Mamusie sierpień 2014 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 15:53   #1951
mamuska11
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cześć dziewczyny czytam was od wczoraj na bierzaco ale nawet nie mam siły odpisywać napadła mnie jakaś straszna senność od Poniedziałku to praktycznie z łóżka nie wychodzę i śpię większość czasu strasznie mi słabo oddycha mi sie cieżko nie wiem co sie dzieje chyba dzidzius rośnie....... Tez mam duszności straszne normalne to ja uwielbiam jak jest w domu gorąco a teraz nie moge zasnąć wychodzę w nocy do ogródka pooddychac świeżym powietrzem no i woda przy łóżku to juz standard.... Poza tym wogole nie mam apetytu tylko same zachcianki na dziwne rzeczy np na truskawki w środku nocy a dziś na sok pomidorowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 16:21   #1952
anafora12345
Rozeznanie

A ja za to apetyt mam Tak się najadłam zapiekanego makaronu ze szpinakiem mozzarella i czosnkiem
Stary 2014-01-28, 16:26   #1953
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Hej Mogę dołączyć?
Mam 22 lata. Jestem w 11 tc i mam termin na 17 sierpień
Zaszłam w ciąże w drugim cyklu starań i bardzo się z tego cieszę bo widzę jakie sa problemy
Siedzę w domku i odpoczywam Jestem na zwolnieniu od samego początku
Witaj

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Fajny czas zakupów przed Wami
Ja mam mnóstwo ubranek po synku, a że nie podobają mi się dziewczynki ubrane całe na różowo, to niebieskie ciuszki będą w sam raz Kilka ubranek typowo dziewczęcych zakupię ale jak będę pewna, że mieszka we mnie Hania a nie synek

oo widzę ,że dla dziewczynki imię macie już wybrane bardzo ładne ,mój mąż właśnie mówi ,że jeśli będzie dziewczynka to on chce małą Hanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja juz po genetycznym super przezycie oczywiście duzy stres ale wszystko jest ok maluszek rosnie i słyszałam serduszko zakochalam sie
Lekarz w trakcie USG przelanczal na 3d maluszek wygląda na nich jak ufoludek wole zwykle.

Ja od samego początku na wizyty chodze z Tz i inaczej sobie nie wyobrażam, a wczoraj na badaniu krecil filmik wiec mamy dodatkowo pamiątkę
Super , że po genetycznym wszystko ok

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 16:28   #1954
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciazy zwinelam sobie w rulon dodatkowa kołdrę i była ok ale wtedy nawet nie wiedziałam ze są takie poduszki koleżanka mi powiedziała ale to był juz 8 miesiąc i stwierdziłam ze sie nie opłać juz kupować A tym razem zastanawiam sie czy nie zainwestować w ta poduszkę

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

ja mam wszystko różowe odłożone po Zuzi i jak bedzie chłopiec to napewno do pierwszego roku życia po domu napewno w różowe bede go ubierać przeciez takie małe dziecko i tak trzeba co chwile przebierać nie bede inwestowala w nowe ubranka jak w domu i tak tylko ja to widzę :p

Ja właśnie myślałam o tym, żeby po prostu kołdrę zrolować i tak się poratować nocą. W sumie efekt będzie ten sam a mi się ta poduszka nie będzie potem walać po domu, bo niestety miejsca nie ma za dużo na zbędne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
tak czuje sie lepiej, nawet posprzatalam mieszkanie a to sie ostatnio zadko zdarza, tylko czekam az chlopak wroci z pracy i umyje podloge bo ja nie moge sie schylac

noo mdlosci przeszly jak na razie, nie moglam patrzec na ser a teraz wcinam bulke z serem i szynka
No to jest duża poprawa u Ciebie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
czytam i czytam Wasze "przygody" z teściami i oczom nie wierzę. Ja to chyba los na loterii wygrałam. Mam naprawdę bardzo fajnych teściów
U mnie tak samo. Teściowa super kobieta, z teściem można pogadać jak z własnym ojcem, mam nadzieję, że Tż o swoich teściach też tak myśli.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny od jakiegoś tygodnia 10cm pod pępkiem z prawej strony czułam jakieś ruchy, nie byłam pewna bo wydawało mi się trochę za wcześnie, ale co innego mnie może tam lekko szturchać? Z dnia na dzień jakby coraz mocniej, więc to już mój dzidziuś
Wow szybko, ale Ci fajnie. Ja się nie mogę doczekać, to pierwsza ciąża, nawet nie wiem jakie to uczucie jak coś się wierci w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
A ja jakoś dziwnie się czuję
zrobiłam obiad to w ogóle mi nie smakował.. zjadłam coś innego choć wcale apetytu nie miałam ale byłam głodna a teraz zaś jakaś taka nijaka i śpiąca.. a ja już spałam przed obiadem.. też tak macie czasem że byście spały cały dzień?
Ja dzisiaj wstałam o 5.00 i za nic nie mogłam już zasnąć. Zrobiłam sobie cieple mleko i czekałam, aż się dom obudzi. A w nocy potrafię 3-5 razy wstawać na siku więc teoretycznie powinnam być śpiąca, a bywa z tym różnie. Bardziej jestem zmęczona niż usypiająca

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
moja aktywnosc w skali od 0 do 10 wynosi - 1 Jak spakowałam 1/4 reklamowki to serce mi tak walilo i bolal kregoslup ze poszlam lezec
Chce jakos zlapac troche kondycji bo to pomaga i przy porodzie i przy malenstwie Ale jak to zrobic, nie wiem

dobre, punkt dla TŻ-ta
Moj TŻ przeżywa że nie może być na USG, bo w pracy nie bedzie mial wolnego. Miałam nadzieję, ze będziemy w komplecie ech

ooooooooooo : love::l ove::lo ve:

Minimum 10 h w nocy ale najlepiej miedzy 1 w nocy a 11 przed poludniem Do tego o 18-19 jestem tak zmeczona ze sie tylko przebrac w pizamke i polezec w lozku Zaspałam na godz 11 do okulisty

Włosów nie farbuję ale paznokcie maluję, przyznaję się "bez bicia"

Ooo a czemu tak "nie przyjmują"?

witaj Za jakiś czas szok im przejdzie

WOW ależ wy aktywne, az mi głupio z moim lenistwem

odpoczywaj! leżakuj! Trzymam kciukasy za usg i maluszka

A propos poduszek rogali - kobieta na zdjęciu śpiąc w tym wygląda jak w uścisku kosmity Nie wiem czy sie zdecyduje, ja uzywam zwyklej prostej dlugiej poduchy narazie.

