|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o ZUMBIE cz. II.
Cytat:
śniegowa, jedziesz na pożegnanie do Z-Studio? Mnie wczoraj instuktorka bez uprzedzenia wywaliła, żebym sama prowadziła stretching... |
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Zaczęłam chodzić na zumbę 2x w tygodniu, zajęcia mi się podobają, wychodzę czetwona i mokra. Zależy mi przede wszystkim na wyrzeźbieniu brzucha i ujędrnieniu mięśni. Nie mam kg do zrzucenia, tylko cholerną fałdkę z brzucha i poprawę mięśni bo mi trochę sflaczały. Mam nadzieję, że ćwicząc zumbę jest to realne. Na pewno zajęcia poprawiają humor
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bylam na 1 zajęciach , na 1 maratonie to i pożegnalabym Z-studio moje ukochane
|
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, proszę o pomoc, wiecie co to za piosenka która zaczyna się od 07:20 ?
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Czyli nie da się poprawić wyglądu brzucha ćwicząc zumbę? Szkoda, zwykłe ćwiczenia strasznie mnie nudzą
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 |
|
Naczelny Hipster
|
Tłuszcz spalisz na całym ciele, fałdkę z brzucha najlepiej dietą zwalczyć
![]() Ale mięśni zumbą nie zrobisz. |
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
no to ja ci pokaze moj brzuch
i ramiona tylko ja startowalam z megazlego poziomu i troche mi to zajelo robia sie miesnie, przysiegam
|
|
#1090 |
|
Podróżniczka
|
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
haha, nie oszukujmy sie, warstwe mam, ale juz sie przez nia przebijaja hahahahahaahha<3
|
|
#1092 |
|
Podróżniczka
|
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Naczelny Hipster
|
Pysiu, no od wszystkiego mięśnie są, bo pracują, ale dziewczyna napisała, że chce "wyrzeźbić"brzuch
A tego nie zrobi zumbą i skakaniem.
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak czy siak z przyjemnością chodzę
|
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
Mysle ze jest możliwe wyrzeźbienie ciałka poprzez zumbe ale to nie wystarczą na to zajęcia 2 razy w tygodniu. Popatrzcie na Ize Kin. No ma kobieta figurkę super od zumbowania i kaloryferek na brzuszku ale nie oszukujmy sie to jest dopiero zumbowy Power
![]() http://www.youtube.com/watch?v=9tLYnN1MobE moj ostatni hit zumbowy My mamy nieco inny uklad ale ten przema też jest fajny ![]() Nie podoba mi sie tylko nowa fryzurka Przemka
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
no dwa razy w tygodniu to szans raczej ni ma... u mnie dzien bez zumby to dzien stracony, lalallla
|
|
#1097 | ||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem już o co ci chodziło ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1098 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
też b.lubie zumbe, za to szaleństwo, zabawe, naładowanie siebie pozytywna energia ( chociaz tak szczerze wooow zumowe juz mi przeszło )... kondycje można sobie rzeczywiście wyrobic
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2014-01-27 o 23:24 |
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
hihi, nie da sie diametralnie schudnac? dawno sie nie widzialysmy, hihihi
i tutaj sie nie do konca zgodze z wami, moje piekne panie... to jakie efekty zobaczysz po zumbie zalezy od wieeeeelu czynnikow - po pierwsze jaki jest ogien ma prowadzacy (roznice miedzy angela a matylda widac chyba golym okiem - z wyrazami szacunku oczywiscie), po drugie na zumbie mozesz sie obcyndalac i robic ogien, a po trzecie mozesz umiec napinac miesnie albo nie. i jak sie pododaje to wszystko razem to sie ma wynik - albo bedzie widac efekty albo nie nie twierdze, ze zumba jest jedynym wlasciwym sportem do uprawiania (no jednym z dwoch wlasciwych - ten drugi jest na s i ma cztery litery, oczywiscie chodzi mi o step), ale wierze, ze wyniki zumba mozna miec.
|
|
#1100 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem czy mogę się wypowiedzieć,moje zdanie kaloryferek na zumbie nie wyrobisz,ale siłę do życia zumba daje-prawda?
Chodziłam na zumbę którą prowadziła instruktorka fitnes, miała w sobie powera,ale długo omawiała układy,więc połowa zajęć uciekała na pokazywaniu układu. Teraz chodzę na zajęcia do osielowego klubu na dębcu,prowadzi Victor Baeza,prowadzi też szkołę tańca Bestime,jak dla mnie the best |
|
|
|
|
#1102 |
|
Raczkowanie
|
Victor Baeza dobrym jest tancerzem , jednak instruktorem zumby nie jest bo nie ma licencji.
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem czy ma licencje,ale mi odpowiada,a poza tym czy papierek gwarantuje że ktoś jest dobry? Moim zdaniem czasem jest zupełnie odwrotnie.
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Naczelny Hipster
|
To, że jak się nie ma uprawnień do prowadzenia zumby to się ją prowadzi nielegalnie.
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez likwidacje Z studia na wszystkich Zumbach tłok, a i przychodzą krejzi zumbowiczki po to żeby rozwalać całą zabawę swoimi wrzaskami i piskami i nie nie chodzi mi o krzyki w trakcie układów. |
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Jak widać chodzi tu głównie o kase ( jak w wiekszosci biznesów ) która spływa co miesiąć, tak wiec takie szkolenie konczy kazdy kandydat i każdy dostaje licencje do prowadzenia zajęć , nie wazne czy sie do tego nadaje i ma dryg czy nie stąd też różny poziom wśród instruktorek ![]() Jeśli nie spełniasz powyzszych wymogów , to nie możesz być instruktorka Zumba ( tzn mozesz poki Cie ktos nie przyłapie ), ewentualnie swoje zajęcia prowadzisz pod nazwa taniec latino czy inne takie...ale to juz nie ma takiego brania
|
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak fakt jest taki, że używają znak firmowy zumba ktory jest zastrzeżony, a to już do mnie bardziej przemawia. To tak jak bym ja sobie w piwnicy produkowała buty nike czy adidas i sprzedawała je jako firmowe. Uważam żę Victor jest świetnym tancerzem , świetnie się rusza , do tego jest mega sympatyczny Fakt jest jednak taki że oficialnie instruktorem Zumby nie jest i nie powinien poslugiwać się tą nazwa
|
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Ech dziewczyny, a ja jestem niepocieszona, bo wtorkowa Zumba wypadła mi ze sportowego grafiku
Wszystko przez to, ze Gina nie prowadzi już we wtorek zajęć w FA w Arkadach. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam zamiast niej Angele Myślałam, ze to tylko zastępstwo, ale niestety nie... A styl Angeli kompletnie mi nie odpowiada. Musze spróbowac przeorganizować sobie wszystko tak, żeby chodzić w czwartki na toning. |
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
sniegowa! Nie jadę dziś.
W tym tygodniu zumbowałam codziennie, nawet po dwie godziny i wczoraj "wreszcie" pod koniec poczułam przez chwilę minimalny ból w kolanie, jak za starych czasów. Nie chcę ryzykować, bo przez następne dwa tygodnie muszę się porządnie z Zumbą pożegnać. Będziesz moim agentem? Chociaż tak myślę, że może budę zamykają przez Monikę? Albo jest w ciąży, albo kontuzja paskudna, bo baby coś mówią o "powrocie w 2014".Co do Victora, miałam okazję wyrobić sobie zdanie. Wiem, że mówi, że jest "Fitness Latino" i faktycznie dużo u niego ćwiczeń, ale kto był, ten wie, że używa ruchu zwanego "Beto shuffle". Ale za to jest bardzo energetyczny, momentami ciężko za nim nadążyć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

i tutaj sie nie do konca zgodze z wami, moje piekne panie... to jakie efekty zobaczysz po zumbie zalezy od wieeeeelu czynnikow - po pierwsze jaki jest ogien ma prowadzacy (roznice miedzy angela a matylda widac chyba golym okiem - z wyrazami szacunku oczywiscie), po drugie na zumbie mozesz sie obcyndalac i robic ogien, a po trzecie mozesz umiec napinac miesnie albo nie. i jak sie pododaje to wszystko razem to sie ma wynik - albo bedzie widac efekty albo nie
nie twierdze, ze zumba jest jedynym wlasciwym sportem do uprawiania (no jednym z dwoch wlasciwych - ten drugi jest na s i ma cztery litery, oczywiscie chodzi mi o step), ale wierze, ze wyniki zumba mozna miec.