Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 07:05   #1231
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Kurcze znowu mi pół cytatów zjadło
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44852825]
potwierdzam, Agatka zaczęła wielbić przytulankę w okolicach 2ur dopiero, a Dorka od dawna ma ukochanego kotka i z nim zasypia, nawet w nocy go szuka
[/QUOTE]
Chciałam co do tych przytulanek napisać: moja bratanica miała taka przytulankę-szmatkę i wszędzie dosłownie wszędzie z nią chodziła ( nawet do wanny i na basen jak jechali) problem z tym niesamowity bo z domu nie wyjdzie bez przytulanki. Już miała ją tak z ciarną ze wstyd było pokazywać. Ja miałam do Olwiki taką samą bo mi się podobała (ogólnie oprócz tych dwóch to nie znalazłam nigdzi etakiej) ale oddałam bratowej bo moja Oli nie była jakoś do niej przywiązana. Jakiebyło zdziwinie Lenki jak zobaczyła że są dwie; zaakceptowała tą nową ale chciałami oddac jak szłam do odmu no to tłumaczę ze to teraz Twoja itd.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Widze, ze moj TZ robi furore.... :P
To wcale nie jest zabawne jak ogladamy mjm, a on przejety wielce: "patrz patrz teraz jaka akcja bedzie" albo "sluchaj teraz, to wazne!"
Dobry jest
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Piszecie ze wyjazd fajna sprawa ale wiecie 3 dni a Julek z uu zasypia na noc i sie boje ze nie dadza rady z nim sami ale pozatym to temat na marzec wiec narazie tylka nie zawracam teraz mam rozterki czy jechac np do Rzeszowa bo syznaczylam sobie sama ze nie jezdze dalej. niz 300 km ale coraz wiecej opcji a raczej mocnych propozycji do nmie dociera narazie bronie sie rekami i nogami ale juz nie dlugo
I jeszcze zawsze jezdze z kims bo sama sie boje a dzis wracajac z pracy wpadlam w zaspe prawie pod blokiem i nie moglam wyjechac utknelam na dobre naszczescie jakis dwoch mlodych chlopakow mi pomoglo i nmie wypchneli
ja chce wiosne juz
Mika Ty sie nie zastanawiaj tylko do Rzeszowa przyjeżdżaj to się spotkamy. Wreszcie bym jakąs mamusię wizażowa na żywo poznała
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
ile ja bym dała za sen do 7 U nas pobudki między 5 a 6. Raczej o 5
Ja też ja też, u nas w okolicach 5 przeważnie
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
tylko najpierw hit dzisiejszy: wzięłam sie za odkurzanie, dziec buszował w okolicach odkurzacza no to ja jade na spokojnie pokój, odwracam sie- dziecia nie ma spanikowana wyłaczam, zeby zlokalizowac uciekiniera a tu słysze szelest sreberka sam sie obsłużył sciągnał z ławy trzy białe michaszki i za fotelem wtryniał tylko dookoła okruszki pozostawały i papierki
Ale cwaniaczek, nie dajesz mu cukierasów to się sam obsłużył
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44858493]dokładnie, kąpiel daje nowe siły dziecku

I ja na oczy to miałam właśnie ale np. neomycyna też jest równocześnie do oczu i uszu.
[/QUOTE]
A ja się dziewię że dzieć się słania na nogach a po kąpieli jak nowo narodzony. Więc jaki powinien być odstęp kąpanie-spanie, bo mi gdzieś wypowiedź Meneq musiala umknąć.
Młoda Tż ostatnio neomecynę na jęczmień dostała.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
BOKEH jak było pięknie u Was jestes mistrzynią dekorażingu
Dokładnie, Bokeh patrzyłam na bloga, pięknie wszystko wyszło
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Na wątku grudniówek chłopczyk wylał na siebie herbatę, na twarzy i główce ma oparzenie II stopnia
Nie moge sobie tego nawet wyobrazić, jak Oliwka miała poparzoną stopę to był horror dla mnie a tu głowa i twarz...masakra
Cytat:
Dalam dzis Kubie 1.raz mandarynke (wiem, Wy dajecie od 2 lat :P). Ale go wysypalo...

Jak to jest z testami alergicznymi u roczniaka? Warto robic? Wyjdzie juz cos?
Moja to krzyczy jak się mandarynka kończy i widzi że nie ma więcej.
Nie ma sensu robić, podobno dopiero u 20wu latka coś wychodzi.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to nie ale prowadzi bloga
http://niezapominatka.blogspot.com/
jak coś to zawsze można zapytać
Piękne rzeczy, przegladam bloga
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:05   #1232
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A tak wogole to witam WAS!

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:23   #1233
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Chciałam co do tych przytulanek napisać: moja bratanica miała taka przytulankę-szmatkę i wszędzie dosłownie wszędzie z nią chodziła ( nawet do wanny i na basen jak jechali) problem z tym niesamowity bo z domu nie wyjdzie bez przytulanki. Już miała ją tak z ciarną ze wstyd było pokazywać. Ja miałam do Olwiki taką samą bo mi się podobała (ogólnie oprócz tych dwóch to nie znalazłam nigdzi etakiej) ale oddałam bratowej bo moja Oli nie była jakoś do niej przywiązana. Jakiebyło zdziwinie Lenki jak zobaczyła że są dwie; zaakceptowała tą nową ale chciałami oddac jak szłam do odmu no to tłumaczę ze to teraz Twoja itd.

Dobry jest

Mika Ty sie nie zastanawiaj tylko do Rzeszowa przyjeżdżaj to się spotkamy. Wreszcie bym jakąs mamusię wizażowa na żywo poznała

Ja też ja też, u nas w okolicach 5 przeważnie

Ale cwaniaczek, nie dajesz mu cukierasów to się sam obsłużył

A ja się dziewię że dzieć się słania na nogach a po kąpieli jak nowo narodzony. Więc jaki powinien być odstęp kąpanie-spanie, bo mi gdzieś wypowiedź Meneq musiala umknąć.

Nie moge sobie tego nawet wyobrazić, jak Oliwka miała poparzoną stopę to był horror dla mnie a tu głowa i twarz...masakra

Odstep optymalnie 2h.
A jak slad po poparzeniu? Zagoilo sie ladnie? Pamietaj, by w tym roku tego miejsca nieopalac.
Yae tez wielbi mandarynki a jej sie wcale nie dziwie - mieszkamy w zaglebiu mandarynkowym i w zyciu lepszych nie jadlam

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A tak wogole to witam WAS!

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Witamy Ciebie!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

iffwka ale pewnie w Polsce bedzie, to duzo krocej, bo jednak inaczej sie kapie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:32   #1234
nafiyqa
Zakorzenienie

Ifwka, Kubie tez mandarynka smakowala, ale brzuszk okropny po niej ma slyszalam, ze to nie same cytrusy uczulaja tylko to, czym sa pryskane.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:41   #1235
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Odstep optymalnie 2h.
A jak slad po poparzeniu? Zagoilo sie ladnie? Pamietaj, by w tym roku tego miejsca nieopalac.
Yae tez wielbi mandarynki a jej sie wcale nie dziwie - mieszkamy w zaglebiu mandarynkowym i w zyciu lepszych nie jadlam

iffwka ale pewnie w Polsce bedzie, to duzo krocej, bo jednak inaczej sie kapie
No dwie godziny to u mnie niewykonalne. Poza tym po kąpaniu pakuje Oliwke do łóżeczka, nie chciałabym żeby z porotem, się rozbawiła czy pobudziła kręcąc się miedzy nami. Po jedzeniu jeszcze chwilkę się chichramy ale ona w łóżeczku, światło ściemnione itd.
Po oparzeniu praktycznie nie ma śladu, po kąpaniu widać taki zaczerwieniony lekko placek, no i zastanawaim się czy jednak kupić ta mąść ze śłimaków i smarować?? Trochę kasy nie mam bo tania nie jest??
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-29, 07:44   #1236
ILLUSION
Wtajemniczenie

Buziaki roczkowe dla Blaneczki Lenovy
I życzę szczęścia i spełnienia marzeń świętującym dziś urodziny hope i ewulce

nawijko - rozwaliłaś mnie opowieściami o TŻ i mjm

meneq - ale śmiesznie pije Twoja gwiazda

meduzza - ale przytulasek
Stary 2014-01-29, 07:48   #1237
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Buziaki dla Blaneczki

Hania się o 3 przebudziła do zabawy, ale jakoś Ją spacyfikowałam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziekuje! Zaraz namocze
Wiem, że Szajka pisała, że w lidlu niesiarkowane są ale ja zamawiałam w online tesco i oczywiście z siarką, to teraz trzeba się pozbyć..

Któraś pisała, że linkowałaś księgarnię ze zniżką? Przegapiłam chyba?
Jest tam może księga dźwięków?

Noce nam się poprawiły. Od kilku nocy jak pójdzie spać w przedziale 19:30 - 20:30 (zależy jak zasnie) to do niemal północy nie budzi się w ogóle (właśnie przed chwilą się obudziła na jedzenie, ale po 10 minutach jestem znów przed kompem śpi), potem jest różnie, ale już nie wisi tak na piersi, przeważie obudzi się ze 2 razy jeszcze i drugą połowę nocy śpi już z nami.
Ale to niebo a ziemia do np. 5 pobudek od pójścia spać do północy + ileśtam pobudek do rana lub tugeza.
2 czy 3 pobudki to ja mogę mieć, to i tak kolosalna różnica!

Próbowałam systemu z jedną drzemką, ale chyba troszkę za wcześnie - czasem się to bardzo sprawdza, a czasem wcale. No nie wiem. Teraz na drzemkę zasypia między 11 a 12 : i śpi maksymalnie 1,5h (czasem tylko 40 minut, ale większość to jednak ponad godzina) - szokens! i potem albo nie ma drzemki już wcale, albo jest druga króciutka. Może się samo wyreguluje.
Szaja kiedyś pisała, że po roku przeważnie dzieci mają mniej drzemek a dłuższe - i to się chyba sprawdza. Darusia Silver też ostatnio w dzień dłużej śpi - fajnie, lepiej się funkcjonuje przez dzień.
Chociaż moja nadak tulić i "faza mama" więc przyleja mi się do nogi, przytula się buzią i próbuje na kolana wdrapac.
ja zamawiałam z aros.pl tanio i szybka wysyłka
http://aros.pl/ksiazka/ksiega-dzwiekow-2
Cytat:
a takie rzeczy robi moja była współlokatorka
https://www.facebook.com/ata.szwarc/...0656382&type=1
jakie piękne szkoda, że wcześniej nie pokazałaś
Cytat:
Hej!

Aż się boję to pisać ale za nami druga całkowicie przespana noc

Debrah cieszę się że noce Wam się poprawiły. Z jedzeniem też coś drgnęło,to dobrze

Sylwietta bo nie dajesz dziecku cukierków to musiało się samo obsłużyć

Bokeh Śliczny wpis na blogu!

Coś kiepsko z moja pamięcią

Dziewczyny Blanka mnie zadziwia każdego dnia Od paru dni wróciło Jej "ciumkanie". Jak zje to tak mlaska językiem na dowód że smakowalo.

I jeszcze historia z cyklu żłobkowych. Wczoraj wchodzę po Mała już na górę żłobka i słyszę maruda jęczącego,prawie płacze. Pytam czemu Blanka płacze a Pani do mnie "bo kanapka się skończyła"

Lecę Kochane,zbieram się do pracy,zawiane strasznie więc nie wiem ile będę jechać.
Udanego dnia!

Blanka
Hania wczoraj płakała po skończonej zupie ogórkowej
Cytat:
Czesc!
Bylysmy na plywalni i bawilysmy sie wspaniale. Yae zaliczyla pierwszy skok do wody. Myslalam, ze po powrocie do domu pospi troche, a tu nic - lajza chodzi i wywraca krzesla! Piekna pogoda, to stwoerdzilam, ze niech sie bawi na dworze. Zostalam juz obdarowana 7 patyczkami, 7 suchymi trawkami i liscmi, 4 kamykami i uwaga rarytas - zdechla biedronka tez mi sie trafila. Prezentami podziele sie z dzisiejszymi solenizantkami: Blanko i hope najlepszego wszystkiego!!
skok do wody? ale super!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:49   #1238
hope01
Zakorzenienie

Cześć

Mandarynki Dawid uwielbia i sie drze jak zje wszystko co dostał

Meneq dziękuję 2 godziny po kąpieli? No to prawie Dawid tak ma zanim zaśnie. Może zacznę wcześniej kąpać?

Sylwietta przed Bartulem nic się nie ukryje wszystkie 3 zdążył zjeść? Dawid mi wczoraj też numer wywinąl
Na obiad był grysik na rosole, a na drugie dla mnie i Młodego (TŻ stwierdził że trawy jeść nie będzie - srał go pies) makaron ze szpinakiem. No i Dawid miał drzemkę, ja sobie koło niego siadłam z tym makaronem, a że miałam telefon to wyszłam z pokoju, a talerz z jedzeniem odłożyłam na pufę obok łóżka. No i co? Wracam po jakiś 5 minutach może nieco dłużej a tu Dadol stoi przy pufie, widelec w ręce i szamie sobie

Nancy piękne rzeczy robi

Właśnie, powiedźcie mi co bym mogła kupić Dawidowi, żeby mu zostało to. W sensie mam na myśli jak Wy kupowałyście te lalki piękne help

Ill

BLANUSIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKO

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-01-29 o 07:50
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:56   #1239
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Buziaki roczkowe dla Blaneczki Lenovy
I życzę szczęścia i spełnienia marzeń świętującym dziś urodziny hope i ewulce
STO LAT dla BLANECZKI
Hope i Ewulka spełnienia marzeń
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-29, 08:09   #1240
nancykenator
Zakorzenienie

wszystkiego najlepszego dla Blanusi, rośnij zdrowo : roza:
sto lat także dla Hope i Ewulki : roza:

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

Buziaki dla Blaneczki

Blanka

skok do wody? ale super!
dawno nie przeglądałam jej bloga a ona sama się mi nie pochwaliła piękne rzeczy, prawda, ma dziewczyna talent
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć

Meneq dziękuję 2 godziny po kąpieli? No to prawie Dawid tak ma zanim zaśnie. Może zacznę wcześniej kąpać?

Sylwietta przed Bartulem nic się nie ukryje wszystkie 3 zdążył zjeść? Dawid mi wczoraj też numer wywinąl
Na obiad był grysik na rosole, a na drugie dla mnie i Młodego (TŻ stwierdził że trawy jeść nie będzie - srał go pies) makaron ze szpinakiem. No i Dawid miał drzemkę, ja sobie koło niego siadłam z tym makaronem, a że miałam telefon to wyszłam z pokoju, a talerz z jedzeniem odłożyłam na pufę obok łóżka. No i co? Wracam po jakiś 5 minutach może nieco dłużej a tu Dadol stoi przy pufie, widelec w ręce i szamie sobie

Nancy piękne rzeczy robi

Właśnie, powiedźcie mi co bym mogła kupić Dawidowi, żeby mu zostało to. W sensie mam na myśli jak Wy kupowałyście te lalki piękne help

Ill

dołączam się do pytania, też chciałabym kupić coś takiego fajnego na roczek ale zupełnie nie mam pomysłu myślałam o dodatku książki Mały książe z dedykacją, w sumie dość uniwersalna jest ale brakuje mi czegoś takiego zabawkowego ale właśnie na pamiątkę

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

hope kolejny, co się sam obsługuje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:20   #1241
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No dwie godziny to u mnie niewykonalne. Poza tym po kąpaniu pakuje Oliwke do łóżeczka, nie chciałabym żeby z porotem, się rozbawiła czy pobudziła kręcąc się miedzy nami. Po jedzeniu jeszcze chwilkę się chichramy ale ona w łóżeczku, światło ściemnione itd.
Po oparzeniu praktycznie nie ma śladu, po kąpaniu widać taki zaczerwieniony lekko placek, no i zastanawaim się czy jednak kupić ta mąść ze śłimaków i smarować?? Trochę kasy nie mam bo tania nie jest??
Po kapieli chodzi o to, zeby organizm naturalnie oddal cieplo. Wtedy jest w ogole mozliwe zasniecie.
A jak sie zachowuje to miejsce, kiedy jest Oliwce zimno?
Niczym nie smarowalabym, jest malutka i swietnie sie na pewno bedzie regenerowac a oparzenie samo w sobie tez na szczescie nie takie powazne.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
hej

Buziaki dla Blaneczki

Blanka

skok do wody? ale super!
Tak, z brzegu. Najpierw dziecko sie zdejmowalo z brzegu do wody trzymajac policzek przy policzku, pozniej pod pachami, pozniej za raczki a na koniec na raz dwa trzy - skok.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Cześć

Nancy piękne rzeczy robi

Ill

Dobry pomysl, ale z drugiej strony na pewno nie kapiesz go w az tak cieplej wodzie...

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

To jeszcze najlepszego dla ewulki!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 08:25   #1242
nancykenator
Zakorzenienie

meneq zaciekawiłaś mnie tym spaniem 2 h po kąpieli...
u nas jest tak, że jak Kuba robi się lekko marudny to my wtedy go od razu do kąpieli. Kuba bawi się w wodzie, po czym jak go wyjmujemy z wanienki to zaczyna się znowu marud, pod koniec ubierania już jest bardzo zmęczony, trze oczka, wtedy daję go do uu i w zasadzie usypia przy nim, ewentualnie puszcza pierś, odwraca głowę, wtedy go odkładam na łóżko, on się pupą do mnie przekręca i zasypia, czasem muszę go po pleckach pogłaskać.
I prawie, że nie śpi pod kocykiem, odkrywa się i zdecydowanie mu przeszkadza.
Nie byłoby opcji, żeby nie usnął...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:35   #1243
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny nie daje rady z mlodym po pierdyliard razy dziennie sciagam go z oparcia kanapy no mam dosc juz na sekumde sie odwrocic nie moge bo juz sie wspina a z oparcia chce na parapet isc dzisiaj tylko jedna pobudka o 3 ale zasnal o 22 dopiero takze pewnie dlatego.

Kupilismy w koncu zabkowi kapcie, z cccz fajne, gruba podeszwa, ale mieciutka, ladnie sie zginaja. Iskorzana wkladka. U nas tak ciagnie od drzwi i okien ze masakra, nawet ogrzewanie non stop chodzi haha :P tak sie zimno zrobilo.

Bokeh jak cudownie <3 kobieto Ty masz taki zmysl artystyczny, ze cos pieknego, strasznie zazdroszcze!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:35   #1244
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Po kapieli chodzi o to, zeby organizm naturalnie oddal cieplo. Wtedy jest w ogole mozliwe zasniecie.
A jak sie zachowuje to miejsce, kiedy jest Oliwce zimno?
Niczym nie smarowalabym, jest malutka i swietnie sie na pewno bedzie regenerowac a oparzenie samo w sobie tez na szczescie nie takie powazne.

Normalnie to praktycznie tego nie widać, ja widze bo wiem że tam jest, a ktoś obcy się nawet nie domyśli.

Tak, z brzegu. Najpierw dziecko sie zdejmowalo z brzegu do wody trzymajac policzek przy policzku, pozniej pod pachami, pozniej za raczki a na koniec na raz dwa trzy - skok.

Ekstremalnie, odważną masz dziewczynę

Cytat:
u nas jest tak, że jak Kuba robi się lekko marudny to my wtedy go od razu do kąpieli. Kuba bawi się w wodzie, po czym jak go wyjmujemy z wanienki to zaczyna się znowu marud, pod koniec ubierania już jest bardzo zmęczony, trze oczka, wtedy daję go do uu i w zasadzie usypia przy nim, ewentualnie puszcza pierś, odwraca głowę, wtedy go odkładam na łóżko, on się pupą do mnie przekręca i zasypia, czasem muszę go po pleckach pogłaskać.
U mnie jest tak samo.
Szybko ubieram, do łóżeczka, mleko...i potem sie zaczyna zabawa. Chyba że jest padnięta, to zasypia od razu.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-29, 08:36   #1245
LadyWhisper
Zakorzenienie

ewulka, hope, blanus, wszystkiego najlepszego!!!!!!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:36   #1246
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kupilismy w koncu zabkowi kapcie, z cccz fajne, gruba podeszwa, ale mieciutka, ladnie sie zginaja. Iskorzana wkladka. U nas tak ciagnie od drzwi i okien ze masakra, nawet ogrzewanie non stop chodzi haha :P tak sie zimno zrobilo.
Wrzuć foto albo linka bo też musze coś zakupić.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-29, 08:37   #1247
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
STO LAT dla BLANECZKI
Hope i Ewulka spełnienia marzeń
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Blanusi, rośnij zdrowo : roza:
sto lat także dla Hope i Ewulki : roza:

Proszę samoobsługę
(tutaj już mu podkładke przynioslam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3062.jpg (93,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3061.jpg (127,0 KB, 45 załadowań)

Stary 2014-01-29, 08:41   #1248
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-01-29, 08:45   #1249
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas identycznie a przykrycie koldra konczy sie pobudka
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 08:50   #1250
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
a takie rzeczy robi moja była współlokatorka
https://www.facebook.com/ata.szwarc/...0656382&type=1
ładne, to tzw. Tildy są

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Poczytała, wpada pomarudzić:

Kupiłam dziś mleko babydream. W domu przeczytałam, że ma w składzie syrop glukozowy. Naszło mnie na przemyślenia. Kurde, po co oni tak słodzą dzieciom jedzenie mnie już nawet nie chodzi o zawartość cukru w danej rzeczy. Tylko o ten obrzydliwie słodki smak we wszystkim. Mały pomału zaczyna się buntować na niesłodkie jedzenie. Banan - tak. Mandarynka - nie! Przy obiadkach też już kręci nosem. A nigdy nie miał z jedzeniem problemu. Boję się, że nie wyjdzie mu to na dobre, a do szczuplaków zaliczyć go raczej nie można. Zaczęłam myśleć nawet o krowim, bo tego przynajmniej glukozą nie słodzą, ale obawiam się później jakichś niedoborów, nie wiem, czy słusznie.

Z jednej strony chciałam odpuścić już "z tym cukrem" ale nie chcę stworzyć w niedalekiej przyszłości problemu z cyklu jem tylko słodkie rzeczy. Tylko jak się ustrzec przed tym, skoro wszystko wkoło jest słodkie słodkie słodkie...

Naprawdę syrop glukozowy jest tak ważny w diecie dziecka że wrzuca się go w wiele rzeczy po 6 miesiącu? Ale żeby w mm? I nie chodzi akurat tylko o to z rossa, bo pewnie w większości mlek z nr 3 jest

koniec marudzenia.

Spadam spaciu :P wszystko sobie rozregulowałam tym nocnym przesiadywaniem. Dziecię teraz mi wstaje rano razem z tż i nie śpi aż do pierwszej i ostatniej drzemki koło 12-13, a ja dziś w nocy nie mogłam zasnąć do 4,30 także no.

Chciałam tylko powiedzieć że Yae i Julianka mnie powaliły na kolana

A i jeszcze - wyszłam dziś z domu! Hurra
wiesz co, rzucę temat koleżance z bloga (wizażanka zresztą):

www.naszezyciebezchemii.blogspot.com

dziewczyna jak nancy wykształcona więc od strony chemicznej jak najbardziej się zna no i ze wzgl. na zdrowie też zaczęła uważać na to, co je, syna ma jak moja Agu (dzień starszy, normalnie jak bliźnięta się często zachowują )

Wiem, że młodemu do dzisiaj daje mleka robione w domu: migdałowe, owsiane i tak dalej.
A syrop gf absolutnie zbędny jest :/

Cytat:

I jeszcze historia z cyklu żłobkowych. Wczoraj wchodzę po Mała już na górę żłobka i słyszę maruda jęczącego,prawie płacze. Pytam czemu Blanka płacze a Pani do mnie "bo kanapka się skończyła"

Dorka to samo, skończy się i buczenie
a nie daj Bóg że my coś jemy a ona nie!

Cytat:
Czesc!
Bylysmy na plywalni i bawilysmy sie wspaniale. Yae zaliczyla pierwszy skok do wody. Myslalam, ze po powrocie do domu pospi troche, a tu nic - lajza chodzi i wywraca krzesla! Piekna pogoda, to stwoerdzilam, ze niech sie bawi na dworze. Zostalam juz obdarowana 7 patyczkami, 7 suchymi trawkami i liscmi, 4 kamykami i uwaga rarytas - zdechla biedronka tez mi sie trafila. Prezentami podziele sie z dzisiejszymi solenizantkami: Blanko i hope najlepszego wszystkiego!!

prezenty extra

a jaka teraz pogoda, temperatura u was?

Ode mnie również życzenia dla Blanki i Hope (Hope, roczek masz? )

Cytat:

A czemu to problem? my też wychodzimy z kotkiem wszędzie, biorę go do torby i tyle, Agata też taki etap miała, cały zeszły rok do przedszkola do grupy żłobkowej z misiem szła to jest rozwojowe i konieczne dziecku. Tu ujęte wszystko: http://dzieci.pl/kat,1024261,title,P...uticaid=6121ba

Agatka do dzisiaj śpi z misiem i ukochaną pielusią tetrówką z helołkiti często to one pomagają w opanowaniu emocji, gdy jest źle, smutno to płacz: gdzie misiu i pielusia?

U nas np.wczoraj kąpiel, potem kolacja i dopiero spanie, czyli od początku kąpieli do spania jakaś godzina.
Kąpiel relaksuje, odpręża i jest przyjemnością dla dziecka, więc daje spokój i odpoczynek, ale równocześnie po kąpieli dziecko łatwiej zasypia.

ja na jęczmień też, w ciąży jeszcze

Dokładnie, nawet więcej - w wakacje Agatce robiliśmy testy, 3 lata skończone miała a katar miała od 6mcy prawie cały czas, ale jak to lekarz rzekł - to, że nic nie wyszło znaczy tylko, że nic nie wyszło i jeśli nadal tak będzie to powtarzamy za rok, bo może organizm jeszcze nie być gotowy na testy. Ona skazę białkową miała bardzo dużą, a mając 7mcy miała robione IgE z krwi i nic nie wyszło, ale to od razu lekarze powiedzieli, że to niemiarodajne w tym wieku, a robili tylko z ciekawości bo i tak pobierali jej krew do innch badań w szpitalu przy rota.

Obecnie te 3 lata traktuje się jako granicę taką a wcześniej leczenie objawowe jest tylko Nawijko "

Cytat:
Ifwka, Kubie tez mandarynka smakowala, ale brzuszk okropny po niej ma slyszalam, ze to nie same cytrusy uczulaja tylko to, czym sa pryskane.

a z ciekawości spróbowałabym tych mandarynek z puszki (wiem, że tam cukier, ale po prostu jako eksperyment czy wówczas też uczulą)

Cytat:
a te plastry sutricon próbowałaś? one dość drogie, ale na dłuuugo starczają bo jeden plaster możesz ciąć. Albo maść cepan albo contratubex?

Cytat:

dokładnie stąd właśnie a wczoraj też zamówienie zrobiłam i kupiłam:

http://aros.pl/ksiazka/za-chiny-ludowe
http://aros.pl/ksiazka/nowy-przyjaciel-moj-tofik
http://aros.pl/szukaj/go%B3%EAbiarki/0
http://aros.pl/ksiazka/galgankowy-skarb-2
http://aros.pl/ksiazka/rodzenstwo-bez-rywalizacji-2

Cytat:

Nancy piękne rzeczy robi

cwaniak

A może miś, do ubierania też?
http://endo.pl/produkty/kategorie/mi...e_SMA001_2.xml
http://endo.pl/produkty/kategorie/mi...isia_SM32M061_ i różne takie

albo:

http://misiowakraina.pl/index.php?id=232&sklep=1&cat=65

-------------------
A która kojarzy małpki monchhichi?

http://allegro.pl/sklep/23599577_monchhichi

tak myślę, czyby na Zajączka nie wziąć obu dziewczynom po takiej małej? malutkie (20cm) po 29zł są, miałam taką...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:50   #1251
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
U nas identycznie a przykrycie koldra konczy sie pobudka
No u mnie jest dokładnie to samo, kołdra absolutnie, kocyk strasznie się dookoła niej obkręca jak się wierci i w rezultacie śpi odkryta. Ja to się martwię że jej zimno jest jak śpi taka odkryta.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-29, 08:56   #1252
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A ile stopni ma woda? Jak bardzo jest zanurzony? Ile czasu?
Bo moze w ogole nie ma wplywu...
Jesli Yae bierze prysznic - spi od razu, kapiel - potrzeba minimum godziny, ale musi byc wtedy zmeczona

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

nancy Yae spi po moja kamizelka puchowa. U nas nie chodzi o to, czy jest jej zimno czy cieplo, a o to czy cos krepuje jej ruchy. Kamizelka jest tak lekka (Fill 830), ze nie zwraca na nia uwagi.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
dziewczyny nie daje rady z mlodym po pierdyliard razy dziennie sciagam go z oparcia kanapy no mam dosc juz na sekumde sie odwrocic nie moge bo juz sie wspina a z oparcia chce na parapet isc dzisiaj tylko jedna pobudka o 3 ale zasnal o 22 dopiero takze pewnie dlatego.

Bokeh jak cudownie <3 kobieto Ty masz taki zmysl artystyczny, ze cos pieknego, strasznie zazdroszcze!
Czas przestawic kanape

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
U mnie jest tak samo.
Szybko ubieram, do łóżeczka, mleko...i potem sie zaczyna zabawa. Chyba że jest padnięta, to zasypia od razu.
Nie robi jej sie to miejsce fioletowo-jagodowe pod wplywem zimna?
Stary 2014-01-29, 08:59   #1253
hope01
Zakorzenienie

Bokeh, Miśka

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Szajka, no roczek

Danke za propozycje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 09:02   #1254
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczynki..która może mi pomóc i stwzorzyć takie literki jak na zdjęciu-oczywiście inny napis .. no i tak żeby każda miała 13-15 cm???
Będę dozgonnie wdzięczna

P.S. HOPE...ZDRÓWENSJA!!:simpr eza:

Masz coś?? Polewaj!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Harpers 2nd Birthday2.jpg (188,5 KB, 15 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:05   #1255
hope01
Zakorzenienie

Neti

Stary 2014-01-29, 09:08   #1256
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44862734]

Dorka to samo, skończy się i buczenie
a nie daj Bóg że my coś jemy a ona nie!

O u nas jaka histeria jak ktoś coś je a ona nie, albo próbujemy wcisnąć jej coś innego.
a te plastry sutricon próbowałaś? one dość drogie, ale na dłuuugo starczają bo jeden plaster możesz ciąć. Albo maść cepan albo contratubex?

Maść tylko ta co zaraz po oparzeniu stosowałam. TA maść ze ślimaka tez podobno mega wydajna,

albo:

http://misiowakraina.pl/index.php?id=232&sklep=1&cat=65

Nie wiem jak w tej chwili ale cały rok nie produkowali misi bo jakies problemy mają, bo ja już od stycznia chcę zamówić dla Oliwki i Wiktora-chrześniaka. Ma go już moja bratanica z wyszytą metryczką, uważam że super pamiatka.

tak myślę, czyby na Zajączka nie wziąć obu dziewczynom po takiej małej? malutkie (20cm) po 29zł są, miałam taką...[/QUOTE]
Królika ala tilda sama uszyłam dla Oliwki,planuję powiększyć gromadkę ale nie mam nawet czasu wykrjów powycinać nie mówić o szyciu.

Szajka z tą przytulanką to dlatego problem bo np. bierze ją do kąpania i wkłada do wanny, albo jak byli na basenie to samo, do basenu koniecznie z przytulakiem. A na prawdę zanim oddałam swojego to z tym pierwszym-starym wstyd było gdziekolwiek wyjść-tak strasznie zużyty.
Koleżanka mi wczoraj opowiadała że właśnei jej córeczka ma taki kocyk-owce ulubiony. To zeby go wyprać-to tryb ekspresowy ręczny, suszenie w pralce na najwyższych obrotach, dosuszanie na kaloryferze, w między czasie zdrowaśki żeby się dziecko nie obudziło
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-29, 09:09   #1257
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Przyłączam się do życzeń

Dzień bry
Żadna mi nie pomoże z tą aplikacją? Focha szczele

Moje dziecię dziś spało ciągiem ...UWAGA - 11 godzin
Jaram się

Aaaaaaa jak któraś jest zainteresowana to w Pepco są fajne wyprzedaże teraz dla maluchów,super rzeczy można nabyć za grosze
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:14   #1258
Debrah
Zakorzenienie

Dzięki za link, zaraz chyba kupię tą księgę dźwięków.

Meneq: ciekawie piszesz o kąpieli, muszę się temu przyjrzeć.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:18   #1259
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
nancy Yae spi po moja kamizelka puchowa. U nas nie chodzi o to, czy jest jej zimno czy cieplo, a o to czy cos krepuje jej ruchy. Kamizelka jest tak lekka (Fill 830), ze nie zwraca na nia uwagi.

Moja śpi pod takim cienkim kocykiem z biedronki ale jak sie wierci to albo sie za bardzo owinie albo całkiem odkryje.

Nie robi jej sie to miejsce fioletowo-jagodowe pod wplywem zimna?
Nie, tylko taki widoczny czerwony ślad.
Cytat:
Bokeh, Miśka

Cytat:
Neti
Boskie te poduszeczki
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-29, 09:21   #1260
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki..która może mi pomóc i stwzorzyć takie literki jak na zdjęciu-oczywiście inny napis .. no i tak żeby każda miała 13-15 cm???
Będę dozgonnie wdzięczna

P.S. HOPE...ZDRÓWENSJA!!:simpr eza:

Masz coś?? Polewaj!!
daj maila

Cytat:
Królika ala tilda sama uszyłam dla Oliwki,planuję powiększyć gromadkę ale nie mam nawet czasu wykrjów powycinać nie mówić o szyciu.

Szajka z tą przytulanką to dlatego problem bo np. bierze ją do kąpania i wkłada do wanny, albo jak byli na basenie to samo, do basenu koniecznie z przytulakiem. A na prawdę zanim oddałam swojego to z tym pierwszym-starym wstyd było gdziekolwiek wyjść-tak strasznie zużyty.
Koleżanka mi wczoraj opowiadała że właśnei jej córeczka ma taki kocyk-owce ulubiony. To zeby go wyprać-to tryb ekspresowy ręczny, suszenie w pralce na najwyższych obrotach, dosuszanie na kaloryferze, w między czasie zdrowaśki żeby się dziecko nie obudziło
ja tak kotka piorę i na kaloryfer

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Przyłączam się do życzeń

Dzień bry
Żadna mi nie pomoże z tą aplikacją? Focha szczele

Moje dziecię dziś spało ciągiem ...UWAGA - 11 godzin
Jaram się

Aaaaaaa jak któraś jest zainteresowana to w Pepco są fajne wyprzedaże teraz dla maluchów,super rzeczy można nabyć za grosze
szczel, ale i tak nie pomogę, bo nie mam jej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości