|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Nemosku mój wózek też ma pompowane koła i póki co nie narzekam
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
De- makaron ravioli, pomidor, ogórek, majonez
![]() Sanrio- mam nadzieję, że jej przejdą wymioty , bo jest to męczące i dla niej i dla Ciebie Sylwiaaa- a tak tak, nowa szyna tyle kosztuje, o uzywanej pisałam, lekarz mówił nam dzisiaj, że za tydzien wypiszemy wszystkie wnioski o tą szyne, prawdopodobnie bedzie to szyna Szyna Denis – Browne’a, chociaż on się jeszze zastanawia nad jakąś inna, ale nie pamietam nazwy. My raczej kupimy nowy zestaw. Zapytałam lekarzana ile mamy sie szykowac to powiedział ok tysiąca. |
|
|
|
#3513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Helou, witamy się w skończonym 3miesiącu Helenki
ależ to szybko zleciało ![]() Cytat:
6 minut- popieram Cytat:
a jak zaczniesz zgłaszać te wszystkie osoby, które go użyły to ho ho....Cytat:
Czytam dalej.
|
|
#3514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
a jaki polecasz bez wody, to zakupię??
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Sanrio, ale laktoza z tego, co pamiętam z biologii, trawiona jest w jelicie, a nie w żołądku. Więc nie ma szans, ze wymioty są od tego... Przecież niemożliwym jest, by cofała sie treść pokarmowa z jelita do przełyku. Przejdźcie się do jakiegoś porządnego lekarza, bo ta położna to dziką diagnozę postawiła.
Edit: sprawdziłam, tak trawiona jest w jelicie cienkim. Nie ma możliwości, by nietolerancja wywołała wymioty. Chyba, że spowodowane bólem brzucha. Ale musiałby to być drastyczny ból. |
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nivea Baby nie ma wody. Wczoraj maruda, a dzisiaj Igula grzeczna, powiedziałabym nawet, że senna (rano dospała do 9:30, później na spacerze też całe 1,5 godziny i teraz od 16 do 18:30). Ciekawe czy u nas ten skok tak się przejawia, że raz jest nie do wytrzymania a raz senna. Ale skubana w łóżeczku spać nie chce. Dziś próbowałam. Puściłam muzykę, karuzelę z muzyką, bez muzyki, trzymałam za rączkę, głaskałam po głowie, czytałam książkę. I nic. Wierci się, gniecie i marudzi. Wzięłam ją przytuliłam - po 2 minutach spała.
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my po kąpieli ![]() wykorzystaliśmy jej dobry humor i .....pupa ![]() ale już nie było zanoszenia...probowalismy na tetrze,reczniku i polewaliśmy woda. nie wiem...wode czuje i placze.tak jakby nie lubila być mokra ![]() jutro już normalnie kąpiemy,bo te czajenie się i udziwnianie to jeszcze gorzej |
|
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
lusesita, może Marysia potrzebuje więcej czasu żeby zrozumieć, że kąpiele są fajne. Nie mam pojęcia już co mogłabyś zrobić, żeby polubiła kąpiele. Chyba już wszystkie możliwe opcje wykorzystałaś.
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nagjgorsze tylko jest to,ze bylo dobrze! gdzie zazwyczaj po wyjsciu ze szpitala jest problem i z czasem jest coraz lepiej..a u nas odwrotnie,ech ![]() jutro mamy w planach kapiel juz po obiedzie,jak M.wroci.mala wtedy jeszcze jest w super humorku,brzuszek nie dokucza... zaburzy to nasz rytm co prawda,no bo kapiel- jedzenie- spanie. a tutaj na spanie za wczesnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-01-28 o 20:07 |
|
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Lusesita a probowalas sie razem z Marysia wykapac w wannie ? Moze jak bedzie przytulona do mamy w wodzie to lepiej zniesie kapiel
Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#3521 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Przespałam się po południu godzinkę i jestem jak nowa
![]() Cytat:
,ja nie wiem jak można takie głupoty gadać i nie wiedzieć podstawowych rzeczyCytat:
![]() A na wsi to juz w ogóle nic nie odgarnięte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Taszanta dla Helenki |
|||||
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem,ze jak podrosnie to pewnie polubi. ale zazdroszcze Wam udanych kapieli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wróciliśmy z naszego maratonu i za miesiac powtórka. Mam dość ale z dobrych wieści Kacper zdrowy, dzisiaj już bez antybiotyku. Natomiast jeszcze ze dwa dni syrop mu podam. Dzisiaj jedliśmy pierwszą marchewkę Lineczko- Duża Nelka ale to dobrze- niech rośnie zdrowo! cZUJE SIE trasznie źle. od kilku dni mam biegaczkę, mało tego co zjem to niestety ale albo jedną albo drugą stroną ląduje w WC. Dzisiaj od 17-18:40 miałam tak silny ból migrenowy że myślałam ze umrę. Zjadłam ketonal, metafen i wypiłam hot activ i poszłam spac. Teraz zbliza sie kąpiel wiec musiałam wstać, ból zelżał ale jednak dalej boli.
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
Lusesita mam jeszcze jeden pomysl ktory moze wyda Ci sie dziwny
![]() Mozesz sprobowac zeby Marysie wykapal ktos inny, ale oczywiscie taka osoba "z podejsciem" moze podziala. Ona moze czuc jakas wasza obawe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybacz nie doczytałam gdzie byliście:/ Super że Kacperek zdrowy!Możez już normalnie wychodzić na spacerki? No i wyobrażam sobie minę malego i Twoją jak pluł marchewą Wyższa szkoła jazdy ![]() Kurcze może Cię jelitówka dopadła? Moje dziecko w końcu padło po całym dniu krótkich drzemek.Wolny wieczór ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cos dzisiaj spokój na wątku.
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Ryba wspolczuje biegaczki, bidna Ty. Wrzuc nam pozniej jakies "marchewkowe" foto
![]() My wogole kupilismy dzis nosidlo lascala, ale jeszcze nie zdazylam odpakowac nawet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Luesita nie mam pojęcia co Ci doradzić ale sądzę że kąpiel po obiedzie bardzo zaburzy Wam rytm dnia i moze być gorzej. Może kąpcie ją godzinkę wczesniej?albo może na brzuszku? wiem ze dużo próbowaliście i moze akurat to juz było wiec wybacz jak powtarzam ..
Nemosek- byliśmy u lekarzy. Najpierw pediatra potem chirurg . Kazdy gdzie indziej, bez samochodu- no prawie biegaliśmy. ![]() Możemy wychodzić na spacerki, grubo ubierać i sio na dwór. JA sie ciesze bo jednak mały całkiem inny jak na spacerze jesteśmy. A nie wiem czy jelitówka- może, ale to jest koszmar. Zwłaszcza jak złapało mnie na miescie dzisiaj
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kąpieli to u nas na początku były wrzaski ale teraz kąpiel i ubieranie się po to przyjemność. To znaczy na buzi, ale rączki zawsze w piąstki zaciśnięte. Czy wasze dzieci też tak mają, z tymi rączkami znaczy się ? Aha i czym myjecie wanienkę?
|
|
#3530 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurczę zdrowia...
Dobrze ze Kacperek już zdrowy , żeby tylko nie złapał od ciebie jeśli to jelitowka. Tfu, tfu odpukać. Lusesita może faktycznie niech babcia sprobuje wykąpać czy ktoś. Trzymam kciuki. Niunia super ci w tych włosach! Olenka a co to za nosidło? Ja właśnie poluje na chustę natibaby tkana uzywke. Kto tu chustuje? Sanrio Ty? Od początku wam wychodzilo???
|
#3531 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Wpadłam się przywitać i poczytać co tam u Was. Ja to chyba nigdy nie będę na bieżąco hehehehe ![]() GENIALNE!! Że sama na to nie wpadłam Dziękuję Ci bardzo Też zakładam podwójnego pampersa. W sumie chyba nie umiałabym tej zwykłej pieluchy umocować jakoś konkretnie ![]() Cytat:
![]() Czytam dalej ... ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Współczuję Cytat:
![]() Wanienkę myję żelem małego
|
||
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny, jakos sie trzymam
babku, nemosek ten szpital weterynaryjny generalnie jest super. Zawsze bylam bardzo zadowolona z ich podejscia i opieki. Nigdy nie musialam panietac o szczepieniach, tabletkach na robaki itp bo zawsze dostawalam fajne pocztowki kiedy nadchodzil czas...dzis byl kiepski dzien bon pierwszy raz zobaczylam prochy psicy zamkniete w debowej skrzyneczce z jej imieniem na wieczku :-( Babku bylam w Rowach z tzem i nasza paczka jakies 16 lat temu, na stopa przejechalismy cala Polske ![]() Rybka wspolczuje biegunki. My dzus zaliczylysmy 4km spaceru w deszczu (do weta i z powrotem). Kazda kaluza byla Zuzki Kiedys pytalyscie o bajeczki. My uwielbiamy te - kupowalam dla Zuzy, teraz recytuje dla Olci (znam na pamiec bo Zuza zawsze wolala -cytaj jesce raz) image.jpg
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Co do piosenek - sluchamy rmf baby online. Albo rmf muzyka klasyczna. Czasem wrzucimy cos co my sluchamy i Zuzka dokazuje i tanczy po calym pokoju (najwiekszy fan pearl jam haha)
Kolysanki - na youtube - dla okruszka seweryna, kolysanki utulanki, aaa kotki dwa... Puszczam tez z malej syrenki kiss the girl (w wersji angielskiej -bardziej lubie).
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój już czesto prostuje pięści ;d
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pomyslu kto to moglby byc...babcie odpadaja bo to typowe panikary:p Cytat:
a,co do rytmu to i tak po poludniu jest roznie.. np teraz jeszcze nie spi ![]() jeszcze sie karmimy...mala sie dzis wyspala na tym spacerku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie myję wanienki,płukam wodą tylko znaczy się tż ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
.No cóż lepiej późno niż wcale
|
||
|
|
|
#3539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Początki cwiczyłam na misiu i nam nie wychodziło Z Miłkiem wychodzilo- w sensie- zawiązałam od razu stabilnie, i dość sprawnie. Ale pierwsze 2-3 chustowania były krótkie, bo się nie umiał w tej pozycji odnaleźć. Teraz juz spoko ![]() Cytat:
![]() Wanienkę myję delikatnie moim żelem do mycia [hipoalergiczny z białego jelenia], bo mały ma kąpiele dermatologiczne i płyn jest tłusty... |
||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzeństwo? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

ależ to szybko zleciało 

Dla mnie uzywanie takich slow jest prostackie i nie powinno znalezc sie na portalu spolecznosciowym. Tyle w temacie.