Dziewczyny czy wam tez tak duszno? i sucho? budze sie nawet 2 x w nocy bo mi sucho w nosie i w buzi. Od wczoraj chodzi nawilżacz powietrza, 3 litry wyparowały, klimat jak w dżunglii a ja nadal mam sahare w ustach
Mnie suszy w ustach w nocy, nie tyle chce mi się pić co muszę przepłukać usta.
Za to na początku budziłam się cała mokra od potu, nie ważne czy się opatuliłam mocno kołdrą czy nie.

Wczoraj nawet nie odpaliłam komputera, miałam jakiś spadek formy, za to dzisiaj mimo, że jestem na L4 musiałam trochę popracować eh. Ciężko było się za to zabrać.

Dziewczyny następną wizytę mam 10 lutego, to będzie już ok. 15 tc, rozumiem, że usg będzie przez brzuch i ten mój nieszczęsny Tż w końcu zobaczy owoc swojej pracy?
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 16:34   #1955
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Halinka pochwalisz się zabawkami z filcu. ?
No pewnie Ale to może w przyszłym tygodniu bo w tym mam trochę biegania jeszcze w sprawie ślubu no i oczywiście lekarza.

Byłam dzisiaj na chwilę w pracy. Patrzę na tych zmęczonych ludzi i cieszę się, że mnie tam nie ma.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 16:42   #1956
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

No i wymiotowalam , wiedzialam ze te mdlosci nie znacza nic dobrego..

Jeszcze oczwywiscie musialam sobie wlaczyc film ' handlarze dziecmi '
Rycze jak glupia na pewno bede miala koszmary

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 16:54   #1957
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja właśnie myślałam o tym, żeby po prostu kołdrę zrolować i tak się poratować nocą. W sumie efekt będzie ten sam a mi się ta poduszka nie będzie potem walać po domu, bo niestety miejsca nie ma za dużo na zbędne rzeczy.

No to jest duża poprawa u Ciebie

U mnie tak samo. Teściowa super kobieta, z teściem można pogadać jak z własnym ojcem, mam nadzieję, że Tż o swoich teściach też tak myśli.

Wow szybko, ale Ci fajnie. Ja się nie mogę doczekać, to pierwsza ciąża, nawet nie wiem jakie to uczucie jak coś się wierci w brzuchu.

Ja dzisiaj wstałam o 5.00 i za nic nie mogłam już zasnąć. Zrobiłam sobie cieple mleko i czekałam, aż się dom obudzi. A w nocy potrafię 3-5 razy wstawać na siku więc teoretycznie powinnam być śpiąca, a bywa z tym różnie. Bardziej jestem zmęczona niż usypiająca

Mnie suszy w ustach w nocy, nie tyle chce mi się pić co muszę przepłukać usta.
Za to na początku budziłam się cała mokra od potu, nie ważne czy się opatuliłam mocno kołdrą czy nie.

Wczoraj nawet nie odpaliłam komputera, miałam jakiś spadek formy, za to dzisiaj mimo, że jestem na L4 musiałam trochę popracować eh. Ciężko było się za to zabrać.

Dziewczyny następną wizytę mam 10 lutego, to będzie już ok. 15 tc, rozumiem, że usg będzie przez brzuch i ten mój nieszczęsny Tż w końcu zobaczy owoc swojej pracy?
Też mam wizytę 10 lutego No i mój Tż powiedział, że musi być
Jak lekarz sie zgadza to polecam nawet przy tym dowcipnym Krępowałam się, ale później sobie pomyślalam, że to przecież mój mąż i raczej wszystko widział No i w zasadzie to też jego dziecko i dlaczego tylko ja mam oglądać No ale jak kto lubi u mnie było ok bo gin miał ciemno w gabinecie tylko lampka na stole i monitor A ja leżałam tak, że nogą zasłoniłam wszystko

Cytat:
No i wymiotowalam , wiedzialam ze te mdlosci nie znacza nic dobrego..

Jeszcze oczwywiscie musialam sobie wlaczyc film ' handlarze dziecmi '
Rycze jak glupia na pewno bede miala koszmary
Ja to dzisiaj od samego rana mam taką huśtawkę nastrojów, że masakra No i brak apetytu od dwóch dni i takie dziwne uczucie jakby mi cos w gardle stało Masakra...

A teraz misisz obejrzeć sobie coś na rozluźnienie i może nie bedzie koszmarów
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 17:02   #1958
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Hej Mogę dołączyć?
Zaszłam w ciąże w drugim cyklu starań i bardzo się z tego cieszę bo widzę jakie sa problemy
Witaj i gratulacje

Twin--maid i Anafora ja tez myślę że na każdej wizycie będę miała usg, to takie bezcenne zobaczy maleństwo

dziewczyny czy chodzicie do lekarza z bólem głowy z powodu ciśnienia? Mnie dziś tak dziwnie pulsowało..zdrzemnęłam się ..nieco przeszło ale znajoma mówi że jak będzie się często powtarzać ból albo nie będzie przechodzić to mam do lekarza lub na pogotowie. A ja się obawiam że mnie wyśmieje .. bo przecież jestem w ciąży i dolegliwości są różne.
Na szczęście już mi trochę przeszło ale pytam tak na zapas gdyby się bóle powtórzyły itd.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 17:12   #1959
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Czytalyscie książkę Kwiat pustyni super książka zaraz film na 1 będzie .

Książkę czytałam kilka lat temu - naprawdę super. Film oglądaliśmy wczoraj na necie - OK, choć okrojony.

Cytat:
Twinn maid gratulacje 2 trymestru pewnie lepiej sie z tym czujesz.

Boli mnie glowa bo spadlo cisnienie..czy ktos zna na to jakies sposoby?
Jak nie to, to mdlosci i tak wlasnie wyglada moja ciaza
Mi gin powiedział, ze na ból głowy czysty paracetamol czyli Apap lub żeby strzelić sobie kawkę. Wcześniej kupiłam w aptece taki żel co się go schładza w zamrażarce i potem na czoło i ból uśmierza. Nazywa się Nexcare - o coś takiego http://allegro.pl/nexcare-coldhot-cl...912234682.html pomaga przy małym i średnim bólu.

Co do malowania paznokci to maluję a co do farbowania włosów to też farbuję. Ostatnio farbowałam będąc w 7t.

i witam wszystkie nowe mamuśki
Stary 2014-01-28, 17:24   #1960
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Aisog dziękuję ślicznie postaram się to zapamiętać na następny ból

Stary 2014-01-28, 17:44   #1961
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Też mam wizytę 10 lutego No i mój Tż powiedział, że musi być
Jak lekarz sie zgadza to polecam nawet przy tym dowcipnym Krępowałam się, ale później sobie pomyślalam, że to przecież mój mąż i raczej wszystko widział No i w zasadzie to też jego dziecko i dlaczego tylko ja mam oglądać No ale jak kto lubi u mnie było ok bo gin miał ciemno w gabinecie tylko lampka na stole i monitor A ja leżałam tak, że nogą zasłoniłam wszystko

Ja to dzisiaj od samego rana mam taką huśtawkę nastrojów, że masakra No i brak apetytu od dwóch dni i takie dziwne uczucie jakby mi cos w gardle stało Masakra...

A teraz misisz obejrzeć sobie coś na rozluźnienie i może nie bedzie koszmarów

Wiesz ja bym się nie krępowała, mój Tż pewnie też, ale raczej znokautowałby lekarza jakby widział jak on tą gumkę zakłada a potem mi ten sprzęt wkłada. Poród chyba przeżyłby lepiej niż to

Jak ostatnio liczyłam, że w sumie to 7 lekarzy mnie wyglądało z każdej strony w ciągu mojego życia to się za głowę złapał i zwątpił. Tyle chłopów...
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 17:57   #1962
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

hihihi no tak ja też wolę do faceta gina iść niż do babki.. kiedyś chodziłam do babki to była taka nie miła że nie ma co nawet o niej wspominać :P

Stary 2014-01-28, 19:16   #1963
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

niedawno bylo pisane na forum o CC.
Szczerze mowiac nie zastanawiam sie nad tym bo chce urodzic naturalnie, aczkolwiek ktos pisal o wadzie wzroku.
Ja mam wade wzroku jak bylam ostatnio u okulistki zeby nie sklamac z 4 lata temu to powiedziala ze jak nie bede nosila okularow to pogorszy mi sie wzrok na prawe oko i przestane cokolwiek widziec.

TEraz sie zastanawiam czy przez porod naturalny moze mi sie pogorszyc wzrok bo czytalam wiele o tym na internecie i juz zglupialam,

Za niedlugo trzeba wybrac sie do okulisty

Nasze szczescie
Stary 2014-01-28, 19:21   #1964
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
witaj

Co do ćwiczeń kiedyś też tak miałam ale jak znajdę sobie takie które mi podpasują to bym ćwiczyła codziennie.
Mój tż nie był tylko na pierwszej wizycie w 5tc a na 2 pozostałych był i teraz zawsze tak się umawiam żeby tż pasowało bo mi to wszystko jedno o której . Ale gin nie chciał na razie tż wpuścić powiedział że na tej wizycie go poprosi zobaczymy .
prywatny koncert powiadasz oby było ich jak najmniej
Ja tez co chwila latałam sprawdzać nawet w nocy świeciłam światło żeby sprawdzić a teraz już tak nałogowo nie sprawdzam i nie wpatruje się w ... papier

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

zmieniłaś avatar i nie mogłam zajarzyć kto to a teraz sobie przypominam goldena na zdjęciu
Wydaje mi się, że znajoma mega wscipska mogłaby mnie tutaj podglądać wiec pieska szybko zmieniłam... ale ten też zmienie jeszcze dziś

Nie chciał wpuścić tż? a w którym tc to było?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Fajny opis ćwiczeń
A co TŻ taki niedobry?
Impreza.... taaaa.... ostatni raz miałam alkohol w ustach w sierpniu 2012 roku Myślałam, że w tym roku już coś dobrego będę mogła skosztować na jakiejś rodzinnej imprezie (na inne na razie i tak nie chodzimy ), ale nieeee...
A bulgocze Ci wyżej, bo macica wypycha jelita ku górze
Dzidziusie szaleją poniżej pępka
Praca tż jest taka niedobra nigdy niczego nie mozna zaplanowac. Kiedyś z wakacji nas sciagali nawet ...long story

Tasia Wiem wiem ze poniżej pępuszka szaleje bobasek. Chodziło mi ze bulgotanie, przzewracanie w jelitach takie standardowe czuję właśnie powyżej pępka a bulgotanie (mam nadzieje) od bobaska poniżej pępka.

Ja alko miałam 17 listopada ostatnio na urodzinach chrześniaka 10 dni później dowiedziałam się o ciąży.

Cytat:
Dzięki

Ja mam różnicę 6 dni między tp a @ a z usg. Na ostatnim usg termin mi się wyrównał ale lekarz powiedział, że raczej nadal jest różnica tylko te ich "skale" sa dobre na wczesnej ciąży i wysokiej a na tę środkową są niezbyt dobre. Także na połówkowym usg dopiero przekonamy się czy termin się naprawdę wyrównał.

Dziecko jest teraz sporo poniżej pępka. Macica na wysokości pępka będzie dopiero bodajże koło 20tc. Także czujesz raczej jelita, które tak jak Tasia wspomniała są teraz wyżej

Ja od lutego 2011 piłam chyba ze 3 razy alkohol. najpierw ciąża, kp, potem długi czas brania leków przy których nie mogłam i parę razy coś tam spróbowałam a teraz znowu dłuższa przerwa
mnie tp się przesunął wg USG z 2 na 5 a już mi tak wbiło się z tym 2 sierpniem ze pewnie jak ktos zapyta to sie pomylę

Twin-maid musicie mi wybaczyć ... ale kalafior w głowie robi swoje i pewnie piszę czasem jasno dla samej siebie a inni normalni się po głowie pukają co za mnie za ułom jest!

Cytat:
angelika__2014 z tą imprezką to masz rację ale nawet jeśli dzidzia nam będzie dawać całonocny koncert to też będzie super potem razem będziemy spać do południa ..
w qupie raźniej będziemy siedzieć na forum i skrobać co to znowu za nocke mamy z koncertem

Cytat:
Hej dziewczynki ja juz po genetycznym super przezycie oczywiście duzy stres ale wszystko jest ok maluszek rosnie i słyszałam serduszko zakochalam sie
Lekarz w trakcie USG przelanczal na 3d maluszek wygląda na nich jak ufoludek wole zwykle.

Ja od samego początku na wizyty chodze z Tz i inaczej sobie nie wyobrażam, a wczoraj na badaniu krecil filmik wiec mamy dodatkowo pamiątkę

Angelika trzymam mocno kciuki aby z maluszkiem bylo wszystko ok.

[/COLOR]A niestety maluszek nie pokazal co ma między nóżkami a kolejne USG w 20-22 tyg wtedy beda badac narzady. I kolejny stresik.
za pomyślne badanie !
Dzidzia wstydliwa (pewnie kobietka)

Cytat:

dziewczyny czy chodzicie do lekarza z bólem głowy z powodu ciśnienia? Mnie dziś tak dziwnie pulsowało..zdrzemnęłam się ..nieco przeszło ale znajoma mówi że jak będzie się często powtarzać ból albo nie będzie przechodzić to mam do lekarza lub na pogotowie. A ja się obawiam że mnie wyśmieje .. bo przecież jestem w ciąży i dolegliwości są różne.
Na szczęście już mi trochę przeszło ale pytam tak na zapas gdyby się bóle powtórzyły itd.
Mnie dziś cały dzień głowa boli. Drzemka niby pomogła jak u ciebie ale teraz znowu mnie ćmi. Przydałaby się "Goździkowa" Widzę, że nas tutaj wspomogła koleżanka i napisała o plastrach chłodzących ... trzeba wypróbować.

~~~~~~~~~~~

Otóż moje drogie byłam w poradni u mojego lekarza. Oczywiście nie mają tam USG i dostałam skierowanie na jutro bo prywatnie u niego mam wizytę na 10 lutego dopiero i inaczej nie da rady chyba, że pojadę do szpitala ale skoro plamienie minęło to mogę poczekac do jutra i nic się nie stanie. Powiedział, że mam słaby organizm i widocznie będę musiała dalej leżeć a do jutra bezwzględny nakaz leżenia. Z wynikiem u niego mam się pojawić we czwartek w przychodni. Dalej duphaston i luteina plus magez i no-spa !! Badał mnie ginekologicznie i dalej utrzymuje mi się lekka grzybica

Mam okropny humor. Nieprzespana noc daje mi w kość. Płaczę w poduszkę, głowa boli ogólnie jest do d*py!!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 19:26   #1965
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Mam okropny humor. Nieprzespana noc daje mi w kość. Płaczę w poduszkę, głowa boli ogólnie jest do d*py!!
niedlugo wszystko minie, glowa do gory badz silna

Nasze szczescie
Stary 2014-01-28, 19:52   #1966
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Zaczarowanadlaniego, moze dzis ladnie sie wyspisz czego ci bardzo zycze.

Stary 2014-01-28, 20:16   #1967
88natka
Zadomowienie

Cytat:

Wg OM mam 13+2 czyli idzie 14 tydzień tak? bo co kobieta to tłumaczy inaczej i ma inne teorie sama już czasem wole przytaknąć i podaje wg tego jak mi pokazuje kalendarz internetowy. Wg USG ze szpitala tydzień temu lekarz powiedział że Bobas wygląda na 12 tydzień.
Takie trzepotanie jak mała rybka w woreczku przewożona do domowego akwarium,
Właśnie przyszłam z ogrodu z psem i opadłam na kanapę .... po chwili czuje bulbullllbuul poniżej pępka ok 5 cm. Dokładnie w tym samym miejscu co poprzednio.
super że już czujesz ruchy 13+2 to już jest 14 tydzień. 1 dzień miesiączki czyli 0+1 to 1 tydzień.
Cytat:
Napisane przez 88Camelia88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny chciałabym do was dołączyć. Wczoraj rozpoczal sie 10 tc. Termin na 28 sierpień tylko dziś ten dzień taki inny, smutny... Rodzina przyjęła wiadomość o ciazy wielkim szokiem. Troche sie to na mnie odbilo, nie poszlam dzis do pracy - bol zatok i mdlosci calkowicie mnie unieruchomily ((
hej Szkoda że rodzice tak to przyjęli ale nie denerwuj się da dobra dzidziusia
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Dzięki za link. Świetna ta poducha! Chcę ją mieć chociaż teraz jestem tak uboga jak nigdy:
1) Budujemy dom więc wiadomo, studnia bez dna
2) samochód mi sie zepsuł i zostawiłam już 530 zł u mechanika ale jeszcze wszystko nie jest zrobione, w sobote musze go jeszcze raz zaprowadzić
3) wizyty u gina i badania

Normalnie pracuję i piszę dwie prace mgr za kasę żeby sobie dorobić
my też mieliśmy budować dom, dalej to moje skryte marzenie ale skończyło się na tym że kupiliśmy w UK dom w maju tego roku, rozumiem ile to pieniędzy pochłania.
Cytat:
Napisane przez marietka84 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
Poprosilabym o dopisanie mnie do listy: Ania, lat 27, TP-25.08.2014
Dziekuje

Chcialabym Was zapytac jak wyglada Wasza cera i wlosy na tym etapie ciazy.
Mam bowiem ogromny problem i nie moge sobie z nim poradzic:
1.wlosy sa bardzo suche,placza sie,mimo iz musze je myc codziennie (u nasady sie przetluszczaja)
2. W okolicach nosa,ust i oczu skora jest sucha i wyraznie zaczerwieniona
3. Na szyi, karku wyskakuja mi ropne wykwity.

Nadmienie,iz we wrzesniu bralam slub(wowczas odstawilam tez tabletki). Czulam,ze nigdy dotad nie bylam tak piekna,wygladalam rewelacyjnie...
Teraz to jakas makabra

Planuje sciac wlosy i uzyc najmniej inwazyjnej farby do odrostow (jestem farbowana blondynka).

Czy konsultowalyscie sie juz z lekarzem odnosnie farbowania?czy jest to bezpieczne w ciazy?
Jezeli ktos ma podobny problem (jak na poczatku) i potrafi mu zaradzic,bede wdzieczna za odpowiedz.

Ps poza tym zadnych negatywnych objawow (mdlosci,zgaga,sennosc,cz este oddawanie moczu).jestem szczesliwa
Alez sie rozpisalam!
hej
ja w poprzedniej ciąży farbowałam w 11 tygodniu, tydzień przed weselem. W tej ciąży jeszcze nie byłam ale się wybieram. Z tego co mi wiadomo to farba nie szkodzi dziecku, chodzi jedynie o zapach utleniacza
Moja cera też jest strasznie przesuszona i strasznie dużo wyprysków mam.
Cytat:
Średnia z 12 mcy

Byłam u gina - morfologia piękna, bakteriami w moczu mam się nie przejmować, w środku też wszystko bardzo dobrze - ale niestety to tsh mu się nie podoba i mam iść do endokrynologa w związku z podejrzeniem nadczynności tarczycy
super że morfologia piękna. Trzymam kciuki za endokrynologa.
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam tez tak duszno? i sucho? budze sie nawet 2 x w nocy bo mi sucho w nosie i w buzi. Od wczoraj chodzi nawilżacz powietrza, 3 litry wyparowały, klimat jak w dżunglii a ja nadal mam sahare w ustach
u mnie przy łóżku stoi woda.
Cytat:

Tak w ogóle to witam się w II trymestrze
ale fajnie że też już czujesz dzidziusia
za 2 trymestr
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Można dołączyć?

Jestem mamą 13 miesięcznego chłopca. Obecnie tp wypada na 6 sierpnia, czyli jestem w 12 tygodniu. Obecna ciąża przebiega dużo spokojniej niż pierwsza. Co prawda mam mdłości i dokucza mi wstręt do zapachów oraz senność, ale to nic w porównaniu z 5 m-cami wymiotów w poprzedniej.

Życzę każdej spokojnych kolejnych miesięcy bez niemiłych niespodzianek
hej

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2014-01-28 o 20:19
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:37   #1968
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Witaj wśród sierpióweczek
oby czas z Nami do rozwiązania upływał szybciej i radośniej

~~~~~~~~~~~~~~
Gapa ze mnie. Zapomniałam wcześniej napisać, tak więc uprzejmie proszę o zmianę na pierwszej stronie. Termin przesunął mi się na 5 sierpnia.
Dziękuję.
zaraz zmieniam
Cytat:
Hej Mogę dołączyć?
hej
Cytat:

Co do tego kataru to można brac sterydy ale lekarz odradzil jedynie przepisal jakiś żel nawilżający i wodę .
Twin-made Gratuluję 2 trym :p

Angelika trzymam mocno kciuki aby z maluszkiem bylo wszystko ok.

Halinka po chwalisz się zabawkami z filcu. ?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

A niestety maluszek nie pokazal co ma między nóżkami a kolejne USG w 20-22 tyg wtedy beda badac narzady. I kolejny stresik.

super że wizyta udana

Ja dziś po pracy, mega zmęczona. Jutro mam rozmowę w pracy odnośnie zmiany pracy na lżejszą, trzymajcie kciuki.

Ja dziś rano szłam do pracy i jakieś 20 metrów przed pracą na wyjeździe ze szkoły usłyszałam odgłos spadającego czegoś metalowego- pierścionki (zaręczynowego i obrączki), kurde nie mam na palcach (dodam że palce mi schudły i pierścionki mi się zsuwają jak mam suche ręce) szukałam ich 20 minut, nawet jakaś obca Pani mi pomagała szukać no i dupaaa..Było jeszcze ciemno bo 7.30 była (w UK) Idę do pracy ryczę jak bóbr, siadam w szatani i dzwonie do tż i mówię że zgubiłam pierścionki, on taki zaspany mówi ze widział je wieczorem w kuchni na blacie, proszę go żeby szedł sprawdzić i co? Pięknie czekają na mnie w domku, ale ulga.. Taka jestem ostatnio zakręcona że masakra, wczoraj je ściągnęłam bo ciasto wyrabiałam na babeczki

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:25   #1969
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

88natka no niezle ci powiem, akcja ze hej. Ale najwazniejsze ze nic nie zgubilas i jesli paluszki masz szcuplejsze to nie nos moze wcale tych cennosci bys czasem wlasnie nie miala takiej prawdziwej przygody.

Stary 2014-01-28, 21:36   #1970
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
hihihi no tak ja też wolę do faceta gina iść niż do babki.. kiedyś chodziłam do babki to była taka nie miła że nie ma co nawet o niej wspominać :P
Ja chodze do babki i nie znam lepszego gin!

Cytat:
Wydaje mi się, że znajoma mega wscipska mogłaby mnie tutaj podglądać wiec pieska szybko zmieniłam... ale ten też zmienie jeszcze dziś

Praca tż jest taka niedobra nigdy niczego nie mozna zaplanowac. Kiedyś z wakacji nas sciagali nawet ...long story

Tasia Wiem wiem ze poniżej pępuszka szaleje bobasek. Chodziło mi ze bulgotanie, przzewracanie w jelitach takie standardowe czuję właśnie powyżej pępka a bulgotanie (mam nadzieje) od bobaska poniżej pępka.

Ja alko miałam 17 listopada ostatnio na urodzinach chrześniaka 10 dni później dowiedziałam się o ciąży.

mnie tp się przesunął wg USG z 2 na 5 a już mi tak wbiło się z tym 2 sierpniem ze pewnie jak ktos zapyta to sie pomylę

Twin-maid musicie mi wybaczyć ... ale kalafior w głowie robi swoje i pewnie piszę czasem jasno dla samej siebie a inni normalni się po głowie pukają co za mnie za ułom jest!

w qupie raźniej będziemy siedzieć na forum i skrobać co to znowu za nocke mamy z koncertem

za pomyślne badanie !
Dzidzia wstydliwa (pewnie kobietka)

Mnie dziś cały dzień głowa boli. Drzemka niby pomogła jak u ciebie ale teraz znowu mnie ćmi. Przydałaby się "Goździkowa" Widzę, że nas tutaj wspomogła koleżanka i napisała o plastrach chłodzących ... trzeba wypróbować.

~~~~~~~~~~~

Otóż moje drogie byłam w poradni u mojego lekarza. Oczywiście nie mają tam USG i dostałam skierowanie na jutro bo prywatnie u niego mam wizytę na 10 lutego dopiero i inaczej nie da rady chyba, że pojadę do szpitala ale skoro plamienie minęło to mogę poczekac do jutra i nic się nie stanie. Powiedział, że mam słaby organizm i widocznie będę musiała dalej leżeć a do jutra bezwzględny nakaz leżenia. Z wynikiem u niego mam się pojawić we czwartek w przychodni. Dalej duphaston i luteina plus magez i no-spa !! Badał mnie ginekologicznie i dalej utrzymuje mi się lekka grzybica

zazdroszcze ze juz czujecie swoja dzidzie! Tez juz chce:p

Cytat:
super że już czujesz ruchy 13+2 to już jest 14 tydzień. 1 dzień miesiączki czyli 0+1 to 1 tydzień.

hej Szkoda że rodzice tak to przyjęli ale nie denerwuj się da dobra dzidziusia

my też mieliśmy budować dom, dalej to moje skryte marzenie ale skończyło się na tym że kupiliśmy w UK dom w maju tego roku, rozumiem ile to pieniędzy pochłania.

hej
ja w poprzedniej ciąży farbowałam w 11 tygodniu, tydzień przed weselem. W tej ciąży jeszcze nie byłam ale się wybieram. Z tego co mi wiadomo to farba nie szkodzi dziecku, chodzi jedynie o zapach utleniacza
Moja cera też jest strasznie przesuszona i strasznie dużo wyprysków mam.

super że morfologia piękna. Trzymam kciuki za endokrynologa.

u mnie przy łóżku stoi woda.

ale fajnie że też już czujesz dzidziusia
za 2 trymestr

hej

Ja zamierzam farbnac wlosy w przyszlym tyg, bede jakos w 11 tyg..mam nadzieje ze nic dziecko nie zaszkodzi ale musze bo wygladam niewyjsciowo:d

Cytat:
zaraz zmieniam

hej

super że wizyta udana

Ja dziś po pracy, mega zmęczona. Jutro mam rozmowę w pracy odnośnie zmiany pracy na lżejszą, trzymajcie kciuki.

Ja dziś rano szłam do pracy i jakieś 20 metrów przed pracą na wyjeździe ze szkoły usłyszałam odgłos spadającego czegoś metalowego- pierścionki (zaręczynowego i obrączki), kurde nie mam na palcach (dodam że palce mi schudły i pierścionki mi się zsuwają jak mam suche ręce) szukałam ich 20 minut, nawet jakaś obca Pani mi pomagała szukać no i dupaaa..Było jeszcze ciemno bo 7.30 była (w UK) Idę do pracy ryczę jak bóbr, siadam w szatani i dzwonie do tż i mówię że zgubiłam pierścionki, on taki zaspany mówi ze widział je wieczorem w kuchni na blacie, proszę go żeby szedł sprawdzić i co? Pięknie czekają na mnie w domku, ale ulga.. Taka jestem ostatnio zakręcona że masakra, wczoraj je ściągnęłam bo ciasto wyrabiałam na babeczki
Dobrze ze pierscionki sa i oczywiscie 3mam kciuki!

Hej ja tak na szybko z telefonu bo juz w lozku..padam ze zmeczenia. Jutro rano ide na krew mocz itp i juz sie stresuje;p bardzo sie boje krwi, zawsze mdleje wiec moze byc ciekawie:p

Przepraszam ze nie nadrobilam wszystkiego ale ciezko z telefonu. Staram sie czytac nabiezaco
Dziekuje tym co 3mali kciuki za moje egzaminy,czekam na wyniki..

Pozdrawiam

Edytowane przez jagusia15
Czas edycji: 2014-01-28 o 21:42
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:59   #1971
niunia13140710
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Widzę, że dużo z Was czuje już dzidzię Mi raz się wydawało, że coś mnie tam zagilgotało ale to pewnie jakieś omamy
Teraz jak pójdę na wizytę to pewnie się okaże, że według usg dzidzia jest młodsza bo już ostatnio była za malutka jak na 10 tydzień... Także to jeszcze za wcześnie na czucie ruchów pewnie

Chciałabym już wiedzieć co tam w brzuszku siedzi Wszyscy nam wróżą dziewczynkę a my z tż-tem mówimy, że chłopiec
Stwierdziłam, że jak poznamy płeć to kupię pierwsze ciuszki ale chyba nie wytrzymam do tego czasu i już wcześniej coś kupię w jakimś neutralnym kolorze
Dziewczyny, ja na razie nic nie czuję, a przynajmniej to co być może wydaje mi sie ze to nasza Fasolka, jest tylko takim lekkim "bulgotaniem", jak ktoras z was to nazwala. ale nie jestem pewna, moze cos sobie uroilam :P

A co do plci to, tez juz baaardzo chielibysmy wiedziec, ale najwczesniej bedzie to mozliwe na nastepnej wizycie - 18.02.
z tego co slyszalam - takie tam przesady - to jesli przyszla mama "brzydnie" w ciazy, to znaczy ze bedzie dziewczynka, bo wyciaga od mamy urode, a jesli cera, wlosy sie poprawia i mama "pieknieje", to zwiastuje chlopca i w sumie powiem wam, ze na moich znajmych i kuzynkach to sie sprawdza, byc moze przypadkiem, ale jednak :P wiec moze cos w tym jest

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:

niezla historia, ale na szczescie dobrze, ze tylko ci sie wydawalo ja tez osttanio strasznie zakrecona chodze, np. wstawiam naczynia do zmywarki, i zapominam ja wlaczyc hehhe, potem jak po kilku dobrych minutach cos mi nie pasuje, ze za cicho jest i ze "nie chodzi", to ide i okazuje sie ze w ogole nie wcisnelam guzika :P tak juz chyba ze 3 razy mialam :P
niunia13140710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:28   #1972
Tasia34
Wtajemniczenie

Co do USG z TŻ nie wyobrażamy sobie nie iść razem na te 2 ważne: genetyczne i połówkowe Genetyczne mam 6 lutego, dziś się zapisałam

Cytat:
angelika__2014 z tą imprezką to masz rację ale nawet jeśli dzidzia nam będzie dawać całonocny koncert to też będzie super potem razem będziemy spać do południa ..
To nie wygląda tak różowo

Cytat:
Hej Mogę dołączyć?
Hej!

Cytat:
Ja mam mnóstwo ubranek po synku, a że nie podobają mi się dziewczynki ubrane całe na różowo, to niebieskie ciuszki będą w sam raz Kilka ubranek typowo dziewczęcych zakupię ale jak będę pewna, że mieszka we mnie Hania a nie synek

Zaczarowana, mnie też przed porodem wszystko wydawało się za małe a potem okazało się, że synek "topił się" w rozmiarze 56
Mam tak samo z ubrankami I z rozmiarem 56 też tak było Ale dość szybko wyrósł (teraz 74 )

Cytat:
Gratuluję, super!

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Wiesz ja bym się nie krępowała, mój Tż pewnie też, ale raczej znokautowałby lekarza jakby widział jak on tą gumkę zakłada a potem mi ten sprzęt wkłada. Poród chyba przeżyłby lepiej niż to
leżę

Cytat:
TEraz sie zastanawiam czy przez porod naturalny moze mi sie pogorszyc wzrok bo czytalam wiele o tym na internecie i juz zglupialam,
Chyba nie. Tu chodzi o poważne wady wzroku i ryzyko odklejenia rogówki (?) podczas porodu.

Cytat:
Będzie coraz lepiej II trymestr jest cudny, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybko z telefonu bo juz w lozku..padam ze zmeczenia. Jutro rano ide na krew mocz itp i juz sie stresuje;p bardzo sie boje krwi, zawsze mdleje wiec moze byc ciekawie:p

I dobranoc laseczki!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 06:35   #1973
AgnesD
Rozeznanie

Talking Dot.: Mamusie sierpień 2014

Ale naskrobalyscie, ze teraz muzze niezle nadrabiac

U nas narazie ok, mdlosci odpuscily ale na mieso I tak patrzec nie moge calkiem inaczej niz w 1 ciazy - moze dziewczynka bedzie tym razem

Co do farbowania wlosow to farbowalam 4 dni temu mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam dzidzi, bo niezbyt potem sie czulam
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Edytowane przez AgnesD
Czas edycji: 2014-01-29 o 06:37
AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 06:43   #1974
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
K
Co do malowania paznokci to maluję a co do farbowania włosów to też farbuję. Ostatnio farbowałam będąc w 7t.
Ja ostatnio malowałam 10 grudnia ale nie wiedziałam ze jestem w ciąży dopiero 13 zrobiłam test i pokazały się 2 kreseczki
Cytat:

A no jeśli masz znajomą wścibską to lepiej zmienić . Ja ostatnio byłam u gin to był 9t3d i nie chciał go wpuścić
Może to osłabienie organizmu to takie chwilowe . Trzymam mocno kciuki żeby wszystko sie ułożyło i zebyś mogła się cieszyć tym stanem a nie zamartwiać
Cytat:
No to niezłą przygodę miałaś . Całe szczęście że pierścionki zostały w domu
Cytat:
Co do USG z TŻ nie wyobrażamy sobie nie iść razem na te 2 ważne: genetyczne i połówkowe Genetyczne mam 6 lutego, dziś się zapisałam
No właśnie ja też i mam nadzieję ze teraz tż ze mną wejdzie
Stary 2014-01-29, 06:49   #1975
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Jagusia15 to super że chodzisz do babki, ja chyba się zraziłam bo tej mojej, ale przecież nie wszystkie są takie jak ta moja

niunia a ja zaś wyczytałam gdzieś że będzie dziewczynka jeśli jesteś blada, lewa pierś większa i śnią ci się okrągłe dzieci i jak na wróżbie igła z nitką nad brzuszkiem wskazuję koło.
Natomiast chłopczyk to wtedy kiedy twoja twarz ma koloryt , prawa pierś większa i śnią ci się podłużne rzeczy :P a igła z nitką na brzuszki kieruję się wzdłuż. ale czy to prawda to nie wiem :P

Tasia34 wiem że to nie wygląda tak różowo ale lepiej do tego podchodzić z uśmiechem niż obawiać się że te koncerty mogą nas wykończyć itd.

AgnesD a na jaki kolorek farbowałaś?

Ja ponownie zaczęłam dzień od jogurta i bułki i już czuję że powoli mnie mdłości biorą
ale dziś nie ścielę łóżeczka więc śmiało będę sobie wylegiwać cały dzień

Stary 2014-01-29, 07:12   #1976
niki19
Zadomowienie

Hej
Mi chyba mdłości na dobre odpuściły bo już od kilku dni czuję się dobrze

Cytat:
niedawno bylo pisane na forum o CC.
Szczerze mowiac nie zastanawiam sie nad tym bo chce urodzic naturalnie, aczkolwiek ktos pisal o wadzie wzroku.
Ja mam wade wzroku jak bylam ostatnio u okulistki zeby nie sklamac z 4 lata temu to powiedziala ze jak nie bede nosila okularow to pogorszy mi sie wzrok na prawe oko i przestane cokolwiek widziec.

Za niedlugo trzeba wybrac sie do okulisty
Ja też mam wadę wzroku co prawda może nie jakąś bardzo dużą (chociaż od ostatniej wizyty czuję ,że mi się pogłębiła ) ale dla mnie jest spora . bo bez okularów już sobie nie wyobrażam funkcjonowania
Ja na pewno będę się w tej sprawie kontaktowała z okulistą też chciałabym urodzić naturalnie jeśli nie będzie żadnych przeciwwskazań .

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Ja chodze do babki i nie znam lepszego gin!

Ja zawsze chodziłam do facetów a teraz w ciąży chodzę do kobiety i też jestem bardzo zadowolona

Co do pobierania krwi to ja byłam w poniedziałek z tym ,że ja jestem inna i lubie się przyglądać jak mi tą igłę wbijają

Cytat:
Napisane przez niunia13140710 Pokaż wiadomość
z tego co slyszalam - takie tam przesady - to jesli przyszla mama "brzydnie" w ciazy, to znaczy ze bedzie dziewczynka, bo wyciaga od mamy urode, a jesli cera, wlosy sie poprawia i mama "pieknieje", to zwiastuje chlopca i w sumie powiem wam, ze na moich znajmych i kuzynkach to sie sprawdza, byc moze przypadkiem, ale jednak :P wiec moze cos w tym jest

Ja ostatnio nawet na ten temat z koleżanka rozmawiałam ponieważ u nas jest też taki przesąd ,że jak kobieta w ciąży ma ochotę na słodkości to urodzi dziewczynkę a jak na kwaśne i słone to chłopca
A ta koleżanka przy każdej ciąży miała ochotę na słodycze w duuużych ilościach i urodziła 2 chłopców a dopiero ostatnio dziewczynkę
Jak dla mnie to te przesądy można głęboko miedzy bajki włożyć

Cytat:

niunia a ja zaś wyczytałam gdzieś że będzie dziewczynka jeśli jesteś blada, lewa pierś większa i śnią ci się okrągłe dzieci i jak na wróżbie igła z nitką nad brzuszkiem wskazuję koło.
Natomiast chłopczyk to wtedy kiedy twoja twarz ma koloryt , prawa pierś większa i śnią ci się podłużne rzeczy :P a igła z nitką na brzuszki kieruję się wzdłuż. ale czy to prawda to nie wiem :P

oo a tego to jeszcze nie słyszałam

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-01-29 o 07:14
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:27   #1977
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Niki19 dostalam od sis taka ksiazke ciaza tydzien po tygodniu i tam wlasnie tak pisalo

Stary 2014-01-29, 08:25   #1978
estella18
Raczkowanie

Witan dziewczyny! i ja chciałabym dołączyć jestem Magda i mam 23 lata Jestem obecnie w 10t+6d ) już od jutra 12tydzień ! TP wyznaczony z OM na 21.08.

Dziś miałam sen, że byłam na usg 3d i widziałam u mnie chłopczyka
Wizytę następną mam 13.02 - wtedy ta przezierność karkowa itd.

Nie mogę się spać od kilku dni, nie dość, że mnie kaszel męczy (tylko wieczorem) to i jeszcze mam takie swędzenie nóg, że to jest przegięcie!

Miłego dnia dla Was

Edytowane przez estella18
Czas edycji: 2014-01-29 o 08:28
estella18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:47   #1979
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez estella18 Pokaż wiadomość
Witan dziewczyny! i ja chciałabym dołączyć jestem Magda i mam 23 lata Jestem obecnie w 10t+6d ) już od jutra 12tydzień ! TP wyznaczony z OM na 21.08.

Dziś miałam sen, że byłam na usg 3d i widziałam u mnie chłopczyka
Wizytę następną mam 13.02 - wtedy ta przezierność karkowa itd.

Nie mogę się spać od kilku dni, nie dość, że mnie kaszel męczy (tylko wieczorem) to i jeszcze mam takie swędzenie nóg, że to jest przegięcie!

Miłego dnia dla Was
witaj ale jutro masz 11 tydzień dopiero 11t1d wtedy jest 12 . Ja też mam 13.02 wizytę i usg genetyczne
Stary 2014-01-29, 08:51   #1980
estella18
Raczkowanie

Hm... to wtedy od piątku tak jak mi gin liczy bo korzystam z kilku aplikacji na telefonie i w internecie to już od jutra nalicza mi 12 tydz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości