|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
JJJustynAAA śliczne łóżeczko
nie przepadam za szufladami a to jest całkiem całkiem.Wszystkie brzuszki są śliczne I jakie wy zgrabniutkie jesteście Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Pomarańcza nie patrz na rozmiar łóżeczka , no chyba że masz też materacyk 120x60 to wtedy na takie prześcieradło. A co do kołdry i poduszki to możesz mieć różne rozmiary, Ja miałam 120x60 kołdrę, 60x40 poduszkę , a teraz Oskar ma kołdrę 135x100 i poduszkę 50x70 .
Wiola zdrówka Paulka bardzo fajny wózek Muffinka śliczny brzuszek ![]() Janeczka no już o pupie ostatnio słyszałam :P Miło mi ![]() Monija za podskoki ![]() Paulka rosną Ci dziewuszki i sliczny brzuszek ![]() Light też nie lubię jak prowadzę a ktoś mi ciągle mówi jak mam jechać. Co do imienia to w poprzedniej ciąży nikomu nie mówiliśmy jakie wybraliśmy , wszyscy dowiedzieli się jak się synek urodził. Przynajmniej nie wysłuchiwałam narzekań :P Sylvunia kochana nie nakręcaj się nie potrzebnie A glukozę wykonuje się między 24-28tc ![]() Carolyna tak okrycie kąpielowe czyli ręcznik z kapturkiem ![]() Kasian będzie lepiej ![]() Princi bardzo fajna tradycja a synek uroczy Madziula nie przejmuj się gadaniem mamy. Co do tego że Oliś nie umie się zająć zabawką 5min to mój niby się zajmie czasem i 15min , ale on ciągle w ruchu lata jak szalony. Ramona błagam !! Ja specjalnie kazałam TŻ przełączyć ten program bo nie chciałam już o tym słuchać ![]() Niby śniegu mało , ale jednak po placu chociaż udało się Nam zaliczyć sanki Oskar zadowolony i ucieszony ![]() Postanowiłam nie słuchać TŻ i zamawiam tą pościel :P |
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam pod prysznic i spać... DObranoc
|
#3604 | |||
|
Zadomowienie
|
Piękne brzuszki dziewczyny!
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na zakupach też już nie daje rady, zaczynają mnie boleć krzyże i spojenie, a tu jeszcze 15 tygodni!! Cytat:
![]() Glukoza nie jest czymś czym można się delektować, dla mnie picie tego to katorga, ale część dziewczyn tu pisała, że dal nich nie było tak źle. 75 gram glukozy rozpuszczają Ci w 250 ml wody i masz to wypić. Smacznego ![]() Do badania OGT jeszcze Ci trochę tygodni brakuje, ale na najbliższej wizycie powiedz o tych objawach swojemu lekarzowi. A póki co niewielkie, ale częste i pełnowartościowe posiłki staraj się przyjmować. |
|||
|
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii podeślij link do pościeli
![]() Ja w lutym zamierzam się wybrać na bazar "bakalarską" (były stadion 10-lecia) Koleżanka u chińczyków kupiła świetne kocyki i nie tylko, no i ceny są podobno fajne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3606 |
|
Rozeznanie
|
jestem, ledwo co nadrobilam dzis
takie tempo to nie dla mnie ![]() dziekuje za gratulacje justwin wiem co jest w tej ksiazce, bo pracuje w ksiazkach i nie raz ja przegladałam... nadal twierdze, ze dla mnie za grubasna... |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka ja kupuję ten zestaw http://allegro.pl/6-el-120x90-poscie...888017195.html różowe sówki
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
a podasz jeszcze model
![]() Justyna za kolejne zakupy - to już niewiele ci zostało ja mam plan żeby w lutym kupić łóżeczko z materacykiem - ciekawe czy go zrealizuję
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i widze komodę z Jysk
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Wtajemniczenie
|
ale macie tempo dziś dziewczyny, nie jestem na bieżąco teraz bo nawet nie mam siły czytać, wykąpałam Igę padła jak kawka i teraz idę na spokojnie kolację zjeść
|
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() no to chyba się ginka jednak pomyliła co do płci mąż padł jak kawka - właśnie usnąć na kanapie bidulek
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-28 o 21:02 |
||
|
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam w planach kupić też różowe sówki, a dla drugiej niuni tą pościel w kółeczka pastelowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i spodobały mu się pastelowe kolory - no jestem w szoku, bo to fanatyk jaskrawych kolorów
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wcale nie jesteś gruba! też masz bardzo ładne nogi i brzusio supertak czy owak dziękuję za komplement Principessina urocza jest ta włoska tradycja i ta kokarda prześliczna a malutki flavio jaki ma fantastyczny pasiaczek Paulka z tym wózkiem to extra, taka mnogość kombinacji wydaje się być dużym atutem
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja siepewnie bede musiala pocieszyc " tylko " kwiatami i balonami, bo wiem, ze to Tzet planuje ![]() ![]() Bardzo fajne. Widzxe, ze za konkretne zakupy sie wzielas Gdybym miala coreczke to tez bym chiala dac Jej tak na imie, Tzetowi niestety sie nie podoba Widze, ze dzis jakis fotoszał na watku. Ja pokaze co kupilam dzis w H&M dla Kacperka Ide focic
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, no właśnie doszła wreszcie ta aukcja z leżaczkiem i już tak mam to poupychane Bo bez sensu znosić teraz do piwnicy skoro mieszkam na 4p ![]() Ilkas a jak u Ciebie z Rh-, choc Ty jesteś wczesniej, bo nie dostałam teraz skierowania, ale jednak sama chyba zrobię bo akurat 28 tc, a ze skierowaniem znów powtórzę po 32 ![]() Vampirka miałam Ci podziękować, z tymi hemoroidami to nie miałam pojęcia, że można tam mięśnie ćwiczyć I czymś jeszcze mnie zaskoczyłaś...Nikki mój i lata i w miejscu nie usiedzi, ale co ja mam mówić, jak lepsza nie jestem No dobra w jego wieku byłam spokojny posłuszny dzieciak, ale wyrosłam ![]() Jej jak mnie Ryszard zestresował, nie czułam go ale nie miałam jak usiąść i się skupić, dopiero teraz leże i czuje jak mi w pęchcerz nawala, musiał się obrócić i naocznie przestałam go uświadczać Mogłam pomyśleć że nie bez powodu co pół godz latam siku a nie panikuje Tżtowi ![]() Ale spoko przynajmniej sie zmartwił ![]() Powiem Wam, że jak nigdy w ciąży z matka nie mogę się dogadać
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2014-01-28 o 21:09 |
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Komoda to totalny niewypal, pierwszy i ostatni raz u nich kupilam mebel
|
|
|
|
#3618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pogrubionego to i nie, kręgosłup nie bolito nie od dziś i przez ostatnie lata był czas przywyknąć ![]() tak ja pisałam, miałam miskę biustonosza 77/75 f/g a teraz jest i !
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
madziula ja bede miala za mies drugie skierowanie na coombsa, a Ty bedziesz ten zastrzyk wykupywac? Pytalam gina i mowil, ze jak wyniki beda ok, a mloda tez bedzie plusem jak Filip to wystarczy po porodzie
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Justiwi bo myslalam, ze teraz Cie tak wywalilo, choc mam kolezanke hojnie obdarzona i narzeka na kregoslup, ale to moze tez o stanika zalezy nie wiem, ja raczej problemy w przeciwna strone miewam A no widac gnaty ostatnio zaczynalam z 57kg i 9 przytylam, teraz z 60kg. Ja to mowie, ze u mnie ciaza to dieta cud, bo normalnie to wieszaka nie przypominam, a teraz na twarzy i 'klacie' m.in mocno mnie wyciagnelo. No ale skoncze karmic to tluszczyk wroci, bo nie lubie byc taka sucha
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2014-01-28 o 21:19 |
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mi idzie w dolne partie ciała, biust póki co nie zmienił rozmiaru jedynie co, to pełniejszy się zrobił a szkoda ![]() mam też niski wzrost i według BMI powinnam ważyć <50 kg, jedynie co to brak zaniża mi wagę
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
To moje dzisiejsze zakupu ciuszkowe
Kupiłam jeszcze skarpetki biale. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
justiwi dziekuje
![]() carolyna o ten http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/S19889692/ tylko my mamy jasna podzuszke, ale to mozna wybrac, kupilismy go ponad 3 lata temu, jesli dobrze pamietam to byl tanszy... madziula, muffinka ale jaki zastrzyk bedziecie wykupowac, bo nie doczytalam??
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2014-01-28 o 21:22 |
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
seleniti gratulacje ogromne! gratuluje wrzuconych tu brzuszków!!! odebralam dzis prawko wymienione. czekałam tydzień i mam mega nerwa. mieszkam na pietrze z mezem i bratem. dzielimy razem łazienkę ( no i wiadomo, korytarz). on wogóle nie szanuje tego, że ja sprzatam. przed chwilą czyscił swoja sziszę i wylał wode do toalety całą opryskując i stoi teraz tam ta woda, taka brudna, jak to z palenia tytoniu. nie umie zakrecic pianki do golenia. wczoraj umylam wszystkie podłogi, on cos brał z zamrazarki na ktorej stal pojemnik z woda do żelazka. spadł mu. woda sie wylała. kompletnie się nie przejąl. jeszcze pretensje do mnie że po co to tam stawiam. lepiej zeby na ziemi pod nogami stało? to problem to zdjąć? myłam na kolanach te wode, bo by stala na tych kafelkach do wiosny. jak dzis ten kibel zobaczylam to mam łzy w oczach... juz nie mówie o innych rzeczach jak świeże reczniki w łazience na podłodze, bieganie w butach po pietrze (roboczych butach) itd. a papieru toaletowego czy cifu czy pasty nie kupi. a sorry, raz kupił paste. wypominał mi to potem przez jakis czas, jakbym ja od paru lat nie wyposazała całej łazienki.... dodam że ma lat 22 i pracuje..... jak się mu zwróci uwage, to sie po mnie drze jak 14latek.
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2014-01-28 o 21:22 |
||
|
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
podczytuję Was cały czas, ale jakoś nie mam mocy do pisania... Przepraszam Was najmocniej Macie cudne brzuszki i muszę powiedzieć, że i mój w końcu zaczął się pojawiać nie jest jakiś wielki a mi już przeszkadza no i nie widzę swojej piczki już Vampirka z tego co podałaś na zaparcia nic mi nie pomaga ![]() Justyna łóżeczko bardzo fajne i widzę, że już sporo macie z wyprawki princi fajna ta tradycja u Was ![]() sylvunia powiedz o swoich objawach i lekarz najpewniej da Ci skierowanie na test obciążenia. Ja ze 2 razy miałam taką sytuację, że mi słabo było i serce waliło, a jak zjadłam coś słodkiego to przeszło no i mam cukrzycę ciążową, ale nie martw się to nie jest groźne dla dzidzi jak się pilnujesz. Tak jak Vampirka pisała ogranicz słodycze i może to wystarczy trzymam kciukiA ja dostałam 5 pudeł ciuszków \Jutro mogę dłużej pospać, bo urlop mam ![]() Emilia trzymam kciuki za Ciebie i Julka
|
|
|
|
#3626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaka pojemna ![]() juz zdążyła przygnieść mojego chrzesniaka, bo Julcia bawiła się w przebieranki i pootwierała wszystkie szuflady, a komoda ja pierdykła na niego, to go całego zakryła dobrze, że nic mu się nie stało ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
w jysku nie ma co szukac porzadnych mebli..
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
asia27100
rozumiem Twoją sytuację z braem, jak mieszkałam z rodzicami, tak samo miałam, co tydzień sprzątałam, a nikt nie umiał tego docenić ![]() dzielić z kims piętro - też przezyłam, uwierz mi, że dopiero od miesiąca mogę wysprzątać tak, jak chcę, wczesniej zero motywacji, co zrobiłam, było nie tak, środki czystości do łazienki i wc od roku ja kupowałam, bo cytuję "oni nie korzystają z tego", to ciekawe gdzie sie załatwiali, myli itd. a no i ie mogłam umyć armatury, bo się zniszczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

nie przepadam za szufladami a to jest całkiem całkiem.

za podskoki 

ja mam za 2 tyg.

i
nie, kręgosłup nie boli
nie wiem, ja raczej problemy w przeciwna strone miewam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)