Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 09:02   #2371
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Oto Adaś, jeszcze nie kąpany i trochę brudny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0168.jpg (91,7 KB, 161 załadowań)
Stary 2014-01-29, 09:09   #2372
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Adaś urodził się o 19:30, 53 cm i 3150 g.
Poród był koszmarny- nie mogłam go wyprzeć pomimo parcia. Położna mnie nacięła - bradzo dobrze zareagowała bo już była mowa o vacu nie miałam już siły przeć i odpływałam momentami (założyli mi maske z tlenem_ a mały miał połowe główki już na zewnątrz.... jestem wykończona tyłek boli jak cholera le Adaś jest cudowny i mój mąż również
Wielkie gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie pisałam wam,że jak byłam w czwartym dniu po porodzie to przyszła koleżanka i patrząc na mój brzuch mówi: będziesz miała jeszcze jedno?
Miłe to nie było,ale w sumie się nie przejmuję,bo nie mam jakiegoś mega brzucha i zmniejsza się. Widywałam większe u kobiet kilka miesięcy po porodzie,a nie kilka dni.
W każdym bądź razie mi by nie przyszło do głowy,żeby coś takiego powiedzieć...
Co za koleżanka. 4 dni po porodzie takie teksty...

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ehh ludzie to czubki. Do mnie ostatnio jedna napisała 'co tam grubasie?'
Do mnie mama raz powiedziała "grubasie" to walnęłam focha i powiedziałam, że sobie tego nie życzę.

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Ej, chyba odchodzą mi wody, albo nagle straciłam panowanie nad pęcherzem a pęcherz zyskał na pojemności Ale nie czuję żadnych skurczów ani nic, nie czyści mnie, nic. Mały chyba śpi, jakieś ruchy spróbuję wywołać zanim włączę sygnał alarmowy żeby jechać. I zastanawiam się - gdzie najlepiej zaparkować o tej godzinie pod Żelazną?
Cytat:
Nom, nie trafiłam w podkład zresztą
I odwołuję o braku czyszczenia i skurczów
Ale nie wiem jak z relacją bo kolejna podpaska mocno różowa i nie będziemy czekać do rana w jazdą na ip, cholera wie czy to od szyjki czy od czego :/
No to banany

Cytat:
A najlepiej jak Wiki jej powiedziała: "ale ciocia,przecież jak mamie Kacperek brzuch rozciągnął,to mama od razu małego mieć nie może,ale niedługo będzie bez brzucha"
Mądrą masz córę

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Ślicznota

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:15   #2373
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Cudo
Stary 2014-01-29, 09:26   #2374
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudowny

Ja po obchodzie, niech juz ta baba jedzie do domu co za lekarka pyta co mi jest,jak odpowiadam robi taka mine w stylu " dagmaroooo no blagam cie,litosci" grrrrrrr
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:27   #2375
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Ja po obchodzie, niech juz ta baba jedzie do domu co za lekarka pyta co mi jest,jak odpowiadam robi taka mine w stylu " dagmaroooo no blagam cie,litosci" grrrrrrr
Ważne że jesteś pod opieką lekarską a że baba nie miła ... no trudno.
Stary 2014-01-29, 09:28   #2376
perfuzja
Zakorzenienie

magnusia Adaś ślicznosci
Maz spisał sie na medal Ja tez miałam zdarte gardło

Macie jedynkę? Jesteś zadowolona z położnej?
Stary 2014-01-29, 09:28   #2377
The light
Zadomowienie

Do mnie ostatnio siostra przyjechała (a jest otyła) i z tekstem "cześć grubasie".

To jej rzuciłam "spójrz na siebie" i ze nie życzę sobie takich tekstów i jak ona była w ciąży to jej tak nie traktowałam.

Potem kolega przyszedł i to samo. Powiedziałam mu"spier..." bo tego samego dnia te same teksty.
Nie wiem co ci ludzie mają. Zero myślenia.

Aż mi się modlitwa z "dnia świra" przypomniała. Typowo polskie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:35   #2378
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Adaś urodził się o 19:30, 53 cm i 3150 g.
Cytat:
Śliczny maluszek! Gratulacje!

Cytat:
Ej, chyba odchodzą mi wody, albo nagle straciłam panowanie nad pęcherzem a pęcherz zyskał na pojemności (...)

