Masażowe sposoby na cellulit - zbiorczy - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 12:37   #931
Kinaa1
Wtajemniczenie

Dot.: MASAŻ ANTYCELLULITOWY

Cytat:
Napisane przez julcia1988 Pokaż wiadomość
Masaże podobno są skuteczne. Ja też się masuje, ale o wałku jeszcze nie słyszałam na pewno spróbuje!!!
sprawa nie wymagająca prawie żadnych inwestycji (poza wkładem w masowanie a powiem, że skuteczna

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 13:44   #932
Karola2614
Raczkowanie

Cytat:
Masaże podobno są skuteczne. Ja też się masuje, ale o wałku jeszcze nie słyszałam na pewno spróbuje!!!
ja też nie słyszałam zawsze po peelingu (którym też masuje) wsmarowuję jeszcze balsam i potem mnie az ręce bolą od tego masazu walek więc byłby wielce uzyteczny
Karola2614 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 15:56   #933
julcia1988
Przyczajenie

a balsamu antycellulitowego używasz po masażu? czy jakiegoś wygładzającego?
julcia1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 16:54   #934
Kinaa1
Wtajemniczenie

Fajne efekty, również w kontekście antycellulitowym, przynosi taki masaż
http://www.youtube.com/watch?v=EPRsL...6LA3f&index=12
Ostatnio mam hopla na punkcie masażu z dalekiego wschodu

Stary 2013-11-28, 17:22   #935
lilia8843
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
Fajne efekty, również w kontekście antycellulitowym, przynosi taki masaż
http://www.youtube.com/watch?v=EPRsL...6LA3f&index=12
Ostatnio mam hopla na punkcie masażu z dalekiego wschodu
Hahah śmiesznie to wygląda jak sama ugniata sobie stopę

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ja od jakiegoś czasu stosuje peeling z kawy. Sama go przygotowuje w domu. Wystarczy trochę kawy mielonej i oliwa z oliwek. Musi z tego wyjść papka, którą potem nakładam na ciało. Największy problem mam z udami, tam cellulit jest bezlitosny Koleżanka poleciła mi, żebym obkładała nogi folią spożywczą na tą papkę i jak na razie jestem wytrwała. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Najlepiej będzie jak zrobisz po papce z kawy, peeling . Czyli nie zmywaj tej kawy tylko wcieraj ja. I jeszcze na sam koniec albo wmasuj dodatkowo balsam z kawa lub inny cellulitowy albo jeszcze lepiej zrób na nim masaż, dłońmi, bańką chińską, wałkiem jak dziewczyny doradzają, byle by dobre było ukrwienie.
lilia8843 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 09:17   #936
PrawieIdealnaJa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilia8843 Pokaż wiadomość
Hahah śmiesznie to wygląda jak sama ugniata sobie stopę

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Najlepiej będzie jak zrobisz po papce z kawy, peeling . Czyli nie zmywaj tej kawy tylko wcieraj ja. I jeszcze na sam koniec albo wmasuj dodatkowo balsam z kawa lub inny cellulitowy albo jeszcze lepiej zrób na nim masaż, dłońmi, bańką chińską, wałkiem jak dziewczyny doradzają, byle by dobre było ukrwienie.
Fajne - muszę spróbować

moje-lustrzane-odbicie.blogspot.com
PrawieIdealnaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 18:18   #937
Gazzzowana
Wtajemniczenie

Dot.: Masażowe sposoby na cellulit - zbiorczy

Ja po prysznicu nakładam balsam antycellulitowy, a następnie przez kilkanaście minut masuję specjalnym masażerem z wypustkami
Gazzzowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 22:42   #938
pysznastka
Przyczajenie

masazowy sposob na cellulit to dla mnie przede wszystkim banka chinska w połączeniu z mocnymi ruchami masazu wyszczuplajacego i elementami drenazu limfatycznego na zakonczenie.

W zeszlym roku poszlam do jednego z krakowskich gabinetow rehabilitacji po to aby podgladnac prawidlowo technike. Za masaz zaplacilam 30 zl ale skonczylo sie tak, ze zostalam tam na 3 serie w polaczeniu z przeanalizowaniem nawykow zywieniowych bo tam gdzie chodzilam to babeczka poza tym ze jest fizjoterapeuta jest tez dietetykiem. Dodalam do tego aktywnosc fizyczna 4x tygodniu i sama sie sobie podobalam.

Namawiam Was na to zebyscie chociaz raz udaly sie na taki masaz, aby zobaczyc, przekonac sie a i nawet wypytac o wszystko. Tymi calymi filmikami na youtube mozna sobie niezle kuku zrobic.. poniewaz teraz juz wiem ze masaz ten ma byc technicznie wykonany a nie za wszelka cene tak ze sikamy z bolu...
pysznastka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 11:36   #939
lilia8843
Raczkowanie

Noo to po wszystkich świątecznych przyjemnościach , przydadzą się wzmożone ćwiczenia .
Stary 2014-01-06, 13:16   #940
Graculka
Raczkowanie

U mnie ostatnio sporo nerwów w domu, więc nie tylko masaż na cellulit, ale ogólnie relaksujący by się przydał. Muszę się tylko zebrać Najciężej jest pójść, ale jak już się to zrobi, to od razu czuć poprawę i takie uczucie latania a nie chodzenia Przynajmniej ja tak miałam.
Graculka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 16:26   #941
konstancinnn
Przyczajenie

Na mnie żadne kremy, balsamy i peelingi nie działają. 2 razy do roku korzystam z serii endermologii lub body slimingu. To jest sprawdzony sposób na cellulit a ceny nie są już tak wysokie jak kiedyś. Jest kilka programów: odtłuszczanie, ujędrnianie, cellulit i drenaż limfatyczny. Taki zabieg trwa ok 40 min. Od razu po zabiegu jestem tak "przedrenowana", że biegnę do łazienki na siku. Czyli też usuwam nadmiar wody z organizmu.
konstancinnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 09:41   #942
mrowka100
Przyczajenie

endermologia to jest znana ale na odchudzanie mówisz ze na cellulit tez? ale ja mam taki duży cellulit na udach głównie z tyłu, myslisz ze takie zabiegi mi pomogą????
mrowka100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 08:21   #943
DouxRebelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konstancinnn Pokaż wiadomość
Jest kilka programów: odtłuszczanie, ujędrnianie, cellulit i drenaż limfatyczny. Taki zabieg trwa ok 40 min.
Mogłabyś powiedzieć mi coś więcej o tych zabiegach ? Słyszałam naprawdę różne, skrajne opinie i zastanawiam się jak to z tym jest naprawdę
DouxRebelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 14:27   #944
lilia8843
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cinderellatv98 Pokaż wiadomość
Super taki masażyk a nie powoduje pękania naczynek i siniaków?
Siniaki i roszerzone naczynia możesz mieć przy każdy zabiegu który powoduje np. rozgrzanie tkanek, jest nieumiejętnie dobrana moc zassania fałdu skórnego. złe przygotowane miejsce gdzie będzie wykonywany zabieg np. uda

Jest wiele czynników, i nie znaczy ze jak komuś w 1 salonie prawidłowo wykonali zabieg to i tobie się uda w innym salonie.
Takie jest moje zdanie.

Jeśli po lekkim uderzaniu zawsze wyskakuje ci siniak, to na pewno bekiesz je mieć po takich zabiegach.Wtedy trzeba np. zażywać Auridermxo lub maść z heparyna.
Stary 2014-01-22, 09:44   #945
konstancinnn
Przyczajenie

Taki zabieg wykonuje się w ubranku (skarpecie), jeździ się po ciele głowicą która zasysa fałd skórny i masuje. Miałam duży cellulit na udach i wszystko zostało rozmasowane i gdzieś zaginął. Tak jak mówiłam jest tych kilka programów, różne ruchy. Wiem że chyba ostatni jest taki że głowicą jeździ się i kończy przy węzłach chłonnych, czyli tam ściągamy cały nasz syf z organizmu, wodę też żeby mogło jakoś z nas wylecieć. Nie jestem profesjonalistką ale o podstawach się już zdążyłam dowiedzieć podczas zabiegów. Co do siniaków hmmm powiem tak,,,,,to chyba zależy od wiedzy osoby wykonującej zabieg, kiedyś chodziłam do innego gabinetu gdzie ten sam masaż był trochę bolesny, inne ruchy i rzeczywiście pojawiły mi się siniaki. Obecnie chodzę do Kliniki w której ten sam zabieg wygląda zupełnie inaczej,,,,to też jest zależne jaką moc ustawią, muszą dostosować do twoich potrzeb. Jak coś to zadawajcie pytania a udzielę odpowiedzi
Stary 2014-01-22, 11:23   #946
Kinaa1
Wtajemniczenie

czekam kiedy padnie nazwa firmy

Stary 2014-01-23, 20:13   #947
Kinaa1
Wtajemniczenie

Wow, jeszcze nikt nie zareagowal na tę reklamę?))

Stary 2014-01-24, 11:59   #948
konstancinnn
Przyczajenie

Słuchaj, na pewno jeśli ktoś zapyta to padnie nazwa tego salonu, dlaczego mam ich nie polecać skoro jestem z nich zadowolona.
Stary 2014-01-24, 15:52   #949
Kinaa1
Wtajemniczenie

Po pierwsze - do tego zmierzasz, a po drugie odniosłam się też do wpisu, który zniknął - a był z reklamą. Także easy....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 16:56   #950
konstancinnn
Przyczajenie

Widzę, że mam do czynienia z wróżka, no ok, nieważne. Wole jednak rozmawiać o cellulicie. A co do reklamy to nie do końca wiem o co Ci chodzi.
Stary 2014-01-28, 15:00   #951
lilia8843
Raczkowanie

może nie ma zainteresowania bo wszystkie kobiety pozbyły się cellulitu
Stary 2014-01-28, 15:53   #952
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mrowka100 Pokaż wiadomość
endermologia to jest znana ale na odchudzanie mówisz ze na cellulit tez? ale ja mam taki duży cellulit na udach głównie z tyłu, myslisz ze takie zabiegi mi pomogą????
Nie pomogą,cellulit jest strasznych dziadostwem z którym walcze kilka lat!
I wiem jedno ze jak chcesz sie go pozbyć:
1.Dieta
2.Codziennie ćwiczenia
3.Dużo wody
4.Zero stresu
5.Kosmetyki
6.Brak dziedziczenia(jesli Twoja mama ma z tym problem to pomarz)
itp

Tak naprawde bardzo ciężko się go pozbyć,byłam na kilku pakietach endermology-wydałam majątek i jak nie trzymasz sie wszystkich zasad to wróci.

Mi pomagają bańki chińskie-są dość tanie ale trzeba chodzić systematycznie,jest to naprawde duży problem!
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 18:52   #953
mrowka100
Przyczajenie

troche poczytałam o tej endermologii i jednak pisza że działa inaczej nie była by tak znana i taka droga. U mnie w pracy dziewczyny chodzą na takie zabiegi i jakoś cellulitu nie mają a tak samo siedzą w pracy na dupie jak ja. Zawsze trzeba sie trzymać pewnych zasad inaczej nie zadziała, jak z odchudzaniem tak i z cellulitem, Musi być dieta w to uwierze, pewnie woda też - fujjj.... ale zastanawiam sie nad tą endermologią bo wszedzie piszą że przyspiesza proces odchudzania a ja jestem zdesperowana na tyle że mogę spróbować

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

banka chinska ponoc tez dzaiłą to prawda, ale mnie tak cholernie bolała że nie dałam rady wytrzymać z bólu i taniej nie wychodzi wcale
ale tak ponoc tez działa
mrowka100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 13:32   #954
sol11
Raczkowanie

Cytat:
troche poczytałam o tej endermologii i jednak pisza że działa inaczej nie była by tak znana i taka droga. U mnie w pracy dziewczyny chodzą na takie zabiegi i jakoś cellulitu nie mają a tak samo siedzą w pracy na dupie jak ja. Zawsze trzeba sie trzymać pewnych zasad inaczej nie zadziała, jak z odchudzaniem tak i z cellulitem, Musi być dieta w to uwierze, pewnie woda też - fujjj.... ale zastanawiam sie nad tą endermologią bo wszedzie piszą że przyspiesza proces odchudzania a ja jestem zdesperowana na tyle że mogę spróbować

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

banka chinska ponoc tez dzaiłą to prawda, ale mnie tak cholernie bolała że nie dałam rady wytrzymać z bólu i taniej nie wychodzi wcale
ale tak ponoc tez działa

Endermolody pomaga na chwile,jak masz dużo kasy to czemu nie.
Zauważylam jedno-sprawiedliwosci nie ma za bardzo z cellulit!
Moja kuzynka urodzila trójke dzieci,jest otyta poostatniej ciazy i nie ma cellulit!

A ja żre sałatki warzywne,ćwicze 5 razy w tygodniu,chodze na bańki i nic z tego!!!!!!!!!!!
I gruba nie jestem!
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 08:48   #955
nothing_personal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sol11 Pokaż wiadomość
Endermolody pomaga na chwile,jak masz dużo kasy to czemu nie.
Zauważylam jedno-sprawiedliwosci nie ma za bardzo z cellulit!
Moja kuzynka urodzila trójke dzieci,jest otyta poostatniej ciazy i nie ma cellulit!

A ja żre sałatki warzywne,ćwicze 5 razy w tygodniu,chodze na bańki i nic z tego!!!!!!!!!!!
I gruba nie jestem!
ja jak jestem okrąglutka to też nie mam cellulitu ale przez ostatnie miesiące spadło mi ok3 kg i cellulit zrobił się masakryczny, nawet na przodzie ud kiedyś tutaj pisałam o żelazku antycellulitowym i powiem wam, że znacznie pomógł mi i jak będę miała przypływ kasy to się zapisze, na razie dieta i ćwiczenia
nothing_personal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 09:52   #956
lilia8843
Raczkowanie

Cytat:

ale tak ponoc tez działa
Może za mocno była robiona dlatego było nieprzyjemne. Mnie bardziej boli endermologia, bańka bądź co bądź jest gumowa i delikatniej przylega do mojej skóry.
Stary 2014-02-13, 14:02   #957
lilia8843
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajastella Pokaż wiadomość
fajną sprawą jest ganbanyoku, masaż który powoduje utratę kalorii (dość dużą ilość), redukuje pomarańczową skórkę ;p oraz co chyba ważne uwalnia toksyny, także dobrze wpływa na celluit ^^

możesz coś więcej o nim powiedzieć?
Stary 2014-02-13, 21:49   #958
kasia_zea
Przyczajenie

http://www.youtube.com/watch?v=xwBqGURUfzE
kasia_zea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 14:25   #959
bejbi_22
Przyczajenie

Ja miałam dosyć masażu ręcznego i kupiłam sobie masażer na podczerwień. W opisie było napisane, że na cellulit jest idealny, więc będę próbować
bejbi_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 15:38   #960
lilia8843
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bejbi_22 Pokaż wiadomość
Ja miałam dosyć masażu ręcznego i kupiłam sobie masażer na podczerwień. W opisie było napisane, że na cellulit jest idealny, więc będę próbować

I jak wrażenia po pierwszym masażu?? Prosimy o relacje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości