|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Yasmin a kandydoza pochwy
mam 19 lat,nie współżyłam,a musze brać tabletki żeby uregulować moje hormony
mam problemy z trądzikiem.Wcześniej brałam Dianę 35 i było wszystko OK.Niedwano zmienił mi ginekolog tabletki na Yasmin...i się zaczęło.Dbam o higienę tych miejsc szczególnie,ale i tak ciągle mnie tam swędzi...czasami mi się wydaje,że nie wydobywa się stamtąd śluz,a taki ser...nie wiem,co się dzieje.Czy możecie powiedzieć mi,czy któraś z was miała taki problem?Do ginekologa mam iść dopiero za 2 miesiące,bo mam jeszcze chyba 2 opakowania Yasminu i mam pod koniec tych tabletek zrobić badania wątroby i sie zgłosić do lekarza.Co radzicie?Za odpowiedź dzięki z góry i jak skopiowałam jakis temat,to sorki ale nie czytałam wszystkich...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Yasmin a kandydoza pochwy
Idź wcześniej do lekarza, nie patrz na to ile ci zostało opakowań tabletek. Takie serowate upławy są objawami grzybicy, trzeba zacząć leczyć się jak najwcześniej!
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasmin a kandydoza pochwy
Widzę, że diagnozę już postawiłaś, więc skąd to pytanie?
Grzybica często pojawia się przy tablekach, a leczyć należy ją jak najszybciej i tylko pod kontrolą lekarza srodkami, które on wypisze (na receptę). Sama nic nie zdziałasz.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

mam problemy z trądzikiem.Wcześniej brałam Dianę 35 i było wszystko OK.Niedwano zmienił mi ginekolog tabletki na Yasmin...i się zaczęło.Dbam o higienę tych miejsc szczególnie,ale i tak ciągle mnie tam swędzi...czasami mi się wydaje,że nie wydobywa się stamtąd śluz,a taki ser...nie wiem,co się dzieje.Czy możecie powiedzieć mi,czy któraś z was miała taki problem?Do ginekologa mam iść dopiero za 2 miesiące,bo mam jeszcze chyba 2 opakowania Yasminu i mam pod koniec tych tabletek zrobić badania wątroby i sie zgłosić do lekarza.Co radzicie?Za odpowiedź dzięki z góry i jak skopiowałam jakis temat,to sorki