|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
| tak |
|
22 | 57,89% |
| nie |
|
16 | 42,11% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Oto Adaś, jeszcze nie kąpany i trochę brudny
|
|
#2372 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ślicznota
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Ważne że jesteś pod opieką lekarską a że baba nie miła ... no trudno.
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
magnusia Adaś ślicznosci
Maz spisał sie na medal Ja tez miałam zdarte gardło Macie jedynkę? Jesteś zadowolona z położnej?
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie ostatnio siostra przyjechała (a jest otyła) i z tekstem "cześć grubasie".
To jej rzuciłam "spójrz na siebie" i ze nie życzę sobie takich tekstów i jak ona była w ciąży to jej tak nie traktowałam. Potem kolega przyszedł i to samo. Powiedziałam mu"spier..." bo tego samego dnia te same teksty. Nie wiem co ci ludzie mają. Zero myślenia. Aż mi się modlitwa z "dnia świra" przypomniała. Typowo polskie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2378 | |
|
Rozeznanie
|
Śliczny maluszek! Gratulacje!
Cytat:
Trzymam kciuki. ![]() ps: miałyśmy ten sam termin! ![]() U mnie nic się nie dzieje... spałam dziś jak zabita, nawet na siku nie wstałam w nocy. |
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie obdzwoniłam szpitale z zapytaniem kiedy można się wstawić na oddział i w zasadzie po 40 tyg można się położyć na własne życzenie a w 41 tyg i 1 dniu czyli tak jak moja lekarka zaplanowała mi wywołanie w każdym szpitalu robią próby wywołania porodu czyli zdecydowałam się na inny szpital, oczywiście cały czas mam nadzieję że do końca tyg moje dziecko samo będzie chciało wyjść
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie od rana delikatnie cmi podbrzusze i pobolewaja plecy ... Jutro kontrola u lekarki i pewnie sie zdziwi jak mnie zobaczy
A i wczoraj mialam pierwszy telefon z zapytaniem czy juz urodzilam ![]() Send from my IPhone
|
|
#2381 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Gratuluje kolejnym mamusiom Cytat:
![]() Co prawda pytanie nie do mnie, ale Doris tez posiada troche gadzetów. Huśtawka to do 20 minut spokoju. Mata na ten moment maks 5 minut i to raczej jak ja gadam dodatkowo. Karuzela ostatnio coraz dłuzej-dzis około pół godziny zainteresowania. A to ulubiona zabawka Dorotki: ![]() Szczerze polecam: idealne kolory dla malucha, szelesci, piszczy, grzechocze producent: canpolCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny
|
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
Selena - kciuki !
pisz na bieżąco co u Ciebie i nie dawaj sie w tym szpitalu!Magnusia - sliczne dziecko Mnie wyznaczyli termin na wtorek... O ile oczywiscie jeszcze im sie nie pozmienia w tych łbach:/ slyszalam jak lekarz zapytal sie dziewczyny w tym samym tygodniu i dniu ciazy czy wytrzyma do piątku z cc(leczy sie u niego prywatnie) a mnie oczywiscie nikt sie nie zapyta czy wytrzymam do wtorku ze szwem,krótką szyjką i dzieckiem ponad 4kg :/ polskie szpitale. Ale juz nie narzekam, nastawilam sie ze jak cos zacznie sie dziac to bede miec cc bez przygotowania tylko na żywioł. Swoją drogą napatrze sie tu na te nowonarodzone dzieci przewozone w wózeczkach A wiadomo cos o Agacie? Pisała cos?:/
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-29 o 10:00 |
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje ze uda nam sie uniknac wszelakich zabawek grajaco- piszczacych. Nawet psu nie kupujemy takich zabawek bo cholera nas bierze
Send from my IPhone
|
|
#2384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do telefonów to moja mama dzwoni codziennie z tym pytaniem. Cytat:
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kapituluje i jadę do ikei po kanapę, zeby wstawić ja do pokoju Emila. Meczy mnie bieganie do niego przez całe mieszkanie, kwitniecie godzinami przy łóżeczku i spanie na sofie w salonie. Chrzanie, bede spać z Emilem i obydwoje będziemy bardziej zadowoleni.
|
#2386 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co to za szpital?Cytat:
![]() ![]() O rany jaki cudny!! Piękny, wygląda tak spokojnie Cytat:
Cytat:
skąd ludzie mają potrzebę takich komentarzy?
|
||||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak wczoraj mężowi mówiła że no nie pasuje jej wcześniej, bo ma gości akurat w tym czasie i nie może odwołać....po co kłamie, skoro chce robić przepisowo, to niech mówi otwarcie a nie wymyśla
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
O to to!!! Od kilku lat patrzę na córki szwagierek z tymi grająco pierdzącymi zabawkami i ch.. mnie strzela na samą myśl, że moje dziecko będzie się takimi bawić. Już zapowiedziałam rodzinie, że nie życzę sobie tego typu gadżetów.
|
#2389 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle coś musiałam zjeść wczoraj niefajnego bo w nocy mała strasznie się męczyła aż puściła głośnego bąka (przy akompaniamencie dumnego tatusia "Ma to po mnie"
).Dzisiaj uniknęłam strzelającej kupy. Stanęłam na moment obok przewijaka i nagle słyszę prrr patrzę a tu czad. Dosłownie. 1:0 dla Mamusi
|
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Inw dajesz, dajesz
gosia kolezanka beznadziejna, zero taktu. Nie ma sie czym przejmowac, szybko wrocisz do siebie. Widzialam Twoje zdjecia po Wiki i Eryku i szczuplutka laska z Ciebie. Na wszystko troche czasu trzeba. magnusia super, ze wszystko ok i ze maz tak sie spisal
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z położnej jestem bardzo zadowplona- wiedziala co robic i baaaardzo mi pomogla szczególnie pod koniec jak juz tracilam świadomosc. Byla z nami od ok 9 do 23 i maprawde sie napracowala
|
|
|
#2392 | |
|
Gang Iren
|
Jakie śliczności! Cytat:
Znalazłam na naszym ebayu tą zabawkę,pewnie trochę przepłacę,ale fajna jest. Ile za nią dałaś?
|
|
#2393 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak płacze to nawet się nie podnoszę-zabujam i drzemię dalej.Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44863097]W ogóle coś musiałam zjeść wczoraj niefajnego bo w nocy mała strasznie się męczyła aż puściła głośnego bąka (przy akompaniamencie dumnego tatusia "Ma to po mnie" ).Dzisiaj uniknęłam strzelającej kupy. Stanęłam na moment obok przewijaka i nagle słyszę prrr patrzę a tu czad. Dosłownie. 1:0 dla Mamusi [/QUOTE]Cytat:
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Sliczny
perfuzja hmmm a nie chcecie lozeczka Emila wstawic na jakis czas do Was do sypialni? emma gdzie kupowalas zabawke na necie? ja tez taka chce ![]() Alek byl dzisiaj taka maruda w nocy, ze szk bo w sumie w dzien tez marudny byl i spal max po godzinie i ryk
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak śpi ze mną to jest dużo spokojniejszy. Po pierwszej pobudce będziemy sie przenosić na kanapę i tyle.
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Magnusia gratuluje !
Inw ![]() Gosia powiem Ci ze ja tez jestem w szoku jesli chodzi o brzuch bo myslalam, ze bach mala wyciskam a brzuch plaski ale nie wyobrazam sobie, zeby cos takiego komukolwiek gdziekolwiek powiedziec. Przecież tak na chłopski rozum, macica dopiero wraca do pierwotnych rozmiarów. Zauwazylam, ze im nizej brzuch spada tym jest mniejszy. A gadaniem nie ma co sie przejmować, ja nadal jak klusek jestem bo mi bardzo powoli schodzi woda z organizmu. Dzis dopiero zobaczylam swoje kostki.W nocy przywieźli dziewczyne na porodowke, darla sie okrutnie, jeszcze tego nie slyszalam, a przynajmniej się aż tak nigdy nie nioslo. Przywieźli ja nam na sale. I zaczela opowiadać jak to oglada na wspolnej a tu trzy skurcze, wiec pierwsza myśl - rodzę. I od tej myśli do czasu po łyżeczkowaniu minęły dwie godziny. Bylam w szoku, ze istnieją takie filmowe porody. Ale słyszałyśmy ze cos sie dzieje bo biegali jak w ukropie, a ja na sale porodowa z izby ledwo zdążyli dowieźć. Papiery wypełniała w nocy jak przyszla lekarka zycze Wam dziewczyny tak szybkich, chociaz mniej intensywnych akcji ![]() A z wiesci od nas - dzis idziemy do domku, usg glowki nic nie wykazało, zoltaczka wczoraj nastraszyła bo byl duzy skok, ale mamy spadek juz. Dokarmiamy sie ciut, bo mala mnie tak obessala ze juz mam ranki i bede musiala przez jakis czas odciągać żeby sie ewentualnie krwi nie nałykała. Będziemy sie smarować i mam nadzieje, ze szybko do kp wrócimy, bo na prawde nie wiedzialam, ze aż tyle przyjemnosci mi to sprawi. Mamy moze macie szybki sposób na poranione sutki? ![]() Mnie jeszcze czeka zdejmowanie szwów, czego boje sie panicznie - dziwny typ ze mnie, na partych żartowałam z położnymi i gadałam z tesciowa "obok" mnie i mama przez telefon, a boje sie bolu przy szwów zdejmowaniu ![]() Dziewczyny! : sbanan:
|
#2397 |
|
Konto usunięte
|
Magnusoa gratuluje
![]() Podziwiam Was za to, ze urodzilyscie naturalnie. Teraz wiem, ze nie dalabym rady. A jak dali znieczulenie poczułam taka mega ulgę nie do opisania
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się po kolejnej dobrej nocy- znów syn się budził co 2 godziny i jeszcze dosypia z tatą a ja mam wreszcie siły, żeby wstać wcześniej...
Oby tylko w dzień nie był taki marudny jak wczoraj (Emma, zapomniałam napisać, że Kazio dotrzymywał Dorotce towarzystwa w marudzeniu )Cytat:
) Ale ostatniemu zdaniu przyklaskuję Trochę się martwię, co będzie później, ale naczytałam się artykułów że ten baby blues (aż mąż zauważył, że prawie się nie dołuję ostatnio) i że "wypieszczone" dzieci są inteligentniejsze i mają łatwiej w życiu (co by potwierdzało inteligencję mojego bratanka, bo inne powody trudno znaleźć ) a poza tym to jest taaaka wygoda, że teraz się tym postanowiłam nie przejmować.
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Lela kupiłam w naszym stacjonarnym sklepie.
a w necie znalazłam np tutaj: http://exclusivebaby.pl/zabawki/canp...i-68-035,3194s http://www.babypol.pl/pl/p/Pluszowa-...m-CANPOL-/4500 Cytat:
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2014-01-29 o 10:41 |
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnie się czuję - od rana delikatnie boli mnie podbrzusze, bardziej tak ćmi, ale nie do końca jak przy okresie , bolą krzyże i pojawiło się lekkie krwawienie (wczoraj nie było), czerwone, bez skrzepów. Nie minęło 6 tyg połogu, więc może tak może być?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-29 o 10:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

16.06.2012 

pyta co mi jest,jak odpowiadam robi taka mine w stylu " dagmaroooo no blagam cie,litosci" grrrrrrr

producent: canpol

pisz na bieżąco co u Ciebie i nie dawaj sie w tym szpitalu!
Strasznie bolą mnie dłonie i stopy,cala napuchnieta jestem....a brzuch boli strasznie jak na @.Czuje sie troche jak wariatka, lekarka niby glosik milutki,ale żmija wredna w niej siedzi. normalnie taki mamy klmat i juz....

na necie? ja tez taka chce
bo w sumie w dzien tez marudny byl i spal max po godzinie i ryk