Trzymam kciuki.
ps: miałyśmy ten sam termin!
U mnie nic się nie dzieje... spałam dziś jak zabita, nawet na siku nie wstałam w nocy.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:35   #2379
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja właśnie obdzwoniłam szpitale z zapytaniem kiedy można się wstawić na oddział i w zasadzie po 40 tyg można się położyć na własne życzenie a w 41 tyg i 1 dniu czyli tak jak moja lekarka zaplanowała mi wywołanie w każdym szpitalu robią próby wywołania porodu czyli zdecydowałam się na inny szpital, oczywiście cały czas mam nadzieję że do końca tyg moje dziecko samo będzie chciało wyjść
Stary 2014-01-29, 09:48   #2380
senira666
Zakorzenienie

A mnie od rana delikatnie cmi podbrzusze i pobolewaja plecy ... Jutro kontrola u lekarki i pewnie sie zdziwi jak mnie zobaczy ( juz w poprzedni czwartek byla zdziwiona)
A i wczoraj mialam pierwszy telefon z zapytaniem czy juz urodzilam

Send from my IPhone
Stary 2014-01-29, 09:55   #2381
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry
Gratuluje kolejnym mamusiom
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Ja go w duecie najbardziej ze Stingiem uwielbiam https://www.youtube.com/watch?v=WO_sakIdUjw
I w ogóle samego Stinga też
Sting uwielbiam go moje muzyczne bożyszcze
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
A jak reaguje na matę?
Pytam bo ja mam tylko matę
Co prawda pytanie nie do mnie, ale Doris tez posiada troche gadzetów.
Huśtawka to do 20 minut spokoju. Mata na ten moment maks 5 minut i to raczej jak ja gadam dodatkowo. Karuzela ostatnio coraz dłuzej-dzis około pół godziny zainteresowania.
A to ulubiona zabawka Dorotki:

Szczerze polecam: idealne kolory dla malucha, szelesci, piszczy, grzechocze producent: canpol
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
moja cora jest straszna gadzeciara- kocha smoczki, hustawki, karuzele i wszystikie bajery!
fajnie

Cytat:
Nie pisałam wam,że jak byłam w czwartym dniu po porodzie to przyszła koleżanka i patrząc na mój brzuch mówi: będziesz miała jeszcze jedno?
Miłe to nie było,ale w sumie się nie przejmuję,bo nie mam jakiegoś mega brzucha i zmniejsza się. Widywałam większe u kobiet kilka miesięcy po porodzie,a nie kilka dni.
W każdym bądź razie mi by nie przyszło do głowy,żeby coś takiego powiedzieć...
buractwo
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

Jutro spróbuje z kapusta. Twarde nie są, staram się odciągnąć pokarm ale bolą szczególnie od strony pachy ...ręką po żyłach też jeżdżę, masuje ...sama nie wiem co z nimi...
Mi jak sie zaczeło zapalenie to własnie zaczeło bolec od strony pachy. Najlepszym lekarstwem był mały ssak...nic takiej ulgi nie dawało.
Cytat:
Nom, nie trafiłam w podkład zresztą
I odwołuję o braku czyszczenia i skurczów
Ale nie wiem jak z relacją bo kolejna podpaska mocno różowa i nie będziemy czekać do rana w jazdą na ip, cholera wie czy to od szyjki czy od czego :/

Cytat:
Powiedziałam czy zdaje sobie sprawę,że rodziłam dopiero co. A ona,że no tylko się dziwi,że można mieć AŻ TAKI brzuch,bo ona po porodzie nie miała. Jej córka ważyła półtora kg mniej niż Kacper,to też może mieć znaczenie,no i to że ona raz w ciąży była.
A najlepiej jak Wiki jej powiedziała: "ale ciocia,przecież jak mamie Kacperek brzuch rozciągnął,to mama od razu małego mieć nie może,ale niedługo będzie bez brzucha"
dziecko madrzejsze od dorosłego
Cytat:
Daj znac ja tu kwitne ;
Pospałam troche mały żarty jest i miłośnik cyca.... W pieluche juz narobione, mąż przewinął i gitara. Teraz śpi. Mnie strasznie ciągnie tyłek i mam masakryczne zakwasy...
Mały jest świetmy tylko taki malutki Mąż go nosi buja i jest zavhwycony. Tak sobie mysle ze ja koncówki porodu to nie pamietam całej bo tak orjeżdżałam ... Za to pamietam jak moj maz krzyczal " jeszcze troche juz jest główka zaraz Adaś bedzie. Jaka malutka główka dasz rade" a ja parłam aż mi odbyt rozwalało ale wychodziło mało efektywnie... Potem mąż tylko przez łzy powtarzał: kochanie juz jest już wyszedł Adaś. Już jest. Nie widziałam go chyba tak szczesliwego. Aha okazało sie zale miałam bardzo krótką pępowine, tak krótką że nie mogli malego polozyc talk aby przy piersi był tylko na brzucju bo dotąt siegała.
Eee sorka za moje chaotyczne przemysoenoa

