widać przyrost
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-01-28 o 18:26 |
|
|
|
|
#3570 | |||
|
Zakorzenienie
|
za brzuszki!Cytat:
a na razie unikaj słodyczy, zastąp je owocami, jedz regularnie. Myślę, że to wystarczy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

czyli kobieta była prawie 7 lat była non stop w ciąży 

♥♥ 
nie ogarniam tego wszystkiego... Bólu głowy już dostałam 

ciesze sie, ze wyniki super, ciaaaagle trzymamy mocno za Julka, dacie rade, nie moze byc inaczej

)
A co tam niech idzie w tyłek