Wszystko o ZUMBIE cz. II. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 10:15   #1081
Mini007
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o ZUMBIE cz. II.

Cytat:
Napisane przez aga_13 Pokaż wiadomość
Myślę, że póki nie spróbujesz, nie będziesz wiedziała. Przecież jak będzie za ciężko możesz chwilkę odpocząć lub ćwiczyć z mniejszym zaangażowaniem. Nikt Cię nie będzie oceniał. Możesz też zacząć od zumby gold na dobry początek
Zgadzam się. W każdej chwili możesz odpocząć. A kondycja poprawia się bardzo szybko!

śniegowa, jedziesz na pożegnanie do Z-Studio?

Mnie wczoraj instuktorka bez uprzedzenia wywaliła, żebym sama prowadziła stretching...
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 17:13   #1082
oriane
Rozeznanie

Witam

Zaczęłam chodzić na zumbę 2x w tygodniu, zajęcia mi się podobają, wychodzę czetwona i mokra. Zależy mi przede wszystkim na wyrzeźbieniu brzucha i ujędrnieniu mięśni. Nie mam kg do zrzucenia, tylko cholerną fałdkę z brzucha i poprawę mięśni bo mi trochę sflaczały. Mam nadzieję, że ćwicząc zumbę jest to realne. Na pewno zajęcia poprawiają humor
oriane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 20:33   #1083
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. W każdej chwili możesz odpocząć. A kondycja poprawia się bardzo szybko!

śniegowa, jedziesz na pożegnanie do Z-Studio?

Mnie wczoraj instuktorka bez uprzedzenia wywaliła, żebym sama prowadziła stretching...
mialam nie jechac bo nie mialabym z kim mlodego zostawic bo tatus bedzie w pracy. jednak prawdopodobnie od poniedzialku nastapi u niego zmiana i bedzie mial wtedy wolny wieczor wiec zostanie z malym i bym pojechala Bylam na 1 zajęciach , na 1 maratonie to i pożegnalabym Z-studio moje ukochane
sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-25, 14:28   #1084
nickniewazny
Raczkowanie

Hej dziewczyny, proszę o pomoc, wiecie co to za piosenka która zaczyna się od 07:20 ?

Moje małe nieba to Ty
nickniewazny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 12:11   #1085
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Cytat:
Napisane przez nickniewazny Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, proszę o pomoc, wiecie co to za piosenka która zaczyna się od 07:20 ?
a link nam jakiś podasz ?
Stary 2014-01-27, 12:19   #1086
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Witam

Zaczęłam chodzić na zumbę 2x w tygodniu, zajęcia mi się podobają, wychodzę czetwona i mokra. Zależy mi przede wszystkim na wyrzeźbieniu brzucha i ujędrnieniu mięśni. Nie mam kg do zrzucenia, tylko cholerną fałdkę z brzucha i poprawę mięśni bo mi trochę sflaczały. Mam nadzieję, że ćwicząc zumbę jest to realne. Na pewno zajęcia poprawiają humor
Na zumbie spalisz tłuszczyk, ale nie wyrzeźbisz brzucha, brzuch rzeźbią ćwiczenia na brzuch

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 12:44   #1087
oriane
Rozeznanie

Czyli nie da się poprawić wyglądu brzucha ćwicząc zumbę? Szkoda, zwykłe ćwiczenia strasznie mnie nudzą
Stary 2014-01-27, 13:03   #1088
Mitsukki
Naczelny Hipster

Tłuszcz spalisz na całym ciele, fałdkę z brzucha najlepiej dietą zwalczyć
Ale mięśni zumbą nie zrobisz.

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2014-01-27, 16:05   #1089
Sadunia
Zadomowienie

no to ja ci pokaze moj brzuch i ramiona tylko ja startowalam z megazlego poziomu i troche mi to zajelo robia sie miesnie, przysiegam
Sadunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 16:12   #1090
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Sadunia Pokaż wiadomość
no to ja ci pokaze moj brzuch i ramiona tylko ja startowalam z megazlego poziomu i troche mi to zajelo robia sie miesnie, przysiegam
może zawsze były , tylko ukryte pod wartwa tłuszczyku, a teraz sie ujawniają
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 16:17   #1091
Sadunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
może zawsze były , tylko ukryte pod wartwa tłuszczyku, a teraz sie ujawniają
haha, nie oszukujmy sie, warstwe mam, ale juz sie przez nia przebijaja hahahahahaahha<3
Stary 2014-01-27, 16:20   #1092
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
haha, nie oszukujmy sie, warstwe mam, ale juz sie przez nia przebijaja hahahahahaahha<3
skoro się przebijają to warstewka musi być malutka
Stary 2014-01-27, 16:35   #1093
Mitsukki
Naczelny Hipster

Pysiu, no od wszystkiego mięśnie są, bo pracują, ale dziewczyna napisała, że chce "wyrzeźbić"brzuch A tego nie zrobi zumbą i skakaniem.

