|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Monka- dupa blada. U ospa byla koszmarem. Bardzo zarazliwe, zanim pojawia sie zmiany na skorze tez. Prawie 100% pewnosci, ze inni sie zaraza.
#2612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musisz patrzeć żeby był 100% sok ,raczej w aptekach chyba albo w zielarskich np.http://www.straganzdrowia.pl/pl_PL/p...YiN3godoTcA0g# ja zrobiłam pół na pół sok i spirytus 90% czyli wyszła ok.45 ,można słabszą,jak będzie za mocna po prostu dolejesz soku więcej , to już wedle gustu i mój sok był słodzony,więc jeśli byś kupiła bez cukru a będzie dla Ciebie za mało słodki to możesz podgrzać część soku i dosłodzić cukrem lub miodem ,dopiero jak ostygnie dodajesz spirytus,można dodać też troszkę soku z cytryny żeby było bardziej orzeźwiające. Monka ups ,pechozol ,jak stary załapie to trzymaj się ramy , może gorzej to przejść niż dzieciaki ,a gdzie on się bez ospy uchował ? czasami przebieg jest łagodny poza krostami nic więcej ,życzę tego łagodnego przebiegu o ile to to. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra, czy miód spadziowy jest lepszy od lipowego np??
![]() |
#2614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje w tamtym roku nanosiły spadzi liściastej ,wiem bo nie ma w pobliżu lasów iglastych ,miód był zielonkawy i nie różnił się dużo w smaku od lipowego ,ale jadłam kiedyś ze spadzi iglastej i jest taki mocniejszy w smaku i może być bardzo ciemny. tak samo jak lipowy polecany jest przy przeziębieniach ,schorzeniach górnych dróg oddechowych. Dla Gabrysi chciałaś dawać ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jutro ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam jak pisalas . Kiedy to swędzi? Dopiero jak sie strupy robia? Bo on nic, wogole sie nie drapie, nic go nie swędzi. Cytat:
![]() ![]() Nie jestem pewna czy on nie miał, moze miał ,ale nie wie , nikt mu nie powiedzial, albo go wysypalo i olali to bo pomyśleli ze np cos brudnego zjadł , albo od osła zapala ![]() ![]() ANIA narazie policzylam i ma 18 tych "pryszczy " zobaczymy jutro. Kurde ,a jak bedzie mial dalej tylko 18 i co wtedy ![]() Wiesz co pisze , ze ma minąć minimum 6 dni od pojawienia sie pryszczy, a z pryszczy musza zrobic sie strupy. Nie kumam . Ile ten proces zajmuje to nie wiem. Chorego napewno go nie puszczę ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-28 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
Monka smaruj te krosty jak najszybciej. Im pozniej zaczniesz smarowac tym zrobią się większe i dluzej będą schodziły. Te krosty to nawet kilka dni będą wyskakiwaly, chyba do tygodnia o ile dobrze pamiętam. Swedza jak się robią strupki. Zosia chyba 5 albo 6 tygodnj je miała.
Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
SARA nic mi nie dał do smarowania. Pytałam. Dał mi jakis syrop. Zaraz mu dam.cos specjalnego musi byc do smarowania?
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-02-02 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla dzieciaczków
![]() Mrówka jak tam zatoki ? A bilety ? Udało Ci się coś ustalić ? Nie da sie przez internet kupić ? Madziwinia uważaj na siebie Ania też się staram działać nie od razu. Najpierw kończę swoje a później realizuję zachciankę. To samo z wcinaniem się w rozmowę. Łatwo nie jest ![]() Libra ![]()
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lipowy jak najbardziej ,ale niech się nie przejada bo są jakieś tam normy dla dzieci ,także w sumie tak ok. łyżki dziennie można podawać. może pudroder kup ,to trochę zasuszy i nie będzie na fioletowo barwić |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Monka - jakoś mało tych zmian. Ale tak też może być. Ale może to też nie ospa. Igora swędziało gdzieś po 5 dniach. No i on ledwo na nogach się trzymał, czuł się paskudnie. Natomiast ja pamiętam swoją ospę i swędziało, ale czułam się dobrze. Poznasz po swoim chłopie za 2 - 3 tygodnie czy to ospa była
![]()
#2623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękną numerologię odstawiłaś. ![]() Cytat:
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
LIBRA nie mam , a moze byc sudocrem ? I juz to dawać czy jak sie strup zrobi
![]() MEGI to teraz mam mętlik. Ale co to mogłoby byc ? Uczulenie ? Pogryzienia ![]() POP karma ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Kurde a moze to wszy go pogrążyły, u nas w szkole co chwile ktoś ma młody tylko przynosi zawiadomienia ze sa. Teraźniejszości szybkim dzieciom rozdali takie grzebyka, które te gnidy z włosów wyczekują. ![]() Booooosz już mnie wszystko swędzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Monka pudroderm albo kąp malego w kali ( tak to się chyba piszę). Kolezanka syna w tym myła to 1, 5 tyg i nie było śladu po ospie
Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
#2626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no serio mnie wszystko swędzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Monka sudocremu nigdy nie używałam więc nie wiem ,ale powtórzę za Sarą kalia też dobra
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
dzieki.
Na necie juz cos wyczytałam, jak cos to tz wyślę ,zeby kupił. LIBRA wanny nie mam wiec lipa , chyba ze do zlewu sie zmieści ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
To gąbką byś polewała ich pod prysznicem
Ile księdzu dajecie na kolędzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie daje nic, w ogóle u nas ksiądz taki numer odprawił że ja jego kochanki utrzymywać nie będę ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Tzn mój stary ksiądz. Bo teraz jestem w innej parafii po przeprowadzce ale tu wcale nie czuje tego czegoś ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Pisz na bieżąco co się dzieje na froncie czerwonych kropek ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- A GDzie reszta? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
Gąbki tez nie mam
![]() Z tego co pamietam to u nas nic sie nie dawało księdzu, od jakiegoś czasu. Ksiądz zakazał. Tak cos kojarze , bo mamy nie było jak była kolenda ( 2 lata temu) ,a ja sama z dziećmi i oczywiście zapomniałam dac , a potem mama mówiła ze właśnie ksiądz mówił zeby nie dawać. Chyba tylko chłopakom cos do puszki wrzuciłam. NATASZKA nie gadaj . Wg mnie powinni normalnie miec zony dzieci. To ze maja rodziny to nie znaczy ze nie oddadzą sie całym sercem Bogu. Ale wkrętke sobie zapodali i tak żyją. Moze jakby mieli co legalnie kochać to nie byłoby takich akcji - kochanek na boku i skandali i nie byłoby tego zniesmaczenia. Kilka dekad i kazdy by sie przyzywczail. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-28 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
Też jestem zdania że powinni mieć normalnie żony i dzieci ,ten cały celibat wprowadził Watykan przecież, tym bardziej że w biblii nie jest powiedziane że mają żyć w celibacie ,bez sensu,to znaczy wiadomo o co chodziło.
Dla mnie jak ksiądz jest w porządku dla ludzi (tak jak nasz) to co mnie obchodzi co on tam robi ,do kościoła nie chodzę ,ale księdza przyjmuję bo go lubię. nasz ksiądz nie jest pazerny na pieniądze , nie czepia się ,nie rozlicza itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
Specjalnie to wprowadzili. Tak mi sie wydaje .
Bo mając żonę mając dziecko trzeba miec pieniądze na ich utrzymanie , a kiedys przeciez kobiety nie pracowały, albo panowało przekonanie ze maja siedzieć w domu a to mężczyzna utrzymuje całe gospodarstwo. Pomijam ze np. Teraz żona moze pracować ( ale trzeba i tak wiecej włożyć do domowego budżetu ,niz jak jest sie samemu, większy dom, większe koszta, wiecej wydatków itd) Dojdzie rozwód , dochodzą koszta rozwodu, podział majątku ( i inne formy które kiedys były) Na dzieci trzeba lozyc, az sie usamodzielnia, czasem cos zapewnić choćby wykształcenie ( czy jak tam było kiedys) Wiec wniosek jest jeden- jeden ksiądz mniejsze utrzymanie , mniejsze koszta, a wiecej kasiory do .... Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-28 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Mrowak najwcześniejszy jest wierzbowy ale to tylko w rejonach gdzie jest naprawdę tej wierzby dużo i jest znaczna przewaga ,później wielokwiat wiosenny ,rzepak ,akacja ,lipa ,wielokwiat letni często zmieszany z akacją albo lipą,gryka no i na końcu wrzosy i spadzie.
U mnie w moim rejonie najwcześniejszy jest rzepak ,bo innych kwiatów jest tak znikoma ilość ,że to nie można zaliczać na wielokwiat. Dla dzieci najlepsze są tak do lipy ,ewentualnie wielokwiat letni bo później sze są już takie raczej ostre w smaku i raczej dla starszych polecane (w naszym wieku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
Aaaa jeszcze miałam pytać.
Jeżeli bedzie to ospa , a ja miałam juz jak byłam mała, to teraz mogę zarazić sie znów i miec polpasca tak ???? Czyli tez musze sie pilnować , zeby go nie całować, nie pic po nim np wody z butelki . Właśnie wzięłam butelkę z woda i ja wypiłam i nie wiem czy on z niej pił czy nie . Tak mnie teraz naszło . Musze poczytać o tym poplascu . |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
Monka tak dokładnie o to chodziło ,żeby nie dzielić majątku który i wtedy i dziś też jest równie imponujący.
No ale jednak mimo celibatu,krew nie woda jak wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Tak możesz załapać półpasiec ,który ponoć jest paskudniejszy do wyleczenia ,ale nie musisz ,większość osób nie choruje drugi raz ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- spadam do spania ,nara |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nara. Miłych snów ( mi sie dzisiaj śnił kliczko - stał na bramce na imprezie w bulgari ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.