![]() |
#151 | |
Raróg
|
Dot.: Życie z kierowcą TIRa :) część II
Otóż to.
Przede wszystkim dzieki za słowa pocieszenia, chociaż tu mogę normalnie z kimś pogadać ![]() Jak mówiłam, zabraam lapka do małego pokoju, schowałam i poszłam spać. Bo jeszcze przyszłoby mu do głowy go naprawiać, a jak on się bierze za naprawy, to wszystko psuje, popsuł nowe radio bo snieżyło na wsi, popsuł poprzedniego lapka bo nie włącza się od razu zalanego i jeszcze bedzie sie kłócił a potem robił miesiącami ambaras nad tą rzecza. No strasznie męczące. Weź tu potem człowieku nie grzesz ; p
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2014-01-26 o 23:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
Siema
![]() Laura toś Ty przecie stworzona do kierowania. Zrób prawko i z Tzetem w podwójną obsadę ![]() Agusiaczek fajna sałatka tylko szkoda, ze sezon na brokuły i kalafiory się skończył. Ale dzięki, zapisze sobie ![]() 25 stycznia o 20.40 przyszedł na świat Nasz kochany chłopiec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
po drugiej stronie szafy
|
Wiesz co, każdemu się zdarza czasem przegiąć, ale jeśliby mi chłop regularnie robił KARCZEMNE awantury o takie duperele, które w dodatku JEGO nie dotyczą, to nie wiem czy by mi się chciało w takim związku być. Za stara już jestem na takie użeranie się. Pewnie bym pogadała raz a dobrze o tym co komu nie pasuje i co z tym robimy.
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44822959] 25 stycznia o 20.40 przyszedł na świat Nasz kochany chłopiec.[/QUOTE] Gratulacje ![]() Opowiadaj jak było i jak jest ![]()
![]() |
#154 | |
Raróg
|
IR1988 do jazdy tak, do kierowania bynajmniej nie
![]() A teraz wielkie gratulacje: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam cygara, uczczę Davidoffem ![]() ![]() elvegirl z nim nie da się nawet jakos porządnie pokłócić, dla niego jest wtedy "wypad" i koniec, zero argumentacji, zapomnij, żeby przyznał się do błędu. Ale nie powiem, żeby to sie regularnie powtarzało, niemniej jak juz się zdarzy, to moje biedne schorzałe nerwy dostają nieźle po ![]() ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2014-01-27 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44822959]Siema
![]() 25 stycznia o 20.40 przyszedł na świat Nasz kochany chłopiec.[/QUOTE] Gratulacje! Jesteście jeszcze w szpitalu? Ile ważył mały? mąż był z tobą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
po drugiej stronie szafy
|
Laura, tu nie chodzi o kłócenie się, tylko o powiedzenie jaśnie panu, żeby się <cenzura> od Twojej własności :P A tak serio, to ja bym pewnie na "wypad", cóż, poszła sobie. Nienawidzę jak ktoś się do mnie w ten sposób zwraca.
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może po prostu teraz odpuść i zacznij rozmowe jak facet i ty sie uspokoicie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Raróg
|
Uspokoilismy się, ale wciąż mam focha. Myslę że jest po prostu zazdrosny, bo nie chcę mu ściągnąć żadnej gry żużlowej, nie mam potem dojścia do kompa, budzę się w pustym łóżku bo siedzi i gra, nawet notuje wyniki kretyn, 40 lat na karku... Wścieka się, bo na swoim tableciku ledwo pisać umie.
Nie mam zamiaru z nim gadać. Ja będę robić swoje, on niech robi swoje, jak sie rozstaniemy to cóż, i tak go prawie nie widuję. Jest istną kopią swojego ojca co mnie przeraża wręcz. Nasze spotkania rodzinne to dosłownie parodia, ja i ojca kobieta siedzimy i słuchamy, jak oni przy flaszce kłócą się o żużel i tiry ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2014-01-27 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja uważam że w momencie kiedy on jej robi karczemną awanturę za to, że zepsuła swoją własność, to owszem, może mu powiedzieć "ale to jest moja rzecz, nie obciąża cię to w żaden sposób, odczep się". Jakby mi chłop zrobił awanturę za to, że swojego lapka uszkodziłam, to bym mu się w twarz roześmiała. To tak jakby się rozdarł, bo urwałaś pasek od swojej torebki, kupionej za własną kasę. Albo jakbyś złamała obcas w bucie. Heloł.
![]() |
#160 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Ech, dobra, zostawmy tego czubka bo brak słów i cieszmy się z IR ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
po drugiej stronie szafy
|
Na szczęście tak, inaczej sama siebie bym się bała
![]()
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
![]() 25 stycznia o 20.40 przyszedł na świat Nasz kochany chłopiec.[/QUOTE] Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja poród? Opowiadaj wszystko ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Agusiaczek1985 Czas edycji: 2014-01-27 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Raróg
|
O tak, znajdź tę chwilunię i pokaż koniecznie, bo tu Cioteczki czekają : )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
![]() 25 stycznia o 20.40 przyszedł na świat Nasz kochany chłopiec.[/QUOTE] I ja gratuluje ![]() ![]() Brrr strasznie zmarzłam. Berlin zasypało i komunikacja miejska sparaliżowana. 2h do domu wracałam. Idę szybko na obiad coś zrobić...a raczej wczesną kolację....
![]() |
#166 |
po drugiej stronie szafy
|
A u mnie upał, -9
![]() ![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
![]() Laura toś Ty przecie stworzona do kierowania. Zrób prawko i z Tzetem w podwójną obsadę ![]() Agusiaczek fajna sałatka tylko szkoda, ze sezon na brokuły i kalafiory się skończył. Ale dzięki, zapisze sobie ![]() 25 stycznia o 20.40 przyszedł na świat Nasz kochany chłopiec.[/QUOTE] Gratuluję ![]() Cześć ![]() ![]() Wczoraj widziałam się z TŻ. W tym tygodniu pracuje na miejscu. No i śniegu u mnie napadało ![]()
![]() |
#168 | |
Raróg
|
ja wczoraj poszłam spać gdzieś po 24, wstałam rano, wypiłam kawę i Red Bulla i poszłam spac dalej do 14...
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#171 | |
Raróg
|
A co tu z nim wyjaśniać, jak z nim nie ma dyskusji, jakbuś do ściany gadała, chociaż mu wczoraj wywaliłam z argumentem Elve nt. paska od torebki to go lekko przytkało.
Dla niego już wszystko jest ok i nic się nie stało, dla mnie przeciewnie, kiedyś mu się nazbiera...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Raróg
|
Ja na niego wydrę swoje, on udaje że nic tam nic, albo jak juz pisałam, wścieka się, różnie, ech te chłopy ; p
Sprawiedliwością jednak, że i ja bywam nie fair, gdyby ktoś nabijał się ze mnie, jak ja z niego, wykończyłabym się psychicznie ; )
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2014-01-28 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
po drugiej stronie szafy
|
Myśmy podczas pierwszej rozmowy na temat naszego związku ustalili dwie rzeczy - jak ślub, to cywilny i to, że rozmowa jest absolutną podstawą ZAWSZE. Na razie zdaje egzamin, nawet jeśli któreś się rozpędzi i zaczyna foszyć, to wystarczy "kochanie, pamiętasz o czym mówiliśmy na początku? że trzeba rozmawiać, że bez tego się nie pociągnie" i się strona zafoszona ogarnia. Bardzo dużo rozmawiamy o swoich oczekiwaniach, na bieżąco obgadujemy wszystko co się komu w danym momencie nie spodobało (nic tak nie pogarsza sprawy, jak duszenie tematu w sobie) i dzięki temu to funkcjonuje. Oboje jesteśmy dość wybuchowi i mamy skłonności do manipulacji, temu to co udało nam się wypracować, zadziwia nas samych
![]() ![]() Ale to nam obojgu przyszło z wiekiem i ze zdobytymi doświadczeniami, wcześniej do głowy by mi nie przyszło żeby takie rzeczy ustalać ![]()
![]() |
#175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo my bardzo dużo o tym rozmawialiśmy. znaliśmy nasze podejście do tej sprawy, które było właściwie podobne. Po 3 latach jednak coś się T. odwidziało..nie wiem co jest grane...ale te jego 3 tyg. tej trasy to jakiś koszmar dla mnie. czuję się jakbym była małym dzieckiem i nie mogła nic zrobić, jakby ktoś wyrywał mi serce. nic już nie wiem.
![]() |
![]() |
#176 | |
po drugiej stronie szafy
|
Oboje chcielibyśmy dzieci mieć, ale jeśli się okaże że nie możemy, to nikt się wieszać nie będzie. W planach jest jedno, głównie z powodów finansowych, ale że on miał bliźnięta w rodzinie...
![]() Jego ciśnie już dość mocno zegar biologiczny, ja ciągle czekam na ten magiczny moment kiedy zacznę CHCIEĆ. Trochę na mnie burczy, ale wie, że na razie byśmy tego finansowo nie udźwignęli i że realnie można będzie o tym myśleć jakoś zimą. Cytat:
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Laura, złe fliudy z Twojego zwiazku przeszły dziś do mojego
![]() Rozmawiałam z K przez tel. I co się okazało? Że dla niego kompromis jest nie najlepszym rozwiazaniem w danej sprawie. Wg mnie kompromis to szukanie wspólnego roziązania sprawy, takiego żeby pasowało obydwojgu, żeby czasem jedno potrafiło ustapić czasem drugie. On kompromis porównał do targowania się ![]() ![]() Gdybym wiedziała że jedno pewne zdanie wywoła taką dyskusje to bym go nie powiedziała ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Agusiaczek1985 Czas edycji: 2014-01-28 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raróg
|
Miałam kiedyś takiego gacha, ten, co się na początku nie mogłam zdecydować, którego chcę, też mi po pijaku coś wypisywał, że to ja powinnam się starać, nie wiem, czego on oczekiwał, bo w łóżku było ok, ja nie wiem, chyba chciał żebym mu wystawne obiadki robiła za podstawową (wtedy) mojego... Ale to były pokręcone czasy, brr, nigdy wiecej. Chrzanił różne bzdury czasami, w kńcu naćpany, powiedział mi że ćpa i na koniec prawie mi odjechał palant.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Aniu ale powiedział Ci dlaczego tak nagle zmienił zdanie i to w tak ważnej sprawie? Może sie czegoś przestraszył? Moim zdaniem nie powinien teraz od Ciebie oczekiwać, że zmienisz zdanie i zrezygnujesz z dziecka, bo prawdopodobnie do końca życia bedziesz miała o to do niego pretensje.
Elve wbrew pozorom małe dziecko to nie taki wielki wydatek, też sie przygotowywaliśmy na bankructwo a jak wszystko kupiliśmy (całą wyprawkę) to byliśmy zdziwieni że wyszło "tak mało" Ale patrząc co dzieje sie u mojej siostry, to prawdziwe wydatki zaczynają sie jak dzieci ida do szkoły. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Dziewczyny nie uważacie że ten nowy wątek jakiś pechowy dla nas? Oprócz narodzin bobasa i IR to same złe wieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.