Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 18:53   #2611
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Monka- dupa blada. U ospa byla koszmarem. Bardzo zarazliwe, zanim pojawia sie zmiany na skorze tez. Prawie 100% pewnosci, ze inni sie zaraza.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 19:12   #2612
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej..
ja od godziny dpiero w domu.. jak wyjechałam o 11.30 tak dopiero wróciłam..
Jeśli chodzi o te podwyższone d-dimery.. tak jak myślałam.. pilne skierowanie do naczyniowca aby ten stwierdził czy juz musze brac jakis lek chyba w zastrzyku w brzuch, na rozrzedzenie krwi, ze względu na zylaki moge miec zator lub zakrzepy.. dokładnie nie wypytywałam zapytam naczyniowca.
mogą Cię do szpitala położyć ,współczuję
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
o, nie wiedziałam, że z kupnego też można nalewkę zrobić.
Podpowiesz konkretnie proporcje?
polecisz z jakiejś konkretnej firmy sok?
nie polecę Ci konkretnego bo ja robiłam ze swojego ,ale moja siostra robiła z kupnego z wiśni i bardzo dobra była.
Musisz patrzeć żeby był 100% sok ,raczej w aptekach chyba albo w zielarskich np.http://www.straganzdrowia.pl/pl_PL/p...YiN3godoTcA0g#
ja zrobiłam pół na pół sok i spirytus 90% czyli wyszła ok.45 ,można słabszą,jak będzie za mocna po prostu dolejesz soku więcej , to już wedle gustu i mój sok był słodzony,więc jeśli byś kupiła bez cukru a będzie dla Ciebie za mało słodki to możesz podgrzać część soku i dosłodzić cukrem lub miodem ,dopiero jak ostygnie dodajesz spirytus,można dodać też troszkę soku z cytryny żeby było bardziej orzeźwiające.

Monka ups ,pechozol ,jak stary załapie to trzymaj się ramy , może gorzej to przejść niż dzieciaki ,a gdzie on się bez ospy uchował ?
czasami przebieg jest łagodny poza krostami nic więcej ,życzę tego łagodnego przebiegu o ile to to.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 19:23   #2613
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Też sobie pomyślałam że mrówka może mieć takie same problemy z krążeniem co ja (no i Ty). Leki odstawiłam bo nie mam ochoty truć się przez resztę życia. Można sobie rehabilitację zafundować. Prądy i pole magnetyczne dobrze u mnie zadziałały.

?
kto wie-może tak być.

Libra, czy miód spadziowy jest lepszy od lipowego np??
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 19:41   #2614
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
kto wie-może tak być.

Libra, czy miód spadziowy jest lepszy od lipowego np??
jeśli chodzi o smak to jest inny po prostu , jeszcze pytanie jaka to spadź czy iglasta czy liściasta.
Moje w tamtym roku nanosiły spadzi liściastej ,wiem bo nie ma w pobliżu lasów iglastych ,miód był zielonkawy i nie różnił się dużo w smaku od lipowego ,ale jadłam kiedyś ze spadzi iglastej i jest taki mocniejszy w smaku i może być bardzo ciemny.
tak samo jak lipowy polecany jest przy przeziębieniach ,schorzeniach górnych dróg oddechowych.
Dla Gabrysi chciałaś dawać ?
Stary 2014-01-28, 20:07   #2615
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Super, ciesze się że jest bardzo dobrze!

Aniap u was też jutro bal?
Olka śliczna.

Tak jutro
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
LIBRA super ze jest poprawa. Czy jest opcja ze po jakimś czasie nie jedzie potrzebował juz tych okularów?