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Zapomniałam dodac że mam zdarte gardło bo tak sie darłam- to na prawde pomaga wiec se noe żałowałam
ale dzielna z ciebie kobieta
Cytat:
śliczny
Stary 2014-01-29, 09:59   #2382
katarzyniak
Rozeznanie

Selena - kciuki ! pisz na bieżąco co u Ciebie i nie dawaj sie w tym szpitalu!

Magnusia - sliczne dziecko gratulacje!!!

Mnie wyznaczyli termin na wtorek... O ile oczywiscie jeszcze im sie nie pozmienia w tych łbach:/ slyszalam jak lekarz zapytal sie dziewczyny w tym samym tygodniu i dniu ciazy czy wytrzyma do piątku z cc(leczy sie u niego prywatnie) a mnie oczywiscie nikt sie nie zapyta czy wytrzymam do wtorku ze szwem,krótką szyjką i dzieckiem ponad 4kg :/ polskie szpitale.

Ale juz nie narzekam, nastawilam sie ze jak cos zacznie sie dziac to bede miec cc bez przygotowania tylko na żywioł. Swoją drogą napatrze sie tu na te nowonarodzone dzieci przewozone w wózeczkach

A wiadomo cos o Agacie? Pisała cos?:/
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:00
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:05   #2383
senira666
Zakorzenienie

Ja mam nadzieje ze uda nam sie uniknac wszelakich zabawek grajaco- piszczacych. Nawet psu nie kupujemy takich zabawek bo cholera nas bierze

Send from my IPhone
Stary 2014-01-29, 10:08   #2384
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
A mnie od rana delikatnie cmi podbrzusze i pobolewaja plecy ... Jutro kontrola u lekarki i pewnie sie zdziwi jak mnie zobaczy ( juz w poprzedni czwartek byla zdziwiona)
A i wczoraj mialam pierwszy telefon z zapytaniem czy juz urodzilam
Też mam jutro wizytę. Miałam nadzieję, że na nią nie pójdę i nawet zapomniałam o morfologii, na którą dostałam skierowanie 2 tyg temu. Chyba dostanę ochrzan od ginki...
A co do telefonów to moja mama dzwoni codziennie z tym pytaniem.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Mnie wyznaczyli termin na wtorek... O ile oczywiscie jeszcze im sie nie pozmienia w tych łbach:/ slyszalam jak lekarz zapytal sie dziewczyny w tym samym tygodniu i dniu ciazy czy wytrzyma do piątku z cc(leczy sie u niego prywatnie) a mnie oczywiscie nikt sie nie zapyta czy wytrzymam do wtorku ze szwem,krótką szyjką i dzieckiem ponad 4kg :/ polskie szpitale.

Ale juz nie narzekam, nastawilam sie ze jak cos zacznie sie dziac to bede miec cc bez przygotowania tylko na żywioł. Swoją drogą napatrze sie tu na te nowonarodzone dzieci przewozone w wózeczkach
Katarzyniak, spokojnie, nie denerwuj się. Jesteś pod opieką szpitalną, w razie rozpoczęcia akcji nie zostawią Cię bez pomocy. A tego szwu to nie będą Ci ściągać wcześniej?

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-29, 10:09   #2385
perfuzja
Zakorzenienie

Ja kapituluje i jadę do ikei po kanapę, zeby wstawić ja do pokoju Emila. Meczy mnie bieganie do niego przez całe mieszkanie, kwitniecie godzinami przy łóżeczku i spanie na sofie w salonie. Chrzanie, bede spać z Emilem i obydwoje będziemy bardziej zadowoleni.
Stary 2014-01-29, 10:09   #2386
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Pisze z tego ustrojstwa(tabletu) wiec zacytowac,zacytowałam, ale napisze ciagiem,pod kazdym postem mnie przerasta Strasznie bolą mnie dłonie i stopy,cala napuchnieta jestem....a brzuch boli strasznie jak na @.Czuje sie troche jak wariatka, lekarka niby glosik milutki,ale żmija wredna w niej siedzi. normalnie taki mamy klmat i juz....
Pyta mnie BOLI?
Ja: tak,bol jest co raz bardziej intensywny...
ona:W ciąży Pani jest przeciez ,ma bolec

czuje sie co raz gorzej....ale zmiane trafilam wybitną...strach powiedziec ze pojawiaja sie nowe dolegliwości
Co za empatia Co to za szpital?

Cytat:
Daj znac ja tu kwitne ;
Pospałam troche mały żarty jest i miłośnik cyca.... W pieluche juz narobione, mąż przewinął i gitara. Teraz śpi. Mnie strasznie ciągnie tyłek i mam masakryczne zakwasy...
Mały jest świetmy tylko taki malutki Mąż go nosi buja i jest zavhwycony. Tak sobie mysle ze ja koncówki porodu to nie pamietam całej bo tak orjeżdżałam ... Za to pamietam jak moj maz krzyczal " jeszcze troche juz jest główka zaraz Adaś bedzie. Jaka malutka główka dasz rade" a ja parłam aż mi odbyt rozwalało ale wychodziło mało efektywnie... Potem mąż tylko przez łzy powtarzał: kochanie juz jest już wyszedł Adaś. Już jest. Nie widziałam go chyba tak szczesliwego. Aha okazało sie zale miałam bardzo krótką pępowine, tak krótką że nie mogli malego polozyc talk aby przy piersi był tylko na brzucju bo dotąt siegała.
Eee sorka za moje chaotyczne przemysoenoa

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Zapomniałam dodac że mam zdarte gardło bo tak sie darłam- to na prawde pomaga wiec se noe żałowałam
Magnusia jeszcze raz brawa dla Ciebie i dla męża

Cytat:
O rany jaki cudny!! Piękny, wygląda tak spokojnie

Cytat:
Cudowny

Zarzuć jej spojrzenie pełne pogardy. Koty mojej siostry mają takie spojrzenie, cały czas sama je trenuję ale daleko mi do mistrzów :P

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Do mnie ostatnio siostra przyjechała (a jest otyła) i z tekstem "cześć grubasie".

To jej rzuciłam "spójrz na siebie" i ze nie życzę sobie takich tekstów i jak ona była w ciąży to jej tak nie traktowałam.

Potem kolega przyszedł i to samo. Powiedziałam mu"spier..." bo tego samego dnia te same teksty.
Nie wiem co ci ludzie mają. Zero myślenia.

Aż mi się modlitwa z "dnia świra" przypomniała. Typowo polskie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
OMG skąd ludzie mają potrzebę takich komentarzy?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:09   #2387
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ja tez się dziś zdenerwowałam, pomimo tego ze chodzę prywatnie to wywołanie porodu zaplanowała mi wczoraj na taki termin co w każdym innym szpitalu mi wywołają
A tak wczoraj mężowi mówiła że no nie pasuje jej wcześniej, bo ma gości akurat w tym czasie i nie może odwołać....po co kłamie, skoro chce robić przepisowo, to niech mówi otwarcie a nie wymyśla
Stary 2014-01-29, 10:09   #2388
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje ze uda nam sie uniknac wszelakich zabawek grajaco- piszczacych. Nawet psu nie kupujemy takich zabawek bo cholera nas bierze

Send from my IPhone
O to to!!! Od kilku lat patrzę na córki szwagierek z tymi grająco pierdzącymi zabawkami i ch.. mnie strzela na samą myśl, że moje dziecko będzie się takimi bawić. Już zapowiedziałam rodzinie, że nie życzę sobie tego typu gadżetów.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-29, 10:11   #2389
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

W ogóle coś musiałam zjeść wczoraj niefajnego bo w nocy mała strasznie się męczyła aż puściła głośnego bąka (przy akompaniamencie dumnego tatusia "Ma to po mnie" ).

Dzisiaj uniknęłam strzelającej kupy. Stanęłam na moment obok przewijaka i nagle słyszę prrr patrzę a tu czad. Dosłownie. 1:0 dla Mamusi
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:11   #2390
Le La
Zadomowienie

Inw dajesz, dajesz

gosia kolezanka beznadziejna, zero taktu. Nie ma sie czym przejmowac, szybko wrocisz do siebie. Widzialam Twoje zdjecia po Wiki i Eryku i szczuplutka laska z Ciebie. Na wszystko troche czasu trzeba.

magnusia super, ze wszystko ok i ze maz tak sie spisal
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:13   #2391
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
magnusia Adaś ślicznosci
Maz spisał sie na medal Ja tez miałam zdarte gardło

Macie jedynkę? Jesteś zadowolona z położnej?
Tak mamy jedynke i to jest super rozwiązanie. Mój mąż nie wypuszcza syna z rąk z położnej jestem bardzo zadowplona- wiedziala co robic i baaaardzo mi pomogla szczególnie pod koniec jak juz tracilam świadomosc. Byla z nami od ok 9 do 23 i maprawde sie napracowala
Stary 2014-01-29, 10:14   #2392
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Jakie śliczności!

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A to ulubiona zabawka Dorotki:

Szczerze polecam: idealne kolory dla malucha, szelesci, piszczy, grzechocze producent: canpol

Znalazłam na naszym ebayu tą zabawkę,pewnie trochę przepłacę,ale fajna jest. Ile za nią dałaś?
Stary 2014-01-29, 10:23   #2393
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Ja kapituluje i jadę do ikei po kanapę, zeby wstawić ja do pokoju Emila. Meczy mnie bieganie do niego przez całe mieszkanie, kwitniecie godzinami przy łóżeczku i spanie na sofie w salonie. Chrzanie, bede spać z Emilem i obydwoje będziemy bardziej zadowoleni.
Hihi. W dzień Doris śpi w wózku więc wędruje sobie z nią Jak płacze to nawet się nie podnoszę-zabujam i drzemię dalej.
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
O to to!!! Od kilku lat patrzę na córki szwagierek z tymi grająco pierdzącymi zabawkami i ch.. mnie strzela na samą myśl, że moje dziecko będzie się takimi bawić. Już zapowiedziałam rodzinie, że nie życzę sobie tego typu gadżetów.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44863097]W ogóle coś musiałam zjeść wczoraj niefajnego bo w nocy mała strasznie się męczyła aż puściła głośnego bąka (przy akompaniamencie dumnego tatusia "Ma to po mnie" ).

Dzisiaj uniknęłam strzelającej kupy. Stanęłam na moment obok przewijaka i nagle słyszę prrr patrzę a tu czad. Dosłownie. 1:0 dla Mamusi [/QUOTE]

Cytat:
Znalazłam na naszym ebayu tą zabawkę,pewnie trochę przepłacę,ale fajna jest. Ile za nią dałaś?
Kupiłam ją w naszym stacjonarnym sklepie za 26,99. Szczerze mówiąc nie wiem czy to drogo czy tanio, ale tak nam się pirat spodobał, że nie mogliśmy się oprzeć
Stary 2014-01-29, 10:24   #2394
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Sliczny a imie idealnie do niego pasuje

perfuzja hmmm a nie chcecie lozeczka Emila wstawic na jakis czas do Was do sypialni?

emma gdzie kupowalas zabawke na necie? ja tez taka chce

Alek byl dzisiaj taka maruda w nocy, ze szk budzil sie co chwila. Moze to skok rozwojowy bo w sumie w dzien tez marudny byl i spal max po godzinie i ryk
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:28   #2395
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
perfuzja hmmm a nie chcecie lozeczka Emila wstawic na jakis czas do Was do sypialni?
Mamy nawet dostawka do naszego łóżka, ale nie sprawdza sie zupełnie. Emil śpi tak głośno, ze maz wyglada następnego dnia jak ze świtu żywych trupów. Ja już nauczyłam sie ignorować A jak śpi ze mną to jest dużo spokojniejszy. Po pierwszej pobudce będziemy sie przenosić na kanapę i tyle.
Stary 2014-01-29, 10:29   #2396
patrycjja
Zadomowienie

Magnusia gratuluje !

Inw

Gosia powiem Ci ze ja tez jestem w szoku jesli chodzi o brzuch bo myslalam, ze bach mala wyciskam a brzuch plaski ale nie wyobrazam sobie, zeby cos takiego komukolwiek gdziekolwiek powiedziec. Przecież tak na chłopski rozum, macica dopiero wraca do pierwotnych rozmiarów. Zauwazylam, ze im nizej brzuch spada tym jest mniejszy. A gadaniem nie ma co sie przejmować, ja nadal jak klusek jestem bo mi bardzo powoli schodzi woda z organizmu. Dzis dopiero zobaczylam swoje kostki.

W nocy przywieźli dziewczyne na porodowke, darla sie okrutnie, jeszcze tego nie slyszalam, a przynajmniej się aż tak nigdy nie nioslo. Przywieźli ja nam na sale. I zaczela opowiadać jak to oglada na wspolnej a tu trzy skurcze, wiec pierwsza myśl - rodzę. I od tej myśli do czasu po łyżeczkowaniu minęły dwie godziny. Bylam w szoku, ze istnieją takie filmowe porody. Ale słyszałyśmy ze cos sie dzieje bo biegali jak w ukropie, a ja na sale porodowa z izby ledwo zdążyli dowieźć. Papiery wypełniała w nocy jak przyszla lekarka zycze Wam dziewczyny tak szybkich, chociaz mniej intensywnych akcji

A z wiesci od nas - dzis idziemy do domku, usg glowki nic nie wykazało, zoltaczka wczoraj nastraszyła bo byl duzy skok, ale mamy spadek juz. Dokarmiamy sie ciut, bo mala mnie tak obessala ze juz mam ranki i bede musiala przez jakis czas odciągać żeby sie ewentualnie krwi nie nałykała. Będziemy sie smarować i mam nadzieje, ze szybko do kp wrócimy, bo na prawde nie wiedzialam, ze aż tyle przyjemnosci mi to sprawi. Mamy moze macie szybki sposób na poranione sutki?

Mnie jeszcze czeka zdejmowanie szwów, czego boje sie panicznie - dziwny typ ze mnie, na partych żartowałam z położnymi i gadałam z tesciowa "obok" mnie i mama przez telefon, a boje sie bolu przy szwów zdejmowaniu

Dziewczyny! : sbanan: dla wszystkich potrzebujących!
Stary 2014-01-29, 10:30   #2397
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Magnusoa gratuluje

Podziwiam Was za to, ze urodzilyscie naturalnie. Teraz wiem, ze nie dalabym rady. A jak dali znieczulenie poczułam taka mega ulgę nie do opisania
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:37   #2398
ejani
Zadomowienie

Witam się po kolejnej dobrej nocy- znów syn się budził co 2 godziny i jeszcze dosypia z tatą a ja mam wreszcie siły, żeby wstać wcześniej...

Oby tylko w dzień nie był taki marudny jak wczoraj (Emma, zapomniałam napisać, że Kazio dotrzymywał Dorotce towarzystwa w marudzeniu )

Cytat:
Też miałam taki plan wcześniej, że w pokoju małego będzie wersalka, ale trafiła do salonu, łóżeczko do nas do sypialni a syn do naszego łóżka (na szczęście mamy spore )

Ale ostatniemu zdaniu przyklaskuję

Trochę się martwię, co będzie później, ale naczytałam się artykułów że ten baby blues (aż mąż zauważył, że prawie się nie dołuję ostatnio) i że "wypieszczone" dzieci są inteligentniejsze i mają łatwiej w życiu (co by potwierdzało inteligencję mojego bratanka, bo inne powody trudno znaleźć ) a poza tym to jest taaaka wygoda, że teraz się tym postanowiłam nie przejmować.
Stary 2014-01-29, 10:38   #2399
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
emma gdzie kupowalas zabawke na necie? ja tez taka chce
Lela kupiłam w naszym stacjonarnym sklepie.
a w necie znalazłam np tutaj:
http://exclusivebaby.pl/zabawki/canp...i-68-035,3194s
http://www.babypol.pl/pl/p/Pluszowa-...m-CANPOL-/4500

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
A z wiesci od nas - dzis idziemy do domku, usg glowki nic nie wykazało, zoltaczka wczoraj nastraszyła bo byl duzy skok, ale mamy spadek juz.
super wiesci

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:41
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:39   #2400
Hosenka*
Zakorzenienie

Dziwnie się czuję - od rana delikatnie boli mnie podbrzusze, bardziej tak ćmi, ale nie do końca jak przy okresie , bolą krzyże i pojawiło się lekkie krwawienie (wczoraj nie było), czerwone, bez skrzepów. Nie minęło 6 tyg połogu, więc może tak może być?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:41
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości