|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cześć dziewczyny czytam was od wczoraj na bierzaco ale nawet nie mam siły odpisywać napadła mnie jakaś straszna senność od Poniedziałku to praktycznie z łóżka nie wychodzę i śpię większość czasu strasznie mi słabo oddycha mi sie cieżko nie wiem co sie dzieje chyba dzidzius rośnie....... Tez mam duszności straszne normalne to ja uwielbiam jak jest w domu gorąco a teraz nie moge zasnąć wychodzę w nocy do ogródka pooddychac świeżym powietrzem no i woda przy łóżku to juz standard.... Poza tym wogole nie mam apetytu tylko same zachcianki na dziwne rzeczy np na truskawki w środku nocy a dziś na sok pomidorowy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Rozeznanie
|
A ja za to apetyt mam Tak się najadłam zapiekanego makaronu ze szpinakiem mozzarella i czosnkiem
![]()
#1953 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za to na początku budziłam się cała mokra od potu, nie ważne czy się opatuliłam mocno kołdrą czy nie. Wczoraj nawet nie odpaliłam komputera, miałam jakiś spadek formy, za to dzisiaj mimo, że jestem na L4 musiałam trochę popracować eh. Ciężko było się za to zabrać. Dziewczyny następną wizytę mam 10 lutego, to będzie już ok. 15 tc, rozumiem, że usg będzie przez brzuch i ten mój nieszczęsny Tż w końcu zobaczy owoc swojej pracy? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
No i wymiotowalam , wiedzialam ze te mdlosci nie znacza nic dobrego..
Jeszcze oczwywiscie musialam sobie wlaczyc film ' handlarze dziecmi ' Rycze jak glupia na pewno bede miala koszmary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak lekarz sie zgadza to polecam nawet przy tym dowcipnym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A teraz misisz obejrzeć sobie coś na rozluźnienie i może nie bedzie koszmarów ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twin--maid i Anafora ja tez myślę że na każdej wizycie będę miała usg, to takie bezcenne zobaczy maleństwo ![]() dziewczyny czy chodzicie do lekarza z bólem głowy z powodu ciśnienia? Mnie dziś tak dziwnie pulsowało..zdrzemnęłam się ..nieco przeszło ale znajoma mówi że jak będzie się często powtarzać ból albo nie będzie przechodzić to mam do lekarza lub na pogotowie. A ja się obawiam że mnie wyśmieje .. bo przecież jestem w ciąży i dolegliwości są różne. Na szczęście już mi trochę przeszło ale pytam tak na zapas gdyby się bóle powtórzyły itd.
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do malowania paznokci to maluję ![]() ![]() i witam wszystkie nowe mamuśki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zadomowienie
|
Aisog dziękuję ślicznie
![]() ![]()
![]() |
#1961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz ja bym się nie krępowała, mój Tż pewnie też, ale raczej znokautowałby lekarza jakby widział jak on tą gumkę zakłada a potem mi ten sprzęt wkłada. Poród chyba przeżyłby lepiej niż to ![]() Jak ostatnio liczyłam, że w sumie to 7 lekarzy mnie wyglądało z każdej strony w ciągu mojego życia to się za głowę złapał i zwątpił. Tyle chłopów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
hihihi no tak
![]()
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
niedawno bylo pisane na forum o CC.
Szczerze mowiac nie zastanawiam sie nad tym bo chce urodzic naturalnie, aczkolwiek ktos pisal o wadzie wzroku. Ja mam wade wzroku jak bylam ostatnio u okulistki zeby nie sklamac z 4 lata temu to powiedziala ze jak nie bede nosila okularow to pogorszy mi sie wzrok na prawe oko i przestane cokolwiek widziec. TEraz sie zastanawiam czy przez porod naturalny moze mi sie pogorszyc wzrok bo czytalam wiele o tym na internecie i juz zglupialam, Za niedlugo trzeba wybrac sie do okulisty |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chciał wpuścić tż? a w którym tc to było? Cytat:
![]() ![]() Tasia Wiem wiem ze poniżej pępuszka szaleje bobasek. Chodziło mi ze bulgotanie, przzewracanie w jelitach takie standardowe czuję właśnie powyżej pępka a bulgotanie (mam nadzieje) od bobaska poniżej pępka. ![]() Ja alko miałam 17 listopada ostatnio na urodzinach chrześniaka 10 dni później dowiedziałam się o ciąży. Cytat:
![]() Twin-maid musicie mi wybaczyć ... ale kalafior w głowie robi swoje i pewnie piszę czasem jasno dla samej siebie a inni normalni się po głowie pukają co za mnie za ułom jest! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzidzia wstydliwa (pewnie kobietka) ![]() Cytat:
![]() ~~~~~~~~~~~ Otóż moje drogie byłam w poradni u mojego lekarza. Oczywiście nie mają tam USG i dostałam skierowanie na jutro bo prywatnie u niego mam wizytę na 10 lutego dopiero i inaczej nie da rady chyba, że pojadę do szpitala ale skoro plamienie minęło to mogę poczekac do jutra i nic się nie stanie. Powiedział, że mam słaby organizm i widocznie będę musiała dalej leżeć a do jutra bezwzględny nakaz leżenia. Z wynikiem u niego mam się pojawić we czwartek w przychodni. Dalej duphaston i luteina plus magez i no-spa !! Badał mnie ginekologicznie i dalej utrzymuje mi się lekka grzybica ![]() Mam okropny humor. Nieprzespana noc daje mi w kość. Płaczę w poduszkę, głowa boli ogólnie jest do d*py!!
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zadomowienie
|
Zaczarowanadlaniego, moze dzis ladnie sie wyspisz czego ci bardzo zycze.
![]() |
#1967 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja w poprzedniej ciąży farbowałam w 11 tygodniu, tydzień przed weselem. W tej ciąży jeszcze nie byłam ale się wybieram. Z tego co mi wiadomo to farba nie szkodzi dziecku, chodzi jedynie o zapach utleniacza Moja cera też jest strasznie przesuszona ![]() Cytat:
Cytat:
ale fajnie że też już czujesz dzidziusia ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-01-28 o 20:19 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś po pracy, mega zmęczona. Jutro mam rozmowę w pracy odnośnie zmiany pracy na lżejszą, trzymajcie kciuki. Ja dziś rano szłam do pracy i jakieś 20 metrów przed pracą na wyjeździe ze szkoły usłyszałam odgłos spadającego czegoś metalowego- pierścionki (zaręczynowego i obrączki), kurde nie mam na palcach (dodam że palce mi schudły i pierścionki mi się zsuwają jak mam suche ręce) szukałam ich 20 minut, nawet jakaś obca Pani mi pomagała szukać no i dupaaa..Było jeszcze ciemno bo 7.30 była (w UK) Idę do pracy ryczę jak bóbr, siadam w szatani i dzwonie do tż i mówię że zgubiłam pierścionki, on taki zaspany mówi ze widział je wieczorem w kuchni na blacie, proszę go żeby szedł sprawdzić i co? Pięknie czekają na mnie w domku, ale ulga.. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zadomowienie
|
88natka no niezle ci powiem, akcja ze hej. Ale najwazniejsze ze nic nie zgubilas i jesli paluszki masz szcuplejsze to nie nos moze wcale tych cennosci bys czasem wlasnie nie miala takiej prawdziwej przygody.
![]() |
#1970 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszcze ze juz czujecie swoja dzidzie! Tez juz chce:p Cytat:
Ja zamierzam farbnac wlosy w przyszlym tyg, bede jakos w 11 tyg..mam nadzieje ze nic dziecko nie zaszkodzi ale musze bo wygladam niewyjsciowo:d Cytat:
![]() Hej ![]() Przepraszam ze nie nadrobilam wszystkiego ale ciezko z telefonu. Staram sie czytac nabiezaco ![]() Dziekuje tym co 3mali kciuki za moje egzaminy,czekam na wyniki.. Pozdrawiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez jagusia15 Czas edycji: 2014-01-28 o 21:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do plci to, tez juz baaardzo chielibysmy wiedziec, ale najwczesniej bedzie to mozliwe na nastepnej wizycie - 18.02. z tego co slyszalam - takie tam przesady ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
niezla historia, ale na szczescie dobrze, ze tylko ci sie wydawalo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Co do USG z TŻ nie wyobrażamy sobie nie iść razem na te 2 ważne: genetyczne i połówkowe
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I dobranoc laseczki! ![]()
![]() |
#1973 |
Rozeznanie
|
![]()
Ale naskrobalyscie, ze teraz muzze niezle nadrabiac
![]() U nas narazie ok, mdlosci odpuscily ale na mieso I tak patrzec nie moge ![]() ![]() ![]() Co do farbowania wlosow to farbowalam 4 dni temu ![]() ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2014-01-29 o 06:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może to osłabienie organizmu to takie chwilowe . Trzymam mocno kciuki żeby wszystko sie ułożyło i zebyś mogła się cieszyć tym stanem a nie zamartwiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
Jagusia15 to super że chodzisz do babki, ja chyba się zraziłam bo tej mojej, ale przecież nie wszystkie są takie jak ta moja
![]() niunia a ja zaś wyczytałam gdzieś że będzie dziewczynka jeśli jesteś blada, lewa pierś większa i śnią ci się okrągłe dzieci i jak na wróżbie igła z nitką nad brzuszkiem wskazuję koło. Natomiast chłopczyk to wtedy kiedy twoja twarz ma koloryt , prawa pierś większa i śnią ci się podłużne rzeczy :P a igła z nitką na brzuszki kieruję się wzdłuż. ![]() Tasia34 wiem że to nie wygląda tak różowo ale lepiej do tego podchodzić z uśmiechem niż obawiać się że te koncerty mogą nas wykończyć itd. ![]() AgnesD a na jaki kolorek farbowałaś? Ja ponownie zaczęłam dzień od jogurta i bułki i już czuję że powoli mnie mdłości biorą ![]() ![]() ![]() ![]() ale dziś nie ścielę łóżeczka więc śmiało będę sobie wylegiwać cały dzień ![]() ![]()
![]() |
#1976 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
Mi chyba mdłości na dobre odpuściły bo już od kilku dni czuję się dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na pewno będę się w tej sprawie kontaktowała z okulistą ![]() Cytat:
Ja zawsze chodziłam do facetów a teraz w ciąży chodzę do kobiety i też jestem bardzo zadowolona ![]() Co do pobierania krwi to ja byłam w poniedziałek z tym ,że ja jestem inna i lubie się przyglądać jak mi tą igłę wbijają ![]() Cytat:
Ja ostatnio nawet na ten temat z koleżanka rozmawiałam ponieważ u nas jest też taki przesąd ,że jak kobieta w ciąży ma ochotę na słodkości to urodzi dziewczynkę a jak na kwaśne i słone to chłopca ![]() A ta koleżanka przy każdej ciąży miała ochotę na słodycze w duuużych ilościach i urodziła 2 chłopców a dopiero ostatnio dziewczynkę ![]() Jak dla mnie to te przesądy można głęboko miedzy bajki włożyć ![]() Cytat:
oo a tego to jeszcze nie słyszałam ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-29 o 07:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
Niki19 dostalam od sis taka ksiazke ciaza tydzien po tygodniu i tam wlasnie tak pisalo
![]()
![]() |
#1978 |
Raczkowanie
|
Witan dziewczyny! i ja chciałabym dołączyć
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś miałam sen, że byłam na usg 3d i widziałam u mnie chłopczyka ![]() Wizytę następną mam 13.02 - wtedy ta przezierność karkowa itd. Nie mogę się spać od kilku dni, nie dość, że mnie kaszel męczy (tylko wieczorem) to i jeszcze mam takie swędzenie nóg, że to jest przegięcie! Miłego dnia dla Was ![]()
Nasze Małe Wielkie szczęście - Kamilek 28.08.2014r. ![]() Edytowane przez estella18 Czas edycji: 2014-01-29 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1980 |
Raczkowanie
|
Hm... to wtedy od piątku tak jak mi gin liczy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.