Moj młody ma chyba ospę . Wyszedł z łazienki a ja mowię WTF , a on w czerwone kropki . Byłam u lekarza , zdarzylam. Mowi ze prawdopodobnie to ospa, jak go bardziej po nocce wysypie, gorzej jak nie to głupieje. 2 tyg w domu chyba ocipieje. Musze jeszcze sprawdzić jak w regulaminie szkolnym jest i wypytać , moze uda sie to szybciej do szkoły pościć
Samopoczucie normalne, zero oznak czegokolwiek, gdybym nie zauważyła to bym nie wiedziała. Pytam sie czemu mi szybko nie powiedział, a on ze myślał ze to pryszcze pod prysznicem musiał zobaczyć a ja dopiero jak wyszedł , uświadomiłam go , ze ma mowić o takich rzeczach , ogólnie wszystkim , ważne nie ważne trzeba sprawdzić, a nie olewać.
Takie krostki ma.
Oby mały nie dostał w tym samym czasie bo padnę .
NIEEE !!!!! Moj tz mowi ,ze tez nie miał jeszcze tego brakowało, zeby on załapał i kij wie jak to zniesie.
Kupuje bilet do pl wracam jak bedą suche strupy
Monka jeśli to ospa to żadnej szkoły wcześniej , tego nie można przeziębić
Stary 2014-01-28, 20:44   #2616
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Monka- dupa blada. U ospa byla koszmarem. Bardzo zarazliwe, zanim pojawia sie zmiany na skorze tez. Prawie 100% pewnosci, ze inni sie zaraza.

Pamietam jak pisalas .
Kiedy to swędzi? Dopiero jak sie strupy robia? Bo on nic, wogole sie nie drapie, nic go nie swędzi.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Monka ups ,pechozol ,jak stary załapie to trzymaj się ramy , może gorzej to przejść niż dzieciaki ,a gdzie on się bez ospy uchował ?
czasami przebieg jest łagodny poza krostami nic więcej ,życzę tego łagodnego przebiegu o ile to to.
Pechozol

Nie jestem pewna czy on nie miał, moze miał ,ale nie wie , nikt mu nie powiedzial, albo go wysypalo i olali to bo pomyśleli ze np cos brudnego zjadł , albo od osła zapala

ANIA narazie policzylam i ma 18 tych "pryszczy " zobaczymy jutro.
Kurde ,a jak bedzie mial dalej tylko 18 i co wtedy do lekarza chyba zadzwonię i zapytam. Wolałabym zeby teraz mieli, bo potem ciężej .
Wiesz co pisze , ze ma minąć minimum 6 dni od pojawienia sie pryszczy, a z pryszczy musza zrobic sie strupy. Nie kumam . Ile ten proces zajmuje to nie wiem. Chorego napewno go nie puszczę

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-28 o 20:46
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:58   #2617
sara 85
Zakorzenienie

Monka smaruj te krosty jak najszybciej. Im pozniej zaczniesz smarowac tym zrobią się większe i dluzej będą schodziły. Te krosty to nawet kilka dni będą wyskakiwaly, chyba do tygodnia o ile dobrze pamiętam. Swedza jak się robią strupki. Zosia chyba 5 albo 6 tygodnj je miała.

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:59   #2618
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o smak to jest inny po prostu , jeszcze pytanie jaka to spadź czy iglasta czy liściasta.
Moje w tamtym roku nanosiły spadzi liściastej ,wiem bo nie ma w pobliżu lasów iglastych ,miód był zielonkawy i nie różnił się dużo w smaku od lipowego ,ale jadłam kiedyś ze spadzi iglastej i jest taki mocniejszy w smaku i może być bardzo ciemny.
tak samo jak lipowy polecany jest przy przeziębieniach ,schorzeniach górnych dróg oddechowych.
Dla Gabrysi chciałaś dawać ?
mój tata przywozi nam miód i dziś przywiózł lipowy, ale mówił, że ten sam gość ma też i poleca spadziowy właśnie-zastanawiałam się czy różnią się składem jakoś znacznie i któryś jest "lepszy"-głównie dla Gabrysi-ona uwielbia. Jak zobaczyła "dziadziowy" miodek to pożarła 3 łyżeczki -mieliśmy pewną przerwę w dostawie dobrego miodku więc jak się dobrała to prawie chować musiałam przed nią. Tak że tak- dla Gabrysi głównie.
Stary 2014-01-28, 21:01   #2619
monka23
Zakorzenienie

SARA nic mi nie dał do smarowania. Pytałam. Dał mi jakis syrop. Zaraz mu dam.cos specjalnego musi byc do smarowania?

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-02-02 o 21:56
Stary 2014-01-28, 21:07   #2620
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Zdrówka dla dzieciaczków

Mrówka jak tam zatoki ?
A bilety ? Udało Ci się coś ustalić ? Nie da sie przez internet kupić ?

Madziwinia uważaj na siebie

Ania też się staram działać nie od razu. Najpierw kończę swoje a później realizuję zachciankę. To samo z wcinaniem się w rozmowę. Łatwo nie jest

Libra za poprawę wzroku
Stary 2014-01-28, 21:08   #2621
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
mój tata przywozi nam miód i dziś przywiózł lipowy, ale mówił, że ten sam gość ma też i poleca spadziowy właśnie-zastanawiałam się czy różnią się składem jakoś znacznie i któryś jest "lepszy"-głównie dla Gabrysi-ona uwielbia. Jak zobaczyła "dziadziowy" miodek to pożarła 3 łyżeczki -mieliśmy pewną przerwę w dostawie dobrego miodku więc jak się dobrała to prawie chować musiałam przed nią. Tak że tak- dla Gabrysi głównie.
ponoć jest taka niepisana zasada ,że im młodszy miód w sensie że im wcześniejszy tym leszy dla dzieci a miody późne lepsze są dla osób starszych bo często są na problemy sercowe,miażdżycowe cze nerki polecane ,ale oczywiście nie zaszkodzą ,my jedziemy na rzepakowym ,ostatni słoik niestety i już muszę kupować ,Mikołaj dostaje dużą łyżkę obiadową dziennie do herbatki.
Lipowy jak najbardziej ,ale niech się nie przejada bo są jakieś tam normy dla dzieci ,także w sumie tak ok. łyżki dziennie można podawać.
Cytat:
SARA nic mi nie dał do smarowania. Pytałam. Dał mi jakis syrop. Zaraz mu dam.cos specjalnego musi byc do smarowania?
może pudroder kup ,to trochę zasuszy i nie będzie na fioletowo barwić
Stary 2014-01-28, 21:10   #2622
megi-megi
Zakorzenienie

Monka - jakoś mało tych zmian. Ale tak też może być. Ale może to też nie ospa. Igora swędziało gdzieś po 5 dniach. No i on ledwo na nogach się trzymał, czuł się paskudnie. Natomiast ja pamiętam swoją ospę i swędziało, ale czułam się dobrze. Poznasz po swoim chłopie za 2 - 3 tygodnie czy to ospa była
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:11   #2623
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Nom bo ty ześ szlachcianka z dworu panieńskiego , jam prosta dziewka z karczmy "pod wybitym zębem ", zapijam mleko prosto z dzbana , ubijam śmietanę od samego rana , na sianie sypiam i w brudnych kieckac pomykam - taki marny byt moj niezmienny, prasowania od rana mym przeznaczeniem
Pranie tez robie codziennie - masakra ale widze ze to norma w większości domach .
jest szlachta i jest plebs. Ja dzisiaj pół dnia szorowałam lodówkę włącznie z zamrażalką. Nigdy zabudowanej lodówki. Musiałam całą obudowę rozkręcić.

Piękną numerologię odstawiłaś.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej..
ja od godziny dpiero w domu.. jak wyjechałam o 11.30 tak dopiero wróciłam..
Jeśli chodzi o te podwyższone d-dimery.. tak jak myślałam.. pilne skierowanie do naczyniowca aby ten stwierdził czy juz musze brac jakis lek chyba w zastrzyku w brzuch, na rozrzedzenie krwi, ze względu na zylaki moge miec zator lub zakrzepy.. dokładnie nie wypytywałam zapytam naczyniowca.
Madzia ja całą ciąże się kułam zastrzykami na rozrzedzenie krwi. Da się wytrzymać i przyzwyczaić

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:35   #2624
monka23
Zakorzenienie

LIBRA nie mam , a moze byc sudocrem ? I juz to dawać czy jak sie strup zrobi , nie wiem.

MEGI to teraz mam mętlik. Ale co to mogłoby byc ? Uczulenie ? Pogryzienia oby nie , wole juz ospę .

POP karma moja droga szlachcianko ( żartuje, bo ty poczucia humoru ni masz , sama zes rzekla )

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Kurde a moze to wszy go pogrążyły, u nas w szkole co chwile ktoś ma młody tylko przynosi zawiadomienia ze sa.
Teraźniejszości szybkim dzieciom rozdali takie grzebyka, które te gnidy z włosów wyczekują.

Booooosz już mnie wszystko swędzi zwariuje
Stary 2014-01-28, 21:36   #2625
sara 85
Zakorzenienie

Monka pudroderm albo kąp malego w kali ( tak to się chyba piszę). Kolezanka syna w tym myła to 1, 5 tyg i nie było śladu po ospie

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:43   #2626
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Monka pudroderm albo kąp malego w kali ( tak to się chyba piszę). Kolezanka syna w tym myła to 1, 5 tyg i nie było śladu po ospie
Nie mam wanny. A dwa to nie wiem co to jest , nigdy nie stosowalam to jest to cos z mąka ziemniaczana ?

Nie no serio mnie wszystko swędzi oszaleje.
Stary 2014-01-28, 21:45   #2627
libra777
Zakorzenienie

Monka sudocremu nigdy nie używałam więc nie wiem ,ale powtórzę za Sarą kalia też dobra

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Nie mam wanny. A dwa to nie wiem co to jest , nigdy nie stosowalam to jest to cos z mąka ziemniaczana ?

Nie no serio mnie wszystko swędzi oszaleje.
nie to są takie tabletki co się rozpuszcza w wodzie do kąpania , w patece się kupuje http://www.farmalek.pl/kalium-hypermanganicum-5g.html a to chyba w proszku
Stary 2014-01-28, 21:51   #2628
monka23
Zakorzenienie

dzieki.
Na necie juz cos wyczytałam, jak cos to tz wyślę ,zeby kupił.

LIBRA wanny nie mam wiec lipa , chyba ze do zlewu sie zmieści , małego jeszcze bym upchala, z młodym bedzie gorzej bo on większy
Stary 2014-01-28, 21:55   #2629
libra777
Zakorzenienie

To gąbką byś polewała ich pod prysznicem

Ile księdzu dajecie na kolędzie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 22:26   #2630
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
To gąbką byś polewała ich pod prysznicem

Ile księdzu dajecie na kolędzie?
Ha dobre pytanie
ja nie daje nic,
w ogóle u nas ksiądz taki numer odprawił że ja jego kochanki utrzymywać nie będę

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Tzn mój stary ksiądz. Bo teraz jestem w innej parafii po przeprowadzce
ale tu wcale nie czuje tego czegoś

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
LIBRA nie mam , a moze byc sudocrem ? I juz to dawać czy jak sie strup zrobi , nie wiem.

MEGI to teraz mam mętlik. Ale co to mogłoby byc ? Uczulenie ? Pogryzienia oby nie , wole juz ospę .

POP karma moja droga szlachcianko ( żartuje, bo ty poczucia humoru ni masz , sama zes rzekla )

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Kurde a moze to wszy go pogrążyły, u nas w szkole co chwile ktoś ma młody tylko przynosi zawiadomienia ze sa.
Teraźniejszości szybkim dzieciom rozdali takie grzebyka, które te gnidy z włosów wyczekują.

Booooosz już mnie wszystko swędzi zwariuje
Mnie już też. A dopiero się wykąpać byłam.
Pisz na bieżąco co się dzieje na froncie czerwonych kropek

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
A GDzie reszta?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:30   #2631
monka23
Zakorzenienie

Gąbki tez nie mam ( ale sie kupi specjalnie )

Z tego co pamietam to u nas nic sie nie dawało księdzu, od jakiegoś czasu. Ksiądz zakazał. Tak cos kojarze , bo mamy nie było jak była kolenda ( 2 lata temu) ,a ja sama z dziećmi i oczywiście zapomniałam dac , a potem mama mówiła ze właśnie ksiądz mówił zeby nie dawać.
Chyba tylko chłopakom cos do puszki wrzuciłam.

NATASZKA nie gadaj .
Wg mnie powinni normalnie miec zony dzieci. To ze maja rodziny to nie znaczy ze nie oddadzą sie całym sercem Bogu.
Ale wkrętke sobie zapodali i tak żyją.
Moze jakby mieli co legalnie kochać to nie byłoby takich akcji - kochanek na boku i skandali i nie byłoby tego zniesmaczenia. Kilka dekad i kazdy by sie przyzywczail.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-28 o 22:31
Stary 2014-01-28, 22:37   #2632
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Gąbki tez nie mam ( ale sie kupi specjalnie )

Z tego co pamietam to u nas nic sie nie dawało księdzu, od jakiegoś czasu. Ksiądz zakazał. Tak cos kojarze , bo mamy nie było jak była kolenda ( 2 lata temu) ,a ja sama z dziećmi i oczywiście zapomniałam dac , a potem mama mówiła ze właśnie ksiądz mówił zeby nie dawać.
Chyba tylko chłopakom cos do puszki wrzuciłam.

NATASZKA nie gadaj .
Wg mnie powinni normalnie miec zony dzieci. To ze maja rodziny to nie znaczy ze nie oddadzą sie całym sercem Bogu.
Ale wkrętke sobie zapodali i tak żyją.
Moze jakby mieli co legalnie kochać to nie byłoby takich akcji - kochanek na boku i skandali i nie byłoby tego zniesmaczenia. Kilka dekad i kazdy by sie przyzywczail.
Ja do puszki chłopakom też rzucałam.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:40   #2633
libra777
Zakorzenienie

Też jestem zdania że powinni mieć normalnie żony i dzieci ,ten cały celibat wprowadził Watykan przecież, tym bardziej że w biblii nie jest powiedziane że mają żyć w celibacie ,bez sensu,to znaczy wiadomo o co chodziło.
Dla mnie jak ksiądz jest w porządku dla ludzi (tak jak nasz) to co mnie obchodzi co on tam robi ,do kościoła nie chodzę ,ale księdza przyjmuję bo go lubię. nasz ksiądz nie jest pazerny na pieniądze , nie czepia się ,nie rozlicza itd.
Stary 2014-01-28, 22:56   #2634
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam SMS ze jutro w przedszkolu bal. Oliwka na razie siedzi w domu ale chyba ja puszczę na bal. Szybki przegląd szaf i przymiarka.
ale slodziaczki

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:56   #2635
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Zdrówka dla dzieciaczków

Mrówka jak tam zatoki ?
A bilety ? Udało Ci się coś ustalić ? Nie da sie przez internet kupić ?

Madziwinia uważaj na siebie

Ania też się staram działać nie od razu. Najpierw kończę swoje a później realizuję zachciankę. To samo z wcinaniem się w rozmowę. Łatwo nie jest

Libra za poprawę wzroku
Nie czuje się jeszcze w pelni sił, miewam zatkany nos, wech i smak szlag trafił na razie. A z biletami na razie cisza, brata w wawie wyslałam na rejs po epikach ma dac znać, dziwna ta sytuacja, na pol roku przed koncertem wywialo bilety...???

Cytat:
ponoć jest taka niepisana zasada ,że im młodszy miód w sensie że im wcześniejszy tym leszy dla dzieci a miody późne lepsze są dla osób starszych bo często są na problemy sercowe,miażdżycowe cze nerki polecane ,ale oczywiście nie zaszkodzą ,my jedziemy na rzepakowym ,ostatni słoik niestety i już muszę kupować ,Mikołaj dostaje dużą łyżkę obiadową dziennie do herbatki.
Lipowy jak najbardziej ,ale niech się nie przejada bo są jakieś tam normy dla dzieci ,także w sumie tak ok. łyżki dziennie można podawać.

może pudroder kup ,to trochę zasuszy i nie będzie na fioletowo barwić
Ilości jakie ona zjada dziennie spokojnie mieszczą się w 1 łyżce, tylko dzisiaj się tak przyssała, bo dawno nie było porządnego miodu od dziadzi. A ktore miody są wcześniejsze?
Stary 2014-01-28, 23:00   #2636
monka23
Zakorzenienie

Specjalnie to wprowadzili. Tak mi sie wydaje .
Bo mając żonę mając dziecko trzeba miec pieniądze na ich utrzymanie , a kiedys przeciez kobiety nie pracowały, albo panowało przekonanie ze maja siedzieć w domu a to mężczyzna utrzymuje całe gospodarstwo.
Pomijam ze np. Teraz żona moze pracować ( ale trzeba i tak wiecej włożyć do domowego budżetu ,niz jak jest sie samemu, większy dom, większe koszta, wiecej wydatków itd)
Dojdzie rozwód , dochodzą koszta rozwodu, podział majątku ( i inne formy które kiedys były)
Na dzieci trzeba lozyc, az sie usamodzielnia, czasem cos zapewnić choćby wykształcenie ( czy jak tam było kiedys)
Wiec wniosek jest jeden- jeden ksiądz mniejsze utrzymanie , mniejsze koszta, a wiecej kasiory do ....

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-28 o 23:02
Stary 2014-01-28, 23:04   #2637
libra777
Zakorzenienie

Mrowak najwcześniejszy jest wierzbowy ale to tylko w rejonach gdzie jest naprawdę tej wierzby dużo i jest znaczna przewaga ,później wielokwiat wiosenny ,rzepak ,akacja ,lipa ,wielokwiat letni często zmieszany z akacją albo lipą,gryka no i na końcu wrzosy i spadzie.
U mnie w moim rejonie najwcześniejszy jest rzepak ,bo innych kwiatów jest tak znikoma ilość ,że to nie można zaliczać na wielokwiat.
Dla dzieci najlepsze są tak do lipy ,ewentualnie wielokwiat letni bo później sze są już takie raczej ostre w smaku i raczej dla starszych polecane (w naszym wieku )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 23:05   #2638
monka23
Zakorzenienie

Aaaa jeszcze miałam pytać.
Jeżeli bedzie to ospa , a ja miałam juz jak byłam mała, to teraz mogę zarazić sie znów i miec polpasca tak ????
Czyli tez musze sie pilnować , zeby go nie całować, nie pic po nim np wody z butelki .
Właśnie wzięłam butelkę z woda i ja wypiłam i nie wiem czy on z niej pił czy nie . Tak mnie teraz naszło .
Musze poczytać o tym poplascu .
Stary 2014-01-28, 23:09   #2639
libra777
Zakorzenienie

Monka tak dokładnie o to chodziło ,żeby nie dzielić majątku który i wtedy i dziś też jest równie imponujący.
No ale jednak mimo celibatu,krew nie woda jak wiadomo

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Tak możesz załapać półpasiec ,który ponoć jest paskudniejszy do wyleczenia ,ale nie musisz ,większość osób nie choruje drugi raz

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

spadam do spania ,nara
Stary 2014-01-28, 23:10   #2640
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Monka tak dokładnie o to chodziło ,żeby nie dzielić majątku który i wtedy i dziś też jest równie imponujący.
No ale jednak mimo celibatu,krew nie woda jak wiadomo

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Tak możesz załapać półpasiec ,który ponoć jest paskudniejszy do wyleczenia ,ale nie musisz ,większość osób nie choruje drugi raz

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

spadam do spania ,nara

nie chce!!!!!!!!!!
Nara. Miłych snów ( mi sie dzisiaj śnił kliczko - stał na bramce na imprezie w bulgari )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości