|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Witam się w kolejnym tygodniu ciąży
Kciuki dla wszystkich wizytujących dzisiaj Niegrzeczna 10.30 Carolyna Pomarańcza Cytat:
no i jak dzisiaj się czujesz? Cytat:
biedactwo jak już wypróbowałaś prawie wszystkiego to już nie mam pojęcia co mogę doradzić ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się troszkę niewyspana ale nie jest najgorzej .
Co do chudnięcia ja też mam zamiar do października ![]() Co do łóżeczka ja będę zamawiać taki zestaw, myślicie że kołdra nie jest zbyt duża ?? http://allegro.pl/arus-15el-lozeczko...830795687.html Trzymam kciuki za wizyty!!
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek. Mąż pojechał do pracy a ja wizazuję od rana
![]() Widziałam, że pisałyście o immunoglobulinie. Ja wczoraj zamówiłam ją w aptece. U mnie kosztuje ok. 414zł. Ale dużo rozmawiałam z ginem o tym i zdecydowałam się wykupić. Boję się konfliktu serologicznego, a ten zastrzyk ma dać 100% pewność, że w tej i kolejnych ciążach wszystko będzie dobrze
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz sie ubiore ciepło i do apteki podskocze, bo w domu nie mam nic na gardło.... kupie te tabletki prenalan z propolisem i maliną, i do psikania Tantum Verde, bo też puste opakowanie mam miałam w planach jeszcze na szmatki jechać, ale odpusciłam Cytat:
|
||
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinka mam podobne łóżeczko i na serio do niego wchodziłaś ?? Ja miałam czasem takie myśli aby wejść i uśpić w łóżeczku ale się bałam że zarwie
![]() Paulka dam znać myślę że do końca tygodnia przyjdzie bo to w końcu kurierem :PMadziula no nareszcie ta aukcja Ci doszła ![]() No tak dziecko odziedziczyło coś po mamie ![]() Świetna ta aranżacja A na lodówce masz magnezy ze zdjęciami Olisia??Monija jakie ładne ubranka będzie miał Kacperek ![]() Niestety kochana wiem coś o tym w poprzedniej ciąży też smarowałam 2x dziennie i do 7m cieszyłam się że pomaga , ale niestety po 7m zaczęło wychodzić;/ dla męża Mój mi mówił że mam fajne płomyki. Asia kiepska sytuacja z bratem;/ A na parterze mieszkają Twoi rodzice?? Może czas aby to oni lub Twój mąż z nim pogadał , wyjaśnił że tak nie może być. Że jest dorosły powinien mieć obowiązki. No i najważniejsze że Ty nie jesteś jego sprzątaczką, a tym bardziej jesteś w ciąży. Fakt ciąża to nie choroba, ale mycie podłóg na kolanach to już ciężko się robi (wiem bo sama tak ostatnio myłam panele). Light Lucynka bardzo fajny zestaw i kołdra w sam raz starczy na dłużej zawsze , tym bardziej że na początku zbytnio uzywana nie jest.Dzień dobry w 25tc ![]() Jestem nawet wyspana , choć syn ok. 1 zrobił nam koncert a to że ała noga, potem ała oko aż po 20min zasnął. Co do pościeli to ja mam jakąś różową w groszki/kropki. Dostałam ją od kogoś , ale to nie mój gust więc jakby któraś była zainteresowana ![]() za wizytujące dziś
|
|
|
|
#3666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja wybrałam takie łóżeczko to z żyrafą: http://allegro.pl/nowosc-lozeczka-sa...911500811.html I taką pościel - ta co na zdjęciu miniaturcje nazywa się TROPICAL ISLAND PREMIUM, drugi mój typ to JUNGLE http://allegro.pl/feretti-trio-posci...887955186.html |
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Iemand >> zapytam, bo nie pamiętam...: to wasze pierwsze dzieciątko? bo z tego co czytałam konflikt jest grożny ale podczas drugiego dziecka i następnych. ja nawet nie wiem jaką mój ma grupe krwi.... nie robił badań. ja mam ARH-
Nikii >> za 25 tydzień
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-29 o 08:21 |
|
|
|
#3668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wydaje mi się że nie będziemy miały problemu, przy dzieciach zawsze tyle roboty itp ![]() Dzień dobry ![]() Kolejna noc do Co się przekręciłam to było mi niewygodnie, i jak z pół nocy przespałam to będzie dobrze.... Gratuluję nowych tygodni mamusie, i trzymam kciukasy za udane wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam - a mąż ma + więc prawdopodobieństwo konfliktu jest duże. Wiem, że po pierwszym porodzie dają od razu immunoglobulinę, ale ona nie jest skuteczna w takim stopniu jak ta, którą zdecydowałam się teraz przyjąć.
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 25 tc ![]() A co używać z początku ten śpiworek taki czy kocyk ??
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę używać kocyka, chyba że będą duże upały to pieluszki flanelowej
![]() Jak źle pisze to mnie poprawcie doświadczone mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Lucynka ja używałam kocyka , a w dzień jak były upały to pieluszki
|
|
|
|
#3673 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze wiedzieć dziekuje za radę
|
#3674 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Seksta, monijaa, lolitka dużo zdrowia wam życzę. |
||||
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mój przyjedzie to od razu go wysyłam by zrobił badanie, czy potrzebne jest skierowanie od rodzinnego na ozn, grupy krwi ? czy moze iść do lab. i zrobia / bo to i tak pryw, się robi / ?========= ok, juz dzwoniłam : nie trzeba skierowania Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-29 o 08:47 |
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kurcze dziewczyny dziwne co mówicie o immunoglobinie, nie wiem czy to nie naciąganie, jeszcze rok temu nic lekarze nie wspominali o 28tc prawda Ilkas? no a skoro my do teraz nie mamy przeciwciał to chyba jednak ta poporodowa jest wystarczająca... choć z drugiej strony jakbym w pierwszej ciązy to slyszała to może bym i sie zdecydowała, wiedząc że chcemy drugie... Tym bardziej, ze w pierwszej plamiłamAsia bez skierowania niech robi, dziwne że lekarz nie kazał Współczuje chorowitkom, dużo was Tak Nikki magnesy z Olisiem oj tam burdel też jest :pWysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się dołączam do prośby jak zapytacie swoich ginów to dajcie znać, bo mój uparcie twierdzi, że jeden zastrzyk przy porodzie wystarczy, dopiero przy drugiej ciąży robią te dodatkowe zastrzyki
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Pomarańcza o tym czy masz konflikt dowiesz sie po porodzie, bo amnio nie miałaś
możesz mieć i co najwyżej masz niezgodność serologiczna z krwią męża ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie, musze cofnać sie kilka stron wczesniej aby Was troche podczytać dni mijaja mi tak szybko ze mimo ze nie pracuje to mam malo czasu na wizaz,
W tej chwili w Dzień Dobry TVN jest poruszany temat szczepien i skutek jakie szczepionka wywołała na chłopcu.... wiem ze kiedys na forum czy w klubie by ten temat poruszany ja dopiero z mezem sie w niego wgłebiam i powiem szczerze ze im wiecej na ten temat czytam tym mniej wiem :/ mam metlik w głowie i wg podjecie decyzji o dodatkowych szczepieniach jest bardzo ciezkie. Mam okropny bałagan w mieszkaniu powinnam sie wziąć za ogarniecie, na szczescie obiad jest wiec chociaz to z głowy ![]() Z tego co sie udalo mi zorientować to pisałyscie o roztępach, u mnie pojawiłi sie na piersi niestety piersi nie smarowałam regularnie i to pewnie dlatego :/ uda, brzuch, nogi staram sie smarować 2 razy dziennie jakos narazie sie trzyma ale mowia ze najgorzej jest w ostatnich miesiacach ciąży. Nikii tak prośba o ile to możliwe mozesz mi zmienić termin porodu na 05.05? po pierwszych badaniach genetycznych został on dokladnie ustalony. Było ciezko okreslić termin bo mam zespoł policystycznych jajnikow i nie wiadomo kiedy doszło dokładnie do zapłodnienia. A nam z mezem tez bylo ciezko okreslic bo to byl 2 miesiac naszych staran wiec w miare regularnie próbowaliśmy zadziałać imie tez możesz już wpisać chyba sie nie zmieni i zostanie Michaś. No i moja wizyta kolejna jest 10 lutego jak da rade troche pozmieniac u mnie to bede wdzieczna ![]() a ja zaraz zaczne 28 tydzien brzusio duzy prawie 8kg na plusie.
|
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Witam się w 28tc czyli III trymestr Gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty ![]() Kasian jak tam? Miłego dnia
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
no proszę jaki zdolny
![]() Cytat:
![]() ma rację ![]() Dzień dobry ![]() dziś miałam problem z zaśnięciem po wyjeździe męża, od spania na lewym boku biodro mnie już boli ![]() musiałam się odwrócić na prawy i tak dopiero zasnęłam po godzinie ![]() Pospałam dłużej no i się w miarę wyspałam, teraz czekam sobie, az będe mogła coś zjeść ![]() Gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi gin powiedział, że to jest tak, że jak dzidziuś (ten pierwszy) się rodzi, a jest niezgodność grup krwi z matką to przy porodzie, jak krew się miesza itp to mogą przeciwciała przejść do organizmu i przy następnej ciąży być groźne dla dziecka i nieraz może być za późno, żeby to drugie maleństwo ratować i zastrzyk też już nic nie da. Uznałam, że skoro mogę teraz wydać te pieniądze i nie będzie to dla mnie jakimś dużym problemem obejść się raz bez tych 400zł to dla dobra dzieci chcę się zabezpieczyć
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niki gratulacje 25 tyg ![]() Kaorlak i Tobie wejścia w 3 trymestr Właśnie wróciłam z przychodni. Boże jaka masakra.. internistką jest właścicielka całej przychodni.Mówie Jej,że jestem w ciąży i bardzo mnie boli gardło,że mam katar,ale nie taki,żeby w pełni zatykał nos(bo pytała czy lejący) no i wzięła patykiem mi sprawdziła gardło(centralnie 2 sek to trwało nie mówiąc o tym,że nie wiem jak ona była w stanie coś zobaczyć bez dodatkowego światła) i mówi,że gardło blade(kolejna dziwna rzecz bo jak gardło boli to zazwyczaj jest zaczerwienione a ja czuje jakbym miała tam zdrapane wszystko). Powiedziała,że gardło boli od kataru;/(najpierw mnie zaczęło boleć gardło,dopiero na drugi dzień dostałam katar) no i przepisała rutinacee,krople do nosa otrivin i najlepsze pastyki Podbiał i Tymianek,które według ulotki są NIEDOZWOLONE W CIĄŻY!! Dobrze,że nic nie wykupiłam! Kupiłam sama Tantum verde w areozolu jak polecałyście i tą maść majerankowa na katar.. Po prostu brak mi słów do takich lekarzy
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
kaorlak >> Gratuluje wkroczenia w III tr.
![]()
|
|
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Dziekuje wszystkim za troske i przepraszam, ze nie cytuje ale zawsze korzystam z telefonu i jest to ciezkie
![]() Wstalam i mecze sie z kanapka- skonczylo mi sie mleko a chleb strasznie drapie w gardlo;( poza tym do syropu dodalam jeszcze cytryne i miod, wyszedl pycha i wypilam 3lyzki, co ile godzin trzeba go lykac zeby przyniosl efekt? Poza tym wypoczywam, nie pospie bo nie jestem w stanie lezec.... A, śnieg nas zasypal! Wszedzie biaaaaaaało. |
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
Co za zbieg okoliczności. Też ogladałam ddtvn
![]() I godzinę temu rejestrowałam się na szczepienia.org.pl ![]() kaorlak gratuluję III trymestru ![]() Nikii gratuluję 25 tc
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-01-29 o 09:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

jak już wypróbowałaś prawie wszystkiego to już nie mam pojęcia co mogę doradzić 

dla męża 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)