|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
agusia no logiczne ze niektore jedza wiecej bo sa starsze
moj ma 4miesiace i sprobowal jablko ale juz mu nie daje jedyne co to soczek jablkowy ale jak nie pryzniesie efektow to rezygnuje stopniowo bedziesz rozszerzac diete az za dwa miesiace bedziesz podawac zupke, obiadek i owoce plus dwa, trzy razy mleko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
ja karmię (kp) jakieś 20 -30 minut przed kąpielą (ale tak tylko trochę), inaczej jest ryk bo dziecko głodne. Później kąpiel, pielęgnacja, chwilka wspólnego leżakowania i cyc żeby dojadł i ładnie spał. Taki sposób się u nas sprawdza. |
|
|
|
|
#273 | |||
|
Zakorzenienie
|
wrócilismy od moich rodziców, moja mama mówiłą, że jej się śniło, że mieliśmy drugiego syna
![]() Cytat:
może się skusi bo teściowa lubi zakupki Cytat:
i my ![]() Cytat:
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Jakimś cudem nie ma. Dobrze, że teściowa pielęgniarka więc wiedziała mniej więcej co robić zaraz po oparzeniu.
Teraz jak widzę jak np. siostrzeniec przechodzi koło kuchenki gdzie coś się piecze, to już mam przerażenie w oczach. |
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Teacherka i Zuzia
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kilka stron poprzedniego i 10 nowego wątku w jedną moją noc? Seriously? Witam nowo ujawnioną mamę! Jutro wizyta u chirurga od kręgosłupa w związku z moją kością Wiem, że z tym smęce tutaj ciągle, ale serio nie móc usiaść na dupie przez ponad 3 miesiące to już jest hardcore jaki mnie uprzednio w życiu nie spotkał i muszę się wyżalić ![]() A tu trochę dla uśmiechu ![]() ![]()
|
|
|
|
#278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a powiem szczerze ze bylam mile zaskoczona Amelka w ogole nie darla koparki tylko wszystkich obserwowala osluchowo czysto, zalecenia takie do ktorych sama z siebie stosuje sie od 4 dni heh wiec zadnej nowej informacji nie uzyskalam ![]() Cytat:
Cytat:
Amelka tez nosi ubrania 62, tylko body 68. i wazy 6,1 kg wg dzisiejszego wazenia. Blanka w tym wieku wazyla 5600 a sie klockiem 3600 urodzila wiec... nie ma sie co zamartwiac. bedzie drobna i tyle, jedynym problemem beda spodnie
|
||||
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole to dzis byl pan ze spoldzielni i mam naprawione ogrzewanie
hurrrrrraaaa jest juz 20stopni w domu w sumie jeszcze jeden stopien i dla mnie bomba Maciek dzis caly dzien kazal sie rozbierac a co do samodzielnej zabawy to roznie to jest czasem ani 5 minut sie sam nie pobawi a teraz przed kapiela wojowal.godzine sam i jak podchodzilam to sie do mnie smial ale wracal od razu do swojej zabawy czyli jedzenie stopek i spiewanie grrrr rrrr ruuuu rrraaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też dałam mu pierwszą marchewkę jak miał 4 miesiące i codziennie daję po pół słoiczka.Twoja Majeczka ma piękną wage
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic nie kupiłam, powiedziała, że jak mam bepanthen to będzie najlepszy, bo sudocrem może za bardzo wysuszaćKamil 43 a Emilka jeszcze nie wiem
|
|
#283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób córci życzęCytat:
naprawdę miał dużo szczęścia, że nei widać, a jak teraz się czuje, po operacji ![]() ostatnio mało co nadrabiałam, tyły mam okropne, co się dzieje, szpital, jakiś zabieg, badania? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a bo najbardzie rzucały mi się w oczy rozmiary 68, 74, waga z 7kg dzisiaj moja córka uśiła się ekspresem, ani razu nie miałknęła, bajka, buziak i poszłam sprawdzić czy aby na pewno już śpi
|
||||
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam, później to zrobię. Tassiu napisałaś, że w sprawie glutenu radzisz się znajomego z usa. Napiszesz jakie on ma zdanie? Ja kawę piję, 2x dziennie rozpuszczalną. Z Miloszem ani lepiej ani gorzej. Okropny jest ten katar bo ciężko mu oddychać. Mało w dzień spał, teraz padł przy piersi. |
|
|
|
#285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
woow juz nowy watek
szybkie jestescie![]() zachwile bede nadrabiac ![]() przyszla do mnie kuzynka, uspilam dziecko a teraz otworzylam butelke wina.....mniamm rok nie pilam alkoholunoi w koncu dzis znalazlam i kupilam ciuszki na chrzest, juz bede miec w koncu spokoj
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
miejmy nadzieję, że z Zuzią wszystko ok.
Za to wiemy co u t_89 ![]()
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przy okazji pytalam.o to jak wprowadzic mackowi on twierdzi ze tak samo jak innym.dzieciom (ktorych matki nie maja celiakii) czyli 5,6miesiac zycia wg niego ekspozycja to nie jest zla rzecz ale nie ma potrzeby robic tego dluzej niz dwa tygodnie bo pierwsze objawy jak beda mialy wystapic to i tak wystapia i wystarczy max pare dni ale bede jeszcze z nim na najblizszym spotkaniu gadac bo od swiat jest w pl i podpytam i upewnie sie jeszcze raz bo za jaks miesiac startuje rowniez z glutenem a pediatrom nie wierze w tej kwestii ani.krzty bo nadal wiekszosc z nich uwaza ze z celiakii sie wyrasta co ciekawe w usa juz dawno wiedziano ze tak nie jest a w polsce tak tlukli ludziom do glowy jeszcze przez 20lat taka nie znajomosc najnowszych badan w tym.zakresie doporwadzila znajomego tz do naprawde ciezkich powiklan w wieku doroslym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzinka miala zabieg dzisiaj, mieli robic przetoke do brzuszka ale okazalo sie ze nie ma potrzeby, musieli ratowac nereczke malutkiej. Cytat:
|
||
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja męczyłam, bo wszyscy mówili, że urodzę wcześniej. A tu dooopka dzień przed terminem. Ale pewnie jak czytałas poszlo ekspresem. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- jestem tak cwana, że zalogowalam się na każdej stronie hiszpańskiej dla dzieci z której można dostać bezplatne próbki.
|
|
#294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby szybko wyzdrowiał![]() złe kobiety jesteście Cytat:
Cytat:
za Zuzię iTeacherkę, żeby się trzymała
|
|||
|
|
|
#295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
agravka jestem z Bialej Podlaskiej |
|
|
|
|
#296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak samo jak ten żel na dziąsła?Nie, a to w Pl jest?próbowałam z Ziaji szamponik
![]() ostatnio robiłam, nie pomógł a potem to myłam tym z Ziaji.Ja zawsze smaruję jakoś godzinę przed kąpielą, potem przy kapieli gazikami trę, potem szamponik, potem czesanie. I co?jajo Może to przez te włosy, naprawdę ciężko coś wyczesać, bo po bokach gdzie ma mniej włosów to zeszło, tylko na środku ma pod tą największą czupryną.jakoś 18-19? Cytat:
Cytat:
eee to ja chyba jestem gorszą matką, bo moja nadal tylko na mleku:P Cytat:
:brzyd al:Cytat:
![]() nooo masakra, te spodnie z gumeczkami są fajne, ale mało takich znalazłam na takie maluchy. No tak, to podstawa!!!I cel mojej egzystencji!!
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to dużą ma stopę, tak jak mój małż ![]() Ale teraz mi się wydaje, że dzieci mają coraz większe stopy. Cytat:
teraz czuje się dobrze. Właśnie dzisiaj był na kontroli, rehabilituje się, dostał jeszcze miesiąc l4 Ćwiczy dużo, czasami bardziej czasami w ogóle nie boli go ta noga. Jeszcze nie wyprostuje całkowicie nogi, tak samo nie całkiem zegnie jej w kolanie. Ale chyba jest dobrze Dobrze mam, bo dużo opiekuje się Filipem hehe A co zrobić przy oparzeniu to w sumie nie wiem dokładnie. Wiem, że teście pierwsze co zrobili to dali go pod strumień zimnej wody. Później bardzo dbali o to żeby np. nie drapał się, wiązali mu ręce, rękawy. Edit. Lecę spać. Dobrej nocy
Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2014-01-28 o 20:48 |
||
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl tak to ta sama firma. Zapytaj w aptece może mają
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę z Was. Zawsze wiecie jak człowiekowi poprawić nastrój nawet jaka chęć wszystko i wszystkich wystrzelić w kosmos ![]() Gorgulku zdrówka dla Miłoszka
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
a nie wiem i jeszcze długo wiedzieć nie będę, bo buty planuje kupi c jak Hania zacznie sama chodzić po dworze
Cytat:
też o nich myślę ![]() Cytat:
a jak Zuzia? na recepte to to jest? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

[/RIGHT]

jest moim małym cudem, bo po ciąży pozamacicznej i usunięciu jajowodu, nie było wiadomo czy kiedykolwiek uda mi sie byc w normalnej ciąży.

Ale jest fajny w dotyku 

i nic nie kupiłam, powiedziała, że jak mam bepanthen to będzie najlepszy, bo sudocrem może za bardzo wysuszać