Cytat:
Stary 2014-01-27, 20:03   #1094
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Pysiu, no od wszystkiego mięśnie są, bo pracują, ale dziewczyna napisała, że chce "wyrzeźbić"brzuch A tego nie zrobi zumbą i skakaniem.
Może źle się wyraziłam z tym wyrzeźbieniem, nie mam na myśli umięśnionego brzucha ala Chodakowska, tylko żeby tłuszczyk się nieco spłaszczył

Tak czy siak z przyjemnością chodzę
Stary 2014-01-27, 21:42   #1095
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Mysle ze jest możliwe wyrzeźbienie ciałka poprzez zumbe ale to nie wystarczą na to zajęcia 2 razy w tygodniu. Popatrzcie na Ize Kin. No ma kobieta figurkę super od zumbowania i kaloryferek na brzuszku ale nie oszukujmy sie to jest dopiero zumbowy Power

http://www.youtube.com/watch?v=9tLYnN1MobE moj ostatni hit zumbowy My mamy nieco inny uklad ale ten przema też jest fajny
Nie podoba mi sie tylko nowa fryzurka Przemka
Stary 2014-01-27, 22:45   #1096
Sadunia
Zadomowienie

no dwa razy w tygodniu to szans raczej ni ma... u mnie dzien bez zumby to dzien stracony, lalallla
Stary 2014-01-27, 23:15   #1097
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Może źle się wyraziłam z tym wyrzeźbieniem, nie mam na myśli umięśnionego brzucha ala Chodakowska, tylko żeby tłuszczyk się nieco spłaszczył

Tak czy siak z przyjemnością chodzę
Chodakowska mega umięśnionego brzucha nie ma
Ale rozumiem już o co ci chodziło

Cytat:
Napisane przez sniegowa7 Pokaż wiadomość
Mysle ze jest możliwe wyrzeźbienie ciałka poprzez zumbe ale to nie wystarczą na to zajęcia 2 razy w tygodniu. Popatrzcie na Ize Kin. No ma kobieta figurkę super od zumbowania i kaloryferek na brzuszku ale nie oszukujmy sie to jest dopiero zumbowy Power

http://www.youtube.com/watch?v=9tLYnN1MobE moj ostatni hit zumbowy My mamy nieco inny uklad ale ten przema też jest fajny
Nie podoba mi sie tylko nowa fryzurka Przemka
Ale skąd wiesz, że Iza nic poza tym nie ćwiczy? No nie da rady mieć od zumby kaloryfera, wybaczcie, ja zumbę kocham, ale już nie przypisujmy jej robienia rzeczy, które są fizycznie niemożliwe

Cytat:
Stary 2014-01-27, 23:23   #1098
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Ale skąd wiesz, że Iza nic poza tym nie ćwiczy? No nie da rady mieć od zumby kaloryfera, wybaczcie, ja zumbę kocham, ale już nie przypisujmy jej robienia rzeczy, które są fizycznie niemożliwe
I tu się zgodzę z Tobą Mits
też b.lubie zumbe, za to szaleństwo, zabawe, naładowanie siebie pozytywna energia ( chociaz tak szczerze wooow zumowe juz mi przeszło )... kondycje można sobie rzeczywiście wyrobic ale jestem zdania ze jak ktoś chce modelować cialo , wyrzezbic sylwetke czy diametralnie schudnąć to sie zawiedzie...dlatego oprocz zumby preferuje też inne aktywności po których można poczuć , ze człowiek rzeczywiscie sie zmaltretował i zrobił coś dla swojego ciała, nie tylko dla ducha

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2014-01-27 o 23:24
Stary 2014-01-27, 23:59   #1099
Sadunia
Zadomowienie

hihi, nie da sie diametralnie schudnac? dawno sie nie widzialysmy, hihihi i tutaj sie nie do konca zgodze z wami, moje piekne panie... to jakie efekty zobaczysz po zumbie zalezy od wieeeeelu czynnikow - po pierwsze jaki jest ogien ma prowadzacy (roznice miedzy angela a matylda widac chyba golym okiem - z wyrazami szacunku oczywiscie), po drugie na zumbie mozesz sie obcyndalac i robic ogien, a po trzecie mozesz umiec napinac miesnie albo nie. i jak sie pododaje to wszystko razem to sie ma wynik - albo bedzie widac efekty albo nie nie twierdze, ze zumba jest jedynym wlasciwym sportem do uprawiania (no jednym z dwoch wlasciwych - ten drugi jest na s i ma cztery litery, oczywiscie chodzi mi o step), ale wierze, ze wyniki zumba mozna miec.
Stary 2014-01-28, 00:35   #1100
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
hihi, nie da sie diametralnie schudnac? dawno sie nie widzialysmy, hihihi i tutaj sie nie do konca zgodze z wami, moje piekne panie... to jakie efekty zobaczysz po zumbie zalezy od wieeeeelu czynnikow - po pierwsze jaki jest ogien ma prowadzacy (roznice miedzy angela a matylda widac chyba golym okiem - z wyrazami szacunku oczywiscie), po drugie na zumbie mozesz sie obcyndalac i robic ogien, a po trzecie mozesz umiec napinac miesnie albo nie. i jak sie pododaje to wszystko razem to sie ma wynik - albo bedzie widac efekty albo nie nie twierdze, ze zumba jest jedynym wlasciwym sportem do uprawiania (no jednym z dwoch wlasciwych - ten drugi jest na s i ma cztery litery, oczywiscie chodzi mi o step), ale wierze, ze wyniki zumba mozna miec.
Ale my nie mówimy, że po zumbie się nic nie zmieni. Nie zrobisz sobie kaloryfera zumbą, ile byś sobie mięśni nie napinała

Cytat:
Stary 2014-01-28, 15:32   #1101
kasik 69
Przyczajenie

Nie wiem czy mogę się wypowiedzieć,moje zdanie kaloryferek na zumbie nie wyrobisz,ale siłę do życia zumba daje-prawda?
Chodziłam na zumbę którą prowadziła instruktorka fitnes, miała w sobie powera,ale długo omawiała układy,więc połowa zajęć uciekała na pokazywaniu układu. Teraz chodzę na zajęcia do osielowego klubu na dębcu,prowadzi Victor Baeza,prowadzi też szkołę tańca Bestime,jak dla mnie the best
kasik 69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 17:42   #1102
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Victor Baeza dobrym jest tancerzem , jednak instruktorem zumby nie jest bo nie ma licencji.
Stary 2014-01-28, 18:02   #1103
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez kasik 69 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mogę się wypowiedzieć,moje zdanie kaloryferek na zumbie nie wyrobisz,ale siłę do życia zumba daje-prawda?
Chodziłam na zumbę którą prowadziła instruktorka fitnes, miała w sobie powera,ale długo omawiała układy,więc połowa zajęć uciekała na pokazywaniu układu. Teraz chodzę na zajęcia do osielowego klubu na dębcu,prowadzi Victor Baeza,prowadzi też szkołę tańca Bestime,jak dla mnie the best
Pogrubione jest zagwarantowane!
Stary 2014-01-28, 21:58   #1104
kasik 69
Przyczajenie

Nie wiem czy ma licencje,ale mi odpowiada,a poza tym czy papierek gwarantuje że ktoś jest dobry? Moim zdaniem czasem jest zupełnie odwrotnie.
kasik 69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 23:34   #1105
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Nie wiem czy ma licencje,ale mi odpowiada,a poza tym czy papierek gwarantuje że ktoś jest dobry? Moim zdaniem czasem jest zupełnie odwrotnie.
To, że jak się nie ma uprawnień do prowadzenia zumby to się ją prowadzi nielegalnie.

Cytat:
Stary 2014-01-29, 06:02   #1106
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
To, że jak się nie ma uprawnień do prowadzenia zumby to się ją prowadzi nielegalnie.
Serio? w sensie rozumiem takie zastrzeżenia do tai chi czy sztuk walki ale dlaczego Zumba? Pytam z ciekawości.

Przez likwidacje Z studia na wszystkich Zumbach tłok, a i przychodzą krejzi zumbowiczki po to żeby rozwalać całą zabawę swoimi wrzaskami i piskami i nie nie chodzi mi o krzyki w trakcie układów.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 07:43   #1107
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Serio? w sensie rozumiem takie zastrzeżenia do tai chi czy sztuk walki ale dlaczego Zumba? Pytam z ciekawości.

Przez likwidacje Z studia na wszystkich Zumbach tłok, a i przychodzą krejzi zumbowiczki po to żeby rozwalać całą zabawę swoimi wrzaskami i piskami i nie nie chodzi mi o krzyki w trakcie układów.
Żeby legalnie prowadzić zajęcia pod nazwą Zumba instruktorki muszą odbyć szkolenie , na którym dostają licencje zumbową. Aby móc z tej licenji korzystać , co miesiąc członkostwo w zumbowym klanie muszą opłacać . Do tego dostają płyty z układami, jakieś zniżki na ubrania i kilka innych bonusów
Jak widać chodzi tu głównie o kase ( jak w wiekszosci biznesów ) która spływa co miesiąć, tak wiec takie szkolenie konczy kazdy kandydat i każdy dostaje licencje do prowadzenia zajęć , nie wazne czy sie do tego nadaje i ma dryg czy nie stąd też różny poziom wśród instruktorek

Jeśli nie spełniasz powyzszych wymogów , to nie możesz być instruktorka Zumba ( tzn mozesz poki Cie ktos nie przyłapie ), ewentualnie swoje zajęcia prowadzisz pod nazwa taniec latino czy inne takie...ale to juz nie ma takiego brania
Stary 2014-01-29, 09:04   #1108
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Cytat:
Powiedzialam to po prostu informacyjne. Mi generalnie to zwisa czy ktoś ma licencje czy nie bo papierek nie czyni z ciebie dobrego instruktora o czym sie juz przekonalam nie raz. Ostatnio ostra nagonka jest wlasnie na ludzi ktorzy prowadza zajęcia, a licencji nie mają. Nie do konca się z nią zgadzam. Bo zeby zostac instruktorem to liczy się kasa a nie umiejętności.
Jednak fakt jest taki, że używają znak firmowy zumba ktory jest zastrzeżony, a to już do mnie bardziej przemawia. To tak jak bym ja sobie w piwnicy produkowała buty nike czy adidas i sprzedawała je jako firmowe.

Uważam żę Victor jest świetnym tancerzem , świetnie się rusza , do tego jest mega sympatyczny Fakt jest jednak taki że oficialnie instruktorem Zumby nie jest i nie powinien poslugiwać się tą nazwa
Stary 2014-01-30, 16:21   #1109
nebraska
Zakorzenienie

Ech dziewczyny, a ja jestem niepocieszona, bo wtorkowa Zumba wypadła mi ze sportowego grafiku Wszystko przez to, ze Gina nie prowadzi już we wtorek zajęć w FA w Arkadach. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam zamiast niej Angele Myślałam, ze to tylko zastępstwo, ale niestety nie... A styl Angeli kompletnie mi nie odpowiada.
Musze spróbowac przeorganizować sobie wszystko tak, żeby chodzić w czwartki na toning.

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 10:18   #1110
Mini007
Zakorzenienie

sniegowa! Nie jadę dziś. W tym tygodniu zumbowałam codziennie, nawet po dwie godziny i wczoraj "wreszcie" pod koniec poczułam przez chwilę minimalny ból w kolanie, jak za starych czasów. Nie chcę ryzykować, bo przez następne dwa tygodnie muszę się porządnie z Zumbą pożegnać. Będziesz moim agentem? Chociaż tak myślę, że może budę zamykają przez Monikę? Albo jest w ciąży, albo kontuzja paskudna, bo baby coś mówią o "powrocie w 2014".

Co do Victora, miałam okazję wyrobić sobie zdanie. Wiem, że mówi, że jest "Fitness Latino" i faktycznie dużo u niego ćwiczeń, ale kto był, ten wie, że używa ruchu zwanego "Beto shuffle". Ale za to jest bardzo energetyczny, momentami ciężko za nim nadążyć.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości