|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
helołłłłłłl
Misiek zasnął o 23:20 ![]() kąpałam 18:45 po przetrzymaniu ,poprzednio spał 15-16 o 19:15 spał po kąpieli i cysiu 20 pierwsza pobudka i tak co 10-15 minut oczywiście w przerwach lulanie,cycuś do 21 kiedy to juz całkowicie mu się odechciało spać zasnał mi 23:20 także ten sposób też sie nie sprawdził
|
#422 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
Cytat:
A Julek może miał zły dzień? Tak po prostu. Młody też czasem tak ma, że rano spoko, potem maruda, najedzony, po kupie i dalej marudzi, ani leżeć tu, tam, siam. Jakaś aura niekorzystna może Nie martw się
|
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze Ola na spiocha trochę podjadla. Ja tez czasem tak karmie. Cytat:
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#424 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za ząbka!Cytat:
oooo według strony www u mnie w mieście też są takie zajęcia. Ciekawe czy mają chętnych i rzeczywiście je prowadzą Cytat:
pewnie, że wybaczymy Zdrówka dla Bartusia Cytat:
Potwierdzam Kurde, Szymek zasnął przed 19 przed kąpielą i nie dało się go dobudzić, nawet rozebranie i zmiana pampa nic nie dala. Szkoda mi go było na spiocha kąpać, więc pozwoliłam mu spać. Wstał po północy i teraz ani myśli spać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale może ja się nie znam
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję. Ja nie śpię bo mi myśli nie dają, mały zjadł i padł w sekundę jak zawsze, pewnie wstanie po 7 i później jeszcze pośpimy jak dobrze pójdzie
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ---------- Cytat:
|
|
#429 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Jedyny plus odciagania mleka - moge was nadrobic
![]() Cytat:
Siostra ma takie samo i jest bardzo zadowolona. Ono akurat wkladke ma. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jedyny plus, ze chyba takie maluchy przechodza lzej przynajmniej moj 6 miesieczny brat tak mial. pojawily mu sie chyba tylko 4 krosty. Cytat:
potem wyciagalam mu z noska kupe sliny lub mleka. dlatego przez jakis czas spal z nami, bo balam sie ze nie uslysze pozniej przestawilam jego lozeczko, tak ze glowe ma przy mojej glowie. na szczescie zdarza sie to juz rzadziej. wspolczuje bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A my mamy dzis kontrole u pediatry. Poprosze o kciuki, zeby z Jakubem bylo lepiej ![]() Zeby tylko osluchowo bylo czysto
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj byliśmy na drugiej dawce szczepienia.....ale się wkurzyłam...lekarki normalnie mnie dobijają Przed Sylwestrem mała miała zapalenie ucha - dostała antybiotyk, no i wczoraj mówie do lekarki żeby jeszcze jej uszy obejrzała bo chce wiedzieć czy na pewno jest wszystko ok. A ona do mnie, że tu nie ma takiego sprzętu bo tu tylko dzieci zdrowe przychodzą Jestem wkurzona bo gdybym nie powiedziała tej babie żeby zajrzała do uszu to nawet by tego nie zrobiła chociaż ma w karcie, że przechodziła zapalenie uchaNormalnie mi ręce opadają. Antosia waży ok 6200 a ma 4 miesiące i 11 dni. Karmie ją tylko piersia próbowałam wprowadzić marchewke i jabłko, ale mała nie może się po nich wypróżnić więc na razie dałam sobie spokój. Wczoraj pytałam pediatry czy powinnam jej rozszerzać diete to powiedziała, że absolutnie nie i nawet nic innego do przepajania nie dawać jak pierś.
|
|
#432 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witam
tz siedział wczoraj w domu i zostałam wyałtowana z kompa ![]() ale wasn to tylko zastrzelic 15 stron nowego wątku nie ma szans nie nadrabiam ...przeczytam kilka ostatnic stron żeby wiedziec o co kaman rzuciłi mi się tylko wasze wrednie odnośnoe t89 ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dawnyc czasów to by nie przeszło a teraz ...młodzież sie tylko zachwycała jakie supoer---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
z jednej strony dobrze ze oispa za dzieciaka a z drugiej to współczuje takiemu maleństwu![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Smutno mi... babcia umarła nad ranem ![]() Nadrabiam. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#436 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() Mam do nadrobienia jeszcze 7 stron, nie twórzcie za dużo Jak przyjadę to mam nadzieję nadrobić![]() Jedziemy wybierać panele do Zuzi do pokoju, a potem na USG bioder. I może moje dziecko w końcu się doczeka karty NFZ, bo zawsze mówię że jeszcze nie wyrobili, ale nie mam kiedy jechać po nią. A wczoraj się dowiedziałam że w 1 placówce robią od ręki i akurat nam po drodze ![]() I niewiem jaki kolor do jej pokoju wybrać? Myślałam nad bananowym Wybierałam już kolory w zeszłym roku i teraz znowu I mam brak weny jak narazie.Cytat:
Moja mi dała propozycję zagęszczania mleka mąką, bo kiedyś się tak robiło i się dziwi że daję Zuzce do picia wodę albo herbatkę nie słodzoną ![]() Cytat:
|
|
#437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() xViolet napisz mi pw z info na 1 str, bo na telefonie nie ogarne ![]() W kwestii kataru przy zabkowaniu: Jak wychodzą górne ząbki, zwłaszcza 3, mogą podrazniac zatoki i następuje zwiększenie wydzieliny z noska, stąd katar Nadrobilam. Pierdziele, miałam ograniczać wizaz, ale tz mnie tak wkurzyl... niech się buja! Wrócił wczoraj już o 21, czekając aż uspi Edzika przysnelo mi się. Budze się cała pognieciona, zziebnieta, a ten, ze myślał, ze już na noc śpię jasne, w ubraniu, bez przykrycia... w domu nie zrobił nic i o tej 23 czytał komiks. Więc mu mówię: idź spać, bo ją Cię rano nie obudze. No i tak poszedł spać, ze pewnie do 3 czytał, bo miał wstać o 6, a nadal śpi. Trudno, nie budze go, niech ma za swoją głupotę
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
samba wybieramy sie do Portugalii, od nas 10 h jazdy samochodem.
bajka tatusia opitol na łyso we wszystkich możliwych miejscach, a nie Blankę ![]() lulla mnie tez dobija zycie. nenuś wyrazy współczucia Kornel zjadł dzisiaj na spaniu w nocy 160 ml, a teraz leży i bije małpkę. Łeb mi pęka.
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
NENA bardzo mi przykro
AGABUU zdrowka dla Antosi. Ja tylko i wylacznie piers. AMELKA nie kombinuj juz. Mysle ze lepiej stopniowo czas zmieniac. BAJKA ja Ciebie tez podziwiam MARYSIU oby Bartus nie zarazil sie ![]() ANUTKA sa.MADZIUCHNA mozliwe ze wczotaj Julek mial gorszy dzien. A moze tak jak mama mowi - nabyl nowa umiejetnosc. Pamietasz jak "stekala" Lilka Poli? Moj tak samo i minelo juz A swoja droga POLI odezwij sie ![]() Ide czytac dalej
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2014-01-29 o 08:41 |
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też.A co u Was dziewczyny powoduje to dobijanie?Mnie głównie brak rodziny i to,że nie ma mi kto pomóc,do kogo pójść,podrzucić dziecko itd.
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
|
|
#443 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Madziuchna też mi się wydaje że Julek miał gorszy dzień
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dużo tego. Wracam spać
|
|
#445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() skąłdam pranie w pokoju bo seba śpi ...adi się bawił po czym wyszedł i wraca z reklamówka i pakuje zabawki...wtf pytam gdzie sie wybiera a on mi mówi ż e do babci na dół bo...wczoraj był dzięń mamay i taty a dzisiaj jest dzień babci i dziadzia![]() :ro tfl: wiec pytam ...to mam ci gotowac zupke...tak przeciec wróce do ciebie...chwila zastanowienia.... albo mam świetny pomysł zjem troszke u ciebie i troszke u babci ...może być |
|
|
|
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
macko dzis obudzil sie tylko raz o 3 a to zasluga chyba porzadnego nawilzacza a obudzil sie z winy durnej matki bo chcialam sprawdzic czy raczki ma cieple i zacal sie rzucac i sie rozbudzil Cytat:
no wlasnie nie napisalam ![]() a to moj ulubiony komenatrz do ja ![]() Cytat:
ale zastanawiam sie nad zajeciami na silowni dla dzieci, jest grupa 4-10miesiecy i nazywa sie pchelki wlasnie tz dzwoni tylko cena powala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#450 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, muszę coś z tą nocą zrobić
z pięcioma pobudkami to raczej nic nie zrobię i już mi wszystko jedno, ale muszę się spiąć i odnosić Miłka po karmieniu do łóżeczka bo już którąś noc śpi w większości z nami a mnie po kilku godzinach na jednym boku coś w mostku nawala.Drzemka poranna trwała tyle, że się ubrałam i zrobiłam kawę, teraz młody jest na macie już z 20 minut i zaczyna stękać i rozglądać się na boki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z Bartusiem może nie będzie tak źle, oby to jednak nie była ospa Marysiu a możesz napisać choć mniej więcej skąd jesteś? bo chyba niedlako siebie mieszkamy ![]() Cytat:
![]() i może u Was będzie podobnie jak u nas, jak wróciliśmy po dwóch tygodniach u dziadków, gdzie był non stop zabawiany i noszony to potem kilka dni sobie odpoczywał od tego lepiej spał i w ogóle bardziej się sobą zajmowałCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i ma jeszcze kawał czasu do gimnazjum ![]() zresztą chyba kryzys zażegnany, tatuś powiedział że oczywiście jak chce różowe to możemy kupić ale tylko do szarych jest lizaczek gratis ![]() ![]() bardzo mi przykro |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

No, nie wiem....
Płakałam mamie do słuchawki, jak kilka dni po porodzie, kiedy naszła mnie minidepresyjka... Od kilku dni Julek mi jęczy
Dziś był smutny. Jak zaczynałam go gilgotać to chichrał się normalnie, uśmiechał do mnie też, ale jak np. wsadziłam go bo bujaka, to od razu smutny, jak położyłam z rąk na łóżko - płacz. Nie chciał "sam się sobą zająć" ani przez chwilę. Normalnie gorzej niż w czasie skoku
Nie martw się 

za ząbka!

jasne, w ubraniu, bez przykrycia... w domu nie zrobił nic i o tej 23 czytał komiks. Więc mu mówię: idź spać, bo ją Cię rano nie obudze. No i tak poszedł spać, ze pewnie do 3 czytał, bo miał wstać o 6, a nadal śpi. Trudno, nie budze go, niech ma za swoją głupotę

z pięcioma pobudkami to raczej nic nie zrobię i już mi wszystko jedno, ale muszę się spiąć i odnosić Miłka po karmieniu do łóżeczka bo już którąś noc śpi w większości z nami a mnie po kilku godzinach na jednym boku coś w mostku nawala.